Indhent tilbud
Bliv ringet op
Har du spørgsmål?

Vi besvarer gerne dine spørgsmål - Ring:

7674 0070

ABNINGSTIDER:
Mandag-torsdag kl. 9-17
Fredag kl. 9-16

Malariafri luksussafari og Cape Town

12 dage / 9 nætter, pris fra 49.395,-
Lande
SYDAFRIKA
Områder
Northwest Province, Western Cape
Varighed
12 dage / 9 nætter
Safaritype
Blixen Gold, Malaria-fri safari, Luksus safari
Indkvartering
Hotel, Lodge, Guest house
Transportmidler
Firehjulstrækker, Indenrigsfly
Malariafri luksussafari og Cape Town

Ekslusiv safari i Madikwe vildtreservatet på luksuslodge beliggende i en vildtrig dal med udsigt til vandhul og det Afrikanske landskab - videre til en af verdens smukkeste byer med et væld af aktivitets muligheder i storslåede omgivelser

 • Malariafri luksussafari
 • Big5 og vilde hunde mv.
 • Meget varieret fauna og flora
 • Middag under stjernerne
 • Eksklusiv Lodge
 • Skolebesøg
 • Blandt Sydafrikas bedste guider
 • Safarivandring (16-60 år)
 • Cape Town
 • Stellenbosch
 • Vinlandet
 • Vingårde
 • Kap det Gode Håb

To skønne destinationer kombinerer den eksklusive safari og en af verdens smukkest beliggende byer

I det 75.000 hektar store malaria-fri Madikwe vildtreservat ligger Tuningi Safari lodge, i en vildtrig dal med udsigt til vandhul og det Afrikanske landskab. Her er Big5, vilde hunde, geparder og mere end 300 fuglearter. Den prisvindende Lodge er indrettet smagfuldt i Afrikansk inspireret stil. Der er kun plads til 16 gæster i lodgens lækre og meget rummelige suiter.

Cape Town er blandt verdens smukkest beliggende byer og byder endvidere på et væld af aktivitets muligheder i de storslåede omgivelser. Her er desuden mad i verdensklasse, fortryllende vinområder, billedskønne strande og meget mere. Vi bor på Luksushotel som ligger i gåafstand fra Cape Town farverige Centrum og Luksus guesthouse i gåafstand fra Stellenbosch historiske centrum.


Safari, transport og køretøj
I reservatet køres i specialbyggede åbne safarikøretøjer.

Indkvartering og standard
Høj standard i Madikwe og Cape Town, Stellenbosch – Blixen Guld Standard.

Guide
Nogle af Sydafrikas bedste engelsktalende Safariguider

Gruppestørrelse
Garanteret afrejse ved min. 2 personer.

Afrejsedatoer

Børn på rejsen
Ved børn under 6 år anbefales, at der tilkøbes privat safaribil.

Turen kort
4 nætter Tuningi Safari Lodge, Madikwe Hills North West Province
3 nætter Victoria & Alfred Cape Town, Western Cape
2 nætter Middedorp Manor Stellenbosch, Western Cape

Dag 1
Afrejse Danmark

Så kom dagen endelig, hvor vi skal afsted.


Dag 2
Johannesburg


“When you touch the soil of our land, you feel a sense of personal renewal.”

Nelson Mandela Inauguration Speech 1994

Vi ankommer til Johannesburg hvorfra vi flyver videre (kl.13) til Madikwe Game Reserve hvor lodgens dygtige guider henter os ved landingsbanen i reservatet. Så er man allerede på Safari, da der er masser at dyr at se allerede på vej til vores skønne lodge.Reservatet som grænser op til Botswana er 75000 ha stort og har kun få eksklusive lodges og camps, så man møder ikke mange andre safarikøretøjer. Der er omkring 70 arter af pattedyr i området, og årsagen til at det kan lade sig gøre er, at der er flere vegetationszoner der overlapper her og den varierede flora skaber dermed basis for det rige dyr og fugleliv. Det er forholdsvist tørt buskland og savanne som gør at det er rimeligt nemt at se dyrene, ligesom vandhullerne bl.a. ved Tuningi Safari Lodge hvor vi bor, tiltrækker mange dyr. Udover Big5 (elefant, næsehorn, bøffel, løve og leopard) finder vi også mere sjældne dyr som vilde hunde, brune hyæner og geparder. Fuglelisten tæller 3-400 arter afhængigt af årstiden.


På Tuningi Safari Lodge bor maximalt 16 gæster i store smagfulde suiter som er velegnede til gæster både med og uden børn. Er man en mindre gruppe eller en familie hvor man gerne vil have det mere privat kan afsnittet Lille Tuningi være en mulighed.

Yderligere er der spa faciliteter for optimal wellness.Aftenstemningen er fortryllende med bål, lanterner og udsigt til vandhullet hvor både dag og nataktive dyr flokkes. Maden er et kapitel for sig selv og kan serveres både ude i naturen, under stjerne i lodgens ”Boma” eller i den stemningsfyldte restaurant, alt sammen akkompagneret af dyrenes lyde – og måske et løvebrøl.

Måltider: Fuldpension
Overnatning: Luksus suite på Tuningi Safari Lodge, Madikwe Game reserve

Dag 3-6
Madikwe Game Reserve

Sydafrika har meget veluddannede guider der har et indgående kendskab til naturen, men også forstår at tage udgangspunkt i gæsternes erfaring og ønsker. Specialbyggede deluxe-landrovere bidrager til optimal komfort ligesom spor rundt i terrænet gør det behageligt at køre. Man kører dog også en del uden for sporene ligesom det er muligt at vandre.


Man kan vælge at køre hele dagen og tage picnic-frokost med, men ellers er den typiske rytme at man kører tidlig morgensafari 2-3 timer og får derefter morgenmad enten i lodgen eller i naturen. Der er så ”siesta” til 16 tiden hvor man så igen kører på safari. Både i ”siesta” perioden eller som en del af safarikørslen kan man besøge en lokal skole tæt på reservatet eller vandre (16-60 år) for at komme ”tæt på” stort og småt, f.eks. også fugle. Guiderne vil gøre deres bedste for at også mere specielle interesser bliver imødekommet – det kan være geologi, historie eller noget helt andet. De er ligeledes alle dygtige fotografer så de kan hjælpe en til at få nogle flotte minder med hjem fra nogle magiske dage.

Måltider: Fuldpension
Overnatning: Luksus suite på Tuningi Safari Lodge, Madikwe Game reserve


Dag 6
Madikwe – Cape Town

Vi flyver via Johannesborg til Sydafrikas smukke ”moderby” Cape Town hvor vi har 3 overnatninger på det stilfulde Cape Cadogan efterfulgt af 2 overnatninger på Middeldorp Mannor det nærliggende vinland.
Det dejlige boutique Hotel Cape Cadogan er bygget i Victoriansk stil og er fredet (national monument) og ligger i gåafstand til Cape Town´s bymidte og med lidt længere til det berømte havneområde waterfront, hvortil Cape Cadogan har gratis kørsel.

Måltider: Morgenmad
Overnatning: Victoria & Alfred, Cape Town

Dag 7
Cape Town – Kap det Gode HåbDer er denne dag indlagt en heldagstur til Kaphalvøen og Kap det Gode Håb hvor nogle verdens flotteste landskaber venter. Bjerge, strande og enestående fauna og flora samt en fantastisk historie gør denne halvø til noget helt specielt. Vi starter lags den spektakulære Atlanterhavskyst der fører os til den smukt beliggende Hout Bay hvor der er mulighed for at tage en 45min sejltur ud for at se på en ø med masser af pelssæler (ikke inkl.). Chapmans Peak drive er en dramatisk vej som snor sig langs klippesiderne på vej til Kap det Gode Håb.

En lille stejl jernbane tager os op til udsigtspunktet på Cape Point, hvorfra man har en mageløs udsigt over False Bay, Det Indiske Ocean, Atlanterhavet (populært sagt) og Kap det gode håb som vi efterfølgende kører ned til. På vejen tilbage er der frokost på en flot beliggende restaurant og besøg i en pingvinkoloni tæt på den historiske flåde by Simons Town.

Måltider: Morgenmad
Overnatning: Victoria & Alfred, Cape Town


Dag 8
Cape Town

Dagen er til fri disputation og der er masser af muligheder for at gå på opdagelse i og omkring Cape Town. Vort skønne hotel ligge ikke langt fra linbanen der går op til toppen af det verdensberømte flade, 1000 m høje Taffelbjerg, så hvis vejret tillader det er det en god mulighed. Cape Town er en farverig multietnisk by med kvarterer der kan afspejle religion, social status eller sprog. Bo-Kap er et meget farverigt kvarter med overvejende muslimsk kvarter som er et besøg værd.


Midtbyen har spændende markeder, restauranter, shopping, parker, museer og regeringsområde. Den berømte Waterfront er et ”must” og Sydafrikas mest populære turistattraktion. Her er shows, shopping, sejlture (f.eks. Robben Island), restauranter og meget mere.

Måltider: Morgenmad
Overnatning: Victoria & Alfred, Cape TownDag 9
Cape Town – Vinlandet

Vi har en heldagstur I Vinlandet som kun ligger ca. 50 km fra Cape Town og byder på over 300 gamle vingårde med masser af historie, skønne landskaber og fremragende vine. Vi besøger bl.a. den historiske vingård Boshendal som ligger tæt på vinbyen Franschoek har et spændende museum og prisvindende vine.
Dagen er fleksibel både mht. valg af yderlige vingårde og frokoststed, hvilket meget vel kan være det samme sted. Vi får også en byrundtur i den historiske by Stellenbosch hvor vi også bor de næste 2 dage. Det er landet næstældste by og har uden sammenligning de fleste fredede huse i landet. Stellenbosch er vinlandets hovedby og bliver også kaldet ”Egebyen” da de fleste gader har egealleer der danner en smuk ramme om byens historiske bymidte og universitetskvarter. Vores historiske indkvartering er et luksus boutique guesthouse – Middedorp Manor.

Måltider: Morgenmad
Overnatning: Middedorp Manor, Stellenbosch


Dag 10
Stellenbosch

Den sidste hele dag i Sydafrika, hvor der er mulighed for at gå på opdagelse på egen hånd i denne smukke by. Der er fine museer, kirker og huse i Kap-Hollandsk og Kap-Victoriansk stil, masser af indkøbsmuligheder og fremragende restauranter. Yderlige ligger hotellet ganske tæt på en botanisk have ligesom Universitetsområdet er ganske smukt. Der er også kun 200 m til bymidten hvor der naturligvis også er mulighed yderlige vinsmagning og indsigt i historien omkring de Sydafrikanske vine. I nærområdet er der også fremragende vandremuligheder, strande og golfbaner.

Måltider: Morgenmad
Overnatning: Middedorp Manor, Stellenbosch


Dag 11
Hjemrejse

Der er 25 km til lufthavnen fra Stellenbosch så der er lidt tid til nærområdet inden vi flyver mod Danmark.


Dag 12
Ankomst Danmark

Vi ankommer til Danmark i løbet af dagen. 
Luksussafari og Cape Town i Sydafrika
Pris pr. Person
Periode Dobbelt
01.09.19 - 30.09.19 49.395
01.10.19 - 09.10.19 50.895
10.10.19 - 20.10.19 51.395
21.10.19 - 31.10.19 50.895
01.11.19 - 12.12.19 51.195
13.12.19 - 31.12.19 51.695
Prisen inkluderer
 • Flybillet Danmark - Johannesborg
 • Fly Johannesborg (Fedair) - Madikwe t/r
 • Fly Johannesborg – Cape Town
 • Fly Cape Town – Danmark
 • 4 overnatninger Luksus suiter, Tuningi Safari lodge, fuldpension
 • 3 overnatninger Luksus værelse, Victoria & Alfred, morgenmad
 • 2 overnatninger Luksus værelse, Middedorp Manor, morgenmad
 • Heldagsudflugt Kaphalvøen med Kap det Gode Håb
 • Heldagsudflugt i Vinlandet inkl.vinsmagning
 • Alle lufthavnstransfers
 • Lufthavnsskatter
 • Engelsktalende specialist chauffør/guider på hele safarien (Madikwe)
 • Entré og afgifter til parker og reservater
 • Bidrag til Rejsegarantifonden
Prisen inkluderer ikke
 • Afbestillingsforsikring - 6% af rejsens pris og tegnes ved bestilling af rejsen
 • Rejseforsikring
 • Drikkevarer og måltider udover nævnte
 • Drikkepenge, beregn ca. USD 5-15 pr. person pr. dag (til chaufførguide på Safaridelen)
 • Vaccinationer
Forbehold

De nævnte priser er baseret på billigste flybillet og olietillæg til destinationen. Er billigste flybillet udsolgt og/eller stiger olietillægget vil der være et pristillæg til ovenstående. På visse tider af året, kan der desuden være kampagnepriser på flybilletter, hvor flybilletten kan være billigere og prisen dermed reduceres. Der tages forbehold for valutakursændringer samt udsolgte hoteller og fly.

Blixen Tours tilstræber altid at afvikle rejsen i henhold til programmet, men det kan pga. vejrmæssige forhold og praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre rejsen anderledes end anført.

Indhent tilbud
x

Indhent tilbud

Ja tak! Send mig gerne tilbud på rejsen:
Malariafri luksussafari og Cape Town

Bede om et tilbud ved at udfylde nedenstående formular og tryk på "send".

Mange tak for din henvendelse.

Blixen Tours vender tilbage hurtigst muligt.

 

Sydafrika - Hele verden i ét land

I Sydafrika finder du et fascinerende kludetæppe af forskellige befolkningsgrupper og kulturer, 11 officielle sprog og alle tænkelige og utænkelige måder at leve sit liv på.

Det er derfor heller ikke så underligt, at Sydafrika kaldes regnbuenationen. For her er alle skaberværkets farver og alle muligheder for safari, storbyferie, golf, vin, kulturoplevelser og badeferie. Det tidligere Apartheid er blevet afløst af Mandela, demokratiet og bedre levevilkår for alle.
Alligevel vil du dog opdage, at her stadig er alt fra fattige townships til overdådige villaer og skyskrabere. Og som altid de blændende hvide sandstrande, frodige regnskove, idylliske søområder, flotte majestætiske bjerge og åbne savanner.
 
I Sydafrika er der et rigt dyreliv, og du har virkelig mulighed for at få dig en oplevelse for livet. Her lever nemlig både elefanter, løver, antiloper, næsehorn, giraffer og mange slags fugle samt, længst mod syd, pingviner, hvaler og sæler.

Derfor kommer du helt sikkert ikke til at kede dig på en rejse til Sydafrika!

 

Lokal tid...

Rejsetid

14-16 timer afhængig af flyselskab

Når du rejser til Sydafrika, er det typisk med afrejse fra Kastrup, Billund eller Hamborg med mellemlanding og flyskift i en af de europæiske storbyer, Qatar eller Dubai afhængigt af hvilket flyselskab, du rejser med. Flyvetiden til Sydafrika er typisk ca. 14-16 timer, alt efter hvilken flyrute og destination der vælges.

Til Sydafrika benytter vi oftest flyselskaberne Emirates, South African Airways, KLM, Air France, Swiss, British Airways, Turkish Airlines og Lufthansa.

Mpumalanga Provinsen
Mpumalanga betyder ”Stedet, hvor solen står op”. Her er store plantager med skove, bananer, appelsiner og citroner. Her kan du tage en tur i området langs Panoramaruten, hvor især Bourke’s Luck Potholes og Three Rondavels er blandt de ting, du bare må se. Her ses skellet mellem det omkring 2000 meter højt beliggende højland og det over 1000 meter lavere lavland nemlig tydeligt og udsigten er helt spektakulær, med enorme kløfter og sprudlende vandfald. Lav evt. også en afstikker på ruten og oplev Pilgrim’s Rest, hvor det første “goldrush” fandt sted i 1873.

I Mpumalanga Provinsen er der rige muligheder for at vandre, spille golf, nyde bjerge og se på fuglelivet.

Krüger Nationalpark
Landskabet ændrer totalt karakter, både topografisk og vegetationsmæssigt, når man kommer ud i lavlandet, hvor Sydafrikas største safariområder strækker sig over områder større end Jylland. Krügerparken er langt det største område, hvor gode veje og ”restcamps” med fine overnatningsfaciliteter gør det nemt at komme helt tæt på Afrikas storvildt.

Området, der i dag har fri adgang for dyrene til de private områder i vest og til nyoprettede parker i nabolandet Mozambique, har den største variation af pattedyr i verden.

Pilanesberg Nationalpark og Sun City Pilanesberg Nationalpark er blandt Sydafrikas største naturparker og her er der rig mulighed for at opleve ”Big Five” (elefanter, løver, leoparder, næsehorn og bøfler). Ud over ”de fem store” er der dog også masser af andre dyr, bl.a. geparder, flodheste og en stor bestand af forskellige antiloper. Fra Pilanesberg til forlystelseskomplekset Sun City er der ikke særligt langt.

Sun City er lavet i fantasiens verden. Ud over fire turist- og luksushoteller er her et stort udbud af forlystelser for små og store. Her finder du ovenikøbet en kunstig sø med bølgeanlæg omgivet af palmer og strand. Endvidere er der casino, biograf, løbestier, golfbaner, hesteridning, squash- og tennisbaner, vandsportsaktiviteter, minigolf, butikker og et udvalg af restauranter og barer.

Madikwe - Northwestern Province
Madikwe Game Reserve er en af Sydafrikas nyere safariparker og endnu forholdsvis ukendt.

Parken ligger fire timers kørsel nordvest for Johannesburg på grænsen til Botswana. Den er Sydafrikas fjerdestørste park, ligger i et malariafrit område og byder på fortrinlig safari med ”Big Five”. Også de sjældne vilde hunde findes her. Desuden byder parken på et utroligt varieret landskab, fra Maricofloden i øst over akaciesavanner til de imponerende Dwarsberg Mountains i syd.

Over en periode på seks år er bestanden af vildt vokset med cirka 10.000 dyr her. Dyr, der efterfølgende er sat ud i det største genoprettelsesprojekt nogensinde, ”Operation Phoenix”.

KwaZulu-Natal
På et område ”kun” dobbelt så stort som Danmark, finder man majestætiske bjerge, fantastiske dyreparker, smukke strande og afrikansk, indisk og europæisk kultur i en farverig blanding.

Draknesbjergene er med sine 3.500 meter høje tinder de højeste og smukkeste i det sydlige Afrika. Og omkring millionbyen Durban dominerer sukkerrørsmarker, floder og fine strande.
Her er storslåede områder med en enestående fauna, flora og krystalklar bjergluft. De nordøstligste områder er storvildtets domæne, og her findes nogle af Sydafrikas bedste safariområder. Hluhluwe-Umfolozi Nationalpark er det største. Og det er her, det hvide næsehorn blev reddet fra total udryddelse.
Ved KwaZulu-Natals nordlige kyst finder du nogle af verdens mest interessante vådområder med et overvældende maritimt liv, mangrovesumpe og et overdådigt fugleliv. Under havets overflade gemmer verdens sydligste koralrev sig, som er et eldorado for dykkere.

Garden Route
Garden Route er navnet på det område, der dækker den godt 200 kilometer lange kyststrækning fra den historiske by Mossel Bay til den spektakulært beliggende Storms River i øst, samt området i det tørre Karoo i indlandet omkring Outdshoorn.

Området byder både på parklignende landskaber, store laguner, skove, den barske kyst, bjerge og landbrugsområder. Oplev især lagunesystemet ved Wilderness og Knysna, som er blandt perlerne på ruten. De mest populære aktiviteter i området er at tage på sejlads på lagunerne, køre med damptog, vandre langs kysten, i skove og bjerge.

Tager man gennem nogle af de maleriske pas over bjergene, forvandler landskabet sig pludselig for øjnene af én. Alt er meget mere tørt. Her præger strudseavl, vin- og frugtdyrkning landskabet. Et besøg på en strudsefarm – med væddeløb – er et hit, ligesom de fantastiske Kangogrotter åbenbarer en utrolig eventyrverden af drypsten i farver og faconer, der overgår ens vildeste fantasi.

Det vestlige Kapland
For over 500 år siden kom de første europæere til dette smukke område i deres søgen efter søvejen til Indien, og en handelsstation for søfarende skød op. Siden da har den Sydafrikanske hovedstad forvandlet sig til en af de mest multikulturelle storbyer i verden. Med det 1000 meter høje og flade Table Mountain som en majestætisk baggrund til Cape Town ligger byen utroligt smukt. Både turen 40 km sydpå til Kap det Gode Håb, samt vinlandet mod nord og øst byder på masser af oplevelser.

Blandt Cape Towns mange attraktioner kan nævnes en tur med kabelbanen til toppen af Table Mountain, fængselsøen Robben Island, hvor Mandela sad fængslet i 18 år og The Victoria & Albert Waterfront med restauranter, butikker, underholdning, sejlture og meget mere. Her finder du en spændende arkitektur, en enestående botanisk have, Sydafrikas parlament og byens ældste bygning, fortet, der i dag er et af byens mange museer. På vej til Kap det Gode Håb ser man pingvin- og sælkolonier, smukke bugter, hvaler og overdådig og sjælden vegetation.

Vinlandet starter kun en halv times kørsel fra Cape Town og strækker sig derfra 50-100 km nord- og østpå ind i smukke dale, omkranset af de skønneste bjerge. Her er op til 300 år gamle vingårde, der er bygget i samme stil som de første nybyggeres. Smag på spændende vine, og oplev de gamle vinkældre, der med stolthed vises frem.

Den tørre vestkyst har laguner og forunderlige bjerge, og langs sydkysten omkring Hermanus kommer hvalerne helt ind til kysten. For de modige er der desuden mulighed for at blive sænket ned i et bur og dykke med den store hvide haj!

Vejret i Sydafrika

Vores kunder spørger os ofte, ”hvornår er det bedste tidspunkt at rejse til Sydafrika?
Men faktisk kan du besøge Sydafrika året rundt. Derfor anbefaler vi også altid, at du rejser når det passer dig bedst og ikke efter vejrstatistikkerne.

Da det ligger på jordens sydlige halvkugle, så er det selvfølgelig sommer i Sydafrika, når det er vinter i Danmark og omvendt. Klimaet er mildt med mange solskinstimer, men der kan være stor variation i regnbuelandet.

Cape Town, en del af vestkysten og kystområdet ved Garden Route har Middelhavsklima og får det meste af sin nedbør fra april til oktober. Resten af landet er dog subtropisk og får størstedelen af regnen fra oktober til april.

Det er den varme havstrøm fra Mozambique, der giver et fugtigt og varmt vejr på østkysten, mens den kolde Benguela-strøm giver et mere tåget, men regnfattigt vejr på vestkysten. På højplateauet, blandt andet i byen Johannesburg, kan der være frost om natten i vintermånederne juni-august, men dagene er varme og solrige.


Tørperiode (maj, juni, juli, august, september og oktober)
I Sydafrika kommer der næsten aldrig regn i tørperioden og luftfugtigheden er meget lav. Dette gælder dog ikke for Western Cape provinsen (syd kysten) hvor der kan være vådt og køligt i den Sydafrikanske vinter.

I denne periode er bushen meget åben og det er lettere at se dyrene. I slutningen af perioden er der meget tørt og begrænset med fugleliv, blomster og grønne områder.
I tørperioden er der meget få insekter i Sydafrika.

Maj er slutningen på sommeren, hvor man mærker at nattemperaturerne begynder at falde.
I juni, juli og august kommer de kølige nætter som kan være ned til frysepunktet. Her er det vigtigt at have varmt tøj med til de tidlige ture i bushen. Dagtemperaturen vil være omkring 25
​​° C.
August er den mest blæsende måned i Sydafrika.

I september og oktober begynder varmen at komme tilbage og luftfugtigheden stiger. Man kan opleve enkelte tordenbyger sidst på dagen, som renser luften og giver naturen den længe ventet næring.

Regnperiode (November-april)
I denne periode er kraftige regnskyl om eftermiddagen ikke usædvanligt. Det er dog sjældent at man oplever heldagsregn.
Der vil være grønt og bushen er tæt, så man skal regne med at det i visse områder kan være sværere at få øje på dyrene. Der vil i denne periode være et rigt fugleliv og mange grønne planter og blomster.
Når den første regn kommer i november, begynder antiloperne at sætte deres kalve, og man vil kunne se mange dyreunger.

Der vil typisk komme mest regn i december, januar og februar.
Dagtemperaturen ligger på ca. 30 ​​° C og kan visse steder snige sig op omkring de 40 ​​° C .

I marts og april kan der stadig komme lidt spredt regn men normalt er det nogle solrige og klare måneder, med lav luftfugtighed, varme dage og lune nætter. Det er nogle rigtig gode måneder at besøge det sydlige Afrika, da bushen stadig er grøn men temperaturen er faldet lidt. Samtidig er det en periode hvor vi som bor i Norden, trænger til sol og varme.

Vejledende nedbør i Sydafrika (i millimeter)
Jan Feb Mar Apr Maj Juni Juli Aug Sep Okt Nov Dec
122 106 91 33 6 25 10 10 21 60 117 117

Vejledende temperaturer i Sydafrika (dag/nat)
Jan Feb Mar Apr Maj Juni Juli Aug Sep Okt Nov Dec
27/16 27/16 26/14 24/10 21/5 19/3 22/6 25/9 27/13 27/14 27/14 28/15
Kilde: worldweatheronline.com

Visum
Danske statsborgere behøver ikke visum til Sydafrika ved turistrejser i op til 3 måneder, da et turistvisum til maksimalt 90 dages ophold udstedes ved ankomsten. Det eneste man skal medbringe er en gyldig returbillet og et pas, der minimum er gyldigt i 30 dage ud over opholdet. Det er desuden vigtigt at passet er maskinlæsbart og har mindst to blanke sider; har man ikke dette, er der risiko for at blive afvist ved indrejsen til landet. Et forlænget pas anerkendes ikke i Sydafrika, ligesom provisoriske danske pas (nødpas) kun anerkendes til udrejse.

Ved rejser til Sydafrika med børn under 18 år, kræves det at man medbringer særlige dokumenter. De nødvendige dokumenter afhænger af om barnet rejser med begge biologiske forældre, en biologisk forælder, om barnet er adopteret eller rejser alene. Det kan være en tidskrævende proces.


For rejser med børn - se tjekliste og læs mere HER

Areal
1.220.000 kvadratkilometer.

Drikkepenge
Det er i Sydafrika almindeligt at give drikkepenge. Drikkepenge gives normalt til kuffertbærere i lufthavnen og på hoteller (ca. ZAR 20 per bagage trolley), personale på restauranter og hoteller (ca. 10 % af regningens pålydende) og chauffører på rundrejser (normalt ZAR 20 per dag per person). På safari lodges betaler man ofte safariguiden/chaufføren et lidt højere beløb efter safarien (ZAR 100-200 per dag). På tankstationer betaler man typisk tankpasseren (ZAR 2-5).

Befolkning
I Sydafrika er der cirka 57 millioner indbyggere. Heraf bor ca. seks millioner i Afrikas tredjestørste by Johannesburg. Den administrative hovedstad er Pretoria, Cape Town er den parlamentariske hovedstad og Bloemfontein er den juridiske hovedstad.

Internet
De fleste hoteller og lodges tilbyder internet og wi-fi. Enten gratis eller mod betaling. Man skal dog være opmærksom på, at internethastigheden i Sydafrika kan variere meget fra sted til sted.

Sprog
Sydafrika har 11 officielle sprog: Engelsk, zulu, xhosa, nord- og sydsotho, swazi, tswana, ndebele, venda, tsonga og afrikaans. Engelsk tales og forstås de fleste steder i landet.

Religion
Næsten alle religioner findes i Sydafrika. Cirka 80 procent er kristne, to procent er muslimer og 18 procent bekender sig til andre trosretninger. Der er desuden stadig stor respekt for fortidens ånder.

Valuta & betalingskort
Møntenheden i Sydafrika er Sydafrikanske Rand (ZAR).
Kreditkort er den bedste form for betalingsmiddel i Sydafrika: Visa, American Express eller MasterCard. Kreditkortene kan benyttes i de fleste restauranter, butikker, hoteller og biludlejningsfirmaer, og man slipper dermed for at gå rundt med for mange kontanter på sig.

Med et kreditkort er det også nemt at hæve kontanter (Sydafrikanske Rand) i en af de mange pengeautomater i lufthavnen, shopping centre, tankstationer eller ved bankerne.

Ved tankstationerne kan der betales for benzinen med kreditkort de fleste steder, men man kan dog opleve at de i de mindre byer på landet kun tager imod kontanter (ZAR).

Ønsker man at medbringe kontanter, er det bedst hvis disse er i vestlig valuta (Euro, USD eller engelske pund), da det kun er få steder i Johannesburg og Cape Town, hvor det er muligt at veksle danske kroner – og ofte til en dårlig kurs.

Tidsforskel
Dansk sommertid: Ingen tidsforskel.
Dansk vintertid: + 1 time i Sydafrika.

Indhent tilbud
x

Indhent tilbud

Ja tak! Send mig gerne tilbud på rejsen:
Malariafri luksussafari og Cape Town

Bede om et tilbud ved at udfylde nedenstående formular og tryk på "send".

Mange tak for din henvendelse.

Blixen Tours vender tilbage hurtigst muligt.