Indhent tilbud
Bliv ringet op
Har du spørgsmål?

Vi besvarer gerne dine spørgsmål - Ring:

7674 0070

ABNINGSTIDER:
Mandag-torsdag kl. 9-17
Fredag kl. 9-16

Kilimanjaro - Marangu ruten

Lande
TANZANIA
Områder
Kilimanjaro
Varighed
9 dage / 7 nætter
Safaritype
Kilimanjaro trek
Indkvartering
Hotel, Telt
Kilimanjaro - Marangu ruten

Et geologisk vidunder formet af naturens kræfter af vulkansk ild og is gletsjer. For dig der ønsker en oplevelse for livet med en aktiv ferie, som byder på vandring i fantastisk smukke varierende omgivelser

 • Bestig Kilimanjaro, Afrikas højeste bjerg
 • Smukt og udfordrende trek
 • Verdens skønneste solopgang fra ”Afrikas Tag”
 • 5 klimazoner fra regnskov, savanne og hedeland til stenørken og snedækkede toppe
 • Stå på toppen af Uhuru Peak, 5.895 meter og kig ud over verden
 • Oplev det rige dyreliv i Kilimanjaro National Park

Se ud over verden fra toppen af Kilimanjaro, et geologisk vidunder formet af naturens kræfter

Et geologisk vidunder formet af naturens kræfter af vulkansk ild og is gletsjer. For dig der ønsker en oplevelse for livet med en aktiv ferie, som byder på vandring i fantastisk smukke varierende omgivelser.

Det er overvældende at stå på bjergtoppen af Kilimanjaro, som rejser sig 5.895 m over havets overflade. En stor bedrift du med stolthed vil tænke tilbage på resten af dit liv. Bjerget, også kaldet Kili, er det 4. højeste bjerg af ”The Seven Summits”, som er bjergbestigers liste over de højeste bjerge på de syv kontinenter.

Vi tilbyder et fantastisk trek med uddannede guider, professionelt udstyr og god forplejning og garanti for, at guiderne får løn og arbejdsforhold i overensstemmelse med gældende regler.
"Så stort som hele verden, prægtigt, højt og ufatteligt hvidt i solskin", skriver Hemmingway om Kilimanjaro, som er verdens´ højeste fritstående bjerg.

Den naturrige vandring går gennem 5 klimazoner og har fantastisk udsigt til Kilimanjaros 3 toppe, Shira, Kibo og Mawenzi (de 3 sovende vulkaner). Turen til toppen af Kilimanjaro er krævende, men kan gennemføres af alle, der har en normal god fysik og en god portion udholdenhed. Turen starter fra for foden af bjerget, hvor alt er grønt og frodigt som i junglen. Der er et rigt dyreliv og især den smukke kolobus abe med sin store hvide hale, smukke fugle, leguianer m.fl. kan opleves i disse områder.

Ruter på Kilimanjaro:
Der er 6 traditionelle ruter til toppen af Kilimanjaro: Marangu (Cola ruten), Machame (Whisky ruten), Rongai, Lemosho, Shira og Umbwe. Vi tilbyder vandring via Machame og Marangu ruten.

Marangu-ruten er nok den mest populære rute, da overnatninger sker i Huts og ikke telte – og fordi nogle tur operatører tilbyder den på kun 4-5 dage. Det kan være livsfarligt, fordi man ikke når at akklimatisere nok, ligesom de færreste når toppen. Vores tur tager 6 dage med 65 km op til toppen.

Gældende for begge ruter:
Professionelle bærere tager sig af al udstyr og kokke tilbereder maden. Der er ingen teknisk klatring involveret i bestigningen. Ved bestigning er det vigtigste at man ”pole pole”, som man siger på swahili. Det betyder, gå langsomt (for bedre tilvænning til højden). Om natten falder temperaturen til under frysepunktet, hvorfor det er vigtigt at have en god sovepose og varmt tøj o.l.
Vi har ikke ”lavpris” ture op ad Kilimanjaro, fordi vi lægger vægt på sikkerhed ift. både udstyr, forplejning og en længere rute, der sikrer den livsvigtige og nødvendige akklimatisering så du når sikkert til top. Vi prioriterer også veluddannede guider samt sikring af Kilimanjaros fremtid ift. affald o.l.
Afrika betager de fleste, der ofte vender tilbage og bliver bjergtaget af landets skønhed. Vi foreslår at tilføje en badeferie på Zanzibar og/eller en safari tur, for kun at fuldende sanseoplevelsen af Afrika.
Turen kort
Dag 1 Kilimanjaro
Dag 2 Vandring fra Marangu Gate til Mandara Hut
Dag 3 Vandring fra Mandara Hut til Horombo Hut
Dag 4 Vandring omkring Horombo Hut
Dag 5 Vandring fra Horombo Hut til Kibo Hut og til Uhuru Peak
Dag 6 Vandring fra Uhuru Peak til Horombo Hut
Dag 7 Vandring fra Horombo Hut til Machame Gate
Dag 8 Hjemrejse (eller m. forlænget safari eller badeferie på Zanzibar)
Dag 9 Ankomst til DK (/Safari/Zanzibar)

Dag 1
Afrejse Danmark

Afrejse fra Danmark om morgenen til Kilimanjaro i Tanzania. Der er et skift undervejs.
I lander om aftenen og efter indrejseformaliteterne i lufthavnen bliver I kørt til jeres hotel.
Dag 2
Marangu Gate til Mandara Hut

Efter en tidlig morgenmad, vil der være et briefing møde omkring Kilimanjaro Trekket og alt udstyr bliver tjekket og pakket. Så køres I spændte til Marangu gate, som er indgangen til Mt. Kilimanjaro Nationalpark. Her møder vi vores personale på turen, som består af chef-guide, assistent guider, kokke og et større antal bærere. Efter at alle er blevet registreret i nationalparkens bøger, begynder vi vores vandring op gennem den afrikanske regnskov til Mandara Hut.
Den første dag er på 8 km, som varer ca. 4 timer, er en nem introduktion til bestigningen af Kilimanjaro. Med dagens vandring oplever vi noget af den smukkeste regnskov, som omringer bjerget. Vegetationen i regnskoven er tæt og består af bregner, buske, planter og træer i alle farvepalettens grønne nuancer som bliver næret af de flotte kilder som løber ned ad bjerget. Lysegrønt ‘spansk mos’ hænger som skæg fra træernes grene, og måske ses den sjældne rød-gul orkide lignende blomst, som kun vokser i Kilimanjaros regnskov.Sidst på dagen når vi frem til lejren og indkvarteres. Såfremt at der er tid og stemning for det, tages en lille ekstra tur opad for akklimatisering, hvor I får mulighed for at se et mindre lava krater. Imens er kokkene i fuld gang med at lave te og forberede aftensmaden. Om natten falder temperaturen til under frysepunktet og såfremt at det har regnet lidt op gennem regnskoven kan det føles ret koldt.
Der overnattes i A-formet hytter og der er en særskilt stor A-hytte med spisesal samt mindre bygninger med toilet og bad.


Dag 3
Madara Hut til Horombo Hut

Dagens 12 km vandring varer ca. 6 timer og starter i overgangen mellem skov og hede landskab. Vegetationen begynder at ændre sig og regnskoven viger for gigantiske hede træer og buske.
Efter 500 m kommer I ud af skoven, krydser en træ bro og stien fører os videre mod Maundi Crater. Jo længere I kommer ud i hedelandskabet jo mere storslået udsigt får I til Kilimanjaros top og vegetationen bliver mere rå i form af lyng og krat. Efter ca. 3 ½ times vandring ankommer I til Kambi Ya Taabu hvor frokosten nydes.
Efter frokosten har I ca. 1 ½ times vandring hvor stien til sidst hæver sig kraftigt og I ankommer ved foden af Mawenzi´s sydlige lava kant som også er dagens ende station ved Horombo Hut. Her er ofte lidt mere støj mm ved dette overnatningssted idet andre vandre på vej op bruger stedet samt anvender 4 af nedstigningsruterne denne rute på vej ned. Det gør at der kan være op til 140 vandre overnattende. Her er ofte mange fire-stribede mark mus som ynder at finde mad blandt de overnattendes efterladenskabelser. De kan ikke komme ind i hytterne, som er løftet fra jorden, så derfor er det kun hyggeligt at se dem spæne aktivt rundt imellem buskene.
Temperaturen vil om natten komme under frysepunktet og I vil nu kunne mærke at I er oppe i de tyndere luftlag.


Dag 4
Ekstra dag i Horombo Hut

Denne dag er meget vigtig da den sikre den nødvendige akklimatisering til dag 6, hvor I om natten skal vandre op til toppen af Kilimanjaro. Derfor kan det anbefales at bruge dagen med en vandring op over lejren og til den lavere del af krater sadlen og videre til Zebra rock og tilbage igen. Denne tur tager med frokost ca. 4 timer og Zebra Rock er utrolig flot med smukke med de skønne farvespil i ”vandfalds”væggen.

Tag turen i roligt tempo og nyd det fantastiske sceneri af bjerge og varierende natur.

Dag 5
Horombo Hut til Kibo Hut

Dagen starter tidligt og er på 9 km hvilket svarer til ca. 6 timers vandring. I har nu fået rytmen med at vandre ind i kroppen og går nu spændte ”the big event i møde”.

Vandringen går starter i hedelandskabet og ender med en lang vandring i ørken lignende natur. Virkelig smuk og meget varierende. Der blæser ofte en god vind her, så nu er det på med hatten og solcremen.

Med det meget åbne landskab er der smuk udsigt til Kilimanjaro men først skal du restituere nogle timer ved Kibo Hut før du ved midnat skal forsøge at komme derop. Omkring en time før du ankommer til Kibo Hut kan du allerede skimte lejren og begynde og glæde dig til dagens popcorn - som du virkelig har fortjent.


Dag 6
Kibo Hut til Uhuru Peak til Horombo Hut

Guiden og kokken vækker jer før midnat og har varme drikke og en snack klar til jer, så I kan være klar til turens hårdeste trek men også turens klimaks. Vandringen tager omkring 12-16 timer og det er virkelig koldt så husk varmt tøj og gerne mange lag. Det er nu at en isoleret kameltruk er uundværlig for at vandet ikke fryser under vandringen.Undervejs ser I 30-40 meters høje gletscher som dækker dele af bjergtoppen og der er en fantastisk udsigt som I aldrig glemmer. Det er en hård tur men når I når Gillmans Point (5.700 moh) begynder I at få fornyede kræfter når I ser den smukke bredde kraterkant og derfra videre til Uhuru Peak (5.950 m). Det er en uovertruffen oplevelse at få lov til at se den smukke solopgang og det føles som om man kigger ud på verdens toppe. Man føler sig meget taknemlig over livet.
Efter at have nydt den fantastiske udsigt i 15-20 minutter begynder I nedstigenen tilbage til Gillmans Point og derfra videre ned til Horombo Hut med et stop ved Kibo Hut - til en velfortjent morgenmad. Vandringen nedad går hurtigt og I går alle og summer over jeres fantastiske bedrift – et øjeblik du aldrig glemmer.


Dag 7
Horombo Hut til Marangu Gate

Efter en god nats søvn og morgenmad fortsætter I ned til Marangu Gate. Turen byder på smuk og frodig regnskov hvor I kan være heldige at se de prægtige Kolobus aber højt oppe i træerne og andre spændende dyr og planter.
Ved gaten modtager I jeres bevis på jeres fantastiske bedrift og I begynder nok nu at drømme om et varmt bad og en god seng. Fra gaten bliver I kørt tilbage til jeres hotel.
Dag 8
Safari tur/Zanzibar/Rejse hjem

a) Du fortsætter din Afrika oplevelser med en spændende safari eller en afslappende badeferie på Zanzibar.
b) Du checker ud ad hotel og bliver kørt til Kilimanjaro lufthavn. Efter indtjekning starter din flyvetur hjem – fyldt med mange fantastiske og uforglemmelige oplevelser.


Dag 9

a) Du fortsætter dine Afrika oplevelser med for eksempel en safari eller en afslappende badeferie på Zanzibar.
b) Du ankommer til Danmark.


 
Bemærkninger

Kontakt os for priser på solo rejsende.

Prisen inkluderer
 • Flybillet Kastrup eller Billund – Kilimanjaro t/r med KLM med et skift
 • Lufthavnsskatter
 • Transport Kilimanjaro lufthavn – Moshi t/r
 • 2 overnatninger på hotel i Moshi med morgenmad inkluderet
 • 5 overnatninger i hytte, helpension inkluderet
 • Trekking, guider, bærere til bagage og fællesudstyr
 • Alle tilladelser og nationalparkafgifter
 • Bidrag til Rejsegarantifonden
Prisen inkluderer ikke
 • Fly fra provinsen (kontakt Blixen Tours og hør nærmere)
 • Afbestillings forsikring - 6% af rejsens pris og tegnes ved bestilling af rejsen
 • Rejseforsikring (Inkl. bjergbestignings tilladelse)
 • Drikkevarer og måltider udover nævnte
 • Vaccinationer
 • Visum til Tanzania, fås ved ankomsten i lufthavnen 50 US.$.
 • Personligt udstyr
 • Drikkepenge ca. 175 US $ efter bestigningen
 • Alt ikke beskrevet under ”Inkluderet”
Forbehold

De nævnte priser er baseret på billigste flybillet og olietillæg til destinationen. Er billigste flybillet udsolgt og/eller stiger olietillægget vil der være et pristillæg til ovenstående. På visse tider af året, kan der desuden være kampagnepriser på flybilletter, hvor flybilletten kan være billigere og prisen dermed reduceres. Der tages forbehold for udsolgte hoteller og fly.

Blixen Tours tilstræber altid at afvikle rejsen i henhold til programmet, men det kan pga. vejrmæssige forhold og praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre rejsen anderledes end anført.

Indhent tilbud
x

Indhent tilbud

Ja tak! Send mig gerne tilbud på rejsen:
Kilimanjaro - Marangu ruten

Bede om et tilbud ved at udfylde nedenstående formular og tryk på "send".

Mange tak for din henvendelse.

Blixen Tours vender tilbage hurtigst muligt.

 

Karibu - Velkommen til Tanzania!

Landet er Østafrikas største, og har verdens 4. største biodiversitet samt kontinentets største koncentration af pattedyr. 

Attraktionerne rangerer i den absolutte verdensklasse med bl.a. Serengetis endeløse græssletter, Ngorongoro-kraterets overflødighedshorn af dyreliv, Kilimanjaros sneklædte top, Zanzibars idylliske palmestrande og meget mere. 

Mennesket har formodentligt sin oprindelse i denne del af verden og nogle af efterkommerne fordeler sig i Tanzania på omkring 130 i nogle tilfælde meget forskellige stammer. De stolte og farverige Masaiier er de mest kendte, men buskmænd syd for Ngorongoro-krateret, og kystens muslimske swahiliarabere udgør andre spændende kulturelle grupperinger. 

Befolkningen er generelt naturligt imødekommende og venlig, som også de første skrevne beretninger om landet vidner om, til trods for slavehandel, kolonisering og religiøs undertrykkelse. Samtidigt har farverige oprindelige kulturer og traditioner overlevet, og har i de seneste år igen fået en central placering. 

”Ujamaa” eller samhørighed, som landets første præsident Julius Nyerere indførte, har styrket landets fælles identitet og har været medvirkende til at forhindre interne stridigheder. 
Op mod 40 % af Tanzanias areal er underlagt en eller anden form for naturbeskyttelse, hvilket nok ikke overgås noget sted i verden, og hvilket også vidner om en enestående naturarv. Skal vi nævne ét sted i Afrika som det bedste sted at se storvildt i koncentreret form, må det være i Ngorongoro-krateret, hvor bl.a. de klassiske ”Big Five” (elefant, næsehorn, bøffel, løve og leopard) er rigt repræsenterede. 

Jordens største dyrevandringer foregår det meste af året på Serengetiområdets udstrakte savanne, hvor næsten 2 millioner gnuer, zebraer, gazeller og rovdyr er på evig søgen efter føde. 

Knapt så kendt er Selous, landets største vildtreservat, som er noget større end Danmark, og som har Afrikas nok største elefant- og bøffelbestande. Selous er lidt sværere at nå ud til end de mere kendte parker, men det er besværet værd og er en meget stor oplevelse. 

Tarangire-, Ruaha- og Lake Manyara-parkerne er også meget spændende områder. 

Er du til bjergvandring/trekking er områderne omkring Ngorongoro interessante, både hvad angår kultur og natur, og Afrikas højeste bjerg Kilimanjaro byder på en enestående bjergbestigningsoplevelse. 

Kysten og Zanzibar er et eksotisk mix af 1001 nats eventyr, hvide sandstrande og koralrev. Det er en oplevelse i sig selv, men kan også opleves i kombination med en safari. 

Karibuni – velkommen til Tanzania!

 

 

Lokal tid...

Rejsetid

13-15 timer afhængig af flyselskab og destination i Tanzania

Lake Manyara Nationalpark
Blot et par timers kørsel fra Arusha ligger den 325 km² store Lake Manyara nationalpark smukt ved foden af Rift Valleys stejle klippevæg. Lake Manyara er en af de sodaholdige søer i Rift Valley, som udgør lidt mere end to tredjedele af parken. Den lille, men dyrerige, Lake Manyara nationalpark er kendt for sine mange elefanter, flodheste, fugle og for sine træklatrende løver.

De frodige skove på bjergsiderne huser endvidere et væld af aber, og Manyara-søen har, afhængigt af årstid, titusinder af flamingoer, pelikaner og vadefugle.

Ngorongoro Conservation Area
Ngorongoro Conservation Area ligger imellem Lake Manyara og Serengeti. Området er på 8.288 km² og består af græslandskaber, endeløse sletter, bjerge og kratere, hvor Ngorongoro-krateret byder på fantastiske safarioplevelser.

Fra Ngorongoros kraterkant er der godt 600 meter ned til bunden, hvor der er et stort safarilandskab, som strækker sig over 265 km². Når man står på kraterkanten i 2.200 meters højde og nyder den ubeskriveligt smukke udsigt over krateret, er der tilsyneladende en åben og overskuelig flade i bunden af krateret, men ser man nærmere efter er der både sumpområder, små kløfter, vandhuller og skove.

I krateret venter enestående safarioplevelser med enorme mænger af vildt, inklusive ”Big Five” (elefant, næsehorn, bøffel, løve og leopard). I vandhullerne ligger store grupper af flodheste, og i skovene kan man være heldig at se de sky leoparder.

Serengeti Nationalpark
Navnet Serengeti kommer fra ”siringet”, der på Masai-folkets sprog betyder “endeløse sletter”, og med rette. Serengeti er et vildtområde på 14.763 km², hvor godt to tredjedele er sletter. I den nordligere del er landskabet meget kuperet, og i den centrale del er der tæt akacievegetation.

I Serengeti finder man en bestand af storvildt, som ikke findes mage til andre steder på jorden. Mod nord grænser parken op til Masai Mara-reservatet i Kenya. De to parker danner et økosystem, hvor omkring to millioner dyr er på konstant vandring (”migration” på engelsk) efter nye græsgange – størstedelen er gnuer, zebraer og gazeller. Rovdyrene følger flokken som en skygge, altid på jagt efter næste måltid.

I Serengeti er alle vildtarter repræsenteret, og safarien byder altid på spændende oplevelser. Perioden fra omkring december til juni er de bedste måneder at opleve migration.

Tarangire Nationalpark
Blot få timers kørsel fra Arusha ligger Tarangire Nationalpark med et areal på 2.600 km². Parken er nok en af de smukkeste i Afrika. Landskabet er bakket, med mægtige baobabtræer, pølsetræer, akacietræer, palmer og frodige floddale. Parken er opkaldt efter Tarangire-floden, der giver permanent vandforsyning til parken.

I tørtiden (juni-oktober) flokkes enorme mængder af dyr ved floden. Parken er især kendt for dens store flokke af elefanter, men også gnuer, zebraer og bøfler findes i stort antal. I Tarangire foregår der, ligesom mod nord, en sydlig migration af dyr fra Serengeti og Ngorongoroområderne.

Trods parkens storslåede landskaber og det rige dyreliv er parken ikke meget besøgt, og på en safari kan man næsten få fornemmelsen af at have dette fantastiske stykke Afrika helt for sig selv.

Selous Game Reserve
Efter godt 40 minutters flyvning fra Dar Es Salaam lander du midt i et af Afrikas fineste vildtreservater, Selous. Reservatet er Afrikas største og strækker sig over et areal på mere end 50.000 km² (til sammenligning er Danmarks areal godt 42.000 km²). Dog er det kun det nordligste af det enorme område, som er forbeholdt fotosafari. Stedet har kun få og små camps, alle med en fantastisk beliggenhed.

Det begrænsede udbud af overnatningssteder betyder, at man ikke møder så mange andre turister, og det giver en eksklusiv og intim safarioplevelse. Landskabet er forholdsvis fladt. Rufiji River er den største flod, som smukt og dovent flyder igennem området og danner et livgivende økosystem for et ubeskriveligt antal dyr.

Fra store hvide sandbanker, hvor krokodiller ligger og venter, til øer midt i floden med kolonier af smukke hvide silkehejrer. Udsigterne synes flere steder uendelige, og i det fjerne skimtes bakkede landskaber.

Vi betragter Selous som en af de fineste og mest storslåede safariparker i Afrika, og har du først været her en gang, drømmer du om at vende tilbage!

Ruaha Nationalpark
Solsvedne skråninger, tæt skovsavanne og baobabklædte sletter. Gigantiske flodsænkninger langs Ruaha River og steder, hvor det er svært at begribe, at dyr overhovedet formår at overleve. Dette stykke utæmmede natur finder du i den godt 10.300 km² store park. En blanding af sandørken og oase gør, at variationen af dyr er ligeså spændende som den varierede natur.

Som om her aldrig har passeret et menneske før, møder man overraskede dyr på sin safari, bl.a. giraffer og elefanter i kæmpeflokke på vandring efter føde. Der findes omkring 8.000 elefanter i Ruaha, hvilket er en af de største koncentrationer i Østafrika. Efter at have kørt i parken en hel dag uden at have mødt andre mennesker føler man, at man er den eneste, som har opdaget stedet. De få camps, som findes i området, ligger placeret, så man bliver overrasket over, at de pludselig dukker frem.

Dette er altså stedet, hvis du ønsker at være alene med dine oplevelser – og ikke ønsker at gå på kompromis.

Mikumi Nationalpark
Du kan vælge at flyve eller køre ad hovedvejen til Mikumi.

Denne populære nationalpark er på 3.230 km² og er dermed den fjerdestørste i Tanzania, godt 280 km vest for Dar Es Salaam. Med udgangspunkt i hovedstaden er det nemt at komme til Mikumi, og ønsker man at opleve landets countryside, er køreturen herud en fin mulighed. Denne gigantiske flodsænkning er overvejende græsland. De flade sletter giver rigtig god mulighed for at spotte de mange flokke af bøfler, zebraer, elefanter, giraffer samt de elegante og smukke kuduer. Du kan her opleve at se løver i træerne, og fra denne park er der fortællinger om elefantflokke på flere hundrede individer.

Efter regntiden kigger du ud over en smuk grøn slette med flade akacietræer, og dyrene ses som silhuetter mod den fjerne horisont. Parken ligger mellem Selous og Ruaha.

Mahale Mountains Nationalpark Mahalebjergene er det vigtigste område for chimpanserne i Afrika. Det er et betagende smukt område, hvor skovklædte bjerge står i direkte forlængelse af hvide sandstrande ved den krystalklare Lake Tanganyika.

Mødet med menneskets nærmest slægtninge, chimpanserne, er en af de mest intense safarioplevelser, man kan forestille sig og svær at sætte ord på. Parkens afsides beliggenhed og dens ufremkommelighed, samt de få overnatningssteder, gør et besøg her til en oplevelse i den dyre ende, men den er helt bestemt et besøg værd.

Katavi Nationalpark
Dækker med sine 5000 km² det mest utilgængelige og vilde af Tanzanias savannereservater. Et stykke undervurderet natur, hvor man får en ufortyndet og autentisk naturoplevelse. Parken ligger i den sydvestlige del af landet, øst for Lake Tanganyika. En totalt uberørt natur for den, som kan lide rå og uspoleret Afrika til sin safari.

Den nordlige del af parken domineres af åbne sumpområder, mens den sydlige del fyldes af Katumafloden, hvor den største koncentration af flodheste i Tanzania findes. Bøffelflokke i tusindvis er hverdagskost i denne park. Det er et af de få vildtreservater, hvor man stadig kan møde flere løver end turister.

I parken findes der få og beskedne overnatningsmuligheder, så stedet rummer en enestående mulighed for at være alene med natur og dyr.

Vejret i Tanzania


Klimaet ved kysten er tropisk, varmt og fugtigt, mens resten af landet er højland, med et tørt og mere køligt klima.

Det nordlige Tanzania er regnsæsonen delt op i den lange regntid fra april til maj/juni og den korte regnsæson i november-december.
I den sydligere del af Tanzania er de to regntider ikke så markante.

Tørperiode (juni-oktober)
Der er næsten ingen nedbør i hele Tanzanias vinter og luftfugtigheden er meget lav.
Vejret i juni, juli, august, september og oktober vil typisk være med solrige og klare dage samt lidt køligere nætter og morgener hvor lidt varmere tøj kan være nødvendigt

Regnperiode (november-maj)
I november og december vil man opleve korte men kraftige regnskyl som kan forekomme under hele dagen. Det er dog meget sjældent heldagsregn, og bygerne er typisk ikke noget som forstyrre din safari. I de nordlige og kystnære områder oplever man ofte et ophold i regnperioden i januar og februar.
I de mere sydlige områder vil man oplever byger jævnligt i hele perioden, hvor de mere langvarrige regnskyl mest kommer i marts , april og maj. I disse sidste måneder af regnperioden vil luftfugtigheden også stige og man kan opleve lidt uklart vejr.

Migration i Serengeti
Efter de første regnskyl er kommet til det sydlige Serengeti i begyndelsen af november, vil gnuer og zebra komme til sletterne for det grønne græs i slutningen af november og december. De enorme flokke af zebra og gnuer er spredt over Serengeti og den nordlige del af Ngorongoro. Flokkene bliver i området indtil april hvor de strarter den store vandring mod nord. I februar vil man kunne opleve alle de små kalve blive født på Serengeti sletterne.
I maj måned føles det som om at alle Serengeti´s gnuer er på vej mod nord. De søger nu friske græsgange og mere vand. I visse tilfælde vil man kunne opleve flokke på flere hunderede tusinde gnuer som får følgeskab af store flokke med zebra samt nogle mindre flokke af Thompsons og Grants gazelle.

Omkring juni måned samles de store flokke ved Grumeti floden, hvor de giver meget føde til de store Grumeti krokodiller. Flokkene fortsætter mod nord og Mara floden, som danner grænse mellem Serengeti og Masai Mara.

I perioden juli til september vil de kæmpe flokke af gnuerne og zebra være overalt i området omkring det nordlige Serengeti og Masai Mara, hvorefter de igen drager mod syd i oktober/november og vender tilbage til det sydlige Serengeti.

Vejledende nedbør i Tanzania (i millimeter)
Jan Feb Mar Apr Maj Juni Juli Aug Sep Okt Nov Dec
58 68 128 264 219 33 21 24 28 48 68 83

Vejledende temperaturer i Tanzania (dag/nat)
Jan Feb Mar Apr Maj Juni Juli Aug Sep Okt Nov Dec
32/24 32/23 32/23 31/23 30/21 29/19 29/19 29/18 29/19 30/20 31/22 31/23
Kilde: worldweatheronline.com

Areal
945.090 km2

Befolkning
31 millioner. Tættet befolket er kysten, Zanzibar, højlandet omkring Kilimanjaro, områderne ved Nyasa-søen og Victoria-søen.

Hovedstad
Dar es Salaam med ca. 1,5 millioner indbyggere.

Byen Dodoma blev i 1973 officielt gjort til landets hovedstad i stedet for Dar es Salaam, men foreløbig er kun en del af administrationen og lovgivningsapparatet flyttet til Dodoma.

Internet
Internet findes på de fleste hoteller. I nationalparkerne har mange hoteller og lodges også internet eller internet-faciliteter. Hastigheden kan dog være meget begrænset.

Sprog
De officielle sprog i Tanzania er swahili og engelsk, men der tales også op imod 120 forskellige lokale dialekter.
De fleste lokale der arbejder i turistområderne, forstår og taler engelsk. Som regel oplever man ikke de store vanskeligheder med at gøre sig forståelig.

Religion
Tanzania er et multireligiøst land, med cirka 40-45 % kristne, 35-40 % muslimer og resten er ”traditionelt troende” og hinduer.

På Zanzibar er Islam langt den største religion (99 % af befolkningen). Derfor er der visse ting, man som turist skal være opmærksom på. Det er ikke tilladt at drikke alkohol på offentlige steder, dog serveres der alkohol på de fleste kysthoteller, i barer og på visse restauranter. I den hellige måned når Ramadanen finder sted, faster muslimerne fra solopgang til solnedgang, og derfor bør turister på ikke spise eller drikke offentligt i dagstimerne. Moskeer er hellige steder, og generelt har ikke-muslimer ikke lov at besøge moskeer. Fotografering af moskeer under bønner er
ikke tilladt.

På Zanzibar er det ikke velset at man offentligt viser sig tiltrukket af modsatte køn, eksempelvis ved at holde i hånd eller kysse hinanden.

Valuta
Møntsorten er Tanzania shilling (TSH), som købes i Tanzania og ikke i Danmark. Rejsende til Tanzania kan veksle fra fremmed valuta til Tanzania Schilling (ikke til USD kontanter) i banker, vekselbureauer (vælg med omhu!) og autoriserede hoteller. Det er lettest at veksle USD eller Euro. Også mange forretninger og hoteller accepterer eller kræver USD som betaling.
Vekselbureauer og banker i Dar es Salaam, Arusha og Stone Town giver typisk de bedste kurser. Det er en god ide altid at have 500 og 1000 shillings med sig til eks. drikkepenge.

Hvis du vil veksle tilbage igen ved afrejse fra landet skal du huske at gemme kvitteringen når du veksler, da det ikke er tilladt at udføre Tanzania Schilling. Der er i Tanzania ingen begrænsning for hvor meget fremmed valuta der må indføres, men beløbet som indføres skal oplyses ved ankomst. Når du skal veksle kræves det som regel, at du fremviser pas.
Det er ulovligt at veksle ”sort” i Tanzania.

Betalingskort
Brug af kreditkort er mindre udbredt i Tanzania og Zanzibar end herhjemme. Der er dog en del hoteller og lodges, samt større butikker og restauranter, der accepterer de mest kendte betalingskort, såsom VISA/Dankort og Eurocard/Mastercard.
Betaling med kreditkort medfører dog ofte et ret højt gebyr på ca. 3-15%.
Der er i Tanzania få hæveautomater, hvor man fra kortet kan hæve Tanzania Schilling kontant.

Drikkepenge og gaver
Drikkepenge er meget udbredt. Selvom service typisk er inkluderet, forventes det at man lægger ca. 10 % oven i beløbet.
På safarirejsen giver man drikkepenge til den lokale chauffør/guide, dog normalt først når safarirejsen slutter. Det er naturligvis valgfrit hvor meget man betaler, men har man været tilfreds med servicen er beløbet normalt imellem USD 5-15 per person per dag. Rejser man en gruppe sammen kan man evt. give den danske guide pengene, så han/hun kan fordele dem.
Kuffertbærere på hoteller giver man typisk et beløb svarende USD 1-2 per taske.

På restauranter runder man op med ca. 10 %. Til taxi chauffører betaler man ca. 5-10 %.

Sørg altid for at have mindre sedler ved hånden til drikkepenge.

Man bliver på rejsen ofte spurgt af lokalbefolkningen, om man har en T-shirt, sko eller en kuglepen man kan undvære eller evt. bytte med en lille souvenir. Har man en ekstra kuglepen, blok, tøj eller sko man ikke længere bruger, bliver de fleste Tanzanianere utroligt glade for at overtage dette. Kvaliteten på vores tøj og sko er som regel væsentlig bedre end på de varer man kan købe i Tanzania.

Påklædning
Påklædningen i Tanzania er forholdsvist afslappet og uformel, dog forventes det på de fleste hoteller og lodges at herrerne kommer i lange bukser til middagen.

I visse områder, fortrinsvis på kysten og på Zanzibar, kan det hos lokalbefolkningen vække anstød hvis kvinder (og i visse tilfælde også mænd) går med shorts og T-shirt eller top uden ærmer. Undgå også påklædning der er gennemsigtig eller nedringet og badetøj i Stone Town og i landsbyer. På stranden ved hotellet eller ved hotellets swimmingpool kan man godt gå i badetøj. Dog er det ulovligt i hele landet at bade eller sole sig topløs såvel som nøgen. Spørg eventuelt guide eller hotelpersonalet til råds.

Tidsforskel
Dansk sommertid: + 1 time
Dansk vintertid: + 2 timer

Visum
Der kræves visum til Tanzania/Zanzibar for danske statsborgere. Visum købes ved ankomst og koster pt. USD 50 (skal betales kontant) og er gyldigt i 3 måneder. Passet skal være gyldigt 6 måneder ud over opholdet.
Det er vigtigt at du har tilstrækkeligt med blanke viseringssider i dit pas. Visse lande, kræver, at der er minimum 2 blanke sider overfor hinanden.

Det er også muligt at søge visum inden ankomst til Tanzania, det skal gøres via The Embassy of Tanzania i Stockholm.

www.tanemb.se

Indhent tilbud
x

Indhent tilbud

Ja tak! Send mig gerne tilbud på rejsen:
Kilimanjaro - Marangu ruten

Bede om et tilbud ved at udfylde nedenstående formular og tryk på "send".

Mange tak for din henvendelse.

Blixen Tours vender tilbage hurtigst muligt.