Indhent tilbud
Bliv ringet op
Har du spørgsmål?

Vi besvarer gerne dine spørgsmål - Ring:

7674 0070

ABNINGSTIDER:
Mandag-torsdag fra kl. 9-17 og fredag 9-16

The Chedi Muscat

Pris fra 12.095,-
Velegnet til par
Velegnet til par
Dykning
Dykning
Snorkling
Snorkling

En lækker og stilfuld oase - mest for par

The Chedi Muscat ligger ned til stranden i Muscat, Omans hovedstad, tæt nok på bjergene til at de spejler sig i vandet og et stenkast fra den arabiske ørken og dens tørre vinde. Hotellet er opført i den karakteristiske omanske arkitektur med svungne byer, men indvendigt er værelserne meget stilrene, ja nærmest japanske, i deres enkelthed.

Børn
The Chedi er mest velegnet for par selv om børn er velkomne. Der findes to swimmingpools, én som er forbeholdt voksne og én hvor børn er tilladt. Der findes ikke legepladser eller aktiviteter for børn på resortet.

Vejen hertil

Cirka 15 minutters kørsel fra Muscat Int. Airport og tæt beliggende på byen Ruwi.

Beliggenhed...

 • Oman
 • Muscat og omegn
Hvorfor bo her?
 • Minimalistisk stilfuld design
 • Egen strand på 370 meter
 • Blanding af funkis og arabisk byggestil
 • 2 swimmingpools

Lokal tid...

Vurdering:
Standard
Awards og udmærkelser:

Best Hotel in the Middle East, runner up - The Telegraph Ultratravel Awards, 2017
Top 25 Leisure Hotels - Smart Travel Asia’s Best in Travel, 2017
Best Swimming Pool - The Global Travel Experience Award, 2016
No. 7 – Top 15 Hotels in the Middle East - Condé Nast Traveler (USA) Readers’ Choice Awards, 2015
Best Hotel/ Resort in The Middle East & Africa - Gallivanter’s Awards for Excellence, 2015
Best Spa - Crème de la Crème Luxury Awards, 2015
The Best of Award of Excellence - Wine Spectator, 2014
Condé Nast Traveler - The Gold List, 2011

156, fordelt på kategorierne

Serai Room- 33 m2
Chedi Deluxe - 39 m2
Chedi Deluxe Club Room
Chedi Club Suites

Værelsesfaciliteter: Alle værelser har satellit-TV, internetadgang, telefon, minibar, sikkerhedsboks og hårtørrer. Badeværelserne er lidt aparte indrettet, men lækre med hovedbruser og god plads.

Værelses- og suitefaciliteter

Aircondition
Minibar
Sikkerhedsboks
TV, fladskærm
iPod dockingstation
Balkon/terasse
Turndown service
Te-/kaffe-maskine
Telefon
Hårtørrer
Roomservice

The Chedis har tre restauranter der byder på mad fra Arabien, Indien, Asien og Middelhavslandene samt alt godt fra havet. Dog er den ene af dem lukket i vintermånederne og en anden fra midt i juni til midt i august.

Af rekreationsmuligheder kan nævnes en spa, en privat strand, to pools med cabanaer, tennisbaner, en butik og et kunstgalleri. Chedi Blub og Suite gæster har desuden adgang til et bibliotek.

Fitness center
Restaurant(er)
Swimmingpool
Spa/wellness
Concierge
Møde- og konferencefaciliteter
Business center
Internet
Roomservice
TV, fladskærm
Bibliotek
Lounge/bar
Limousine-service
Icon 1 Icon 4 Icon 5
7 nætter i Serai room
Pris pr. Person
Periode Dobbelt
15.12.18 - 19.12.18 18.295
20.12.18 - 23.12.18 19.295
24.12.18 - 03.01.19 27.695
04.01.19 - 08.02.19 18.295
09.02.19 - 09.02.19 18.895
10.02.19 - 16.02.19 21.195
17.02.19 - 18.02.19 18.895
19.02.19 - 13.04.19 18.295
14.04.19 - 24.04.19 21.195
25.04.19 - 28.04.19 20.695
29.04.19 - 22.06.19 12.095
23.06.19 - 25.07.19 12.595
26.07.19 - 30.09.19 12.095
01.10.19 - 11.10.19 18.295
Tilbud


Priserne er gældende ved bestilling senest 92 dage før afrejse. Senere bestilling kan betyde højere priser.Prisen inkluderer
 • Fly fra Kastrup - Muscat med 1 skift
 • Lufthavnsskatter
 • Privat transport fra lufthavn - hotel t/r
 • 7 nætter på The Chedi
 • Morgenmad
 • Gratis minibar med vand, sodavand, juice og øl (genopfyldes 1 gang dagligt)
Prisen inkluderer ikke
 • Afbestillingsforsikring - 6% af rejsens pris og tegnes ved bestilling af rejsen
 • Rejseforsikring
 • Drikkevarer og måltider udover nævnte
 • Drikkepenge
 • Vaccinationer
Forbehold

De nævnte priser er baseret på billigste flybillet og olietillæg til destinationen. Er billigste flybillet udsolgt og/eller stiger olietillægget vil der være et pristillæg til ovenstående. På visse tider af året, kan der desuden være kampagnepriser på flybilletter, hvor flybilletten kan være billigere og prisen dermed reduceres. Der tages forbehold for udsolgte hoteller og fly.

Blixen Tours tilstræber altid at afvikle rejsen i henhold til programmet, men det kan pga. vejrmæssige forhold og praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre rejsen anderledes end anført.

Indhent tilbud
x

Indhent tilbud

Ja tak! Send mig gerne tilbud på rejsen:
The Chedi

Bede om et tilbud ved at udfylde nedenstående formular og tryk på "send".

Mange tak for din henvendelse.

Blixen Tours vender tilbage hurtigst muligt.

 

1001 nats eventyr

Magiske historier om Sindbad søfareren og turbanklædte mænd i lange dishdashas klædedragter. Beduinerne der trækker deres kameler gennem ørkenens endeløse vidder og gravtårne, hvis oprindelse går længere tilbage i historien end de egyptiske pyramider.

I Oman kan alle disse eventyrlige ting opleves, og rejser man med åbent sind, vil mødet med den arabiske verden blive en 1001 nats rejse
tilbage til svundne tider.

Sultandømmet Oman på den arabiske halvø begyndte først i starten af 1990’erne at åbne op for turismen. Det foregik nænsomt og med stor hensyntagen til landets naturskat. Masseturisme var uønsket, og i stedet blev der satset på ’value for money’ turismen, hvor man fokuserede på at give turisterne en unik og anderledes ferieoplevelse.

I hovedstaden Muscat findes pragtfulde moskeer og paladser og suq’en (markedet) med alle de duftende krydderier og kulørte varer. Muscat betyder ankerplads, og byen var tilbage i tidernes morgen det sidste sted de sørejsende havde mulighed for at proviantere inden den lange rejse til Indien.

Oman, hvis areal er syv gange større end Danmark, er kendt for sin storslåede natur. Betagende ørkenlandskaber, kløftede bjergområder, grønne oaser, frugtbare kystsletter med dadelplantager og endeløse strande præger det smukke land.

 
De 1700 kilometer fredet kyststrækning er et yndet turistmål for badegæster. Her findes ingen kæmpemæssige hotelkomplekser, og området er et sandt paradis for dykkere. Her kan man nemlig tage på en forunderlig rejse ned i dybet og opleve op mod 100 forskellige koral arter og svømme blandt kulørte fiskestimer.

Hvert år kommer 100.000 havskildpadder op på strandene ved Ras al Hadd og Ras al Jinz. Området må kun besøges under opsyn, for skildpadderne skal kunne lægge deres æg i fred. Overlever de små nyudklækkede skildpadder senere rejsen fra de dybe sandhuller og ud til havet er der chance for, at de 30 til 50 år senere vender tilbage som kønsmodne skildpadder og sikrer en videreførelse af slægten.

I den indre del af Oman kan man komme på eventyrrejse og opleve idylliske bjerglandsbyer, dybe slugter, gamle borge og imponerende fæstningsværker. Befolkningen har levet her i årtusinder beskyttet af de 3.000 meter høje Hajarbjerge. I tidernes morgen dannede denne bjergkæde en uovervindelig naturborg, men i dag findes der kortlagte ruter, så turisterne kan komme på trekking til de mest fantastiske udsigtspunkter.

Velkommen til en anderledes smuk ferieoplevelse i Oman. 

Lokal tid...

Rejsetid

7-9 timer

Halvøen Musandam
Fjordlandskaber og undervandsparadis. Musandam, en eksklave af Sultanatet ved den nordlige ende af den arabiske halvø, er et betagende fjordlandskab, som næsten kun kan udforskes fra vandet med en båd.

Kystsletten Al Batinah
Plantager og tyre. Dadler, bananer, limoner, mangoer, tomater, gulerødder, auberginer, squash, kartofler — alt dette og mange andre grøntsager dyrkes på en 270 kilometer lang kyststribe mellem Muscat og Sohar. Plantage efter plantage, landsby efter landsby. Her lever en fjerdedel af Omans befolkning. De dækker hovedparten af landets behov for landbrugsprodukter, men fortærer naturligvis også en hel del af dem selv.

Derfor betegnes Batinah-sletten af omanerne også gerne som landets mave. Flader, som kan dyrkes, har i denne region altid været sjældne og derfor også eftertragtet.

Beboerne på denne kyststribe har derfor i mange århundreder været nødt til at beskytte sig mod invasioner. De byggede et tæt netværk af enkle flugtborge, men også fæstningsanlæg som dem af Nakhl, Barka, Rostaq og Al Hazm, der den dag i dag hører til landets mest betydningsfulde og seværdige.

Hver fredag eftermiddag finder et særligt ritual sted ved Barka. Her mødes egnens bønder med deres tonstunge pukkelkvæg til tyrekamp — eller rettere sagt til tyreskubning. Kæmperne står roligt midt i arenaen og presser hovederne mod hinanden. Den, der først viger, har tabt, og kampen er afsluttet. Intet dyr må nemlig blive såret ved den omanske tyrekamp — dyrene er for værdifulde, og der er ikke længe til den næste fredag.

Muscat og omegn
Paladser som fra tusind og en nat. Muscat overrasker den besøgende med mange eksempler på imponerende moderne arabisk arkitektur. Det er en ny by, planlagt med omhu og bygget i løbet af de sidste 30 år.

Capital Area strækker sig fra de historiske bydele Matrah og Muscat 50 kilometer langs kysten. Mellem stejle mørke klipper står hvide bebyggelser, pragtfulde moskeer og paladser, og igen og igen har man udsigt over det blå lysende hav og udstrakte sandstrande.

Hvis man her leder efter orientalsk leben, er man kommet til det rette sted i bydelen Matrah. Luften i souq’en (markedet) er fyldt med duften af ædle krydderier og røgelse. I butiksboderne tårner varerne sig op. Kulørte stoffer, ædle duge, guld- og sølvsmykker, husholdningsartikler og sko, legetøj og plastblomster — her kan man få næsten alt.

Fra suq’en er det kun få minutters gang til frugt- og fiskemarkedet. Fiskerne lander i morgentimerne deres fangst direkte ved markedets mole; et uforglemmeligt skuespil. Den velbeskyttede havn var før i tiden skibenes sidste mulighed for at forsyne sig med vand inden den lange sejlads til Indien og havde derfor stor betydning.

Muscat betyder ankerplads. Interessante vidnesbyrd om disse forlængst svundne tider finder man i Muscat i Bait al Zubair Museum og Muscat Gate Museum. Byens mest kendte bygningsværk er sikkkert Al Bustan Palace Hotel, som ligger få bugter længere væk. En palmehave ved den hvide strand, omkranset af pittoreske mørke klipper — som et fatamorgana rejser denne pragtbygning sig foran drømmekulissen. Ikke spor mærkeligt, bygningen af eksperter allerede flere gange er blevet præmieret som et af verdens bedste hoteller.

Al Dhahirah
Oliefelter og ældgamle grave. Al Dhahirah betyder «ryg» og er betegnelsen for den halvørkenagtige slette, som strækker sig fra den vestlige kant af de nordlige Hajarbjerge til klitterne af den store arabiske sandørken, Rub al Khali.

For mere end 4000 år siden blev der i bjergene bag Ibri i stort omfang udvundet og forarbejdet kobber, som derefter med skibe blev leveret til højkulturerne i Mesopotamien og Indusbækkenet. Begyndelsen til en stor søhandelstradition. I dag finder man fra denne tid til stadig slaggebjerge og frem for alt utallige bikubegrave, der består af stenplader i mange lag, samt store, cirkelrunde fællesgrave.

Nekropolen i regionen omkring Bat og Amlah betragtes som den største fra denne epoke på verdensplan og er derfor UNESCO-verdensarv. Ibri var en gang vareomladningssted for golfkystens berygtede pirater. Disse tider er ganske vist forlængst forbi, men man imponeres stadig af en store suq og den store fæstning midt i oasen.

I grænseområdet til Saudi-Arabien ligger de berygtede saltpander af Umm as Samim, «giftens moder». Et område, som man den dag i dag næsten ikke kan trænge igennem, selv med de mest moderne køretøjer. Selv om de tilstødende sletter i dette grænseområde forekommer afvisende, er de meget vigtige for landet.

Her, rundt om Fahud, banker Omans økonomiske hjerte, her ligger nogle af de vigtigste oliefelter. Denne region er Omans varmeste — temperaturer på mere end 50 grader er normale om sommeren. Skygge findes ikke. Solen brænder lodret ned på udvindingsanlæggene, varme vinde ser ud til at forbrænde alt.

Al Dakhiliyah
Slugter, borge og terassefelter. Terassefelter i stejle skråninger, storslåede canyons og slugter, idylliske bjerglandsbyer, imponerende fæstninger og paladser — Dakhiliyah har i mange hundrede år været Omans kulturelle hjerte. Her var mennskerne beskyttet mod angreb, flankerne af de 3000 meter høje Hajarbjerge dannede en uovervindelig naturlig borg.

Hvis man vil storme den i dag, følger man de godt markerede trekkingstier op til betagende udsigtspunkter i svimlende højder — en anstrengelse, som betaler sig!

Et tæt netværk af vandkanaler går gennem den uvejsomme bjergverden og sørger for, at små grønne paradiser uventet opstår af ingenting.

Nizwa og også Bahla var en gang hovedstæder. Tilsvarende imponerende er deres arkitekur. De meget store lerforekomster ved Bahla gjorde det muligt at omhegne hele oasen med en 12 kilometer lang mur. Som bjerge af ler rejser fæstningen Hisn Tamah sig af dadelpalmernes grønne hav.
For tiden restaureres den skånsomt i den
gamle lerbygningstradition under opsyn af UNESCO, som har optaget bygningen på listen over verdenskulturarv. I fæstningen af Jabrin mødtes i det 17. århundrede filosofferne, litteraterne, kunstnerne og musikerne. De kunstfærdigt udformede rum og de malede trælofter gør dette kulturpalads til landets vigtigste bygningsmindesmærke.

Øst - Al Sharqiyah
Et hav af farver og former. Langsomt, men ustandseligt flytter honniggule sandklitter på mørkerød jord sig mod det azurblå hav. Gyldent lyser strandene ved Ras al Jinz, hvor havskildpadder i tusindvis hvert år lægger deres æg.

Provinsen Sharqiyah ved den arabiske halvøs yderste østlige kant præges af stærke kontraster, farvernes spil og landskabets former. Men også forskellige livsstile støder her på hinanden. Beduinerne af Wahiba trækker stadig omkring i sandhavets uendelige vidder med deres kameler, geder og palmegrenshytter. Frihed og mobilitet er vigtigere for dem end ejendele.

Beboerne af oaserne i ørkenens udkant bygger derimod pragtfulde huse, som de dog måtte forsvare i mange århundreder. Utallige vagttårne og bygninger, der er armeret som fæstninger, vidner om turbulente tider, men også om fortidens rigdom. Husenes tunge portaler, der er pyntet kunstfærdigt med træskæringer, stammer fra Østafrika, blev bragt til havnen Sur med skibe og transporteret videre derfra med kameler.

Mellem bjerge og ørken forløb den mest betydningsfulde karavanevej fra Sur til landets indre. Sur var porten til Zanzibar og Indien, omladningsplads for krydderier, elfenben, guld og silke. Nu som før bygges her dhows, de smidige arabiske både med den elegante bov.

Sydøst - Al Wusta
Omans ark. Faunaen og floraen i dette biosfærereservat er enestående. Foruden ca. 300 oryx-antiloper lever her arabiske gazeller og den sjældne nubiske stenbuk, vildkatte, honninggrævlinger, ørkenræve og ulve, ørkenharer og det ethiopiske pindsvin. Men også 180 forskellige fuglearter har man iagttaget her indtil nu, deriblandt så sjældne fugle som kravetrappen.

Fredningsområdet er ikke kun begrænset til ørkenområderne i landets indre, men går det det Indiske Ocean. Den mere end 300 kilometer lange kyst er en af landets smukkeste og mest afvekslende. Ingen strand ligner den anden. Hvid sandstrand følger efter stejle mørke klipper, turkisblå laguner strækker sig dybt ind i landet og er populære rastepladser for de lyserøde flamingoer. Alger farver vandet i søerne ved Khor Ghawi lysende pink.

En kyst fuld af overraskelser og opdagelser. Larmende slår havets bølger mod klipperne under sommermonsunen. Ingen fisker vover sig ud på det kogende hav i denne periode.

P.g.a. det høje næringsstofindhold og den fremragende vandkvalitet er Omans farvande særlig rige på fisk — endog 13 forskellige hval- og delfinarter boltrer sig her.

Syd: Dhofar
Allerede for to årtusinder siden drog romerne ud for at opdage mirakellandet i orienten, hvor der fandtes træer, fra hvis bark der dryppede guld. Guld i form af en kostbar harpiks. Arabia felix kaldte romerne det — lykkelige Arabien.
De nåede dog aldrig frem til det sted, de længtes efter.

Røgelsesharpiksens duft er allestedsnærværende i Dhofars landsbyer og byer, hverdagen er utænkelig uden den. Hvis man besøger den gamle suq i Salalah, dykker man ned i en raffineret dufternes verden.

Dhofars kvinder er berømte for deres ekskvisitte duftblandinger af røgelse, myrra, sandeltræ og blomsteressenser. Opskrifterne er hemmelige og går i arv fra moderen til døtrene.

Når den arabiske halvø om sommeren synker ned i gloende hede, søger tusindvis af turister fra golfstaterne tilflugt fra heden i Salalah.

Fra juli til september dyppes denne kyststribe nemlig af monsunens udløbere i tæt tåge og støvregn.

Vegetationen i bjergene ser ud til at eksplodere — et koldt grønt paradis midt i en glohed ovn. Salalah, den lysende, er Omans næststørste by. Med 15 kilometer strækker den sig langs en endeløs sandstrand, omgivet af et subtropisk plantagebælte. Under kokospalmernes grønne tag trives bananer og papajas specielt godt.

De modne søde frugter tilbydes ved vejkanten — en fristelse, som er svær at modstå.

Klima og vejr i Oman

Hvornår er det bedst at rejse til Oman?

Klimaet i Oman er varmt og tørt det meste af året. Her er to årstider; sommer og vinter. Om sommeren er temperaturen meget høj og kan til tider overstige 50
°C. Om vinteren ligger temperaturen gennemsnitligt på 25 °C, men kan nå ned omkring 17 °C.


Som noget ganske særligt for Oman, så er her kun regntid i den sydlige del af landet. Den starter i juni og slutter i september, og særligt i juli og august kan man forvente regn de fleste dage. I resten af landet kommer der meget sjældent regn. Når den kommer er det som kortvarige og kraftige byger, og som oftest i bjergområderne.

Det bedste tidspunkt at rejse til Oman er fra oktober til marts, hvor temperaturen er behagelig og vandet er lunt – og det er uden for monsunsæsonen.

Muscat – det nordlige Oman
I det nordlige Oman er klimaet meget som ved middelhavet. Temperaturen ligger mellem 26-50 °C. De varmeste måneder er maj til juli og de koldeste er december til februar.

Klimatabel (Muscat):

Jan Feb Mar Apr Maj Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Luft 26 26 30 35 40 40 39 36 36 35 31 27
Vand 24 24 24 27 29 31 31 30 29 29 27 25
Nedbør 13 25 16 17 7 1 0 1 0 1 7 13


Salalah – det sydlige Oman
I den sydlige del af Oman er klimaet mere tropisk, og temperaturen ligger på 27-32 °C året rundt. Her skal man være opmærksom på monsunsæsonen, som er fra juni til september.

Klimatabel (Salalah):

Jan Feb Mar Apr Maj Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Luft 27 27 30 32 33 33 30 29 30 31 30 28
Vand 25 25 26 28 29 28 25 24 25 28 27 26
Nedbør 2 4 8 6 7 5 28 26 4 5 1 3

Pas og visum
Der kræves visum ved rejser til Oman for danske statsborgere. Visum kan købes ved indrejse eller online inden afrejse og koster OMR 20 (svarer til cirka kr. 315) per person for en enkelt indrejse ved ophold i maksimum 30 dage.

Link til online ansøgning af visum:
https://evisa.rop.gov.om/
(Den online ansøgningsproces kan være omstændig og besværlig. Du skal først registerere dig som bruger, og derefter starter ansøgningsprocessen.)

Dit pas skal være gyldigt 6 måneder efter opholdet. Det er vigtigt at du har tilstrækkeligt med blanke viseringssider i dit pas. Visse lande kræver, at der er minimum 2 blanke sider overfor hinanden.

Har du i passet visa til Israel eller pas stemplet i Israel kan du nægtes indrejse til Oman. Udenlandske statsborgere, samt personer med dansk flygtningepas eller fremmedpas, opfordres til at kontakte ambassade eller et konsulat for Oman.

Indbyggere
3,6 millioner (andel udlændinge ca. 25 procent), med 7,8 indbyggere pr. kvadratkilometer en af verdens tyndest befolkede stater

Landesprog
Arabisk er det officielle sprog, andre udbredte sprog er swahili, urdu og hindi. Desuden er engelsk et gængst omgangs- og handelssprog.

Religion
Islam (overvejende ibaditer) og andre religioner respekteres.

Areal
Oman er 7 gange så stor som Danmark med 309.500 kvadratkilometer (Danmark 43.094)
1.700 km lang kystlinie

Landets bredde
Landet er 800 km i bredde hvor størst afstand og 50 km på mindste stræk.

Beskaffenhed
Sand- og grusørkener samt bjerge og oaser.

Højeste punkt
Jebel Shems (3.009 m), frugtbare kystsletter i nord og syd

Beliggenhed og grænser
Ved den yderste østlige udkant af den arabiske halvø; i vest grænsende op til de Forenede Arabiske Emirater og Saudi-Arabien, i sydvest til Yemen.

Alkohol og rygning
Alkohol er ikke en del af den islamiske kultur og bliver derfor kun serveret på licenserede restauranter og hoteller. Drik venligst ikke alkohol offentligt eller udenfor de licenserede virksomheder.
Under Ramadans Hellige Måned er alkohol kun serveret på licenserede hoteller til boende gæster og er tilgængelig via 24 timers roomservice.
Det er til enhver tid strengt forbudt at køre bil mens beruset. Dette straffes med 48 timer i fængslet.

Rygning er forbudt i alle lukkede offentlige steder som fx indkøbscentre, hotellobbies, restauranter, de fleste barer samt offentlig transport.

Drikkepenge
Drikkepenge gives til portører, guider, chauførrer og restaurant personale.
Sørg altid for at have mindre sedler ved hånden til drikkepenge.

Påklædning
Vi anbefaler at du er påklædt løst, behageligt tøj da det vil blive varmt og behageligt fodtøj til gåture, samt en solhat.
Oman er er et muslimsk land derfor er det vigtigt at iagttage en vis påklædning. Offentlige steder bør kvinder iført beklædningsgenstande der dækker deres overarme og ben. De bør ikke ankomme klædt i shorts, tætsiddende bukser eller kjoler der er med bar ryg eller korte. Mænd bør være iført lange bukser og trøjer. Shorts og soltoppe bør kun blive anvendt på stranden
eller ved poolen.

Når du besøger Sultan Qaboos Grand moskéen bedes du tjekke om du er iført transperant, tætsiddende tøj eller hvide bukser.
Alle bukser skal være lange og ærmerne skal gå til håndleddet. Kvinder forlanges desuden at være iført tørklæde og dække deres skuldre og bryst.

Ramadan
I Ramadan er det ikke tilladt at spise, drikke eller ryge i offentligheden og det anbefales at afstå fra at bade og solbade i wadier (floder i ørkenen) og på offentlige strande.

Telefon og internet
Der er mobildækning de fleste steder, dog kan der være områder på landet hvor der ikke er dækning.

Hotellerne har generelt internet, og der betales typisk ekstra herfor.

Tidszone
Dansk sommertid: + 2 timer
Dansk vintertid: + 3 timer

Toldformaliteter
Der er ingen vekslingsbegrænsninger i Oman og ingen toldafgifter af personlige genstande. Besøgende kan toldfrit indføre 400 cigaretter og 2 liter spiritus samt 2 liter vin. En rimelig mængde parfume er også tilladt.

Valuta
Møntenheden i Oman er Omani Rial (OMR). Omani Rial kan købes ved ankomst til Muscat International Airport. Der findes hæveautomater i de fleste byer og på nogle hoteller.

Åbningstider
Den officiele weekend varer fra fredag til lørdag, hvor fredag er dagen for bønnen.
Åbningstiden for store supermarkeder som Lulu Hypermarket er dagligt fra 8:00 til 23:00. The Souk er åben fra 9:00 til 13:00 og fra 16:00 til 20:30, om fredage kun til kl. 11:00 og så igen om aftenen. Sultan Qaboos moskéen er åben fra 8:00 til 11:00, lukket om fredagen og i offentlige helligdage. Det er den eneste moské i Oman som kan besøges af ikke-muslimer.
Fiskemarkeder er værd at aflægge et besøg tidligt om morgenen.

Omans 1700 kilometer lange kyststrækning er et sandt paradis for badning, svømning, dykning og snorkling. Nogle af de smukkeste strande findes ved Qurum, Musandam, Masirah Island og Salalah.

Her er også rig mulighed for en aktiv ferie i form af trekking og klatring.