Store billeder

10 must-see attraktioner på Mauritius

”Du får den tanke, at Mauritius blev skabt først og derefter blev Himmeriget kopieret efter Mauritius.” Ordene kommer fra den verdensberømte forfatter, Mark Twain, men alle som har været så heldige at begrave tæerne i Mauritius’ kridhvide sand, har højst sandsynligt tænkt noget lignende. Mauritius’ eksotiske skønhed, behagelige temperaturer og utallige muligheder for både afslapning, forkælelse og oplevelser gør øen til en drømmedestination for rejsende verden over. Og Mauritius har faktisk meget mere at byde på end sol, strand og vand. Her kommer en beskrivelse af de ti største attraktioner på Mauritius.
Store billeder
Le Morne Brabant Mountain – betagende kulturarv med en gribende historie
Da slaverne i 1700-tallet flygtede op ad Le Morne Brabant Mountain, og i desperation kastede sig de 556 meter ned i døden, for at gøre en ende på deres lidelser, ænsede de nok ikke de naturskønne omgivelser og den betagende udsigt over øen og det turkisblå hav. Heldigvis er det ikke længere slaver, men i stedet eventyrer med snørede vandresko, som tager turen op ad bjerget og kan nyde panoramaudsigten fra toppen.
 
Bjergets på samme tid forfærdelige historie og ubeskrivelige skønhed har givet det en fornem plads på UNESCOs Verdensarvsliste. Her er en pragtfuld flora og fauna, hvor nogle arter er endemiske og altså kun findes netop her. Samtidig gemmer bjerget på mange huler og udhæng, som kan opleves, hvis man tager den betagende tur til toppen. Turen er omkring 6 km og tager 3-4 timer og tager du turen med en guide, vil du undervejs høre fortællinger om bjergets og slavernes historie og om den flora og fauna, I møder.
 
Ile aux Cerfs Island – kridhvide sandstrande og en af de smukkeste golfbaner i verden
Paradisøen Ile aux Cerfs er ofte beskrevet som ”A CHIC AND WILD ISLAND”, sandsynligvis på grund af dens hvide sandstrande og turkisblå laguner, de mange restauranter og ikke mindst de utallige muligheder for vandsport og landaktiviteter. Her kan du nyde solen på stranden eller få adrenalin i blodet på vandet og så nyde en lækker frokost med udsigt over havet.
 
Øen er også hjemsted for en af verdens smukkeste golfbaner. I Ile aux Cerfs Golf Club finder du en 18-hullers mesterskabs golfbane, der er designet af den verdensberømte golfspiller, Bernhard Langer, der blandt andet har vundet Masters to gange.
 
Det underjordiske vandfald
Brusende vandfald hvor tusindvis af kubikmeter vand vælter ud over klipperne og brølende ender i en skummende kaskade af vandsprøjt. De er smukke, imponerende og betagende. Men forestil dig så, hvis du puttede alt dette ned under havets overflade. Det er, hvad du kan opleve på den sydvestlige del af Mauritius, hvor et underjordisk vandfald kan opleves fra luften. På en helikoptertur, som tager dig til dette vidunder, vil du tydeligt kunne se, hvordan det der ligner et vandfald af blå, grønne og turkis farver vælter ud over klippekanten under vandet og ned i dybet. Hvad du i virkeligheden ser, er sand, bjergart- og mineralfragmenter, der bliver skubbet frem af kraftfulde undervandsstrømme – men uanset hvad, så er det et ualmindeligt betagende syn.
 
På opdagelse i Chamarel-området: 7 Colored Earth, vandfald og Chamarel Rum Distillery
Tag med på en smuk og spændende tur til det naturskønne Chamarel på den sydvestlige del af Mauritius. Området byder på en virkelig smuk natur med frodige skove, plantager og et rigt fugleliv. Oplev blandt andet ibenholtskoven hvor du kan se farverige fugle, flagermus og gekkoer – og en enestående flora. Skovene gemmer også på det, der af mange beskrives som Mauritius’ smukkeste vandfald; Et 100 meter højt vandfald bestående af tre enkeltstående vandfald ved siden af hinanden.
 
Et andet betagende syn er ”Seven Coloured Earth”, som er en geologisk særling. Det er et område på 7500 m2 af helt bart landskab, beliggende inde midt i en stor frodig skov. Landskabet er skabt af vulkanske klipper, som kølede af ved forskellige temperaturer, og derved blev der udformet smukke forskelligt farvede mønstre på bjergsiden.
 
Noget helt andet, som den sydvestlige del af øen også har, er frodige dale med sukkerrørsplantager, ananasmarker og tropiske frugttræer. Midt i alt dette ligger Rhumerie de Chamarel – et hyggeligt og autentisk romdestilleri, hvor du kan få en guidet tur, prøvesmage de udsøgte dråber og få en skøn middag i restauranten L’Alchimiste. Det er virkelig et helt unikt sted, som ligger i smuk forening med de naturskønne omgivelser.
 
Black River Gorges National Park – en vandretur du ikke må gå glip af
Brusende vandfald, dybe kløfter, der snor sig gennem landskabet, betagende udsigter og en af de mest sjældne skove i verden. Black River Gorges National Park er et must-see for dig, der elsker at vandre, for fugleinteresserede, for ægte naturelskere og for alle, der vil betages af, hvor helt utrolig fantastisk vores planet kan være.
 
Parken dækker over et areal på 6.754 hektar, heriblandt det meste af den regnskov som er tilbage på Mauritius. Parken gemmer på omkring 311 arter af lokale og endemiske planter og 9 fuglearter, som kun findes på Mauritius. På vandreturen vil du lære om disse planter, om fuglelivet og om de oprindelige folk, som boede her.
 
Mauritius National Botanical Garden – sjældne planter og åkander som i et eventyr
Pamplemousses Botanical Garden, som Mauritius’ national botaniske have også bliver kaldt, er et af de mest besøgte attraktioner på Mauritius – og med god grund. Sjældent har man gået en tur i så betagende omgivelser og iblandt så smukke planter.
 
Haven blev skabt for 300 år siden af den daværende franske guvernør på Mauritius og skulle være hans private fristed. Haven strækker sig over et kæmpemæssigt areal, som det vil tage de besøgende en uge med kilometerlange vandreture, hvis de vil se hvert et hjørne af den. Haven gemmer på mere end 650 arter af planter, blandt andet de berømte baobabtræer, Palmier Bouteille, massevis af medicinske planter og krydderier – og ikke mindst de imponerende Giant Water Lilies, som er kæmpemæssige åkander, der er som taget ud af en tegnefilm. Her findes også 85 forskellige arter af palmetræer, som er hentet fra forskellige steder i verden.
 
Ganga Talao – Grand Bassin
Der er få steder i verden, som har så meget naturlig skønhed at byde på som Mauritius. Øen gemmer på så mange betagende naturperler, at man næsten ikke kan tro det. Ganga Talao – også kendt som Grand Bassin – er endnu et. Det er en imponerende kratersø, beliggende i det bjergrige sydvestlige område af Savanne, omkring 550 meter over havets overflade. Søen menes at være 18 meter dyb og hjemsted for masser af fisk og ål.
 
Stedet har meget stor kulturel betydning for Mauritius’ befolkning. Langs søens kystlinje ligger et tempel og adskillige små hellige bygninger, som er dedikeret til Lord Shiva og andre hinduistiske guder og derfor tiltrækker stedet massevis af mennesker, som kommer for at bede og meditere. Krateret ligger ligeledes i hjertet af det område, hvor øens vigtigste hindufestival, Maha Shivaratri, bliver afholdt. Stedet er dog ikke kun forbeholdt troende hinduister. Alle er velkomne til at komme og nyde omgivelserne, gå en tur og se på aberne, som holder til her.
 
Bois Chéri teplantage og fabrik – den største producent af te på Mauritius
Tag med på en naturskøn udflugt til Mauritius’ første teplantage, som samtidig er den største producent af te på Mauritius. Plantagen er dateret helt tilbage til 1892 og producerer i dag et udsøgt udvalg af aromatiserede teer, grønne teer og urteteer. Disse får du selvfølgelig lov at smage på din guidet tur rundt på fabrikken, mens du hører om stedets historie og om vigtigheden af teproduktion på Mauritius.
 
La Vanille Nature Park – krokodiller og gigantiske skildpadder
I en dal inde i regnskoven, blandt frodige grønne planter, banantræer, palmer og gigantisk bambus ligger en unik lille naturperle, hvor du kan opleve stort set al Mauritius’ flora og fauna helt tæt på. La Vanille Nature Park er både en slags minizoo, en naturpark og et beskyttelsessted for de helt særlige Aldabra kæmpeskildpadder, som en overgang var ved at blive udryddet.
 
I parken kan du komme helt tæt på og endda fodre disse kæmper og derudover kan du - på sikker afstand – opleve tusindvis af nilkrokodiller. Parken gemmer også på stort set alle de arter af pattedyr og reptiler, som findes på Mauritius, blandt andet gekkoer, almindelige skildpadder, flagermus, hjorte, desmerdyr, aber, grise, geder, får og æsler. Derudover kan du se parkens sjældne samling af omkring 23.000 arter af sommerfugle og andre farvestrålende insekter.
 
Parken byder også på en ”Jungle Adventure Playground”, hvor børnene kan more sig og når sulten melder sig, kan du sætte dig til bords oppe mellem trætoppene i Hungry Crocodile Restaurant, hvor du kan sætte tænderne i lækre lokale og internationale retter og også retter lavet med krokodillekød.
 
Crystal Rock – en svævende stenformation
Omkring 200 meter fra Mauritius’ sydvestkyst ligger endnu et must-see, som du kan berige din ferie med. Her, midt ude i havet, finder du nemlig en stenformation, som ved første øjekast ser ud til at svæve over vandoverfladen. Kigger du en ekstra gang, kan du dog godt se, at klippeformationen støtter på mere klippe under havoverfladen. Klippen er et stort stykke af fossilt koralrev som – ganske unormalt – befinder sig over havets overflade og som er et fantastisk eksempel på en biokemisk reaktion, der leder til dannelsen af sedimentær klippe. Det lyder måske indviklet, men udsigten fra klippen, den er til at forstå; Til den ene side strækker det turkisblå hav sig ud i uendeligheden og kigger du til den anden side, ser du en smuk lagune og kridhvide sandstrande.
 
Endnu engang må vi bare konstatere, at Mauritius er et sandt paradis – uanset om din ferie skal bestå af masser af sol, sand og vand eller om du også ønsker kultur, natur og spændende oplevelser. Mauritius har det hele, så nu er det bare op til dig at beslutte, hvilke oplevelser der skal i dit feriealbum.