Indhent tilbud
Bliv ringet op
Har du spørgsmål?

Vi besvarer gerne dine spørgsmål - Ring:

7674 0070

ABNINGSTIDER:
Mandag-torsdag kl. 9-17
Fredag kl. 9-16

Zimbabwes Perler

Lande
ZIMBABWE
Områder
Victoria Falls, Hwange Nationalpark, Mana Pools, Harare
Varighed
10 dage / 8 nætter
Safaritype
Blixen Silver, Fly-in safari
Indkvartering
Lodge, Camp
Transportmidler
Firehjulstrækker, Indenrigsfly
Zimbabwes Perler

Victoria Falls har verdens største ”gardin” af vand og både Hwange og Mana Pools er blandt de bedste safariområder i Afrika. Victoria Falls og Mana Polls er også på UNESCOs Verdensarvsliste

 • Victoria vandfaldene
 • Fly over savannen
 • ”Big5” Safari
 • Natsafari
 • Vandresafari
 • Sejlads på Zambezifloden
 • Ekspertguider
 • Autentiske, velbeliggende lodges/camps
 • Magiske landskaber

Zimbabwes Perler

Victoria Falls er et storslået skue som danner grænse mellem Zimbabwe og Zambia, omgivet af reservater og Nationalparker. Byen Victoria Falls ligger på Zimbabwe siden ganske tæt på vandfaldene. I Victoria Falls er der mulighed for en række aktiviteter som eks. cruises på Zambezifloden og en helikoptertur over vandfaldet.

Hwange Nationalpark er med sine 14651 km2 Zimbabwes største og med et varieret landskab har man også et varieret dyreliv med over 100 pattedyrsarter og over 400 fuglearter. Blandt attraktionerne er meget store elefant og bøffelflokke, ikke mindst i tørtiden, ligesom løver og andre større rovdyr er talrige. Blandt antiloperne er kudu, sabelantiloper og Afrikas største antilope Eland, imponerende. De sjældne vilde hunde ses også jævnligt.

Mana Pools er et 6766 km2 unikt område med 4 (mana) større søer med permanent vand og mange flere med periodisk vand. Parken grænser op til Zambezifloden hvis tidligere løb danner de mange søer (pools) Området har stort set alle de klassiske Afrikadyr og en række sjældne arter som vilde hunde, sabel antiloper og brune hyæner. Her er desuden store mængder af elefanter og bøfler ligesom området har landets største bestande af flodheste og krokodiller. Området rummer desuden over 400 fuglearter og kendere vil nok mene at Mana Pools har Afrikas bedste safarier til fods.

Harare Zimbabwes hovedstad har ca. 2 millioner indbyggere og byen har både moderne skyskrabere og ældre kolonistilskvarterer beliggende i grønne områder. Byen blev grundlagt som Salisbury i 1890 og er også kendt som ”The Sunshine City”. Byen ligger i ca.1500 m.o.h. og de omgivende områder har frugtplantager, tobaks og majsmarker mv.


Indkvartering og standard
Ilala Lodge ved Victoria Falls ligger i en flot have, har fin service og ligger tættest på vandfaldene. De store veludstyrede værelser har bl.a. air-konditionering. Lodgen er i kolonistil og restauranten serverer fremragende lokalt inspireret mad.

Somalisa Acacia en lille luksuriøs telt camp i Hwange med 4 telte. Her er et større fællestelt med restaurant og bar ligesom der er en mindre pool. Alle har udsigt til et meget velbesøgt vandhul.

Zambezi Lifestyles/Kanga Bush Camp kombineres så det passer bedst i forhold til årstiden. De har henholdsvis 6 og 5 telte beliggende ved floderne Zambezi og Ruckomechi (flyder i perioder). Begge camps har kørsel i safaribiler, vandring, natsafari og der arrangeres ligeledes kanosafari og fiskeri. Der er ca. 20 km mellem de to Camp som begge har store vildtmængder.

Armadale Boutique Lodge i Harare har 9 suiter i et historisk og charmerende hus der ligger i en skøn have. Lodgen har en række faciliteter heriblandt pool og en restaurant der byder på fortrinlig mad. Servicen er også i top.

Guide
Engelsktalende ekspertguider

Afrejsedatoer
Afrejse hver dag

Børn på rejsen
Børn fra 7 år er velkomne.

Safari, transport og køretøj
Der flyves i mindre propelfly mellem byer/parker. Transport i Victoria Falls foregår i minibus eller personbil. På safarien foregår det med campens åbne firehjulstrækkere.

Aktiviteter ved Victoria Falls: omfatter bl.a. helikopterflyvning, sunset-cruise, kano sejlads, vandring med løver, elefant og hesteridning, forskellig safarikørsel, jet-boat, river rafting og bungi-jump mv. Aktiviteter i Virctoria Falls er ikke inkluderet
Turen kort
1 nat Victoria Falls Zimbabwe
3 nætter Hwange Nationalpark Zimbabwe
3 nætter Mana Pools Zimbabwe
1 nat Harare Zimbabwe


Dag 1
Afrejse Danmark

Flyvning fra Danmark via Johannesburg til Victoria Falls.
Dag 2
Victoria Falls

Efter visa formaliteterne og bagageudlevering er ordnet tager det en halv times kørsel til Victoria Falls by, hvor vi bliver indkvarteret på det bedst beliggende hotel i byen. Med kun 10 minutters gang til indgangen til vandfaldene kommer man ikke tættere på og hotellet har en dejlig have hvor vilde dyr ofte forekommer.
Her er der mulighed for en lang række aktiviteter som kan bookes gennem hotellet eller bureauer i byen. Som en mere rolig aktivitet kan en sunset-cruise anbefales oven for vandfaldet, hvor man kan se dyr og fugle og flot natur i adstadigt tempo. En flyvetur over vandfaldene er også en meget flot oplevelse og vandtågerne fra ”Mosi –oa- Tunya” – røgen der tordner, kan i perioder ses op til 50 km væk.

Indkvartering: Ilala Lodge
Måltider: Morgenmad

Ilala lodgeDag 3
Hwange Nationalpark

Vi flyver (40 min) fra Lufthavnen i Victoria Falls til en landingsbane i nærheden af vores intime Camp der ligger i et privat reservatafsnit i den sydøstlige del af nationalparken. Der er kun en halv times kørsel til campen men vi sikkert bruge lidt tid på at se på nogle af de mange dyr der utvivlsomt er undervejs. Ellers bliver der kørt safari morgen og aften og vandret hvis man ønsker det. En aften byder også på ”natsafari” hvor man typisk kører en time før det bliver mørkt og måske 2 efter det er blevet mørkt. I lejren er der dejlig mad, en drink og gode historier ved lejrbålet.

Indkvartering: Somalisa Acacia
Måltider: Helpension

Somalisa AcaciaDag 4
Hwange Nationalpark

Man starter typisk med nogle kiks kaffe/the kører morgensafari og kommer så efter 2-3 timer tilbage til lejren og får morgenmad. Mange rovdyr har været på jagt om natten eller er det måske stadigt og ”scenen” kan være en ganske anden en dagen forinden. Løver jager i flok, leoparden er snig jæger og er normalt alene på jagt om natten, mens geparden der er sprinter ofte jager om dagen, hvor der ofte er mere tid inden andre større rovdyr forsøger at stjæle byttet. Hwange er også et af de absolut bedste steder at se vilde hunde som jager i flok. En af de uovertrufne Afrikanske solnedgange afslutter dagen.

Indkvartering: Somalisa Acacia
Måltider: Helpension

Somalisa Acacia


Dag 5
Hwange Nationalpark

Fuglestemmer og måske abers pudslen i træerne står for morgenvækningen og en herlig dag venter. I den tørre periode optræder elefanter og bøfler i store flokke og har kun få steder at drikke, men når det har regnet er de mere spredte. Ved campen er der et vandhul hvor der i tørtiden vil være stor travlhed og måske ligger løverne på lur, men når der er vand mange steder og græsset står højt bliver der sværere. Tager man på natsafari efter mørkets frembrud vi der være mange andre end de dagaktive dyr at se – det kan være mindre katte, de store hulepindsvin, grævlinger, fugle som ugler og natteravne. Men også de store katte og hyæner mv. som man måske har set om dagen opfører sig helt anderledes når det er mørkt.

Indkvartering: Somalisa Acacia
Måltider: Helpension
Kanga Bush Camp
Kanga Bush Camp

Dag 6
Mana Pools nationalpark

Efter dejlig morgenmad og safarikørsel er der 2 ½ times flyvning til Mana Pools som er et ganske anderledes område præget af de mange små søer mindre floder og naturligvis den mægtige Zambeziflod som danner grænsen til Zambia. Her er store træer som giver liv til masser af aber, katte og et rigt fugleliv der tæller over 400 arter og findes i alle regnbuens farver. Både de større søer og Zambezifloden giver mulighed for safarisejlads i motorbåd og kano, hvor man kan komme ganske tæt på de upåvirkede dyr. Lejrbål og solnedgang over Zambezifloden er en magisk oplevelse.

Indkvartering: Zambezi Lifestyles/Kanga Bush Camp
Måltider: Helpension

Kanga Bush Camp
Telt i Kanga Bush CampDag 7
Mana Pools nationalpark

Skulle man have lyst at prøve en vandresafari er dette nok det bedste sted i Afrika at gøre det. Guiderne er også på dette område i en klasse for sig selv både med deres viden omkring spor, insekter, planter, fugle mv., men også deres evne til at læse de store dyr og komme helt tæt på hvis man ønsker.

Indkvartering: Zambezi Lifestyles/Kanga Bush Camp
Måltider: Helpension

Kano safariDag 8
Mana Pools nationalpark

Vådområderne skaber liv til masser af dyr på land, men også i vandet er der usædvanlig mange dyr, bl.a. flodheste og krokodiller og dem er det klogt at holde sig på behørig afstand af. Områderne her ligger meget langt fra større byer ligesom der er ganske få Camps i området, hvilket gør at det er noget af det mest autentiske og uberørt man finder i denne verden. Nattens komme sætter gang i mange lyde, måske et løvbrøl – man gyser lidt – det er nat i Afrika!

Indkvartering: Zambezi Lifestyles/Kanga Bush Camp
Måltider: Helpension
Dag 9
Harare

Så er det den sidste dag i dette fantastiske område og vi flyver ca. 1 ½ time til hovedstaden Harare. Det er en kontrastfyldt by med moderne højhuse og shopping centre, fattige slumkvarterer og velhavende grønne forstæder. Byen har smukke parker og spændende markeder hvor der er masser af kunsthåndværk som landet er kendt for. Der er mange udemærkede restauranter i byen men også på Lodgen er maden i top.

Indkvartering: Armadale boutique Lodge
Måltider: HelpensionDag 10
Hjemrejse til Danmark eller videre arrangement
 
Prisen inkluderer
 • Fly Danmark – Victoria Falls med to skift undervejs
 • Fly Harare – Danmark med to skift undervejs
 • Fly Victoria Falls – Hwange
 • Fly Hwange - Mana Pools
 • Fly Mana Pools - Harare
 • Lufthavnsskatter
 • Transport fra Victoria Falls lufthavn til Hotel t/r
 • 1 overnatning i Ilala Lodge**** med morgenmad.
 • 3 overnatninger i Somalisa Acacia med helpension og ”husets” sodavand øl og vine.
 • 3 overnatninger i Zambezi Lifestyles/Kanga Bush Camp med helpension og ”husets” sodavand øl og vine.
 • 1 overnatning i Armadale Boutique Lodge med morgenmad
 • Safarikørsel og sejlads ifølge program
 • Entre til Nationalparker.
 • Engelsktalende Safariguider
 • Vand i bilen under safarikørsler
 • Safarivandring
 • Bidrag til Rejsegarantifonden
Prisen inkluderer ikke
 • Afbestillingsforsikring – 6 % af rejsens pris og tegnes ved bestilling af rejsen
 • Rejseforsikring
 • Drikkevarer og måltider udover nævnte
 • Drikkepenge (beregn ca. USD 5-15 pr. dag pr. person)
 • Vaccinationer
Forbehold

De nævnte priser er baseret på billigste flybillet og olietillæg til destinationen. Er billigste flybillet udsolgt og/eller stiger olietillægget vil der være et pristillæg til ovenstående. På visse tider af året, kan der desuden være kampagnepriser på flybilletter, hvor flybilletten kan være billigere og prisen dermed reduceres. Der tages forbehold for valutakursændringer samt udsolgte hoteller og fly.

Blixen Tours tilstræber altid at afvikle rejsen i henhold til programmet, men det kan pga. vejrmæssige forhold og praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre rejsen anderledes end anført.

Indhent tilbud
x

Indhent tilbud

Ja tak! Send mig gerne tilbud på rejsen:
Zimbabwes Perler

Bede om et tilbud ved at udfylde nedenstående formular og tryk på "send".

Mange tak for din henvendelse.

Blixen Tours vender tilbage hurtigst muligt.

 

Oplev Big 5 i Malilangwe Nationalpark, flyv i helikopter over verdens mest spektakulære vandfald, Victoria Falls og afslut med solnedgangscruise på Zambezi floden. Zimbabwe er et fantastisk smukt land, som er en rejse værd i sig selv men også nemt kan kombineres med ophold i Sydafrika og Botswana.

Lokal tid...

Rejsetid

15-20 timer afhængig af destination og flyselskab

Zimbabwe er et fantastisk smukt land med sublime og alsidige safarioplevelser samt en utrolig venlig lokalbefolkning.

Zimbabwe er primært for den entusiastiske safarigæst, og kan opleves med færre turister. En safari til Zimbabwe kan arrangeres som en selvstændig rejse eller i kombination med nabolandene Sydafrika, Zambia og Botswana.

Hwange Nationalpark
Zimbabwes største safariområde på godt 14.500m2 bare et par timers kørsel eller en kort flyvetur fra Victoria Falls. Parken er Zimbabwes største og med et varieret landskab har man også et varieret dyreliv med over 100 pattedyrsarter og over 400 fuglearter. Hwange Nationalpark er bl.a. hjemsted for enorme elefantflokke, bøffelflokke, imponerende løver, de sjældne vilde hunde, og meget mere.

Victoria Falls
Et af verdens mest spektakulære vandfald. Beliggende ved grænsen mellem Zimbabwe og Zambia. Det imponerende vandfald er intet mindre end 1,7 km bredt og er at finde på UNESCO's verdensnaturarvsliste. Victoria-vandfaldene eller Victoria Falls er opkaldt efter Dronning Victoria af Storbritannien.

Byen Victoria Falls er Afrikas adventure hovedstad med aktiviteter som verdens vildeste river rafting og bungyjump over Zambezi floden.

Heldigvis er der også andre og mere fredelige aktiviteter som vandreture ved Victoria-vandfaldene, helikopterture over vandfaldet samt kano- og solnedgangs bådcruise på Zambezi floden.
Mana Pools
En 6.700km2 stor nationalpark på UNESCO's verdensnaturarvsliste i det nordvestlige Zimbabwe.

Mana Pools et fantastisk safariområde beliggende i den nordlige del af Zimbabwe ved grænsen til Zambia. Landskabet i Mana Pools er dragende med dens beliggenhed ved den mægtige Zambezi flod, der snor sig igennem landskaberne.

Området byder på et rigt dyreliv og nationalparken er især kendt for en stor bestand af elefanter, løver, leoparder, hyæner, flodheste, krokodiller, og ikke mindst er det et af de bedste steder i Afrika for at opleve de sjældne vilde hunde.

Mana Pool er også berømt for at være et af de bedste steder i Afrika for safari til fods og ofte kommer man helt tæt på vildtet. Der køres naturligvis også safari i firehjulstrækker og så er sejlads i kano en anden populær aktivitet her.

Safari camps i Mana Pools er generelt mere rustikke og autentiske end i de fleste andre parker i Afrika, og appellerer især til gæster, der har været på safari før. Et besøg i Mana Pools bliver for mange den ultimative safarioplevelse.

Vejret i Zimbabwe

Zimbabwe ligger på jordens sydlige halvkugle, og derfor er årstiderne modsatte af de danske. Sommeren er fra september til april og vinteren er fra maj til august. I sommermånederne kan temperaturen stige op til 40 grader, og i vintermånederne ligger dagstemperaturne omkring 20-25 grader, med meget kolde nætter helt ned til omkring frysepunktet.

Regnsæsonen er sommermånederne fra november til april. I disse måneder er landskaberne mere grønne, og det er for dyrene nemmere at finde vand. Derfor er det i denne periode sværere at spotte vildtet. I vintermånederne tørrer græssletterne, og man kan ofte se store flokke af elefanter, bøfler, gnuer, zebraer og rovdyr.

Safari i Zimbabwe er bedst fra marts til og med oktober. Regnsæsonen er bedst for fugleinteresserede. Zambezifloden har højvande mellem februar og juli, hvor Victoria Falls vil være meget kraftfuldt. Det er her du vil opleve de største vandskyer og de flotte regnbuer over vandfaldet.

Tørperiode / vinter i Zimbabwe (Maj - oktober)
Zimbabwe får sjældent regn i vintermånederne, og luftfugtigheden på dette tidspunkt er meget lav. Særligt i juni, juli og august har man de kølige nætter of aftener, hvor varmt tøj kræves først og sidst på dagen. Midt på dagen vil man typisk have klart vejr og omkring 25° C.

I september og oktober stiger temperaturen og luftfugtigheder. Bushen er tør og åben og det er let at få øje på vildtet. De store dyr som elefanter og bøfler samles ved vandhullerne.

Oktober er den varmeste måned, hvor der også er høj luftfugtighed, inden regnen kommer og køler luften ned.

Regnperiode / sommer i Zimbabwe (November - april)
Der kan komme tidlig regn i november, men ellers vil man opleve den største mængde nedbør i december, januar og februar, hvor der også ofte være en del tordenbyger sidst på dagen.

I marts falder temperaturen og regnbygerne vil være mere sjældne.

Marts og april er nogle rigtig gode måneder for safari i Zimbabwe. Vejret er behageligt og klart, det er stadig grønt i bushen og man har de lune aftenener rundt om bålet.


Vejledende regn og nedbør i Zimbabwe ( i millimeter)
Jan Feb Mar Apr Maj Juni Juli Aug Sep Okt Nov Dec
145 129 57 20 3 0 0 1 2 21 56 127

Vejledende temperaturer i Zimbabwe (dag/nat)
Jan Feb Mar Apr Maj Juni Juli Aug Sep Okt Nov Dec
29/18 29/17 29/17 28/15 26/9 24/5 24/5 27/7 31/12 32/18 30/18 30/18
Kilde: worldweatheronline.com

Pas og visum
Der kræves visum til Zimbabwe for danske statsborgere ved turistrejser under 90 dage. Turistvisum købes ved ankomst til Zimbabwe og koster USD 35. Det er en godt ide at medbringe det præcise beløb i dollars, da det ikke altid er muligt at få byttepenge tilbage. Du skal være i besiddelse af en gyldig returbillet og dit pas skal være gyldigt i minimum 6 måneder EFTER udrejse samt indeholde tilstrækkeligt med blanke sider til stempel af visum ved ankomst.

Internet
Internet i Zimbabwe findes på de fleste hoteller. I nationalparkerne kan der være enkelte hoteller og lodges der ikke har internet-faciliteter. Internettet kan være langsomt samt mod betaling.

Tidszone
GMT: + 2 timer
Dansk sommertid: Ingen forskel
Dansk vintertid: + 1 time
Zimbabwe har ikke sommertid.

Valuta
Møntenheden i Zimbabwe er US dollars.

Ved ind- og udrejse skal al valuta deklareres. Der er ingen restriktioner på hvor meget fremmed eller lokal valuta man må indføre, såfremt det er deklareret ved indrejse.

Vi anbefaler at man veksler US dollars hjemmefra. Næsten alle camps og lodges accepterer både, USD, Euro, britiske Pund og sydafrikanske Rand(ZAR). Hoteller, lodges og restauranter accepterer også generelt kreditkort.

Penge og kreditkort
Vi anbefaler at man på rejsen til Zimbabwe medbringer et kontant beløb samt et kreditkort. Det er bedst at kontanterne er i Sydafrikanske Rand, Euro, USD eller engelske pund.
Visa og Mastercard, kan benyttes i de fleste camps/hoteller, restauranter, butikker og biludlejningsfirmaer, og man slipper for at gå rundt med for mange kontanter på sig. American Express og Diners Club er mindre udbredt, og accepteres i begrænset omfang.
Med et kreditkort er det også muligt at hæve kontanter (US dollars) i pengeautomater. Dog er pengeautomater endnu ikke særligt udbredte i Zimbabwe. Vær opmærksom på, at der i de fleste automater er et maksimumbeløb som kan hæves per dag.

Visse steder hvor der betales med kreditkort, skal der vises identitetskort ved betaling, eksempelvis i form af pas eller kørekort.

Kreditkort kan IKKE bruges som betalingsmiddel på benzinstationer, disse tager kun imod kontanter.

Drikkepenge
Man er ikke forpligtet til at betale drikkepenge i Zimbabwe, og personalet er ikke afhængig af drikkepenge, men har man været tilfreds med servicen er det meget almindeligt at man giver drikkepenge. På de forskellige lodges er der typisk en boks, hvor man afleverer drikkepenge, som så bliver fordelt imellem personalet.

På restauranter fremgår det af menukortet eller regningen om service er inkluderet; hvis ikke betaler man cirka 10%.

Påklædning
Dagtimerne er generelt lune eller meget varme om sommeren, hvor vintermånederne er mildere. Året rundt kan aftenerne og nætterne være kølige. På rejser hvor der indgår safari, starter dagene tidligt, og det er ofte køligt. Medbring her en god varm trøje og eventuelt en vindjakke samt et tørklæde til halsen - særligt i vinterhalvåret er det vigtigt at have varmt tøj med til safarien morgen og aften (en hue og et par vanter anbefales).

Påklædningen i Zimbabwe er meget afslappet. Af fodtøj anbefaler vi, at man medbringer et par gode sko eller støvler man kan vandre i, men også et par sandaler.

Er du i tvivl om noget, når du skal pakke, er du naturligvis velkommen til at kontakte os.

Indhent tilbud
x

Indhent tilbud

Ja tak! Send mig gerne tilbud på rejsen:
Zimbabwes Perler

Bede om et tilbud ved at udfylde nedenstående formular og tryk på "send".

Mange tak for din henvendelse.

Blixen Tours vender tilbage hurtigst muligt.