Indhent tilbud
Bliv ringet op
Har du spørgsmål?

Vi besvarer gerne dine spørgsmål - Ring:

7674 0070

ABNINGSTIDER:
Mandag-torsdag kl. 9-17
Fredag kl. 9-16

Malariafri luksussafari og Seychellerne

15 dage / 12 nætter, pris fra 101.395,-
Lande
SYDAFRIKA, SEYCHELLERNE
Områder
Madikwe reservatet Sydafrika, Mahe Island Seychellerne
Varighed
15 dage / 12 nætter
Safaritype
All Inclusive safari, Blixen Platinum, Fly-in safari, Safari og badeferie, Malaria-fri safari, Luksus safari
Indkvartering
Hotel, Camp
Transportmidler
Firehjulstrækker, Indenrigsfly
Malariafri luksussafari og Seychellerne

Madikwe resevatet er malariafrit og et af Sydafrikas største og bedste. Området er eksklusivt for få gæster og vores luksuslodge ligger med en vidunderlig udsigt over det Afrikanske landskab. Den ultimative romantiske Bountyø Mahé byder på luksushotel på en eksklusiv ø omgivet af koralrev og oplevelser i harmoni med omgivelserne

 • Malariafri luksussafari
 • Big5 og vilde hunde mv.
 • Meget varieret fauna og flora
 • Middag under stjernerne
 • Eksklusiv Lodge
 • Skolebesøg
 • Blandt Sydafrikas bedste guider
 • Safarivandring (16-60 år)
 • Den ultimative tropeø
 • Snorkling og dykning
 • Vandsport og fiskeri
 • 14 km hvide sandstrande
 • Udsøgt mad i fantastiske omgivelser

To vidunderlige destinationer kombinerer den eksklusive safari og den ultimative tropeø

I hjertet af det 75.000 hektar store malaria-fri vildtreservat ligger Madikwe Hills Game lodge, blandt runde klipper, på en lille høj og med en forunderlig udsigt over det Afrikanske landskab. Her er Big5, vilde hunde, geparder og mere end 300 fuglearter. Lodgen er noget af det ypperligste man finder, indrettet smagfuldt i Afrikansk inspireret design. De 10 store suiter har himmelseng, egen lille pool og uhindret udsigt til områdets dyrerigdom.

Mahé er den største ø på Seychellerne. De omgivende koralrev indbyder til at snorkle og dykke i en overdådig verden af koraller og fisk, hvor udtryk og farver overgår fantasien. Man kan cykle på øen og beundre det fantastiske fugleliv eller gå en tur med en kæmpeskildpadde. Man kan også finde sin egen lagune og her få serveret udsøgt mad.


Safari, transport og køretøj
I reservatet køres i specialbyggede åbne safarikøretøjer.

Indkvartering og standard
Det ypperligste Sydafrika og Seychellerne kan byde på, Blixen Platin Standard.

Guide
Nogle af Sydafrikas bedste engelsktalende safariguider

Gruppestørrelse
Garanteret afrejse ved min. 2 personer.

Afrejsedatoer

Børn på rejsen
Børn skal være minimum 10 år på denne rejse. Dog er børn under 10 år er meget velkomne på søster-lodgen Lille Madikwe. Ved børn under 6 år anbefales, at der tilkøbes privat safaribil.
Turen kort
4 nætter Madikwe Hills Sydafrika
1 nat Johannesburg Sydafrika
7 nætter Maia Luxury Resort & Spa Seychellerne


Dag 1
Afrejse Danmark

Endelig kom dagen, hvor vi skal afsted.Dag 2
Johannesburg - Madikwe

“When you touch the soil of our land, you feel a sense of personal renewal.”

Nelson Mandela Inauguration Speech 1994


Vi ankommer til Johannesburg hvorfra vi flyver videre til Madikwe Game Reserve hvor lodgens dygtige guider henter os ved landingsbanen i reservatet. Så er man allerede på Safari, da der er masser at dyr at se på vej til vores skønne lodge.Reservatet som grænser op til Botswana er 75000 ha stort og har kun få eksklusive lodges og camps, så man møder ikke mange andre safarikøretøjer. Der er omkring 70 arter af pattedyr i området, og årsagen til at det kan lade sig gøre er, at der er flere vegetationszoner der overlapper her og den varierede flora skaber dermed basis for det rige dyre og fugleliv. Det er forholdsvist tørt buskland og savanne som gør, at det er rimeligt nemt at se dyrene, ligesom vandhullerne bl.a. ved Madikwe Hills hvor vi bor, tiltrækker mange dyr. Udover Big5 (elefant, næsehorn, bøffel, løve og leopard) finder vi også mere sjældne dyr som vilde hunde, brune hyæner og geparder. Fuglelisten tæller 3-400 arter afhængigt af årstiden.Madikwe Hills hører til blandt de bedste lodges overhovedet. Her bor maximalt 24 gæster i 10 store og stilfulde suiter, med egen lille pool, beliggende med god afstand mellem højens runde klipper. De stråtækte suiter har glas-skydedøre så man selv kan styre om man vil have suiten åben eller lukket, ligesom der er træ-gangbroer til hovedområdet hvor der er restaurant, bar, ildsted, bibliotek, butik mv. Alt er smagfuldt indrettet i Afrikansk stil som skaber en vidunderlig atmosfære og behagelig komfort. Yderligere er der spa og fitness faciliteter for optimal wellness.Aftenstemningen er fortryllende med bål, lanterner og udsigt til vandhullet hvor både dag og nataktive dyr flokkes. Maden er et kapitel for sig selv og kan serveres både ude i naturen, under stjerne i lodgens ”Boma” eller i den stemningsfyldte restaurant, alt sammen akkompagneret af dyrenes lyde – og måske et løvebrøl!

Måltider: Helpension
Overnatning: Ultra Luksus suite på Madikwe Hills Private Game Lodge, Madikwe Game reserve


Dag 3-6
Madikwe Game Reserve

Sydafrika og ikke mindst Madikwe Hills har meget veluddannede guider der har et indgående kendskab til naturen, men også forstår at tage udgangspunkt i gæsternes erfaring og ønsker. Specialbyggede deluxe-landrovere bidrager til optimal komfort ligesom spor rundt i terrænet gør det behageligt at køre. Man kører dog også en del uden for sporene ligesom det er muligt at vandre.


Man kan vælge at køre hele dagen og tage picnic-frokost med, men ellers er den typiske rytme at man kører tidlig morgensafari 2-3 timer og får derefter morgenmad enten i lodgen eller i naturen. Der er så ”siesta” med frokost indtil ved 16-tiden hvor man så igen kører på safari. Både i ”siesta” perioden eller som en del af safarikørslen kan man besøge en lokal skole tæt på reservatet eller vandre for at komme ”tæt på” stort og småt, f.eks. også fugle.

Guiderne vil gøre deres bedste for at også mere specielle interesser bliver imødekommet – det kan være geologi, historie eller noget helt andet. De er ligeledes alle dygtige fotografer så de kan hjælpe en til at få nogle flotte minder med hjem fra nogle magiske dage.Måltider: Helpension
Overnatning: Ultra Luksus suite på Madikwe Hills Private Game Lodge, Madikwe Game reserveDag 6
Madikwe – Johannesburg

Der er tid til en sidste morgensafari i dette skønne område før vi skal flyve til Johannesborg hvor der er ankomst ved middagstid. Vores private chauffør kører os til luksushotellet Athol Place hvor en dejlig frokost venter. Resten af dagen er til fri disposition.

Måltider: Morgenmad
Overnatning: Athol Place

Dag 7-13
Johannesburg – SeychellerneVi flyver fra Johannesburg videre til Seychellerne hvor vi lander om aftenen. Vi bliver kørt til vores hotel Maia Luxury Resort & Spa.

Allerede omkring år 1500 menes det at Vasco Da Gama, som fandt søvejen til Indien, kom forbi her og erklærede at øerne var de smukkeste han havde set.


Her bliver resten af verden utrolig fjern og øens naturlige rytme og harmoni overtager. Disket og afslappet luksus med den ypperligste komfort, service og mad blender smagfuld i med de naturgivne betingelser.

Maia ligger næsten helt gemt i de smukke omgivelser af tropiske planter og klipper. Her får du den ultimative ro og forkælelse, med meget stor privathed og en personlig butler.Alle villaer har en malerisk udsigt over det Indiske Ocean, samt en egen mini pool og bar. Der tilbydes en lang række vandsportsaktiviteter inklusive snorkling, dykning, fiskeri, mindre sejlbåde og sejlture til nærliggende øer er ligeledes muligt.

Man kan også vandre eller cykle i øens jungleområder hvor unik flora, et overdådigt fugleliv og godmodige kæmpeskildpadder er blandt attraktionerne.En lækker spa med en lang række behandlingsmuligheder og fitnesscenter leverer balsam for krop og sjæl.

Måltider: All Incluisve
Overnatning: Maia Luxury Resort & SpaDag 14
Seychellerne – Danmark

Oplevelser i sin helt egen liga er ved at være slut og fly fra Seychellernes hovedø Mahé og videre mod Danmark venter.
Dag 15
Ankomst Danmark

Vi ankommer til Danmark i løbet af dagen.


 
Luksussafari og Seychellerne
Pris pr. Person
Periode Dobbelt
24.06.19 - 21.08.19 102.295
22.08.19 - 31.10.19 101.395
Prisen inkluderer
 • Flybillet Danmark - Johannesburg
 • Fly Johannesburg - Madikwe t/r
 • Fly Johannesburg – Seychellerne
 • Fly fra Mahé - Maia t/r
 • Fly Seychellerne – Danmark
 • Alle lufthavnstransfers
 • Lufthavnsskatter
 • 4 nætter Madikwe Hills, All Inclusive
 • 1 nat Athol Place, Johannesburg Morgenmad
 • 7 nætter Maia Luxury Resort & Spa, Ocean Panoramic Villa
 • All Inclusive
 • Engelsktalende specialist chauffør/guider på hele safarien (Madikwe)
 • Entré og afgifter til Madikwe reservatet
 • Bidrag til Rejsegarantifonden
Prisen inkluderer ikke
 • Afbestillingsforsikring - 6% af rejsens pris og tegnes ved bestilling af rejsen
 • Rejseforsikring
 • Drikkevarer og måltider udover nævnte
 • Drikkepenge, beregn ca. USD 5-15 pr. person pr. dag (til chaufførguide på safaridelen)
 • Vaccinationer
Forbehold

De nævnte priser er baseret på billigste flybillet og olietillæg til destinationen. Er billigste flybillet udsolgt og/eller stiger olietillægget vil der være et pristillæg til ovenstående. På visse tider af året, kan der desuden være kampagnepriser på flybilletter, hvor flybilletten kan være billigere og prisen dermed reduceres. Der tages forbehold for valutakursændringer samt udsolgte hoteller og fly.

Blixen Tours tilstræber altid at afvikle rejsen i henhold til programmet, men det kan pga. vejrmæssige forhold og praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre rejsen anderledes end anført.

Indhent tilbud
x

Indhent tilbud

Ja tak! Send mig gerne tilbud på rejsen:
Malariafri luksussafari og Seychellerne

Bede om et tilbud ved at udfylde nedenstående formular og tryk på "send".

Mange tak for din henvendelse.

Blixen Tours vender tilbage hurtigst muligt.

 

Sydafrika - Hele verden i ét land

I Sydafrika finder du et fascinerende kludetæppe af forskellige befolkningsgrupper og kulturer, 11 officielle sprog og alle tænkelige og utænkelige måder at leve sit liv på.

Det er derfor heller ikke så underligt, at Sydafrika kaldes regnbuenationen. For her er alle skaberværkets farver og alle muligheder for safari, storbyferie, golf, vin, kulturoplevelser og badeferie. Det tidligere Apartheid er blevet afløst af Mandela, demokratiet og bedre levevilkår for alle.
Alligevel vil du dog opdage, at her stadig er alt fra fattige townships til overdådige villaer og skyskrabere. Og som altid de blændende hvide sandstrande, frodige regnskove, idylliske søområder, flotte majestætiske bjerge og åbne savanner.
 
I Sydafrika er der et rigt dyreliv, og du har virkelig mulighed for at få dig en oplevelse for livet. Her lever nemlig både elefanter, løver, antiloper, næsehorn, giraffer og mange slags fugle samt, længst mod syd, pingviner, hvaler og sæler.

Derfor kommer du helt sikkert ikke til at kede dig på en rejse til Sydafrika!

 

Lokal tid...

Rejsetid

14-16 timer afhængig af flyselskab

Når du rejser til Sydafrika, er det typisk med afrejse fra Kastrup, Billund eller Hamborg med mellemlanding og flyskift i en af de europæiske storbyer, Qatar eller Dubai afhængigt af hvilket flyselskab, du rejser med. Flyvetiden til Sydafrika er typisk ca. 14-16 timer, alt efter hvilken flyrute og destination der vælges.

Til Sydafrika benytter vi oftest flyselskaberne Emirates, South African Airways, KLM, Air France, Swiss, British Airways, Turkish Airlines og Lufthansa.

Mpumalanga Provinsen
Mpumalanga betyder ”Stedet, hvor solen står op”. Her er store plantager med skove, bananer, appelsiner og citroner. Her kan du tage en tur i området langs Panoramaruten, hvor især Bourke’s Luck Potholes og Three Rondavels er blandt de ting, du bare må se. Her ses skellet mellem det omkring 2000 meter højt beliggende højland og det over 1000 meter lavere lavland nemlig tydeligt og udsigten er helt spektakulær, med enorme kløfter og sprudlende vandfald. Lav evt. også en afstikker på ruten og oplev Pilgrim’s Rest, hvor det første “goldrush” fandt sted i 1873.

I Mpumalanga Provinsen er der rige muligheder for at vandre, spille golf, nyde bjerge og se på fuglelivet.

Krüger Nationalpark
Landskabet ændrer totalt karakter, både topografisk og vegetationsmæssigt, når man kommer ud i lavlandet, hvor Sydafrikas største safariområder strækker sig over områder større end Jylland. Krügerparken er langt det største område, hvor gode veje og ”restcamps” med fine overnatningsfaciliteter gør det nemt at komme helt tæt på Afrikas storvildt.

Området, der i dag har fri adgang for dyrene til de private områder i vest og til nyoprettede parker i nabolandet Mozambique, har den største variation af pattedyr i verden.

Pilanesberg Nationalpark og Sun City Pilanesberg Nationalpark er blandt Sydafrikas største naturparker og her er der rig mulighed for at opleve ”Big Five” (elefanter, løver, leoparder, næsehorn og bøfler). Ud over ”de fem store” er der dog også masser af andre dyr, bl.a. geparder, flodheste og en stor bestand af forskellige antiloper. Fra Pilanesberg til forlystelseskomplekset Sun City er der ikke særligt langt.

Sun City er lavet i fantasiens verden. Ud over fire turist- og luksushoteller er her et stort udbud af forlystelser for små og store. Her finder du ovenikøbet en kunstig sø med bølgeanlæg omgivet af palmer og strand. Endvidere er der casino, biograf, løbestier, golfbaner, hesteridning, squash- og tennisbaner, vandsportsaktiviteter, minigolf, butikker og et udvalg af restauranter og barer.

Madikwe - Northwestern Province
Madikwe Game Reserve er en af Sydafrikas nyere safariparker og endnu forholdsvis ukendt.

Parken ligger fire timers kørsel nordvest for Johannesburg på grænsen til Botswana. Den er Sydafrikas fjerdestørste park, ligger i et malariafrit område og byder på fortrinlig safari med ”Big Five”. Også de sjældne vilde hunde findes her. Desuden byder parken på et utroligt varieret landskab, fra Maricofloden i øst over akaciesavanner til de imponerende Dwarsberg Mountains i syd.

Over en periode på seks år er bestanden af vildt vokset med cirka 10.000 dyr her. Dyr, der efterfølgende er sat ud i det største genoprettelsesprojekt nogensinde, ”Operation Phoenix”.

KwaZulu-Natal
På et område ”kun” dobbelt så stort som Danmark, finder man majestætiske bjerge, fantastiske dyreparker, smukke strande og afrikansk, indisk og europæisk kultur i en farverig blanding.

Draknesbjergene er med sine 3.500 meter høje tinder de højeste og smukkeste i det sydlige Afrika. Og omkring millionbyen Durban dominerer sukkerrørsmarker, floder og fine strande.
Her er storslåede områder med en enestående fauna, flora og krystalklar bjergluft. De nordøstligste områder er storvildtets domæne, og her findes nogle af Sydafrikas bedste safariområder. Hluhluwe-Umfolozi Nationalpark er det største. Og det er her, det hvide næsehorn blev reddet fra total udryddelse.
Ved KwaZulu-Natals nordlige kyst finder du nogle af verdens mest interessante vådområder med et overvældende maritimt liv, mangrovesumpe og et overdådigt fugleliv. Under havets overflade gemmer verdens sydligste koralrev sig, som er et eldorado for dykkere.

Garden Route
Garden Route er navnet på det område, der dækker den godt 200 kilometer lange kyststrækning fra den historiske by Mossel Bay til den spektakulært beliggende Storms River i øst, samt området i det tørre Karoo i indlandet omkring Outdshoorn.

Området byder både på parklignende landskaber, store laguner, skove, den barske kyst, bjerge og landbrugsområder. Oplev især lagunesystemet ved Wilderness og Knysna, som er blandt perlerne på ruten. De mest populære aktiviteter i området er at tage på sejlads på lagunerne, køre med damptog, vandre langs kysten, i skove og bjerge.

Tager man gennem nogle af de maleriske pas over bjergene, forvandler landskabet sig pludselig for øjnene af én. Alt er meget mere tørt. Her præger strudseavl, vin- og frugtdyrkning landskabet. Et besøg på en strudsefarm – med væddeløb – er et hit, ligesom de fantastiske Kangogrotter åbenbarer en utrolig eventyrverden af drypsten i farver og faconer, der overgår ens vildeste fantasi.

Det vestlige Kapland
For over 500 år siden kom de første europæere til dette smukke område i deres søgen efter søvejen til Indien, og en handelsstation for søfarende skød op. Siden da har den Sydafrikanske hovedstad forvandlet sig til en af de mest multikulturelle storbyer i verden. Med det 1000 meter høje og flade Table Mountain som en majestætisk baggrund til Cape Town ligger byen utroligt smukt. Både turen 40 km sydpå til Kap det Gode Håb, samt vinlandet mod nord og øst byder på masser af oplevelser.

Blandt Cape Towns mange attraktioner kan nævnes en tur med kabelbanen til toppen af Table Mountain, fængselsøen Robben Island, hvor Mandela sad fængslet i 18 år og The Victoria & Albert Waterfront med restauranter, butikker, underholdning, sejlture og meget mere. Her finder du en spændende arkitektur, en enestående botanisk have, Sydafrikas parlament og byens ældste bygning, fortet, der i dag er et af byens mange museer. På vej til Kap det Gode Håb ser man pingvin- og sælkolonier, smukke bugter, hvaler og overdådig og sjælden vegetation.

Vinlandet starter kun en halv times kørsel fra Cape Town og strækker sig derfra 50-100 km nord- og østpå ind i smukke dale, omkranset af de skønneste bjerge. Her er op til 300 år gamle vingårde, der er bygget i samme stil som de første nybyggeres. Smag på spændende vine, og oplev de gamle vinkældre, der med stolthed vises frem.

Den tørre vestkyst har laguner og forunderlige bjerge, og langs sydkysten omkring Hermanus kommer hvalerne helt ind til kysten. For de modige er der desuden mulighed for at blive sænket ned i et bur og dykke med den store hvide haj!

Vejret i Sydafrika

Vores kunder spørger os ofte, ”hvornår er det bedste tidspunkt at rejse til Sydafrika?
Men faktisk kan du besøge Sydafrika året rundt. Derfor anbefaler vi også altid, at du rejser når det passer dig bedst og ikke efter vejrstatistikkerne.

Da det ligger på jordens sydlige halvkugle, så er det selvfølgelig sommer i Sydafrika, når det er vinter i Danmark og omvendt. Klimaet er mildt med mange solskinstimer, men der kan være stor variation i regnbuelandet.

Cape Town, en del af vestkysten og kystområdet ved Garden Route har Middelhavsklima og får det meste af sin nedbør fra april til oktober. Resten af landet er dog subtropisk og får størstedelen af regnen fra oktober til april.

Det er den varme havstrøm fra Mozambique, der giver et fugtigt og varmt vejr på østkysten, mens den kolde Benguela-strøm giver et mere tåget, men regnfattigt vejr på vestkysten. På højplateauet, blandt andet i byen Johannesburg, kan der være frost om natten i vintermånederne juni-august, men dagene er varme og solrige.


Tørperiode (maj, juni, juli, august, september og oktober)
I Sydafrika kommer der næsten aldrig regn i tørperioden og luftfugtigheden er meget lav. Dette gælder dog ikke for Western Cape provinsen (syd kysten) hvor der kan være vådt og køligt i den Sydafrikanske vinter.

I denne periode er bushen meget åben og det er lettere at se dyrene. I slutningen af perioden er der meget tørt og begrænset med fugleliv, blomster og grønne områder.
I tørperioden er der meget få insekter i Sydafrika.

Maj er slutningen på sommeren, hvor man mærker at nattemperaturerne begynder at falde.
I juni, juli og august kommer de kølige nætter som kan være ned til frysepunktet. Her er det vigtigt at have varmt tøj med til de tidlige ture i bushen. Dagtemperaturen vil være omkring 25
​​° C.
August er den mest blæsende måned i Sydafrika.

I september og oktober begynder varmen at komme tilbage og luftfugtigheden stiger. Man kan opleve enkelte tordenbyger sidst på dagen, som renser luften og giver naturen den længe ventet næring.

Regnperiode (November-april)
I denne periode er kraftige regnskyl om eftermiddagen ikke usædvanligt. Det er dog sjældent at man oplever heldagsregn.
Der vil være grønt og bushen er tæt, så man skal regne med at det i visse områder kan være sværere at få øje på dyrene. Der vil i denne periode være et rigt fugleliv og mange grønne planter og blomster.
Når den første regn kommer i november, begynder antiloperne at sætte deres kalve, og man vil kunne se mange dyreunger.

Der vil typisk komme mest regn i december, januar og februar.
Dagtemperaturen ligger på ca. 30 ​​° C og kan visse steder snige sig op omkring de 40 ​​° C .

I marts og april kan der stadig komme lidt spredt regn men normalt er det nogle solrige og klare måneder, med lav luftfugtighed, varme dage og lune nætter. Det er nogle rigtig gode måneder at besøge det sydlige Afrika, da bushen stadig er grøn men temperaturen er faldet lidt. Samtidig er det en periode hvor vi som bor i Norden, trænger til sol og varme.

Vejledende nedbør i Sydafrika (i millimeter)
Jan Feb Mar Apr Maj Juni Juli Aug Sep Okt Nov Dec
122 106 91 33 6 25 10 10 21 60 117 117

Vejledende temperaturer i Sydafrika (dag/nat)
Jan Feb Mar Apr Maj Juni Juli Aug Sep Okt Nov Dec
27/16 27/16 26/14 24/10 21/5 19/3 22/6 25/9 27/13 27/14 27/14 28/15
Kilde: worldweatheronline.com

Visum
Danske statsborgere behøver ikke visum til Sydafrika ved turistrejser i op til 3 måneder, da et turistvisum til maksimalt 90 dages ophold udstedes ved ankomsten. Det eneste man skal medbringe er en gyldig returbillet og et pas, der minimum er gyldigt i 30 dage ud over opholdet. Det er desuden vigtigt at passet er maskinlæsbart og har mindst to blanke sider; har man ikke dette, er der risiko for at blive afvist ved indrejsen til landet. Et forlænget pas anerkendes ikke i Sydafrika, ligesom provisoriske danske pas (nødpas) kun anerkendes til udrejse.

Ved rejser til Sydafrika med børn under 18 år, kræves det at man medbringer særlige dokumenter. De nødvendige dokumenter afhænger af om barnet rejser med begge biologiske forældre, en biologisk forælder, om barnet er adopteret eller rejser alene. Det kan være en tidskrævende proces.


For rejser med børn - se tjekliste og læs mere HER

Areal
1.220.000 kvadratkilometer.

Drikkepenge
Det er i Sydafrika almindeligt at give drikkepenge. Drikkepenge gives normalt til kuffertbærere i lufthavnen og på hoteller (ca. ZAR 20 per bagage trolley), personale på restauranter og hoteller (ca. 10 % af regningens pålydende) og chauffører på rundrejser (normalt ZAR 20 per dag per person). På safari lodges betaler man ofte safariguiden/chaufføren et lidt højere beløb efter safarien (ZAR 100-200 per dag). På tankstationer betaler man typisk tankpasseren (ZAR 2-5).

Befolkning
I Sydafrika er der cirka 57 millioner indbyggere. Heraf bor ca. seks millioner i Afrikas tredjestørste by Johannesburg. Den administrative hovedstad er Pretoria, Cape Town er den parlamentariske hovedstad og Bloemfontein er den juridiske hovedstad.

Internet
De fleste hoteller og lodges tilbyder internet og wi-fi. Enten gratis eller mod betaling. Man skal dog være opmærksom på, at internethastigheden i Sydafrika kan variere meget fra sted til sted.

Sprog
Sydafrika har 11 officielle sprog: Engelsk, zulu, xhosa, nord- og sydsotho, swazi, tswana, ndebele, venda, tsonga og afrikaans. Engelsk tales og forstås de fleste steder i landet.

Religion
Næsten alle religioner findes i Sydafrika. Cirka 80 procent er kristne, to procent er muslimer og 18 procent bekender sig til andre trosretninger. Der er desuden stadig stor respekt for fortidens ånder.

Valuta & betalingskort
Møntenheden i Sydafrika er Sydafrikanske Rand (ZAR).
Kreditkort er den bedste form for betalingsmiddel i Sydafrika: Visa, American Express eller MasterCard. Kreditkortene kan benyttes i de fleste restauranter, butikker, hoteller og biludlejningsfirmaer, og man slipper dermed for at gå rundt med for mange kontanter på sig.

Med et kreditkort er det også nemt at hæve kontanter (Sydafrikanske Rand) i en af de mange pengeautomater i lufthavnen, shopping centre, tankstationer eller ved bankerne.

Ved tankstationerne kan der betales for benzinen med kreditkort de fleste steder, men man kan dog opleve at de i de mindre byer på landet kun tager imod kontanter (ZAR).

Ønsker man at medbringe kontanter, er det bedst hvis disse er i vestlig valuta (Euro, USD eller engelske pund), da det kun er få steder i Johannesburg og Cape Town, hvor det er muligt at veksle danske kroner – og ofte til en dårlig kurs.

Tidsforskel
Dansk sommertid: Ingen tidsforskel.
Dansk vintertid: + 1 time i Sydafrika.

 

Intro

Øerne er omgivet af det turkisgrønne og azurblå hav med havskildpadder, delfiner, rokker og tropefisk i alle tænkelige farver.

Turismen på øerne er begrænset, og i dette næsten uberørte bountyland er der bygget hyggelige hoteller med respekt for den prægtige natur.

Der bor cirka 80.000 Seychelliois på øerne, hvor befolkningen er af europæisk, arabisk, kinesisk, indisk og afrikansk afstamning.
Øerne byder på den bedste gastronomi fra Frankrig og Østen, krydret med eksotisk inspiration. Fisk og skaldyr er en væsentlig del af køkkenet.

Seychellerne er meget velegnet til bryllupsrejser og andre romantiske ferier, og kan kombineres med en safari i Østafrika.

Seychellernes uovertrufne skønhed byder dig velkommen. Ifølge rejsemagasiner fra hele verden har Seychellerne de bedste sandstrande.

Se rejser til Seychellerne

Lokal tid...

Rejsetid

11-16 timer afhængig af flyselskab

Rejsen til Seychellerne er typisk med afrejse fra Kastrup, Billund eller Hamborg med mellemlanding og flyskift i en europæisk storby, Qatar eller Dubai afhængig af flyselskabet. Flyvetiden er ca. 11 timer afhængig af ruten.

Til Seychellerne benytter vi oftest Air Seychelles, Emirates, Qatar Airways, Condor, Air France eller Kenya Airways.

Ved rejser med Blixen Tours venter en repræsentant i lufthavnen på Seychellerne for at guide dig videre til den ventende transport eller videre transit med indenrigsfly. Bemærk i vore priser er transporten fra lufthavn til hotellet tur/retur altid inkluderet med mindre andet er nævnt.

Øerne
Seychellerne er verdens ældste oceanøer og adskiller sig ved hovedsagligt at bestå af granitøer i modsætning til vulkan- eller koraløer.

Regeringen fører en meget restriktiv politik for at bevare naturen intakt, og det rige plante- og dyreliv beskyttes i reservater, der udgør det meste af de 115 øers kun 455 kvadratkilometer.

Mahé
Mahé er Seychellernes største ø - godt 28 kilometer lang og otte kilometer bred. Her bor næsten 90 procent af den samlede befolkning. Øens vegetation er meget frodig, og terrænet er kuperet af kolossale granitklipper og sten. Gå spændende vandreture i højlandet og ved de smukke kyster, hvor du får panoramaudsigter, der overgår dine bedste drømme.

På nordøstkysten ligger Victoria, der er en af verdens mindste hovedstæder. Her er hyggelige markeder, museer, en moske, et tempel og en dejlig botanisk have.

Øen har de smukkeste perlehvide strande, hvor de fleste hoteller ligger. Uanset om du vælger første klasse eller det lille enkle hotel, vil du være omgivet af smuk og eksotisk natur overalt.

Praslin
Seychellernes næststørste ø er palmernes ø, Praslin. Her findes sjældne palmer med kokosnødder helt op til 26 kilo.
Uanset hvor du befinder dig på Praslin, mærker du en fredfyldt og idyllisk stemning.

Her er strande i verdensklasse, grøn og eksotisk vegetation, spændende fuglearter og en lille og gæstfri befolkning.

Øen har et areal på 38 kvadratkilometer med en bjergryg på op til 367 meter over havet. Her findes ingen større byer kun små charmerende samfund med en afslappet atmosfære. Transport til og fra øen kan foregå med båd, men de fleste vælger at flyve (kun 15 minutter til Mahé).

La Digue
La Digue med 3000 indbyggere og 10 kvadrat-kilometer er Seychellernes fjerdestørste ø. Her får du en ferieoplevelse med ultimativ fred og ro.

Kun en lille del af vejene er asfalterede, og her er kun få motorkøretøjer. Meget transport på øen foregår derfor til fods, på cykel eller med oksekærre. I roligt tempo kan du opleve fabelagtig natur, skildpaddereservat, smukke kreolske huse og skønne afsides strande.

En af de mest bemærkelsesværdige strande er Anse Source D’Argent. Den har et utroligt kystlandskab med palmer, kridhvid strand og kæmpestore granitklippeformationer.

La Digue har hyggelige hoteller, hvor du vil føle dig i ét med den naturskønne og fredfyldte ø.

Klima og vejr på Seychellerne

Vi bliver ofte spurgt 'hvornår er det bedste tidspunkt at rejse til Seychellerne'?

Det kommer an på flere ting, eksempelvis hvad du ønsker, at din ferie skal indeholde og hvad dine interesser er. Nedenstående beskrivelse giver et generelt overblik over vejret og klimaet på Seychellerne hen over året.

Seychellernes betagende smukke strande, smaragdgrønne laguner, frodige natur og dejlige solskinsvejr kan nydes året rundt. Øgruppen ligger udenfor cyklonbæltet og tæt på ækvator, hvilket betyder, at temperaturen ligger ret konstant på behagelige 25-30 C° hele året.


Der er to forskellige passatvinde, som bestemmer vejret på Seychellerne. Nordvestpassaten blæser fra oktober til marts, og den lidt kraftigere sydøstpassat blæser fra maj til september. I perioderne mellem disse to passater er her vindstille og behageligt varmt. Den tørreste periode kommer sammen med sydøspassaten, mens den vådeste periode ligger mellem oktober og april – med mest nedbør i december, januar og starten af februar.


Aktiviteter - Bedste tid at rejse til Seychellerne

Seychellerne kan som sagt besøges året rundt, og derfor er det udelukkende dine interesser, og hvad du ønsker at lave i din ferie, som afgør, hvornår du skal tage af sted. Der kan nemlig være nogle perioder, som er bedre egnet til lige netop dine interesser, end andre. Derfor får du her et overblik over de bedste tidspunkter for de mest populære aktiviteter på Seychellerne:

Du kan sejle hele året på Seychellerne, men ønsker du lidt mere vind i sejlene, så skal du tage til Seychellerne sammen med sydøstpassaten fra maj til september. Det er også det bedste tidspunkt, hvis du ønsker at surfe og windsurfe i din ferie.

Seychellerne byder på nogle af de bedste dykkerspots i verden, og vil du have det maksimale ud af din dykkerferie, så skal du rejse fra marts til maj og fra september til november, hvor vandtemperaturen kan nå 29 C° og sigtbarheden ofte er mindst 30 meter.

Disse forhold er selvfølgelig også optimale, hvis du gerne vil snorkle, men det kan du også sagtens gøre resten af året og få rigtig gode oplevelser.

Er du ivrig lystfisker og drømmer du om at få store, eksotiske fisk på krogen, så skal du rejse til Seychellerne fra oktober til april, hvor forholdene er ideelle til lystfiskeri.

Seychellerne har et meget rigt og varieret fugleliv, og er derfor en skøn rejsedestination for alle fugleentusiaster. Ynglesæsonen er i april, i maj, juni, juli, august og september ligger sooty ternen på rede og i oktober begynder migrationen.

Naturen og de frodige skove på Seychellerne er helt utroligt smukke med brusende vandfald, krystalklare søer og en flora og fauna i alverdens farver og former. Månederne fra maj til september er særligt gode til lange gå- og vandreture i disse fantastiske omgivelser.

Jan Feb Mar Apr Maj Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Luft 27 27 28 28 28 27 26 26 26 26 27 27
Vand 27 27 28 29 28 27 26 26 26 26 27 27
Nedbør 358 242 204 170 161 85 83 78 116 167 206 332

Pas og visum
Der kræves for danske statsborgere ikke visum til Seychellerne for rejser op til 30 dage. Ved ankomst får man stemplet en ”besøgstilladelse” i passet, der er gyldig i maksimum én måned.

For at få en ”besøgstilladelse” kræves følgende:
• Et gyldigt pas, hvor udløbsdatoen først må være 6 måneder efter afrejse fra Seychellerne
• En gyldig returbillet
• Et bevis på, at man har reserveret hotelophold under hele opholdet på Seychellerne
• Tilstrækkelig kapital til at forsørge sig selv under hele opholdet

Areal
Seychellerne består af 115 tropiske øer spredt over et areal på 1.400.000 km2, heraf er blot 455 km2 landmasse.

Befolkning
80.000 indbyggere

Drikkepenge
De fleste steder er det kutyme at give kuffertbærere drikkepenge cirka 1 USD per kuffert. På restauranter og i taxier er service typisk inkluderet, men har man været tilfreds med servicen er man meget velkommen til at give drikkepenge.

Hovedstad
Victoria


Priser
Prisniveauet på hotellerne på Seychellerne er relativt højt – faktisk på niveau med danske priser, selvom visse ting dog er lidt dyrere andre ting lidt billigere. Der er ikke de store shopping muligheder på Seychellerne, men der findes små souvenirbutikker på Mahé, Praslin og La Digue.

Påklædning
Om dagen er påklædningen afslappet. Medbring let bomulds- og badetøj. På mange af hotellerne klæder man om til middagen; herrer skal være i ført lange bukser, og på et par hoteller er det nødvendigt med jakke og slips.
Det er ikke velset at bade topløs på Seychellerne.

Sprog
Der er tre officielle sprog på Seychellerne, engelsk, fransk og kreolsk.

Religion
Godt 90% af befolkningen er romerskkatolsk, 8% agelikansk og de resterende er en blanding af hinduer og muslimer.

Valuta
Møntsorten på Seychellerne er Seychelles Rupee (SR). Der går 100 cent til 1 Rupee. Der findes følgende sedler: Sr10, Sr25, Sr50 og Sr100. Af mønter findes fra Sr5 og nedefter.

Vand
Vandet fra hanerne på Mahé og Praslin kan drikkes – dog anbefaler vi at man køber vand på flaske.

Tidsforskel
Dansk sommertid: + 2 timer på Seychellerne
Dansk vintertid + 3 timer på Seychellerne

Toldformaliteter
Det er ikke tilladt at indføre fersk kød samt hele eller dele af planter, frugt eller dyr. Der er strenge straffe for indførelse af narkotika, samt udførsel af dele af truede dyr og planter.

Åbningstider
Butikkernes åbningstider er normalt:
Mandag: Fredag 9:00 – 16:00
Lørdag: 8:00 – 12:00
Søndag: Lukket de fleste steder

Næsten alle former for vandsport og aktiviteter er mulig, og der er let adgang til vandring, cykling og billeje. Blandt andre oplevelser er fiskeri, golf, lokal dans, musik og byture.

Udflugts- og aktivitetsmuligheder:
Snorkling og dykning
Vandreture i naturreservater
Vandsport
Billeje
Fiskeri
Cykelture
Sejlads mellem øerne
Krydstogter
Fugleture
Golf
Små hyggelige restauranter
Strandture
Kæmpeskildpadder

Indhent tilbud
x

Indhent tilbud

Ja tak! Send mig gerne tilbud på rejsen:
Malariafri luksussafari og Seychellerne

Bede om et tilbud ved at udfylde nedenstående formular og tryk på "send".

Mange tak for din henvendelse.

Blixen Tours vender tilbage hurtigst muligt.

Madikwe Hills Private Game Lodge

Børnevenlig lodge i malariafrit safariområde. Lodgens suiter er indrettet i romantisk stil med bl.a. store himmelsenge med et afrikansk touch i form af kunsthåndværk og brændte farver.

Velegnet til par
Velegnet til par
Børnevenlig
Børnevenlig

Børnevenlig lodge i malariafrit safariområde

I det kæmpestore område på 75.000 hektar kan du opleve Big 5 – men området er også kendt for sin store bestand af den sjældne afrikanske vildhund.

Lodgens suiter er indrettet i romantisk stil med bl.a. store himmelsenge med et afrikansk touch i form af kunsthåndværk og brændte farver.

Børn fra 10 år og opefter er velkommen på hovedlodgen, mens familier med børn under 10 år kun må bo i campen Little Madikwe. Børn er meget velkomne, og der arrangeres aktiviteter som bl.a. skattejagt, insektjagt, filmaften og ansigtsmaling.

Vejen hertil

Madikwe ligger ca 4 timers kørsel nordvest for Johannesburg eller 50 minutters flyvning med privatfly til områdets airstrip.

Beliggenhed...

 • Sydafrika
 • North
 • Madikwe
Hvorfor bo her?
 • Malariafrit område
 • Big 5 område
 • Luksuslodge

Lokal tid...

Vurdering:
Standard
Awards og udmærkelser:

Tourism Grading Council of South Africa 5 Star – for exceptional quality and luxurious accommodation (matching best international standards). Highest standard of furnishings, flawless service and meticulous guest care.
Nominated for Africa’s Leading Safari, by the World Travel Awards 2005.

Madikwe Hills har 2 små lodges med i alt 12 suiter. 10 på hovedlodgen og 2 på Little Madikwe
Suiter har himmelseng, stor solterrasse og privat mini pool, romantisk badeværelse med badekar og udendørs bruser.

Børn fra 10 år og opefter er velkommen på hovedlodgen, mens familier med børn under 10 år kun må bo i campen Little Madikwe. Børn er meget velkomne, og der arrangeres aktiviteter som bl.a. skattejagt, insektjagt, filmaften og ansigtsmaling.

Værelses- og suitefaciliteter

Aircondition
Minibar
Sikkerhedsboks
Badekar
Turndown service
Loftsvifte
Te-/kaffe-maskine
Privat mini pool (ikke alle vær.kat.)
Myggenet

Bibliotek med internet, TV-stue, traditionelt udendørs boma spiseområde og butik med afrikansk håndværk. Lodgen tilbyder wellness behandlinger mod betaling. Daglige aktiviteter er safarikørsel morgen og aften.

Fitness center
Restaurant(er)
Swimmingpool
Spa/wellness
Internet
Butik
TV, fladskærm
Bibliotek
Lounge/bar
Safari - i åbne 4x4
Safari - mulighed for aftensafari
Boma
Icon 1 Icon 3

Maia Luxury Resort & Spa  

Eksklusivt Hideaway i tropiske omgivelser. Hvis du står på den smukke Anse Louis-strand og kigger opad, kan du knapt skimte Maia, som er bygget på klipperne og næsten gemt væk af tropisk beplantning.

The Leading Hotels of the World

Eksklusivt Hideaway i tropiske omgivelser

Hvis du står på den smukke Anse Louis-strand og kigger opad, kan du knapt skimte Maia, som er bygget på klipperne og næsten gemt væk af tropisk beplantning. Det bliver ikke mere privat, hvorfor flere berømtheder har boet der. Maia er det perfekte sted for dig, der ønsker larmende ro, ultimativ og meget stilfuld luksus og nærmest dekadent forkælelse.

De kun 30 villaer er placeret med mest muligt privatliv in mente, maden er uovertruffen, den personlige butler er opmærksom og spa-, afslapnings- og meditationsmulighederne er mangfoldige.

Maia er bedst egnet til par, men børn er velkomne.

Vejen hertil

Cirka 25 minutter med bil fra Mahé Int. Airport.

Beliggenhed...

 • Seychellerne
 • Mahé
 • Vestkysten
Hvorfor bo her?
 • Afslappet luksus
 • Mahé's bedste hotel
 • Sublim service

Lokal tid...

Vurdering:
Standard
 
Beliggenhed
Stranden
Service

Bedste hotel på Mahé. Sublim service. Her er tænkt på alle små detaljer.

Awards og udmærkelser:

Best Beach Resort, National Geographic Traveler Awards 2015
The best hotel for honeymoon abroad, Wedding Awards 2015
Best Luxury Resort Spa in Seychelles, World Luxury Spa Awards 2014
The Best Family Hotel, Conde Nast Traveller Awards Russia 2014
Most Blissfully Romantic Hotel, Inspire Travel's Luxe List Award 2013
Nominated 'Best Hotel for Food', Conde Nast Traveller (UK) The Gold List 2011
50 Best Hotels in the World – Travel Section, The Daily Telegraph 2011
Nominated 'Best Hotel for Food', Conde Nast Traveller (UK) The Gold List 2010
Indian Ocean's Leading Luxury Resort, World Travel Awards 2010
'Best for Nurturing Body & Soul', HARPERS BAZAAR – Travel Guide 2010

De 30 villaer er fordelt på 2 kategorier:

13 Ocean Panoramic Villas (250 m²)
17 MAIA Signature Villas (250 m²)


Villaer har tilknyttet privat butler døgnet rundt.

Udover en fabelagtig udsigt har alle villaer et stort udendørsområde med en lille stråtækt pavillon med egen bar og privat mini pool.

Derudover er der TV, DVD, Ipod docking station, aircondition, loftsvifte, køleskab, minibar og sikkerhedsboks.

Badeværelset er unikt med indendørs/udendørs bruser samt udendørs badeområde med nedsunket dobbeltbadekar, hvor I kan nyde et bad under stjernevrimlen.

Værelses- og suitefaciliteter

Aircondition
Minibar
Sikkerhedsboks
Internet
iPod dockingstation
Balkon/terasse
Badekar
Turndown service
Privat pool
Butler
CD afspiller
DVD
Loftsvifte
Te-/kaffe-maskine
Telefon
Udendørs privat bad/toilet
Roomservice

I Maias gourmetrestaurant kreerer mesterkokke fusionsretter af sydeuropæisk, indiske, asiatisk og kreolsk cuisine. Maden er udsøgt og serveres i smukke og rolige omgivelser og hjemme i villaen.

Hotellet har et flot poolområde med poolbar, der serverer drinks, cocktails og diverse snacks i løbet af dagen og aftenen.

Maias Spa er den flotteste på Seychellerne og benytter udelukkende Omorovicza. Spaen tilbyder mange typer behandlinger og har desuden pavillon, hvor du kan meditere eller blive undervist i yoga, Qi Gong, Tai Chi eller Shiatsumassage.

Ud over afslapning i 1. klasses omgivelser er der mulighed for at dykke, snorkle, dyrke forskellige former for vandsport, tage på udflugter rundt på Seychellerne og meget mere.

Fitness center
Restaurant(er)
Swimmingpool
Spa/wellness
Concierge
Laundry service
Business center
Internet
Roomservice
Butik
TV, fladskærm
Bibliotek
Lounge/bar
Børnepasning
Privat swimmingpool
Vandsportsaktiviteter
All Inclusive
Icon 1 Icon 4 Icon 5
Indhent tilbud
x

Indhent tilbud

Ja tak! Send mig gerne tilbud på rejsen:
Malariafri luksussafari og Seychellerne

Bede om et tilbud ved at udfylde nedenstående formular og tryk på "send".

Mange tak for din henvendelse.

Blixen Tours vender tilbage hurtigst muligt.