Rundrejse beskrivelse 8 nætters rundrejse i Sri Lanka

Sri Lankas kontraster og UNESCO seværdigheder

Sri Lankas kontraster og UNESCO seværdigheder

Tag med på en fantastisk rundrejse til nogle af Sri Lankas absolutte højdepunkter. Oplev Dambulla Rock Temple og dets mange velbevarede buddhastatuer og vægmalerier. Bestig Sigiriya Rock og se resterne efter det imponerende kongelige palads og kæmpeløven, som tog imod de besøgende. Kør i TUK TUK og spis frokost med de lokale. Besøg den smukke by Kandy og templet, som gemmer på et helligt relikvie fra Buddha. Stig på toget og glæd jer til en togtur, I aldrig glemmer. Kom på safari i Udawalawe Nationalpark og se de imponerende asiatiske elefanter i deres naturlige omgivelser – og meget andet af Sri Lankas fantastiske flora og fauna. Besøg Horton Plains og se verdens ende. Udforsk Galle by og fort til fods og på cykel og tag på sejltur gennem mangroven på Madhu River. Det og meget mere venter jer på denne oplevelsesrige rundrejse i Sri Lanka.
 
Velkommen til en spændende rundrejse til Sri Lankas betagende natur og imponerende seværdigheder.
 
Afrejsedage 
Der kan laves rejser til Sri Lanka alle dage. Udover afrejse fra Kastrup eller Hamborg er der er mulighed for at rejse til Sri Lanka fra Billund, Ålborg, Århus og Rønne mod tillæg.
 
Skræddersyet rejse
Denne rejse kan tilpasses det antal nætter, som I ønsker - eller kombineres med ophold på andre hoteller og destinationer. Ring til en af vore rejsespecialister for mere information på telefon 7674 0070 eller skriv til os via vores kontaktformular.
 
Indkvartering og standard
4-stjernede hoteller
 
Guide og transport
Privat engelsktalende chaufførguide i Sri Lanka.
 
Børn på rejsen
Rejsen er egnet for børn
 
Mulighed for afrejse hver dag.
Rejsebeskrivelse Sri Lankas kontraster og UNESCO seværdigheder Fuld beskrivelse
Ophold Lokation Indkvartering
Dag 1
Velkommen til Sri Lanka og Negombo
Jetwing Beach Hotel ****
Jetwing Beach Hotel
I lander i Sri Lanka - typisk om formiddagen. Efter indrejseformaliteterne er klaret, bliver I mødt af jeres engelsktalende chaufførguide, som kører jer til jeres hotel i Negombo. Her kan I hvile ud efter den lange rejse, så I er klar til de mange oplevelser, som venter jer.
 
Overnatning
1 nat, Jetwing Beach Hotel ****
Måltider
Morgenmad
Dag 2
Dambulla — Dambulla Rock Tempel
Heritance Kandalama Hotel ****
Det gyldne tempel i Dambulla
I starter dagen med en lækker morgenmad på hotellet. Herefter bliver I hentet af jeres chaufførguide og så går turen mod den første af mange spændende seværdigheder, I skal opleve; Dambulla Rock Temple.
 
Templet, som dateres tilbage til det første århundrede før Kristus, er på UNESCOs verdensarvsliste og det forstår man, straks man ser det. Området består af i alt 80 grotter med smukke vægmalerier og imponerende Buddhastatuer. Selve templet ligger i en 160 meter høj kæmpeklippe og gemmer på intet mindre end 153 stående, siddende og liggende Buddhastatuer, 4 statuer af guder og gudinder og 3 statuer af srilankanske konger. Derudover er vægge og lofter udsmykket med farverige malerier, som fortæller historien om Buddha og hans liv. Væg- og loftmalerierne dækker et område på i alt 2.100 m2.
 
Det er en god idé at tage gode sko på, for det kræver en lille vandretur op ad klippen for at komme til templet. Men det syn og den oplevelse, der venter jer på toppen, er absolut anstrengelserne værd.
 
Efter besøget i Dambulla Rock Temple bliver I kørt til jeres hotel, hvor I kan slappe af og lade dagens spændende oplevelser bundfælde sig.
 
Overnatning
Heritance Kandalama Hotel ****
Måltider
Halvpension
Transport
Negombo – Dambulla ca. 3,5 timers transport
Dag 3
Sigiriya — Lokale smagsoplevelser & Sigiriya Rock
Heritance Kandalama Hotel ****
Sigiriya
I dag skal I opleve et af de helt store højdepunkter på jeres tur rundt i Sri Lanka. I spiser tidlig morgenmad og herefter kører I ca. 30 minutter til Sigiriya Rock Forest. Her skal de gode vandresko på igen, for den verdensberømte Sigiriya Rock, også kaldt Løveklippen, skal bestiges.
 
Klippen er at finde på UNESCOs verdensarvsliste og det er virkelig også et helt fantastisk syn, der venter jer i området og i særdeleshed på toppen af klippen. Ifølge gamle skrifter var det Kong Kasvapa (år 477-495) eller hans far, som udvalgte stedet som den ny hovedstad og byggede et kongeligt palads på toppen af det godt 200 meter høje bjerg. Ruinerne af paladset er stadig at finde på klippen sammen med resterne af de badebassiner, haveanlæg, voldgrave og skulpturer som omgav paladset.
 
1.200 trin fører jer til toppen af bjerget og undervejs passerer I imponerende klippemalerier og et plateau, hvor kongen fik udhugget en kæmpemæssig løve i klippen med poterne hvilende på plateauet. Løvepoterne er her stadig og giver en tydelig fornemmelse af, hvor stort og imponerende et syn det må have været, da hele løven lå og tog i mod de forbipasserende.
 
Turen er fysisk udfordrende, men hele vejen til toppen bliver I beriget med en fantastisk udsigt over skove og klippelandskaber, som får jer til at glemme anstrengelserne – i hvert tilfælde for en stund.
 
Efter Sigiriya er besejret og beundret, kører I videre i små TUK TUK’er, hvilket er en oplevelse i sig selv. I skal besøge en lokal familie, som byder jer på en spændende og lækker frokost, som I selv får mulighed for at være med til at tilberede.
 
Sidst på eftermiddagen bliver I kørt tilbage til jeres hotel, hvor I kan slappe af og måske nyde en lækker middag eller en kølig drink i de skønne omgivelser.
 
Overnatning
Heritance Kandalama Hotel ****
Måltider
Halvpension
Dag 4
Kandy — Det hellige Tempel
Amaya Hills Hotel ****
Dalada Maligawa — Tandens Tempel, Kandy
Dagen starter med en god og lækker morgenmad og så er I klar til dagens spændende eventyr. I dag går turen til endnu en seværdighed på UNESCOs Verdensarvsliste; Kandy.
 
Kandy er Sri Lankas næststørste by og er kendt for sin skønhed, spændende historie, sine mange kulturelle seværdigheder, smukke teplantager, bakkede landskaber og frodige haver. Her er masser af liv og farverige markeder, som absolut er et besøg værd – og vil I gøre en god handel i ædelstene og smykker, så er det her, I skal slå til.
 
I hjertet af byen ligger Kandy Lake, som Kong Sri Wickrama Rajasinghe anlagde i begyndelsen af 1800-tallet, og som er et yndet sted at gå en tur. Her er fred og ro, masser af fugle og små skildpadder, der ligger på bredden og nyder solen.  
 
Midt i det grønne landskab ligger Dalada Maligawa, Den Hellige Tands Tempel. Templet er årsagen til at et utal af buddhister valfarter til Kandy hvert eneste år – og denne eftermiddag skal I også besøge templet og det hellige relikvie, man mener, det gemmer på; Buddhas ene hjørnetand. Den Hellige Tands Tempel og det gyldne skrin, der efter sigende passer på tanden, er et must at opleve, når man besøger Kandy. Templet er en del af Sri Lankas sidste kongelige palads, og er i dag også hjemsted for Kandys Nationalmuseum.
 
Sidst på eftermiddagen tjekker I ind på jeres hotel – fyldt op af spændende oplevelser.
 
Overnatning
1 nat, Amaya Hills Hotel ****
Måltider
Halvpension
Dag 5
Nuwara Eliva — På togtur gennem grønne og frodige landskaber
Jetwing St. Andrews ****
Togtur gennem teplatantager
Efter endnu en god nats søvn og en god morgenmad kører I mod Peradeniya station, hvorfra I skal på en scenisk togtur til Nanu Oya.
 
Før I hopper på toget, gør I et stop ved Peradeniya Royal Botanical Garden. Haven er over 75 hektar stor og anses som værende en af de smukkeste i Asien. Over to millioner gæster besøger haven årligt - og den er virkelig også en betagende oplevelse. Den blev anlagt af Kong Sinhala og videreudviklet af de engelske indbyggere, og byder på mere end 4000 forskellige plantearter, heriblandt mange slags orkideer, krydderier, medicinplanter og palmetræer.
 
Efter dette smukke besøg stiger I på toget på Peradeniya station kl. 11.20 og ankommer til Nanu Oya station kl. ca. 15.00 – en togtur I med garanti aldrig glemmer. Toget kører gennem det ene sceniske landskab efter det andet. Sving efter sving dukker nye billedskønne udsigter op; frodige bjerge- og bakkelandskaber, små farverige landsbyer, grønne teplantager, fine små togstationer, tågeindhyllet bjergtoppe i det fjerne – og ikke mindst de lokale, som hjemmevant springer af og på toget med kurve med frugt, som skal sælges, eller med en lille medbragt madpakke indsvøbt i bananblade i hånden – og altid med et smil på læben.
 
I Nanu Oya venter jeres chaufførguide på jer og straks efter ankomsten, kører I videre til Nuwara Eliva. På vejen besøger I en tefabrik, hvor I vil se, hvordan teproduktionen foregår og selvfølgelig får lov at dufte til og smage på de skønne drikke.
 
Efter besøget på tefabrikken bliver I kørt til jeres hotel, hvor I kan slappe af efter en begivenhedsrig dag.
 
Overnatning
1 nat, Jetwing St. Andrews ****
Måltider
Halvpension
Dag 6
Horton Plains – betagende smuk natur og verdens ende
Kalu’s Hideaway Hotel ****
Makakabe i Horton Plains
Med morgenmaden med som madpakke forlader I hotellet tidligt denne morgen og efter omkring en times kørsel ankommer I til Horton Plains Nationalpark.
 
Horton Plains Nationalpark kom i 2010 på UNESCO’s Verdensarvsliste på grund af parkens utroligt mange forskellige arter af både flora og fauna. Parken, som dækker et område på omkring 10.000 hektarer, ligger i Sri Lankas centrale højland på et plateau i 2.100-2.300 meters højde. Landskaberne er fantastisk smukke med skovdækkede bølgende bakker og græssletter og er hjemsted for et rigt fugleliv og mange forskellige dyrearter, såsom elge, vildsvin, aber, hjorte, oddere, egern og leoparder.
 
Parken gemmer også på et imponerende vandfald; Bakers Falls, som brusende og brølende ender i et bassin 22 meter nede. Når du har gået et stykke vej, så vil du komme til verdens ende – sådan kalder man i hvert tilfælde det pludselige fald på 900 meter, som afslutter plateauet. Herfra er der en ubegribelig smuk udsigt til teplantager, landsbyer, bakker og dale – hvis man altså kommer på det rigtige tidspunkt. Dette er grunden til, at I starter turen tidligt, for allerede omkring middagstid ruller disen ind over bakkerne og dækker for den smukke udsigt.
 
Husk at tage de gode vandresko på og medbring også en trøje, for der er køligt, når man kommer op i den højde.
 
Efter en fantastisk naturoplevelse i Horton Plains Nationalpark kører I til Udawalawe, hvor I tjekker ind på jeres hotel.
 
Overnatning
1 nat, Kalu’s Hideaway Hotel ****
Måltider
Halvpension
Dag 7
Udawalawe Nationalpark — Vilde srilankanske elefanter
Tamarind Hill Hotel ****
Udawalawe Nationalpark
Også i dag er der tidlig afgang og I får morgenmaden med som madpakke, som I kan nyde på vejen til Udawalawe Nationalpark, hvor I skal på spændende safari.
 
Den 30.821 hektar store Udawalawe Nationalpark er især kendt for sin store bestand af vilde elefanter. Intet mindre end 400 asiatiske elefanter holder til i parken – hvilket er det største antal i hele Sri Lanka. Så der er næsten garanti for at opleve de imponerende dyr i deres naturlige omgivelser. Parken har et tilhørende elefantbørnehjem, som tager sig af forældreløse elefantunger og ruster dem til et liv ude i naturen.
 
I bruger hele formiddagen i parken, hvor I udover elefanter også kan være heldige at opleve vandbøfler, jakaler, sambarhjorte, indisk muntjac, vildsvin, langurer, leoparder og forskellige arter af aber for bare at nævne nogle få. Her er også et meget rigt fugleliv og parken er derfor et yndet sted at tage hen for fugleentusiaster.
 
Efter et spændende besøg i Udawalwe Nationalpark kører I ud mod kysten til havnebyen Galle, hvor I tjekker ind på jeres hotel. 
 
Overnatning
Tamarind Hill Hotel ****
Måltider
Halvpension
Transport
Turen fra Udawalawe til Galle tager ca. 3,5 time.
Dag 8-9
Galle — På cykel gennem landsbyer, Galle Fort & Madhu River
Tamarind Hill Hotel ****
Fyrtårnet ved Galle Fort
Efter en dejlig morgenmad er I tanket godt op med energi og klar til afgang. I dag er det ikke en bil, der venter på jer – det er cykler. Dagen starter nemlig med en skøn cykeltur igennem små landsbyer og forbi grønne rismarker uden for Galle. Det er en helt fantastisk måde at opleve landskabet på, som får alle sanser i spil. På turen ser I nemlig ikke bare omgivelserne, som når I kører i bil – I dufter, hører, smager og føler dem også.
 
Eftermiddagen har I fri til at gøre lige, hvad I har lyst til - eksempelvis gå en tur eller slappe af ved poolen - indtil sidst på dagen, hvor I skal på opdagelse i Galle.
 
Galle er især kendt for det 300 år gamle fort, som er på UNESCOs Verdensarvsliste. Fortet blev bygget af hollænderne i 1663 og er omkranset af havet på tre sider. I gaderne indenfor fortet kan man se mange levn fra kolonitiden, såsom det hollandske klokketårn, en kirke og den øverstbefalendes hus. Man ser også tydelige tegn på briternes tid i byen, særligt i form af imponerende villaer. Galle er ikke en stor by, men her er meget at opleve. I kan gå en tur indenfor og omkring fortet, besøge Galle Maritime Museum, The Lighthouse og meget andet.
 
Når I har udforsket Galle, tager I tilbage til hotellet, hvor I får serveret en dejlig middag.
 
På dag 9 tjekker I ud fra hotellet og kører til Balaptiya, hvor I skal på sejltur på Madhu River. Sejlturen er en fantastisk måde at opleve et af de sidste vådområder i Sri Lanka, der gemmer på en uberørt mangroveskov. Turen går igennem mangroven, hvor I virkelig oplever den helt unikke natur her med hundredvis af fugle, smukke planter, fisk og dyr. På turen besøger I en lokal familie, som laver kanelolie, og en buddhistisk munk, som I kan få en spændende snak med. Turen går også til et fiskebassin med småfisk. Her kan I sidde på kanten med fødderne i vandet og lade fiskene nippe ivrigt til jeres fødder, så de bliver fine og rene. Til sidst på turen besøger I et skildpadderugeri, hvor man arbejder for at beskytte og bevare de fantastiske havskildpadder.
 
Efter besøget i skildpadderugeriet går turen mod lufthavnen. På vejen tager jeres chaufførguide jer på en guidet køretur rundt i Colombo, så I også får oplevet Sri Lankas livlige hovedstad. Til sidst ankommer I til lufthavnen, hvorfra turen går hjem til Danmark.
 
Skal rejsen ikke slutte her, men i stedet forlænges med et skønt ophold på Maldiverne eller måske ved kysten på Sri Lanka, så hjælper vi jer gerne med at arrangere dette.
 
Overnatning
Tamarind Hill Hotel ****
Måltider
Halvpension
INDIKATIONSPRISER Sri Lankas kontraster og UNESCO seværdigheder
8 NÆTTER FRA
kr. 25.495 pr. person
Fra-pris i lavsæson (september - juni)
8 NÆTTER FRA
kr. 29.995 pr. person
Fra-pris i højsæson (juli - august)
Skræddersyet rejse
Denne rejse kan tilpasses til det antal nætter som ønskes - eller kombineres med ophold på andre hoteller og destinationer. Ring til en af vore rejsespecialister for mere information på telefon 7674 0070 eller skriv til os via vores kontaktformular.
 
Højtider — perioder over jul, nytår & påske
Disse er de mest efterspurgte rejseperioder i løbet af året, hvorfor flypriser og værelsespriser er væsentligt højere i denne periode. Der kan desuden være obligatorisk tillæg for julemiddag/nytårsmiddag. Kontakt os for tilbud.
Prisen inkluderer
 • Fly Kastrup - Colombo / Colombo - Kastrup med skift undervejs
 • 1 x overnatning på Jetwing Beach Hotel i Deluxe Room
  • inkl. morgenmad
 • 2 x overnatninger på Heritance Kandalama i Superior Room
  • inkl. halvpension
 • 1 x overnatning på Amaya Hills i Standard Room
  • inkl. halvpension
 • 1 x overnatning på Jetwing St. Andrews i Superior Room
  • inkl. halvpension
 • 1 x overnatning på Kalu's Hideaway Hotel i Standard Room
  • inkl. halvpension
 • 2 x overnatninger på Tamaraind Hill Hotel i Crayford Room
  • inkl. halvpension
 • Transport under hele opholdet med engelsktalende guide
 • Entré til:
  • Sigiriya Rock Fortress
  • Udawalawe Park - Entrance, fee + Jeep charges
  • Dambulla Rock Cave Temple
  • Kandy Temple of the Tooth Relic
  • Royal Botanical Garden Peradeniya
  • Tea Factory, Nuwara Eliya
  • Kosgoda Turle Hatchery
  • Madu River Boat Safari
  • Horton Plains + Jeep
 • Bidrag til Rejsegarantifonden
Prisen inkluderer ikke
 • Afbestillingsforsikring - fra 7% af rejsens pris og tegnes ved bestilling af rejsen
 • Rejseforsikring
 • Drikkepenge
 • Vaccinationer
Forbehold
De nævnte priser er baseret på billigste flybillet og olietillæg til destinationen. Er billigste flybillet udsolgt og/eller stiger olietillægget vil der være et pristillæg til ovenstående. På visse tider af året, kan der desuden være kampagnepriser på flybilletter, hvor flybilletten kan være billigere og prisen dermed reduceres. Der tages forbehold for valutakursændringer samt udsolgte hoteller og fly.
 
Blixen Tours tilstræber altid at afvikle rejsen i henhold til programmet, men det kan pga. vejrmæssige forhold og praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre rejsen anderledes end anført.