Vejret…

Al Maha Desert Resort & Spa  

Ægte Lawrence of Arabia-luksus! Dette unikke resort ligger midt i 225 km2 privatejet ørken, og både designet og grundplanen leder tankerne hen på en beduin landsby.

Velegnet til par
Velegnet til par

Ægte Lawrence of Arabia-luksus!

Dette unikke resort ligger midt i 225 km2 privatejet ørken, og både designet og grundplanen leder tankerne hen på en beduin landsby. Farverne er de samme som den omkringliggende ørken, der er hjemsted for et rigt dyreliv. Det er ikke sjældent at opleve de flotte oryx-antiloper passere forbi terrassen, mens du sidder og nyder stilheden og ørkenluften. Al Maha er uovertruffen luksus med private poolvillaer og skal opleves!

Vejen hertil

Beliggende cirka 45 minutters kørsel fra Dubai city og cirka 60 minutters kørsel fra Dubai International Airport.

Beliggenhed...

  • Dubai
  • Ørkenområde
Hvorfor bo her?
  • Romantisk
  • Rolige omgivelser
  • Privat
  • God kombination med ophold i Dubai

Lokal tid...

Vurdering:
Standard
 
Beliggenhed
Service

Ideelt at kombinere 2-4 nætter på Al Maha med et ophold i Dubai.

Awards og udmærkelser:

2010 - Emirates Hotels & Resorts, Winner in the Conservation Award Category, 2010 Tourism for Tomorrow Awards by the World Travel & Tourism Council (WTTC)
2010 - The Middle East's Responsible Tourism Award 2010
2008 - National Geographic Adventurer - Worlds Top 50 'Ecolodges'
2003, 2007, 2008 - Condé Nast Traveller - Readers' Travel Award, Top 20 Overseas Leisure Hotels for Middle East, Africa and Indian Ocean region
2006, 2007 - Condé Nast Traveller - The Gold List
2005 - The Arab Cities Award - normally reserved for an award to a city, the Aga Khan Foundation awarded Al Maha this recognition - the only resort ever awarded
2004 - National Geographic and Conservation International's World Legacy Award
2003 - Leaders Club Guest Recognition Award - Leading Hotels of the World
2003 - World Travel Markets' Environmental Recognition Award - in recognition of the resort's outstanding environmental activities
2003 - Architecture magazine and Cityscapes Award "Designs for a new World"
2002 - Elite Travellers Readers Award - Best Suite in the Middle East
2002 - Conde Nast Travellers Readers Awards - Best Overseas Leisure Hotel (Africa & Middle East)
2001 - "Best New Hotel" and "Best Environmentally-friendly Hotel" - Intelligence Middle East, 2001
2001 - Gallivanter's Guide - Joint Second - Best Resort in Europe, Middle East & Africa
2000 - Gallivanter's Guide - Best New Hotel opened in 1999.
1999 - "Editor's Choice Award" - Gallivanter's Guide

42 suiter i kategorierne

Bedouin Suite - 75m2
Royal Suite - 175m2
Emirates Suite - 375m2
Presidential Suite - 530m2

Alle suiter har privat pool med temperaturindstilling og soldæk. Indendørs er super kingsize seng, satellit-TV, DVD, internet, minibar, kaffe/tefaciliteter samt sikkerhedsboks. Stort badeværelse med badekar og separat bruser.

Værelses- og suitefaciliteter

Aircondition
Minibar
Sikkerhedsboks
Internet
TV, fladskærm
Balkon/terasse
Badekar
Turndown service
Privat pool
CD afspiller
DVD
Loftsvifte
Te-/kaffe-maskine
Telefon
Hårtørrer
Roomservice

Al Maha er det rette valg hvad enten du vil slappe af i spa eller have en aktiv ferie med traditionelle ørkenaktiviteter: Du kan blive falkoner for en dag, udforske omgivelserne på kamel- eller hesteryg, skyde med arabisk bue, køre ørkensafari i en firehjulstrækker eller vandre i ørkenen med en lokal guide.

Hovedrestauranten serverer mellemøstlige og internationale delikatesser, og loungen byder på mere afslappede omgivelser og lette retter. Derudover kan du selvfølgelig få middagen serveret på din suites veranda.

Al Maha arrangerer også ”Dune Dinner” - en stemningsfuld aften, hvor middagen tilberedes over åben ild i en beduinlejr midt i ørkenen. Maden nydes til tonerne af arabisk musik og afsluttes med arabisk kaffe, sød marokkansk myntete og vandpibe under den funklende stjernehimmel.

Restaurant(er)
Spa/wellness
Laundry service
Internet
Roomservice
TV, fladskærm
Bibliotek
Souvenirbutik
Privat swimmingpool
Icon 1
 

Dubai

Få steder i verden finder man så store kontraster som i Dubai, og få steder byder på så mange aktiviteter og oplevelser på et forholdsvis lille område. Dubai kan derfor også være fortrinlig i kombination med en ferie på f.eks Maldiverne eller Seychellerne. Emiratet har 1,4 millioner indbyggere og er den næststørste af de 7 Forenede Arabiske Emirater.

Her er alt fra spændende markeder i historiske bydele til overdådige topmoderne shoppingcentre. Derudover byder Dubai på luksuriøse hoteller, spændende arkitektur, nogle af verdens bedste golfbaner, forlystelsesparker og fortrinlige strande.

Du kan besøge et spændende skibsværft, hvor man bygger den traditionelle Dhow-båd og, apropos, så er en Dhow-sejlads til fredelige fiskerlandsbyer en god udflugtsmulighed. Uden for den velplejede storby finder du dramatiske ørkenlandskaber, gigantiske sandklitter, bedouin- og fiskerlandsbyer og oaser, som ikke har ændret sig meget siden Laurence of Arabias tid.

Her er også fremragende vandremuligheder, hvor du kan nyde en spændende natur - en ørkensafari er et must, og den venlige befolkning giver gerne gæster indblik i deres kultur og traditioner.

Befolkningen i Dubai elsker sport og afholder mange konkurrencer i bl.a. sejlsport, bilrace og kamelvæddeløb. Fra ørkenens tidløse, stemningsmættede landskaber til livlig handel i byens souk og overdådige hoteller - Dubai tilbyder et kalejdoskop af attraktioner for den besøgende.

 

Lokal tid...

Rejsetid

6-7 timer

Fra Kastrup kan man flyve direkte uden stop til Dubai med Emirates eller Norweigan. Alternativt med Qatar med et stop i Doho eller KLM via Amsterdam.

Fra Hamborg findes ligeledes direkte fly med Emirates.

Ved rejser med Blixen Tours er transport fra lufthavn til hotel tur/retur altid inkluderet med mindre andet er nævnt.

Vejr og klima i Dubai


Vi bliver ofte stillet spørgsmålet 'Hvornår er det bedste tidspunkt at rejse til Dubai?

Klimaet i Dubai er varmt og tørt året rundt, så du kan rejse hertil uanset årstiden. Her er dog meget varmt om sommeren, som er fra juli til september, hvor dagtemperaturen ofte ligger omkring 40 C°. I disse måneder er hotellernes pools afkølet, ligesom der er aircondition overalt, så varmen er til at holde ud.

Resten af året er klimaet meget behageligt, og her kommer sjældent regn. Det eneste du skal være opmærksom på, når du planlægger din rejse til Dubai, er Ramadanen. De fleste restauranter uden for hotellerne holder nemlig lukket om dagen i denne periode.

Dubai er som sagt en skøn rejsedestination året rundt, men mange ynder særligt at rejse hertil i vintermånederne, hvor vejret hjemme er koldt og mørkt, og hvor vejret i Dubai næsten med sikkerhed er varmt og solrigt, og vandet er lunt. I denne periode kan nætterne være en smule kølige, så det er en god ide at medbringe en trøje, til hvis du skal ud om aftenen.


Klimatabel:

Jan Feb Mar Apr Maj Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Luft 24 25 28 32 37 39 41 40 39 35 31 26
Vand 21 23 25 27 29 34 37 37 32 30 25 23
Nedbør 11 36 22 8 1 0 0 0 0 0 2 14Bedste tidspunkt at besøge Dubai: oktober - juni.

Visum
Der kræves for danske statsborgere visum til Dubai som udstedes ved ankomst og gælder maksimum 30 dage. Man skal medbringe en gyldig returbillet og et pas. Visum til Dubai er gratis. Pas skal være gyldigt 6 måneder udover opholdet. Har du i passet visa til Israel eller pas stemplet i Israel nægtes du indrejse til Dubai (De Forenede emirater).

Udenlandske statsborgere, samt personer med dansk flygtningepas eller fremmedpas, opfordres til at kontakte ambassade eller et konsulat for De Forenede Emirater.

Transport i Dubai
Skal man omkring i Dubai er Taxi meget brugt. De er lettilgængelige og priserne er moderate.

Restauranter og vand
I Dubai finder man næsten al slags mad: europæisk, japansk, thai, persisk og meget andet. Traditionel mad fra mellemøsten findes i stort udbud fra dyre restauranter til små lokale caféer.
Da muslimer ikke spiser svinekød, er dette ikke at finde på det arabiske menukort.
Næsten overalt er maden god og serviceniveauet højt.

Vandet fra hanerne er sikkert at bruge til bl.a. tandbørstning, men til at drikke anbefaler vi at man køber vand på flaske.

Alkohol
Alkohol servers generelt kun i restauranter og på barer tilknyttet hotellerne. Restauranter der ikke er tilknyttet hoteller har oftest ikke tilladelse til at servere alkohol.

Priser og drikkepenge
Prisniveauet på mad og drikkevarer ligger omkring det danske niveau.

På de fleste restauranter er service inkluderet, men ellers betaler man 10 % af regningens pålydende. Kuffertbærerer i lufthavn og på hoteller giver man typisk USD 2-3 afhængig af hvor meget bagage man har.

Taxichauffører forventer ikke drikkepenge.

Valuta
Forenede Arabiske Emiraters Dirhams (AED eller Dh).

Tidsforskel
De Forenede Arabiske Emirater er 3 timer foran dansk tid ved vintertid og 2 timer foran ved sommertid.

Sprog
De mest talte sprog er arabisk og engelsk, men der tales også hindi, urdu og farsi. Atmosfæren i Dubai er kosmopolitisk, da over 80% af landets indbyggere er udlændinge.

- Shoppingture
- Byture
- Alle former for vandsport
- Golf
- Vandreture
- Ørkensafari
- Forlystelsescentre
- Strandture
- Fremragende restauranter