Indhent tilbud
Bliv ringet op
Har du spørgsmål?

Vi besvarer gerne dine spørgsmål - Ring:

7674 0070

ABNINGSTIDER:
Mandag-torsdag fra kl. 9-17 og fredag 9-16

Det autentiske Zambia

Lande
ZAMBIA
Områder
Lower Zambezi National Park, South Luangwa National Park
Varighed
11 dage / 9 nætter
Safaritype
All Inclusive safari, Blixen Silver, Fly-in safari
Indkvartering
Lodge, Luksustelt
Transportmidler
Firehjulstrækker, Indenrigsfly
Det autentiske Zambia

Oplev historien bag de store National Parker i Zambia og opleve det uberørte Afrika i Lower Zambezi National Park og South Luangwa National Park. Bo ved den mægtige Zambezi Flod og kom tæt på Afrikas vilde dyr og fugle både i bil, i båd og til fods.

 • Den mægtige Zambezi Flod
 • Luangwa Floden og lagoonerne
 • South Luangwa National Park
 • Lower Zambezi National Park
 • "Big 5 " safari
 • Walking safari
 • Natsafari
 • Flodsafari på Zambezi Floden
 • Tiger fiskeri
 • Fantastisk natur og klima
 • Ekspertguider

Det uberørte Afrika

Floder giver liv og frodighed. Store floder giver rigtig megen liv, frodighed og mangfoldighed. Zambezifloden er én af de mest kendte og livgivende floder i verden. Den slynger sig som en grænse mellem Zambia og Zimbabwe med masser af nærring til både store og små pattedyr, fugle, reptiler og mennesker.

Her vil du komme helt ind under huden på det Afrika som vi har hørt så meget om fra Karen Blixen og Hemingways tid.
Befolkningen i Zambia er utrolig imødekommende og taler rigtig godt engelsk. Du vil blive mødt med høj service og opleve eksklusive safarioplevelser væk fra masseturismen ved den livgivende Zambezi River.
Lower Zambezi Nationalpark
Når man langsomt nærmer sig Lower Zamebezi Nationalpark, får man fra flyet et fantastisk indtryk af det smukke område. Zambezifloden fremstår næsten uvirkelig med smalle kanaler, som omkranser små øer, og allerede ved indflyvningen kan man være heldig at se elefanter og flodheste, som bader og græsser i det frodige område omkring floden.
Safariaktiviteterne er mange. Her køres safari om dagen og efter mørkets frembrud, og her er gode forhold for safari til fods. Vandaktiviteterne er meget populære. Lad dig drive med strømmen i en kano ned af de fredfyldte kanaler – en perfekt måde opleve dyre- og plantelivet på tæt hold. Bådcruises og fisketure på Zambezifloden er ligeledes et hit!
South Luangwa Nationalpark
South Luangwa Nationalpark ligger i det østlige Zambia, tæt ved grænsen til Malawi. Parken er på godt 9.000 km² og er en af Afrikas fineste safariparker. Den byder på safarioplevelser i særklasse!
Omkring den livgivende Luangwa River samles parkens dyr i store antal for at drikke og jage. Parken huser over 60 forskellige større dyrearter og over 400 forskellige fuglearter. Området er fascinerende på mange punkter: i de tørre vintermåneder består South Luangwa af åben gylden savanne, men henover sommeren forvandles dette landskab til et mekka af grønt, når regnen får planter og blomster til at florere.
En usleben juvel for dem, der brænder for en rigtig oplevelsesrejse.
Guide
Engelsktalende guider som er veluddannet inden for bæredygtig vildtforvaltning i Afrika.
Afrejsedatoer
Vi har afrejse hver dag fra Danmark.
Børn på rejsen
Børn fra 7 år og opefter er velkomne.
Safari, transport og køretøj
Der flyves i mindre fly mellem de 2 områder og mellem camps og landingsbaner er der safarikørsel.
På safarien foregår det med campens egne specialbyggede åbne firehjulstrækkere, ligesom der er safarisejlads på Zambezifloden.
Turen kort
3 nætter Lower Zambezi National Park Kasaka River Lodge
6 nætter South Luangwa National Park Kakuli Lodge
Dag 1
Afrejse Danmark
Flyvning fra Kastrup via en europæisk lufthavn samt Johannesburg eller Nairobi til Lusaka.

Dag 2-4
Lower Zambezi national Park
I lufthavnen i Lusaka bliver I mødt af vores lokale repræsentant der hjælper jer til det mindre fly der tager jer godt en times flyvning til Lower Zambezi National Park. Fra landingsbanen er der ca. 30 minutters kørsel til Kasaka River Lodge.
På Kasaka River Lodge vil I blive ind indkvarteret i nogle hyggelige safari telte.
Her er der optimale muligheder for afslapning og fordybelse, mens I nyder udsigten over den mægtige Zambezi flod.Lower Zambezi National Park ligger på nordsiden af Zambezi floden. På den sydlige side af floden har man Zimbabwe og den store national park Mana Pools. Som det eneste sted på Zambezi floden har man altså national park på begge side af vandet, hvilket giver nogle fantastiske oplevelser med Afrikas vilde dyr og fugle på og ved floden. Desuden løber både Chongwe River og Luangwa River igennem parken og giver en utrolig frodighed og mangfoldighed.

Fra Kasaka Lodge kan I opleve Afrika både i åben safaribil, i båd på de store floder eller til fods i bushen. Tag på fisketur på floden og tag kampen op med de berygtede tigerfish, som giver en stor udforing til selv den øvede fisker. Desuden smager de fantastisk! Selv for dem som ikke normalt fisker er en fisketur på floden en kæmpe oplevelse, hvor man kan nyde stilheden i den billedflotte natur kun afbrudt af flodhestenes plask og lyde.


Jeres dag på safari i Zambia, starter med en let morgenmad. Herefter begiver I jer ud i bushen for at opleve og mærke naturen og de mange dyre- og fuglearter som lever i området.
De dygtige guider vil fortælle alt om dyrene, fuglene, naturen og ikke mindst livet i bushen. De er opvokset midt i det som nu er jeres eventyr, og de har masser af spændende historier at fortælle.


Midt på dagen kan I nyde stilheden i lodgen, hvor kun lydene fra bushen bryder den enorme ro som I vil opleve i Afrika. Det er tid til at læse en bog ved poolen eller bare nyde udsigten i skyggen af et stort nyala træ.
Når I har fået jeres eftermiddags the, venter nye oplevelser enten i bushen eller på floden.
I og omkring Kasaka Lodge er der store gamle nyala træer som giver liv til masser af aber og et rigt fugleliv der tæller over 400 arter og findes i alle regnbuens farver. Når I er på safari på floden i båd eller kano, vil I opleve at komme helt tæt på både dyr og fugle, som ikke lader sig påvirke af de sejlende besøgende.Zambezifloden har en meget stor bestand af flodheste og krokodiller. Krokodillerne lever godt på de mange tigerfish samt de dambrug som ligger længere oppe af floden. Om dagen ligger de ude på sandbankerne og daser, mens de fordøjer deres måltid og får varme i kroppen.
Flodhestene trives på det grønne græs langs med floden, hvor de indtager deres føde om natten. Om dagen går de ikke langt fra det kølende vand, og I vil kunne opleve dem ligger i familieflokke rundt omkring i vandkanten.
Lower Zambezi national park er hjemsted for en stor bestand af de store kattedyr. Både løver og leopard trives godt i området, hvor der er masser af føde for de store rovdyr.


Tager I på natsafari har I en god chance for at opleve de fascinerende dyr, og er I rigtig heldige kan I på afstand opleve deres nattelige jagt. Løverne jager typisk et par stykker sammen, og ofte er de to ældre hunner som står for det hårde arbejde. Leoparden derimod jager altid alene, og er mere afhængig af sin egen list. Når byttet er nedlagt gælder det om hurtigt at få det slæbt op i et træ, hvor løverne ikke kommer og overtager det gode måltid.

Lower Zambezi National Park ligger meget langt fra større byer ligesom der er ganske få Camps i området, hvilket gør at det er noget af det mest autentiske og uberørte man finder i denne verden. Lejrbål og solnedgang over Zambezifloden er en magisk oplevelse, og den stjernehimmel I vil opleve her er helt fantastisk.
Indkvartering: Tre nætter på Kasaka River Lodge
Måltider. Helpension med safariaktiviteter


Dag 5-10
South Luangwa National Park
Efter morgenmaden går turen med fly nordpå Mfuwe i South Luangwa National Park.
Her bliver I mødt af jeres chauffør, som kører jer ud til Kakuli Lodge i den nordøstlige del af parken.
Kakuli Lodge Zambia

Campen ligger ved sammenløbet af Luwi og Luangwe floden, og er en lille camp med kun 5 telte, hvoraf et af teltene er et familie telt.

Kakuli Lodge Zambia
Kakuli Lodge er kendt for et rigt dyreliv, fra campen er der udsyn til Luangwe floden.
Campen blev grundlagt af den legendariske Norman Carr i 1984. Norman er ophavsmanden for de første national parker i det sydlige Afrika, og ham som fik natur turismen til den del af verden. Han var kendt for sit enorme arbejde med naturbevarelse og hans store interesse skabte først Kafue national park i 1950, dengang Zambia stadig var en del af Rhodesia.Siden skabte Norman South Luangwa National Park i 1960. Norman Carr døde i en høj alder ude i hans elskede bush i 1997.
Den over 9000 km2 km store park har over 60 større dyrearter og mere en 400 forskellige fugle heriblandt ”Big5”: elefant, næsehorn, bøffel, løve og leopard. Dog er der ganske få næsehorn, så dem skal man ikke forvente at se, men de øvrige arter optræder i stort tal.

South Luangwa National Park er lidt mere åben bush i forhold til Lower Zambezi og her vil I få gode chancer for at opleve de store kattedyr eller de Afrikanske vilde hunde på deres jagt om natten.
Her vil I også kunne se nogle af de sjældne arter som Thornicroft giraffen (også kaldet Luangwa Giraffen) som kun lever i denne park. Den er én af de 9 underarter af giraffer som findes i hele Afrika. Desuden kan man være heldig og se en Crayshay´s Zebra som er en underart af den almindelige savanne zebra (også kaldet Bushells Zebra). Crayhay´s zebra har mere klare og smallere striber end Bushells zebra.

Oplevelserne med at fange de fantastiske farve og motiver jeres dit kamera, eller bare at være derude og dufte, mærke og føle Afrika vil give jer minder for livet!
De lune aftener er noget helt særligt og den fysiske træthed I mærker når I trækker sig tilbage til jeres bungalow for natten, er også en helt særlig følelse.
Indkvartering: Seks nætter på Kakuli Lodge
Måltider. Helpension og safariaktiviteter
Dag 11
Hjemrejse til Danmark
Nu går turen tilbage mod Danmark. Jeres chauffør vil sørge for transport til Mfuwe lufthavn hvorfra I flyver tilbage til Kastrup via Lusaka.
 
Prisen inkluderer
 • Fly fra Danmark - Lusaka med 2 skift undervejs t/r
 • Fly fra Lusaka - Lower Zambezi
 • Fly fra Lower Zambezi - South Luangwa - Lusaka
 • Lufthavnsskatter og afgifter
 • Alle transporter fra lufthavn - lodge
 • Parkafgifter
 • 3 nætter på Kasaka River Lodge med All Inclusive
 • 6 nætter på Kakuli Lodge med All Inclusive
 • Safariaktiviteter (bil, til fods, båd, fisketure, kano)
Prisen inkluderer ikke
 • Afbestillingsforsikring - 6% af rejsens pris og tegnes ved bestilling af rejsen
 • Rejseforsikring
 • Visum til Zambia, USD 50,- (betales ved ankomst i lufthavn)
 • Drikkevarer og måltider udover nævnte
 • Drikkepenge
 • Vaccinationer
Forbehold

De nævnte priser er baseret på billigste flybillet og olietillæg til destinationen. Er billigste flybillet udsolgt og/eller stiger olietillægget vil der være et pristillæg til ovenstående. På visse tider af året, kan der desuden være kampagnepriser på flybilletter, hvor flybilletten kan være billigere og prisen dermed reduceres. Der tages forbehold for udsolgte hoteller og fly.

Blixen Tours tilstræber altid at afvikle rejsen i henhold til programmet, men det kan pga. vejrmæssige forhold og praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre rejsen anderledes end anført.

Indhent tilbud
x

Indhent tilbud

Ja tak! Send mig gerne tilbud på rejsen:
Det autentiske Zambia

Bede om et tilbud ved at udfylde nedenstående formular og tryk på "send".

Mange tak for din henvendelse.

Blixen Tours vender tilbage hurtigst muligt.

 

Zambia

Zambia er et relativt tyndt befolket land med en frodig, alsidig natur og en venlig befolkning, der byder besøgende på mangeartede muligheder. Landet er desuden sikkert at rejse i, og inde i en økonomisk positiv udvikling, som gør at også infrastrukturen er under hurtig udbygning.

Zambia er mere end dobbelt så stort som Tyskland, og overvejende beliggende på et højlandssavanneplateau mellem 1000 og 1600 meter over havet. De største vildtmængder finder man dog i dalene omkring landets største floder, som er Zambezi, Luangwa og Kafue. Her har man oprettet nogle af kontinentets største og bedste nationalparker og reservater. Yderlige bør sø- og sumpområderne omkring Lake Bangweulu nævnes, samt de store søer i nord, som f.eks. Lake Tanganyika.

Relativt lidt vides om de i dag cirka 70 etniske gruppers historie før kolonitiden. Dog ved man at hovedparten stammer fra flere bølger af indvandringer nordfra, der oprettede mindre stater, som handlede via kysterne med bl.a. kobber, som stadig i dag er en vigtig indtægtskilde for landet.
De tre berømte ekspeditioner som David Livingstone foretog i anden halvdel af 1800-tallet gik igennem Zambia. Det var også her han døde i 1873, i den sydlige del af Bangweulu sumpene.

Victoria-vandfaldene som Livingstone ”opdagede” er Zambias største turistattraktion,
og byder, udover det fantastiske syn af faldene fra vand, land og luften, også på en række mere eller mindre adrenalingenerende aktiviteter som f.eks. rafting, bungijump, elefantridning og meget andet. Desuden er der mulighed for mere afslappende aktiviteter, f.eks. sejlads på Zambezifloden, traditionel safarikørsel eller noget som Zambia er kendt for, nemlig safari til fods – Walking Safaris.

Zambia har, udover meget fine bestande af kendte dyr som elefanter, bøfler, løver og leoparder, også en række mindre kendte, men
spændende, antiloper samt cirka 740 fuglearter.

Hotel og lodgestandarden er steget betydeligt de sidste 10 år, så der er faciliteter for enhver
smag.

Velkommen til Zambia!

 

Lokal tid...

Rejsetid

South Luangwa Nationalpark
South Luangwa Nationalpark ligger i det østlige Zambia, tæt ved grænsen til Malawi. Parken er på godt 9.000 km² og er en af Afrikas fineste safariparker. Den byder på safarioplevelser i særklasse!

Omkring den livgivende Luangwa River samles parkens dyr i store antal for at drikke og jage. Parken huser over 60 forskellige dyrearter og over 400 forskellige fuglearter. Området er fascinerende på mange punkter: i de tørre vintermåneder består South Luangwa af åben gylden savanne, men henover sommeren forvandles dette landskab til et mekka af grønt, når regnen får planter og blomster til at gro.

En usleben juvel for dem, der brænder for en rigtig oplevelsesrejse.

Lower Zambezi Nationalpark
Når man langsomt nærmer sig Lower Zamebezi Nationalpark, får man fra flyet et fantastisk indtryk af det smukke område. Zambezifloden fremstår næsten uvirkelig med smalle kanaler, som omkranser små øer, og allerede ved indflyvningen kan man være heldig at se elefanter og flodheste, som bader og græsser i det frodige område omkring floden.
Safariaktiviteterne er mange. Her køres safari om dagen og efter mørkets frembrud, og her er gode forhold for safari til fods. Vandaktiviteterne er meget populære. Lad dig drive med strømmen i en kano ned af de fredfyldte kanaler – en perfekt måde opleve dyre- og plantelivet på tæt hold. Bådcruises og fisketure på Zambezifloden er ligeledes et must!

Kafue Nationalpark
Kafue Nationalpark er Zambias største park på godt 22.000 km² (cirka det halve af Danmarks areal). Ved ankomst til Kafue overvældes man af størrelsen på dette område. Alt virker uberørt, råt og meget vildt. Selvom parken primært består af fladt landskab, er her en række interessante floder, skovområder og åben savanne. Her er basis for nogle rigtig gode safarioplevelser på nærmeste hold.

Livingstone
Livingstone er hovedbyen ved Victoria Falls på Zambiasiden. En tur forbi Victoria-vandfaldene er et must, men der er også masser af andre aktiviteter i området, såsom en helikoptertur, en bådcruise eller en tur til Livingstone Island, der ligger lige ved vandfaldene.
Vejr og klima i Zambia

Hos Blixen Tours får vi ofte spørgsmålet: “Hvornår er det bedste tidspunkt at rejse til Zambia?

Men svaret på det spørgsmål er faktisk mere komplekst end som så. Det kommer nemlig an på flere ting, eksempelvis hvad du ønsker, at din ferie skal indeholde, hvor i Zambia du ønsker at rejse hen og hvad dine interesser er. Det kan faktisk betyde, at det som er én persons bedste tidspunkt, kan være en anden persons værste tidspunkt.


Derfor finder du her en beskrivelse af klimaet i Zambia. Ingen kan dog forudsige vejret – slet ikke nu hvor vejret i Afrika bliver mere og mere uforudsigeligt, sandsynligvis på grund af den globale opvarmning, og vi pludseligt ser regnbyger i ørkenen og omfattende tørke, når det burde regne. Derfor giver denne beskrivelse udelukkende et generelt overblik over vejret og klimaet i Zambia hen over året.


I december, januar, februar og marts kommer størstedelen af nedbøren i Zambia. Jo længere du kommer mod nord, jo tidligere starter regnen, og jo senere stopper den igen. Der kommer generelt mere regn i de østlige egne og de højere beliggende egne end der gør i de vestlige egne og i lavlandet. Disse måneder kaldes for Zambias ”Emerald Season”. I denne grønne og frodige “smaragd-sæson” lukker de fleste camps og mange uasfalterede veje i Zambia bliver ufremkommelige.

I april og maj er regnen stilnet af. Landskabet er stadig grønt, men begynder lige så stille at tørre ud. Nattetemperaturen begynder at falde, særligt i de højere beliggende egne og i de sydlige egne.

I juni, juli og august er nætterne kolde, mens vejret om dagen er klart og varmt. Rejser du hertil i disse måneder, så husk at medbringe varmt tøj til hvis du skal udenfor når solen er gået ned, da nogle aftener og nætter bliver meget kolde. Mange af Zambias små bushcamps åbner i starten af juni, når vejene er blevet så tørre, at de igen er farbare. Dette er starten på højsæsonen i disse områder, hvor der som oftest er skyfrit vejr og hvor der for hver safaritur spottes flere og flere vilde dyr på savannen.

I september og oktober fortsætter temperaturen med at stige; i de lavtliggende dale, som Lower Zambezi, Mana Pools og Luangwa Valley kan der blive meget varmt i oktober. Det gode er, at safariturene bliver ekstra oplevelsesrige her, da dyrene vil holde sig i nærheden af den smule vand, de kan finde.

Vejret i november varierer; det kan være varmt og tørt som i oktober måned eller det kan være tidspunktet for sæsonens første regnbyger. Faktisk er det ofte en meget interessant måned at besøge Zambia, da du nogle dage kan opleve begge vejrtyper.
Vejledende regn og nedbør i Zambia ( i millimeter)
Jan Feb Mar Apr Maj Juni Juli Aug Sep Okt Nov Dec
218 196 106 21 4 0 0 0 0 15 91 186

Vejledende temperaturer i Zambia (dag/nat)
Jan Feb Mar Apr Maj Juni Juli Aug Sep Okt Nov Dec
26/17 26717 26716 26/15 25/12 23/10 23/10 26/12 29/15 31/18 29/18 27/17
Kilde: worldweatheronline.com

Hovedstad
Lusaka

Indbyggere
16 mio.

Sprog
De officielle sprog i Zambia er engelsk. Derudover tales der omkring 70 lokale dialekter rundt omkring i landet. De fleste lokale der arbejder i turistområderne, forstår og taler engelsk. Som regel oplever man ikke de store vanskeligheder med at gøre sig forståelig.

Religion
Zambia er officielt et kristent land, men de forskellige kristne trosretninger blandes ofte, i bedste afrikanske stil, med de mere traditionelle stammereligioner. Muslimer udgør cirka 5 % af Zambias befolkning.

Valuta
Møntsorten er Zambia Kwacha (ZMK). Det er kun tilladt at indføre ZMK 100,- til landet.
Rejsende til Zambia kan veksle fra fremmed valuta til Zambia Kwacha i banker, vekselbureauer og autoriserede hoteller i landet. Det er lettest at veksle USD, Euro eller britiske pund. Det er sjældent det er nødvendigt at veksle til Kwacha, når der overnattes i safaricamps og på hotel i Livingstone, da disse accepterer USD og Euro som betaling. Ligeledes kan drikkepenge også betales i disse valutaer. Du må også højest udføre ZMK 100,-.

Det er en god ide altid at have små sedler med på dig til drikkepenge, en sodavand eller andet, da det er sjældent at f.eks. gadehandlende kan give tilbage på store beløb.

Der er i Zambia ingen begrænsning for hvor meget fremmed valuta der må indføres, men beløbet som indføres skal oplyses ved ankomst. Når du skal veksle kræves det som regel, at du fremviser pas. Det er ulovligt at veksle ”sort” i Zambia.

Betalingskort
Brug af kreditkort er ikke så udbredt i Zambia som herhjemme. Nogle hoteller, camps, restauranter og (større) butikker accepterer de mest kendte betalingskort, såsom VISA/Dankort og Eurocard/Mastercard. American Express og Diners Club accepteres generelt ikke. Betaling med kreditkort medfører dog ofte et gebyr.

Drikkepenge
Drikkepenge i Zambia er meget udbredt. Til guide beregn cirka USD 5-10, til camp personale beregn fra cirka USD 5 per person per dag. Typisk gives drikkepenge til guiden direkte og til camp personale gives beløbet til camp manager. Drikkepenge betales generelt ved afrejse fra en camp/lodge.

På restauranter forventes det at man lægger ca. 10 % oven i beløbet.

Sørg altid for at have mindre sedler ved hånden til drikkepenge.

Påklædning
Påklædningen i Zambia er forholdsvist afslappet og uformel. På de fleste hoteller i Livingstone og i Lusaka forventes det at herrerne kommer i lange bukser til middagen. På visse eksklusive hoteller, og aftener ude i byerne, er det er en god idé at medbringe lidt pænere tøj, inklusiv slips for herrernes vedkommende. Hvis du er i tvivl kan du altid spørge guiden eller på hotellet. Undgå ”pang”-farver på safari og husk en hat med skygge.

Visum og pas
Uanset opholdets længde kræver det visum for danske statsborgere at rejse ind i Zambia. Visum koster USD 50 for en enkelt indrejse. Visum kan købes ved indrejse og skal betales kontant.

Visum kan også søges gennem Zambias ambassade i Stockholm. Der vil være en behandlingstid på op til 7 dage og koster SEK 325.
Der kan også søges om visum online hos Zambias Ambassade, med en behandlingstid på 2-3 dage. Det elektroniske visum skal printes ud og medbringes sammen med pas, gebyret på USD 50 betales kontant ved indrejse til Zambia. Vi anbefaler at man køber visum til Zambia ved indrejse.

Dit pas skal være gyldigt i minimum 6 måneder efter udrejse og der skal være minimum to blanke sider overfor hinanden til viseringer.

Tidszone
GMT: + 2 timer - Zambia har ikke indført sommer- og vintertid.
Dansk sommertid: samme tid som Danmark
Dansk vintertid: + 1 time

Indhent tilbud
x

Indhent tilbud

Ja tak! Send mig gerne tilbud på rejsen:
Det autentiske Zambia

Bede om et tilbud ved at udfylde nedenstående formular og tryk på "send".

Mange tak for din henvendelse.

Blixen Tours vender tilbage hurtigst muligt.