FAQ - mest stillede spørgsmål

Vedr. rejser til Maldiverne i 2022
Maldiverne er åben for indrejse for danskere,
og har været det siden sommeren 2020. 
 
Lige nu er Maldiverne blandt de lande udenfor EU med færrest indrejsekrav samt få restriktioner på destinationen.
 
Det er vigtigt, at du holder dig opdateret
Det er dit ansvar som rejsende at opfylde gældende krav for indrejse samt medbringe de nødvendige dokumenter. Indrejsekrav og restriktioner kan ændres med kort varsel. Du bør derfor følge op på evt. ændringer lige inden afrejse samt hjemrejsen. 
 
Senest opdateret 21. januar 2022.
 
 
FAQ  Før afrejse — Under rejsen — Ved hjemrejse  Fuld beskrivelse
Hvad er gældende indrejseregler ved rejse til Maldiverne?
For at kunne rejse til Maldiverne skal du medbringe følgende:
 
  • En negativ PCR-test, max 96 timer gammel ved flyafgangstidspunktet fra Danmark.- Vi anbefaler at I medbringer udskrift af PCR test svar i engelsk version.
  • En hotelreservation / voucher (sendes til dig inden afrejse)
  • Udfyldt ”Traveller Health Declaration”. Denne udfyldes online inden afrejse fra Danmark, samt igen ved afrejse fra Maldiverne. Tidligst 48 timer før flyafgangstidspunkt til Maldiverne skal I udfylde formularen online på https://imuga.immigration.gov.mv/ethd. For at udfylde formularen skal du bruge: Din negative PCR-test + billede af ansøgeren.
 
Vær opmærksom på, at den QR kode der kommer frem, når ”Traveller Health Declaration” formularen er udfyldt, skal scannes på telefonen. Ellers tag et billede deraf sammen med det referencenummer, der står under koden. Man får nemlig ikke en bekræftelse på mail efterfølgende. QR-koden skal fremvises ved afrejse fra Danmark og igen ved indrejse.
 
Som rejsende er det dog altid dit eget ansvar at leve op til gældende indrejseregler.
Hvad sker der hvis Udenrigsministeriet fraråder rejser til Maldiverne?
Skulle Udenrigsministeriet fraråde alle rejsende at rejse til Maldiverne, indenfor 14 dage før afrejse, da vil rejsen kunne annulleres hos Blixen Tours.
Er der krav om vaccination mod Covid-19?
Pt. er der ikke vaccinationskrav for flyvning eller ved indrejse til Maldiverne. Kun krav om fremvisning af negativ PCR-test (max 96 timer gammel ved flyafgangstidspunktet fra Danmark).
 
Dette krav kan ændres. Det er altid dit ansvar som rejsende at leve op til gældende indrejsekrav.
 
Vi følger eventuelle ændringer og nye tiltag fra myndighederne og vil orientere herom, hvis det kommer.
Skal børn testes inden afrejse?
Maldiverne kræver at børn* skal fremvise en negativ PCR-test (max 96 timer gammel ved flyafgangstidspunktet fra Danmark).
 
*Børn under 1 år er undtaget krav om test
Hvad hvis jeg er tidligere smittet og ikke kan fremvise en negativ PCR-test?
Er du tidligere smittet og har overstået smitten indenfor de seneste 60 dage inden afrejse, og dit PCR-testresultat fortsat viser positiv i testen foretaget lige inden afrejse, da vil du godt kunne rejse til Maldiverne. Da vil du skulle uploade (i Traveller Health Declaration) bevis på overstået smitte (immunitetspas) sammen med din nye positive test (max 96 timer gammel ved afrejse fra Danmark).
    
Bemærk, at selvom en PCR-test kan vise positiv for Covid-19 op til 12 uger efter smitte – er det sandsynligt at du kan teste negativ før de 12 uger er gået. Vi har haft rejsende som efter Covid-19 smitte kunne teste negativ allerede 2 uger efter smittetilfælde.
 
*Børn under 1 år er undtaget krav om test.
  
 
 
 
Hvad hvis jeg inden afrejse er nær kontakt til en smittet?
Er du nær kontakt* (bemærk definitionen af nær kontakt er ændret - se gældende definition hos Sundhedsstyrelsen) og du anbefales at gå i isolation, da vil det betyde at du ikke kan rejse før du ikke længere anbefales at være i isolation.
 
Skulle det ske at du anbefales at gå i isolation, vil det være din afbestillingsforsikring som skal dække såfremt du / I ikke kan rejse. Husk derfor at tjekke hvordan du er dækket hos dit forsikringsselskab. 
 
Hos Blixen Tours kan vi tilbyde en afbestillingsforsikring gennem Gouda, hvis afbestillingsforsikring vi ved dækker hvis du er nær kontakt til en person der tester positiv for Covid-19. 
 
*Bemærk anbefalingerne ændres med kort varsel, har du fx fået 3. stik mod covid-19 og ikke har symptomer, anbefales du ikke længere at gå i selvisolation.
Hvad hvis Maldiverne indfører tvungen karantæne ved indrejse?
Vi forventer ikke at Maldiverne indfører karantæne – og intet tyder på det vil ske.
 
Skulle det ske at alle rejsende fra Danmark skal i karantæne ved ankomst, da vil det betyde at Udenrigsministeriet rejsevejledning vil fraråde rejser til Maldiverne, og rejsen vil dermed kunne annulleres. Annulleres rejsen, refunderer vi pengene senest 3 hverdage efter. Dette gælder også indbetalt depositum.
 
Som rejsende er det dit ansvar at opfylde gældende indrejsekrav. Skulle det ske at Maldiverne indfører krav om karantæne for de der ikke kan / vil leve op til gældende indrejseregler, fx indførsel af vaccinationskrav mod Covid-19, og Udenrigsministeriet fortsat ikke fraråder rejser for færdigvaccinerede, og du på baggrund af dette ønsker at annullere rejsen, da vil vores almindelige annulleringsbetingelser være gældende. Du skal derfor tjekke hos dit forsikringsselskab om du er dækket i denne situation.
Hvis rejsen bliver aflyst, kan vi få pengene tilbage?
Blixen Tours tilbyder fuld refusion hvis rejsen aflyses.
 
Ved enten rød rejsevejledning, destinationen ikke tillader indrejse eller krav om karantæne ved ankomst for vaccinerede — aflyses rejsen.
Er der krav om brug mundbind på Maldiverne?
Der er krav om brug af mundbind i fly, lufthavnen, samt ifm. transport til øen – fx ombord på vandflyet eller i båden. På de fleste øer er der ikke krav om brug af mundbind – på enkelte øer kan der være krav om brug af mundbind fx ved morgenmadsbuffeten.
Hvad sker der hvis jeg tester positiv på Maldiverne?
Hos Blixen Tours har vi den seneste tid haft mange gæster afsted til Maldiverne. Vi har endnu ikke oplevet at en gæst er testet positiv på destinationen.  
 
Skulle det ske, at man testes positiv under rejsen, har hotellet procedurer for hvad der skal ske. I de fleste tilfælde, afhængig af symptomer, vil du skulle gå i isolation på resortet. De fleste resorts har en andel ekstra villaer blokeret til formålet. Skulle du opleve svære symptomer, vil du blive overført til nærmeste hospital.
 
Husk at tjekke op med din rejseforsikring hvordan den dækker. Vi ved at de fleste rejseforsikringer dækker, men husk at tjekke hvordan du er dækket. Vi samarbejder med Gouda, som vi ved dækker i tilfælde af fx sygdom, smitte med Covid-19 & isolation.
 
Er der krav om test inden hjemrejse fra Maldiverne? Eller ved hjemkomst?
Pt. er der ikke krav om test før flyrejse tilbage til Danmark – uanset om du flyver direkte eller hvor du mellemlander.  
 
Ved ankomst til Danmark er det et krav at du bliver testet indenfor 24 timer. Testen behøver ikke foregå i lufthavnen ved ankomst – du vælger selv hvor. Tidligere smittede (for mere end to uger og mindre end seks måneder siden) samt børn under 15 år er dog helt undtaget testkravet ved hjemkomst.
Skal der udfyldes en formular inden hjemrejsen?
Ja, i forbindelse med hjemrejsen skal der igen udfyldes en ny ”Traveller Health Declaration” — denne gang Departure formularen.
 
Denne kan udfyldes tidligst 48 timer før flyafgangstidspunkt fra Maldiverne på https://imuga.immigration.gov.mv/ethd 
 
Departure formularen kræver ikke PCR-test resultat.
Vær opmærksom på, at den QR kode der kommer frem, når ”Traveller Health Declaration” formularen er udfyldt, skal scannes på telefonen i lufthavnen. Ellers tag et billede deraf sammen med det referencenummer, der står under koden. Man får nemlig ikke en bekræftelse på mail efterfølgende. QR-koden skal fremvises ved afrejse fra Danmark og igen ved indrejse.
 
Vi følger eventuelle ændringer og nye tiltag fra myndighederne og vil orientere herom, hvis det kommer. Som rejsende er det dog altid dit eget ansvar at leve op til gældende indrejseregler.