Indhent tilbud
Bliv ringet op
Har du spørgsmål?

Vi besvarer gerne dine spørgsmål - Ring:

7674 0070

ABNINGSTIDER:
Mandag-torsdag fra kl. 9-17 og fredag 9-16

Sydafrika Safari og Golf

15 dage / 12 nætter, pris fra 34.395,-
Lande
SYDAFRIKA
Områder
Kryger Parken, Garden Route, Vinlandet og Cape Town
Varighed
15 dage / 12 nætter
Safaritype
Blixen Gold, Kør selv
Indkvartering
Hotel, Lodge
Transportmidler
Firehjulstrækker, Indenrigsfly, Udlejningsbil
Sydafrika Safari og Golf

Sydafrika er kendt som en af verdens bedste golfdestinationer og har fostret nogle af verdens bedste golfspillere. Enestående landskaber, behageligt klima, venlig befolkning, luksuriøs indkvartering og skønne madoplevelser er nogle af ingredienserne på denne golfrejse

 • Big5 Safari
 • Luksuriøse overnatningssteder
 • Storslåede landskaber
 • Blandt Sydafrikas bedste golfbaner
 • Garden Route
 • Vinlandet
 • Cape Town
 • Fremragende mad

Safari i et af de bedste områder Afrika kan byde på, efterfulgt af golf og forkælelse i Vinlandet

Safari i et af de bedste områder Afrika kan byde på, efterfulgt af golf og forkælelse på Garden Route, i Vinlandet og omkring en af verdens smukkest beliggende byer, Cape Town.

Få lande har så varieret fauna, flora, befolkning og kultur i et meget smukt land med behageligt klima. Det nordøstlige lavland er det primære safariområde og her starter vi med at opleve den utrolige mangfoldighed af store og små dyr i et område hvis 6 forskellige økosystemer danner basis for alt hvad man kan ønske sig af safarioplevelser. Arathusa Lodgen har en af de bedste placeringer i området og med luksuriøs indkvartering, personlig service og dygtige guider venter store oplevelser.

Vi flyver til Garden Route hvorfra den sidste del af rejsen er kør-selv og på sydkysten venter en slående anderledes natur. Kystområderne er grønne med smukke bjerge, kløfter og laguner og i indlandet bliver det tørt og dramatisk. Her er så meget plads at golfbanerne har kunnet placeres på nogle af de absolut skønneste pletter på jorden og standarden er i top. Vinlandet og Cape Town er også placeret mellem spektakulære grønne bjerge hvor kun de bedste råvarer finder vej fra marker og havet til de veldækkede borde.


Safari, transport og køretøj
I reservatet køres i specialbyggede åbne safarikøretøjer. På Garden Route er der kør selv og en bil er klar ved Lufthavnen.

Indkvartering og standard
Høj standard i Sydafrika, Blixen Guld Standard.

Guide
Dygtige Sydafrikanske, engelsktalende Safariguider

Gruppestørrelse
Garanteret afrejse ved min. 2 personer.

Afrejsedatoer
Hver dag

Børn på rejsen
Børn over 12 år er velkomne
Turen kort
3 nætter Arathusa Safari Lodge Sydafrika
3 nætter Kanonkop House Sydafrika
3 nætter Majeka House Sydafrika
3 nætter Steenberg Hotel Sydafrika

Dag 1
Afrejse Danmark

Så kom dagen endelig hvor vi skal afsted.

Dag 2 (95 km)
Johannesborg – Sabi Sand reservatet

Efter at indrejseformaliteterne er klaret er der videre flyvning til Hoedspruit hvorfra der er 2 times kørsel til den skønne Arathusa Safari Lodge. Her er der frokost og ”siesta” inden der hen på eftermiddagen er Safarikørsel. Den sydlige del af dette enorme safariområde er det vildrigeste og man har utvivlsomt allerede på vej til lodgen stiftet bekendtskab med nogle af de klassiske afrikadyr. Efter safarikørsel og mødet med den fantastiske natur er der tilbage i lodgen lejrbål, drinks, gode historier og lækker mad.

Måltider: All Inclusive
Indkvartering: Arathusa Safari LodgeDag 3-4
Sabi Sand reservatet

Dagslængderne svinger noget med årstiden, men de bedste tispunkter at se dyr på er tidlig morgen og aften. Så den typiske rytme er at man står tidligt op og får kaffe/the/kiks, kører morgensafari i 2-3 timer og kommer så hjem til morgenmad. Afhængigt af gæsternes ønsker kan der arrangeres vandresafari eller andre aktiviteter og derefter kører man hen på eftermiddagen igen på safari. Der er altid en masse liv med fugle i lejren og dyr der kommer ned for at drikke, så man keder sig aldrig. Fordelen ved et privat reservat er at man kan køre og vandre når og hvor man vil i området.

Krygerområdet som ud over Kryger nationalpark omfatter en række private reservater og ligeledes er forbundet med nationalparker i Mozambique og Zimbabwe udgør i dag et område på næsten Danmarks størrelse og skal på sigt omfatte 100.000 kvadratkilometer. Dyrene bevæger sig frit og man kan derfor opleve en mængde forskellige arter bl.a. er her 147 pattedyrsarter - ikke overgået noget sted i verden. Der er ligeledes over 500 fuglearter hvoraf over 300 forekommer i nærområdet - Safari når det er bedst.

Måltider: All Inclusive
Indkvartering: Arathusa Safari LodgeDag 5 (60 km)
Kryger – Garden route

Vi har tid til en sidste safarikørsel inden vi kører til Kryger lufthavn, hvorfra der er flyvning til Garden route. Her er vores bil klar på lufthavnen og vi kører ad fine veje, gennem vidunderlig natur, de 60 km til Knysna hvor vi bliver indkvarteret på det prisvindende Kanonkop House. Vi bor her i udkanten af den smukke by Knysna som er midtpunktet på den godt 200 km lange Garden Route. Området ligger primært langs kysten og har smukke laguner, store kløfter og bjerge der mod kysten er grønne og mod indlandet er mere tørre. Knysna blev grundlagt som udskibningshavn for de værdifulde træsorter der findes her og bærer stadig præg af denne arv. Få byer ligger smukkere og området indbyder til et væld af udendørsaktiviteter ligesom de lokale kunstnere sælger fine ting og en række restauranter udbyder fremragende lokale specialiteter.

Måltider: All Inclusive
Indkvartering: Kanonkop House


Dag 6-7
Pezula og Semola Golfbaner

To dage på to verdensklasse 18 hullers golfbaner i storslåede omgivelser.

Pezula ligger spektakulært ud til det Indiske Ocean hvor dramatiske klipper danner grænsen til havet hvor hvaler sæler og delfiner boltrer sig. Ikke mange golfbaner i verden kan matche denne beliggenhed og det milde klima året rundt, skaber optimale betingelser.

Simola ligger i det kuperede landskab bag den smukke Knysna Lagune og fra banen et der udsigt til både flod, lagune, hav og bjerge. Simola ligger ligesom Pezula kun et par kilometer fra hvor vi bor og er ganske nemt at finde. Ressortet husede de danske fodboldspillere ved verdensmesterskabet i 2010.

Måltider: Morgenmad
Indkvartering: Kanonkop House
Dag 8 (450 km)
Garden Route

Den foreslåede rute denne dag går vestpå igen gennem lagunelandskab over et storslået pas hvorefter der er en langstrakt tør dal kaldet ”Lille Karoo” hvor der er nogle flotte grotter og strudsefarme som er et besøg værd. Har man lyst at opleve disse seværdigheder er det en god ide at køre tidligt på dagen, da der er en del kørsel gennem Lille karoo og i vinlandet før man når til vinlandets hovedby Stellenbosch hvor vi har de tre næste overnatninger.

På vejen hertil kører man igennem byen George der er en central by for landbrug, handel og undervisning. Den ligger ved Oteniqua-passet som tager os over bjergene og ind til Oudtshoorn som er hovedbyen i Lille Karoo samt strudseområderne hvor der er omkring 1 mill. strudse. Herfra går det videre mod vest på ad ”Route 62” der går gennem tørre smukke landskaber og til vinområderne hvor det igen bliver grønnere.

Måltider: Morgenmad
Indkvartering: Majeka House


Dag 9-10 (50km)
Stellenbosch

Dagen byder på endnu en berømt golfbane, Erinvale golf Club beliggende ved foden af et bjerg blandt vinmarker og med udsigt til havet. Området er kendt som et af de dyreste beboelsesområder i Sydafrika og det er der en god grund til – flotte gamle vingårde, smukke bjerge og lange hvide sandstrande. Den følgende dag er der ikke noget program, men i hvalsæsonen fra juni til december kommer flere slags store hvaler tæt på den nærliggende kyst og Hermanus 50 km borte går for at være det bedste sted i verden at se hvaler fra kysten. Her er der også vingårde ligesom der er omkring Stellenbosch og dem kan man besøge året rundt.

Måltider: Morgenmad
Indkvartering: Majeka HouseDag 11-13
Kaphalvøen

Vi forlader det skønne vinland og kan denne dag køre en tur på Kaphalvøen med Kap Det Gode Håb. Der er en storslået udsigt på Taffelbjerget og Taffelbugten når man kører gennem Cape Town ligesom vejen langs kaphalvøens vestkyst må betegnes som en af verdens smukkeste. Fra Hout Bay kan man sejle ud til en sælkoloni og efter at man har været på den spektakulære sydspids og Kap Det Gode Håb er der ved Simons Town på østsiden en spændende pingvinkoloni. Allerede i 1500 tallet konstaterede den berømte engelske Søfarer Sir Francis Drake, at dette var det smukkeste kap han havde set på hele hans jordomsejling.

Vi har 3 overnatninger på det stilfulde og historiske luksushotel Steenberg, som ligger i forbindelse med Steenberg golfbanen. Banen ligger smukt med udsigt til Taffelbjerget og andre bjerge samt vinmarker og havet længere borte. Der er inkluderet Green-Fees den følgende dag.

Den sidste hele dag på turen kan bruges til at tage op på det berømte Taffelbjerg hvor udsigten kan tage pusten fra selv garvede globetrottere. Cape Town har også en spændende midtby med museer, parker og markeder og det berømte Waterfront område er Sydafrikas mest populære turistattraktion. Her er en mængde restauranter, butikker, underholdning, museer og sejlads bl.a. til Robben Island hvor Nelson Mandela sad fængslet i mange år.

Måltider: Morgenmad
Indkvartering: Steenberg HotelDag 14
Afrejse (35 km)

Dette er afrejsedagen hvor man kan slappe af eller gøre de sidste indkøb inden bilen afleveres på den nærliggende lufthavn før flyvningen til Danmark.


Dag 15
Ankomst Danmark

Vi ankommer til Danmark i løbet af dagen.

 
Sydafrika Safari og Golf
Pris pr. Person
Periode Dobbelt
01.09.17 - 15.12.17 34.395
Prisen inkluderer
 • Flybillet Danmark - Johannesborg
 • Fly Johannesborg – Kruger
 • Fly Kruger - George
 • Fly Cape Town - Danmark
 • Alle lufthavnstransfers
 • Lufthavnsskatter
 • 3 nætter Arathusa Safari lodge, All Inclusive*
 • * Alle måltider
 • * Kaffe og The
 • * To daglige safarikørsler
 • * Vandresafari
 • Engelsktalende specialist chauffør/guider på hele safarien
 • Entré og afgifter til Sabi Sands reservatet
 • 9 dage billeje (Gr.B) Hyundai 120 Hatch, SA Europcar Classic Plus forsikring
 • 3 nætter Kanonkop House, Forest Suite, inkl. morgenmad
 • 1 x Green Fees Pezula golf course
 • 1 x Green fees Simola golf course
 • 3 nætter Majeka House, inkl. morgenmad
 • 1 x Green fees Erinvale golf course
 • 3 nætter Steenberg Hotel, inkl. morgenmad
 • 1 x Green fees Steenberg golf course
 • Bidrag til Rejsegarantifonden
Prisen inkluderer ikke
 • Afbestillingsforsikring - 6% af rejsens pris og tegnes ved bestilling af rejsen
 • Rejseforsikring
 • Drikkevarer og måltider udover nævnte
 • Tøjvask
 • Drikkepenge, beregn ca. USD 5-15 pr. person pr. dag (til chaufførguide på safaridelen)
 • Vaccinationer
Forbehold

De nævnte priser er baseret på billigste flybillet og olietillæg til destinationen. Er billigste flybillet udsolgt og/eller stiger olietillægget vil der være et pristillæg til ovenstående. På visse tider af året, kan der desuden være kampagnepriser på flybilletter, hvor flybilletten kan være billigere og prisen dermed reduceres. Der tages forbehold for udsolgte hoteller og fly.

Blixen Tours tilstræber altid at afvikle rejsen i henhold til programmet, men det kan pga. vejrmæssige forhold og praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre rejsen anderledes end anført.

Indhent tilbud
x

Indhent tilbud

Ja tak! Send mig gerne tilbud på rejsen:
Sydafrika Safari og Golf

Bede om et tilbud ved at udfylde nedenstående formular og tryk på "send".

Mange tak for din henvendelse.

Blixen Tours vender tilbage hurtigst muligt.

 

Sydafrika - Hele verden i ét land

Et fascinerende kludetæppe af forskellige befolknings-grupper, 11 officielle sprog og alle tænkelige og utænkelige måder at leve sit liv på.

Det er ikke så underligt, at Sydafrika kaldes regnbuenationen, for her er alle skaberværkets farver og alle muligheder for safari, storbyferie, golf, vin, kulturoplevelser og badeferie.Apartheid er afløst af Mandela og demokrati, og landet er stadig præget af store forandringer,
men her er stadig alt fra fattige townships til overdådige villaer og skyskrabere. Og her er som altid blændende hvide sandstrande, frodige regnskove, idylliske søområder, flotte majestætiske bjerge og åbne savanner.

Her lever elefanter, løver, antiloper, næsehorn, giraffer og mange slags fugle samt, længst mod syd, pingviner, hvaler og sæler.

Du keder dig ikke i Sydafrika!

 

Lokal tid...

Rejsetid

14-16 timer afhængig af flyselskab

Rejsen til Sydafrika er typisk med afrejse fra Kastrup, Billund eller Hamborg med mellemlanding og flyskift i eneuropæisk storby, Qatar eller Dubai afhængig af flyselskabet. Flyvetiden er ca. 14-16 timer afhængig af ruten og destination.

Til Sydafrika benytter vi oftest flyselskaberne Emirates, South African Airways, KLM, Swiss, British Airways og Lufthansa.

Mpumalanga Provinsen
Mpumalanga betyder ”Stedet, hvor solen står op”. Her er store plantager med skove, bananer, appelsiner og citroner. Det var her, det første “goldrush” fandt sted i 1873 ved den lille by Pilgrim’s Rest. I dag har man fine veje på Panoramaruten, hvor man kan se de første guldgraverbyer, og hvor skellet mellem det omkring 2000 meter højt beliggende højland og det over 1000 meter lavere lavland er markant og spektakulært, med enorme kløfter, sprudlende vandfald og endeløse udsigter.

Her kan den aktive gæst vandre, spille golf,
nyde bjerge og se på fuglelivet.

Krüger Nationalpark
Landskabet ændrer totalt karakter, både topografisk og vegetationsmæssigt, når man kommer ud i lavlandet, hvor Sydafrikas største safariområder strækker sig over områder større end Jylland. Krügerparken er langt det største område, hvor gode veje og ”restcamps” med fine overnatningsfaciliteter gør det nemt at komme helt tæt på Afrikas storvildt.

Området, der i dag har fri adgang for dyrene til de private områder i vest og til nyoprettede parker i nabolandet Mozambique, har den største variation af pattedyr i verden.

Pilanesberg Nationalpark og Sun City Pilanesberg Nationalpark er blandt Sydafrikas største naturparker og godt befærdet med dyreliv inklusiv ”Big Five” (elefant, løve, leopard, næsehorn og bøffel). Ud over ”de fem store” er der masser af andre dyr som bl.a. geparder, flodheste og en stor bestand af forskellige antiloper. Fra Pilansberg til forlystelseskomplekset Sun City er der ikke særligt langt.

Sun City er lavet i fantasiens verden. Ud over fire turist- og luksushoteller er der et stort udbud af forlystelser for små og store. Her findes en kunstig sø med bølgeanlæg omgivet af palmer og strand. Endvidere er der casino, biograf, løbestier, golfbaner, hesteridning, squash- og tennisbaner, vandsportsaktiviteter, minigolf, butikker og et udvalg af restauranter og barer.

Madikwe - Northwestern Province
Madikwe Game Reserve er en af Sydafrikas nyere safariparker og endnu forholdsvis ukendt.

Parken ligger fire timers kørsel nordvest for Johannesburg på grænsen til Botswana. Den er Sydafrikas fjerdestørste park. Parken ligger i malariafrit område og byder på fortrinlig safari med ”Big Five”. Også de sjældne vilde hunde findes her. Et utroligt varieret landskab, fra Maricofloden i øst over akaciesavanner til de imponerende Dwarsberg Mountains i syd.

Over en periode på seks år er bestanden af vildt vokset med cirka 10.000 dyr, sat ud i det største genoprettelsesprojekt nogensinde, ”Operation Phoenix”.

KwaZulu-Natal
På et område ”kun” dobbelt så stort som Danmark, finder man majestætiske bjerge, fantastiske dyreparker, smukke strande og afrikansk, indisk og europæisk kultur i en farverig blanding.

Draknesbjergene er med sine 3.500 meter høje tinder de højeste og smukkeste i det sydlige Afrika.
Det er storslåede områder med enestående fauna, flora og krystalklar bjergluft. De nordøstligste områder er storvildtets domæne, og her findes nogle af Sydafrikas bedste safariområder.

Hluhluwe-Umfolozi Nationalpark er det største. Her blev det hvide næsehorn reddet fra total udryddelse. Ved nordkysten findes nogle af verdens mest interessante vådområder med et overvældende maritimt liv, mangrovesumpe og et overdådigt fugleliv. I havet findes verdens sydligste koralrev, som er et eldorado for dykkere.

Omkring millionbyen Durban dominerer sukkerrørsmarker, floder og fine strande.

Garden Route
Garden Route er navnet på området, der dækker en kyststrækning på godt 200 kilometer fra den historiske by Mossel Bay til den spektakulært beliggende Storms River i øst, samt området i det tørre Karoo i indlandet omkring Outdshoorn.

De parklignende landskaber, den barske kyst, store laguner, skove, bjerge og landbrugsområder er en del af landskabet, som har lagt navn til området. Langs kysten er der frodigt, med store skove og landbrugsland, der veksler mellem lagunesystemet ved Wilderness og Knysna, som er blandt perlerne på ruten. Populære aktiviteter i området er sejlads på lagunerne, kørsel med damptog, vandring langs kysten og i skove og bjerge.

Tager man gennem nogle af de maleriske pas over bjergene, sker der en forvandling til et meget mere tørt landskab, hvor strudseavl, vin- og frugtdyrkning præger landskabet. Et besøg på en strudsefarm – med væddeløb – er et hit, ligesom de fantastiske Kangogrotter åbenbarer en utrolig eventyrverden af drypsten i farver og faconer, der overgår ens vildeste fantasi.

Det vestlige Kapland
For over 500 år siden kom de første europæere til dette smukke område i deres søgen efter søvejen til Indien. Med det 1000 meter høje og flade Table Mountain som majestætisk baggrund ligger Cape Town utroligt smukt. Turen 40 km sydpå til Kap det Gode Håb, samt vinlandet mod nord og øst byder på masser af oplevelser.

Blandt Cape Towns mange attraktioner kan nævnes en tur med kabelbane til toppen af Table Mountain, The Victoria & Albert Waterfront med restauranter, butikker, underholdning, sejlture og meget mere. Der er spændende arkitektur i den multikulturelle by, en enestående botanisk have og Sydafrikas parlament og byens ældste bygning, fortet, der i dag er et af byens mange museer. På vej til Kap det Gode Håb ser man pingvin- og sælkolonier, smukke bugter, hvaler og overdådig og sjælden vegetation.

Vinlandet starter kun en halv times kørsel fra Cape Town og strækker sig derfra 50-100 km nord- og østpå ind i smukke dale, omkranset af de skønneste bjerge. De op til 300 år gamle vingårde er bygget i samme stil som de første nybyggeres. Du kan smage på spændende vine, og de gamle vinkældre vises med stolthed frem.

Den tørre vestkyst har laguner og forunderlige bjerge, og langs sydkysten omkring Hermanus kommer hvalerne helt ind til kysten. For de modige er der mulighed for at blive sænket ned i et bur og dykke med den store hvide haj!

Sydafrikas vejr


Sydafrika ligger på jordens sydlige halvkugle, så det er sommer i Sydafrika, når det er vinter i Danmark og omvendt. Klimaet er mildt med mange solskinstimer, men der er stor variation i regnbuelandet.

Cape Town, en del af vestkysten og kystområdet ved Garden Route har Middelhavsklima og får det meste af sin nedbør fra april til oktober. Resten af landet er subtropisk og får størstedelen af regnen fra oktober til april.

Den varme havstrøm fra Mozambique giver et fugtigt og varmt vejr på østkysten, mens den kolde Benguela-strøm giver et mere tåget, men regnfattigt vejr på vestkysten. På højplateauet, blandt andet i byen Johannesburg, kan der være frost om natten i vintermånederne juni-august, men dagene er varme og solrige.

Tørperiode (maj, juni, juli, august, september og oktober)
I Sydafrika kommer der næsten aldrig regn i tørperioden og luftfugtigheden er meget lav. Dette gælder dog ikke for Western Cape provinsen (syd kysten) hvor der kan være vådt og køligt i den Sydafrikanske vinter.

I denne periode er bushen meget åben og det er lettere at se dyrene. I slutningen af perioden er der meget tørt og begrænset med fugleliv, blomster og grønne områder.
I tørperioden er der meget få insekter i Sydafrika.

Maj er slutningen på sommeren, hvor man mærker at nattemperaturerne begynder at falde.
I juni, juli og august kommer de kølige nætter som kan være ned til frysepunktet. Her er det vigtigt at have varmt tøj med til de tidlige ture i bushen. Dagtemperaturen vil være omkring 25
​​° C.
August er den mest blæsende måned i Sydafrika.

I september og oktober begynder varmen at komme tilbage og luftfugtigheden stiger. Man kan opleve enkelte tordenbyger sidst på dagen, som renser luften og giver naturen den længe ventet næring.

Regnperiode (November-april)
I denne periode er kraftige regnskyl om eftermiddagen ikke usædvanligt. Det er dog sjældent at man oplever heldagsregn.
Der vil være grønt og bushen er tæt, så man skal regne med at det i visse områder kan være sværere at få øje på dyrene. Der vil i denne periode være et rigt fugleliv og mange grønne planter og blomster.
Når den første regn kommer i november, begynder antiloperne at sætte deres kalve, og man vil kunne se mange dyreunger.

Der vil typisk komme mest regn i december, januar og februar.
Dagtemperaturen ligger på ca. 30 ​​° C og kan visse steder snige sig op omkring de 40 ​​° C .

I marts og april kan der stadig komme lidt spredt regn men normalt er det nogle solrige og klare måneder, med lav luftfugtighed, varme dage og lune nætter. Det er nogle rigtig gode måneder at besøge det sydlige Afrika, da bushen stadig er grøn men temperaturen er faldet lidt. Samtidig er det en periode hvor vi som bor i Norden, trænger til sol og varme.

Vejledende nedbør i Sydafrika (i millimeter)
Jan Feb Mar Apr Maj Juni Juli Aug Sep Okt Nov Dec
122 106 91 33 6 25 10 10 21 60 117 117

Vejledende temperaturer i Sydafrika (dag/nat)
Jan Feb Mar Apr Maj Juni Juli Aug Sep Okt Nov Dec
27/16 27/16 26/14 24/10 21/5 19/3 22/6 25/9 27/13 27/14 27/14 28/15
Kilde: worldweatheronline.com

Visum
Danske turister skal have ikke visum for at rejse ind i Sydafrika, hvis opholdet er under tre måneder. Dit pas skal være gyldigt i mindst 30 dage efter hjemrejsen, og passet skal have mindst to blanke sider ved siden af hinanden. Du skal være i besiddelse af en returbillet eller en billet til videre rejse.
Hvis du rejser alene med dit eget barn, skal du medbringe en samtykke-erklæring på engelsk fra den anden forælder. Erklæringen skal være underskrevet af det lokale politi i Danmark.

Rejser man med børn under 18 år til Sydafrika kræves der særlige dokumenter alt efter om barnet rejser med begge forældre, kun den ene forældre eller ingen af de biologiske forældre.
For rejse med børn - se tjekliste og læs mere HER

Areal
1.220.000 kvadratkilometer.

Drikkepenge
Der er i Sydafrika almindeligt at give drikkepenge. Drikkepenge gives normalt til kuffertbærere i lufthavnen og på hoteller (ca. ZAR 20 per bagage trolley), personale på restauranter og hoteller (ca. 10 % af regningens pålydende), og chauffører på rundrejser (normalt ZAR 20 per dag per person). På safari lodges betaler man ofte safariguiden/chauffør et lidt højere beløb efter safarien (ZAR 100-200 per dag). På tankstationer betaler man typisk tankpasseren ZAR 2-5.

Befolkning
Cirka 43 millioner indbyggere. Heraf cirka fem millioner i Afrikas tredjestørste by Johannesburg. Den administrative hovedstad er Pretoria, Cape Town er den parlamentariske hovedstad, og Bloemfontein er juridisk hovedstad.

Internet
De fleste hoteller og lodges tilbyder internet og wi-fi. Enten gratis eller mod betaling.

Sprog
Sydafrika har 11 officielle sprog: Engelsk, zulu, xhosa, nord- og sydsotho, swazi, tswana, ndebele, venda, tsonga og afrikaans. Engelsk tales og forstås de fleste steder i landet.

Religion
Næsten alle religioner findes i Sydafrika. Cirka 80 procent er kristne, to procent er muslimer, og 18 procent bekender sig til andre trosretninger. Der er stadig stor respekt for fortidens ånder.

Valuta
Møntenheden i Sydafrika er Sydafrikanske Rand(ZAR). 1 ZAR er det same som 100 cent. Der findes sedler i størrelserne ZAR 200, ZAR 100, ZAR 50, ZAR 20 og ZAR 10. Af mønter findes ZAR 5, ZAR 2, ZAR 1, 50 c, 20 c, 10 c, 5 c, 2 c, 1c.

Du kan betale eller veksle til rand med amerikanske dollars, Euro, engelske pund og alle førende kreditkort i Sydafrika. Benzin skal som regel betales kontant, og i mindre byer på landet kan du ikke regne med, at de tager imod andet end rand.

Betalingskort
Vi anbefaler at man på rejsen til Sydafrika medbringer et kontant beløb samt et kreditkort. Det er bedst at kontanterne er i vestlig valuta (Euro, USD eller engelske pund), da det er kun få steder i Johannesburg og Cape Town, hvor det er muligt at veksle danske kroner – og ofte til en dårlig kurs.

Kreditkort er den bedste form for betalingsmiddel i Sydafrika: Visa, American Express, Diners Club (mindre udbredt) eller MasterCard. Kreditkortene kan benyttes i de fleste restauranter, butikker, hoteller og biludlejningsfirmaer, og man slipper for at gå rundt med for mange kontanter på sig.

Med et kreditkort er det også nemt at hæve kontanter (Sydafrikanske Rand) i en af de mange pengeautomater i lufthavnen, shoppingcentre, tankstationer eller ved bankerne.

Kreditkort kan IKKE bruges som betalingsmiddel på benzinstationer - disse tager kun imod kontanter.

Tidsforskel
Dansk sommertid: Ingen tidsforskel.
Dansk vintertid: + 1 time i Sydafrika.

Vaccinationer
Der kræves ingen vaccinationer, hvis du ankommer direkte fra Europa. Men vi råder dig til at få en vaccination mod stivkrampe. Tal med din egen læge om en forebyggende malariakur en uge før afrejsen, hvis du besøger den nordøstlige del af landet.

Indhent tilbud
x

Indhent tilbud

Ja tak! Send mig gerne tilbud på rejsen:
Sydafrika Safari og Golf

Bede om et tilbud ved at udfylde nedenstående formular og tryk på "send".

Mange tak for din henvendelse.

Blixen Tours vender tilbage hurtigst muligt.

Arathusa Safari Lodge

Arathusa ligger smukt ved en sø som tiltrækker mange store og små Afrikadyr. Den luksuriøse Lodge ligger i Sabi-Sand området som er en del af Greater Kryger

Velegnet til par
Velegnet til par

Dyreoplevelserne får man ikke bedre og personale og guider er meget dygtige

Arathusa ligger smukt ved en sø som tiltrækker mange store og små Afrikadyr. Den luksuriøse Lodge ligger i Sabi-Sand området som er en del af Greater Kryger der med tilstødende reservater og Nationalparker har en størrelse næsten som Danmark.

Dette er Big5 (elefant, næsehorn, bøffel, løve, leopard) og Krygerområdet har den største variation af pattedyr i verden så der er masser af stort og småt at se på. Bl.a. ved søen foran den skønne lodge kan man være heldig at se alle de klassiske afrikadyr. En dejlig restaurant, bar, lounge samt et udsigtsdæk ved søen er placeret således at der fra alle steder kan ses dyr. Selv poolen er anlagt så man kan bade, se dyr og få en drink samtidigt. Maden er fremragende, både internationalt og lokalt inspireret bl.a. med vildtkød.

Børn: skal være over 12 år på Arathusa Safari Lodge.

Oplev også Arathusa Safari Lodge i turen Sydafrika Safari og Golf.

Vejen hertil

Af luftvejen er der fly til Hoedspruit 1 ½ time væk, Kryger 2 ¾ time væk (smuk køretur) og med et lille fly kan Lodgens egen landingsbane benyttes. I bil er der ca. 2 ½ time til Nelspruit.

Beliggenhed...

 • Sydafrika
 • Northeast
 • Kruger
 • Kruger Private Reserves
 • Sabi Sand A
 • Sabi Sabi Reserve
Hvorfor bo her?
 • Kryger, med mangfoldigt dyreliv
 • Flot beliggenhed ved sø
 • Dygtige guider og god service
 • Stilfuld lodge
 • Skøn Spa
 • Fremragende mad

Lokal tid...

Vurdering:
Standard

Her er to kategorier standard og luksusværelser.
I standardværelserne er der:
Aircondition (til sommer), varmeapparat (til vinter), minibar, pengeskab, el 220 v, veranda, bad og toilet samt udendørs bruser, hårtørrer, telefon, moskitonet, kaffe og the,
I luksusværelserne er der desuden:
Egen minipool, stue og beliggenhed længere væk for yderlige privatliv.

Værelses- og suitefaciliteter

Aircondition
Hårtørrer
Minibar
Sikkerhedsboks
Balkon/terasse
Te-/kaffe-maskine
Telefon
Udendørs privat bad/toilet
Myggenet

Faciliteter:
Infinity pool, bar, restaurant, souvenir shop, Visa/MasterCard/American express faciliteter, internet I reception, udsigtsdæk ved sø

Swimmingpool
Internet, trådløs (gratis)
Restaurant(er)
Spa/wellness
Souvenirbutik
Safari - i åbne 4x4
Safari - walking safari tilbydes
Icon 1

Kanonkop House

Dette skønne familieejede boutique guest house ligger i naturskov med formidabel udsigt over Knysna Lagunen. Perfekt udgangspunkt for golf og andre udendørs aktiviteter i den fantastiske omliggende natur

Velegnet til par
Velegnet til par
Børnevenlig
Børnevenlig

Indretningen er elegant og moderne med Afrikansk inspiration

Lidt uden for Knysna på et højdedrag i skoven ligger Kanonkop House med en vidunderlig udsigt over den store Knysna lagune og de omliggende bjerge. Det lille hotel har vundet en række priser som et af Afrika bedste. Der er alle former for aktivitetsmuligheder her –alle former for vandsport, golf i verdensklasse, vandring, cykling og meget andet. Knysna har mange kunstnere der er inspireret af de flotte omgivelser og specielt træindustrien bidrager med møbler og kunsthåndværk. Indretningen er elegant og moderne med Afrikansk inspiration. Kanonkop har en lang række faciliteter og service der gør opholdet til en enestående oplevelse.

Børn: er velkomne

Vejen hertil

Nærmeste større lufthavn er George som ligger 60 km vestpå af fin vej. Der er 430 km til Cape Town og 230 km til Port Elisabeth.

Beliggenhed...

 • Sydafrika
 • Western Cape
 • East of the Cape
 • Garden Route
 • Knysna
Hvorfor bo her?
 • Lille stilfuld hotel
 • Mange faciliteter
 • Fantastisk beliggenhed
 • Personlig service
 • Dejlig mad
 • Et væld af aktivitetsmuligheder

Lokal tid...

Vurdering:
Standard

Alle har tv/radio, El 220 v

Paradise:
Romantisk værelse med flot udsigt, King size seng, opdelt bad og toilet, udsigt fra badet

Sunbird:
Privat balkon, King size seng (muligt med ekstra seng), stue areal, separat toilet/bruser.

Forest:
Ligger i skov, stor king size seng, seperat toilet og bad, udendørs dæk med udsigt til lagune

Sivuyile:
Queen size seng (mulighed for ekstra seng), udendørs dæk med udsigt, separat toilet bad/bruser

No Matata:
Queen size seng (mulighed for ekstra seng), udendørs dæk med udsigt, separat toilet bad/bruser

Værelses- og suitefaciliteter

Internet, trådløs
TV, fladskærm
Hårtørrer
Sikkerhedsboks
Te-/kaffe-maskine

Kanonkop House tilbyder:
Swimming pool, udsigtsdæk, udendørs stue, bar , restaurant og internet (WI-FI)

Swimmingpool
Laundry service
Møde- og konferencefaciliteter
Lounge/bar
Restaurant(er)
Internet (gratis)
Icon 1 Icon 3

Middedorp Manor  

Velegnet til par
Velegnet til par

Det moderne og klassiske luksus i smagfuld kombination med rolig og central beliggenhed

Middedorp Manor er et prisvindende boutique gæstehus i det historiske Stellenbosch. Det 100 år gamle Victorianske hus er placeret i en stor romantisk have hvor den vinovergroede terrasse har udsigt til en dejlig swimming pool. Stellenbosh er en kulturel perle med små lækre butikker og gourmet restauranter i nem gåafstand fra Middedorp Manor.

Vejen hertil

Der er en god halv times kørsel til Cape Town Internationale lufthavn og en lille times kørsel til Cape Town.

Beliggenhed...

 • Sydafrika
 • Western Cape
 • Cape
 • Cape Winelands
 • Stellenbosch
Hvorfor bo her?
 • Skønt historisk hotel
 • Smagfulde værelser og fremragende service
 • Rolige omgivelser og dejlig have
 • Tæt på Stellenbosh historiske og spændende bymidte
 • Tæt på fremragende restauranter og butikker

Lokal tid...

Vurdering:
Standard
 

Værelsestyper:
Deluxe Suites
Luxury Rooms

Alle suiter har:
King-size senge, Internet, satellit tv, film, dvd og hårtørrer.

Værelses- og suitefaciliteter

Aircondition
Internet, trådløs
TV, fladskærm
DVD
Hårtørrer
Roomservice

Middedorp Manor tilbyder:
Swimmingpool, internet –WI-FI, bibliotek, tøjvask, 220v strøm, snackbar/Deli

Swimmingpool
Laundry service
Møde- og konferencefaciliteter
Business center
Roomservice
Handicapvenlig
Internet, trådløs (gratis)
Bibliotek
Lounge/bar
Icon 1

Steenberg Hotel

En vidunderlig beliggenhed og både verdensklasse golfbane og førsteklasses vin

Velegnet til par
Velegnet til par
Børnevenlig
Børnevenlig

Beliggenhed der emmer af historie og værelser, service og mad der er helt i top

Steenberg har vundet en lang række priser inden for forskellige kategorier og det er der en go grund til. En vidunderlig beliggenhed, et sted der emmer af historie og værelser, service og mad der er helt i top.

Kun 20 min kørsel væk fra Cape Town ligger Steenberg Farm, den ældste i Sydafrika. I midten af 1990erne anlagde man en verdensklasse golfbane og gennemrenoverede og udbyggede de gamle bygninger med stor hensyntagen til historien. Endvidere blev vinmarkerne udvidet og faciliteterne forbedret så her nu fremstilles førsteklasses vin. Hotellets 24 værelser er meget stilfulde og komfortable med hvert deres særpræg. De to restauranter serverer gourmet mad og vine blandt det bedste landet kan byde på.

Børn: er velkomne og der er faciliteter for børn.

Vejen hertil

Der er omkring 20 min kørsel at Cape Town internationale lufthavn og ca. det samme til Cape Town centrum. Stellenbosch ligger ca. en halv times kørsel herfra.

Beliggenhed...

 • Sydafrika
 • Western Cape
 • Cape
 • Cape Winelands
 • Stellenbosch
Hvorfor bo her?
 • Flot beliggenhed bland bjerge og vinmarker
 • Top service
 • Stilfuld historisk Farm/Hotel
 • Skøn Spa
 • Fremragende mad
 • Tæt på en mængde seværdigheder
 • Masser af aktivitetsmuligheder
 • Verdensklasse golf

Lokal tid...

Vurdering:
Standard

Alle 24 værelser/suiter har:
Separat badeværelse, pengeskab, kaffe/the, aircondition, badekåber, satellit TV og gratis WI-FI.

Her er 9 kategorier:

Standard luxury Room - 25 km2

Superior Room - Mini bar

Family Room - Mini Bar, stue-område, lille terasse, separat børneværelse tilpasset efter behov

Primer Room - 57 km2, privat terasse, docking station til i-pad

Primer Suite - 81 km2, privat terasse, docking station til i-pad

Manor Suite - 97 km2, seperat stue, privat terasse, docking station til i-pad

Dutch East India Heritage Suite - 116 km2, seperat stue med historiske møbler, pejs, køkken, deler pool med anden suite, privat terasse, docking station til i-pad

Cape Colonial Heritage Suite - 116 km2, seperat stue med historiske møbler, pejs, køkken, deler pool med anden suite, privat terasse, badekar, docking station til i-pad

KHOI KHOI Heritage Suite - 163 km2, to soveværelser, seperat stue med design møbler og indretning i stil der hylder den oprindelige befolkning, pejs, køkken, privat pool, privat terasse, docking station til i-pad

Værelses- og suitefaciliteter

Aircondition
Internet, trådløs
TV, fladskærm
Hårtørrer
Roomservice
Minibar
Sikkerhedsboks
Te-/kaffe-maskine
Turndown service

Steenberg Hotel tilbyder:
Swimming pool, spa, restaurant, bistro og vinkælder

Swimmingpool
Roomservice
Internet, trådløs (gratis)
Lounge/bar
Restaurant(er)
Spa/wellness
Fitness center
Concierge
Børnepasning
Vinkælder
Icon 1 Icon 3
Indhent tilbud
x

Indhent tilbud

Ja tak! Send mig gerne tilbud på rejsen:
Sydafrika Safari og Golf

Bede om et tilbud ved at udfylde nedenstående formular og tryk på "send".

Mange tak for din henvendelse.

Blixen Tours vender tilbage hurtigst muligt.