Indhent tilbud
Bliv ringet op
Har du spørgsmål?

Vi besvarer gerne dine spørgsmål - Ring:

7674 0070

ABNINGSTIDER:
Mandag-torsdag kl. 9-17
Fredag kl. 9-16

Luksus på kanten af Mara floden & ø-ferie på Seychellerne

14 dage / 11 nætter, pris fra 50.495,-
Lande
KENYA, SEYCHELLERNE
Varighed
14 dage / 11 nætter
Safaritype
Safari og badeferie, Skræddersyet safari, Blixen Gold, Bryllupssafari
Luksus på kanten af Mara floden & ø-ferie på Seychellerne

Et safarieventyr til Kenyas berømte Masai Mara. Efterfulgt af 7 nætters afslapning på vidunderlige Seychellerne.

Se frem til fantastisk og forskelligartet natur, et rigt dyreliv og uendeligt mange muligheder for alle former for oplevelser.

 • Safari i Masai Mara
 • Eksklusive Sancturay Olonana Camp
 • Fly fra Nairobi til Mara
 • Hemmingways Hotel I Nairobi
 • Seychellernes frodige ø paradis

Storslåede oplevelser ved Masai Mara & luksuriøs badeferie på Seychellerne

Midt i den storslåede natur, på det perfekte spot langs Mara-flodens bred, ligger den eksklusive Sanctuary Olonana Lodge, som er et fantastisk udgangspunkt for store safari oplevelser i Masai Mara. En intim oplevelse på en luksuriøs safari lodge med nye suiter - alle med store glas facader, som åbnes ud mod Mara floden.

Bo på smukke Hemmingways hotel i Nairobi, og afslut safarirejsen med 7 nætter på ø paradiset Seychellerne, hvor du kan opleve nogle af verdens smukkeste strande.

Turen kort
3 nætter Masai Mara, Kenya Sanctuary Olonana
1 nat Nairobi, Kenya Hemingways Nairobi
7 nætter Mahé, Seychellerne Constance Ephelia Resort

Dag 1
Afrejse fra Danmark

I dag flyver I fra Danmark med kurs mod fantastiske safari oplevelser i Kenya.


Dag 2
Ankomst til Kenya. Safari eventyret starter

I lander i Nairobi lige omkring daggry.
Efter indrejseformaliteterne er ordnet bliver I mødt af jeres chauffør og kørt til Wilson lufthavn, hvorfra I flyver ca. kl. 10.00 videre til Mara. Flyturen tager ca. 45 min. Måske I allerede ved indflyvningen til airstrippen i Mara kan spotte zebraer og gnuer.

Ved ankomst til airstrippen ved Masai Mara bliver I hentet i firehjulstrækker af jeres chaufførguide. I kører cirka 15 minutter til jeres camp Sanctuary Olonana, ser I vildt på turen til Campen kan det tage længere tid.

Efter check-in og en god frokost er det allerede i eftermiddag tid til jeres første safari game drive, denne afsluttes inden mørkets frembrud, og I er tilbage på campen Sanctuary Olonana inden aftensmaden.

Overnatning: Sanctuary Olonana
Måltider: All Inclusive

Bliv budt velkommen af Masaierne ved ankomst til Sanctuary Olonana


Dag 3 - 4
Store safari oplevelser venter i Masai Mara

Olonana Campen ligger ved Mara-flodens bred. Et godt udgangspunkt for fantastiske safarioplevelser, selv når I nyder måltider og ”sundowners” på campens store udendørs terrasse. I Mara-floden kan I ikke undgå at opleve gryntende flodheste, krokodiller eller andet vildt komme for at drikke.

Sanctuary Olonana

Campen består af 14 suiter, alle nye og moderne indrettet, med store glas faceder der kan åbnes op og giver et fantastisk view over Mara-floden.
I campens hjerte findes restauranten, hvor I både kan sidde indendørs eller udendørs, bar, swimmingpool, lounge og mini-spa.

Der køres safari i firehjulstrækker, som foregår om morgenen og i de sene eftermiddagstimer. Derudover kan I besøge en Masai landsby, komme på safari til fods eller flyve i luftballon over Masai Mara. (luftballon er tilkøb)

Under opholdet er der inkluderet safari i de tidlige morgentimer og igen i de sene eftermiddagstimer, da dyrene er mest aktive morgen og aften. Inden morgensafarien serveres enten let morgenmad eller blot kaffe/the og kiks. Efter godt 2-3 timers safari vender I tilbage til lodgen, hvor morgenmad eller brunch serveres. Herefter er der tid til siesta i lodgen inden I atter skal på safari i de sene eftermiddagstimer. I vender tilbage til lodgen inden mørkets frembrud, hvor aftensmaden serveres.

Safari i Masai Mara, Kenya

Der er under opholdet mulighed for en luftballonsafari, hvor safarien afsluttes med champagne-morgenmad (ikke inkluderet). Vi anbefaler at dette bestilles inden afrejse, da der kan være udsolgt.

Overnatning: Sanctuary Olonana
Måltider: All Inclusive


Dag 5
Farvel til Masai Marai

I dag slutter safarieventyret og I flyver fra Masai Mara ca. kl. 8.45 tilbage til Nairobi. I Nairobi bliver I hentet af jeres chauffør, som kører jer til Hemingways Hotel *****.

Hvis I ønsker en ekstra oplevelse i Nairobi har I mulighed for at opleve Karen Blixen Museet og Kasuri Beads, hvor 350 kvinder, primært arbejdsløse enlige kvinder, er aktiveret i et fantastisk projekt, hvor de laver forskellige smykker af keramikperler. (Disse oplevelser er ikke en del af pakken, men kan tilkøbes)

Hemingways Nairobi

Overnatning: Deluxe Room, Hemingways Hotel *****
Måltider: Morgenmad


Dag 6 - 12
Seychellerne et tropisk paradis venter forude

Veludhvilet efter en skøn nat på det smukke Hemingways hotel i Nairobi, spiser i en god morgenmad og bliver kørt til Jomo Kenyatta, Nairobis Internationale lufthavn, hvorfra I sidst på formiddagen flyver mod Seychellerne. 7 nætter i det tropiske ferieparadis venter forude.

Constance Ephelia Mahé Resort

I ankommer til Seychellerne midt på eftermiddagen og bliver mødt af jeres chauffør, som kører jer til jeres skønne hotel - Constance Ephelia****+. Turen til hotellet tager ca. 40 minutter og går tværs over den smukke Ø, Mahé.

På Seychellerne vil I opleve nogle af verdens smukkeste strande, et ørige bestående af 115 granit øer omkranset af azurblåt hav. Et eksotisk paradis med frodig natur og et magisk fugleliv. I kan spille golf, dykke, snorkle, vandre i naturen og bare slappe af og nyde hinanden og Seychellernes fantastiske klima.

Constance Ephelia

Overnatning: Constance Ephelia ****+
Måltider: Halvpension (morgenmad og aftensmad)


Dag 13
Et rejseeventyr er kommet til sin afslutning

I dag er dagen, hvor I, fyldt op med fantastiske rejseminder, siger farvel til Constance Ephelia og Seychellerne for at flyve tilbage til Danmark.


Dag 14
Hjemme i Danmark

I ankommer i Danmark, mætte af rejseoplevelser og nye indtryk. 
3 nætters Safari + 1 nat Nairobi + 7 nætter på Constance Ephelia
Pris pr. Person
Periode Dobbelt
14.07.19 - 31.07.19 56.195
01.08.19 - 23.08.19 57.995
24.08.19 - 30.09.19 56.195
01.10.19 - 10.10.19 50.495
11.10.19 - 21.10.19 51.495
22.10.19 - 31.10.19 50.495
Tilbud
Kontakt os for tilbud ved rejser med børn.
Prisen inkluderer
 • Flybillet Kastrup - Nairobi - Mahe - Kastrup, med skift undervejs
 • Lufthavnsskatter
 • Transport Nairobi ifølge program
 • Fly Nairobi - Kichwa Tembo t/r
 • 3 x overnatninger på safari i Sanctuary Olonana med helpension, udvalgte drikkevarer, besøg i Masailandsby
 • Safarikørsel ifølge program med engelsktalende safariguide
 • Vand i bilen under safarikørsler
 • 1 x overnatning på Hemingway's Nairobi med morgenmad
 • Transport Mahe lufthavn - hotel t/r
 • 7 x overnatninger på Constance Ephelia i Junior Suite med morgenmad & aftensmad
 • Bidrag til Rejsegarantifonden
Prisen inkluderer ikke
 • Afbestillingsforsikring & Rejseforsikring
 • Drikkevarer og måltider udover nævnte
 • Drikkepenge ( (på safaridelen, beregn ca. USD 15-30 pr. dag pr. person)
 • Visum til Kenya (USD 50,- som betales lokalt i lufthavnen ved ankomst)
 • Vaccinationer
Forbehold

De nævnte priser er baseret på billigste flybillet og olietillæg til destinationen. Er billigste flybillet udsolgt og/eller stiger olietillægget vil der være et pristillæg til ovenstående. På visse tider af året, kan der desuden være kampagnepriser på flybilletter, hvor flybilletten kan være billigere og prisen dermed reduceres. Der tages forbehold for udsolgte hoteller og fly.

Blixen Tours tilstræber altid at afvikle rejsen i henhold til programmet, men det kan pga. vejrmæssige forhold og praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre rejsen anderledes end anført.

Indhent tilbud
x

Indhent tilbud

Ja tak! Send mig gerne tilbud på rejsen:
Luksus på kanten af Mara floden & ø-ferie på Seychellerne

Bede om et tilbud ved at udfylde nedenstående formular og tryk på "send".

Mange tak for din henvendelse.

Blixen Tours vender tilbage hurtigst muligt.

 

Kenya

Kenya lægger kærligt men bestemt sin snabel om livet på dig. Du gribes af elefanter, giraffer og løver på hjemmebane og af snedækkede bjerge, glimtende gletschere, golde ørkener, tørre savanner, frugtbare søområder, tætte urskove og udslukte vulkaner.

Toppen af det majestætiske Mount Kenya knejser fem kilometer over endeløse græssletter og får dig til at føle dig meget lille; og så har vi endda ikke nævnt nomaderne, de farverige krigere og de lange hvide sandstrande ved det krystalklare Indiske Ocean.

Kenya giver dig en oplevelse for livet, uanset om du vælger at bo under teltdug eller på hoteller af international standard.

Lokal tid...

Rejsetid

Der går ikke fly direkte til Kenya fra Danmark, men du kan flyve til hovedstaden Nairobi via blandt andet Amsterdam og London på godt otte timer. Fra Nairobi er der direkte fly til en række afrikanske lande.

Det er også let at komme rundt i Kenya med fly, og det er ofte billigere over de lange afstande. Der er mange daglige afgange mellem Nairobi og Mombasa, og man finder let en flyrute til landets andre knudepunkter.

Desuden er der private landingsbaner ved mange safari lodges, nationalparkerne og andre turiststeder. Vær dog forberedt på, at turene ofte foregår i små propelfly, og at landingsbanerne som regel ikke er asfalterede.

En anden mulighed er minibus eller landrover, hvis du har god tid til at opleve landet, men de kenyanske veje lever ikke op til normal dansk standard…

Tager du en taxi i byerne, så bør du sikre dig, at den har en bevilling. Og hvis taxien ikke har et taxameter, så aftal prisen inden køreturen.

Du kan også snuppe en tur med Kenya Railways’ berømte jernbane fra Mombasa til Nairobi og videre til Victoriasøen. Også her kan du regne med én på opleveren - og komfort et stykke under dansk niveau.

Samburu Game Reserve
Godt 325 km fra Nairobi, i det tørre nordlige Kenya, ligger det 165 km² store Samburu-reservat. Reservatet ligger på en lavaslette med stejle slugter og bløde bakker. Den centrale nerve i reservatet er Ewaso Ngiro-floden, der snor sig igennem landskabet. På begge sider af floden er der et galleri af grønt bestående af bl.a. paraplyakacier og doumpalmer, der tiltrækker en sværm af fugleliv.

I dette område findes også nogle af Kenyas mere sjældne dyrearter, såsom girafgazellen,
Grevy’s zebra, netgiraffen, oryxantilopen og somalistrudsen.

Buffalo Springs Game Reserve Buffalo Springs falder sammen med Samburu i syd og er mere eller mindre en forlængelse af
parken med de samme omgivelser. Som navnet antyder, er den største vandåre dog udspringet fra en kilde, der tiltrækker vildt fra nær og fjern. Reservatets grænse mod nord er Ewaso Ngiro-floden. Flere farverige lokale stammer bor i området, og der er mulighed for at aflægge dem et besøg.

Samburustammerne er nært beslægtede med Masaierne.

Shaba Game Reserve
Shaba Game Reserve Med sit uspolerede vildnis i halvørkenen ligger Shaba Game Reserve som en del af Samburu og Buffalo Springs Nationalreservatet, kun adskilt fra hinanden af Kenya- Etiopien motorvejen, en støvet og hullet grusvej.

Reservatet dækker et areal på omkring 239 km² og bliver ikke besøgt af så mange turister som de fleste andre parker i Kenya, til trods for den spektakulære og enestående natur. Omgivelserne er smukke og udgøres af dramatiske bjerge og Ewaso Ngiro-floden. er rigt på et storslået fugleliv samt andet vildt. Et meget anderledes stykke.

Masai Mara Game Reserve Masai Mara ligger godt seks-syv timers kørsel (270 km) sydvest for Nairobi. Reservatet er på 1.510 km² og ligger i 1.500-2.000 meters højde, hvilket betyder, at klimaet generelt er meget behageligt. Reservatet er mod syd forbundet med Serengetisletten i Tanzania og er Kenyas mest kendte. Fra omkring juli til oktober måned kan man opleve verdens største vidunder inden for dyreverdenen, ”The Migration”, hvor op mod to millioner hovdyr vandrer fra Serengeti i Tanzania til Masai Mara i Kenya.

Masai Mara består af fantastiske naturscenerier, kuperede sletter, bakker og mindre skovområder, godt forsynet med vand fra Marafloden, som løber igennem parken fra nord til syd. Her er en rigdom af vilde dyr og ikke mindst af de store katte – løver, geparder og leoparder. I Marafloden er der masser af krokodiller og bassiner med flodheste, men området byder også på et betagende fugleliv samt det spændende Masai-folk, der også kan besøges.

Amboseli Nationalpark
På grænsen til Tanzania ved foden af Afrikas højeste bjerg Kilimanjaro ligger Amboseli Nationalpark. Spørger man de lokale kenyanere, er Amboseli Nationalpark deres foretrukne, og det er ikke uden grund. Parken er 392 km² og ligger godt fire timers kørsel fra Nairobi. Området er åben savanne og akaciekrat, og dyrene står som silhuetter foran det majestætiske bjerg. Omtrent midt i parken er der flere sumpområder, og det er her, den største koncentration af vilde dyr opleves.

Amboseli er specielt kendt for store flokke af elefanter og et utrolig rigt fugleliv, men der er også meget andet vildt, såsom bøfler, løver, geparder, zebraer, gnuer, gazeller og giraffer.

Tsavo Nationalpark
Kenyas ældste og største nationalpark dækker et areal på mere end 20.000 km², hvilket gør den cirka halvt så stor som Danmark. Parken ligger omtrent midt imellem Mombasa og Nairobi. Tsavo er delt op af Mombasa- Nairobi landevejen i en østlig og en vestlig del.
Den østlige del byder på fladt landskab med typisk savanne, mens den vestlige del er mere bakket. I den vestlige del ligger desuden Mzima Springs, en underjordisk kilde, hvor 10-20 millioner liter vand dagligt bobler frem og danner en naturlig jacuzzi for flodheste og krokodiller. I området findes ligeledes et reservat for det truede sorte næsehorn.

Tsavo er kendt for en stor vildtbestand, den største bestand af elefanter i Kenya samt et enestående fugleliv.

Rift Valley
Rift Valley – Den Afrikanske Gravsænkning, verdens længste kløft, løber over mere end 6.000 km fra Mellemøsten til Mozambique. I Kenya finder man i Rift Valley en perlerække af ferskvands- og sodasøer. Søerne tiltrækker et væld af fugle, hvor Lake Naivasha, Lake Elementaita og Lake Nakuru, beliggende godt 2-2½ times kørsel fra Nairobi, er de mest besøgte på safarirejsen.

Området er et paradis for fugleinteresserede, fordi søerne tiltrækker et enormt antal fugle – både fastboende og trækfugle. Lake Nakuru er en lavvandet sodasø. Søen ligger i Lake Nakuru Nationalpark omkranset af græssavanne, gulbarkede akacietræer og skov. Søen er verdenskendt for at huse tusindvis af flamingoer, hvilket er et fantastisk syn.

Ud over det imponerende fugleliv i parken er her bøfler, leoparder, giraffer og ikke mindst gode chancer for at se næsehorn. Lake Elementaita, der ligger godt en halv times kørsel fra Lake Nakuru, er også en sodasø, med ideelle leveforhold for flamingoer og andre fugle. Her er mulighed for vandre- og rideture. Lake Naivasha er en af ferskvandssøerne i Rift Valley.

Stedet er et af de bedste områder at se fugle, der bl.a. kan opleves på en vandretur eller på en sejltur. Søen huser også flodheste, og her er mulighed for at fiske. I søens østlige ende ligger Cresent Island, der er et privatreservat. Det er populært at sejle til øen for at vandre en tur med gode muligheder for at møde antiloper, giraffer og zebraer.

Mount Kenya Nationalpark
Omkring 180 km nord for Nairobi i det centrale højland ligger Mount Kenya, der med sine 5.199 meter er Kenyas højeste og Afrikas næsthøjeste bjerg. Med de snedækkede tinder er det en stor kontrast til de omkringliggende tørre græssletter. Fra en højde af 2.200 meter og op er bjerget udlagt til en nationalpark på i alt godt 715 km².

Den første del af bjerget er urskov, som højere oppe afløses af bambusskov, og øverst er det alpin lynghede. I urskoven er der en stor vildtrigdom af bl.a. elefanter, bøfler og antiloper, og i området ligger et af de kendte trætophoteller med udsigt til et vandhul, der døgnet rundt tiltrækker skovens dyr.

Ud over safarioplevelserne fra trætophotellet byder området på forskellige vandreture.

Aberdare
Aberdare er en smuk bjergkæde i Kenyas centrale højland. Størstedelen af området ligger i en højde på omkring 3.000 meter. I hjertet af disse bjerge ligger Aberdare Nationalpark med meget tæt skovvækst, vandløb og vandfald. Pga. den tætte skovvækst er det svært at se dyrene på en safarikørsel, men som ved Mount Kenya er det muligt at bo på et trætophotel, beliggende ved et vandhul, hvor dyrene kommer for at drikke.

Blandt dyrene i Aberdare er elefanter, bøfler, næsehorn og Colobusaber.

Mombasakysten
De kilometerlange kridhvide strande med eksotiske kokospalmer og det krystalklare Indiske Ocean er fortræffeligt at kombinere med en safari. På kysten findes alt fra det simple strandhotel til det luksuriøse med spændende restauranter og de traditionelle ”Dhow” sejlskibe.

Lamu
Lamu er en lille, eksotisk ø, der ligger ud for Kenyas Nord-østkyst. Der er ingen biler på øen, og det er et sted, hvor tingene tager den tid, ting nu engang tager. Lamu by er den ældste by i Kenya, der stadig er beboet, og husene er rustikke og stråtækte. Her er både lodges og kilometervis af hvide sandstrande. Et perfekt sted at koble fra, helt og aldeles.

Vejret i Kenya


Vejret er tropisk ved kysten, tempereret i højlandet og subtropisk i resten af Kenya.

Der er to regnsæsoner i Kenya. Den store regntid er fra april til juni, og den lille regntid ligger i november og december. Selvom det er regntid regner det ikke konstant, og man kan sagtens rejse til Kenya alligevel. Oftest kommer der korte heftige regnbyger, måske et par timer, efterfulgt af solskin. Regntiden gør landskabet grønt og frodigt, og der er ikke så mange turister i safariparkerne som i resten af året.

Kenya ligger på ækvator og har et behageligt tropisk klima. Der kan dog være store regionale klimavariationer påvirket af flere faktorer - særligt højde (temperaturer falde med ca. 6 °C for hver 1000 m du klatre). Kenyas dagtemperaturer ligger mellem 20 og 28 °C, dog ofte lidt varmere ved kysten.
Kenya er for tæt på ækvator for at man vil opleve en rigtig vinter og sommer. Årstiderne adskilles i stedet af regn- og tørperiode.

Tørperiode (juni-oktober) Vejret i Kenya i juni, juli, august, september og oktober er den køligste periode. Dagtemperaturer er normalt omkring 23 °C i de højere luftlag (f.eks. Masai Mara) og 28 °C i lavere højder og de kystnære områder. I den tørre sæson er himlen klar og dagene er solrige. Tidlig morgen vil temperaturer ved højere højde typisk være 10 °C. Det tilrådes at pakke varmt tøj til de tidlige morgener da safari køres i åbne biler.

Regnperiode (november-december) I regnperioden vil temperaturerne i dagtimerne ligge mellem 24-27 °C i de højere luftlag. Ved lavere højder vil dagtemperaturerne være mere konstant omkring de 30 °C .
Fra december til april vil luftfugtigheden være høj i Tsavo og kystområderne. I november og december vil der forekomme korte men kraftige regnskyl. Disse kommer typisk om eftermiddagen fulgt af tordenvejr.
I denne periode vil de fleste antilope og gazelle arter få deres unger. De store rovdyr vil typisk også have deres unger i den grønne periode.

Tørperiode (januar-marts)
Perioden varer oftest i januar, februar og marts, men længden på denne tørperiode kan være svær at forudsige, men typisk kommer regnen tilbage i begyndelsen af marts. Savannen er åben og græsset kort, så dyrene er lette at få øje på.

Regnperiode (april-maj)
I denne periode kan man opleve længere regnskyl men dog sjældent heldagsregn. Luftfugtigheden er høj i denne periode og der kan forekomme gråvejr og tåge i højlandet.

Migration i Masai Mara
I juni begynder man at kunne opleve store flokke af Burchells zebra komme til Masai Mara. Når de har græsset de grove græsarter kommer gnuerne efter, da de kræver finere og kortere græs. De enorme flokke af gnuer (blue wildebeest) kan opleves i Masai Mara fra juli og frem til oktober. Det varierer en del fra år til år, alt efter hvornår regnene har givet næring til græsset. De kommer vandrende sydfra og bliver i Masai Mara indtil oktober/november, hvorefter de krydser Mara floden på deres vej tilbage til Tanzania.

I perioden hvor der er store flokke af zebra og gnuer i Masai Mara, vil der være begrænset med flokke af elefanter, da de ikke trives med den uro det giver med de mange tusinde dyr. Elefanterne vender tilbage til Masai mare i november og december.

I januar til marts vil man kunne opleve fuglenes migration, hvor mange af vores arter fra Europa er at finde i Masai Mara.


Vejlendende nedbør i Kenya (i millimeter)
Jan Feb Mar Apr Maj Juni Juli Aug Sep Okt Nov Dec
52 50 90 240 180 40 20 30 40 60 150 100

Vejledende temperaturer i Kenya (dag/nat)
Jan Feb Mar Apr Maj Juni Juli Aug Sep Okt Nov Dec
25/11 26/11 25/13 24/14 23/13 22/11 21/10 21/10 24/10 25/13 25/13 25/13
Kilde: worldweatheronline.com

Visum
Der kræves visum til Kenya for danske statsborgere. Visum kan købes for USD 50 dollars per person ved ankomsten til Nairobi lufthavn, og det gælder i 30 dage eller der kan ansøges om visum inden afrejse på nettet via den Kenyanske Ambassades hjemmeside.
Ved ansøgning på nettet er visum - afgiften USD 50 plus en serviceafgift på USD 1. Dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter indrejsen til Kenya.
Efter registreringen på hjemmesiden tager det omkring 7 dage, før visummet er udstedt. Det elektroniske visum skal stadig printes ud og medbringes sammen med pas og præsenteres ved ankomsten i Kenya.

Søg om visum til Kenya HER
Du kan også søge om visum inden afrejsen hos Kenyas skandinaviske ambassade:
Kenya Embassy
Birger Jarlsgatan 37
Box 7694
10395 Stockholm
Sverige
Tel. +46 8 218300 / 04 / 09

Areal
582.646 kvadratkilometer.

Befolkning
30 millioner indbyggere. Heraf cirka 2.1 millioner i hovedstaden Nairobi.

Drikkepenge
I Kenya er drikkepenge meget udbredt. Selvom service typisk er inkluderet, forventes det at man lægger ca. 10% oven i beløbet.

På safarirejsen giver man drikkepenge til den lokale chauffør/guide, dog normalt først når safarirejsen slutter. Det er naturligvis frit for hvor meget man betaler, men har man været tilfreds med servicen, er beløbet normalt imellem USD 5-15 per person per dag.
Bemærk: Visse safarioperatører anbefaler USD 20 per dag til chauffør/guide, men vi vil gerne understrege at beløbet er helt og aldeles op til én selv.
Rejser man en gruppe sammen kan man evt. give den danske guide pengene, så han/hun kan fordele dem. Kuffertbærere på hoteller giver man typisk 50-100 Schilling eller 1 USD per taske.
På restauranter runder man op med ca. 10 %. Til taxichauffører betaler man ca. 5-10 %.

Sørg altid for at have mindre sedler 50-100 KSh ved hånden til drikkepenge.

Man bliver på rejsen i Kenya ofte spurgt af lokalbefolkningen, om man har en T-shirt, sko eller en kuglepen man kan undvære eller evt. bytte med en lille souvenir. Har man en ekstra kuglepen, blok, tøj eller sko man ikke længere bruger, bliver de fleste kenyanere utroligt glade for at overtage dette. Kvaliteten på vores tøj og sko er som regel væsentlig bedre, end de varer man
kan købe i Kenya.

Internet
Internet og WiFi findes på de fleste hoteller, specielt i Nairobi og på Mombasakysten. I de større byer er der også internet, og i national parkerne er der også ofte internetforbindelse på hoteller/lodges, dog er hastigheden meget langsom og adgangen kan være dyr.

Sprog
De officielle sprog i Kenya er swahili og engelsk, men der er tales også mange lokale sprog og dialekter hvoraf nogle af de mest udbredte er kikuyu, masai og samburu. De fleste kenyanere der arbejder i turistområderne forstår og taler engelsk og man oplever som regel ikke de store vanskeligheder med at gøre sig forståelig.

Religion
Alverdens trosretninger trives side om side i Kenya. 40 procent er protestanter, 30 procent er muslimer, og 22 procent er katolikker.

Valuta
Den officielle møntsort i Kenya er Kenya Schilling. Forkortelsen af Kenya Schilling er enten KSh eller man bruger /= efter beløbet eks. 500/=. Der findes følgende sedler: 50, 100, 200, 500 og 1000 shilling. Af mønter findes 5, 10, og 20 cent (der går 100 cent til 1 schilling). Det er en god ide altid at have 50 og 100 shillings med sig til eks. drikkepenge.

Rejsende til Kenya kan veksle fra fremmed valuta til Schilling i banker, bureau de change og autoriserede hoteller. Det er lettest at veksle USD eller Euro. Også mange forretninger og hoteller accepterer USD som betaling. Det er nemt at veksle kontanter i Nairobi eller Mombasa lufthavn og kursen er rimelig. Der er i Kenya ingen begrænsning for hvor meget fremmed valuta, der må indføres. Medbringes USD sedler må disse ikke være ældre end fra 2003. Det er ulovligt at veksle ”sort” i Kenya.

Vaccinationer
Der kræves ingen vaccinationer for at komme ind i Kenya. Men vi råder dig til at tale med din egen læge om en forebyggende malariakur en uge før afrejsen samt en vaccination mod stivkrampe.

Safari
Begrebet ”safari” blev født i Kenya, og det er ikke tilfældigt. Landets varierede dyreliv og landskaber byder på fantastiske oplevelser, og siden de første storvildtsjægere har Kenya haft turisme uafbrudt. Derfor finder du både transportmidler og indkvartering efter din smag.

Jagt er forbudt i Kenya af hensyn til det skrøbelige dyreliv, så du bør i stedet bevæbne dig med et kamera, et åbent sind og et vækkeur.

Der er nemlig meget at se, og vi tager oftest af sted fra tidligt om morgenen til sidst på eftermiddagen, hvor dyrene er mest aktive.

I Kenya foregår safarierne i minibusser, hvor alle har en vinduesplads med udsigt.
Guiden er god til at spotte vildtet og fortælle om det, så du får en masse viden på en underholdende måde.

Golf
Golf er den hurtigst voksende sport i Danmark, og Kenya er lidt af et golf-paradis. Kenya er en tidligere britisk koloni, og kolonimagten har anlagt masser af golfbaner med det grønne, grønne græs.

På grund af den lange, stolte tradition er
standarden generelt meget høj, og de kenyanske fairways er velplejede. Greenfees er klart billigere end i Danmark, og du skal ikke blive overrasket, hvis du oven i en god sportsoplevelse får glimt af aber, antiloper og eksotiske fugle. Kontakt Blixen Tours, hvis du ønsker vores hjælp til at spille golf i Kenya.
 

Intro

Øerne er omgivet af det turkisgrønne og azurblå hav med havskildpadder, delfiner, rokker og tropefisk i alle tænkelige farver.

Turismen på øerne er begrænset, og i dette næsten uberørte bountyland er der bygget hyggelige hoteller med respekt for den prægtige natur.

Der bor cirka 80.000 Seychelliois på øerne, hvor befolkningen er af europæisk, arabisk, kinesisk, indisk og afrikansk afstamning.
Øerne byder på den bedste gastronomi fra Frankrig og Østen, krydret med eksotisk inspiration. Fisk og skaldyr er en væsentlig del af køkkenet.

Seychellerne er meget velegnet til bryllupsrejser og andre romantiske ferier, og kan kombineres med en safari i Østafrika.

Seychellernes uovertrufne skønhed byder dig velkommen. Ifølge rejsemagasiner fra hele verden har Seychellerne de bedste sandstrande.

Se rejser til Seychellerne

Lokal tid...

Rejsetid

11-16 timer afhængig af flyselskab

Rejsen til Seychellerne er typisk med afrejse fra Kastrup, Billund eller Hamborg med mellemlanding og flyskift i en europæisk storby, Qatar eller Dubai afhængig af flyselskabet. Flyvetiden er ca. 11 timer afhængig af ruten.

Til Seychellerne benytter vi oftest Air Seychelles, Emirates, Qatar Airways, Condor, Air France eller Kenya Airways.

Ved rejser med Blixen Tours venter en repræsentant i lufthavnen på Seychellerne for at guide dig videre til den ventende transport eller videre transit med indenrigsfly. Bemærk i vore priser er transporten fra lufthavn til hotellet tur/retur altid inkluderet med mindre andet er nævnt.

Øerne
Seychellerne er verdens ældste oceanøer og adskiller sig ved hovedsagligt at bestå af granitøer i modsætning til vulkan- eller koraløer.

Regeringen fører en meget restriktiv politik for at bevare naturen intakt, og det rige plante- og dyreliv beskyttes i reservater, der udgør det meste af de 115 øers kun 455 kvadratkilometer.

Mahé
Mahé er Seychellernes største ø - godt 28 kilometer lang og otte kilometer bred. Her bor næsten 90 procent af den samlede befolkning. Øens vegetation er meget frodig, og terrænet er kuperet af kolossale granitklipper og sten. Gå spændende vandreture i højlandet og ved de smukke kyster, hvor du får panoramaudsigter, der overgår dine bedste drømme.

På nordøstkysten ligger Victoria, der er en af verdens mindste hovedstæder. Her er hyggelige markeder, museer, en moske, et tempel og en dejlig botanisk have.

Øen har de smukkeste perlehvide strande, hvor de fleste hoteller ligger. Uanset om du vælger første klasse eller det lille enkle hotel, vil du være omgivet af smuk og eksotisk natur overalt.

Praslin
Seychellernes næststørste ø er palmernes ø, Praslin. Her findes sjældne palmer med kokosnødder helt op til 26 kilo.
Uanset hvor du befinder dig på Praslin, mærker du en fredfyldt og idyllisk stemning.

Her er strande i verdensklasse, grøn og eksotisk vegetation, spændende fuglearter og en lille og gæstfri befolkning.

Øen har et areal på 38 kvadratkilometer med en bjergryg på op til 367 meter over havet. Her findes ingen større byer kun små charmerende samfund med en afslappet atmosfære. Transport til og fra øen kan foregå med båd, men de fleste vælger at flyve (kun 15 minutter til Mahé).

La Digue
La Digue med 3000 indbyggere og 10 kvadrat-kilometer er Seychellernes fjerdestørste ø. Her får du en ferieoplevelse med ultimativ fred og ro.

Kun en lille del af vejene er asfalterede, og her er kun få motorkøretøjer. Meget transport på øen foregår derfor til fods, på cykel eller med oksekærre. I roligt tempo kan du opleve fabelagtig natur, skildpaddereservat, smukke kreolske huse og skønne afsides strande.

En af de mest bemærkelsesværdige strande er Anse Source D’Argent. Den har et utroligt kystlandskab med palmer, kridhvid strand og kæmpestore granitklippeformationer.

La Digue har hyggelige hoteller, hvor du vil føle dig i ét med den naturskønne og fredfyldte ø.

Klima og vejr på Seychellerne

Vi bliver ofte spurgt 'hvornår er det bedste tidspunkt at rejse til Seychellerne'?

Det kommer an på flere ting, eksempelvis hvad du ønsker, at din ferie skal indeholde og hvad dine interesser er. Nedenstående beskrivelse giver et generelt overblik over vejret og klimaet på Seychellerne hen over året.

Seychellernes betagende smukke strande, smaragdgrønne laguner, frodige natur og dejlige solskinsvejr kan nydes året rundt. Øgruppen ligger udenfor cyklonbæltet og tæt på ækvator, hvilket betyder, at temperaturen ligger ret konstant på behagelige 25-30 C° hele året.


Der er to forskellige passatvinde, som bestemmer vejret på Seychellerne. Nordvestpassaten blæser fra oktober til marts, og den lidt kraftigere sydøstpassat blæser fra maj til september. I perioderne mellem disse to passater er her vindstille og behageligt varmt. Den tørreste periode kommer sammen med sydøspassaten, mens den vådeste periode ligger mellem oktober og april – med mest nedbør i december, januar og starten af februar.


Aktiviteter - Bedste tid at rejse til Seychellerne

Seychellerne kan som sagt besøges året rundt, og derfor er det udelukkende dine interesser, og hvad du ønsker at lave i din ferie, som afgør, hvornår du skal tage af sted. Der kan nemlig være nogle perioder, som er bedre egnet til lige netop dine interesser, end andre. Derfor får du her et overblik over de bedste tidspunkter for de mest populære aktiviteter på Seychellerne:

Du kan sejle hele året på Seychellerne, men ønsker du lidt mere vind i sejlene, så skal du tage til Seychellerne sammen med sydøstpassaten fra maj til september. Det er også det bedste tidspunkt, hvis du ønsker at surfe og windsurfe i din ferie.

Seychellerne byder på nogle af de bedste dykkerspots i verden, og vil du have det maksimale ud af din dykkerferie, så skal du rejse fra marts til maj og fra september til november, hvor vandtemperaturen kan nå 29 C° og sigtbarheden ofte er mindst 30 meter.

Disse forhold er selvfølgelig også optimale, hvis du gerne vil snorkle, men det kan du også sagtens gøre resten af året og få rigtig gode oplevelser.

Er du ivrig lystfisker og drømmer du om at få store, eksotiske fisk på krogen, så skal du rejse til Seychellerne fra oktober til april, hvor forholdene er ideelle til lystfiskeri.

Seychellerne har et meget rigt og varieret fugleliv, og er derfor en skøn rejsedestination for alle fugleentusiaster. Ynglesæsonen er i april, i maj, juni, juli, august og september ligger sooty ternen på rede og i oktober begynder migrationen.

Naturen og de frodige skove på Seychellerne er helt utroligt smukke med brusende vandfald, krystalklare søer og en flora og fauna i alverdens farver og former. Månederne fra maj til september er særligt gode til lange gå- og vandreture i disse fantastiske omgivelser.

Jan Feb Mar Apr Maj Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Luft 27 27 28 28 28 27 26 26 26 26 27 27
Vand 27 27 28 29 28 27 26 26 26 26 27 27
Nedbør 358 242 204 170 161 85 83 78 116 167 206 332

Pas og visum
Der kræves for danske statsborgere ikke visum til Seychellerne for rejser op til 30 dage. Ved ankomst får man stemplet en ”besøgstilladelse” i passet, der er gyldig i maksimum én måned.

For at få en ”besøgstilladelse” kræves følgende:
• Et gyldigt pas, hvor udløbsdatoen først må være 6 måneder efter afrejse fra Seychellerne
• En gyldig returbillet
• Et bevis på, at man har reserveret hotelophold under hele opholdet på Seychellerne
• Tilstrækkelig kapital til at forsørge sig selv under hele opholdet

Areal
Seychellerne består af 115 tropiske øer spredt over et areal på 1.400.000 km2, heraf er blot 455 km2 landmasse.

Befolkning
80.000 indbyggere

Drikkepenge
De fleste steder er det kutyme at give kuffertbærere drikkepenge cirka 1 USD per kuffert. På restauranter og i taxier er service typisk inkluderet, men har man været tilfreds med servicen er man meget velkommen til at give drikkepenge.

Hovedstad
Victoria


Priser
Prisniveauet på hotellerne på Seychellerne er relativt højt – faktisk på niveau med danske priser, selvom visse ting dog er lidt dyrere andre ting lidt billigere. Der er ikke de store shopping muligheder på Seychellerne, men der findes små souvenirbutikker på Mahé, Praslin og La Digue.

Påklædning
Om dagen er påklædningen afslappet. Medbring let bomulds- og badetøj. På mange af hotellerne klæder man om til middagen; herrer skal være i ført lange bukser, og på et par hoteller er det nødvendigt med jakke og slips.
Det er ikke velset at bade topløs på Seychellerne.

Sprog
Der er tre officielle sprog på Seychellerne, engelsk, fransk og kreolsk.

Religion
Godt 90% af befolkningen er romerskkatolsk, 8% agelikansk og de resterende er en blanding af hinduer og muslimer.

Valuta
Møntsorten på Seychellerne er Seychelles Rupee (SR). Der går 100 cent til 1 Rupee. Der findes følgende sedler: Sr10, Sr25, Sr50 og Sr100. Af mønter findes fra Sr5 og nedefter.

Vand
Vandet fra hanerne på Mahé og Praslin kan drikkes – dog anbefaler vi at man køber vand på flaske.

Tidsforskel
Dansk sommertid: + 2 timer på Seychellerne
Dansk vintertid + 3 timer på Seychellerne

Toldformaliteter
Det er ikke tilladt at indføre fersk kød samt hele eller dele af planter, frugt eller dyr. Der er strenge straffe for indførelse af narkotika, samt udførsel af dele af truede dyr og planter.

Åbningstider
Butikkernes åbningstider er normalt:
Mandag: Fredag 9:00 – 16:00
Lørdag: 8:00 – 12:00
Søndag: Lukket de fleste steder

Næsten alle former for vandsport og aktiviteter er mulig, og der er let adgang til vandring, cykling og billeje. Blandt andre oplevelser er fiskeri, golf, lokal dans, musik og byture.

Udflugts- og aktivitetsmuligheder:
Snorkling og dykning
Vandreture i naturreservater
Vandsport
Billeje
Fiskeri
Cykelture
Sejlads mellem øerne
Krydstogter
Fugleture
Golf
Små hyggelige restauranter
Strandture
Kæmpeskildpadder

Indhent tilbud
x

Indhent tilbud

Ja tak! Send mig gerne tilbud på rejsen:
Luksus på kanten af Mara floden & ø-ferie på Seychellerne

Bede om et tilbud ved at udfylde nedenstående formular og tryk på "send".

Mange tak for din henvendelse.

Blixen Tours vender tilbage hurtigst muligt.

Sanctuary Olonana

Olonana ligger ved Mara-flodens bred – så når migrationen med hundredtusindvis af gnuer og zebraer foregår fra juli til september, bor du næsten midt i det dramatiske natursceneri.

Safaricamp midt i migrationsruten

Olonana ligger ved Mara-flodens bred – så når migrationen med hundredtusindvis af gnuer og zebraer foregår fra juli til september, bor du næsten midt i det dramatiske natursceneri.

Lodgen er et godt udgangspunkt for fantastiske safarioplevelser, og selv når du nyder måltider og ”sundowners” på lodgens store udendørs terrasse med udsigt til Mara-floden, kan du ikke undgå at opleve gryntende flodheste , krokodiller eller andet vildt komme for at drikke.

Børn
Børn i alderen 2-11 er forpligtet til at dele værelse med voksne.

Vejen hertil

Der er flere daglige rutefly til og fra Mara. Med fly fra Nairobi (Wilson Airport) ca. 45 minutter. Der er også rutefly fra Samburu til Mara og rutefly fra Mara til kysten. Private charterflyvninger også tilgængelige.

Man lander på Kichwa Tembo Airstrip. Herfra ca. 15 minutters kørsel til campen (mere hvis der køres safari på vejen).

Med bil tager turen til Mara fra Nairobi gennem Rift Valley ca. 6 timer.

Beliggenhed...

 • Kenya
 • Sydvestlige Kenya
 • Masai Mara
 • Mara Triangle
Hvorfor bo her?
 • Beliggende ved Mara-floden
 • Flodheste på tæt hold

Lokal tid...

Awards og udmærkelser:

Condé Nast Traveler - Top 15 Safari Camps in the world -2004
Silver award fra the Ecotourism Society of Kenya (ESOK) - Commitment to good environmental and socio-economic practice in running the lodge

14 permanente luksustelte

Alle telte har romantisk himmelseng, badeværelse med toilet og bruser og stor privat veranda med udsigt over Mara-floden.

Værelses- og suitefaciliteter

Balkon/terasse
Turndown service
Butler
Myggenet

Indendørs- og udendørs restaurant, bar, swimmingpool, lounge og mini-spa. Safari med firehjulstrækker foregår om morgenen og aftenen, og derudover kan du besøge Masai landsby, komme på safari til fods eller flyve i luftballon over Masai Mara.

Foretrækker du ”middag for to”, sørger den personlige butler for at dække op hjemme på verandaen – det bliver næppe mere romantisk!

Spa: Slap af i Olonana's minispa som tilbyder forskellige behandlinger fra ansigtsbehandlinger til kropmassager.

Luftballon: Her er mulighed for ballonsafari, hvor safarien afsluttes med champagne-morgenmad (ballonsafari mod merpris).

Restaurant(er)
Swimmingpool
Spa/wellness
Lounge/bar
Safari - i åbne 4x4
Icon 1

Hemingways Nairobi

Small Luxury Hotels of the World
Velegnet til par
Velegnet til par
Børnevenlig
Børnevenlig

Luksuriøse suiter, privat butler og kort afstand til Nairobis mange attraktioner

Hemingways Nairobi bliver igen og igen belønnet med eftertragtede priser og kåret til et af de bedste hoteller i Nairobi, Kenya og Afrika. Hotellet brillerer da også både med sin beliggenhed, sine fantastiske omgivelser, sin gode service og – ikke mindst – den smukke udsigt til ”The Green Hills of Africa” som Hemingway så billedigt har beskrevet i sin roman.

Beliggenhed...

 • Kenya
 • Nairobi
 • Nairobi Karen
Hvorfor bo her?
 • En oase i forstaden Karen
 • Kolonistils-hotel
 • Karen Blixen Museet

Lokal tid...

Vurdering:
Standard

Hotellet byder på 45 rummelige suiter, hvoraf 43 er Junior Suites og 2 er Presidential Suites i penthousestil. Alle har store badeværelser med italiensk marmor, walk-in kædeskab, dobbeltvaske, badekar og bruser. De er alle indrettet med TV, aircondition og loftsvifte, bar med indhold efter eget ønske, telefon og internet – og så har du en personlig butler.

Værelses- og suitefaciliteter

Aircondition
Minibar
Sikkerhedsboks
Internet, trådløs
TV, fladskærm
Balkon/terasse
Badekar
Loftsvifte
Telefon
Hårtørrer
Butler

Hemingways Nairobi ligger i kort afstand til mange af de største og bedste attraktioner i Nairobi. Nyd en kop kaffe i Karen Blixen Museet, tag på safari og opleve Afrikas vilde natur, kom helt tæt på giraffer i Giraffe Centre og på forældreløse elefant- og næsehornsunger, der bliver håndfordret med kæmpemæssige sutteflasker. På hotellet kan du lade professionelle behandlere forkæle din krop og dine sanser med massage, hvor der bruges velduftende olier, eller du kan få en skønhedsbehandling i salonen. Hotellets restaurant, The Brasserie, serverer udsøgte retter morgen, middag og aften og skulle eftersigende have de bedste steaks i Kenya. Der er dog også skønne vegetariske retter, skalddyr og kager på menukortet.

Restaurant(er)
Spa/wellness
Skønhedssalon
Icon 1 Icon 3

Constance Ephelia Resort  

Luksushotel for hele familien. Der er masser af luft og albuerum på det 120 hektar store hotelområde, hvor villaer og suiter er bygget langs stranden og oppe på klipperne.

Velegnet til par
Velegnet til par
Børnevenlig
Børnevenlig
Dykning
Dykning
Snorkling
Snorkling

Luksushotel for hele familien

Hotellet åbnede 1. februar 2010. Med sin beliggenhed ved to smukke strande på Mahé og udsigt over marine nationalparken Port Launay, har Constance hotelkæden tilføjet endnu et smukt hotel til Seychellerne. Der er masser af luft og albuerum på det 120 hektar store hotelområde, hvor villaer og suiter er bygget langs stranden og oppe på klipperne.

Hotellet er meget børnevenligt, og restauranterne tilbyder børnemenuer og endda baby gourmetmad.

Vejen hertil

Hotellet ligger cirka 40 minutters kørsel fra Mahé lufthavn. Turen går tværs over den smukke ø.

Beliggenhed...

 • Seychellerne
 • Mahé
 • Vestkysten
 • Port Launay
Hvorfor bo her?
 • Masser af aktiviteter
 • 2 flotte strande
 • Lækker spa
 • God snorkeling
 • Value for money

Lokal tid...

Vurdering:
Standard
 
Beliggenhed
Stranden
Service
Snorkling

Stort resort med masser af faciliteter og høj standard, hvor man får valuta for pengene. Dejlige værelser med alle bekvemmelige faciliteter. Stor flot spa. En tand lavere standard end søsterhotellet Constance Lemuria på Praslin. Rabat kan opnåes ved at kombinere ophold på begge steder.

Awards og udmærkelser:

Indian Ocean's Leading Green Resort, World Travel Awards 2016
Luxury Island Resort Award in the Seychelles, World Luxury Hotels Award 2016
Seychelles' Leading Family Resort, World Travel Awards 2016

42 Tropical Garden View Rooms (48m2)
184 junior suites, (62 m2)
40 senior suites, (72 m2)

22 family villas w/ private pool, (350 el 330 m2)
16 beach villas w/ private pool, (370 el 240 m2)
8 hillside villas w/ private pool, (120 el 220 m2)

Presidential villa, (980 m2)

Alle suiter og villaer har aircondition, loftsventilator, badeværelse med bruser og kar, hårtørrer, trådløst internet, TV, Mac Mini (Ipod anlæg til CD/DVD), minibar, sikkerhedsboks og pudemenu.
Alle villaerne har privat minipool eller pool.

Værelses- og suitefaciliteter

Aircondition
Minibar
Sikkerhedsboks
Internet, trådløs
TV, fladskærm
Balkon/terasse
Badekar
Privat pool (ikke alle vær.kat.)
CD afspiller
DVD
Loftsvifte
Te-/kaffe-maskine
Telefon
Hårtørrer
Roomservice

Der findes hele 4 swimmingpools på Constance Ephelia Resort of Seychelles. Desuden 7000 m2 Shiseido Spa i tropisk have, børneklub for 4-12 årige, babysitter service, 5 restauranter, barer, 5 butikker bl.a. parfumeri hvor du kan skabe din egen personlige duft. Fitnesscenter, Padi-dykkercenter, tennisbaner, squashbane og vandsportscenter med havkajakker, katamaraner og vandcykler.

Ephelia indgår i hotelkæden Constance sammen med søsterhotellet Lemuria på Praslin, og der gives specialpriser på kombineret ophold.

Fitness center
Restaurant(er)
Swimmingpool
Børneklub
Spa/wellness
Concierge
Laundry service
Møde- og konferencefaciliteter
Business center
Internet, trådløs
Roomservice
Butikker
TV, fladskærm
Bibliotek
Tennisbane
Volleyball
Lounge/bar
Børnevenlig pool
Souvenirbutik
Børnepasning
Skønhedssalon
Vandsportsaktiviteter
Bordtennis
Dykkercenter
Fisketure kan arrangeres
Cykler
Icon 1 Icon 3 Icon 4 Icon 5
Indhent tilbud
x

Indhent tilbud

Ja tak! Send mig gerne tilbud på rejsen:
Luksus på kanten af Mara floden & ø-ferie på Seychellerne

Bede om et tilbud ved at udfylde nedenstående formular og tryk på "send".

Mange tak for din henvendelse.

Blixen Tours vender tilbage hurtigst muligt.