Indhent tilbud
Bliv ringet op
Har du spørgsmål?

Vi besvarer gerne dine spørgsmål - Ring:

7674 0070

ABNINGSTIDER:
Mandag-torsdag fra kl. 9-17 og fredag 9-16

Sanctuary Chichele Presidential Lodge

9 dage / 7 nætter, pris fra 23.095,-
Lande
ZAMBIA
Områder
South Luangwa
Varighed
9 dage / 7 nætter
Safaritype
All Inclusive safari, Blixen Silver, Familiesafari, Fly-in safari
Indkvartering
Lodge
Transportmidler
Firehjulstrækker
Sanctuary Chichele Presidential Lodge

South Luangwa National Park er kendt for én af Afrikas mest mangfoldige parker, hvor den enorme Luangwa River giver liv og næring til dyr og fugle.
På Sanctuary Chichele Presidential Lodge er de eksperter i at give børn nogle store og lærerige bushoplevelser.

 • South Luangwa National Park
 • Zambias kultur og natur
 • Fotosafari
 • Walking safari
 • Verdens største bestand af flodheste
 • Historisk Lodge

Det frodige Zambia

Sanctuary Chichele Presidential Lodge blev bygget i 1970´erne som et fristed til Præsident Kenneth Kaunda.

Lodgen er stadig holdt i kolonistil og med en placering oppe på toppen af de grønne bakker, og med udsigt ud over den åbne savanne, får du en ren Karen Blixen følelse!
Turen kort
7 nætter South Luangwa Sanctuary Chichele Presidential Lodge
DAG 1
AFREJSE DANMARK


I rejser fra Kastrup til Lusaka med to skift.


DAG 2
ANKOMST SYDAFRIKA


I ankommer i dag til Lusaka. Efter indrejseformaliteterne er overstået tjekker I ind på ny til Mfuwe.

Ved ankomst til Mfuwe lufthavn bliver I mødt af jeres chauffør som kører jer til Sanctuary Chichele Presidential Lodge

Overnatning: Sanctuary Chichele Presidential Lodge
Måltider: All Inclusive med safariaktiviteter
DAG 3 - 8
SOUTH LUANGWA NATIONAL PARK


South Luangwa National Park dækker et areal på over 9.000 km2 - altså noget større end Sjælland.

Parken strækker sig langs med Luangwa River som er en vigtig kilde til liv og næring for hele det sydlige Afrika.


Floden giver hele parken en fantastisk frodighed, hvilket rigtig mange dyre- og fuglearter nyder godt af.

Foruden de almindelige antilopearter som holde til i det sydlige Afrikas Mopane bush, kan man finde to meget sjældne arter i South Luangwa. Thornicroft giraffen (også kaldet Luangwa Giraffen) lever kun i denne park. Den er én af de 9 underarter af giraffer som findes i hele Afrika. Desuden kan man være heldig og se en Crayshay´s Zebra som er en underart af den almindelige savanne zebra (også kaldet Bushells Zebra). Crayhay´s zebra har mere klare og smallere striber end Bushells zebra.I og omkring Luangwa floden lever verdens største bestand af flodheste samt en meget stor bestand af krokodiller.

Flodhestene holder græsset langs floden kort og rigt på nærring, hvilket er til fordel for alle græsædere som kommer ned til floden for at drikke.Den store park er også hjemsted for de afrikanske vilde hunde, som anses for at være én af de mest truede vildtarter i hele Afrika. Hundene jager i flok, og har stor gavn af den store mængde vildt i parken og de mange åbne sletter som slynger sig inde imellem bushen.

Chichele Wild Dogs March
Frodighed giver også et rigt fugleliv, og mere end 400 forskellige fuglearter har fundet vej til South Luangwa National Park.

Nyasa_Lovebird_Allopreening_South_Luangw

Fra Sanctuary Chichele presidential Lodge kan du komme ud på walking safari i bushen med en erfaren guide. En oplevelse for livet, når man kan mærke Afrika helt ind på kroppen.


Der er også mulighed for at besøge lodgens projekt, som er støtte og udvikling af den lokale landsbyskole Uyobo.

Lodgen egner sig rigtig godt til børn. Her er børn i alle aldre velkomne, og der laves mange sjove aktiviteter for børn. De kan komme ud og lære at spore vildtet eller bygge en slangebøsse. De kan også være med til at lave lokale madretter eller lave deres eget papir af elefanternes "affald".

Chichele Presidential Lodge 2

Sanctuary Chichele Presidential Lodge blev bygget til præsident Kenneth Kaunda i 1970´erne. Her kom han med sin familie, når de skulle væk fra storbyen Lusaka og nyde livet i bushen.

Chichele Presidential Lodge

Lodgen er holdt i den gamle kolonistil og placeret på toppen af de grønne bløde bakker som Hemingway beskrev meget levende.

Zambia Chichele Presidentail Lodge

Det giver en fantastisk udsigt ud over landskabet og ikke mindstnogle ubeskrivelige solnedgange.

Værelserne er rummelige og lyse, og har alle en terrasse og dejlig udsigt.Overnatning: Sanctuary Chichele Presidential Lodge
Måltider: All Inclusive med safariaktiviteter


DAG 9
HJEMREJSE


I bliver efter morgenmaden kørt til Mfuwe lufthavn, hvorfra I flyver til Lusaka og videre til Kastrup med to stop undervejs.
 
7 nætter med All Inclusive
Pris pr. Person
Periode Dobbelt
22.08.18 - 31.10.18 29.795
01.11.18 - 15.12.18 23.095
16.12.18 - 20.12.18 24.795
21.12.18 - 31.12.18 31.395
Prisen inkluderer
 • Fly fra Kastrup - Lusaka - Mfuwe t/r
 • Lufthavnsskatter og afgifter
 • Transport fra Mfuwe lufthavn - lodge t/r
 • 7 overnatninger i suite
 • All Inclusive (mad og drikkevarer, undtaget champagne og premium brands)
 • Tøjvask
 • Safariaktiviteter (4x4 og walkingsafari)
Prisen inkluderer ikke
 • Afbestillingsforsikring - 6% af rejsens pris og tegnes ved bestilling af rejsen
 • Rejseforsikring
 • Drikkevarer og måltider udover nævnte
 • Drikkepenge
 • Vaccinationer
Forbehold

De nævnte priser er baseret på billigste flybillet og olietillæg til destinationen. Er billigste flybillet udsolgt og/eller stiger olietillægget vil der være et pristillæg til ovenstående. På visse tider af året, kan der desuden være kampagnepriser på flybilletter, hvor flybilletten kan være billigere og prisen dermed reduceres. Der tages forbehold for udsolgte hoteller og fly.

Blixen Tours tilstræber altid at afvikle rejsen i henhold til programmet, men det kan pga. vejrmæssige forhold og praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre rejsen anderledes end anført.

Indhent tilbud
x

Indhent tilbud

Ja tak! Send mig gerne tilbud på rejsen:
Sanctuary Chichele Presidential Lodge

Bede om et tilbud ved at udfylde nedenstående formular og tryk på "send".

Mange tak for din henvendelse.

Blixen Tours vender tilbage hurtigst muligt.

 

Zambia

Zambia er et relativt tyndt befolket land med en frodig, alsidig natur og en venlig befolkning, der byder besøgende på mangeartede muligheder. Landet er desuden sikkert at rejse i, og inde i en økonomisk positiv udvikling, som gør at også infrastrukturen er under hurtig udbygning.

Zambia er mere end dobbelt så stort som Tyskland, og overvejende beliggende på et højlandssavanneplateau mellem 1000 og 1600 meter over havet. De største vildtmængder finder man dog i dalene omkring landets største floder, som er Zambezi, Luangwa og Kafue. Her har man oprettet nogle af kontinentets største og bedste nationalparker og reservater. Yderlige bør sø- og sumpområderne omkring Lake Bangweulu nævnes, samt de store søer i nord, som f.eks. Lake Tanganyika.

Relativt lidt vides om de i dag cirka 70 etniske gruppers historie før kolonitiden. Dog ved man at hovedparten stammer fra flere bølger af indvandringer nordfra, der oprettede mindre stater, som handlede via kysterne med bl.a. kobber, som stadig i dag er en vigtig indtægtskilde for landet.
De tre berømte ekspeditioner som David Livingstone foretog i anden halvdel af 1800-tallet gik igennem Zambia. Det var også her han døde i 1873, i den sydlige del af Bangweulu sumpene.

Victoria-vandfaldene som Livingstone ”opdagede” er Zambias største turistattraktion,
og byder, udover det fantastiske syn af faldene fra vand, land og luften, også på en række mere eller mindre adrenalingenerende aktiviteter som f.eks. rafting, bungijump, elefantridning og meget andet. Desuden er der mulighed for mere afslappende aktiviteter, f.eks. sejlads på Zambezifloden, traditionel safarikørsel eller noget som Zambia er kendt for, nemlig safari til fods – Walking Safaris.

Zambia har, udover meget fine bestande af kendte dyr som elefanter, bøfler, løver og leoparder, også en række mindre kendte, men
spændende, antiloper samt cirka 740 fuglearter.

Hotel og lodgestandarden er steget betydeligt de sidste 10 år, så der er faciliteter for enhver
smag.

Velkommen til Zambia!

 

Lokal tid...

Rejsetid

South Luangwa Nationalpark
South Luangwa Nationalpark ligger i det østlige Zambia, tæt ved grænsen til Malawi. Parken er på godt 9.000 km² og er en af Afrikas fineste safariparker. Den byder på safarioplevelser i særklasse!

Omkring den livgivende Luangwa River samles parkens dyr i store antal for at drikke og jage. Parken huser over 60 forskellige dyrearter og over 400 forskellige fuglearter. Området er fascinerende på mange punkter: i de tørre vintermåneder består South Luangwa af åben gylden savanne, men henover sommeren forvandles dette landskab til et mekka af grønt, når regnen får planter og blomster til at gro.

En usleben juvel for dem, der brænder for en rigtig oplevelsesrejse.

Lower Zambezi Nationalpark
Når man langsomt nærmer sig Lower Zamebezi Nationalpark, får man fra flyet et fantastisk indtryk af det smukke område. Zambezifloden fremstår næsten uvirkelig med smalle kanaler, som omkranser små øer, og allerede ved indflyvningen kan man være heldig at se elefanter og flodheste, som bader og græsser i det frodige område omkring floden.
Safariaktiviteterne er mange. Her køres safari om dagen og efter mørkets frembrud, og her er gode forhold for safari til fods. Vandaktiviteterne er meget populære. Lad dig drive med strømmen i en kano ned af de fredfyldte kanaler – en perfekt måde opleve dyre- og plantelivet på tæt hold. Bådcruises og fisketure på Zambezifloden er ligeledes et must!

Kafue Nationalpark
Kafue Nationalpark er Zambias største park på godt 22.000 km² (cirka det halve af Danmarks areal). Ved ankomst til Kafue overvældes man af størrelsen på dette område. Alt virker uberørt, råt og meget vildt. Selvom parken primært består af fladt landskab, er her en række interessante floder, skovområder og åben savanne. Her er basis for nogle rigtig gode safarioplevelser på nærmeste hold.

Livingstone
Livingstone er hovedbyen ved Victoria Falls på Zambiasiden. En tur forbi Victoria-vandfaldene er et must, men der er også masser af andre aktiviteter i området, såsom en helikoptertur, en bådcruise eller en tur til Livingstone Island, der ligger lige ved vandfaldene.
Vejr og klima i Zambia

Hos Blixen Tours får vi ofte spørgsmålet: “Hvornår er det bedste tidspunkt at rejse til Zambia?

Men svaret på det spørgsmål er faktisk mere komplekst end som så. Det kommer nemlig an på flere ting, eksempelvis hvad du ønsker, at din ferie skal indeholde, hvor i Zambia du ønsker at rejse hen og hvad dine interesser er. Det kan faktisk betyde, at det som er én persons bedste tidspunkt, kan være en anden persons værste tidspunkt.


Derfor finder du her en beskrivelse af klimaet i Zambia. Ingen kan dog forudsige vejret – slet ikke nu hvor vejret i Afrika bliver mere og mere uforudsigeligt, sandsynligvis på grund af den globale opvarmning, og vi pludseligt ser regnbyger i ørkenen og omfattende tørke, når det burde regne. Derfor giver denne beskrivelse udelukkende et generelt overblik over vejret og klimaet i Zambia hen over året.


I december, januar, februar og marts kommer størstedelen af nedbøren i Zambia. Jo længere du kommer mod nord, jo tidligere starter regnen, og jo senere stopper den igen. Der kommer generelt mere regn i de østlige egne og de højere beliggende egne end der gør i de vestlige egne og i lavlandet. Disse måneder kaldes for Zambias ”Emerald Season”. I denne grønne og frodige “smaragd-sæson” lukker de fleste camps og mange uasfalterede veje i Zambia bliver ufremkommelige.

I april og maj er regnen stilnet af. Landskabet er stadig grønt, men begynder lige så stille at tørre ud. Nattetemperaturen begynder at falde, særligt i de højere beliggende egne og i de sydlige egne.

I juni, juli og august er nætterne kolde, mens vejret om dagen er klart og varmt. Rejser du hertil i disse måneder, så husk at medbringe varmt tøj til hvis du skal udenfor når solen er gået ned, da nogle aftener og nætter bliver meget kolde. Mange af Zambias små bushcamps åbner i starten af juni, når vejene er blevet så tørre, at de igen er farbare. Dette er starten på højsæsonen i disse områder, hvor der som oftest er skyfrit vejr og hvor der for hver safaritur spottes flere og flere vilde dyr på savannen.

I september og oktober fortsætter temperaturen med at stige; i de lavtliggende dale, som Lower Zambezi, Mana Pools og Luangwa Valley kan der blive meget varmt i oktober. Det gode er, at safariturene bliver ekstra oplevelsesrige her, da dyrene vil holde sig i nærheden af den smule vand, de kan finde.

Vejret i november varierer; det kan være varmt og tørt som i oktober måned eller det kan være tidspunktet for sæsonens første regnbyger. Faktisk er det ofte en meget interessant måned at besøge Zambia, da du nogle dage kan opleve begge vejrtyper.
Vejledende regn og nedbør i Zambia ( i millimeter)
Jan Feb Mar Apr Maj Juni Juli Aug Sep Okt Nov Dec
218 196 106 21 4 0 0 0 0 15 91 186

Vejledende temperaturer i Zambia (dag/nat)
Jan Feb Mar Apr Maj Juni Juli Aug Sep Okt Nov Dec
26/17 26717 26716 26/15 25/12 23/10 23/10 26/12 29/15 31/18 29/18 27/17
Kilde: worldweatheronline.com

Hovedstad
Lusaka

Indbyggere
16 mio.

Sprog
De officielle sprog i Zambia er engelsk. Derudover tales der omkring 70 lokale dialekter rundt omkring i landet. De fleste lokale der arbejder i turistområderne, forstår og taler engelsk. Som regel oplever man ikke de store vanskeligheder med at gøre sig forståelig.

Religion
Zambia er officielt et kristent land, men de forskellige kristne trosretninger blandes ofte, i bedste afrikanske stil, med de mere traditionelle stammereligioner. Muslimer udgør cirka 5 % af Zambias befolkning.

Valuta
Møntsorten er Zambia Kwacha (ZMK). Det er kun tilladt at indføre ZMK 100,- til landet.
Rejsende til Zambia kan veksle fra fremmed valuta til Zambia Kwacha i banker, vekselbureauer og autoriserede hoteller i landet. Det er lettest at veksle USD, Euro eller britiske pund. Det er sjældent det er nødvendigt at veksle til Kwacha, når der overnattes i safaricamps og på hotel i Livingstone, da disse accepterer USD og Euro som betaling. Ligeledes kan drikkepenge også betales i disse valutaer. Du må også højest udføre ZMK 100,-.

Det er en god ide altid at have små sedler med på dig til drikkepenge, en sodavand eller andet, da det er sjældent at f.eks. gadehandlende kan give tilbage på store beløb.

Der er i Zambia ingen begrænsning for hvor meget fremmed valuta der må indføres, men beløbet som indføres skal oplyses ved ankomst. Når du skal veksle kræves det som regel, at du fremviser pas. Det er ulovligt at veksle ”sort” i Zambia.

Betalingskort
Brug af kreditkort er ikke så udbredt i Zambia som herhjemme. Nogle hoteller, camps, restauranter og (større) butikker accepterer de mest kendte betalingskort, såsom VISA/Dankort og Eurocard/Mastercard. American Express og Diners Club accepteres generelt ikke. Betaling med kreditkort medfører dog ofte et gebyr.

Drikkepenge
Drikkepenge i Zambia er meget udbredt. Til guide beregn cirka USD 5-10, til camp personale beregn fra cirka USD 5 per person per dag. Typisk gives drikkepenge til guiden direkte og til camp personale gives beløbet til camp manager. Drikkepenge betales generelt ved afrejse fra en camp/lodge.

På restauranter forventes det at man lægger ca. 10 % oven i beløbet.

Sørg altid for at have mindre sedler ved hånden til drikkepenge.

Påklædning
Påklædningen i Zambia er forholdsvist afslappet og uformel. På de fleste hoteller i Livingstone og i Lusaka forventes det at herrerne kommer i lange bukser til middagen. På visse eksklusive hoteller, og aftener ude i byerne, er det er en god idé at medbringe lidt pænere tøj, inklusiv slips for herrernes vedkommende. Hvis du er i tvivl kan du altid spørge guiden eller på hotellet. Undgå ”pang”-farver på safari og husk en hat med skygge.

Visum og pas
Uanset opholdets længde kræver det visum for danske statsborgere at rejse ind i Zambia. Visum koster USD 50 for en enkelt indrejse. Visum kan købes ved indrejse og skal betales kontant.

Visum kan også søges gennem Zambias ambassade i Stockholm. Der vil være en behandlingstid på op til 7 dage og koster SEK 325.
Der kan også søges om visum online hos Zambias Ambassade, med en behandlingstid på 2-3 dage. Det elektroniske visum skal printes ud og medbringes sammen med pas, gebyret på USD 50 betales kontant ved indrejse til Zambia. Vi anbefaler at man køber visum til Zambia ved indrejse.

Dit pas skal være gyldigt i minimum 6 måneder efter udrejse og der skal være minimum to blanke sider overfor hinanden til viseringer.

Tidszone
GMT: + 2 timer - Zambia har ikke indført sommer- og vintertid.
Dansk sommertid: samme tid som Danmark
Dansk vintertid: + 1 time

Indhent tilbud
x

Indhent tilbud

Ja tak! Send mig gerne tilbud på rejsen:
Sanctuary Chichele Presidential Lodge

Bede om et tilbud ved at udfylde nedenstående formular og tryk på "send".

Mange tak for din henvendelse.

Blixen Tours vender tilbage hurtigst muligt.