Har du spørgsmål?

Vi besvarer gerne dine spørgsmål - Ring:

7674 0070

ABNINGSTIDER:
Mandag-torsdag kl. 9-17
Fredag kl. 9-16

Table Mountain Nationalpark fylder 10 år

Table Mountain Nationalpark fylder 10 år

Table Mountain Nationalpark (TMNP) fyldte 10 år den 14. august 2008, og det blev fejret på behørig vis, med taler og et kig tilbage på parkens korte historie samt dens nuværende status.

Hvis man ikke kender parken skulle man umiddelbart tro at den kun inkluderer Cape Towns berømte vartegn, men Table Mountain er faktisk kun det nordligste punkt i parken, der strækker sig hele vejen fra kabelbanen på nordsiden af bjerget til Kap Det Gode Håb, Afrikas sydvestligste punkt (klik på kortet herunder for at se en stor version).

Kortet er hentet fra sanparks.org, se link nederst på siden.

TMNP er unik og verdenskendt af flere grunde: den huser to af Sydafrikas bedst kendte vartegn (Table Mountain og Kap Det Gode Håb); den er det eneste sted i verden hvor man finder adskillige truede planterarter (deriblandt forskellige proteaer); og den huser mange forskellige biotoper, lige fra storby over bjerge til fine sandstrande med et bemærkelsesværdigt rigt dyreliv.

Bortset fra den fantastiske natur, som vi her på Blixen Tours er meget begejstrede for, spiller TMNP også en vigtig social rolle gennem forskellige programmer der involverer de omkringliggende samfund. For eksempel har uddannelsesprogrammerne, der træner folk fra udsatte grupper til at blive guider og administrative medarbejdere, været en bragende succes.
Infrastrukturelt har parken også haft en indvirkning på Cape Town og omegn, da der skal etableres og vedligeholdes (overvejende gratis) adgangsveje og –stier til parkens områder gennem en travl storby. Da parkens område ofte smyger sig ind imellem, og i nogle tilfælde omkring, boligområder indlemmes Cape Towns indbyggere i stigende grad i parken i deres daglige gøren og laden, og det lader til at blive modtaget overvældende positivt hos de involverede parter.

Parkens vision er at Cape Town skal være en metropol omgivet af en nationalpark og ikke omvendt. For mange af byens indbyggere er dette allerede en realitet og det kan dem af os der har været så privilegerede at opleve både Cape Town og Nationalparkens områder vel kun være lidtmisundelige over.

Hvis du vil læse mere om Table Mountain Nationalpark kan du klikke her

Rejser til Sydafrika