Indhent tilbud
Bliv ringet op
Har du spørgsmål?

Vi besvarer gerne dine spørgsmål - Ring:

7674 0070

ABNINGSTIDER:
Mandag-torsdag kl. 9-17
Fredag kl. 9-16

Sri Lankas kontraster og UNESCO seværdigheder

11 dage / 8 nætter, pris fra 17.595,-
Lande
SRI LANKA
Varighed
11 dage / 8 nætter
Indkvartering
Hotel
Sri Lankas kontraster og UNESCO seværdigheder

Betagende natur med frodige skove, grønne bakker og dale og smukke strande. Helt unikke kulturelle oplevelser. Et rigt dyreliv med nogle af de største bestande af elefanter i Asien. Den ene seværdighed efter den anden, som helt fortjent er på UNESCOs Verdensarvsliste. Det og meget mere – det er Sri Lanka.

 • Dambulla Rock Temple
 • Sigiriya Rock Fortress
 • Besøg hos de lokale
 • Kandy og Det hellige Tempel
 • Uforglemmelig togtur
 • Horton Plains og verdens ende
 • Udawalawe og de vilde elefanter
 • Galle by og fort
 • Sejltur gennem mangroven

Sri Lankas kontraster

Tag med på en fantastisk rundrejse til nogle af Sri Lankas absolutte højdepunkter. Oplev Dambulla Rock Temple og dets mange velbevarede buddhastatuer og vægmalerier. Bestig Sigiriya Rock og se resterne efter det imponerende kongelige palads og kæmpeløven, som tog imod de besøgende. Kør i TUK TUK og spis frokost med de lokale. Besøg den smukke by Kandy og templet, som gemmer på et helligt relikvie fra Buddha. Stig på toget og glæd jer til en togtur, I aldrig glemmer. Kom på safari i Udawalawe Nationalpark og se de imponerende asiatiske elefanter i deres naturlige omgivelser – og meget andet af Sri Lankas fantastiske flora og fauna. Besøg Horton Plains og se verdens ende. Udforsk Galle by og fort til fods og på cykel og tag på sejltur gennem mangroven på Madhu River. Det og meget mere venter jer på denne oplevelsesrige rundrejse i Sri Lanka.

Velkommen til en spændende rundrejse til Sri Lankas betagende natur og imponerende seværdigheder.

Afrejsedage
Der kan laves rejser til Sri Lanka alle dage. Udover afrejse fra Kastrup eller Hamborg er der er mulighed for at rejse til Sri Lanka fra Billund, Ålborg, Århus og Rønne mod tillæg.

Skræddersyet rejse
Denne rejse kan tilpasses det antal nætter, som I ønsker - eller kombineres med ophold på andre hoteller og destinationer. Ring til en af vore rejsespecialister for mere information på telefon 7674 0070 eller skriv til os via vores kontaktformular.

Indkvartering og standard
4-stjernede hoteller

Guide og transport
Privat engelsktalende chaufførguide i Sri Lanka.

Børn på rejsen
Rejsen er egnet for børn
Turen kort
1 nat Jetwing Beach Hotel ****, Negombo
2 nætter Heritance Kandalama hotel ****, Dambulla
1 nat Amaya Hills Hotel ****, Kandy
1 nat St. Andrews Hotel ****, Nuwara Eliya
1 nat Kalu’s Hideaway Hotel ****, Udawalawe
2 nætter Tamarind Hill Hotel ****, Galle

Dag 1

Afrejse fra Danmark

Afrejse fra Danmark med fly mod Sri Lanka.

Dag 2

Velkommen til Sri Lanka og Ngombo

I lander i Sri Lanka - typisk om formiddagen. Efter indrejseformaliteterne er klaret, bliver I mødt af jeres engelsktalende chaufførguide, som kører jer til jeres hotel i Negombo. Her kan I hvile ud efter den lange rejse, så I er klar til de mange oplevelser, som venter jer.

Hotel: Jetwing Beach Hotel ****, Negombo
Måltider: Morgenmad

Jetwing Beach Hotel


Dag 3

Dambulla Grottetempel

I starter dagen med en lækker morgenmad på hotellet. Herefter bliver I hentet af jeres chaufførguide og så går turen mod den første af mange spændende seværdigheder, I skal opleve; Dambulla Rock Temple.

Templet, som dateres tilbage til det første århundrede før Kristus, er på UNESCOs verdensarvsliste og det forstår man, straks man ser det. Området består af i alt 80 grotter med smukke vægmalerier og imponerende Buddhastatuer. Selve templet ligger i en 160 meter høj kæmpeklippe og gemmer på intet mindre end 153 stående, siddende og liggende Buddhastatuer, 4 statuer af guder og gudinder og 3 statuer af srilankanske konger. Derudover er vægge og lofter udsmykket med farverige malerier, som fortæller historien om Buddha og hans liv. Væg- og loftmalerierne dækker et område på i alt 2.100 m2.

Det er en god idé at tage gode sko på, for det kræver en lille vandretur op ad klippen for at komme til templet. Men det syn og den oplevelse, der venter jer på toppen, er absolut anstrengelserne værd.

Dambulla Rock Temple

Efter besøget i Dambulla Rock Temple bliver I kørt til jeres hotel, hvor I kan slappe af og lade dagens spændende oplevelser bundfælde sig.

Negombo – Dambulla ca. 3,5 timers transport
Hotel: Heritance Kandalama hotel ****, Dambulla
Måltider: Halvpension

Heritanca Kandalama Hotel


Dag 4

Sigiriya og lokale smagsoplevelser

I dag skal I opleve et af de helt store højdepunkter på jeres tur rundt i Sri Lanka. I spiser tidlig morgenmad og herefter kører I ca. 30 minutter til Sigiriya Rock Forest. Her skal de gode vandresko på igen, for den verdensberømte Sigiriya Rock, også kaldt Løveklippen, skal bestiges.

Klippen er at finde på UNESCOs verdensarvsliste og det er virkelig også et helt fantastisk syn, der venter jer i området og i særdeleshed på toppen af klippen. Ifølge gamle skrifter var det Kong Kasvapa (år 477-495) eller hans far, som udvalgte stedet som den ny hovedstad og byggede et kongeligt palads på toppen af det godt 200 meter høje bjerg. Ruinerne af paladset er stadig at finde på klippen sammen med resterne af de badebassiner, haveanlæg, voldgrave og skulpturer som omgav paladset.

Sigiriya Rock Forest

1.200 trin fører jer til toppen af bjerget og undervejs passerer I imponerende klippemalerier og et plateau, hvor kongen fik udhugget en kæmpemæssig løve i klippen med poterne hvilende på plateauet. Løvepoterne er her stadig og giver en tydelig fornemmelse af, hvor stort og imponerende et syn det må have været, da hele løven lå og tog i mod de forbipasserende.

Turen er fysisk udfordrende, men hele vejen til toppen bliver I beriget med en fantastisk udsigt over skove og klippelandskaber, som får jer til at glemme anstrengelserne – i hvert tilfælde for en stund.

Efter Sigiriya er besejret og beundret, kører I videre i små TUK TUK’er, hvilket er en oplevelse i sig selv. I skal besøge en lokal familie, som byder jer på en spændende og lækker frokost, som I selv får mulighed for at være med til at tilberede.

Sidst på eftermiddagen bliver I kørt tilbage til jeres hotel, hvor I kan slappe af og måske nyde en lækker middag eller en kølig drink i de skønne omgivelser.

Hotel: Heritance Kandalama hotel ****, Dambulla
Måltider: HalvpensionDag 5

Kandy og Det hellige Tempel

Dagen starter med en god og lækker morgenmad og så er I klar til dagens spændende eventyr. I dag går turen til endnu en seværdighed på UNESCOs Verdensarvsliste; Kandy.

Kandy er Sri Lankas næststørste by og er kendt for sin skønhed, spændende historie, sine mange kulturelle seværdigheder, smukke teplantager, bakkede landskaber og frodige haver. Her er masser af liv og farverige markeder, som absolut er et besøg værd – og vil I gøre en god handel i ædelstene og smykker, så er det her, I skal slå til.

I hjertet af byen ligger Kandy Lake, som Kong Sri Wickrama Rajasinghe anlagde i begyndelsen af 1800-tallet, og som er et yndet sted at gå en tur. Her er fred og ro, masser af fugle og små skildpadder, der ligger på bredden og nyder solen.

Midt i det grønne landskab ligger Dalada Maligawa, Den Hellige Tands Tempel. Templet er årsagen til at et utal af buddhister valfarter til Kandy hvert eneste år – og denne eftermiddag skal I også besøge templet og det hellige relikvie, man mener, det gemmer på; Buddhas ene hjørnetand. Den Hellige Tands Tempel og det gyldne skrin, der efter sigende passer på tanden, er et must at opleve, når man besøger Kandy. Templet er en del af Sri Lankas sidste kongelige palads, og er i dag også hjemsted for Kandys Nationalmuseum.

Sidst på eftermiddagen tjekker I ind på jeres hotel – fyldt op af spændende oplevelser.
Hotel: Amaya Hills Hotel ****, Kandy
Måltider: Halvpension

Amaya Hills Hotel

Dag 6

På togtur gennem grønne og frodige landskaber

Efter endnu en god nats søvn og en god morgenmad kører I mod Peradeniya station, hvorfra I skal på en scenisk togtur til Nanu Oya.

Før I hopper på toget, gør I et stop ved Peradeniya Royal Botanical Garden. Haven er over 75 hektar stor og anses som værende en af de smukkeste i Asien. Over to millioner gæster besøger haven årligt - og den er virkelig også en betagende oplevelse. Den blev anlagt af Kong Sinhala og videreudviklet af de engelske indbyggere, og byder på mere end 4000 forskellige plantearter, heriblandt mange slags orkideer, krydderier, medicinplanter og palmetræer.

Efter dette smukke besøg stiger I på toget på Peradeniya station kl. 11.20 og ankommer til Nanu Oya station kl. ca. 15.00 – en togtur I med garanti aldrig glemmer. Toget kører gennem det ene sceniske landskab efter det andet. Sving efter sving dukker nye billedskønne udsigter op; frodige bjerge- og bakkelandskaber, små farverige landsbyer, grønne teplantager, fine små togstationer, tågeindhyllet bjergtoppe i det fjerne – og ikke mindst de lokale, som hjemmevant springer af og på toget med kurve med frugt, som skal sælges, eller med en lille medbragt madpakke indsvøbt i bananblade i hånden – og altid med et smil på læben.


I Nanu Oya venter jeres chaufførguide på jer og straks efter ankomsten, kører I videre til Nuwara Eliva. På vejen besøger I en tefabrik, hvor I vil se, hvordan teproduktionen foregår og selvfølgelig får lov at dufte til og smage på de skønne drikke.

Efter besøget på tefabrikken bliver I kørt til jeres hotel, hvor I kan slappe af efter en begivenhedsrig dag.


Hotel: St. Andrews Hotel ****, Nuwara Eliya
Måltider: Halvpension


Nuwara Eliya


Dag 7

Horton Plains – betagende smuk natur og verdens ende

Med morgenmaden med som madpakke forlader I hotellet tidligt denne morgen og efter omkring en times kørsel ankommer I til Horton Plains Nationalpark.

Horton Plains Nationalpark kom i 2010 på UNESCO’s Verdensarvsliste på grund af parkens utroligt mange forskellige arter af både flora og fauna. Parken, som dækker et område på omkring 10.000 hektarer, ligger i Sri Lankas centrale højland på et plateau i 2.100-2.300 meters højde. Landskaberne er fantastisk smukke med skovdækkede bølgende bakker og græssletter og er hjemsted for et rigt fugleliv og mange forskellige dyrearter, såsom elge, vildsvin, aber, hjorte, oddere, egern og leoparder.

Parken gemmer også på et imponerende vandfald; Bakers Falls, som brusende og brølende ender i et bassin 22 meter nede. Når du har gået et stykke vej, så vil du komme til verdens ende – sådan kalder man i hvert tilfælde det pludselige fald på 900 meter, som afslutter plateauet. Herfra er der en ubegribelig smuk udsigt til teplantager, landsbyer, bakker og dale – hvis man altså kommer på det rigtige tidspunkt. Dette er grunden til, at I starter turen tidligt, for allerede omkring middagstid ruller disen ind over bakkerne og dækker for den smukke udsigt.

Husk at tage de gode vandresko på og medbring også en trøje, for der er køligt, når man kommer op i den højde.

Efter en fantastisk naturoplevelse i Horton Plains Nationalpark kører I til Udawalawe, hvor I tjekker ind på jeres hotel.

Hotel: Kalu’s Hideaway Hotel ****, Udawalawe
Måltider: Halvpension

Kalu's Hideaway Hotel


Dag 8

Udawalawe Nationalpark og de vilde srilankanske elefanter

Også i dag er der tidlig afgang og I får morgenmaden med som madpakke, som I kan nyde på vejen til Udawalawe Nationalpark, hvor I skal på spændende safari.

Den 30.821 hektar store Udawalawe Nationalpark er især kendt for sin store bestand af vilde elefanter. Intet mindre end 400 asiatiske elefanter holder til i parken – hvilket er det største antal i hele Sri Lanka. Så der er næsten garanti for at opleve de imponerende dyr i deres naturlige omgivelser. Parken har et tilhørende elefantbørnehjem, som tager sig af forældreløse elefantunger og ruster dem til et liv ude i naturen.

I bruger hele formiddagen i parken, hvor I udover elefanter også kan være heldige at opleve vandbøfler, jakaler, sambarhjorte, indisk muntjac, vildsvin, langurer, leoparder og forskellige arter af aber for bare at nævne nogle få. Her er også et meget rigt fugleliv og parken er derfor et yndet sted at tage hen for fugleentusiaster.

Efter et spændende besøg i Udawalwe Nationalpark kører I ud mod kysten til havnebyen Galle, hvor I tjekker ind på jeres hotel. Turen fra Udawalawe til Galle tager ca. 3,5 time.

Hotel: Tamarind Hill Hotel ****, Galle
Måltider: Halvpension

Elefanter


Dag 9

På cykel gennem landsbyer og besøg på Galle Fort

Efter en dejlig morgenmad er I tanket godt op med energi og klar til afgang. I dag er det ikke en bil, der venter på jer – det er cykler. Dagen starter nemlig med en skøn cykeltur igennem små landsbyer og forbi grønne rismarker uden for Galle. Det er en helt fantastisk måde at opleve landskabet på, som får alle sanser i spil. På turen ser I nemlig ikke bare omgivelserne, som når I kører i bil – I dufter, hører, smager og føler dem også.

Galle Fort

Eftermiddagen har I fri til at gøre lige, hvad I har lyst til - eksempelvis gå en tur eller slappe af ved poolen - indtil sidst på dagen, hvor I skal på opdagelse i Galle.

Galle er især kendt for det 300 år gamle fort, som er på UNESCOs Verdensarvsliste. Fortet blev bygget af hollænderne i 1663 og er omkranset af havet på tre sider. I gaderne indenfor fortet kan man se mange levn fra kolonitiden, såsom det hollandske klokketårn, en kirke og den øverstbefalendes hus. Man ser også tydelige tegn på briternes tid i byen, særligt i form af imponerende villaer. Galle er ikke en stor by, men her er meget at opleve. I kan gå en tur indenfor og omkring fortet, besøge Galle Maritime Museum, The Lighthouse og meget andet.

Når I har udforsket Galle, tager I tilbage til hotellet, hvor I får serveret en dejlig middag.

Hotel: Tamarind Hill Hotel ****, Galle
Måltider: Halvpension

Tamarind Hill


Dag 10

Sejltur på Madhu River, fiskespa, skildpadder - og et farvel til Sri Lanka

Efter morgenmaden tjekker I ud fra hotellet og kører til Balaptiya, hvor I skal på sejltur på Madhu River. Sejlturen er en fantastisk måde at opleve et af de sidste vådområder i Sri Lanka, der gemmer på en uberørt mangroveskov. Turen går igennem mangroven, hvor I virkelig oplever den helt unikke natur her med hundredvis af fugle, smukke planter, fisk og dyr. På turen besøger I en lokal familie, som laver kanelolie, og en buddhistisk munk, som I kan få en spændende snak med. Turen går også til et fiskebassin med småfisk. Her kan I sidde på kanten med fødderne i vandet og lade fiskene nippe ivrigt til jeres fødder, så de bliver fine og rene. Til sidst på turen besøger I et skildpadderugeri, hvor man arbejder for at beskytte og bevare de fantastiske havskildpadder.

Efter besøget i skildpadderugeriet går turen mod lufthavnen. På vejen tager jeres chaufførguide jer på en guidet køretur rundt i Colombo, så I også får oplevet Sri Lankas livlige hovedstad. Til sidst ankommer I til lufthavnen, hvorfra turen går hjem til Danmark.

Skal rejsen ikke slutte her, men i stedet forlænges med et skønt ophold på Maldiverne eller måske ved kysten på Sri Lanka, så hjælper vi jer gerne med at arrangere dette.


Dag 11

Ankomst i Danmark

Tak for denne gang.
 
11 dages rundrejse
Pris pr. Person
Periode Dobbelt
02.07.19 - 15.08.19 20.795
16.08.19 - 31.08.19 18.695
01.09.19 - 31.10.19 17.595
Bemærkninger
Afrejsedage
Der kan laves rejser til Sri Lanka alle dage

Afrejse fra Billund, Ålborg, Århus og Rønne
Der er mulighed for afrejse fra Billund, Ålborg, Århus og Rønne mod tillæg.

Skræddersyet rejse
Denne rejse kan tilpasses til det antal nætter som ønskes - eller kombineres med ophold på andre hoteller og destinationer. Ring til en af vore rejsespecialister for mere information på telefon 7674 0070 eller skriv til os via vores kontaktformular.


Prisen inkluderer
 • Fly Kastrup-Colombo/Colombo-Kastrup med skift undervejs
 • 1 x overnatning på Jetwing Beach Hotel i Deluxe Room med morgenmad
 • 2 x overnatninger på Heritance Kandalama i Superior Room med halvpension
 • 1 x overnatning på Amaya Hills i Standard Room med halvpension
 • 1 x overnatning på St. Andrews Hotel i Superior Room med halvpension
 • 1 x overnatning på Kalu's Hideaway Hotel i Standard Room med halvpension
 • 2 x overnatninger på Tamaraind Hill Hotel i Crayford Room med halvpension
 • Transport under hele opholdet med engelsktalende guide
 • Entré til:
 • - Sigiriya Rock Fortress
 • - Udawalawe Park - Entrance, fee + Jeep charges
 • - Dambulla Rock Cave Temple
 • - Kandy Temple of the Tooth Relic
 • - Royal Botanical Garden Peradeniya
 • - Tea Factory, Nuwara Eliya
 • - Kosgoda Turle Hatchery
 • - Madu River Boat Safari
 • - Horton Plains + Jeep
 • Bidrag til Rejsegarantifonden
Prisen inkluderer ikke
 • Afbestillingsforsikring - 6% af rejsens pris og tegnes ved bestilling af rejsen
 • Rejseforsikring
 • Drikkevarer og måltider udover nævnte
 • Drikkepenge
 • Vaccinationer
 • Visum til Sri Lanka (30 USD)
Forbehold

De nævnte priser er baseret på billigste flybillet og olietillæg til destinationen. Er billigste flybillet udsolgt og/eller stiger olietillægget vil der være et pristillæg til ovenstående. På visse tider af året, kan der desuden være kampagnepriser på flybilletter, hvor flybilletten kan være billigere og prisen dermed reduceres. Der tages forbehold for udsolgte hoteller og fly.

Blixen Tours tilstræber altid at afvikle rejsen i henhold til programmet, men det kan pga. vejrmæssige forhold og praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre rejsen anderledes end anført.

Indhent tilbud
x

Indhent tilbud

Ja tak! Send mig gerne tilbud på rejsen:
Sri Lankas kontraster og UNESCO seværdigheder

Bede om et tilbud ved at udfylde nedenstående formular og tryk på "send".

Mange tak for din henvendelse.

Blixen Tours vender tilbage hurtigst muligt.

 

Intro

Ved kysterne ligger charmerende havnebyer, der har været genstand for utallige kampe mellem portugisere, franskmænd og englændere, som alle ville kontrollere de vigtige havne. Her kan du blandt andet udforske spændende historiske forter, som blev bygget af kolonisterne, så de kunne forsvare sig. Ved kysterne finder du også flere moderne byer med luksushoteller, trendy barer og populære restauranter.
De sydlige kyster er dækket af store, frodige dadelplantager og her er også flere marinenationalparker, der blandt andet beskytter havskildpadderne, som kommer for at lægge deres æg på stranden. Og så er der ikke mindst smukke langstrakte sandstrande med svajende palmetræer, små bugter, laguner med azurblåt vand og koralrev med et fantastisk liv af tropiske fisk, havskildpadder og delfiner, der giver dykkeroplevelser ud over det sædvanlige.

Velkommen til en fuldkommen rejseoplevelse i Sri Lanka!

Se vores rejser til Sri Lanka

Lokal tid...

Rejsetid

11-18 timer

Kandy
Byen Kandy er beliggende midt på øen i et smukt og frodigt bakkelandskab. I mere end to århundreder blev byen udsat for voldsomme invasioner fra tre europæiske lande – Portugal, Holland og England – og måtte i 1815 endelig bøje sig for britisk kolonisation. Byen er indehaver af et af de mest hellige buddhistiske relikvier – Buddhas hjørnetand – som befinder sig i Tandens Tempel og som tiltrækker buddhister fra hele verden. Tilstrømningen af pilgrimme kulminerer til den årlige Esala Perahera festival, hvor tanden føres gennem byens gader på ryggen af en smukt udsmykket elefant. Denne festival er en af Asiens mest farverige festivaler og foregår i juli-august.
Kandy var kongesæde fra 1300 tallet og til øen blev en britisk koloni og ved Tandens Tempel og søen finder du stadig kongens og dronningens palads, audienssalen, det royale bådhus og det royale sommerhus – bygninger som alle giver et spændende indtryk af den singalesiske arkitektur. Besøg også byens ædelstensmuseum og basaren - og Kandy Lake, som blev bygget af den sidste konge i 1798.
Vest for Kandy kan du besøge National Zoological Garden, der eftersigende har Asiens bedste akvarium, med over 500 arter af tropiske fisk, og Pinnewela Elephant Orphanage, som er det første hjem i verden for forældreløse elefantunger.

Nuwara Eliya
I bjergene på midten af øen, i 1.868 meters højde, ligger stationsbyen Nuwara Eliya i et spektakulært landskab. Byen er særdeles velholdt og ligner mest af alt en britisk landsby, med røde murstenshuse, grønne plæner og ”countryclubs”. Byen er hovedstad for Sri Lankas teproduktion og her dyrkes ”verdens bedste te” – også kaldet ”The Champagne of Teas”. Lige syd for byen finder du Hakgala Botanical Gardens, som var området, hvor te for første gang blev dyrket i
Sri Lanka.
I hjertet af Nuwara Eliya ligger byens juvel – den 117 år gamle 18-hullers mesterskabsgolfbane. Den starter i det ene hjørne af byen, forsætter forbi floder og gennem smuk natur og slutter i dalene omkring byen og er en af de smukkeste og mest naturskønne baner i verden.
Omkring 30 km fra byen ligger Horton Plains, hvis bakkede landskaber gemmer på et rigt dyreliv. Det er meget populært at gå til ”Land’s End”, som ender i et brat fald på 213m ned til frodig jungle.

Haputale
Haputale er beliggende i den sydlige del af øen i 1.431 meters højde. Området er kendt for sin fantastiske natur og rige dyreliv og her ses ofte aber, hjorte, harer og smukke fugle. Her er mange gode stier til vandre- og cykelture og udkigspunkter, hvor du kan se til blandt andet Yala nationalpark, Adams Peak og Kataragama Templet.

Anuradhapura
Byen var Sri Lankas første hovedstad og blev grundlagt i år 500 f.Kr. Den var et af de vigtigste kultsteder i den buddhistiske verden, indtil byen blev erobret af det indiske Choladynasti og langsomt begyndte at forfalde, til den til sidst var dækket af regnskov. Sådan stod byen til den i begyndelsen 1800 tallet blev genopdaget af englænderne, som udgravede og genopbyggede de mange paladser, klostre, stupaer og stenskulpturer. Byen blev igen et eftertragtet valfartssted for buddhister, som ville besøge de mange stupaer, der eftersigende skulle indeholde relikvier af Buddha selv. Den mest berømte er Bodhi Tree, der er et stykke af Buddhas figentræ, som han mediterede under, da han nåede den fuldkomne oplysning.
Vest for byen ligger Wilpattu National Park, som er Sri Lankas største og ældste park. Blandt parkens beboere kan nævnes flere sjældne fuglearter - og pytonslanger, som sagtens bliver 6-10 meter lange.

Polonnaruwa
Polonnaruwa ligger på den centrale del af øen og var Sri Lankas anden hovedstad efter Anuradhapura blev ødelagt i år 993. Byen er et af de mest enestående arkæologiske områder på øen og er da også optaget på UNESCOs Verdensarvsliste. Her kan du opleve gamle templer, monumenter og paladser, enorme Buddha-statuer, der er hugget ud i klipperne og smukke parker og haver.

Galle
På øens sydvestkyst finder du havnebyen Galle, der er Sri Lankas fjerde største med sine ca. 80.000 indbyggere. Her finder du blandt andet et smukt fort, der er optaget på UNESCOs Verdensarvsliste. Fortet blev bygget af hollandske kolonister i 1663, efter de havde erobret byen fra portugiserne, og giver os i dag et spændende indblik i kolonimagternes tilstedeværelse på øen.

Negombo
På Sri Lankas vestkyst, i naturskønne omgivelser med laguner og kridhvide sandstrande, finder du Negomba, der er en af de mest liberale byer på øen, med en moderne livsstil, et livligt natteliv, populære barer og restauranter og flotte luksushoteller. Byen er en gammel fiskerby og er også i dag kendt for sine populære fiskemarkeder.

Batticaloa
På østkysten, knap 100 km syd for Colombo, ligger Batticaloa - en stor kommerciel by, der blandt andet huser østkystens universitet. Området er særlig elsket for sine kridhvide sandstrande, azurblå laguner og – ikke mindst – smukke koralrev. Vandstanden i lagunen er lav helt ud til 150-200 meter fra kysten, hvilket giver perfekte forhold til snorkling ved revet – også for børn.
Syd for Batticaloa ligger Gal Oya National Park, hvis langstrakte græssletter er hjemsted for utallige dyre-og fuglearter. Den bedste tid at besøge parken er i marts og juli, hvor du kan se enorme flokke af elefanter – ofte op til 150 ad gangen.

Trincomalee
Trincomalee ligger på en halvø i Den Bengalske Bugt og er en af Sri Lankas vigtigste havnebyer. Byen var gennem århundrede genstand for adskillige erobringer, da både portugiserne, englænderne og franskmændene var meget interesseret i det, som Admiral Nelson kaldte for ”den bedste havn i hele verden”. Også under Anden Verdenskrig var havnen populær, da den var de allieredes vigtigste flådebase i Det Indiske Ocean.

Passekudah
Strandende ved Passekudah er nogle af de smukkeste i Sri Lanka. Lange pudderbløde sandstrande med svajende palmetræer og lavt krystalklart vand giver de bedste muligheder for perfekte stranddage, hvor du kan nyde solen, atmosfæren og de smukke omgivelser. Her er også rigtig gode forhold til snorkling og dykning, da området gemmer på flere flotte koralrev med masser af liv.

Yala
I den sydlige del af Sri Lanka ligger Yala National Park. Parken er hjemsted for en række truede dyrearter og er særligt kendt for sine store flokke af elefanter og de sky leoparder. Naturen i parken minder meget om den afrikanske, med tørt tornekrat og små skovlysninger, og er et perfekt område til safari.

Sri Lanka klima og vejr

'Hvornår er det bedste tidspunkt af rejse til Sri Lanka' bliver vi ofte spurgt om?

Sri Lanka er på alle måder en fantastisk rejsedestination – også når det gælder klimaet. Øen er lidt anderledes med hensyn til vejr og klima end de andre asiatiske lande, som er kendt og elsket for deres meget varme og tropiske klima. Sådan er vejret også på Sri Lanka, men hvor de andre lande har en ”dårlig” rejsesæson på grund af monsunen, så kan man faktisk rejse til Sri Lanka året rundt. Vejret her er nemlig delt op i to sæsoner; når det er regntid på den sydlige del af øen, så er det varmt og tørt på den nordlige del af øen – og omvendt. Så der vil altid være et sted på øen, hvor vejret er godt og vandet er lunt, så man kan slappe af i solen eller tage ud og udforske denne fantastiske ø.


Sydvestkysten af Sri Lanka – Yala monsunen
Yala monsunen, som er den ene af Sri Lankas to monsunsæsoner, starter i maj og slutter i august. Den holder til på den sydvestlige del af Sri Lanka, hvor blandt andet byerne Galle og hovedstaden Colombo er beliggende.

Højsæsonen på den sydvestlige del af øen er fra december til marts, hvor her er tørt og varmt. Det er samtidig det mest populære tidspunkt for danskere at rejse til Sri Lanka, da mange gerne vil væk fra vintermørket og -kulden og hen til sol, varme og skønne sandstrande.

Nordøstkysten af Sri Lanka – Maha monsunen
På den nordøstlige del af Sri Lanka, hvor blandt andet byen Trincomalee er beliggende, holder den anden af Sri Lankas to monsunsæsoner til. Den hedder Maha monsunen og starter i oktober og slutter igen i januar.

Højsæsonen på denne del af øen er fra maj til september, hvor klimaet er tørt og varmt.

Høj- og lavsæson på Sri Lanka
Der er ikke en decideret høj- og lavsæson på Sri Lanka, da der altid er godt og varmt vejr et sted på øen, og Sri Lanka derfor er en attraktiv rejsedestination året rundt.

Der er dog flest der rejser til Sri Lanka i månederne december til marts, hvilket sandsynligvis hænger sammen med, at danskerne på dette tidspunkt trænger til en pause fra den danske vinter. Samtidig er der færrest der rejser til øen fra juni til august, som er de måneder, hvor der kommer mest nedbør på den sydvestlige del af øen.

Colombo JAN FEB MAR APR MAJ JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
Dag temp. 31 31 32 32 31 30 30 30 30 30 30 30
Nat temp. 22 23 24 25 26 26 25 25 25 24 23 23
Nedbør(mm) 58 78 128 246 392 185 122 120 245 365 414 175


Nuwara Eliya


JAN


FEB


MAR


APR


MAJ


JUN


JUL


AUG


SEP


OKT


NOV


DEC
Dag temp. 20 21 23 23 21 19 19 19 19 20 20 19
Nat temp. 9 10 10 11 13 13 13 13 12 12 12 11
Nedbør(mm) 101 78 72 158 176 172 165 161 179 227 222 196

Pas og visum
Der kræves visum til Sri Lanka for danske statsborgere, der
skal ansøges om visum inden ankomsten til Sri Lanka. Der kan
ansøges om visum online på www.eta.gov.lk
Man skal medbringe en gyldig returbillet og et pas, der som
minimum skal være gyldigt i 6 måneder EFTER afrejse fra Sri Lanka.

Areal
Sri Lanka dækker et areal på 65.610 km2. Fra nord til syd er øen 430 km og på det bredeste stykke 225 km.

Befolkning
Øen har 19,5 millioner indbyggere.

Generelle sundhedstips
Sri Lanka er et af de mest hygiejniske lande i Asien og maveproblemer er derfor sjældent et problem. Alligevel er det en god idé at følge disse retningslinjer:

- Det vigtigste er kun at drikke og skylle munden i vand, der er købt på flaske. For at undgå dårligt vand, anbefaler vi, at du kun køber vand i supermarkeder og andre lignende butikker.
- Vand fra kokosnødder er kendt for kunne berolige en sart mave.
- Det er normalt at spise med fingrene i Sri Lanka og anses derfor på ingen måde som uopdragent, men hav altid rene hænder.

Det er altid bedst at drikke vand købt på flaske. Det kan købes i alle hotelbarer, restauranter og lokale butikker. Vær opmærksom på at drikke rigeligt vand gennem hele dit ophold, for at undgå dehydrering.

Hovedstad
Colombo

Påklædning
Afslappet påklædning er accepteret, men badetøj er kun tilladt i pool området eller på stranden og absolut ikke indenfor på hotellet. Kroppen skal være fuldt tildækket, når du besøger templer og andre hellige og religiøse områder, så tag lange kjoler eller bukser på.

Shopping
Verdens fineste te og krydderier bliver dyrket på Sri Lanka og de er ligeledes berømte for deres dyrebare ædelstene. Derudover kan du finde et stort udvalg af batik, sølv- og messingvarer, pyntegenstande og smykker og du kan købe mærkevaretøj og keramik til favorable priser. Der “pruttes” ikke om prisen i supermarkeder og i shopping centrene, men på markederne og i mindre butikker er det muligt at forhandle lidt om prisen.

Sprog
Det officielle sprog i Sri Lanka er singalesisk, som ¾ af øens befolkning taler, og tamil.

Religion
Størstedelen af øens befolkning, 69,3%, er buddhister. Hinduisme er også relativt
udbredt, da 15,5% af befolkningen tilhører denne religion. Muslimer udgør 7,6% og katolikker knap 6,8%. Kun 0,7% af befolkningen er protestanter.

Valuta
Møntfoden i Sri Lanka hedder Sri Lanka Rupier (LKR). Du kan medbringe kontanter (Pund sterling, Euro eller US Dollars) eller rejsechecks – det er dog nemmest at veksle kontanter. Vi anbefaler, at du veksler penge, når du ankommer til lufthavnen i Columbo. Bankerne her har åbent hele døgnet. Du kan også veksle på hotellerne, men kursen vil sandsynligvis være dårligere.

Tidsforskel
Dansk sommertid: + 3½ timer på Sri Lanka
Dansk vintertid: + 4½ timer på Sri Lanka

Sri Lankas øst og sydkyst har rigtig mange populære surferspots og også på vestkysten giver klipperne gode bølger til padlesurferne. Derudover byder Det Indiske Ocean på optimale forhold til snorkling og dykning, til mange former for vandsport - og ikke mindst til dybhavsfiskeri.

Padlesurfing
Windsurfing
Kitesurfing
Dykning og snorkling
Fiskeri
Vandring
Rafting
Safari
Vandsport
Udforskning af øens grotter
Golf
Paragliding
Flyve med luftballon

Indhent tilbud
x

Indhent tilbud

Ja tak! Send mig gerne tilbud på rejsen:
Sri Lankas kontraster og UNESCO seværdigheder

Bede om et tilbud ved at udfylde nedenstående formular og tryk på "send".

Mange tak for din henvendelse.

Blixen Tours vender tilbage hurtigst muligt.