Indhent tilbud
Bliv ringet op
Har du spørgsmål?

Vi besvarer gerne dine spørgsmål - Ring:

7674 0070

ABNINGSTIDER:
Mandag-torsdag kl. 9-17
Fredag kl. 9-16

Zambias Højdepunkter med Victoria Falls

Lande
ZAMBIA
Områder
South Luangwa, Lower Zambezi, Victoria Falls
Varighed
13 dage / 11 nætter
Safaritype
All Inclusive safari, Blixen Gold, Luksus safari
Indkvartering
Lodge, Luksustelt
Transportmidler
Firehjulstrækker, Indenrigsfly
Zambias Højdepunkter med Victoria Falls

Oplev Zambias 3 største perler - South Luangwa og Lower Zambezi Nationalparkerne samt Victoria Vandfaldet.

 • Fly over savannen
 • ”Big5” Safari
 • Natsafari
 • Vandresafari
 • Sejlads på Zambezifloden
 • Ekspertguider
 • Autentiske, velbeliggende lodges/camps
 • Ophold på Zambias bedste lodge
 • Magiske landskaber
 • Victoria vandfaldene
 • Kolonibyen Livingstone
 • Tur til lokale landsbyer og markeder
 • Fantastisk fugle- og dyreliv

Zambias Højdepunkter

ZAMBIA ER KENDT FOR DE STORE FLODER, DEN HØJE SERVICE OG DE HISTORISKE KOLONI BYER.
Befolkningen i Zambia er utrolig imødekommende og taler rigtig godt engelsk. Du vil blive mødt med høj service og opleve eksklusive safarioplevelser væk fra masseturismen, den livgivende Zambezi River og den historiske koloni by Livingstone.
På denne rejse giver vi dig det absolut bedste af det spændende safariland Zambia.

Lower Zambezi Nationalpark
Når man langsomt nærmer sig Lower Zamebezi Nationalpark, får man fra flyet et fantastisk indtryk af det smukke område. Zambezifloden fremstår næsten uvirkelig med smalle kanaler, som omkranser små øer, og allerede ved indflyvningen kan man være heldig at se elefanter og flodheste, som bader og græsser i det frodige område omkring floden.

Safariaktiviteterne er mange. Her køres safari om dagen og efter mørkets frembrud, og her er gode forhold for safari til fods. Vandaktiviteterne er meget populære. Lad dig drive med strømmen i en kano ned af de fredfyldte kanaler – en perfekt måde opleve dyre- og plantelivet på tæt hold. Bådcruises og fisketure på Zambezifloden er ligeledes et hit!

South Luangwa Nationalpark
South Luangwa Nationalpark ligger i det østlige Zambia, tæt ved grænsen til Malawi. Parken er på godt 9.000 km² og er en af Afrikas fineste safariparker. Den byder på safarioplevelser i særklasse!

Omkring den livgivende Luangwa River samles parkens dyr i store antal for at drikke og jage. Parken huser over 60 forskellige større dyrearter og over 400 forskellige fuglearter. Området er fascinerende på mange punkter: i de tørre vintermåneder består South Luangwa af åben gylden savanne, men henover sommeren forvandles dette landskab til et mekka af grønt, når regnen får planter og blomster til at florere.
En usleben juvel for dem, der brænder for en rigtig oplevelsesrejse.

Victoria vandfaldet er et storslået skue som danner grænse mellem Zimbabwe og Zambia, omgivet af reservater og Nationalparker. Byen Victoria Falls ligger på Zimbabwe siden ganske tæt på vandfaldene og på Zambiasiden ligger den noget større by Livingstone ca. 9 km fra vandfaldene.

Her er der mulighed for en lang række aktiviteter som kan bookes gennem hotellet eller bureauer i byen. Som en mere rolig aktivitet kan en ”sunset-cruise” anbefales oven for vandfaldet hvor man kan se dyr, fugle og flot natur i adstadigt tempo. En flyvetur over vandfaldene er også en imponerende oplevelse og vandtågerne fra ”Mosi –oa- Tunya” – røgen der tordner, kan i perioder ses op til 50 km væk.

Chongwe River Lodge ligger smukt ved Zambezifloden og består af luksustelte og suites, alle med udsigt til floden. Her er pool, bar og en restaurant der serverer dejlig mad inde og ude som man ønsker. Her er aktiviteter som klassik safarikørsel, vandring, båd safari og fiskeri.

Mchenja Bush camp er en lille intim telt camp i den nordlige del af South Luangwa National Park, med 5 gæstetelte hvor der maximalt kan bo 10 gæster. Her er et større fællestelt med restaurant og bar og ikke mindst et badekar til hvert telt med udsigt over Luangwa floden.

Chinzombo ligger ved breden af Luangwa floden. Den helt nye lodge er bygget til udsøgt luksus, elegance, stil og komfort. De 6 teltvillaer har eget stort badeværelse, soveværelse med air condition, egen pool og en stor terasse med udsigt over Luangwa dalen.

Tongabezi Lodge ligger ca. 10 km vest for Livingstone. Fra lodgen er en storslået udsigt over Zambezifloden og her er en lang række faciliteter, heriblandt pool og en restaurant der byder på fortrinlig mad. Servicen er også i top. Man kan sejle på floden eller vandre på afmærkede stier.


Guide
Engelsktalende guider som er veluddannet inden for bæredygtig vildtforvaltning i Afrika.

Afrejsedatoer
Vi har afrejse hver dag fra Danmark. Grundet regnperioden er sæsonen begrænset til april-oktober.

Børn på rejsen
Børn fra 13 år og opefter er velkomne.

Safari, transport og køretøj
Der flyves i mindre fly mellem de 3 områder og mellem camps og landingsbaner er der safarikørsel.
Transport til Victoria Falls foregår i komfortabel minibus eller personbil. På safarien foregår det med campens egne specialbyggede åbne firehjulstrækkere, ligesom der er safarisejlads på Zambezifloden.

Aktiviteter ved Victoria Falls: omfatter bl.a. helikopterflyvning, sunset-cruise, kano sejlads, vandring med løver, elefant og hesteridning, forskellig safarikørsel, jet-boat, river rafting og bungi-jump mv.
Turen kort
3 nætter Chongwe River Lodge Zambia, Lower Zambezi
3 nætter Mchenja Bush camp Zambia, South Luangwa
3 nætter Chinzombo Zambia, South Luangwa
2 nætter Tongabezi Zambia, Victoria Falls

Dag 1
Afrejse Danmark


Flyvning fra Kastrup via en europæisk lufthavn samt Johannesburg eller Nairobi til Lusaka.

Dag 2
Lower Zambezi national Park

På lufthavnen i Lusaka bliver vi mødt af vores lokale repræsentant der hjælper os til det mindre fly, der tager os godt en times flyvning til Lower Zambezi National Park. Fra landingsbanen er der ca. 20 minutters safarikørsel til den skønne Chongwe River Lodge.


På Chongwe River Lodge vil I blive ind indkvarteret i en fantastiske safari telt-suite.
Teltene ligger privat og lige ned til floden. Suiten har to store soveværelser, en spisestue, udendørs lounge, egen bar og pool samt et privat ildsted.I bor med de smukke afrikanske sol op- og nedgange som nærmeste nabo og kun lydene fra bushen og floden høres fra dit safaritelt.

En helt igennem intim, privat og meget personlig oplevelse - midt i Afrika!


Lower Zambezi National Park ligger med Chongwe River som den vestlige grænse, Luangwa River som den østlige grænse og den mægtige Zambezi River som den sydlige grænse.
Området her er det eneste sted på Zambezi-flodens 2700 km løb hvor der er Nationalpark på begge sider, da Zimbabwes berømte Mana Pools er på den modsatte bred. Lodgen tilbyder en lang række aktiviteter til lands og til vands, herunder safari eller fiskeri efter de frygtede tigerfish eller bream i små motorbåde eller kanoer. Der er naturligvis også rig mulighed for klassisk safarikørsel, natsafari og walking safari.


Indkvartering: Chongwe River Lodge
Måltider. All Inclusive med safariaktiviteterDag 3
Lower Zambezi National Park


Fuglestemmer og måske abers pudslen i træerne står for morgenvækningen og en herlig dag venter. I den tørre periode optræder elefanter og bøfler i store flokke og har kun få steder at drikke, men når det har regnet er de mere spredte. Måske ligger løverne på lur, men når der er vand mange steder og græsset står højt bliver der sværere for dem at jage. Her kan man også tage på natsafari efter mørkets frembrud og der vil igen være mange andre end de dagaktive dyr at se – det kan være mindre katte, grævlinger, fugle som ugler og natteravne. Men også de store katte og hyæner mv. som man måske har set om dagen opfører sig helt anderledes når det er mørkt. Nattens komme sætter gang i mange lyde, måske et løvbrøl – man gyser lidt – det er nat i Afrika!

Indkvartering: Chongwe River Lodge
Måltider. All Inclusive med safariaktiviteter


Dag 4
Lower Zambezi National Park

Omkring lodgen er der store træer som giver liv til masser af aber og et rigt fugleliv der tæller over 400 arter og findes i alle regnbuens farver. På Zambeziflodens safarisejlads i motorbåd og kano, kan man komme ganske tæt på upåvirkede dyr, både dem der kommer ned for at drikke og de leguaner, oddere, krokodiller, flodheste mv. der lever i og omkring vandet. Områderne her ligger meget langt fra større byer ligesom der er ganske få Camps i området, hvilket gør at det er noget af det mest autentiske og uberørt man finder i denne verden. Lejrbål og solnedgang over Zambezifloden er en magisk oplevelse.

Indkvartering: Chongwe River Lodge
Måltider. All Inclusive med safariaktiviteterDag 5
South Luangwa National Park

Efter morgenmaden går turen med fly nordpå Mfuwe i South Luangwa National Park.
Her bliver I mødt af jeres chauffør, som kører jeg ud til Mchenja Bush Camp i den nordlige del af parken.

Campen ligger ned til Luangwe floden, og med kun 5 safaritelte vil man få en personlig og privat oplevelse - helt tæt på naturen og vildtet i Afrika!Fra dit badekar kan du ligge og holde øje med elefanterne når de kommer ned til floden for at drikke samt de smukke solopgange over bushen.


Indkvartering: Mchenja Bush Camp
Måltider. All Inclusive med safariaktiviteter

Dag 6
South Luangwa National Park

Den over 9000 km2 km store park har over 60 større dyrearter og mere en 400 forskellige fugle heriblandt ”Big5”: elefant, næsehorn, bøffel, løve og leopard. Dog er der ganske få næsehorn, så dem skal man ikke forvente at se, men de øvrige arter optræder i stort tal.

Dagen går hurtigt i bushen, hvor du hele tiden oplever noget nyt!Oplevelserne med at fange de fantastiske farve og motiver i dit kamera, eller bare at være derude og dufte, mærke og føle Afrika.

De lune aftener er noget helt særligt og den fysiske træthed man mærker når man trækker sig tilbage til sit telt for natten, er også en dejlig følelse.

Indkvartering: Mchenja Bush Camp
Måltider. All Inclusive og safariaktiviteter

Dag 7
South Luangwa National Park

Der vil nok være nogle lyde man skal vænne sig til og tidlig morgen er der mange fugle og dyr der signalerer solens snarlige komme. Vi kører morgensafari på klassisk vis med lidt kaffe/the samt lidt kiks inden man tidligt tager på 2-3 timers safarikørsel. Herefter er der så dejlig morgenmad og for de aktive er der ligeledes mulighed for vandring enten før eller efter morgenmaden. Så holder man typisk ”siesta” i middagstimerne hvor dyrene ikke er så aktive og kører så ingen ud ved 16 tiden. Der er også mulighed for at køre når det er blevet mørkt hvor man med projektør kan se andre katte, hulepindsvin, nataber og måske nogle af de store rovdyr på jagt.
Hjemme i lejren vil der være lejrbål, en drink om man vil og dejlig middag akkompagneret af nattens lyde.

Indkvartering: Mchenja Bush Camp
Måltider. All Inclusive og safariaktiviteter

Dag 8
South Luangwa National Park


Efter morgensafari og morgenmad kører vi safarikørsel sydpå i nationalparken (ca.2 timer) til den meget smukt beliggende Chinzombo Lodge. Det er en ny luksuslodge med kun 6 store villaer, der ligger med en fremragende udsigt til lagune og med Chindeni-bjergene i baggrunden.
Lodgen er bygget med en elegance, stil og komfort som man kun sjældent oplever, og opholdet her vil blive et minde for livet!De smukke villaer er indrettet med et stort badeværelse, soveværelse med air condition, egen pool, og en stor åben terrasse med udsigt over floddalen.

Området er måske det bedste dyreområde i landet og der vil altid være noget spændende at se på havdenten man er i lodgen eller på safari i området. Her er også fremragende vandresafari, blandt de bedste i Afrika, ligesom man også her kan køre natsafari og se de mange dyr der ofte ikke kommer frem om dagen. Dagen går på hæld og natholdet tager over igen.

Indkvartering: Chinzombo Lodge
Måltider. All Inclusive med safariaktiviteter

Dag 9
South Luangwa National Park

Næste morgen kan alt være forandret, nætterne går ikke stille af her – en bøffelflok kan være kommet til området og løverne vi prøve at fange deres favoritføde, men det er ikke ufarligt og det sker at bøflernes store horn spidder en løve - dagens drama er i gang. Dette område er også et godt sted at se de sjældne vilde hunde som er eminente jægere og trives godt her fordi der er store uberørte områder med få mennesker. Man kan også skaktens bruge en halv dag i den dejlige camp, da der altid vil være masser af fugle og dyr der kommer til lagunen for at drikke.

Indkvartering: Chinzombo Lodge
Måltider. All Inclusive med safariaktiviteter

Dag 10
South Luangwa National Park

Området her er et fremragende sted, hvis man skulle vælge vandresafari. Ud over guiden er der en bevæbner ranger (naturpoliti/opsynsmand) med som sørger for sikkerheden. Dog bruger man oftest det meste af tiden på at se på ting som spor, træer, fugle, insekter, men naturligvis også større dyr. Det er en ganske anden oplevelse at vandre og masser af ting man ikke ser når man kører åbenbarer sig for en.
Endnu en Afrikansk solnedgang er på vej og måske finder vi et sted med en flot udsigt og får en ”sundowner” drink, mens ”natholdet” gør klar.

Indkvartering: Chinzombo Lodge
Måltider. All Inclusive med safariaktiviteter

Dag 11
Livingstone, Victoria Falls

Efter morgenmaden flyver vi til Livingstone som ligger tæt på Victoria vandfaldene. Den skønne Tongabezi Lodge ligger en halv times kørsel fra Livingstone lige ned floden. Fra lodgens store dæk kan man opleve livet på floden både i form af dyr og fugle, men også folk der sejler i forskellige både, mens man nyder man drink.
Her er der mulighed for en lang række aktiviteter som kan bookes gennem hotellet eller bureauer i byen. Som en mere rolig aktivitet kan en sunset-cruise anbefales oven for vandfaldet hvor man kan se dyr og fugle og flot natur i adstadigt tempo. En flyvetur over vandfaldene er også en meget flot oplevelse og vandtågerne fra ”Mosi –oa- Tunya” – røgen der tordner, kan i perioder ses op til 50 km væk.Indkvartering: Tongabezi Lodge
Måltider: All Inclusive

Dag 12
Livingstone, Victoria Falls

Lodgen arrangerer en række aktiviteter som Victoria Vandfaldene, ”Sunset cruise”, dags-cruise, fisketur, picnic tur til en ø i floden, guidet fugletur, guidet landsbytur, guidet tur i Livingstone og lokalt marked.
Victoria Vandfaldene og området omkring er på UNESCO´s verdensarvsliste og betragtes som et af verden syv naturvidundere og er en oplevelse for livet.Indkvartering: Tongabezi Lodge
Måltider: All Inclusive

Dag 13
Hjemrejse til Danmark

Det er nu tid til at vende hjem til Danmark og jeres chauffør vil sørge for transport til Livingstone lufthavn, hvorfra I flyver tilbage til Kastrup.

 
Bemærkninger
Prisen er baseret på min. 2 rejsende.

Nogle camps er lukket helt eller delvist i regnperioden (november-maj)
Kontakt os på telefon 7674 0070 for alternative muligheder.
Prisen inkluderer
 • Fly Danmark – Lusaka med to skift undervejs
 • Fly Livingstone – Danmark med to skift undervejs
 • Fly Lusaka - Lower Zambezi N.P.
 • Fly Lower Zambezi N.P. - South Luangwa N.P.
 • Fly South Luangwa N.P. - Livingstone
 • Lufthavnsskatter
 • Alle transporter fra lufthavn - hotel
 • 3 overnatninger i Chongwe River Lodge med All Inclusive
 • 3 overnatninger i Mchenja Bush Camp med All Inclusive
 • 3 overnatninger i Chinzombo med All Inclusive
 • 2 overnatning i Tongabezi Lodge med All Inclusive
 • Safarikørsel og sejlads ifølge program
 • Entre til Nationalparker
 • Engelsktalende Safariguider
 • Vand i bilen under safarikørsler
 • Bidrag til Rejsegarantifonden
Prisen inkluderer ikke
 • Afbestillingsforsikring – 6 % af rejsens pris og tegnes ved bestilling af rejsen
 • Rejseforsikring
 • Drikkevarer og måltider udover nævnte
 • Drikkepenge (beregn ca. USD 5-15 pr. dag pr. person)
 • Vaccinationer
Forbehold

De nævnte priser er baseret på billigste flybillet og olietillæg til destinationen. Er billigste flybillet udsolgt og/eller stiger olietillægget vil der være et pristillæg til ovenstående. På visse tider af året, kan der desuden være kampagnepriser på flybilletter, hvor flybilletten kan være billigere og prisen dermed reduceres. Der tages forbehold for udsolgte hoteller og fly.

Blixen Tours tilstræber altid at afvikle rejsen i henhold til programmet, men det kan pga. vejrmæssige forhold og praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre rejsen anderledes end anført.

Indhent tilbud
x

Indhent tilbud

Ja tak! Send mig gerne tilbud på rejsen:
Zambias Højdepunkter med Victoria Falls

Bede om et tilbud ved at udfylde nedenstående formular og tryk på "send".

Mange tak for din henvendelse.

Blixen Tours vender tilbage hurtigst muligt.

 

Zambia

Zambia er et relativt tyndt befolket land med en frodig, alsidig natur og en venlig befolkning, der byder besøgende på mangeartede muligheder. Landet er desuden sikkert at rejse i, og inde i en økonomisk positiv udvikling, som gør at også infrastrukturen er under hurtig udbygning.

Zambia er mere end dobbelt så stort som Tyskland, og overvejende beliggende på et højlandssavanneplateau mellem 1000 og 1600 meter over havet. De største vildtmængder finder man dog i dalene omkring landets største floder, som er Zambezi, Luangwa og Kafue. Her har man oprettet nogle af kontinentets største og bedste nationalparker og reservater. Yderlige bør sø- og sumpområderne omkring Lake Bangweulu nævnes, samt de store søer i nord, som f.eks. Lake Tanganyika.

Relativt lidt vides om de i dag cirka 70 etniske gruppers historie før kolonitiden. Dog ved man at hovedparten stammer fra flere bølger af indvandringer nordfra, der oprettede mindre stater, som handlede via kysterne med bl.a. kobber, som stadig i dag er en vigtig indtægtskilde for landet.
De tre berømte ekspeditioner som David Livingstone foretog i anden halvdel af 1800-tallet gik igennem Zambia. Det var også her han døde i 1873, i den sydlige del af Bangweulu sumpene.

Victoria-vandfaldene som Livingstone ”opdagede” er Zambias største turistattraktion,
og byder, udover det fantastiske syn af faldene fra vand, land og luften, også på en række mere eller mindre adrenalingenerende aktiviteter som f.eks. rafting, bungijump, elefantridning og meget andet. Desuden er der mulighed for mere afslappende aktiviteter, f.eks. sejlads på Zambezifloden, traditionel safarikørsel eller noget som Zambia er kendt for, nemlig safari til fods – Walking Safaris.

Zambia har, udover meget fine bestande af kendte dyr som elefanter, bøfler, løver og leoparder, også en række mindre kendte, men
spændende, antiloper samt cirka 740 fuglearter.

Hotel og lodgestandarden er steget betydeligt de sidste 10 år, så der er faciliteter for enhver
smag.

Velkommen til Zambia!

 

Lokal tid...

Rejsetid

South Luangwa Nationalpark
South Luangwa Nationalpark ligger i det østlige Zambia, tæt ved grænsen til Malawi. Parken er på godt 9.000 km² og er en af Afrikas fineste safariparker. Den byder på safarioplevelser i særklasse!

Omkring den livgivende Luangwa River samles parkens dyr i store antal for at drikke og jage. Parken huser over 60 forskellige dyrearter og over 400 forskellige fuglearter. Området er fascinerende på mange punkter: i de tørre vintermåneder består South Luangwa af åben gylden savanne, men henover sommeren forvandles dette landskab til et mekka af grønt, når regnen får planter og blomster til at gro.

En usleben juvel for dem, der brænder for en rigtig oplevelsesrejse.

Lower Zambezi Nationalpark
Når man langsomt nærmer sig Lower Zamebezi Nationalpark, får man fra flyet et fantastisk indtryk af det smukke område. Zambezifloden fremstår næsten uvirkelig med smalle kanaler, som omkranser små øer, og allerede ved indflyvningen kan man være heldig at se elefanter og flodheste, som bader og græsser i det frodige område omkring floden.
Safariaktiviteterne er mange. Her køres safari om dagen og efter mørkets frembrud, og her er gode forhold for safari til fods. Vandaktiviteterne er meget populære. Lad dig drive med strømmen i en kano ned af de fredfyldte kanaler – en perfekt måde opleve dyre- og plantelivet på tæt hold. Bådcruises og fisketure på Zambezifloden er ligeledes et must!

Kafue Nationalpark
Kafue Nationalpark er Zambias største park på godt 22.000 km² (cirka det halve af Danmarks areal). Ved ankomst til Kafue overvældes man af størrelsen på dette område. Alt virker uberørt, råt og meget vildt. Selvom parken primært består af fladt landskab, er her en række interessante floder, skovområder og åben savanne. Her er basis for nogle rigtig gode safarioplevelser på nærmeste hold.

Livingstone
Livingstone er hovedbyen ved Victoria Falls på Zambiasiden. En tur forbi Victoria-vandfaldene er et must, men der er også masser af andre aktiviteter i området, såsom en helikoptertur, en bådcruise eller en tur til Livingstone Island, der ligger lige ved vandfaldene.
Vejr og klima i Zambia

Hos Blixen Tours får vi ofte spørgsmålet: “Hvornår er det bedste tidspunkt at rejse til Zambia?

Men svaret på det spørgsmål er faktisk mere komplekst end som så. Det kommer nemlig an på flere ting, eksempelvis hvad du ønsker, at din ferie skal indeholde, hvor i Zambia du ønsker at rejse hen og hvad dine interesser er. Det kan faktisk betyde, at det som er én persons bedste tidspunkt, kan være en anden persons værste tidspunkt.


Derfor finder du her en beskrivelse af klimaet i Zambia. Ingen kan dog forudsige vejret – slet ikke nu hvor vejret i Afrika bliver mere og mere uforudsigeligt, sandsynligvis på grund af den globale opvarmning, og vi pludseligt ser regnbyger i ørkenen og omfattende tørke, når det burde regne. Derfor giver denne beskrivelse udelukkende et generelt overblik over vejret og klimaet i Zambia hen over året.


I december, januar, februar og marts kommer størstedelen af nedbøren i Zambia. Jo længere du kommer mod nord, jo tidligere starter regnen, og jo senere stopper den igen. Der kommer generelt mere regn i de østlige egne og de højere beliggende egne end der gør i de vestlige egne og i lavlandet. Disse måneder kaldes for Zambias ”Emerald Season”. I denne grønne og frodige “smaragd-sæson” lukker de fleste camps og mange uasfalterede veje i Zambia bliver ufremkommelige.

I april og maj er regnen stilnet af. Landskabet er stadig grønt, men begynder lige så stille at tørre ud. Nattetemperaturen begynder at falde, særligt i de højere beliggende egne og i de sydlige egne.

I juni, juli og august er nætterne kolde, mens vejret om dagen er klart og varmt. Rejser du hertil i disse måneder, så husk at medbringe varmt tøj til hvis du skal udenfor når solen er gået ned, da nogle aftener og nætter bliver meget kolde. Mange af Zambias små bushcamps åbner i starten af juni, når vejene er blevet så tørre, at de igen er farbare. Dette er starten på højsæsonen i disse områder, hvor der som oftest er skyfrit vejr og hvor der for hver safaritur spottes flere og flere vilde dyr på savannen.

I september og oktober fortsætter temperaturen med at stige; i de lavtliggende dale, som Lower Zambezi, Mana Pools og Luangwa Valley kan der blive meget varmt i oktober. Det gode er, at safariturene bliver ekstra oplevelsesrige her, da dyrene vil holde sig i nærheden af den smule vand, de kan finde.

Vejret i november varierer; det kan være varmt og tørt som i oktober måned eller det kan være tidspunktet for sæsonens første regnbyger. Faktisk er det ofte en meget interessant måned at besøge Zambia, da du nogle dage kan opleve begge vejrtyper.
Vejledende regn og nedbør i Zambia ( i millimeter)
Jan Feb Mar Apr Maj Juni Juli Aug Sep Okt Nov Dec
218 196 106 21 4 0 0 0 0 15 91 186

Vejledende temperaturer i Zambia (dag/nat)
Jan Feb Mar Apr Maj Juni Juli Aug Sep Okt Nov Dec
26/17 26717 26716 26/15 25/12 23/10 23/10 26/12 29/15 31/18 29/18 27/17
Kilde: worldweatheronline.com

Hovedstad
Lusaka

Indbyggere
16 mio.

Sprog
De officielle sprog i Zambia er engelsk. Derudover tales der omkring 70 lokale dialekter rundt omkring i landet. De fleste lokale der arbejder i turistområderne, forstår og taler engelsk. Som regel oplever man ikke de store vanskeligheder med at gøre sig forståelig.

Religion
Zambia er officielt et kristent land, men de forskellige kristne trosretninger blandes ofte, i bedste afrikanske stil, med de mere traditionelle stammereligioner. Muslimer udgør cirka 5 % af Zambias befolkning.

Valuta
Møntsorten er Zambia Kwacha (ZMK). Det er kun tilladt at indføre ZMK 100,- til landet.
Rejsende til Zambia kan veksle fra fremmed valuta til Zambia Kwacha i banker, vekselbureauer og autoriserede hoteller i landet. Det er lettest at veksle USD, Euro eller britiske pund. Det er sjældent det er nødvendigt at veksle til Kwacha, når der overnattes i safaricamps og på hotel i Livingstone, da disse accepterer USD og Euro som betaling. Ligeledes kan drikkepenge også betales i disse valutaer. Du må også højest udføre ZMK 100,-.

Det er en god ide altid at have små sedler med på dig til drikkepenge, en sodavand eller andet, da det er sjældent at f.eks. gadehandlende kan give tilbage på store beløb.

Der er i Zambia ingen begrænsning for hvor meget fremmed valuta der må indføres, men beløbet som indføres skal oplyses ved ankomst. Når du skal veksle kræves det som regel, at du fremviser pas. Det er ulovligt at veksle ”sort” i Zambia.

Betalingskort
Brug af kreditkort er ikke så udbredt i Zambia som herhjemme. Nogle hoteller, camps, restauranter og (større) butikker accepterer de mest kendte betalingskort, såsom VISA/Dankort og Eurocard/Mastercard. American Express og Diners Club accepteres generelt ikke. Betaling med kreditkort medfører dog ofte et gebyr.

Drikkepenge
Drikkepenge i Zambia er meget udbredt. Til guide beregn cirka USD 5-10, til camp personale beregn fra cirka USD 5 per person per dag. Typisk gives drikkepenge til guiden direkte og til camp personale gives beløbet til camp manager. Drikkepenge betales generelt ved afrejse fra en camp/lodge.

På restauranter forventes det at man lægger ca. 10 % oven i beløbet.

Sørg altid for at have mindre sedler ved hånden til drikkepenge.

Påklædning
Påklædningen i Zambia er forholdsvist afslappet og uformel. På de fleste hoteller i Livingstone og i Lusaka forventes det at herrerne kommer i lange bukser til middagen. På visse eksklusive hoteller, og aftener ude i byerne, er det er en god idé at medbringe lidt pænere tøj, inklusiv slips for herrernes vedkommende. Hvis du er i tvivl kan du altid spørge guiden eller på hotellet. Undgå ”pang”-farver på safari og husk en hat med skygge.

Visum og pas
Uanset opholdets længde kræver det visum for danske statsborgere at rejse ind i Zambia. Visum koster USD 50 for en enkelt indrejse. Visum kan købes ved indrejse og skal betales kontant.

Visum kan også søges gennem Zambias ambassade i Stockholm. Der vil være en behandlingstid på op til 7 dage og koster SEK 325.
Der kan også søges om visum online hos Zambias Ambassade, med en behandlingstid på 2-3 dage. Det elektroniske visum skal printes ud og medbringes sammen med pas, gebyret på USD 50 betales kontant ved indrejse til Zambia. Vi anbefaler at man køber visum til Zambia ved indrejse.

Dit pas skal være gyldigt i minimum 6 måneder efter udrejse og der skal være minimum to blanke sider overfor hinanden til viseringer.

Tidszone
GMT: + 2 timer - Zambia har ikke indført sommer- og vintertid.
Dansk sommertid: samme tid som Danmark
Dansk vintertid: + 1 time

Indhent tilbud
x

Indhent tilbud

Ja tak! Send mig gerne tilbud på rejsen:
Zambias Højdepunkter med Victoria Falls

Bede om et tilbud ved at udfylde nedenstående formular og tryk på "send".

Mange tak for din henvendelse.

Blixen Tours vender tilbage hurtigst muligt.