Indhent tilbud
Bliv ringet op
Har du spørgsmål?

Vi besvarer gerne dine spørgsmål - Ring:

7674 0070

ABNINGSTIDER:
Mandag-torsdag kl. 9-17
Fredag kl. 9-16

Vi er en kreditværdig virksomhed baseret på Soliditets kreditvurderingssystem. Vurderingen er foretaget ud fra en mængde forskellige beslutningsregler. Oplysningerne bliver opdateret dagligt via Soliditets database. Kreditvurderingen af virksomheden er således altid aktuel.

Heritage Le Telfair

Pris fra 21.695,-
Velegnet til par
Velegnet til par
Golf
Golf
Børnevenlig
Børnevenlig
Dykning
Dykning
Snorkling
Snorkling

Elegant kolonistilshotel for livsnydere og golfspillere

Heritage Le Telfair er smukt beliggende på den naturskønne sydlige del af Mauritius på området Bel Ombre, som engang var hjemsted for sukkerplantage. Det gamle plantagehus fungerer i dag som restaurant, og stilen er overført til hotellets værelser, som er indrettet i elegant kolonistil med vinduer fra gulv til loft.

Floden Citronniers River løber gennem hotellets tropiske have, og giver det sin helt egen charme.

Se video fra Heritage Le Telfair
Blixen Tours VIP All Inclusive

Når du bor på Heritage Le Telfair har Blixen Tours sammensat en speciel VIP All Inclusive pakke med bl.a. fri golf, gratis leje af golfbuggy, vælg mellem 12 restauranter, flere gratis massage-behandlinger, gratis minibar, gratis room service, snorkelture med båd, gratis adgang til lounge i lufthaven m.m.

Den absolut bedste All Inclusive pakke som findes på Mauritius.
Se hele pakken under "Priser".C Beach Club

Når du bor på Heritage Le Telfair har du fri adgang til noget helt unikt, som ikke findes andre steder på Mauritius – nemlig C Beach Club.

C Beach Club er en moderne klub, der er indbegrebet af, hvad Domaine de Bel Ombre er mest kendt og elsket for – smukke eksklusive omgivelser, en afslappet atmosfære og masser af sol, sand og vand. Her er stemningen på én gang trendy og afslappet og du mærker virkelig, at du er på en af de skønneste øer i verden, når du begraver fødderne i det bløde sand, mens du kigger ud over det krystalklare vand i lagunen og på solen, der glitrer i vandet.

Her er masser af underholdning for alle aldre og delikate retter for enhver smag. Restauranten byder til frokost på lækre a la carte retter, der er stærkt inspireret af alt det bedste fra Italien samt fisk og skaldyr, og om aftenen kan du gå ombord i de mange udsøgte retter i buffeten med skiftende tema. I Chill baren kan du slappe af og nyde en kølig og forfriskende drink, både i løbet af dagen og om aftenen, når månen, stjernerne og de levende lys spejler sig i vandoverfladen.

C Beach Club er en perfekt legeplads for alle der elsker aktion og sjov på vandet. Her kan du hoppe i poolen eller prøve kræfter med windsurfing, kitesurfing, vandski eller andre vansportsaktiviteter, som kilder i maven og får smilet frem på læben.

Også for børnene er der masser af sjov. Teens Club byder på hi-tech faciliteter og et dagsprogram fyldt med spændende aktiviteter.


*Bemærk - C Beach Club er lukket i perioden 6. maj - 11. august 2019. Alle vandsportsaktiviteter vil være tilgængelige som normalt.

Pro-golfturnering - Grundet AFRASAI Mauritius Open 2019 er begge hotellets golfbaner, klubhuset (inkl. Steakhouse) samt C Beach Club lukket for gæster i perioden 1-8. december.

Alle hotelgæster modtager gratis billetter til at se golfturneringen.

Under turneringen tilbydes fri greenfee inkl. lån af golfbuggy samt transfer til Avalon Golf Estate samt Tamarina Golf Club.
Bemærk - i dagene op til turneringen er det ikke tilladt at køre med golfbuggy på hotellets golfbane (25-30. november).C Beach Club Pool Mauritius


Vejen hertil

Cirka 45 minutters kørsel fra lufthavnen.

Beliggenhed...

 • Mauritius
 • Sydvestkysten
 • Bel Ombre
Hvorfor bo her?
 • Blixen Tours VIP All Inclusive
 • 18-hullers mesterskabs golfbane
 • Butler service
 • Romantisk
 • Overdådig natur
 • Kolonistil

Lokal tid...

Vurdering:
Standard
Beliggenhed
Stranden
Service

158 værelser fordelt i nedenstående kategorier fra 54-104 m2.

Garden View Suite (62 m2)
Sea View Suite (62 m2)
Beachfront Suite (62 m2)
Junior Suite Garden View (81 m2)
Junior Suite Sea View (81 m2)
Senior Suite Garden (102 m2)
Senior Suite Sea View (102 m2)
Ocean Suite Beach Front (104 m2)

De fleste værelser har havudsigt, mens andre har udsigt over floden og bagvedliggende bjerge.


Værelser på Heritage Le Telfair:

Garden View Suite (62 m2)

Sea View Suite (54-62m2)
Værelserne ligger et lille stykke fra stranden og med et kig til havet.
I hvert værelse har man en altandør ud til en privat terrasse eller balkon, stort badeværelse med bruser, badekar og dobbelt vask, separat toilet, aircondition, minibar, te/kaffe-maskine, gratis Wi-Fi, satellit TV, Video On Demand (mod tillæg), telefon og sikkerhedsboks. Desuden har man en personlig butler tilknyttet.
Sea View Suite værelserne findes med forbindelsesdør.

Beach Front Suite (54-62m2)
Værelserne ligger med front mod stranden og har en dejlig havudsigt.
I hvert værelse har man en altandør ud til en privat terrasse eller balkon, stort badeværelse med bruser, badekar og dobbelt vask, separat toilet, aircondition, minibar, te/kaffe-maskine, gratis Wi-Fi, satellit TV, Video On Demand (mod tillæg), telefon og sikkerhedsboks. Desuden har man en personlig butler tilknyttet.
Beach Front Suite værelserne findes med forbindelsesdør til Junior Suite Sea View.

Junior Suite Garden View (81m2)
Junior Suite værelserne ligger med udsigt til den tropiske have. I værelset er en King Size seng samt et loungehjørne med sofa, altandør ud til en privat terrasse eller balkon, stort badeværelse med bruser, badekar og dobbelt vask, separat toilet, aircondition, minibar, te/kaffe-maskine, gratis Wi-Fi, satellit TV, Video On Demand (mod tillæg), telefon og sikkerhedsboks. Desuden har man en personlig butler tilknyttet.
Junior Suite Garden View kan fås med forbindelsesdør til et Garden View Suite værelse.

Junior Suite Sea View (81m2)
Junior Suite værelserne ligger med front til stranden og udsigt over havet. I værelset er en King Size seng samt et loungehjørne med sofa, altandør ud til en privat terrasse eller balkon, stort badeværelse med bruser, badekar og dobbelt vask, separat toilet, aircondition, minibar, gratis Wi-Fi, satellit TV, Video, telefon og elektronisk sikkerhedsboks. Desuden har man sin egen private butler.
Junior Suite Sea View kan fås med forbindelsesdør til et Sea View Suite værelse.

Senior Suite Garden View (102m2)
Senior Suite værelserne ligger med udsigt til den tropiske have. I Suiten er der et soveværelse med King Size seng samt en lounge med sofa, altandør ud til en privat stor terrasse eller balkon, stort badeværelse med bruser, badekar og dobbelt vask, separat toilet, aircondition, minibar, espresso maskine, iPod/iPhone docking station, gratis Wi-Fi, satellit TV, Video On Demand (mod tillæg), telefon og elektronisk sikkerhedsboks. Desuden har man en personlig butler tilknyttet 24 timer i døgnet.
Senior Suite Garden View kan fås med forbindelsesdør.

Senior Suite Sea View (102m2)
Senior Suite værelserne ligger med front mod stranden og en dejlig udsigt over havet. I Suiten er der et soveværelse med King Size seng samt en lounge med sofa, altandør ud til en privat stor terrasse eller balkon, stort badeværelse med bruser, badekar og dobbelt vask, separat toilet, aircondition, minibar, espresso maskine, iPod docking station, gratis Wi-Fi, satellit TV, Video On
Demand (mod tillæg), telefon og elektronisk sikkerhedsboks. Desuden har man en personlig butler tilknyttet 24 timer i døgnet.
Senior Suites Sea View kan fås med forbindelsesdør.

Ocean Suite Beach Front (104m2)
De to Ocean Suite værelserne ligger med front mod stranden og en dejlig udsigt over havet. Desuden ligger de meget privat. I Suiten er der et soveværelse med King Size seng samt en lounge med sofa, altandør ud til en privat stor terrasse, stort badeværelse med bruser, badekar og dobbelt vask, udendørs bruser, separat gæstetoilet, aircondition, minibar, espresso maskine, iPod docking station, gratis Wi-Fi, satellit TV, Video On Demand (mod tillæg), telefon og elektronisk sikkerhedsboks. Desuden har man en personlig butler tilknyttet 24 timer i døgnet.
Det er muligt at få forbindelsesdør til et Beach Front Suite værelse.

Værelses- og suitefaciliteter

Aircondition
Minibar
Sikkerhedsboks
Internet, trådløs
TV, fladskærm
Balkon/terasse
Badekar
Turndown service
Butler
Loftsvifte
Te-/kaffe-maskine
Telefon
Hårtørrer
Roomservice

12 restauranter, 2 swimmingpools - hvoraf den ene er opvarmet, vandsportscenter med gratis aktiviteter som vandski, vandcykler, glasbundsbådture, snorkleture, windsurfing og sejlbåde, gratis sportsaktiviteter som fitnesscenter, aerobics, Tai Chi, yoga, tennis, badminton, beachvolley og gratis green fees. Seven Colours Spa med Millesime Collection, baby corner (fra 0-2 år, åbent 8.30-16.30), børneklub for 3-11 årige, aktivitetsprogram for teenagere (12-17 årige) samt konferencefaciliteter.

Tæt ved hotellet ligger det store Frederica naturreservat, hvor du kan vandre, ride på hest, køre på firhjulet motorcykel eller mountainbike i storslået natur med rigt fugle- og planteliv.

Der masser af muligheder for at slappe af på stranden eller ved den imponerende 600 m2 store pool.

Hotellet har en 18 hullers mesterskabsgolfbane (par 72) beliggende i kuperede landskaber og flere steder med panoramaudsigt over det Indiske Ocean. Derudover er der også en 9 hullers bane (par 3). Gratis green fee til Blixen Tours gæster. (Der spilles pro-golfturnering på banen i december 2019 - se bemærkninger under intro)

Hotellet er velegnet for aktive livsnydere og børnefamilier pga. de rummelige værelser og mange aktivitetsmuligheder.

Fitness center
Restaurant(er)
Swimmingpool
Børneklub
Spa/wellness
Sauna
Concierge
Laundry service
Business center
Roomservice
Handicapvenlig
Butik
TV, fladskærm
Internet, trådløs (gratis)
Bibliotek
Tennisbane
Volleyball
Lounge/bar
Airport Shuttle Service
Souvenirbutik
Børnepasning
Vandsportsaktiviteter
Bordtennis
Dykkercenter
All Inclusive
Vinkælder
Cykler
Icon 1 Icon 2 Icon 3 Icon 4 Icon 5
7 nætter i Sea View Suite med Blixen Tours VIP All Inclusive
Pris pr. Person Barn
Periode Dobbelt Barn 2-11 år
19.08.19 - 15.09.19 21.995 8.595
16.09.19 - 30.09.19 23.995 8.595
01.10.19 - 06.10.19 24.995 8.595
07.10.19 - 19.10.19 26.195 9.295
20.10.19 - 31.10.19 24.295 7.695
01.11.19 - 30.11.19 24.295 7.695
01.12.19 - 08.12.19 26.295 7.695
09.12.19 - 18.12.19 22.795 7.695
19.12.19 - 20.12.19 24.195 8.695
21.12.19 - 26.12.19 42.995 24.595
27.12.19 - 02.01.20 44.295 25.195
03.01.20 - 03.01.20 42.995 24.595
04.01.20 - 05.01.20 41.595 23.595
06.01.20 - 31.01.20 26.295 7.695
01.02.20 - 08.02.20 25.895 7.695
09.02.20 - 19.02.20 27.295 8.695
20.02.20 - 01.04.20 25.895 7.695
02.04.20 - 03.04.20 27.295 8.695
04.04.20 - 13.04.20 28.895 8.695
14.04.20 - 17.04.20 27.495 7.695
18.04.20 - 01.05.20 22.095 7.695
02.05.20 - 10.07.20 21.695 7.695
11.07.20 - 21.08.20 22.095 7.695
22.08.20 - 18.09.20 21.695 7.695
19.09.20 - 07.10.20 25.895 7.695
08.10.20 - 16.10.20 27.295 8.695
17.10.20 - 19.10.20 29.995 8.695
20.10.20 - 31.10.20 28.595 7.695
01.11.20 - 11.12.20 31.595 7.695
12.12.20 - 18.12.20 27.095 7.695
Disse værelser har plads til: 3 voksne eller 2 voksne og 2 børn (1 barn u. 12 år samt 1 barn u. 17 år)

7 nætter i Beach Front Suite med Blixen Tours VIP All Inclusive
Pris pr. Person Barn
Periode Dobbelt Barn 2-11 år
19.08.19 - 15.09.19 23.595 8.595
16.09.19 - 30.09.19 25.995 8.595
01.10.19 - 06.10.19 27.095 8.595
07.10.19 - 19.10.19 28.295 9.295
20.10.19 - 31.10.19 26.495 7.695
01.11.19 - 30.11.19 26.495 7.695
01.12.19 - 08.12.19 28.995 7.695
09.12.19 - 18.12.19 24.795 7.695
19.12.19 - 20.12.19 26.195 8.695
21.12.19 - 26.12.19 48.695 27.495
27.12.19 - 02.01.20 50.195 28.195
03.01.20 - 03.01.20 48.695 27.495
04.01.20 - 05.01.20 47.295 26.395
06.01.20 - 31.01.20 28.995 7.695
01.02.20 - 08.02.20 27.095 7.695
09.02.20 - 19.02.20 28.495 8.695
20.02.20 - 01.04.20 27.095 7.695
02.04.20 - 03.04.20 28.495 8.695
04.04.20 - 13.04.20 31.695 8.695
14.04.20 - 17.04.20 30.295 7.695
18.04.20 - 01.05.20 22.895 7.695
02.05.20 - 10.07.20 22.495 7.695
11.07.20 - 21.08.20 22.895 7.695
22.08.20 - 18.09.20 22.495 7.695
19.09.20 - 07.10.20 27.095 7.695
08.10.20 - 16.10.20 28.495 8.695
17.10.20 - 19.10.20 32.995 8.695
20.10.20 - 31.10.20 31.595 7.695
01.11.20 - 11.12.20 31.595 7.695
12.12.20 - 18.12.20 27.095 7.695
Disse værelser har plads til: 3 voksne eller 2 voksne og 2 børn (1 barn u. 12 år samt 1 barn u. 17 år)


Tilbud
Spar 45% på ophold mellem 15. september - 20. december 2019 (er indregnet i ovenstående)

Bestilling senest 31. oktober 2019.
Bemærkninger
Børnepriser er gældende ved ophold i værelse med 2 voksne.
I skolernes ferier kan der forventes et tillæg på rejsen pga. højere flypriser.

Tillæg ved ophold over Jul og Nytår
Ved ophold på hotellet den 24. december og 31. december kommer der obligatorisk tillæg for julemiddag/nytårsmiddag.Blixen Tours VIP All Inclusive

MAD OG DRIKKE

 • Morgenmad på Le Telfair’s hovedrestaurant, Annabella
 • Frokost - vælg mellem 8 restauranter*
  - Gin’ja, Le Palmier, Cavendish og “La Plage” (lette retter serveret på stranden) på Heritage Le Telfair
  - Infinity Blue og Amafrooty på Heritage Awali
  - C Beach Club og Heritage Golf Club
  (Bortset fra nogle få retter kan der vælges mellem alle retterne på menukortet)
 • Afternoon tea: Kager og pandekager i Cavendish bar fra kl. 16-18
 • ”Kiosque” Gourmand (is og slik)
 • Aftensmad - vælg mellem 10 forskellige restauranter* på Domaine de Bel Ombre. Domaine de Bel Ombre som består af hotellerne Heritage Le Telfair og Heritage Awali, C-Beach Club, Chateau de Bel Ombre og Heritage Golf Club.
  - Annabella’s, Le Palmier og Gin’ja på Heritage Le Telfair
  - Infinity Blue, Kuzini, Savana & Zafarani (Zafarani er kun for voksne) på Heritage Awali
  - Steak House på Heritage Golf Club
  - C Beach Club
  - Heritage Le Château
  (Bortset fra nogle få retter kan der vælges mellem alle retterne på menukortet).
 • Drikkevarer som øl, sodavand, juice og et udvalg af husets vine og fransk champagne. Udvalg af cocktails samt lokal og importeret spiritus.
  Inkluderet på hele områdets mange barer og restauranter i åbningstiden - som generelt er fra kl. 10.00-24.00.
 • Coco Shack - lille bar på stranden som tilbyder friske kokosnødder, vand, kokosmælk samt kokosnødde cocktails fra kl. 12.00 - 18.00.
 • Strand og pool service ved Heritage Le Telfair
 • 24 timers Room Service ifølge menukort (inkl. ”tray charge”. Undtaget ved bestilling af kontinental morgenmad til værelset, her betales for ”tray charge”)
 • Minibar på værelset med sodavand, lokal øl, vand, frugtjuice, vin, chokoladebar og snacks (opfyldes 1 gang dagligt)
 • En picnickurv til frokost til gæster der skal på udflugt om dagen (skal bestilles 24 timer før)
 • Box med 3 Nespresso kapsler (opfyldes 1 gang dagligt)
 • 1 x cooking class pr. person med hotellets chefkok
*Bemærk - Ikke alle restauranter har åbent alle dage.


GOLF
 • Fri golf på 18-hullers mesterskabsbane (par 72) på Heritage Golf Club (tillæg for lån af udstyr, golfundervisning og øvebolde) og 9-hullers korthulsbane
 • Gratis lån af golfbuggy (max. 1 per værelse per dag.)
 • Frugt og juice på golfbanen

WELLNESS
 • 5 x gratis massage* per værelse
 • Forskellige wellness aktiviteter i løbet af ugen (ifølge ugentlig program)
 • Fri adgang til Sports & Fitness center (Aerobics, cardio...)
* I alt 5 x massage per værelse (begrænset udvalg) - gælder kun for værelse, hvor der er betalt for et dobbeltværelse med 2 voksne eller et enkeltværelse med 1 voksen fyldt 18 år. Kan anvendes af personer over 18 år på alle dage i tidsrummet kl. 9.00-14.00 undtagen på ankomst- og afrejsedagen. Massagens varighed er 45 minutter. Benytter man ikke alle massager der er inkluderet kan disse ikke videregives til andre og der ydes ingen refusion eller tilbagebetaling. Vi anbefaler at bestille tid til massage ved ankomst til hotellet.


VANDSPORT
 • Gratis lån af båd, windsurfer, kajak, pedalbåde
 • Gratis deltagelse på snorkelture med båd inkl. lån af snorkeludstyr i forbindelse med turen
 • Gratis deltagelse på ture med glasbundsbåd

SPORT
 • Gratis adgang til tennisbaner og udstyr
 • Bordtennis, bueskydning, beach volley, bocci-ball og cykler

UNDERHOLDNING / INTERNET
 • Gratis adgang til Timomo Kids Club for 3-11 årige (kl. 8.30 – 23.00)
 • Aktivitetsprogram for teenagere (12-16 årige)
 • Levende musik hver aften på Heritage Awali / Heritage Le Telfair / C Beach Club
 • Gratis WiFi

ANKOMST/AFREJSE
 • Gratis adgang til ATOL Lounge i Maurtius lufthavn i forbindelse med hjemrejsen.
 • ATOL Lounge har bar og snack buffet, toilet og bad faciliteter, fjernsyn, WiFi, lokale internationale aviser.
 • 1 glas mousserende vin og canapes serveret på værelset første og anden aften på hotellet inden kl. 19.
---

Blixen Tours VIP All Inclusive er gældende fra ankomst til hotellet og helt indtil afrejse. Den gælder således også hvis man forlader hotellet senere end den officielle tjek-ud tid. Det skal bemærkes at enkelte af restauranterne ikke har åbent alle dage og sæsoner.
Prisen inkluderer
 • Flybillet Kastrup - Mauritius t/r på økonomiklasse med skift undervejs
 • Privat transport fra lufthavn - hotel t/r
 • 7 nætter på Heritage Le Telfair i valgte værelsestype
 • Blixen Tours VIP All Inclusive
 • Fri golf på Heritage Golf Club
 • Lufthavnsskatter, brændstoftillæg og afgifter
 • Bidrag til Rejsegarantifonden, sikkerhedsfond og ansvarsrisiko
Prisen inkluderer ikke
 • Afbestillingsforsikring - 6% af rejsens pris og tegnes ved bestilling af rejsen
 • Rejseforsikring
 • Drikkevarer og måltider udover de nævnte
 • Drikkepenge
 • Vaccinationer
Forbehold

De nævnte priser er baseret på billigste flybillet og olietillæg til destinationen. Er billigste flybillet udsolgt og/eller stiger olietillægget vil der være et pristillæg til ovenstående. På visse tider af året, kan der desuden være kampagnepriser på flybilletter, hvor flybilletten kan være billigere og prisen dermed reduceres. Der tages forbehold for valutakursændringer samt udsolgte hoteller og fly.

Blixen Tours tilstræber altid at afvikle rejsen i henhold til programmet, men det kan pga. vejrmæssige forhold og praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre rejsen anderledes end anført.

Indhent tilbud
x

Indhent tilbud

Ja tak! Send mig gerne tilbud på rejsen:
Heritage Le Telfair

Bede om et tilbud ved at udfylde nedenstående formular og tryk på "send".

Mange tak for din henvendelse.

Blixen Tours vender tilbage hurtigst muligt.

 

Mauritius

I millioner af år lå denne frodige vulkanø uberørt og isoleret i havet, indtil for få hundrede år siden, hvor søfarere fra Arabien, Europa, Afrika og Asien kom til. En broget flok af handlende, sørøvere og skibe skulle have forsyninger til deres videre rejse og i 1700-tallet begyndte der at dukke mere permanente bosættelser op.

Nu bor der cirka 1,2 millioner indbyggere på øen. Mauritius’ meget multikulturelle befolkning lever i harmoni med hinanden.
De er meget venlige og imødekommende, og som gæst mærker du hurtigt stoltheden over deres fælles og unikke kulturarv. De mange sukkerrørsplantager, frugtplantager og den store tekstilindustri har givet øen en fornuftig velstand og en god infrastruktur.

Du får et bredt udvalg af aktiviteter på land og til vands at vælge mellem og de fleste hoteller er meget børnevenlige med gode pasnings- og aktivitetsmuligheder for de små.

Se rejser til Mauritius

 

Lokal tid...

Rejsetid

14-18 timer afhængig af flyselskab

Rejsetid til Mauritius - hvor lang tid tager det at flyve til Mauritius?


Rejsen til Mauritius er typisk med afrejse fra Kastrup, Billund eller Hamborg med mellemlanding og flyskift i en europæisk storby, Qatar eller Dubai afhængig af flyselskabet. Flyvetiden er ca. 14-18 timer afhængig af ruten.

Til Mauritius benytter vi oftest flyselskaberne Emirates, Air Mauritius, Air France, British Airways, Lufthansa og Qatar Airways.

Ved rejser med Blixen Tours venter en repræsentant i lufthavnen på Mauritius for at guide dig videre til den ventende transport til hotellet. Bemærk i vore priser er transporten fra lufthavn til hotellet tur/retur altid inkludret med mindre andet er nævnt.

Nord, syd, øst og vest? Hvor er det bedst at bo på Mauritius?

nordkysten er koncentrationen af hoteller størst omkring Grand Baie, hvor der også ligger en del restauranter, caféer, butikker og øens eneste natteliv. Den nordvestlige kystlinie er rig på små idylliske laguner og smukke koralstrande, som Trou aux Biches, Pointe aux Piment og Pereybére. Især i perioden maj - oktober er denne del af øen godt beskyttet mod sydøstenvinden.

Sydkysten er måske den smukkeste med bjergrigt terræn, floder, skove og barske kyststrækninger afbrudt af hyggelige laguner med kridhvide strande og stille vand. Lidt køligere i denne del fra maj - oktober, når der er sydøstenvind, men gode forhold for surfere. En del nye hoteller er skudt op i dette område de senere år.

Billedsmukke strande og krystalklart vand findes på østkysten. Værd at nævne er øen Ile aux Cerf og området omkring Belle Mare. Bor man i området kan et besøg på det lokale og farverige søndagsmarked i byen Flacq anbefales. I de varme måneder kan brisen fra havet være dejlig nedkølende, mens det fra juni - oktober kan være lidt køligere end andre steder på øen.

Vestkysten har generelt det varmeste vejr og mindst nedbør med et tørt klima. De frodige bjergtoppe danner en billedsmuk baggrund til de kridhvide sandstrand og azurblå ocean.

Klima og vejret på Mauritius


Mauritius har et behageligt subtropisk klima og kan besøges året rundt. Det bedste tidspunkt at rejse Mauritius vil derfor være individuelt. Du kan læse mere om de forskellige sæsoner på Mauritius nedenfor.


Oktober, november og december - Den tørre sæson på Mauritius
Fra oktober måned er dagene varme og temperaturen ligger omkring 28 C°, mens aftenerne og nætterne kan være lidt kølige. Samtidig regner det kun sjældent i denne periode, og der er meget lidt vind. Dette perfekte klima, kombineret med en vandtemperatur på behagelige 26 C°, gør denne sæson til et populært tidspunkt at rejse til Mauritius.
I de første tre uger af december er vejret stadig tørt og varmt og ligeledes et godt tidspunkt at rejse til Mauritius.

Januar, februar og marts - Sommer på Mauritius
I slutningen af december begynder sommeren på Mauritius, og den varer til og med marts måned. Denne periode er højsæsonen på Mauritius. Dagene er varme med temperaturer, der nemt når op på 30 C°, selvom den køligere havbrise tager toppen af varmen. Denne sæson er perfekt for dig, som gerne vil bade, dykke og dyrke vandsport i din ferie, da vandtemperaturen i lagunen ligger på omkring 28 C°.

Statistisk er det også disse måneder, hvor der falder mest regn. Størstedelen af regnen falder på den centrale del af øen og den vil typisk komme som korte, kraftige regnbyger sidst på dagen. Det er også i denne periode, at tropiske storme og cykloner kan ramme øgruppen, men det sker dog sjældent; faktisk kun gennemsnitligt hver 5. år at en cyklon rammer øen.

April - Vinteren nærmer sig på Mauritius
April måned er ligesom november og december det bedste tidspunkt at rejse til Mauritius, hvis du gerne vil have lidt lavere dagtemperaturer og køligere nætter. Vejret er tørt og Det Indiske Ocean er stadig varmt; omkring 26 C°. Denne måned er ideel til en familieferie til Mauritius, da både luft- og vandtemperaturen er utrolig behagelig.

Maj, juni, juli, august og september - Vinter på Mauritius
Vinteren på Mauritius er ikke, som de fleste vil beskrive en typisk vinter. Dagtemperaturen ligger nemlig omkring 25 C°, når solen skinner. Om natten kan temperaturen falde til 15 C°, så hvis du besøger Mauritius i denne periode, er det en god idé at medbringe en trøje og lange bukser, til hvis du skal ud om aftenen. Vinteren er også den tørre periode med mindst nedbør. Typisk i form af lette, spredte byger. Det er stadigt et dejligt tidspunkt at bade, da vandtemperaturen ligger på omkring 24 C° inde i lagunen.

Klimatabel:

Jan Feb Mar Apr Maj Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Luft 26 26 26 24 23 21 21 21 21 24 24 25
Vand 27 27 27 27 26 24 23 22 23 23 24 25
Nedbør 237 241 383 206 175 117 130 85 84 56 80 172

Pas og visum
Der kræves for danske statsborgere ikke visum til Mauritius ved turistrejser i op til 3 måneder. Dog skal man medbringe en gyldig returbillet og et pas, der minimum skal være gyldigt i 6 måneder EFTER udrejse.

Areal
1.865 km2

Mauritius er et tropisk paradis beliggende 2.000 km øst for det sydlige Afrika. Øen er blot 2.040 kvadratkilometer med 330 km kystline beskyttet at koralrev. Mauritius er 67 km lang og 46 km bred placeret ca. 3.000 km fra Afrikas kyst i Det Indiske Ocean.

Republikken Mauritius består af Mauritius, Rodrigues, Cargados-Garoyos øgruppen og Agalega-Øerne, som er ubeboede.

Banker
Bankernes åbningstider er normalt:

Mandag til torsdag 9.15–15.15
Fredag 9.15–15.30

Mange af de større hoteller har mulighed for at veksle fremmed valuta. De fleste butikker og hoteller accepterer kreditkort som VISA og Eurocard.

Befolkning
1,2 millioner

Befolkningen på Mauritius er af mange kulturer. Den største gruppe er af indisk oprindelse, og hinduer udgør over halvdelen af dets befolkning.

Cykler
På mange af hotellerne kan man låne eller leje cykler. Langs kysterne er landskabet forholdsvist fladt, hvor det inde i landet er højland.

Hovedstad
Port Louis med 143.000 indbyggere.

Leje af bil
Ture i en lejet bil er en glimrende måde at opleve Mauritius på. Bilen kan lejes hjemmefra eller igennem vores lokale samarbejdspartner på Mauritius. Vær opmærksom på, at der på Mauritius er venstrekørsel, og at mange veje er små og snoede.

Kør forsigtigt, idet de lokale ofte kører temmelig hasarderet. Vær særligt forsigtig når det regner, da der kan opstå akvaplaning, og efter mørkets frembrud.

Lokale busser
Man kan sagtens køre med de lokale busser og det er billigt. Dog kræver det ofte busskift i Port Louis hvis du kommer fra øst, vest eller syd mod den nordlige kyst.


Priser og drikkepenge
Prisniveauet på hotellerne på Mauritius er højt, men kommer man ud i de lokale butikker, ligger de lidt under danske priser. Eksempelvis betaler man for 1,5 liter vand cirka Rs 25 og for en øl cirka Rs 50 i de lokale butikker.

I modsætning til de fleste andre lande i Afrika forventer taxichauffører, kuffertbærer m.m. ikke at modtage drikkepenge.

På hoteller og restauranter er der inkluderet 12 % service. Tjenere og servitricer på restauranter giver man normalt 5-10 % hvis man har været tilfreds med servicen. Til rengøringspersonalet på hotellet må man gerne efterlade lidt Rupees.

Sprog
Det officielle sprog er engelsk, hvilket dog ikke er ensbetydende med, at alle mestrer sproget lige godt. Fransk er mere udbredt, mens kreolsk er det sprog, der tales mest blandt befolkningen. Kreolsk minder meget om fransk, og er oprindeligt et fællessprog for slaverne i sin tid.

Religion
Hinduer 53%
Kristne 31%
Muslimer 13%
Romersk katolske 26%
Andre religiøse minoriteter inkluderer buddhister, bahaier og Ahmadiyyaher.

Taxi
Det er relativt billigt at benytte sig af taxier. Aftal altid prisen på forhånd. Alternativ til billeje kan være at leje en taxa for en hel dag.

Valuta
Mauritisk rupee = 100 cents

Møntenheden på Mauritius er Mauritius Rupee. 1 Rupee (Rs) er det samme som 100 cents (cs). Der findes noter I størrelserne Rs 25, 50, 100, 500, 1000 og 2000. Af mønter findes Rs 1, Rs 5, Rs 10 og cs 20 og 50.

Alle førende kreditkort accepteres på de fleste hoteller og i større butikker.

Vand
Vandet fra hanerne er kemisk behandlet og derfor sikkert at drikke, dog kan vand på flaske købes næsten alle steder, hvis man foretrækker det.

Tidsforskel
Dansk sommertid: + 2 timer på Mauritius
Dansk vintertid: + 3 timer på Mauritius

Mauritius er en mangfoldig ø med masser af muligheder for udflugter og aktiviteter, hvis man når at blive mæt af det krystal klare vand og kridhvide strande.

Af udflugter og aktivitetsmuligheder kan nævnes:

Snorkling og dykning
Mange andre vandsportsaktiviteter
Golfbaner i verdensklasse
Fiskeri
Vandreture
Quad biking
Mountain biking
Hesteridning
Leje af bil
Dykning med delfiner
Shopping
Sejlads
Katamaraner
Musik og dans
Botaniske haver
Sukkerrørsmuseum