Indhent tilbud
Bliv ringet op
Har du spørgsmål?

Vi besvarer gerne dine spørgsmål - Ring:

7674 0070

ABNINGSTIDER:
Mandag-torsdag kl. 9-17
Fredag kl. 9-16

Sri Lanka og Maldiverne

14 dage / 11 nætter, pris fra 38.095,-
Lande
SRI LANKA, MALDIVERNE
Varighed
14 dage / 11 nætter
Indkvartering
Hotel
Sri Lanka og Maldiverne

En drømmerejse med uforglemmelige kulturelle oplevelser kombineret med ultimativ afslapning i luksuriøse omgivelser. Det får du, når du kombinerer Sri Lankas spændende historie, bjergrige landskaber og unikke seværdigheder med Maldivernes kridhvide sandstrande, azurblå hav og smukke koralrev.

Velkommen til en oplevelsesrig rejse i Sri Lanka og ultimativ afslapning på Maldiverne.

 • Colombo
 • Sigiriya Rock
 • Dambulla Rock Tempel
 • Besøg hos lokal familie
 • Polonnaruwa
 • Safari i Minneriya Nationalpark
 • Kridhvide sandstrande og azurblåt hav
 • Blixen Tours VIP All Inclusive
 • Snorkling på Maldiverne

Sri Lanka og Maldiverne

Rejsen starter i Sri Lanka, hvor de første 4 dage blandt andet byder på rundtur i Colombo, en tur op ad den verdenskendte Sigiriya Rock, spændende safari i firehjulstrækker i Minneriya Nationalpark, frokost hos en lokal familie, royale ruiner i Polonnaruwa og en vandretur til det betagende Dambulla Rock Tempel, som ligesom mange andre af Sri Lankas seværdigheder er på UNESCOs Verdensarvsliste.

Efter nogle spændende dage i Sri Lanka, hvor oplevelserne har stået i kø, rejser I videre til det 5-stjernede luksusresort Atmosphere Kanifushi, der byder på en af de flotteste laguner, der findes på Maldiverne. Her skal livet nydes på de kridhvide sandstrande, med sejlture i solnedgangen, med snorkle- og dykkerture under havets overflade, med kølige drinks på terrassen i jeres private villa, med massagebehandlinger i spa’en og med udsøgte måltider i restauranterne – og ikke mindst masser af forkælelse med Blixen Tours VIP All Inclusive pakke. Er der mere eller andet I drømmer om, så sig endelig til, for rejsen kan skræddersyes lige efter jeres ønsker.


Guide
Engelsktalende chaufførguide i Sri Lanka.


Turen kort
1 nat Galle Face Hotel ****, Colombo
2 nætter Heritance Kandalama hotel ****, Dambulla
1 nat Jetwing Beach Hotel ****, Negombo
7 nætter Atmosphere Kanifushi *****, Maldiverne

Dag 1

Afrejse fra Danmark

Afrejse fra lufthavn i Danmark eller Hamborg med flyskifte undervejs.

Dag 2

Velkommen til Sri Lanka og Colombo

I lander i Sri Lanka - typisk om formiddagen. Efter indrejseformaliteterne er klaret, bliver I mødt af jeres engelsktalende chaufførguide, som kører jer til jeres hotel i Colombo. På vejen dertil får I en lille rundtur i Colombo. Resten af dagen kan I bruge, som I vil. Måske trænger I til en lille lur efter den lange rejse eller en forfriskende dukkert i poolen eller i havet. Det kan også være, at I trænger til at få rørt benene med en gåtur på stranden eller I kan gå på opdagelse i byen og shoppe lidt eller få en bid mad.

Hotel: Galle Face Hotel****, Colombo
Måltider: Morgenmad


Dag 3

Sigiriya og Dambulla Rock Tempel

Efter en god nats søvn og en lækker morgenmad bliver I hentet af jeres chaufførguide, som tager jer ud på jeres første spændende tur. Turen går ind i landet, hvor første stop er Sigiriya. Her kører I videre i små TUK TUK’er, hvilket er en oplevelse i sig selv. I skal besøge en lokal familie, som byder jer på en spændende og lækker frokost, som I selv får mulighed for at være med til at tilberede.

Om eftermiddagen tager I afsked med familien og kører videre ind i landet til Dambulla Rock Tempel. Templet, som dateres tilbage til det første århundrede før Kristus, er på UNESCOs verdensarvsliste og det forstår man, straks man ser det. Området består af i alt 80 grotter med smukke vægmalerier og imponerende Buddhastatuer. Selve templet ligger i en 160 meter høj kæmpeklippe og gemmer på intet mindre end 153 stående, siddende og liggende Buddhastatuer, 4 statuer af guder og gudinder og 3 statuer af srilankanske konger. Derudover er vægge og lofter udsmykket med farverige malerier, som fortæller historien om Buddha og hans liv. Væg- og loftsmalerierne dækker et område på i alt 2.100 m2.

Det er en god idé at tage gode sko på, for det kræver en lille vandretur op ad klippen for at komme til templet. Men det syn og den oplevelse, der venter jer på toppen, er absolut anstrengelserne værd.

Efter besøget i Dambulla Rock Temple bliver I kørt til jeres hotel, hvor I kan slappe af og lade dagens spændende oplevelser bundfælde sig.
Hotel: Heritance Kandalama hotel ****, Dambulla
Måltider: Halvpension

Heritanca Kandalama Hotel


Dag 4

Sigiriya og ”Lion Rock”

Dagen starter tidligt med en god morgenmad, hvorefter I bliver kørt til Sigiriva Rock Forest, hvor dagens første oplevelser venter jer.

De gode vandresko skal på igen, for den verdensberømte Sigiriya Rock, også kaldt Løveklippen, skal bestiges. Klippen er at finde på UNESCOs verdensarvsliste og det er virkelig også et helt fantastisk syn, der venter jer i området og i særdeleshed på toppen af klippen. Ifølge gamle skrifter var det Kong Kasvapa (år 477-495) eller hans far, som udvalgte stedet som den ny hovedstad og byggede et kongeligt palads på toppen af det godt 200 meter høje bjerg. Ruinerne af paladset er stadig at finde på klippen sammen med resterne af de badebassiner, haveanlæg, voldgrave og skulpturer som omgav paladset.

1.200 trin fører jer til toppen af bjerget og undervejs passerer I imponerende klippemalerier og et plateau, hvor kongen fik udhugget en kæmpemæssig løve i klippen med poterne hvilende på plateauet. Løvepoterne er her stadig og giver en tydelig fornemmelse af, hvor stort og imponerende et syn det må have været, da hele løven lå og tog i mod de forbipasserende.

Turen er fysisk udfordrende, men hele vejen til toppen bliver I beriget med en fantastisk udsigt over skove og klippelandskaber, som får jer til at glemme anstrengelserne – i hvert tilfælde for en stund.

Sigiriya Rock Forest

Efter Sigiriya Rock er besejret og beundret, kører I videre til Minneriya Nationalpark, hvor I skal på spændende safari. Turen foregår i firehjulstrækkere sammen med andre gæster. Minneriya Nationalpark er særlig berømt for sin enorme bestand af elefanter. Antallet af elefanter er højest i den tørre tid fra juni til september, hvor vandstanden i parkens sø falder og åbenbarer fugtig og frodig jord, som hurtigt bliver til saftige græsområder. Her nyder elefanterne livet, æder sig mætte, mudderbader og parrer sig. Det er selvfølgelig ikke kun elefanterne, som har opdaget dette paradis. I vil også opleve massevis af fugle, aber, hjorte, krokodiller og af og til leoparder og læbebjørne på safariturene.

Sidst på eftermiddagen bliver I kørt tilbage til hotellet – mætte af oplevelser.


Hotel: Heritance Kandalama hotel ****, Dambulla
Måltider: Halvpension

Dag 5

Polonnaruwa, historie og royale ruiner

Efter en god nats søvn og en lækker morgenmad er I klar til en ny dag med spændende oplevelser. I dag går turen til endnu et sted, som velfortjent er på UNESCOs verdensarvsliste; Polonnaruwa.

Polonnaruwa er den anden hovedstad på Sri Lanka og blev bygget i det 11. og 12. århundrede. Hele byen emmer af historie tilbage fra Kong Parakramabahus tid og gemmer på velbevarede ruiner af buddhastatuer, stupaer og andre buddhistiske helligdomme. Oplev blandt andet ruinerne fra det royale palads ”The Gal Viharaya”, der er hugget ud i klippen og hvor fire store statuer af Buddha efter sigende fortæller Buddhas livshistorie.

Bag en tyk firkantet mur finder I Polonnaruwa Quadrangle, som er et område med nogle helt enestående ruiner. En af de mest imponerende er Vatadage, hvor Buddha sidder i lotusstilling med Guard Stones omkring sig som holder vagt.
Her er meget at opleve, så hvis I har lyst, har I mulighed for at cykle rundt i området, så I ikke går glip af noget.

Efter en spændende dag i Polonnaruwa kører I videre til jeres hotel i Negombo.

Hotel: Jetwing Beach Hotel ****, Negombo
Måltider: Halvpension

Jetwing Beach ResortDag 6-13

Maldiverne - afslapning og Blixen Tours VIP All Inclusive

Fyldt op af fantastiske oplevelser går turen nu mod ultimativ afslapning og nogle af verdens smukkeste koralrev på Maldiverne. Her blandt svajende palmer, ved den turkisblå lagune og den 2 kilometer lange kridhvide pudderbløde sandstrand kan I virkelig få slappet af og lade de mange spændende oplevelser på Sri Lanka bundfælde sig.

I bor i private villaer på Atmosphere Kanifushi, som er et skønt 5-stjernet hotel. Her er blandt meget andet flere gode restauranter, Akiri Spa, fitnesscenter, et fantastisk poolområde og mange former for aktiviteter på land og til vands – ikke mindst i det helt utroligt smukke koralrev, som ligger nær hotellet. Her kan du snorkle eller dykke sammen med hotellets PADI-dykkerinstruktører.

Som prikken over i’et får I Blixen Tours helt særlige VIP All Inclusive pakke med blandt andet gratis massagebehandlinger, gratis minibar, 2 x fine dining på The Sunset, 1 x gratis jetski, 1 x dyk, gratis adgang til loungen før afrejse med vandfly og meget, meget mere – så behøver I nemlig ikke at tænke på andet end at nyde jeres drømmeferie på Maldiverne.

Hotel: Atmosphere Kanifushi *****, Maldiverne
Måltider: Blixen Tours VIP All Inclusive

Maldiverne
 
4 nætter Sri Lanka & 7 nætter Maldiverne
Pris pr. Person
Periode Dobbelt
01.07.19 - 20.07.19 38.095
21.07.19 - 28.07.19 39.195
29.07.19 - 31.08.19 38.695
01.09.19 - 10.10.19 38.195
11.10.19 - 21.10.19 39.295
22.10.19 - 31.10.19 38.195
Tilbud

Priserne er beregnet på bestilling senest 60 dage før afrejse. Herefter kan der forekomme en prisforhøjelse.

Rabatterne er indregnet i ovenstående priser.


Bemærkninger

Blixen Tours VIP All Inclusive på Atmosphere Kanifushi inkluderer:

Lounge og ankomst
 • Modtagelse og assistance ved ankomst of afrejse i Malé lufthavn
 • Gratis adgang til lounge (forfriskninger, Wi-Fi m.m.) ved ankomst til Malé før afrejse med vandflyver.
 • Canapés og en flaske mousserende vin på værelset ved ankomst

Mad og drikke
 • Morgenmad, frokost og aftensmad på The Spice (hovedrestaurant). En kombination af overdådig buffet, live cooking stations, tema-aftener og grill
 • Udvalg af snacks i løbet af dagen på The Liquid og The Sunset Pool Bar
 • A la carte frokost menu på The Sunset Pool Bar
 • Frokost eller aftensmad på Just Veg som er den første restaurant på Maldiverne som udelukkende serverer vegetarmad
 • 2 x a la carte aftensmad/fine dining pr. person på The Sunset
 • Spiritus, øl, likører på The Spice, The Liquid, The Sunset og Just Veg
 • Ubegrænset cocktails og mocktails, signature drinks, juices, sodavand, vand, udvalg af te og kaffe tilgængelig på ‘Platinum Plus Cocktails, Spirits & Beer Menu’
 • Bredt udvalg af Premium vine fra hele verden og mousserende vine fra Platinum Plus Wine Menu (vælg mellem 60-80 forskellige vine)
 • Gratis minibar på værelset m. øl, rød- og hvidvin, sodavand og snacks (opfyldes 2 gange dagligt)

Wellness
 • 1 x gratis 50 minutters Balinese Massage pr. person over 16 år

Vandsport
 • 1 x 15 minutters Jet Ski pr. person under opholdet
 • 1 x 15 minutter Banana Boat ride pr. person under opholdet
 • 1 x Regular Dive pr. person over 15 år med ‘Dive & Sail’ (kun for gæster med PADI certifikat. For gæster uden certifikat 1 x introduction dive lesson pr. person.)
 • Gratis lån af snorkling udstyr
 • Gratis lån af ikke-motoriseret vandsportsaktiviteter (windsurfing, katamaran, kano, stand-up paddle)

Udflugter
 • Ubegrænset deltagelse på snorkling udflugter under opholdet. Der arrangeres to daglige ture (kl. 9.30 og kl. 14.30 afhængig af vejret). Børn skal være fyldt 6 år for at deltage
 • Fiskertur i solnedgangen (én gang pr. ophold) (afhængigt af vejret)
 • Én gratis udflugt under opholdet (vælg mellem forskellige udflugtsmuligheder)

Sport
 • Gratis adgang til fitness center, tennisbane, indendørsaktiviteter

Underholdning
 • Gratis adgang til The Kids Club
 • Gratis internet adgang i alle villaer og ved hotellets offentlige opholdsteder
 • Daglig musik og DJ aften

Ydelserne og aktiveter kan ikke refunderes, ombyttes eller overdrages til andre gæster

- - -

Blixen Tours VIP All Inclusive er gældende på ankomstdagen fra kl. 12.00 og helt frem til afrejse.
Officiel check-in på værelset kl. 14 og check-ud kl. 12.Skræddersyet rejse
Denne rejse kan tilpasses til det antal nætter som ønskes - eller kombineres med ophold på andre hoteller og destinationer. Ring til en af vore rejsespecialister for mere information på telefon 76740070 eller skriv til os via vores kontaktformular.


Prisen inkluderer
 • Flybillet Kastrup - Colombo - Maldiverne t/r på økonomiklasse og billigste billettype med skift undervejs
 • Rundrejse på Sri Lanka som i ovennævnte program inkl. engelsktalende chaufførguide
 • Adgang til lounge ved ankomst til Malé før afrejse med vandflyver
 • Transport Malé lufthavn - Atmosphere Kanifushi med vandflyver t/r
 • 7 nætter i viste værelseskategori
 • Blixen Tours VIP All Inclusive
 • Lufthavnsskatter, brændstoftillæg og afgifter
 • Bidrag til Rejsegarantifonden, sikkerhedsfond og ansvarsrisiko
Prisen inkluderer ikke
 • Afbestillingsforsikring - 6% af rejsens pris og tegnes ved bestilling af rejsen
 • Rejseforsikring
 • Drikkevarer og måltider udover nævnte
 • Drikkepenge
 • Vaccinationer
 • Visum til Sri Lanka (30 USD)
Forbehold

De nævnte priser er baseret på billigste flybillet og olietillæg til destinationen. Er billigste flybillet udsolgt og/eller stiger olietillægget vil der være et pristillæg til ovenstående. På visse tider af året, kan der desuden være kampagnepriser på flybilletter, hvor flybilletten kan være billigere og prisen dermed reduceres. Der tages forbehold for udsolgte hoteller og fly.

Blixen Tours tilstræber altid at afvikle rejsen i henhold til programmet, men det kan pga. vejrmæssige forhold og praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre rejsen anderledes end anført.

Indhent tilbud
x

Indhent tilbud

Ja tak! Send mig gerne tilbud på rejsen:
Sri Lanka og Maldiverne

Bede om et tilbud ved at udfylde nedenstående formular og tryk på "send".

Mange tak for din henvendelse.

Blixen Tours vender tilbage hurtigst muligt.

 

Intro

Ved kysterne ligger charmerende havnebyer, der har været genstand for utallige kampe mellem portugisere, franskmænd og englændere, som alle ville kontrollere de vigtige havne. Her kan du blandt andet udforske spændende historiske forter, som blev bygget af kolonisterne, så de kunne forsvare sig. Ved kysterne finder du også flere moderne byer med luksushoteller, trendy barer og populære restauranter.
De sydlige kyster er dækket af store, frodige dadelplantager og her er også flere marinenationalparker, der blandt andet beskytter havskildpadderne, som kommer for at lægge deres æg på stranden. Og så er der ikke mindst smukke langstrakte sandstrande med svajende palmetræer, små bugter, laguner med azurblåt vand og koralrev med et fantastisk liv af tropiske fisk, havskildpadder og delfiner, der giver dykkeroplevelser ud over det sædvanlige.

Velkommen til en fuldkommen rejseoplevelse i Sri Lanka!

Se vores rejser til Sri Lanka

Lokal tid...

Rejsetid

11-18 timer

Kandy
Byen Kandy er beliggende midt på øen i et smukt og frodigt bakkelandskab. I mere end to århundreder blev byen udsat for voldsomme invasioner fra tre europæiske lande – Portugal, Holland og England – og måtte i 1815 endelig bøje sig for britisk kolonisation. Byen er indehaver af et af de mest hellige buddhistiske relikvier – Buddhas hjørnetand – som befinder sig i Tandens Tempel og som tiltrækker buddhister fra hele verden. Tilstrømningen af pilgrimme kulminerer til den årlige Esala Perahera festival, hvor tanden føres gennem byens gader på ryggen af en smukt udsmykket elefant. Denne festival er en af Asiens mest farverige festivaler og foregår i juli-august.
Kandy var kongesæde fra 1300 tallet og til øen blev en britisk koloni og ved Tandens Tempel og søen finder du stadig kongens og dronningens palads, audienssalen, det royale bådhus og det royale sommerhus – bygninger som alle giver et spændende indtryk af den singalesiske arkitektur. Besøg også byens ædelstensmuseum og basaren - og Kandy Lake, som blev bygget af den sidste konge i 1798.
Vest for Kandy kan du besøge National Zoological Garden, der eftersigende har Asiens bedste akvarium, med over 500 arter af tropiske fisk, og Pinnewela Elephant Orphanage, som er det første hjem i verden for forældreløse elefantunger.

Nuwara Eliya
I bjergene på midten af øen, i 1.868 meters højde, ligger stationsbyen Nuwara Eliya i et spektakulært landskab. Byen er særdeles velholdt og ligner mest af alt en britisk landsby, med røde murstenshuse, grønne plæner og ”countryclubs”. Byen er hovedstad for Sri Lankas teproduktion og her dyrkes ”verdens bedste te” – også kaldet ”The Champagne of Teas”. Lige syd for byen finder du Hakgala Botanical Gardens, som var området, hvor te for første gang blev dyrket i
Sri Lanka.
I hjertet af Nuwara Eliya ligger byens juvel – den 117 år gamle 18-hullers mesterskabsgolfbane. Den starter i det ene hjørne af byen, forsætter forbi floder og gennem smuk natur og slutter i dalene omkring byen og er en af de smukkeste og mest naturskønne baner i verden.
Omkring 30 km fra byen ligger Horton Plains, hvis bakkede landskaber gemmer på et rigt dyreliv. Det er meget populært at gå til ”Land’s End”, som ender i et brat fald på 213m ned til frodig jungle.

Haputale
Haputale er beliggende i den sydlige del af øen i 1.431 meters højde. Området er kendt for sin fantastiske natur og rige dyreliv og her ses ofte aber, hjorte, harer og smukke fugle. Her er mange gode stier til vandre- og cykelture og udkigspunkter, hvor du kan se til blandt andet Yala nationalpark, Adams Peak og Kataragama Templet.

Anuradhapura
Byen var Sri Lankas første hovedstad og blev grundlagt i år 500 f.Kr. Den var et af de vigtigste kultsteder i den buddhistiske verden, indtil byen blev erobret af det indiske Choladynasti og langsomt begyndte at forfalde, til den til sidst var dækket af regnskov. Sådan stod byen til den i begyndelsen 1800 tallet blev genopdaget af englænderne, som udgravede og genopbyggede de mange paladser, klostre, stupaer og stenskulpturer. Byen blev igen et eftertragtet valfartssted for buddhister, som ville besøge de mange stupaer, der eftersigende skulle indeholde relikvier af Buddha selv. Den mest berømte er Bodhi Tree, der er et stykke af Buddhas figentræ, som han mediterede under, da han nåede den fuldkomne oplysning.
Vest for byen ligger Wilpattu National Park, som er Sri Lankas største og ældste park. Blandt parkens beboere kan nævnes flere sjældne fuglearter - og pytonslanger, som sagtens bliver 6-10 meter lange.

Polonnaruwa
Polonnaruwa ligger på den centrale del af øen og var Sri Lankas anden hovedstad efter Anuradhapura blev ødelagt i år 993. Byen er et af de mest enestående arkæologiske områder på øen og er da også optaget på UNESCOs Verdensarvsliste. Her kan du opleve gamle templer, monumenter og paladser, enorme Buddha-statuer, der er hugget ud i klipperne og smukke parker og haver.

Galle
På øens sydvestkyst finder du havnebyen Galle, der er Sri Lankas fjerde største med sine ca. 80.000 indbyggere. Her finder du blandt andet et smukt fort, der er optaget på UNESCOs Verdensarvsliste. Fortet blev bygget af hollandske kolonister i 1663, efter de havde erobret byen fra portugiserne, og giver os i dag et spændende indblik i kolonimagternes tilstedeværelse på øen.

Negombo
På Sri Lankas vestkyst, i naturskønne omgivelser med laguner og kridhvide sandstrande, finder du Negomba, der er en af de mest liberale byer på øen, med en moderne livsstil, et livligt natteliv, populære barer og restauranter og flotte luksushoteller. Byen er en gammel fiskerby og er også i dag kendt for sine populære fiskemarkeder.

Batticaloa
På østkysten, knap 100 km syd for Colombo, ligger Batticaloa - en stor kommerciel by, der blandt andet huser østkystens universitet. Området er særlig elsket for sine kridhvide sandstrande, azurblå laguner og – ikke mindst – smukke koralrev. Vandstanden i lagunen er lav helt ud til 150-200 meter fra kysten, hvilket giver perfekte forhold til snorkling ved revet – også for børn.
Syd for Batticaloa ligger Gal Oya National Park, hvis langstrakte græssletter er hjemsted for utallige dyre-og fuglearter. Den bedste tid at besøge parken er i marts og juli, hvor du kan se enorme flokke af elefanter – ofte op til 150 ad gangen.

Trincomalee
Trincomalee ligger på en halvø i Den Bengalske Bugt og er en af Sri Lankas vigtigste havnebyer. Byen var gennem århundrede genstand for adskillige erobringer, da både portugiserne, englænderne og franskmændene var meget interesseret i det, som Admiral Nelson kaldte for ”den bedste havn i hele verden”. Også under Anden Verdenskrig var havnen populær, da den var de allieredes vigtigste flådebase i Det Indiske Ocean.

Passekudah
Strandende ved Passekudah er nogle af de smukkeste i Sri Lanka. Lange pudderbløde sandstrande med svajende palmetræer og lavt krystalklart vand giver de bedste muligheder for perfekte stranddage, hvor du kan nyde solen, atmosfæren og de smukke omgivelser. Her er også rigtig gode forhold til snorkling og dykning, da området gemmer på flere flotte koralrev med masser af liv.

Yala
I den sydlige del af Sri Lanka ligger Yala National Park. Parken er hjemsted for en række truede dyrearter og er særligt kendt for sine store flokke af elefanter og de sky leoparder. Naturen i parken minder meget om den afrikanske, med tørt tornekrat og små skovlysninger, og er et perfekt område til safari.

Sri Lanka klima og vejr

'Hvornår er det bedste tidspunkt af rejse til Sri Lanka' bliver vi ofte spurgt om?

Sri Lanka er på alle måder en fantastisk rejsedestination – også når det gælder klimaet. Øen er lidt anderledes med hensyn til vejr og klima end de andre asiatiske lande, som er kendt og elsket for deres meget varme og tropiske klima. Sådan er vejret også på Sri Lanka, men hvor de andre lande har en ”dårlig” rejsesæson på grund af monsunen, så kan man faktisk rejse til Sri Lanka året rundt. Vejret her er nemlig delt op i to sæsoner; når det er regntid på den sydlige del af øen, så er det varmt og tørt på den nordlige del af øen – og omvendt. Så der vil altid være et sted på øen, hvor vejret er godt og vandet er lunt, så man kan slappe af i solen eller tage ud og udforske denne fantastiske ø.


Sydvestkysten af Sri Lanka – Yala monsunen
Yala monsunen, som er den ene af Sri Lankas to monsunsæsoner, starter i maj og slutter i august. Den holder til på den sydvestlige del af Sri Lanka, hvor blandt andet byerne Galle og hovedstaden Colombo er beliggende.

Højsæsonen på den sydvestlige del af øen er fra december til marts, hvor her er tørt og varmt. Det er samtidig det mest populære tidspunkt for danskere at rejse til Sri Lanka, da mange gerne vil væk fra vintermørket og -kulden og hen til sol, varme og skønne sandstrande.

Nordøstkysten af Sri Lanka – Maha monsunen
På den nordøstlige del af Sri Lanka, hvor blandt andet byen Trincomalee er beliggende, holder den anden af Sri Lankas to monsunsæsoner til. Den hedder Maha monsunen og starter i oktober og slutter igen i januar.

Højsæsonen på denne del af øen er fra maj til september, hvor klimaet er tørt og varmt.

Høj- og lavsæson på Sri Lanka
Der er ikke en decideret høj- og lavsæson på Sri Lanka, da der altid er godt og varmt vejr et sted på øen, og Sri Lanka derfor er en attraktiv rejsedestination året rundt.

Der er dog flest der rejser til Sri Lanka i månederne december til marts, hvilket sandsynligvis hænger sammen med, at danskerne på dette tidspunkt trænger til en pause fra den danske vinter. Samtidig er der færrest der rejser til øen fra juni til august, som er de måneder, hvor der kommer mest nedbør på den sydvestlige del af øen.

Colombo JAN FEB MAR APR MAJ JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
Dag temp. 31 31 32 32 31 30 30 30 30 30 30 30
Nat temp. 22 23 24 25 26 26 25 25 25 24 23 23
Nedbør(mm) 58 78 128 246 392 185 122 120 245 365 414 175


Nuwara Eliya


JAN


FEB


MAR


APR


MAJ


JUN


JUL


AUG


SEP


OKT


NOV


DEC
Dag temp. 20 21 23 23 21 19 19 19 19 20 20 19
Nat temp. 9 10 10 11 13 13 13 13 12 12 12 11
Nedbør(mm) 101 78 72 158 176 172 165 161 179 227 222 196

Pas og visum
Der kræves visum til Sri Lanka for danske statsborgere, der
skal ansøges om visum inden ankomsten til Sri Lanka. Der kan
ansøges om visum online på www.eta.gov.lk
Man skal medbringe en gyldig returbillet og et pas, der som
minimum skal være gyldigt i 6 måneder EFTER afrejse fra Sri Lanka.

Areal
Sri Lanka dækker et areal på 65.610 km2. Fra nord til syd er øen 430 km og på det bredeste stykke 225 km.

Befolkning
Øen har 19,5 millioner indbyggere.

Generelle sundhedstips
Sri Lanka er et af de mest hygiejniske lande i Asien og maveproblemer er derfor sjældent et problem. Alligevel er det en god idé at følge disse retningslinjer:

- Det vigtigste er kun at drikke og skylle munden i vand, der er købt på flaske. For at undgå dårligt vand, anbefaler vi, at du kun køber vand i supermarkeder og andre lignende butikker.
- Vand fra kokosnødder er kendt for kunne berolige en sart mave.
- Det er normalt at spise med fingrene i Sri Lanka og anses derfor på ingen måde som uopdragent, men hav altid rene hænder.

Det er altid bedst at drikke vand købt på flaske. Det kan købes i alle hotelbarer, restauranter og lokale butikker. Vær opmærksom på at drikke rigeligt vand gennem hele dit ophold, for at undgå dehydrering.

Hovedstad
Colombo

Påklædning
Afslappet påklædning er accepteret, men badetøj er kun tilladt i pool området eller på stranden og absolut ikke indenfor på hotellet. Kroppen skal være fuldt tildækket, når du besøger templer og andre hellige og religiøse områder, så tag lange kjoler eller bukser på.

Shopping
Verdens fineste te og krydderier bliver dyrket på Sri Lanka og de er ligeledes berømte for deres dyrebare ædelstene. Derudover kan du finde et stort udvalg af batik, sølv- og messingvarer, pyntegenstande og smykker og du kan købe mærkevaretøj og keramik til favorable priser. Der “pruttes” ikke om prisen i supermarkeder og i shopping centrene, men på markederne og i mindre butikker er det muligt at forhandle lidt om prisen.

Sprog
Det officielle sprog i Sri Lanka er singalesisk, som ¾ af øens befolkning taler, og tamil.

Religion
Størstedelen af øens befolkning, 69,3%, er buddhister. Hinduisme er også relativt
udbredt, da 15,5% af befolkningen tilhører denne religion. Muslimer udgør 7,6% og katolikker knap 6,8%. Kun 0,7% af befolkningen er protestanter.

Valuta
Møntfoden i Sri Lanka hedder Sri Lanka Rupier (LKR). Du kan medbringe kontanter (Pund sterling, Euro eller US Dollars) eller rejsechecks – det er dog nemmest at veksle kontanter. Vi anbefaler, at du veksler penge, når du ankommer til lufthavnen i Columbo. Bankerne her har åbent hele døgnet. Du kan også veksle på hotellerne, men kursen vil sandsynligvis være dårligere.

Tidsforskel
Dansk sommertid: + 3½ timer på Sri Lanka
Dansk vintertid: + 4½ timer på Sri Lanka

Sri Lankas øst og sydkyst har rigtig mange populære surferspots og også på vestkysten giver klipperne gode bølger til padlesurferne. Derudover byder Det Indiske Ocean på optimale forhold til snorkling og dykning, til mange former for vandsport - og ikke mindst til dybhavsfiskeri.

Padlesurfing
Windsurfing
Kitesurfing
Dykning og snorkling
Fiskeri
Vandring
Rafting
Safari
Vandsport
Udforskning af øens grotter
Golf
Paragliding
Flyve med luftballon

 

Når du nærmer dig Maldiverne fra luften, fornemmer du tydeligt, at du nu er på vej til noget ganske særligt.

Så langt øjet rækker ses små koraløer som perler i det azurblå hav. Øerne åbenbarer sig for dig som et tropeparadis med sol, vand, varme og kridhvide strande med blidt svajende kokospalmer. Fugle i fantastiske farver glider henover det klareste hav, du kan forestille dig. Du har sikkert hørt om, at utallige farvestrålende fisk og planter gør Maldiverne til et af verdens bedste områder at dykke og snorkle i, men først nu tror du det rigtigt. Du kan næsten ikke vente på at komme ud og opleve det hele.
Maldiverne består af cirka 1200 øer, hvoraf de 220 er beboede. Tilsammen er de på størrelse med halvdelen af Bornholm. Den sydligste del af den 750 kilometer lange øgruppe krydser ækvator og består af 26 atoller, der er opstået omkring vulkaner, som senere er sunket i havet. . 
Der er 436.000 indbyggere på Maldiverne, hvoraf en fjerdedel bor i hovedstaden, Malé. Befolkningen er overvejende af indisk afstamning og muslimer. De lever af fiskeri, bådebyggeri, lidt landbrug og ikke mindst turisme. For at komme til øerne må man med båd, vandfly eller indenrigsfly. På øerne er der som regel kun bygget et lille hotel med stor hensyntagen til naturen. Langt de fleste steder kan du færdes barfodet, og ofte kan du gå øen rundt på mindre end en halv time. Surfing, snorkling, dykning, sejlads og fiskeri er tilgængeligt lige uden for værelsesdøren. Det er lige her den romantiske drøm om en afslappet ferie i pagt med naturen kan virkeliggøres. 

>> Se rejser til Maldiverne

 
 
 

Lokal tid...

Rejsetid

11-17 timer afhængig af flyselskab

Rejsetid til Maldiverne - hvor lang tid tager det at flyve til Maldiverne?

Rejsen til Maldiverne er typisk med afrejse fra Kastrup, Billund eller Hamborg med mellemlanding og flyskift i en af de europæiske storbyer, Qatar eller Dubai afhængigt af flyselskabet. Flyvetiden er sammenlagt fra 11 timer afhængig af ruten. Den samlede rejsetid afhænger selvfølgelig af, hvor lang tid man har til at skifte fly undervejs.

Til Maldiverne benytter vi oftest flyselskaberne Emirates, Qatar Airways, Turkish Airlines, Lufthansa, Swiss/Edelweiss og Austrian.Transport videre til hotellet er altid inkluderet i vores rejser

Ved rejser til Maldiverne med Blixen Tours har vi altid inkluderet transport fra lufthavnen i Malé til hotellet tur/retur. Transporten består enten af båd eller vandflyver og til de sydligst liggende øer indenrigsfly og båd.

Maldiverne består af cirka 1.200 øer, der er samlet i 26 større klynger af øer - nærmere betegnet atoller. Disse er opstået omkring vulkaner, der senere er sunket i havet. Kun cirka 220 af øerne er fast beboede.

Den 750 kilometer lange øgruppe er tilsammen på størrelse med halvdelen af Bornholm. Den sydligste del af øgruppen krydser ækvator. For dem alle gælder det dog, at det højeste punkt kun er omkring 2 meter over havets overflade. Og en del af øgrupperne bryder den slet ikke. Mange atoller ses derfor også kun som turkise aftegninger under havoverfladen. Det er dermed en naturoplevelse i sig selv at betragte øerne fra en vandflyver, da det giver jer en ekstra dimension til jeres rejse til Maldiverne og en klar forståelse af omgivelserne.

Hver atolgruppe på Maldiverne har et navn og sin egen administrative enhed, nærmest at sammenligne med amter.

Vejr og klima på Maldiverne


Vi bliver ofte spurgt om 'hvornår er det bedste tidspunkt at rejse til Maldiverne?'

Men fordi temperaturerne her er så behagelige, kan du faktisk besøge Maldiverne året rundt.

Maldiverne er derfor også en særdeles attraktiv rejsedestination året rundt. På grund af øgruppens beliggenhed uden for cyklonbæltet og tæt ved ækvator skinner solen nemlig de fleste dage, og dagtemperaturen ligger omkring 30 °C uanset årstiden. Nattemperaturen er omkring de 25-26 °C.


Temperaturen varierer altså meget lidt, og varmen er behagelig - og så er havvandet altid lunt; omkring 28 grader året rundt.

Højsæsonen på Maldiverne er dog fra januar til april, hvor der kommer mindst nedbør.

Det er i månederne maj til december, at den meste nedbør falder, men det er sjældent heldagsregn. Vejret er hurtigt omskifteligt her - og selv når det regner, er her behageligt varmt. Du kan altså forvente 7-8 solskinstimer om dagen uanset sæsonen, og derfor er Maldiverne en fantastisk helårsdestination for alle der elsker sol, sand og vand.

Klimatabel:

Jan Feb Mar Apr Maj Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Luft 30 30 31 32 31 31 30 30 30 30 30 30
Vand 27 27 28 28 28 28 28 28 28 28 27 27
Nedbør 92 22 58 108 224 162 145 189 208 228 230 198

Pas og visum
Der kræves for danske statsborgere visum til Maldiverne, som udstedes ved ankomst og gælder i 30 dage. Man skal desuden medbringe en gyldig returbillet og et pas, der som minimum skal være gyldigt 6 måneder EFTER afrejsen fra Maldiverne.

Areal
Maldiverne er samlet 298 km2. Landet strækker sig dog over 750 kilometer fra nord til syd.
(dobbelt så langt som Jylland)

Befolkning
Singalesere, dravider

Styreform
Republik

Geografi
Asien, Maldiverne ligger i det Indiske ocean, ved ækvator. Landet består af cirka 1.200 koraløer, der ligger i 26 atoller. Kun 220 øer er beboede.

Hovedstad
Malé, 143.000 indbyggere

Højeste punkt
2.4 meter, unavngivet punkt på Wilingili øen i Senu eller Addu Atollen

Indbyggertal
436.330

Priser og drikkepenge
Prisniveauet på hotellerne på Maldiverne er relativt højt (på niveau med danske priser), men kommer man ud i de lokale butikker ligger de generelt under danske priser.

De fleste steder vil det være normalt f.eks. at give kuffertbærere 1 USD eller lignende. På de fleste resorts er det desuden kutyme, at man betaler ens tjener, værelsespersonale og butler drikkepenge direkte ved opholdets afslutning. Har man under opholdet flere tjenere, er der normalt en ”tipping box”, hvor drikkepengene kan afleveres, og de bliver derefter delt mellem personalet.

Beløbet man betaler i drikkepenge er individuelt og afhænger af hvor tilfreds man har været med den service man har fået. En guideline er USD 10-15 om ugen. På visse restauranter er der indlagt obligatoriske drikkepenge på regningen – det drejer sig typisk om 10 %, som lægges oven i.

Påklædning
Om dagen er påklædningen afslappet. Medbring let bomulds- og badetøj samt badesko som kan beskytte mod koraller og små rokker under badning. I Malé by og på andre udflugter dækker man det meste af benene samt skuldrene.

Påklædningen på hoteller og resorts er meget afslappet, på enkelte restauranter kan der dog være dresscode. Det er ikke tilladt at bade topløs, ligesom nøgenbadning er forbudt.

Religion
Islam er statsreligion

Sprog
Det officielle sprog på Maldiverne er Dhivehi, men engelsk er også meget udbredt.

Tidsforskel
Dansk Vintertid: + 4 Timer
Dansk Sommertid: + 3 Timer

Toldformaliteter
Maldiverne er et muslimsk land. Her er totalforbud mod indførsel af alkoholiske drikkevarer, ligesom det er forbudt at indføre pornografisk materiale, narkotiske stoffer og religiøse symboler.
Det er ikke tilladt at indføre fersk kød og dele af planter eller dyr. Der er strenge straffe for indførelse af narkotika, samt udførsel af hele eller dele af truede dyr og planter.

Valuta
Møntenheden på Maldiverne er Rufiyaa (Rf). Dog er USD og Euro accepteret valuta næsten alle steder. Det er derfor ikke nødvendigt at veksle til Rufiyaa ved ankomst til Maldiverne, og vi anbefaler det heller ikke, da de forskellige resorts kun tager imod fremmedvaluta (f.eks. USD og Euro).

Bemærk - ved betaling med dollars (USD) er der af sikkerhedsmæssige årsager flere steder og hoteller, der kun accepterer nyere pengesedler (fra 2009 eller nyere).

De fleste butikker og hoteller accepterer kreditkort som VISA og Eurocard.

Vand
Vandet fra hanerne er filtreret og kan drikkes. Dog anbefaler vi at man drikker vand fra flaske.

Åbningstider
Åbningstider er normalt: Søndag – Torsdag: 7:30–14:30 i den offentlige sektor, og 9:00–17:00 i den private sektor.

Maldiverne holder weekend fredag-lørdag.

Det lever de af
Turismen har fået stor betydning for Maldiverne, den udgør således 20% af landets nationalprodukt.

Fiskeri er blevet det næststørste erhverv, det udgør en stor del af Maldivernes eksport foruden at forsyne hjemmemarkedet. Man fisker især efter bonitoen, der er i familie med tunfisken. Hertil er Japan den største aftager.

Den største attraktion på Maldiverne er uden tvivl de kridhvide koralstrande og det krystalklare vand med fisk i alle regnbuens farver.

Maldiverne gemmer nemlig på nogle af de bedste dykker- og snorkleoplevelser i verden, da I her kan finde tropefisk i alverdens farver, havskildpadder og fantastiske koralformationer. Øgruppen er derfor også et eftertragtet sted for dykkere og windsurfere, både begyndere og erfarne, der søger det bedste inden for begge sportsgrene.

Er man til dybhavsfiskeri hører Maldiverne også blandt de bedste steder i verden.

Snorkling og dykning
Dybhavsfiskeri
Mange former for vandsportsaktiviteter
Vandreture
Strandture
Helseklub
Hyggelige restauranter

Indhent tilbud
x

Indhent tilbud

Ja tak! Send mig gerne tilbud på rejsen:
Sri Lanka og Maldiverne

Bede om et tilbud ved at udfylde nedenstående formular og tryk på "send".

Mange tak for din henvendelse.

Blixen Tours vender tilbage hurtigst muligt.