Sanctuary Gorilla Forest Camp

Dybt inde i Bwindi Nationalpark i et område med vulkaner, dale, smukke vandfald og dramatiske bjergkæder, ligger denne autentiske lodge, som emmer af atmosfære.

Luksuriøs lodge gemt i Bwindi Nationalpark

Dybt inde i Bwindi Nationalpark i et område med vulkaner, dale, smukke vandfald og dramatiske bjergkæder, ligger denne autentiske lodge, som emmer af atmosfære. Man flyver til lodgens egen landingsbane eller alternativt kører med bil 11 timer fra Kampala. Imponerende at sådan en luksus er at finde i så fjernt et område.

Vejen hertil

Ca. 40 minutters kørsel til campens airstrip, hvor de fleste gæster ankommer. Med bil fra Kampala tager turen ca. 11 timer.

Private charterflyvninger afgår dagligt fra Entebbe eller Kajansi airstrip (ca. 25 km fra Entebbe).

Mindre grupper kan lande på Kayonza airstrip og køre ca. 25 km til campen.

Større grupper lander på den nyere Kihihi airstrip eller Ishaha og kører ca. 60 km til campen.

Beliggenhed...

  • Uganda
  • Bwindi Forest

Lokal tid...

8 store ensuite telte med queen size senge og badekar med fantastisk udsigt til skoven.

Værelses- og suitefaciliteter

Badekar

Lodgen har bar, restaurant og et hævet plateau, hvor man kan spise mens man nyder udsigten til regnskoven. Om aftenen benyttes den stemningsfyldte bålplads, hvor den betagende afrikanske stjernehimmel kan betragtes. Her er souvenir shop med bl.a. lokalt håndværk og praktiske ting. For de eventyrlystne er aktiviteter som gorilla trekking, vandreture i skoven med guide og kulturel besøg til nærliggende lokale landsbyer.

Børn i alle aldre er velkomne, men kun børn over 15 år kan komme på gorilla trekking.

Restaurant(er)
Lounge/bar
Souvenirbutik
 

Uganda har ikke uden grund fået tilnavnet ”Afrikas perle”. Landet er fem gange så stort som Danmark og har en fem gange så stor befolkning, der er blandt Afrikas venligste.

Uganda har kontinentets måske smukkeste og mest varierede natur, med store søer og floder, vulkaner og bjerge - visse over 5000 meter høje. Regnskove og åbne savanne og mere tørre områder i nord giver basis for et dyreliv med alle de ”klassiske” Afrika-dyr, og her er derudover de fantastiske og meget sjældne bjerggorillaer. Endvidere er her en lang række aber og et fugleliv uden lige. Til de omkring 20 større stammer man finder i landet hører også pygmæer, hvis levevis stadig er relativt uændret af moderne tider.
Landet er ved at komme sig over Idi Amins despotiske styre i 80erne og med Præsident Museveni i spidsen er landet relativt stabilt, både politisk og økonomisk.

For den besøgende er der en lang række attraktioner, som f.eks. sejlture på de mange søer og floder, safarikørsel i de mange nationalparker og andre reservater, samt vandring til de fantastiske bjerggorillaer og i de underfundige og mageløse Rwenzoribjerge.

Besøg hos trommemagere, i landsbyer og ved kongegrave kan give indblik i kultur, historie og hverdagsliv. Velkommen til Uganda! 

Lokal tid...

Rejsetid

Queen Elizabeth Nationalpark
Queen Elizabeth Nationalpark ligger langs Ækvator i den vestlige del af Rift Valley. Naturen er meget varieret med sit åbne græsland, tætte buskads, skov, sump og søbredder. Er man fugleinteresseret, er dette stedet!

Her findes 568 af Ugandas i alt 1027 forskellige fuglearter (en fjerdedel af hele Afrikas fuglearter). Ud over fuglene har parken bl.a. en rig bestand af dyrearter som elefanter, løver, leoparder, flodheste, vandbøfler, hyæner og mange antiloper. Især er området kendt for sine træklatrende løver.

Murchison Falls Nationalpark
Parken er Ugandas største nationalpark med et område på 3.840 km². Parken deles i to af Nilen, og landskabet varierer fra fugtig regnskov og bakkede områder i sydvest til savanne i nordvest. Vandfaldene Murchison Falls, som har givet navn til parken er skabt ved, at Nilen bryder igennem en syb meter bred åbning i klipperne. Vandfaldene er 43 meter.

Safarioplevelserne i parken er ubeskrivelige. Man kan køre i timevis uden at møde et andet menneske. Så langt øjet rækker, er der savanne, sø og sumpområde. Luften er fyldt med duften af tropisk vegetation blandet med lugten af vilde dyr. I det fjerne synger flodheste om kap med cikader og klokkefrøer. Her er gode chancer for både at se antiloper, giraffer, bøfler, løver, elefanter, leoparder og sjakaler.

Fuglelivet er imponerende, og den enorme nilkrokodille ligger i stort antal langs bredden af floden.

Bwindi Nationalpark
Bwindi Nationalpark har et areal på 331 km² og er med på FNs liste over Verdens Naturarv. Her træder man ind i en anden verden og kan pludselig mærke, hvorfor Uganda også bliver kaldt menneskets vugge.

Her findes en ganske særlig biodiversitet med mere end 160 forskellige træsorter og over 100 forskellige bregnearter. Bwindi er en af verdens ældste regnskove, som har stået hen siden den sidste istid. Her er et rigt liv af fugle og sommerfugle, og ikke mindst er parken hjemsted for næsten halvdelen af jordens sjældne og truede bjerggorillaer.

Her findes desuden ti forskellige slags aber, heriblandt den sjældne sorte og hvidhalede Colobusabe.

Kibale Nationalpark
Kibale Nationalpark siges at have den største koncentration af forskellige primater i hele Østafrika. De store tætte Kibale-regnskove huser over 700 chimpanser og 12 andre primatarter.
Ønsker man at trekke med vilde chimpanser, er det her stedet. De menneskelignende aber bevæger sig i store flokke, og man følger dem på få meters afstand igennem tæt regnskov med hjertet siddende i halsen.

Ud over chimpanser er parken rig på fugleliv, og man finder mange forskellige farvestrålende sommerfugle i alle størrelser. Sesse Islands Victoriasøens absolutte perle. Victoriasøen er verdens andenstørste ferskvandssø med en diameter på godt 250 km, og Uganda deler den med Kenya i øst og Tanzania i sydøst.

I den nordvestlige del af søen ligger Sesse, som består af 84 øer. Nogle af øerne er store og tæt beboede, andre øer er små og næsten ubeboede, men de har alle masser af frodige skove, takket været en årlig nedbør på omkring 2.000 mm! Sesse Islands er det perfekte sted at afslutte en safarirejse i Uganda. Her slappes af med sejlture eller fisketure, hvor man kan være heldig at fange den store Nilaborre.

Jinja
Cirka 80 km nordvest for Kampala på Victoriasøens vestlige bred ligger byen Jinja. Det er her, den hvide Nil har sit udspring, og stedet emmer af historie og eventyr. Hvis man stiller sig, der hvor Nilen starter, har man en fantastisk udsigt ud over Afrikas største sø foran sig og Afrikas legendariske urskove bag sig. De mere eventyrlystne kan give sig i kast med rafting på den spæde Nil, som ikke desto mindre kan byde på en spændende tur for både begyndere og øvede.

Lake Mburo Nationalpark
Lake Mburo Nationalpark er med sine 260 km² en af de mindste nationalparker i Uganda, hvilket også gør den lidt overset i forhold til sine ”storebrødre” – men hvad parken mangler i størrelsen, har den til gengæld til fulde i gørelsen. Navnet kommer fra Mburosøen, der er omgivet af skove, savanner, sumpe og klipper.

Her er et rigt dyreliv med masser af fugle, og det er relativt nemt at komme til at se dyrearter, der ellers gemmer sig godt andre steder i Uganda, såsom impalaer, Burchell’s zebra og elsdyrantiloper.

Lake Bunyonyi
I Ugandas sydvestlige del finder man Bunyonyisøen, omgivet af bakker og en skøn natur. Søen er en af de få søer i regionen, der er fri for både bilharzia, krokodiller og flodheste, hvilket vil sige, at der er fri bane, hvis man har lyst til en kølig dukkert på en varm dag. På svømmeturen kan man også være heldig at støde på en af søens mange oddere, som stortrives uden konkurrence. Malaria er sjældent i området, så søen er i det hele taget en lille oase for den rejsende.

Vejret i Uganda

Klimaet i Uganda er generelt meget behageligt. I de områder vi beskriver ligger dagstemperaturen omkring 22-28° C og i aftentimerne køler det ned. Da Uganda strækker sig over ækvator er der ingen reel vinter eller sommer.
Marts-maj og oktober-november
I marts, april, oktober og november falder der mest regn, men typisk er det kortvarige kraftige regnbyger. Rejsen kan i disse måneder være mere langsommelig, men udsigten er ofte bedre.
December-februar og juni-september
Disse måneder er den tørreste periode i Uganda, men der kan stadig komme regn. Luftfugtigheden er lavere og temperaturen ligger på omkring 26-28° C.
Gorilla trekking
Gorilla trekking er muligt året rundt og foregår i bjergområder med regnskov. Vi anbefaler at rejse når det passer en bedst, og regnen som oftest er kortvarig, er en del af den fantastiske oplevelse. Temperaturen i bjergene er generelt lavere end på sletterne.


Vejledende nedbør i Uganda (i millimeter)
Jan Feb Mar Apr Maj Juni Juli Aug Sep Okt Nov Dec
79 85 170 278 279 113 73 84 77 84 137 115

Vejledende temperaturer i Uganda (dag/nat)
Jan Feb Mar Apr Maj Juni Juli Aug Sep Okt Nov Dec
27/17 27/17 27/18 26/18 26/18 25/17 25/16 25/16 26/16 26/16 26/16 26/17
Kilde: worldweatheronline.com

Areal
199.710 kvadratkilometer

Kyst
0 kilometer

Højeste punkt
Margherita Peak on Mount Stanley / 5110 meter

Laveste punkt
Lake Albert / 621 meter

Befolkning
23.317.000

Internet
Internet og Wi-Fi findes på mange hoteller og i de større byer er der også internet-caféer.
I nationalparkerne har de fleste hoteller og lodges internet-faciliteter, dog kan internet adgangen være langsom og ustabil samt mod betaling.

Valuta
Møntsorten er Uganda shilling (UGX), som kan købes i Uganda og ikke i Danmark, da det er ulovligt at indføre UGX til Uganda. Rejsende til Uganda kan veksle fra fremmed valuta til Uganda shilling (ikke til USD kontanter) i banker, vekselbureauer (vælg med omhu!) og autoriserede hoteller. Det er lettest at veksle USD eller Euro. Der er også forretninger og hoteller, der accepterer USD som betaling. Medbring sedler i små donationer som USD 1, 5 10, 20 og maksimum 50 sedler. Desuden er der mange steder i Afrika, hvor USD sedler skal være af nyere dato. Vekselbureauer og banker i de større byer giver typisk de bedste kurser.

Det er en god ide altid at have små sedler med på dig, til eks. drikkepenge, en sodavand eller andet – da det er sjældent at f.eks. gadehandlende kan give tilbage på store beløb.

Hvis du vil veksle tilbage igen ved afrejse fra landet skal du huske at gemme kvitteringen når du veksler, da det ikke er tilladt at udføre Uganda shilling. Der er i Uganda ingen begrænsning for hvor meget fremmed valuta der må indføres, men beløbet som indføres skal oplyses ved ankomst. Når du skal veksle kræves det som regel, at du fremviser pas.
Det er ulovligt at veksle ”sort” i Uganda.

Betalingskort
Brug af kreditkort er mindre udbredt i Uganda end herhjemme. Der er dog en del hoteller og lodges, samt større butikker og restauranter, der accepterer de mest kendte betalingskort, såsom VISA/Dankort og Eurocard/Mastercard. Betaling med kreditkort medfører dog ofte et ret højt gebyr på ca. 3-15%.
Der er i Uganda få hæveautomater primært i Kampala og i Entebbe, hvor man fra kortet kan hæve Uganda shilling kontant. Husk din pinkode, hvis du ønsker at hæve kontanter fra automat.

Drikkepenge og gaver
Drikkepenge er meget udbredt. Selvom service typisk er inkluderet, forventes det at man lægger ca. 10 % oven i beløbet.
På safari og udflugter giver man drikkepenge til den lokale chauffør/guide, dog normalt først når turen slutter. Det er naturligvis valgfrit hvor meget man betaler, men har man været tilfreds med servicen er beløbet normalt imellem USD 5-15 per person per dag. Rejser man en gruppe sammen kan man evt. give guiden pengene, så han/hun kan fordele dem. Kuffertbærere på hoteller giver man typisk et beløb svarende USD 1-2 per taske. På restauranter runder man op med ca. 10 %. Til taxi chauffører betaler man ca. 5-10 %.

Sørg altid for at have mindre sedler ved hånden til drikkepenge.

Man bliver på rejsen ofte spurgt af lokalbefolkningen, om man har en T-shirt, sko eller en kuglepen man kan undvære eller evt. bytte med en lille souvenir. Har man en ekstra kuglepen, blok, tøj eller sko man ikke længere bruger, bliver de fleste Ugandere utroligt glade for at overtage dette. Kvaliteten på vores tøj og sko er som regel væsentligt bedre end på de varer man kan købe i Uganda.

Souvenirs
I Uganda er der mange muligheder for at købe flotte souvenirs med hjem. Håndlavede træfigurer findes over alt, i alle former og størrelser. De kan købes i boder, i butikker, på hoteller og i lufthavnen. Generelt er varerne i butikker, hoteller og lufthavne de dyreste steder, og her er priserne normalt også faste. I boder og lignende forventes det derimod at man prutter om prisen. Kvaliteten svinger meget – eksempelvis får man som ofte at vide, at figurerne er lavet af ”ibenholt”, en dyr træsort der er mørk, tung og hård. Dette passer dog ikke altid, da nogle af sælgerne farver træet med sort skosværte, så det ligner ibenholt. Spørg guiden til råds om hvilke steder på turen det er bedst at gøre sine indkøb.

Der er visse souvenirs som man bestemt ikke skal købe, da de både er ulovlige og omfattet af internationale fredningsbestemmelser. Det gælder dyreskind, horn, kranier, fjer og alt hvad der er lavet deraf. Enhver udførsel af disse genstande er ulovlig og det er ligeledes ulovligt at indføre dem til Danmark.


Sprog
De officielle sprog i Uganda er swahili og engelsk, men der tales også op imod 40 forskellige lokale dialekter. De fleste lokale der arbejder i turistområderne, forstår og taler engelsk. Som regel oplever man ikke de store vanskeligheder med at gøre sig forståelig.

Religion
Uganda er et multireligiøst land, med cirka 84 % kristne, 12 % muslimer og resten er en blanding af ”traditionelt troende”, hinduer og jøder.

Påklædning
Påklædningen i Uganda er forholdsvist afslappet og uformel, dog forventes det på de fleste hoteller og lodges at herrerne kommer i lange bukser til middagen. På visse eksklusive hoteller, og aftener ude i byerne, er det er en god idé at medbringe lidt pænere tøj, inklusiv slips for herrernes vedkommende. Hvis du er i tvivl kan du altid spørge guiden eller på hotellet.

Visum
Der kræves visum til Uganda for danske statsborgere. Der skal inden afrejse ansøges om visum online hos Ugandas ambassade. Ved ansøgning skal der vedhæftes gode kopier af pas, vaccinationspas med gul feber vaccination og pasbillede. Efter registrering vil du modtage en email med en stregkode som skal printes ud og medbringes sammen med pas. Visum koster USD 50 per person (+3 i gebyr) for en enkelt indrejse og skal betales kontant ved indrejse til Uganda.

Dit pas skal være gyldigt 6 måneder efter opholdet. Det er vigtigt at du har tilstrækkeligt med blanke viseringssider i dit pas. Visse lande kræver, at der er minimum 2 blanke sider overfor hinanden.

Tidszone
GMT: + 3 timer
Dansk sommertid: + 1 time
Dansk vintertid: + 2 timer
Uganda har ikke indført sommer-/vintertid.