Har du spørgsmål?

Vi besvarer gerne dine spørgsmål - Ring:

7674 0070

ABNINGSTIDER:
Mandag-torsdag kl. 9-17
Fredag kl. 9-16

Mauritius og Seychellerne i spidsen i Afrika

Mauritius og Seychellerne i spidsen i Afrika

Mauritius og Seychellerne i spidsen i Afrika

Mauritius og Seychellerne i spidsen i Afrika
For andet år i træk er Mauritius blevet kåret til det afrikanske land der har den mest ansvarlige regering, med Seychellerne på en flot andenplads.

Afrikanske landes placering på "the Ibrahim Governance Index" (Ibrahim regeringsindexet) foretages udfra vurdering af fem kriterier: sikkerhed, retstilstand, regeringsgennemskuelighed og -korruption, økonomiske muligheder, samt muligheder for menneskelig udvikling.

Indexet varetages af en fond etableret af den sudanesiske forretningsmand Mo Ibrahim, som byggede sit selskab, Celtel International, op til at være en skoleeksempel på en godt ledet, profitabel og socialt ansvarlig afrikansk virksomhed.
Hvert år uddeler fonden en pris (fem millioner dollars over 10 år samt 200.000 dollars hvert år resten af livet) til en tidigere afrikansk regeringsleder der har udvist ekstraordinært lederskab. 2007 var første år prisen blev uddelt, og den gik til Joaquim Chissano, Mozambiques tidligere præsident; vinderen i 2008 bliver annoceret den 20. oktober i år.

Du kan læse mere om Mo Ibrahims fond ved at klikke på nedenstående link og du kan læse en kort introduktion til Ibrahim regeringsindexet på The Economists hjemmeside ved at klikke her.

Læs mere om Mo Ibrahims fond her