Indhent tilbud
Bliv ringet op
Har du spørgsmål?

Vi besvarer gerne dine spørgsmål - Ring:

7674 0070

ABNINGSTIDER:
Mandag-torsdag kl. 9-17
Fredag kl. 9-16

Eksklusiv safarirejse til Zimbabwe og Botswana

Lande
ZIMBABWE, NAMIBIA, BOTSWANA
Områder
Hwange Nationalparken, Victoria vandfaldene, Chobe river/Caprivi, Khwai/Okavango area
Varighed
12 dage / 10 nætter
Safaritype
Fly-in safari, Blixen Gold, Luksus safari
Indkvartering
Hotel, Lodge, Camp
Transportmidler
Firehjulstrækker, Indenrigsfly
Eksklusiv safarirejse til Zimbabwe og Botswana

Denne luksuriøse tur går først til Zimbabwes største nationalpark Hwange efterfulgt af det fantastiske Victoria vandfald. Så går det videre til det skønne Chobe område i Namibia og afsluttende til verdens største indlandsdelta Okavango. Meget forskellige områder med dyreliv, lodges og camps i topklasse

 • Fire luksuriøse camps/lodges
 • Det mageløse Victoria vandfald
 • Afrikas største elefantflokke
 • Masser af rovdyr
 • Sjældne dyrearter som vilde hunde og sabelantiloper
 • Over 500 fuglearter
 • Chobes enestående flodsletter
 • Det enestående Okavango delta
 • Flyvninger over floder, savanne og bush
 • Meget varieret safarikørsel
 • ”Mokoro” (kano) sejlads
 • Landsbybesøg
 • Førsteklasses guidning, service, komfort og mad

Eksklusiv Zimbabwe og Botswana Safari

Hwange Nationalparken er med sine 14651 km2 Zimbabwes største og med et varieret landskab har man også et varieret dyreliv med bl.a. over 100 pattedyrsarter og over 400 fuglearter. Blandt attraktionerne er også meget store elefant og bøffelflokke, ikke mindst i tørtiden, ligesom løver og andre større rovdyr er talrige. Blandt antiloperne er kudu, sabelantiloper og Afrikas største, elandantilopen imponerende. De sjældne vilde hunde ses også jævnligt.

Victoria vandfaldet er et storslået skue som danner grænse mellem Zimbabwe og Zambia, omgivet af reservater og Nationalparker. Hele området er på UNESCO´s verdensarvsliste. Byen Victoria Falls ligger på Zimbabwe siden ganske tæt på vandfaldene og på Zambiasiden ligger den noget større by Livingstone ca. 9 km fra vandfaldene.
Her er der mulighed for en lang række aktiviteter som kan bookes gennem hotellet eller bureauer i byen. Som en mere rolig aktivitet kan et ”sunset-cruise” anbefales oven for vandfaldet hvor man kan se dyr, fugle og flot natur i adstadigt tempo. En flyvetur over vandfaldene er også en imponerende oplevelse og vandtågerne fra ”Mosi –oa- Tunya” – røgen der tordner, kan i perioder ses op til 50 km væk.

Chobeflod-området har flodsletter så langt øjet rækker og på floden og tilstødende kanaler er der masser af liv – både i vandet i form af flodheste og krokodiller mv. og på land er der elefanter, bøfler, løver og en lang række andre savannedyr. Fuglelivet er også imponerende. På de højere liggende områder kører man så i klassiske 4x4 safaribiler, ligesom man kan opleve en vandresafari.

Khwai/Okavango deltaet er et af naturens helt store underværker og det 15.000 km² store indlandsdelta er verdens største. Regn der falder i Angolas højland, ender et halvt år senere i perioden juni - august måned i de yderste forgreninger af deltaet som krystalklart vand. Denne evige cyklus giver endnu engang liv til et forunderligt væld af fugle, dyr og planter.


Indkvartering og standard, høj standard - Blixen Gold
Davisons Camp er en af de bedste camps i Hwange, både med hensyn til komfort og beliggenhed. Her er 8 rummelige luksustelte alle med udsigt til dyrerigt vandhul ligesom der er fra pool, restaurant, bar område. Guidning og service er også i top.

Victoria Falls Safari Lodge har vundet mange priser bl.a. som den bedste safari lodge i Zimbabwe. Den ligger fantastisk på et højdedrag ved et dyrerigt vandhul, 4 km fra Victoria Falls. Den luksuriøse lodge har 61 værelser og en mængde faciliteter.

Chobe Savanna Lodge ligger på Namibia side af Chobe floden i et vidunderligt åbent floddelta landskab med masser af dyr. Her er 12 værelser, et skønt fællesområde med pool, restaurant/bar og med panoramaudsigter, alt i moderne Afrikansk stil. Her er safari med båd, kørsel eller til fods.

Machaba Camp, stilfuld, moderne Afrikansk inspireret Camp med 10 telte hvor alle har udsigt til den dyrerige Khwai-flod og Moremi reservatet. Her er pool, restaurant/bar, bibliotek og i området – safarikørsel, vandring og landsbybesøg.

Guide
Engelsktalende ekspertguider

Afrejsedatoer
Vi har afrejse hver dag fra Danmark

Børn på rejsen
Børn er velkomne, hør nærmere hos Blixen Tours.

Safari, transport og køretøj
Der flyves i mindre propelfly mellen de 3 camps der alle har en mindre landingsbane 10-25 min. kørsel væk.
Transport i Victoria Falls og til Kasane i Botswana foregår i komfortable minibusser eller personbil. På safarien foregår det med campens egne specialbyggede åbne firehjulstrækkere i små motorbade eller kano.

Aktiviteter ved Victoria Falls: omfatter bl.a. helikopterflyvning, sunset-cruise, kano sejlads, vandring med løver, elefant og hesteridning, forskellig safarikørsel, jet-boat, river rafting og bungi-jump mv.
Turen kort
3 nætter Hwange Nationalparken Zimbabwe
2 nætter Victoria vandfaldene Zimbabwe
2 nætter Chobe river/Caprivi Botswana
3 nætter Okavango area Botswana

Dag 1
Afrejse DanmarkDag 2
Hwange National park

Ved ankomst til Victoria Falls lufthavn klares indrejseformaliteterne og bagageudlevering før vi tager en kort flyvetur videre til Hwange med et mindre fly. Der er safarikørsel fra landingsbanen til den skønne Davisons Camp. Dette er måske det bedste område i hele nationalparken og mulighederne for at se masser af store og små dyr er gode, ligesom de dygtige guider har en stor viden om naturen og landet generelt. Dejlig mad og en drink ved lejrbålet afslutter dagen.

Indkvartering: Davison´s Camp
Måltider. HelpensionDag 3
Hwange National park

For at se mest aktivitet i naturen bør man følge dyrenes rytme og de er mest aktive tidligt og sent på dagen og holder ”siesta” midt på dagen. Typisk får man lidt kiks, kaffe/the og kører så 2-3 timer på Safari og kommer så hjem til morgenmad. Nogle dage kan man vælge aktiviteter som vandresafari eller landsbybesøg, men ellers er der afslapning midt på dagen hvor man kan nyde poolen, dyrene i nærområdet eller andet. En spændende mulighed er en aftenkørsel hvor man typisk kører lidt senere ud og så kører et par timer efter mørkets frembrud hvor ”natholdet” tager over. Langt de fleste rovdyr er mere aktive om natten - det er dyr som kattene, ræve, grævlinger og hyæner, men det er også hulepindsvin, harer og fugle som ugler og natteravne.

Indkvartering: Davison´s Camp
Måltider. HelpensionDag 4
Hwange National park

Når dagen gryer sætter fuglesang gang i morgenvækningen og vi kører ud i solopgangen - meget kan være ændret fra dagen før. Måske har løverne nedlagt et bytte og andre vil gerne have en luns - hyæner, sjakler og gribbe er klar. Hvis man vælger en safarivandring vil der ofte være fokus på ting som dyrespor, mindre dyr og fugle samt planter, men man kan også komme tæt på større dyr. Den sidste del af dagen byder ofte på en af de magiske rødlige Afrikanske solnedgange hvor vi kan vælge at tage en ”sundowner” drik på et smukt sted.

Indkvartering: Davison´s Camp
Måltider. Helpension


Dag 5
Victoria vandfaldene

Vi flyver tilbage til Victoria Falls lufthavnen hvorfra der er ca. 20 min kørsel til den luksuriøse Victoria Falls Safari Lodge som ligger ved Zambezi Nationalparken 4 km fra Victoria Falls by. Der er daglige tranporter til byen og området omkring vandfaldet som er udgangspunkt for mange aktiviteter. Selve vandfaldet kan ses både fra Zimbabwe og Zambia, men man kan se den største del af det imponerende 1700 m brede fald fra Zimbabwe siden. Det udgør det største ”gardin” af vand i verden og marts-maj kan der være så meget vand at vandtågerne momentvis dækker for faldet.

Indkvartering: Victoria Falls Safari Lodge
Måltider. MorgenmadDag 6
Victoria vandfaldene

Om man vil slappe af og nyde de herlige omgivelser, få en behandling i lodgens spa eller tage på eventyr på elefantryg, sammen med løver, i luften eller på floden er smag og behag. Få steder har så spændende et udbud af storslåede aktiviteter. Når dagen går på held kan man nyde en solnedgang over Zambezi Nationalparken og dyrene der kommer til det lokale vandhul for at drikke - et magisk skue.

Indkvartering: Victoria Falls Safari Lodge
Måltider. MorgenmadDag 7
Chobe/Caprivi

Efter en morgen med vidunderlig udsigt over savannen og dejlig morgenmad kører vi i ca. 1 ½ time til Kasane i Botswana hvorfra der er ca. 45 min. sejlads til den herlige Chobe Savanna Lodge. Vi er fremme ved frokosttid og nyder dejlig mad, den storslåede udsigt over flodsletterne samt det mangfoldige dyreliv her. Afhængigt af årstiden er der mere eller mindre safarikørsel her, men overvejende safarisejlads i mindre motorbåde eller hvis man ønsker i kano.

Der køres også natsafari og vandres, men disse aktiviteter prioriteres også mere eller mindre afhængigt af vandstanden/årstiden. Lodgen ligger som den eneste i dette skønne område og man får fornemmelsen af at have det hele for sig selv. Med lidt held kan man få nogle helt forunderlige billeder i de røde solnegange, måske med en elefant, bøffel eller giraf i forgrunden.

Indkvartering: Chobe Savanna Lodge
Måltider. HelpensionDag 8
Chobe/Caprivi

Stedet har sin helt egen stemning i det åbne landskab og i perioder ser man hundreder af bøfler og elefanter i græs og siv områderne eller i vandet. Derudover er der en række specialiserede dyr som Puku, Lechwe og Sitatunga antiloper hvor sidstnævnte kan dykke helt under vandet. De store katte, ikke mindst løver samt hyæner og vilde hunde er også hyppige her. Derudover er her et fantastisk fugleliv og masser af krokodiller og flodheste. For den fiskeinteresserede er her også en mængde at gå i gang med, bl.a. de spændende tigerfisk. En drink et smukt sted ved lodgen, i en båd, eller måske på en lille ø, afslutter en herlig dag.

Indkvartering: Chobe Savanna Lodge
Måltider. HelpensionDag 9
Khwai/Moremi reservatet

Vi sejler tilbage til Kasane og bliver kørt det lille stykke til lufthavnen hvorfra vi flyver ca. 1 time til en af Okavango deltaets yderste arme i Botswana, i det dyrerige område hvor Khwai floden danner grænse til Moremi reservatet. Her ligger den klassiske luksus camp Machaba lige ud til floden hvor mange dyr kommer for at drikke og hvor flodheste og krokodiller boltrer sig. Figentræet som campen er opkaldt efter er talrigt her og tiltrækker året rundt en række dyr fra aber til elefanter og sammen vi tilgængeligheden af vand og frodig vegetation gør det området til et af de bedste dyreområder i landet. Sejlads i ”Mokoro”-kano er kun muligt en del af året. Til gængæld er her fremragende safarikørsel året rundt, ligesom det er et særdeles godt sted til safari-vandring.

Indkvartering: Machaba Camp
Måltider. HelpensionDag 10
Khwai/Moremi reservatet

Her er morgen og aftenkørsel hvis længde afhænger af om der er dyreaktivitet – måske er en gepard på jagt hvilket kan holde os i terrænet længere. Okavango har større og mindre dyr som man ikke finder andre steder, som f.eks. Lechwe og Sitatunga antiloper der holder til i sumpede områder. I luften imponerer over 500 fuglearter fra de majestætiske ørne til de farverige biædere.

Indkvartering: Machaba Camp
Måltider. HelpensionDag 11
Khwai/Moremi reservatet

Ved det første lys begynder aberne at pusle i træerne og en ny fantastisk dag venter. Der er også en god chance for at se flokke af elefanter og bøfler direkte fra campen endda fra poolen, så skulle man ønske en halv eller hel dag i campen vil der stadig være meget at opleve. Der vil også være mulighed for at besøge en lokal landsby. Endvidere har den prisvindende camp fremragende service og mad.

Indkvartering: Machaba Camp
Måltider. HelpensionDag 12
Hjemrejse eller yderligere arrangement

Vi flyver til Okavango deltaets hovedby Maun, hvorfra der bl.a er fly til Johannesborg og videre.
 
Prisen inkluderer
 • Fly Danmark – Victoria Falls med to skift undervejs
 • Fly Maun – Danmark med to skift undervejs
 • Lufthavnsskatter
 • Fly Davisons Camp – Victoria Falls t/r
 • Fly Kasane – Machaba Camp
 • Fly Machaba Camp – Maun
 • 3 overnatninger i Davisons Camp med helpension og ”husets” sodavand øl og vine.
 • 2 overnatninger i Victoria Falls Safari Lodge med morgenmad.
 • 2 overnatninger i Chobe Savanna Lodge med helpension og ”husets” sodavand øl og vine.
 • 3 overnatninger i Machaba Camp med helpension og ”husets” sodavand øl og vine.
 • Safarikørsel og sejlads ifølge program
 • Entre til reservater og Nationalparker
 • Engelsktalende Safariguider
 • Vand i bilen under safarikørsler
 • Landsbybesøg
 • Safarivandring
 • Bidrag til Rejsegarantifonden
Prisen inkluderer ikke
 • Yderligere aktiviteter som, helikopterflyvning, vandring med elefanter og løver mv.
 • Afbestillingsforsikring – 6 % af rejsens pris og tegnes ved bestilling af rejsen
 • Rejseforsikring
 • Drikkevarer og måltider udover nævnte
 • Drikkepenge (beregn ca. USD 5-15 pr. dag pr. person)
 • Vaccinationer
Forbehold

De nævnte priser er baseret på billigste flybillet og olietillæg til destinationen. Er billigste flybillet udsolgt og/eller stiger olietillægget vil der være et pristillæg til ovenstående. På visse tider af året, kan der desuden være kampagnepriser på flybilletter, hvor flybilletten kan være billigere og prisen dermed reduceres. Der tages forbehold for valutakursændringer samt udsolgte hoteller og fly.

Blixen Tours tilstræber altid at afvikle rejsen i henhold til programmet, men det kan pga. vejrmæssige forhold og praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre rejsen anderledes end anført.

Indhent tilbud
x

Indhent tilbud

Ja tak! Send mig gerne tilbud på rejsen:
Eksklusiv safarirejse til Zimbabwe og Botswana

Bede om et tilbud ved at udfylde nedenstående formular og tryk på "send".

Mange tak for din henvendelse.

Blixen Tours vender tilbage hurtigst muligt.

 

Oplev Big 5 i Malilangwe Nationalpark, flyv i helikopter over verdens mest spektakulære vandfald, Victoria Falls og afslut med solnedgangscruise på Zambezi floden. Zimbabwe er et fantastisk smukt land, som er en rejse værd i sig selv men også nemt kan kombineres med ophold i Sydafrika og Botswana.

Lokal tid...

Rejsetid

15-20 timer afhængig af destination og flyselskab

Zimbabwe er et fantastisk smukt land med sublime og alsidige safarioplevelser samt en utrolig venlig lokalbefolkning.

Zimbabwe er primært for den entusiastiske safarigæst, og kan opleves med færre turister. En safari til Zimbabwe kan arrangeres som en selvstændig rejse eller i kombination med nabolandene Sydafrika, Zambia og Botswana.

Hwange Nationalpark
Zimbabwes største safariområde på godt 14.500m2 bare et par timers kørsel eller en kort flyvetur fra Victoria Falls. Parken er Zimbabwes største og med et varieret landskab har man også et varieret dyreliv med over 100 pattedyrsarter og over 400 fuglearter. Hwange Nationalpark er bl.a. hjemsted for enorme elefantflokke, bøffelflokke, imponerende løver, de sjældne vilde hunde, og meget mere.

Victoria Falls
Et af verdens mest spektakulære vandfald. Beliggende ved grænsen mellem Zimbabwe og Zambia. Det imponerende vandfald er intet mindre end 1,7 km bredt og er at finde på UNESCO's verdensnaturarvsliste. Victoria-vandfaldene eller Victoria Falls er opkaldt efter Dronning Victoria af Storbritannien.

Byen Victoria Falls er Afrikas adventure hovedstad med aktiviteter som verdens vildeste river rafting og bungyjump over Zambezi floden.

Heldigvis er der også andre og mere fredelige aktiviteter som vandreture ved Victoria-vandfaldene, helikopterture over vandfaldet samt kano- og solnedgangs bådcruise på Zambezi floden.
Mana Pools
En 6.700km2 stor nationalpark på UNESCO's verdensnaturarvsliste i det nordvestlige Zimbabwe.

Mana Pools et fantastisk safariområde beliggende i den nordlige del af Zimbabwe ved grænsen til Zambia. Landskabet i Mana Pools er dragende med dens beliggenhed ved den mægtige Zambezi flod, der snor sig igennem landskaberne.

Området byder på et rigt dyreliv og nationalparken er især kendt for en stor bestand af elefanter, løver, leoparder, hyæner, flodheste, krokodiller, og ikke mindst er det et af de bedste steder i Afrika for at opleve de sjældne vilde hunde.

Mana Pool er også berømt for at være et af de bedste steder i Afrika for safari til fods og ofte kommer man helt tæt på vildtet. Der køres naturligvis også safari i firehjulstrækker og så er sejlads i kano en anden populær aktivitet her.

Safari camps i Mana Pools er generelt mere rustikke og autentiske end i de fleste andre parker i Afrika, og appellerer især til gæster, der har været på safari før. Et besøg i Mana Pools bliver for mange den ultimative safarioplevelse.

Vejret i Zimbabwe

Zimbabwe ligger på jordens sydlige halvkugle, og derfor er årstiderne modsatte af de danske. Sommeren er fra september til april og vinteren er fra maj til august. I sommermånederne kan temperaturen stige op til 40 grader, og i vintermånederne ligger dagstemperaturne omkring 20-25 grader, med meget kolde nætter helt ned til omkring frysepunktet.

Regnsæsonen er sommermånederne fra november til april. I disse måneder er landskaberne mere grønne, og det er for dyrene nemmere at finde vand. Derfor er det i denne periode sværere at spotte vildtet. I vintermånederne tørrer græssletterne, og man kan ofte se store flokke af elefanter, bøfler, gnuer, zebraer og rovdyr.

Safari i Zimbabwe er bedst fra marts til og med oktober. Regnsæsonen er bedst for fugleinteresserede. Zambezifloden har højvande mellem februar og juli, hvor Victoria Falls vil være meget kraftfuldt. Det er her du vil opleve de største vandskyer og de flotte regnbuer over vandfaldet.

Tørperiode / vinter i Zimbabwe (Maj - oktober)
Zimbabwe får sjældent regn i vintermånederne, og luftfugtigheden på dette tidspunkt er meget lav. Særligt i juni, juli og august har man de kølige nætter of aftener, hvor varmt tøj kræves først og sidst på dagen. Midt på dagen vil man typisk have klart vejr og omkring 25° C.

I september og oktober stiger temperaturen og luftfugtigheder. Bushen er tør og åben og det er let at få øje på vildtet. De store dyr som elefanter og bøfler samles ved vandhullerne.

Oktober er den varmeste måned, hvor der også er høj luftfugtighed, inden regnen kommer og køler luften ned.

Regnperiode / sommer i Zimbabwe (November - april)
Der kan komme tidlig regn i november, men ellers vil man opleve den største mængde nedbør i december, januar og februar, hvor der også ofte være en del tordenbyger sidst på dagen.

I marts falder temperaturen og regnbygerne vil være mere sjældne.

Marts og april er nogle rigtig gode måneder for safari i Zimbabwe. Vejret er behageligt og klart, det er stadig grønt i bushen og man har de lune aftenener rundt om bålet.


Vejledende regn og nedbør i Zimbabwe ( i millimeter)
Jan Feb Mar Apr Maj Juni Juli Aug Sep Okt Nov Dec
145 129 57 20 3 0 0 1 2 21 56 127

Vejledende temperaturer i Zimbabwe (dag/nat)
Jan Feb Mar Apr Maj Juni Juli Aug Sep Okt Nov Dec
29/18 29/17 29/17 28/15 26/9 24/5 24/5 27/7 31/12 32/18 30/18 30/18
Kilde: worldweatheronline.com

Pas og visum
Der kræves visum til Zimbabwe for danske statsborgere ved turistrejser under 90 dage. Turistvisum købes ved ankomst til Zimbabwe og koster USD 35. Det er en godt ide at medbringe det præcise beløb i dollars, da det ikke altid er muligt at få byttepenge tilbage. Du skal være i besiddelse af en gyldig returbillet og dit pas skal være gyldigt i minimum 6 måneder EFTER udrejse samt indeholde tilstrækkeligt med blanke sider til stempel af visum ved ankomst.

Internet
Internet i Zimbabwe findes på de fleste hoteller. I nationalparkerne kan der være enkelte hoteller og lodges der ikke har internet-faciliteter. Internettet kan være langsomt samt mod betaling.

Tidszone
GMT: + 2 timer
Dansk sommertid: Ingen forskel
Dansk vintertid: + 1 time
Zimbabwe har ikke sommertid.

Valuta
Møntenheden i Zimbabwe er US dollars.

Ved ind- og udrejse skal al valuta deklareres. Der er ingen restriktioner på hvor meget fremmed eller lokal valuta man må indføre, såfremt det er deklareret ved indrejse.

Vi anbefaler at man veksler US dollars hjemmefra. Næsten alle camps og lodges accepterer både, USD, Euro, britiske Pund og sydafrikanske Rand(ZAR). Hoteller, lodges og restauranter accepterer også generelt kreditkort.

Penge og kreditkort
Vi anbefaler at man på rejsen til Zimbabwe medbringer et kontant beløb samt et kreditkort. Det er bedst at kontanterne er i Sydafrikanske Rand, Euro, USD eller engelske pund.
Visa og Mastercard, kan benyttes i de fleste camps/hoteller, restauranter, butikker og biludlejningsfirmaer, og man slipper for at gå rundt med for mange kontanter på sig. American Express og Diners Club er mindre udbredt, og accepteres i begrænset omfang.
Med et kreditkort er det også muligt at hæve kontanter (US dollars) i pengeautomater. Dog er pengeautomater endnu ikke særligt udbredte i Zimbabwe. Vær opmærksom på, at der i de fleste automater er et maksimumbeløb som kan hæves per dag.

Visse steder hvor der betales med kreditkort, skal der vises identitetskort ved betaling, eksempelvis i form af pas eller kørekort.

Kreditkort kan IKKE bruges som betalingsmiddel på benzinstationer, disse tager kun imod kontanter.

Drikkepenge
Man er ikke forpligtet til at betale drikkepenge i Zimbabwe, og personalet er ikke afhængig af drikkepenge, men har man været tilfreds med servicen er det meget almindeligt at man giver drikkepenge. På de forskellige lodges er der typisk en boks, hvor man afleverer drikkepenge, som så bliver fordelt imellem personalet.

På restauranter fremgår det af menukortet eller regningen om service er inkluderet; hvis ikke betaler man cirka 10%.

Påklædning
Dagtimerne er generelt lune eller meget varme om sommeren, hvor vintermånederne er mildere. Året rundt kan aftenerne og nætterne være kølige. På rejser hvor der indgår safari, starter dagene tidligt, og det er ofte køligt. Medbring her en god varm trøje og eventuelt en vindjakke samt et tørklæde til halsen - særligt i vinterhalvåret er det vigtigt at have varmt tøj med til safarien morgen og aften (en hue og et par vanter anbefales).

Påklædningen i Zimbabwe er meget afslappet. Af fodtøj anbefaler vi, at man medbringer et par gode sko eller støvler man kan vandre i, men også et par sandaler.

Er du i tvivl om noget, når du skal pakke, er du naturligvis velkommen til at kontakte os.

 

Namibia

Omgivelserne er utroligt varierede; gode eksempler er ''Den Namibiske Ørken'', ''den øde Skeletkyst'' og ''Etosha National Park'' med sine fantastiske safarioplevelser.

Midt i landet ligger hovedstanden Windhoek. Syd herfor ligger Den Namibiske Ørken med verdens højeste sandklipper, hvor du kan opleve en uforglemmelig solopgang, der farver sandet kunstigt orange, og en eventyrlig stilhed. Længere mod syd ligger kløften Fish River Canyon, der er verdens andendybeste kløft, efter Grand Canyon.

Ved kysten ligger byen Swakopmund, der bærer kaftigt præg af kolonitidens tyske arkitektur, kultur og køkken.
Endnu længere mod nord går grænsen til den isolerede kyst med det ildevarslende navn Skeletkysten.

Indenlands igen ligger Damaraland, med sine imponerende og meget anderledes landskaber og flotte stenformationer. Endnu længere mod nord ligger Namibias berømte Etosha Pan National Park, hvor fantastiske safarioplevelser venter.

Det nordligste Namibia grænser op til Angola og Botswana i et område der er kendt som Caprivi Strip. Det er en enestående oplevelse der venter den rejsende i Namibia.

Landet og landskaberne, ja selv luften, føles ældgamle og der er få steder i verden man føler sig så lille og ubetydelig og lykkelig.

Lokal tid...

Rejsetid

16-22 timer afhængig af flyselskab og destination i Namibia

Caprivi
Caprivi udgør et smalt stykke land beliggende i den nordøstlige del af Namibia. Området kaldes også Namibias Okavango, et særdeles passende navn i et område med et flodsystem bestående af tre store og flere mindre floder, der krydser hinanden. Omgivelserne ved floderne er frodige, og i den østlige del af Caprivi ligger nogle af landets mindre besøgte, men meget dyrerige, nationalparker.

Her findes op mod 400 forskellige fuglearter, og de vilde dyr vandrer uhindret frem og tilbage over grænserne til Botswana og Zambia.

Central Namibia
Landskaberne i dette område er blandt de mest dramatiske i Namibia. Her finder man gigantiske granitklipper, vandløb og savanne, alt sammen omgivet af knejsende bjerge, der står fremhævet under en uvirkeligt høj og klar himmel. I dette område kan man opleve ørkenelefanter, strudse, forskellige antiloper og det sorte næsehorn. Her kan man også springe tilbage i tiden, når man betragter de forhistoriske hulemalerier, der vidner om menneskets langvarige tilstedeværelse i området.

Namib Region
Namib betyder “enorm”, hvilket ikke er en overdrivelse. Afrikas største nationalpark ligger i Namibia og strækker sig fra ferskvandslagunen i Sandwich Harbour til Sossuslvei, der ligger i hjertet af Namib-ørkenen. Området omkring Sandwich Harbour er et sandt mekka for fugleelskere.

Landskabet omkring Sossuslvei kan overvælde de fleste. Man føler sig uendeligt lille, når man står ansigt til ansigt med nogle af verdens største sandklitter, som med deres brændende rødme danner knivskarpe bjergtoppe mod den evige, blå himmel.
Det kan stadig overraske, hvordan dyr og planter har formået at overleve i dette barske og ugæstfrie landskab. Her findes landets smukkeste ørkenlandskab ved Sossusvlei, som er et af højdepunkterne på rejsen igennem Namibia.

Namibrand naturreservat, der ligger lige syd for Sossusvlei, er et andet imponerende område af ørkenen, hvor der ofte tilbringes et par dage. Den nordlige del af Namibørkenen består af mere barske landskaber, som er et transitområde imellem Swakopmund og Sussusvlei.

I den sydlige del af Namibia er der to særligt interessante områder: Fish River Canyon og kystbyen Lüderitz.

Northern Namibia Skeletkysten
I den nordvestlige del af Namibia støder ørken og hav sammen. Det er i dette grænseland, at vi finder Skeletkysten, også kaldet de tusinde skibes kirkegård. Landskabet her strækker sig fra majestætiske klitter over vindblæst ørken til bjergkæder med frodige oaser. Det er et barskt, ensomt og uendeligt smukt sted – og her er masser af liv.

Ud over overraskende store flokke af gazeller og zebraer finder man her blandt andet den truede ørkenelefant og det sjældne sorte næsehorn.

Etosha Nationalpark
Bevæger man sig ind i landet fra Skeletkysten, kommer man til nationalparken Etosha. Buskmændene kalder området for ”stedet med tørt vand”, og parkens omdrejningspunkt er da også en for det meste udtørret sø på 5000 km². Der er dog altid vand at finde, og her er gode chancer for at se næsten alle de dyrearter, Namibia kan byde på, lige fra flamingoer og dykkerantiloper til løver og leoparder.

Klima og vejr i Namibia

Vi bliver ofte stillet spørgsmålet 'hvornår er det bedste rejsetidspunkt til Namibia'?

Da Namibia er delvist dækket af en af verdens tørreste ørkener, Namibørkenen, er klimaet generelt meget tørt og rart, og her er skønt rejse til året rundt.

I Namibia kommer der kun en brøkdel af den regn, som man oplever i landene længere mod øst. Fra december til marts vil nogle dage være fugtige, og der kan komme nogen regn i form af lokale tordenbyger om eftermiddagen. Disse byger ses oftest i midten og i de østlige egne af landet og mere sjældent i ørkenen.

April og maj især er som oftest rigtig skønne i Namibia. I disse måneder bliver det mere tørt og luften er frisk, ren og stort set fri for støv. Landskabet er grønt og frodigt efter nogle måneder med mere fugtigt vejr.

Fra juni til august falder temperaturen, samtidig med at landskabet tørrer ud. Nætterne kan blive meget kolde; temperaturen kan falde til under frysepunktet i nogle områder af ørkenen. I takt med at landskabet tørrer ud i den nordlige del af landet, vil de vilde dyr søge mod de få vandhuller, der er tilbage, og dermed være endnu nemmere at spotte på safariturene.

I september og oktober bliver det igen varmere. I de fleste områder er disse måneder det bedste tidspunkt at opleve Namibias vildtliv – selv om det ofte er temmelig støvet og vegetationen er tørret ud.

November måned kan variere meget. Nogle år vil det varme og tørre vejr fortsætte, og andre år vil himlen være dækket af truende regnskyer – men hvis du er så heldig at opleve sæsonens allerførste regn, så vil det være et drama, du aldrig vil glemme.

Areal
824.290 km2

Betalingskort
Brug af kreditkort er relativt udbredt i Namibia, men dog stadig mindre end herhjemme. De fleste hoteller, lodges, restauranter og (større) butikker accepterer de mest kendte betalingskort, såsom VISA/Dankort og Eurocard/Mastercard. Dog er det meget få steder Diners Card og American Express kan benyttes. Betaling med kreditkort medfører dog ofte et gebyr.

Befolkning
1,8 millioner

Drikkepenge
Drikkepenge er meget udbredt. Selvom service typisk er inkluderet, forventes det at man lægger ca. 10 % oven i beløbet.
Sørg altid for at have mindre sedler ved hånden til drikkepenge.

Hovedstad
Windhoek (170.000 indbyggere)

Påklædning
I sommerhalvåret er temperaturerne høje, og let bomuldstøj er at foretrække. Om vinteren er dagene klare og lune omkring 20-25 grader, men om natten køler det ned, visse steder helt ned til frysepunktet. Om vinteren er det en god ide at tage tøj med til de store klimaforskelle. Skal man på camping anbefaler vi, at man medbringer en varm jakke, hue og vanter til aften/nat, og shorts og T-shirts til dagstimerne.

Souvenirs
Der er visse souvenirs som man bestemt ikke skal købe, da de både er ulovlige og omfattet af internationale fredningsbestemmelser. Det gælder dyreskind, horn, kranier, fjer og alt hvad der er lavet deraf. Enhver udførsel af disse genstande er ulovlig og det er ligeledes ulovligt at indføre dem til Danmark.

Sprog
De officielle sprog i Namibia er engelsk, afrikaans, tysk og oshiwambo. De fleste lokale der arbejder i turistområderne, forstår og taler engelsk. Som regel oplever man ikke de store vanskeligheder med at gøre sig forståelig.

Religion
Den dominerende religion i Namibia er Kristendommen, hhv. den Lutherske kirke og den Romerskkatolske kirke. Derudover findes er der cirka 3 % muslimer i landet samt et udvalg er
forskellige stammereligioner.

Valuta
Møntsorten er Namibia Dollars (NAD), som kan købes før afrejse – dog må man ikke indføre mere end NAD 50.000 - til landet. Rejsende til Namibia kan veksle fra fremmed valuta til Namibia Dollar i banker, vekselbureauer og autoriserede hoteller. Det er lettest at veksle USD eller Euro. Der er også forretninger og hoteller, der accepterer USD som betaling. Sydafrikanske Rand (ZAR) er også gangbar mønt i Namibia, og vekselforholdet er 1:1 mellem NAD og ZAR.

Vekselbureauer og banker i de større byer giver typisk de bedste kurser.

Det er en god ide altid at have små sedler med på dig, til eks. drikkepenge, en sodavand eller andet – da det er sjældent at f.eks. gadehandlende kan give tilbage på store beløb.

Der er i Namibia ingen begrænsning for hvor meget fremmed valuta der må indføres, men beløbet som indføres skal oplyses ved ankomst. Når du skal veksle kræves det som regel, at du fremviser pas. Det er ulovligt at veksle ”sort” i Namibia.

Visum
Der kræves for danske statsborgere ikke visum til Namibia ved turistrejser op til 3 måneder. Dog skal man have en gyldig returbillet eller dokumentation for videre rejse. Passet skal være gyldigt i minimum 6 måneder fra afrejse fra Namibia, og der skal være minimum to blanke sider over for hinanden i passet.

 

Botswana

Botswana er et land med store kontraster og tidløse landskaber som kan hensætte en i nærmest spirituel tilstand, hvor man får en oplevelse af at tiden står stille.

Stille flyder Okavango flodens vand hvert år efter regntiden ud i klodens største indlandsdeltas utallige kanaler og laguner. Det krystalklare vand skaber liv på ny i en tilsyneladende endeløs og harmonisk cyklus.

Kalaharis røde sand udvisker buskmandens spor, efter at han, som hans forfædre har gjort
i tusinder af år, på forunderlig vis har hjembragt bytte til sin lille familie. Nu sidder de ved bålet og snakker om hvad himlens uendeligt mange stjerner gemmer.

Løvens brøl genlyder i natten og hyænernes ”latter” giver et lille gys i den nyankomne safariturist, som har en god chance for at få brugt alle sanser. Her kommer du i kontakt med slumrende instinkter og underbeviste følelser, der fremkalder både spænding og ro. Risikoen for at det ”går i blodet” er overvældende.

Blandt hovedattraktionerne er det 17.000 km2
store Okavango Delta. Her kan man fra forskellige mindre bådtyper sejle ganske tæt på det fantastiske dyreliv, og ikke mindst en utrolig mængde af fugle – over 400 registrerede arter! Den traditionelle udhulede træstamme, ”mokoro”, er en populær mulighed, men også større både med flere faciliteter bruges. Der er naturligvis også mulighed for traditionel safarikørsel i åben safaribil, ligesom man kan vandre med en safariguide. 

Nogle af øerne i deltaet kan man flyve ud til og få en eksklusiv oplevelse, hvilket er relativt bekosteligt.
Dette afspejler Botswana generelt, da landet er lidt dyrere end de omgivende fordi man har valgt at have færre turister, der så betaler lidt mere, for at skåne naturen og miljøet.

Vejene er gode mellem byerne, men i de fleste parker er det nødvendigt at køre med firehjulstrukne køretøjer. Dette er igen et gjort bevidst, for at beholde områderne så naturlige så muligt.

Chobe nationalparken er også et enestående område, der i nord grænser op til Chobe floden og Namibia, hvor der på den tørre årstid optræder meget store mængder af dyr. Nationalparken er næsten lige så stor som Okavangodeltaet, om grænser op til mod vest. Det er en oplagt mulighed at kombinere Chobe med det nærliggende område ved Victoriavandfaldet på grænsen mellem Zimbabwe og Zambia.

Kalahari-området, som dækker det meste af specielt det sydlige Botswana, har også flere spændende reservater. Det kan dog være svært tilgængelige områder, der i visse tilfælde kræver et specialarrangement. Men så kan man også få en oplevelse udover det sædvanlige, hvor røde klitter, grønne akacietræer, blå himmel og uendelige vidder er nogle af ingredienserne. Her er også et overraskende rigt dyreliv, med migration at tusinder af dyr.

De enorme Makgadikgadi og Nxai pans (saltsletter) bliver delvist omdannet til søer efter regnen, og er også et besøg værd og lettere tilgængelige end nogle af de andre parker.

For safarielskeren har landet det hele - velkommen til Botswana.

Lokal tid...

Rejsetid

17-22 timer afhængig af flyselskab og destination

Rejsen til Botswana er typisk med afrejse fra Kastrup, Billund eller Hamborg med 2 mellemlandinger og flyskift i en europæisk storby, Qatar eller Dubai afhængig af flyselskabet samt Johannesborg i Sydafrika.

Okavango Delta
Et af naturens helt store underværker er det 15.000 km² store indlandsdelta Okavango, verdens største. Regn, der falder i Angolas højland, ender et halvt år senere i perioden juni - august måned ved de yderste forgreninger af deltaet som krystalklart vand. Denne evige cyklus giver endnu engang liv til et forunderligt væld af fugle, dyr og planter. De fleste steder i deltaet nås med en kort flyvning.

På flyvningen får man det bedste indtryk af det fantastiske landskabs uendeligt mange kanaler, laguner, øer og dyreveksler i alle retninger. Safarioplevelserne i deltaet er typisk til fods eller i ”mokoro”, en udhulet træstamme, hvor man glider stille gennem det klare vand, som giver mulighed for at komme utroligt tæt på dyr og fugle.

I visse camps tilbydes desuden safari i bil, samt fisketure.

Moremi Game Reserve
I det nordøstlige hjørne af deltaet ligger Moremi Game Reserve, der dækker cirka en tredjedel af Okavango. I 1960 reducerede jægere udefra stærkt mængden af det lokale vildt, og visse dyrearter blev næsten udryddet. Dette gjorde, at det lokale folk i området, Tswana-folket, fraflyttede Moremi Game Reserve for at beskytte dyrelivet og miljøet i fremtiden. Siden er området blevet udvidet flere gange, og det omfatter i dag godt 4800 km².

Dette er et usædvanligt smukt område med en af Afrikas største vildtbestande. Her kan man opleve de fleste store pattedyr; både kattedyr, de mere sjældne sabelantiloper, sitatunga og hesteantiloper, den rustrøde lechwe, og en af de største bestande af de sjældne vilde hunde. I vandløbene er der flodheste og krokodiller.

Området består af vidtstrakte skove med de karakteristiske Mopanetræer, græssavanne, marsk, søer, laguner og øer omgivet af frodig vegetation.

Chobe Nationalpark
Chobe Nationalpark er et godt 10.500 km² vildtrigt landområde i det nordligste Botswana. Det regnes for et af Afrikas fineste vildtreservater. Her findes en stor koncentration af dyr og ikke mindst fugle.

Det hører ikke til sjældenhederne at møde store flokke af elefanter, der er søgt mod Chobeflodens livgivende vand. Nogle mener at dette hjørne af Afrika har over 100.000 elefanter – Afrikas største bestand. Et af højdepunkterne ved Chobefloden er en sejltur, hvor man ud over store flokke af elefanter kan se bøfler i hundredvis, store mængder af flodheste og krokodiller, et inferno af fugle og ikke mindst en betagende solnedgang.

I den sydlige del af Chobe ligger Savuti-kanalen, der har været lidt af et mysterium. Fra i mange år at have ”slumret ” og været uden vand, er den, i perioder, igen begyndt at føre vand ud i de tørre lavtliggende områder, og herved omdanne dem til små oaser, der tiltrækker enorme mængder af dyr og fugle. Savuti er frem for alt berømt for sine løver.

Central Kalahari Game Reserve, Makgadikgadi og Nxaipan Nationalpark
Kalahari Central Game Reserve er et af verdens største fredede områder med et areal på godt 52.000 km². Området kan være svært tilgængeligt, men til trods for ørkenens ubarmhjertige tørke findes her også vildt.

De vilde kalahariløver har tilpasset sig den barske natur, ligesom kudu, klipspringer og oryx også kan ses. Det er også her nogle af de få tilbageværende buskmænd stadig jager som deres forfædre gjorde. Det er muligt at gå på opdagelse med buskmændene, hvor de fortæller om lokal kultur, overlevelses- og jagtritualer, samt deler ud af deres store viden om naturen og dyrelivet i området.

De enorme Makgadikgadi og Nxai pans (saltsletter) bliver efter regnen delvist omdannet til søer, og vandfugle, pelikaner, flamingoer og andre fugle ankommer hertil i tusindvis.

Vejret i Botswana

Botswana ligger på jordens sydlige halvkugle, derfor er årstiderne modsatte af de danske.
I regnperioden kan visse fjerntliggende camps være lukket i Botswana.

Vandstanden i Okavango deltaet afhænger ikke af den lokale regn, men af floderne i Angola. Derfor vil man have lavvande mellem november og april. I denne periode kan der være begrænset mulighed for bådsafari, men derimod er de fleste veje åbne for safari i bil.
I maj til september er der højvande i Okavango hvor man tager mere på bådsafari da mange veje vil have begrænset tilgængelighed.


Regnperiode (december-marts)
Vejret i Botswana er typisk for det sydlige Afrika, selvom nedbøren her er mindre end landene længere mod øst. Regnen i Botswana kommer i månederne december, januar, februar og marts. Nogle dage vil være tørre og solrige, mens andre vil være med tordenvejr om eftermiddagen. Man kan opleve enkelte gråvejrsdage.

Walking safaris er grundet sikkerhed sjældent muligt i den grønne periode mellem december og april, da guidernes sigtbarhed er begrænset.

Tørperiode (april-november)
Vejret i Botswana i april og maj er generelt dejligt, med klar himmel og grønt landskabet. Nattemperaturen begynder at falde i disse måneder, især i Kalahari. Ved Okavango vil temperaturerne altid være en anelse højere end resten af landet.

I juni, juli og august vil de natlige temperaturer i tørre områder være tæt på at frysepunktet, men det bliver hurtigt varmere i løbet af dagen. Det er nu "højsæson" for de fleste safariområder, da bushen er åben og dyrene samles om de tilgængelige vandkilder.

Særligt fra maj til august er det vigtigt at man har varmt tøj med til de tidlige morgener, hvor man sidder på en åben safaribil. Vanter og en hue kan også være rar at have, indtil solen begynder at varme først på formiddagen.

I september og oktober stiger temperaturerne igen. Landskabet er meget tørt, og koncentrationen af dyrene bliver mere udbredt.

Vejret i Botswana i november er vanskeligt at forudsige, da det nogle gange kan være en fortsættelse af den tørre oktober varme, mens andre gange vil den første regn komme allerede i starten af november.

Vejledende nedbør i Botswana (i millimeter)
Jan Feb Mar Apr Maj Juni Juli Aug Sep Okt Nov Dec
82 80 50 21 5 2 1 1 2 21 50 85

Vejledende temperature i Botswana (dag/nat)
Jan Feb Mar Apr Maj Juni Juli Aug Sep Okt Nov Dec
32/19 31/19 31/17 31/14 28/10 25/6 26/6 29/9 33/13 35/18 34/19 32/19
Kilde: worldweatheronline.com


Visum
Der kræves ikke visum til Botswana for danske statsborgere ved turistrejser med varighed op til 90 dage. Dog skal man være i besiddelse af en gyldig returbillet, tilstrækkeligt kapital til at dække opholdet og et pas, der minimum skal være gyldigt i 6 måneder EFTER udrejse samt indeholde tilstrækkeligt med blanke sider til stempel af visum ved ankomst.

Rejser man med børn under 18 år til Botswana kræves der særlige dokumentation alt efter om barnet rejser med begge forældre, kun den ene forælder eller ingen af de biologiske forældre.

Areal
581.730 km2

Arealmæssigt er Botswana mere end 13 gange større end Danmark, og ca. 17% af landet er udlagt til vildtreservater og naturparker.
Botswana har ikke adgang til havet, men ligger omkranset af Sydafrika, Namibia, Zambia og Zimbabwe.

Befolkning
1,7 millioner

Største delen af befolkningen ca. 50% er fra Batswana stammen. Den næst største gruppe er Bakalanga, og andre grupper er bl.a. Batawana, Bakgatla, Batlhaping, Hambukushu og Baherero.

Drikkepenge
Man er ikke forpligtet til at betale drikkepenge i Botswana, og personalet er ikke afhængig af drikkepenge, men har man været tilfreds med servicen er det meget almindeligt at man giver drikkepenge. På de forskellige lodges er der typisk en boks, hvor man afleverer drikkepenge, som så bliver fordelt imellem personalet.

På restauranter fremgår det af menukortet eller regningen om service er inkluderet; hvis ikke betaler man cirka 10%.

Hovedstad
Gaborone, 250.000 indbyggere

Påklædning
Dagtimerne er generelt lune eller meget varme om sommeren, hvor vintermånederne er mildere. Året rundt kan aftenerne og nætterne være kølige. På rejser hvor der indgår safari, starter dagene tidligt, og det er ofte køligt. Medbring her en god varm trøje og eventuelt en vindjakke samt et tørklæde til halsen - særligt i vinterhalvåret er det vigtigt at have varmt tøj med til safarien morgen og aften (en hue og et par vanter anbefales).

Påklædningen i Botswana er meget afslappet. Af fodtøj anbefaler vi, at man medbringer et par gode sko eller støvler man kan vandre i, men også et par sandaler.

Sprog
Det officielle sprog er engelsk, men nationalt taler næsten alle Setswana. Herudover er der etniske grupper, som taler deres eget sprog.

Religion
Cirka 70% af befolkningen i Botswana er kristne, 20% er agnostiske og resten tilhører traditionelle religioner eller meget små mindretal af muslimer, hinduer og jøder.

Valuta
Møntenheden I Botswana er Pula (BWP). 1 Pula er det samme som 100 Thebe. Der findes sedler I størrelserne 100, 50, 20 og 10 Pula. Af mønter findes 5, 2, 1 Pula samt 50, 25, 10 og 5 Thebe.

Sortbørsveksling i Botswana er illegalt.

Ved ind- og udrejse skal al valuta deklareres. Der er ingen restriktioner på hvor meget fremmed eller lokal valuta man må indføre, såfremt det er deklareret ved indrejse. Udførsel af lokalvaluta, er begrænset til BWP 50 og udførsel af fremmed valuta må ikke overstige det ved indrejse deklarerede beløb.

Veksling af valuta kan gøres i banker og vekselbureauer. Der er banker i alle større byer samt mindre landsbyer. I de mindre landsbyer er der dog begrænsede faciliteter, så det anbefales at man veksler penge i lufthavnen eller i en af de større byer. Ved de fleste grænseovergange er der også et vekselbureau.

Næsten alle camps og lodges accepterer, USD, Euro, britiske Pund og sydafrikanske Rand(ZAR). Hoteller, lodges og restauranter accepterer også generelt kreditkort.

Tidsforskel
Dansk sommertid: ingen tidsforskel
Dansk vintertid: + 1 time i Botswana

Vaccination
Det anbefales at blive vaccineret mod smitsom leverbetændelse, og kommer man fra et område med Gul Feber, kræves der Gul Feber vaccine. Malaria profylakse er nødvendigt.

Det er vigtigt, at du kontakter din læge, Seruminstituttet eller anden rejseklinik inden afrejse, for at råd og vejledning om vaccinationer.

Indhent tilbud
x

Indhent tilbud

Ja tak! Send mig gerne tilbud på rejsen:
Eksklusiv safarirejse til Zimbabwe og Botswana

Bede om et tilbud ved at udfylde nedenstående formular og tryk på "send".

Mange tak for din henvendelse.

Blixen Tours vender tilbage hurtigst muligt.