Har du spørgsmål?

Vi besvarer gerne dine spørgsmål - Ring:

7674 0070

ABNINGSTIDER:
Mandag-torsdag kl. 9-17
Fredag kl. 9-16

Fakta om Abu Dhabi

 

Abu Dhabi er den største af de syv emirater. Samtidig er det hovedstaden i de Forenede Arabiske Emirater, og byen regnes i dag for at være en at verdens rigeste hovedstæder. 

Det er ikke mere end 50 år siden, at Abu Dhabi blot var en lille fiskerby, men siden Sheikh Khalifa overtog styret efter sin far i 2004, har emiratet gennemgået radikale ændringer.

Abu Dhabi har gennem de seneste år formået at skabe en mere kontrolleret byudvikling, end i eksempelvis Dubai, og det har betydet, at det fortsat er muligt at støde på små tidslommer med traditionelle souq’er eller opleve en fiskeauktion, hvor de lokale faldbyder dagens fangst.
Første gang man kommer til Abu Dhabi betages man af det syn, der møder en. Smukke haver, store parker, brede boulevarder, enorme arkitektoniske bygningsværker, moderne shoppingcentre, dyre luksushoteller og golfbaner i verdensklasse.

Abu Dhabi er et fascinerende sted og tiltrækker turister fra hele verden.  
Sheikh Zayed bin Sultan Al Nahyan Moskeen, eller bare Grand Mosque, er klodens sjette største. Byggematerialerne er importeret fra en lang række lande, og man kan ikke andet end blive imponeret over dette fantastiske bygningsværk med al dens marmor, tykke guldplader og et overflod af Swarovski krystaller.

Kamelræs er en populær sport i Mellemøsten, men den officielle sport i Abu Dhabi er shopping. På Yas Island findes der rig mulighed for at dyrke denne sport, og er timingen på plads, kan de motorsportsinteresserede også følge det årlige følge Formel 1 racerløb. Skal børnene derimod underholdes, skal det selvfølgelig ske i verdens største indendørs forlystelsespark, Ferrari World Abu Dhabi.

En oplevelse for hele familien er det at komme på ørkensafari enten på kamelryg eller i terrængående firehjulstrækker. På turen til the Empty Quarter, verdens største ørkenområde, er der mulighed for at sandsurfe på de tårnhøje sandbjerge. Som regel afsluttes dagen med middag i en beduinlejr under den stjerneklare ørkenhimmel. 

Har man ikke fået nok af ørkenens mystik, kan et ophold på luksushotellet Qasr Al Sarab varmt anbefales. Stilheden og den fantastiske udsigt til den vidtstrakte ørken er ubetalelig. Det er heller ikke ligefrem stedet for en budgetferie, men det forstår man godt, når hotellets manager fortæller, at det tog 500 bygningsarbejdere tre år at opføre det luksuriøse spa-hotel, der er bygget så det ligner et gammelt arabisk ørkenfort.   

Velkommen til Abu Dhabi.

Lokal tid...

Rejsetid

Cirka 6-7 timer

Klima og vejr i Abu Dhabi

Vi bliver ofte stillet spørgsmålet 'Hvornår er det bedste tidspunkt at rejse til Abu Dhabi'?

Klimaet i Abu Dhabi er varmt og tørt året rundt, så du kan rejse hertil uanset årstiden. Her er dog meget varmt om sommeren, som er fra juli til september, hvor dagtemperaturen ofte ligger omkring 40 C°. I disse måneder er hotellernes pools afkølet, ligesom der er aircondition overalt, så varmen er til at holde ud.

Resten af året er klimaet meget behageligt, og her kommer sjældent regn. Det eneste du skal være opmærksom på, når du planlægger din rejse til Abu Dhabi, er Ramadanen. De fleste restauranter uden for hotellerne holder nemlig lukket om dagen i denne periode.
Abu Dhabi er en skøn rejsedestination året rundt, men særligt populær i vintermånederne, hvor vejret hjemme er koldt og mørkt, og hvor vejret i Abu Dhabi næsten med sikkerhed er varmt og solrigt, og vandet er lunt. I denne periode kan nætterne være en smule kølige, så det er en god ide at medbringe en trøje, til hvis du skal ud om aftenen.

Klimatabel:

Jan Feb Mar Apr Maj Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Luft 24 25 28 32 37 39 41 40 39 35 31 26
Vand 21 23 25 27 29 34 37 37 32 30 25 23
Nedbør 11 36 22 8 1 0 0 0 0 0 2 14