Har du spørgsmål?

Vi besvarer gerne dine spørgsmål - Ring:

7674 0070

ABNINGSTIDER:
Mandag-torsdag kl. 9-17
Fredag kl. 9-16

Bliv ringet op
Safariaktiviteter

Safariaktiviteter

Når man taler om safari, findes der mange forskellige former for safariaktiviteter. Eksempelvis i bil, til fods, i båd/kano, på heste- og elefantryg eller i luftballon.

En safari bliver ofte omtalt med det engelske ord "game" efterfulgt af drive, walk eller cruise. Den mest udbredte og kendte form for safariaktivitet er game drive.

Game drives køres typisk i biler der er specialbygget til formålet, og generelt kan man sige, at der er to typer safari køretøjer. I de Østafrikanske lande, kører man i minibusser eller Land Rovers, hvor taget kan løftes op, så man kan stå op i bilen, og har frit udsyn til at observere og fotografere. Disse biler bliver også brugt til transporten imellem de forskellige parker, og områder man besøger på rejsen.

Når man kommer til Det Sydlige Afrika, er safari bilerne som oftest åbne. De åbne safari biler giver én følelsen af, at man er meget tæt på naturen og dyrene. Uanset om det er det ene eller andet køretøj, er der på alle vore game drives tilknyttet erfarne lokale engelsktalende safariguider (i Sydafrika også kaldt rangers).
De har alle en enestående evne til at spotte dyrene, og en dybdegående viden om parkerne og vildtet. Kører man safari i de åbne safari biler, vil der ofte også være en ”tracker” med.

En ”tracker” er udannet i at spore og spotte dyrene, og man kan ofte undre sig over hvordan de overhovedet får øje på dem. I mange af safari parkerne i Sydafrika og Namibia, eksempelvis Krüger National Park og Etosha, er det tilladt at køre i egen bil, hvilket også er en speciel oplevelse. Dog anbefaler vi, at man kombinerer kør-selv safarien, med en safari, hvor der er safariguide med.

Game drives køres ofte i de tidlige morgentimer, og sidst på eftermiddagen, da det er her, dyrene er mest aktive. I visse parker er der også ”night drives” dvs. safari efter mørkets frembrud. Der bliver da installeret en stor projektør i bilen, og man kan være heldig, at se nogle af de dyr, der kun er aktive om natten.

Safarirejser til Afrika
Safari lodges i Afrika
Se katalog med safari rejser