Indhent tilbud
Bliv ringet op
Har du spørgsmål?

Vi besvarer gerne dine spørgsmål - Ring:

7674 0070

ABNINGSTIDER:
Mandag-torsdag kl. 9-17
Fredag kl. 9-16

Livsnydertur ved Cape Town

14 dage / 13 nætter, pris fra 46.595,-
Lande
SYDAFRIKA
Områder
Cape Town, Vinlandet
Varighed
14 dage / 13 nætter
Safaritype
Blixen Platinum, Kør selv, Malaria-fri safari, Luksus safari
Indkvartering
Hotel, Lodge
Transportmidler
Firehjulstrækker, Udlejningsbil
Livsnydertur ved Cape Town

Få områder i verden byder på så optimale betingelser for forkælelse af krop og sjæl. Middelhavsklima, noget af det bedste mad der findes, et væld af muligheder for udendørsaktiviteter og naturoplevelser.

 • Luksuriøse overnatningssteder
 • Storslåede landskaber
 • Vinlandet
 • Cape Town
 • Fremragende mad
 • Spændende kulturer

Vidunderlige omgivelser og overnatningssteder i verdensklasse

Få lande har så varieret fauna, flora, befolkning og kultur i et meget smukt land med behageligt klima. Kystområderne er grønne med smukke bjerge, kløfter og laguner og i indlandet bliver det tørt og dramatisk. Vinlandet og Cape Town er også placeret mellem spektakulære grønne bjerge hvor kun de bedste råvarer finder vej fra marker og havet til de veldækkede borde.


Indkvartering og standard
Høj standard i Sydafrika, Blixen Platinum Standard.

Afrejsedatoer
Hver dag

Børn på rejsen
Børn er velkomne
Turen kort
1 nat Cape Town lufthavn Sydafrika
2 nætter Grootbos Nature Reserve Sydafrika
2 nætter Franschoek Sydafrika
3 nætter Bushmans Kloof Sydafrika
2 nætter Tintswalo Atlantic Sydafrika
2 nætter Cape Grace Hotel Sydafrika

Dag 1
Afrejse Danmark

Vi tager morgenflyet fra Danmark til Cape Town. Da vi lander omkring midnat bliver vi Indkvarteret på det dejlige Hotel Verde lufthavnshotel. Dette nye og moderne designede hotel, bliver refereret til som det ”grønneste i Afrika” da det kører efter bæredygtige principper.

Måltider: Morgenmad
Indkvartering: Hotel Verde

Hotel Verde Cape Town Airport


Dag 2-3
Grootbos Reservatet

Har man lyst til en lille morgen joggingtur eller et dyp i poolen er der mulighed for det. Efter en lækker morgenmad får vi udleveret vores bil og vi kører vestpå mod kystbyen Hermanus. Der er en god times kørsel ud gennem Cape Town forstæder videre over bjerge og til kystlandskaber før vi når vores vidunderlige Lodge.

Grootbos har gennem årene fået utallige priser i en række kategorier fra bæredygtighed, innovation til verdens bedste familiehotel. Lodgen ligger i et 2500 ha stort reservat hvor der er 765 forskellige planter tilhørende det unikke Cape Fynbos plantekongedømme (et af verdens 6 plantekongedømmer) og 6 af disse planter findes kun i reservatet. I og uden for reservatet tilbydes en række aktiviteter som natur- ture, hesteridning, sejlture til hvaler, hajer, delfiner, sæler og pingviner mv. Langs kysten i og uden for reservatet er der spændende grotter og fine bademuligheder.

Måltider: Helpension
Indkvartering: Grootbos Forest Lodge

Grootbos Forest Lodge


Dag 4-5
Frenchhoek

Hen på formiddagen er der afgang fra dette skønne sted og vi kan køre via vinlandets hovedby Stellenbosch som har flere fredede huse en nogen anden by i landet. Byen bliver også kaldt ”ege-byen” da der er flotte egealleer i gaderne ligesom det store flot beliggende universitet sætter sit præg på byen. Spændende butikker, interessante museer og fremragende restauranter er også et besøg værd.

Vinmarker

Kører man videre ud i vinlandet kommer man til den lille vin by Franchhoek som udover at ligge billedskønt mellem to bjergkæder også betegnes som Sydafrikas kolonariske hovedstad. Le Quartier Francais hvor vi bor, ligger midt i den lille by, hvorfra der er gåafstand til restauranter, butikker, museer og til naturområder. Men man behøver ikke at gå langt for at finde en god restaurant, da det lille hotel har en af de bedste i verden og som flere gange er kåret til Sydafrikas bedste.

Området har en perlerække af landets bedste vingårde og som bestemt er et besøg værd, da man udover fantastiske vine vil få indblik i processen omkring vinfremstilling, ligesom man vil opleve smukke historiske bygninger i bjergtagende omgivelser.

Måltider: Morgenmad
Indkvartering: Le Quartier Francais

Le Quartier Francais


Dag 6-8
Bushmans Kloof Wilderness Reserve

Kører man videre ud i det tyndt befolkede bagland bliver det mere tørt med små oaser ved vandløb og vandhuller som tiltrækker fugle og dyr. Bjergene her er forrevne og dramatiske og danner formationer der overgår fantasien og med en dybblå himmel som baggrund kan det til tider næsten virke surrealistisk.


Fremme ved Bushmans Kloof venter oplevelser ud over det sædvanelige – en sofistikeret Lodge hvor indretningen blender natur og luksus, hvilket bliver kombineret med ypperlig service og fremragende land-kusine – så har man opskriften på hvorfor Bushmans Kloof er valgt til Afrikas bedste Safari Camp og Resort.

Bushmans Kloof

Her er natur og kultur oplevelser i særklasse som man kan køre, sejle, cykle er vandre rundt for at opleve. Specielt stolt er man af de over 130 Buskmands-huletegninger der findes i området, nogle over 10.000 år gamle hvilket har sat området på UNESCO´s verdensarvsliste. Da der ikke er farlige dyr i området er der mulighed for både selv at gå på opdagelse eller at have en af de meget dygtige guider med. Den vidunderlige spa bidrager yderligere til den ultimative forkælelse.

Måltider: Helpension
Indkvartering: Bushmans Kloof


Dag 9-10
Tintswalo Atlantic – Hout Bay

Efter tre skønne dage på dette specielle sted går turen videre mod kaphalvøen hvor et nyt ganske anderledes, eventyrligt sted venter. Undervejs kører vi igen gennem vinlandet og turen kan gå foran Taffelbjerget hvor Cape Town ligger eller bag om Taffelbjerget hvor man kører gennem forstæder og vinland inden man kommer frem til Tintswalo Atlantic. Helt tæt på vandet ud til bugten Hout bay, næsten gemt i naturskov ligger dette enestående sted.

Tintswalo Atlantic


Her bor man i harmoni med det maritime liv der boltrer sig lige uden for ens værelse i form af sæler, delfiner og hvaler og nogle gange sågar pingviner. Værelserne har hvert deres individuelle Afrikanske ø-tema og maden er blandt det bedste landet kan byde på. Udsigten til den lange halmåneformede strand og de dramatiske bjerge bagved er svær at slå og både strand og bjerge byder på fine udendørs aktiviteter. Der er også en fin 45 min sejltur til en nærliggende sælkoloni med omkring 6000 pelssæler. En afslappende dagstur til den yderste spids af kaphalvøen ”Kap det Gode Håb” indeholder spektakulære veje, kilometerlange strande, naturreservater og pingvinkolonier –en af verdens flotteste køreture.

Måltider: Morgenmad
Indkvartering: Tintswalo Atlantic

Tintswalo Atlantic


Dag 11-13
Cape Town

Fra Hout Bay er der kun 20 minutters kørsel til Cape Town, hvor vi bor på det berømte Waterfront område på landets måske bedste større hotel Cape Grace. Waterfront er landets mest populære turistattraktion for udlændinge, men der kommer mindst lige så mange lokale her også. Det er Cape Towns ældste havneområde hvor der er masser af fine restauranter, shopping, underholdning, akvarie, museer, sejlture og meget mere. Cape Towns spændende midtby ligger også i gåafstand fra hotellet og her er markeder, parker, museer og farverige kvarterer. Ganske tæt på hotellet er der også sejlture til Robben Island hvor Nelson Mandela sad fængslet i mange år. Ligeledes er der heller ikke langt til svævebanen der går til toppen af det fantastiske 1000 m høje taffelbjerg, hvorfra man har en storslået udsigt over dette vidunderlige hjørne af verden.

Måltider: Morgenmad
Indkvartering: Cape Grace Hotel

Cape Grace Hotel


Dag 14
Hjemrejse

Sidste dag inden afrejse mod Danmark.


 
Livsnydertur ved Cape Town I Sydafrika
Pris pr. Person
Periode Dobbelt
01.09.19 - 30.09.19 46.595
01.10.19 - 31.10.19 46.595
01.11.19 - 19.12.19 47.695
Prisen inkluderer
 • Flybillet Danmark – Cape Town t/r
 • Lufthavnsskatter
 • 1 nat Hotel Verde, standard room, m. morgenmad
 • 2 nætter Forest lodge – Grootbos Private Nature Reserve – Luxury Suite, All Inclusive*
 • * Alle måltider
 • * Rideture
 • * En række forskellige natur Vandreture
 • 2 nætter Le Quartier Francais, Auberge room, inkl. morgenmad
 • 3 nætter Bushmans Kloof Main Lodge, Luxury room, All Inclusive*
 • * Alle måltider
 • * Gratis Wi-Fi
 • * Alle aktiviteter som Natur-kørsel, vandring, fiskeri, kano-sejlads, svømning, foredrag mv.
 • 2 nætter, Tintswalo Atlantic, inkl. morgenmad, the/kaffe, husets vin, øl, sodavand
 • 2 nætter, Cape Grace, Table Mt. Luxury, m. morgenmad
 • 12 dages billeje (Gr.K) Nissan X-Trail 2x4 (el.lign.), SA Budget
 • Bidrag til Rejsegarantifonden
Prisen inkluderer ikke
 • Afbestillingsforsikring - 6% af rejsens pris og tegnes ved bestilling af rejsen
 • Rejseforsikring
 • Drikkevarer og måltider udover nævnte
 • Tøjvask
 • Drikkepenge
 • Vaccinationer
Forbehold

De nævnte priser er baseret på billigste flybillet og olietillæg til destinationen. Er billigste flybillet udsolgt og/eller stiger olietillægget vil der være et pristillæg til ovenstående. På visse tider af året, kan der desuden være kampagnepriser på flybilletter, hvor flybilletten kan være billigere og prisen dermed reduceres. Der tages forbehold for valutakursændringer samt udsolgte hoteller og fly.

Blixen Tours tilstræber altid at afvikle rejsen i henhold til programmet, men det kan pga. vejrmæssige forhold og praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre rejsen anderledes end anført.

Indhent tilbud
x

Indhent tilbud

Ja tak! Send mig gerne tilbud på rejsen:
Livsnydertur ved Cape Town

Bede om et tilbud ved at udfylde nedenstående formular og tryk på "send".

Mange tak for din henvendelse.

Blixen Tours vender tilbage hurtigst muligt.

 

Sydafrika - Hele verden i ét land

I Sydafrika finder du et fascinerende kludetæppe af forskellige befolkningsgrupper og kulturer, 11 officielle sprog og alle tænkelige og utænkelige måder at leve sit liv på.

Det er derfor heller ikke så underligt, at Sydafrika kaldes regnbuenationen. For her er alle skaberværkets farver og alle muligheder for safari, storbyferie, golf, vin, kulturoplevelser og badeferie. Det tidligere Apartheid er blevet afløst af Mandela, demokratiet og bedre levevilkår for alle.
Alligevel vil du dog opdage, at her stadig er alt fra fattige townships til overdådige villaer og skyskrabere. Og som altid de blændende hvide sandstrande, frodige regnskove, idylliske søområder, flotte majestætiske bjerge og åbne savanner.
 
I Sydafrika er der et rigt dyreliv, og du har virkelig mulighed for at få dig en oplevelse for livet. Her lever nemlig både elefanter, løver, antiloper, næsehorn, giraffer og mange slags fugle samt, længst mod syd, pingviner, hvaler og sæler.

Derfor kommer du helt sikkert ikke til at kede dig på en rejse til Sydafrika!

 

Lokal tid...

Rejsetid

14-16 timer afhængig af flyselskab

Når du rejser til Sydafrika, er det typisk med afrejse fra Kastrup, Billund eller Hamborg med mellemlanding og flyskift i en af de europæiske storbyer, Qatar eller Dubai afhængigt af hvilket flyselskab, du rejser med. Flyvetiden til Sydafrika er typisk ca. 14-16 timer, alt efter hvilken flyrute og destination der vælges.

Til Sydafrika benytter vi oftest flyselskaberne Emirates, South African Airways, KLM, Air France, Swiss, British Airways, Turkish Airlines og Lufthansa.

Mpumalanga Provinsen
Mpumalanga betyder ”Stedet, hvor solen står op”. Her er store plantager med skove, bananer, appelsiner og citroner. Her kan du tage en tur i området langs Panoramaruten, hvor især Bourke’s Luck Potholes og Three Rondavels er blandt de ting, du bare må se. Her ses skellet mellem det omkring 2000 meter højt beliggende højland og det over 1000 meter lavere lavland nemlig tydeligt og udsigten er helt spektakulær, med enorme kløfter og sprudlende vandfald. Lav evt. også en afstikker på ruten og oplev Pilgrim’s Rest, hvor det første “goldrush” fandt sted i 1873.

I Mpumalanga Provinsen er der rige muligheder for at vandre, spille golf, nyde bjerge og se på fuglelivet.

Krüger Nationalpark
Landskabet ændrer totalt karakter, både topografisk og vegetationsmæssigt, når man kommer ud i lavlandet, hvor Sydafrikas største safariområder strækker sig over områder større end Jylland. Krügerparken er langt det største område, hvor gode veje og ”restcamps” med fine overnatningsfaciliteter gør det nemt at komme helt tæt på Afrikas storvildt.

Området, der i dag har fri adgang for dyrene til de private områder i vest og til nyoprettede parker i nabolandet Mozambique, har den største variation af pattedyr i verden.

Pilanesberg Nationalpark og Sun City Pilanesberg Nationalpark er blandt Sydafrikas største naturparker og her er der rig mulighed for at opleve ”Big Five” (elefanter, løver, leoparder, næsehorn og bøfler). Ud over ”de fem store” er der dog også masser af andre dyr, bl.a. geparder, flodheste og en stor bestand af forskellige antiloper. Fra Pilanesberg til forlystelseskomplekset Sun City er der ikke særligt langt.

Sun City er lavet i fantasiens verden. Ud over fire turist- og luksushoteller er her et stort udbud af forlystelser for små og store. Her finder du ovenikøbet en kunstig sø med bølgeanlæg omgivet af palmer og strand. Endvidere er der casino, biograf, løbestier, golfbaner, hesteridning, squash- og tennisbaner, vandsportsaktiviteter, minigolf, butikker og et udvalg af restauranter og barer.

Madikwe - Northwestern Province
Madikwe Game Reserve er en af Sydafrikas nyere safariparker og endnu forholdsvis ukendt.

Parken ligger fire timers kørsel nordvest for Johannesburg på grænsen til Botswana. Den er Sydafrikas fjerdestørste park, ligger i et malariafrit område og byder på fortrinlig safari med ”Big Five”. Også de sjældne vilde hunde findes her. Desuden byder parken på et utroligt varieret landskab, fra Maricofloden i øst over akaciesavanner til de imponerende Dwarsberg Mountains i syd.

Over en periode på seks år er bestanden af vildt vokset med cirka 10.000 dyr her. Dyr, der efterfølgende er sat ud i det største genoprettelsesprojekt nogensinde, ”Operation Phoenix”.

KwaZulu-Natal
På et område ”kun” dobbelt så stort som Danmark, finder man majestætiske bjerge, fantastiske dyreparker, smukke strande og afrikansk, indisk og europæisk kultur i en farverig blanding.

Draknesbjergene er med sine 3.500 meter høje tinder de højeste og smukkeste i det sydlige Afrika. Og omkring millionbyen Durban dominerer sukkerrørsmarker, floder og fine strande.
Her er storslåede områder med en enestående fauna, flora og krystalklar bjergluft. De nordøstligste områder er storvildtets domæne, og her findes nogle af Sydafrikas bedste safariområder. Hluhluwe-Umfolozi Nationalpark er det største. Og det er her, det hvide næsehorn blev reddet fra total udryddelse.
Ved KwaZulu-Natals nordlige kyst finder du nogle af verdens mest interessante vådområder med et overvældende maritimt liv, mangrovesumpe og et overdådigt fugleliv. Under havets overflade gemmer verdens sydligste koralrev sig, som er et eldorado for dykkere.

Garden Route
Garden Route er navnet på det område, der dækker den godt 200 kilometer lange kyststrækning fra den historiske by Mossel Bay til den spektakulært beliggende Storms River i øst, samt området i det tørre Karoo i indlandet omkring Outdshoorn.

Området byder både på parklignende landskaber, store laguner, skove, den barske kyst, bjerge og landbrugsområder. Oplev især lagunesystemet ved Wilderness og Knysna, som er blandt perlerne på ruten. De mest populære aktiviteter i området er at tage på sejlads på lagunerne, køre med damptog, vandre langs kysten, i skove og bjerge.

Tager man gennem nogle af de maleriske pas over bjergene, forvandler landskabet sig pludselig for øjnene af én. Alt er meget mere tørt. Her præger strudseavl, vin- og frugtdyrkning landskabet. Et besøg på en strudsefarm – med væddeløb – er et hit, ligesom de fantastiske Kangogrotter åbenbarer en utrolig eventyrverden af drypsten i farver og faconer, der overgår ens vildeste fantasi.

Det vestlige Kapland
For over 500 år siden kom de første europæere til dette smukke område i deres søgen efter søvejen til Indien, og en handelsstation for søfarende skød op. Siden da har den Sydafrikanske hovedstad forvandlet sig til en af de mest multikulturelle storbyer i verden. Med det 1000 meter høje og flade Table Mountain som en majestætisk baggrund til Cape Town ligger byen utroligt smukt. Både turen 40 km sydpå til Kap det Gode Håb, samt vinlandet mod nord og øst byder på masser af oplevelser.

Blandt Cape Towns mange attraktioner kan nævnes en tur med kabelbanen til toppen af Table Mountain, fængselsøen Robben Island, hvor Mandela sad fængslet i 18 år og The Victoria & Albert Waterfront med restauranter, butikker, underholdning, sejlture og meget mere. Her finder du en spændende arkitektur, en enestående botanisk have, Sydafrikas parlament og byens ældste bygning, fortet, der i dag er et af byens mange museer. På vej til Kap det Gode Håb ser man pingvin- og sælkolonier, smukke bugter, hvaler og overdådig og sjælden vegetation.

Vinlandet starter kun en halv times kørsel fra Cape Town og strækker sig derfra 50-100 km nord- og østpå ind i smukke dale, omkranset af de skønneste bjerge. Her er op til 300 år gamle vingårde, der er bygget i samme stil som de første nybyggeres. Smag på spændende vine, og oplev de gamle vinkældre, der med stolthed vises frem.

Den tørre vestkyst har laguner og forunderlige bjerge, og langs sydkysten omkring Hermanus kommer hvalerne helt ind til kysten. For de modige er der desuden mulighed for at blive sænket ned i et bur og dykke med den store hvide haj!

Vejret i Sydafrika

Vores kunder spørger os ofte, ”hvornår er det bedste tidspunkt at rejse til Sydafrika?
Men faktisk kan du besøge Sydafrika året rundt. Derfor anbefaler vi også altid, at du rejser når det passer dig bedst og ikke efter vejrstatistikkerne.

Da det ligger på jordens sydlige halvkugle, så er det selvfølgelig sommer i Sydafrika, når det er vinter i Danmark og omvendt. Klimaet er mildt med mange solskinstimer, men der kan være stor variation i regnbuelandet.

Cape Town, en del af vestkysten og kystområdet ved Garden Route har Middelhavsklima og får det meste af sin nedbør fra april til oktober. Resten af landet er dog subtropisk og får størstedelen af regnen fra oktober til april.

Det er den varme havstrøm fra Mozambique, der giver et fugtigt og varmt vejr på østkysten, mens den kolde Benguela-strøm giver et mere tåget, men regnfattigt vejr på vestkysten. På højplateauet, blandt andet i byen Johannesburg, kan der være frost om natten i vintermånederne juni-august, men dagene er varme og solrige.


Tørperiode (maj, juni, juli, august, september og oktober)
I Sydafrika kommer der næsten aldrig regn i tørperioden og luftfugtigheden er meget lav. Dette gælder dog ikke for Western Cape provinsen (syd kysten) hvor der kan være vådt og køligt i den Sydafrikanske vinter.

I denne periode er bushen meget åben og det er lettere at se dyrene. I slutningen af perioden er der meget tørt og begrænset med fugleliv, blomster og grønne områder.
I tørperioden er der meget få insekter i Sydafrika.

Maj er slutningen på sommeren, hvor man mærker at nattemperaturerne begynder at falde.
I juni, juli og august kommer de kølige nætter som kan være ned til frysepunktet. Her er det vigtigt at have varmt tøj med til de tidlige ture i bushen. Dagtemperaturen vil være omkring 25
​​° C.
August er den mest blæsende måned i Sydafrika.

I september og oktober begynder varmen at komme tilbage og luftfugtigheden stiger. Man kan opleve enkelte tordenbyger sidst på dagen, som renser luften og giver naturen den længe ventet næring.

Regnperiode (November-april)
I denne periode er kraftige regnskyl om eftermiddagen ikke usædvanligt. Det er dog sjældent at man oplever heldagsregn.
Der vil være grønt og bushen er tæt, så man skal regne med at det i visse områder kan være sværere at få øje på dyrene. Der vil i denne periode være et rigt fugleliv og mange grønne planter og blomster.
Når den første regn kommer i november, begynder antiloperne at sætte deres kalve, og man vil kunne se mange dyreunger.

Der vil typisk komme mest regn i december, januar og februar.
Dagtemperaturen ligger på ca. 30 ​​° C og kan visse steder snige sig op omkring de 40 ​​° C .

I marts og april kan der stadig komme lidt spredt regn men normalt er det nogle solrige og klare måneder, med lav luftfugtighed, varme dage og lune nætter. Det er nogle rigtig gode måneder at besøge det sydlige Afrika, da bushen stadig er grøn men temperaturen er faldet lidt. Samtidig er det en periode hvor vi som bor i Norden, trænger til sol og varme.

Vejledende nedbør i Sydafrika (i millimeter)
Jan Feb Mar Apr Maj Juni Juli Aug Sep Okt Nov Dec
122 106 91 33 6 25 10 10 21 60 117 117

Vejledende temperaturer i Sydafrika (dag/nat)
Jan Feb Mar Apr Maj Juni Juli Aug Sep Okt Nov Dec
27/16 27/16 26/14 24/10 21/5 19/3 22/6 25/9 27/13 27/14 27/14 28/15
Kilde: worldweatheronline.com

Visum
Danske statsborgere behøver ikke visum til Sydafrika ved turistrejser i op til 3 måneder, da et turistvisum til maksimalt 90 dages ophold udstedes ved ankomsten. Det eneste man skal medbringe er en gyldig returbillet og et pas, der minimum er gyldigt i 30 dage ud over opholdet. Det er desuden vigtigt at passet er maskinlæsbart og har mindst to blanke sider; har man ikke dette, er der risiko for at blive afvist ved indrejsen til landet. Et forlænget pas anerkendes ikke i Sydafrika, ligesom provisoriske danske pas (nødpas) kun anerkendes til udrejse.

Ved rejser til Sydafrika med børn under 18 år, kræves det at man medbringer særlige dokumenter. De nødvendige dokumenter afhænger af om barnet rejser med begge biologiske forældre, en biologisk forælder, om barnet er adopteret eller rejser alene. Det kan være en tidskrævende proces.


For rejser med børn - se tjekliste og læs mere HER

Areal
1.220.000 kvadratkilometer.

Drikkepenge
Det er i Sydafrika almindeligt at give drikkepenge. Drikkepenge gives normalt til kuffertbærere i lufthavnen og på hoteller (ca. ZAR 20 per bagage trolley), personale på restauranter og hoteller (ca. 10 % af regningens pålydende) og chauffører på rundrejser (normalt ZAR 20 per dag per person). På safari lodges betaler man ofte safariguiden/chaufføren et lidt højere beløb efter safarien (ZAR 100-200 per dag). På tankstationer betaler man typisk tankpasseren (ZAR 2-5).

Befolkning
I Sydafrika er der cirka 57 millioner indbyggere. Heraf bor ca. seks millioner i Afrikas tredjestørste by Johannesburg. Den administrative hovedstad er Pretoria, Cape Town er den parlamentariske hovedstad og Bloemfontein er den juridiske hovedstad.

Internet
De fleste hoteller og lodges tilbyder internet og wi-fi. Enten gratis eller mod betaling. Man skal dog være opmærksom på, at internethastigheden i Sydafrika kan variere meget fra sted til sted.

Sprog
Sydafrika har 11 officielle sprog: Engelsk, zulu, xhosa, nord- og sydsotho, swazi, tswana, ndebele, venda, tsonga og afrikaans. Engelsk tales og forstås de fleste steder i landet.

Religion
Næsten alle religioner findes i Sydafrika. Cirka 80 procent er kristne, to procent er muslimer og 18 procent bekender sig til andre trosretninger. Der er desuden stadig stor respekt for fortidens ånder.

Valuta & betalingskort
Møntenheden i Sydafrika er Sydafrikanske Rand (ZAR).
Kreditkort er den bedste form for betalingsmiddel i Sydafrika: Visa, American Express eller MasterCard. Kreditkortene kan benyttes i de fleste restauranter, butikker, hoteller og biludlejningsfirmaer, og man slipper dermed for at gå rundt med for mange kontanter på sig.

Med et kreditkort er det også nemt at hæve kontanter (Sydafrikanske Rand) i en af de mange pengeautomater i lufthavnen, shopping centre, tankstationer eller ved bankerne.

Ved tankstationerne kan der betales for benzinen med kreditkort de fleste steder, men man kan dog opleve at de i de mindre byer på landet kun tager imod kontanter (ZAR).

Ønsker man at medbringe kontanter, er det bedst hvis disse er i vestlig valuta (Euro, USD eller engelske pund), da det kun er få steder i Johannesburg og Cape Town, hvor det er muligt at veksle danske kroner – og ofte til en dårlig kurs.

Tidsforskel
Dansk sommertid: Ingen tidsforskel.
Dansk vintertid: + 1 time i Sydafrika.

Indhent tilbud
x

Indhent tilbud

Ja tak! Send mig gerne tilbud på rejsen:
Livsnydertur ved Cape Town

Bede om et tilbud ved at udfylde nedenstående formular og tryk på "send".

Mange tak for din henvendelse.

Blixen Tours vender tilbage hurtigst muligt.