Indhent tilbud
Bliv ringet op
Har du spørgsmål?

Vi besvarer gerne dine spørgsmål - Ring:

7674 0070

ABNINGSTIDER:
Mandag-torsdag kl. 9-17
Fredag kl. 9-16

Rovos Rail - African Collage

9 dage / 8 nætter, pris fra 38.895,-
Lande
SYDAFRIKA
Områder
Western Cape, Eastern Cape, Free State, KwaZulu-Natal, Mpumalaga, Gauteng
Varighed
9 dage / 8 nætter
Safaritype
Blixen Platinum
Rovos Rail - African Collage

Luksuriøs togrejse med spændende safari, elefantpark, keramikgalleri, den naturskønne Garden Route - og masser af udfordrende golf på smukke baner til golfentusiasterne.

 • Golfbaner: Leopard Creek, Durban Beachwood Club, Humewood, Ernie Els Oubaai Club og Fancourt lf Estate
 • Safari i Kruger Park
 • Swaziland
 • Mkhaya vildtreservatet
 • Hluhluwe vildtreservatet
 • Ardmore Ceramics og rytterstatue
 • Byrundtur i Bloemfontein
 • Port Elizabeth
 • Addo Elephant Park
 • Oudtshoorn strudsefarm
 • Fancourt Estate
 • Knysna og området omkring byen
 • Garden Route
 • Cape vinlandet
 • Zandvliet Wine Estate / KWV Brandy Distillery
 • Cape Town

Luksuriøs togrejse med fokus på golf

Denne fantastiske 9-dages luksustogtur starter i Pretoria med retning mod Cape Town og rejsen er fyldt med spændende oplevelser for både golfspillere og ikke-spillere.

Den første del af turen går gennem de majestætiske Drankensberg bjerge til Lowveld i Mpumalanga. Den næste morgen er der frit valg mellem at spille golf på en af Sydafrikas bedste baner – Leopard Creek – eller at tage på spændende safari i den berømte Kruger Park. Toget fortsætter sydpå til Hluhluwe, som er det ældste vildtreservat i Afrika.

Efter en scenisk morgensafari, fortsætter toget gennem de frodige sukkerrørsmarker og KwaZulu-Natals grønne bakker til Durban. Her kan du starte dagen med en tidlig omgang golf på Durban Country Club og derefter kører vi en tur gennem det vidunderligt smukke Valley of a Thousand Hills – de tusinde bakkers dal. Imens tager ikke-golfspillerne på et morgenvisit hos Ardmore Ceramics. Frokosten serveres ombord på toget, mens vi kører til Bloemfontein og på vejen passerer vi Lesotho og de højeste bjerge i Drakensberg bjergkæden i 3.482 meters højde.

Efter en morgentur til Bloemfontein, fortsætter toget sydpå til Port Elizabeth, hvor ikke-golfspillerne oplever den varierende natur og elefanterne i Addo Elephant Park, mens golfspillerne tager udfordringen op med Humewood. Vi kører til Oudtshoorn og besøger en strudsefarm og kører derefter ad endnu en ubeskrivelig smuk rute ned ad Montagu Pass til George. Imens nyder golfspillerne et eftermiddagsspil på den berømte Fancourt Estate og mødes med ikke-spillerne til middagen om aftenen. Den næste morgen bruger vi i de paradisiske omgivelser ved Knysna, men golfspillerne prøver kræfter med Oubaii – Ernie Els’s første signaturbane i Sydafrika.

Toget fortsætter derefter videre via den spektakulære Garden Route til Cape vinlandet, hvor vi besøger KWV Brandy Distillery den følgende dag, inden denne pragtfulde tur slutter i Cape Town.
Turen kort
Dag 1 Pretoria
Dag 2 Mpumalanga, Kruger Park, Leopard Creek Estate, Komatipoort
Dag 3 Hluhluwe-Umfolozi i Zululand
Dag 4 Durban, Durban Country Club, Lions River, Kroonstad
Dag 5 Bloemfontein
Dag 6 Addo Elephant park, Port Elizabeth
Dag 7 Oudtshoorn, Montagu Pass, George, Fancourt Estate
Dag 8 Knysna, Oubaai Golf Club
Dag 9 Worcester, KWV Brandy Distillery, Cape Town

Rovos Rail


Det fornemme tog emmer af romantik og atmosfære fra en svunden æra, hvor privilegerede rejsende kunne opleve Afrikas magi og mystik på en elegant og afslappende måde.

Toget trækkes igennem landskaberne ved hjælp af damp, diesel og elektricitet. Kupésuiterne findes i tre forskellige kategorier, Pullmann Suite (7 m²), Deluxe Suite (11 m²) og The Royal Suite (16 m²). Alle suiter er luksuriøst indrettede med blankpolerede træpaneler, badeværelse, aircondition, sikkerhedsboks, minibar og 24 timers roomservice.

I togets fornemme spisevogn serveres udsøgte måltider morgen, middag og aften. Togets bagerste vogn er en observationsvogn med store vinduer samt en balkon. I vognen ved siden af er der en lille lounge, hvor rygning er tilladt. Midt i toget er der en loungevogn med souvenirbutik.Dag 1

Kl. 10.00 er der check-in på Rovos Rails egen station i Pretoria og kl. 11.00 er der afgang. Frokosten og middagen serveres ombord på toget, mens vi kører mod Mpumalanga.


Dag 2

Ikke-golfspillerne tager på spændende safari i den berømte Kruger Park, hvor vi også spiser frokost. Kruger Park er et af de største vildtreservater i Afrika med sine næsten 2 millioner hektar. Parken er hjemsted for enorme flokke af dyr og fugle og er især en berømt destination for alle, som ønsker at opleve de eftertragtede ”Big Five” – løven, næsehornet, elefanten, leoparden og bøflen – og for de, som vil se det ”ægte” Afrika.
Golfspillerne mødes kl. 7.00 på Leopard Creek Estate og tager udfordringen op i disse flotte omgivelser. Alle mødes igen i Komatipoort midt på eftermiddagen, hvor vi stiger ombord på toget og fortsætter vores rejse.


Dag 3

Vi tager alle sammen på en tidlig morgensafari i Hluhluwe-Umfolozi i Zululand, som er det ældste reservat i Afrika. Her oplever vi, hvordan savannen og dens dyre- og fugleliv langsomt vågner. En dejlig brunch serveres i togets spisevogn, mens vi kører videre mod Durban, hvor vi overnatter.


Dag 4

Golfspillerne tager af sted kl. 7.00 til Durban Country Club og efter en god omgang golfspil, kører vi ad en scenisk smuk rute tilbage til toget ved Lions River Station. Toget forlader Durban kl. 6.00 og kører mod Lions River og her besøger ikke-golfspillerne det berømte Ardmore Ceramics Gallery og rytterstatuen kl. 10.00. Herefter vender vi tilbage til toget, hvor vi får serveret frokost. Vi fortsætter til Kroonstad, hvor vi overnatter.


Dag 5

Kl. 10.00 tager vi på byrundtur i Bloemfontein. Bloemfontein er en af Sydafrikas tre hovedstæder og landets sjettestørste by, med sine ca. 300.000 indbyggere. Byen er Sydafrikas juridiske hovedstad og Sydafrikas højesteret har hjemsted her. Når det bliver tid for frokost, vender vi tilbage til toget, hvor maden bliver serveret, mens vi fortsætter mod Port Elizabeth.


Dag 6

Kl. 9.00 stiger vi af toget for at besøge Addo Elephant Park. Parken er hjemsted for store flokke af elefanter, løver og mange forskellige antilopearter. Parken åbnede i 1931 og skulle fungere som tilflugtssted for de sidste 11 elefanter i området. Dette skulle vise sig at være så succesfuldt, at parken i dag er beboet af mere end 450 elefanter og et stort antal af andre pattedyr. Efter besøget her vender vi tilbage til toget, hvor frokosten bliver serveret.
Golfspillerne forlader toget kl. 8.00 og ankommer til Humewood i Port Elizabeth kl. 9.30, hvor der venter en skøn dag på disse baner. Kl. 16.00 vender alle tilbage til toget, der kører af sted mod Oudtshoorn.


Dag 7

Kl. 10.00 besøger ikke-golfspillerne en strudsefarm, hvorefter toget kører ad en ubeskrivelig smuk rute ned ad Montagu Pass til George. Golfspillerne tager ligeledes af sted kl. 10.00 til en rigtig god omgang golf på den berømte Fancourt Estate. Vi mødes alle sammen til middag om aftenen på hotellet.


Dag 8

Kl. 9.00 tager ikke-golfspillerne på en færgetur efterfulgt af frokost og en tur rundt i byen Knysna. Golfspillerne tager af sted kl. 7.00 til Oubaai Golf Club, som er Ernie Els’ første signaturbane i Sydafrika. Vi vender tilbage til toget og påbegynder turen til Cape Town via den berømte og utroligt smukke Garden Route.


Dag 9

Vi ankommer til Worcester kl. 11.00 og besøger KWV Brandy Distillery, som er den største af sin slags i verden. Toget kører derefter gennem Cape vinlandet, inden vi kl. 17.00 ankommer til Cape Town Station på perron 23, hvor denne fantastiske rejse ender.

Måltider ombord: Morgenmad: kl. 7.00-10.00; Frokost: kl. 13.00; Eftermiddagste: kl. 16.00; Middag: kl. 19.30

Forlæng eventyret med et ophold før eller efter togrejsen med Rovos Rail

Oplev stemningen i spændende storbyer, stilheden under stjernehimlen på savannen eller nyd livet i skyggen af palmerne på kridhvide sandstrande. Lad Blixen Tours arrangere nogle fantastiske dage i forbindelse med din togrejse og få endnu mere af det bedste fra turen - eller tag på helt nye eventyr.
 
Pretoria - Cape Town - 9 dage - Pullman Suite
Pris pr. Person
Periode Dobbelt Enkelt
01.01.19 - 31.12.19 38.895 58.295
Kontakt os for afrejsedatoer fra henholdsvis Pretoria og Cape Town

Tillæg for Deluxe Suite kr. 19.400,- pr. person i dobbeltværelse

Tillæg for Royal Suite kr. 38.700,- pr. person i dobbeltværelse

Tillæg for Deluxe Suite kr. 29.200,- pr. person i enkelttværelse
Tillæg for Royal Suite kr. 58.000,- pr. person i enkelttværelse
Prisen inkluderer
 • 8 nætter på Rovos Rail
 • Alle måltider, drikkevarer og udflugter - dog er udflugterne med forbehold for at disse kan udgå, hvis tiden ikke tillader det
 • Bidrag til Rejsegarantifonden
Prisen inkluderer ikke
 • Fly
 • Transporter (lufthavn-hotel-tog)
 • Afbestillingsforsikring - 6% af rejsens pris og tegnes ved bestilling af rejsen
 • Rejseforsikring
 • Drikkevarer og måltider udover nævnte
 • Drikkepenge
 • Vaccinationer
Forbehold

De nævnte priser er baseret på billigste flybillet og olietillæg til destinationen. Er billigste flybillet udsolgt og/eller stiger olietillægget vil der være et pristillæg til ovenstående. På visse tider af året, kan der desuden være kampagnepriser på flybilletter, hvor flybilletten kan være billigere og prisen dermed reduceres. Der tages forbehold for valutakursændringer samt udsolgte hoteller og fly.

Blixen Tours tilstræber altid at afvikle rejsen i henhold til programmet, men det kan pga. vejrmæssige forhold og praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre rejsen anderledes end anført.

Indhent tilbud
x

Indhent tilbud

Ja tak! Send mig gerne tilbud på rejsen:
Rovos Rail - African Collage

Bede om et tilbud ved at udfylde nedenstående formular og tryk på "send".

Mange tak for din henvendelse.

Blixen Tours vender tilbage hurtigst muligt.

 

Sydafrika - Hele verden i ét land

I Sydafrika finder du et fascinerende kludetæppe af forskellige befolkningsgrupper og kulturer, 11 officielle sprog og alle tænkelige og utænkelige måder at leve sit liv på.

Det er derfor heller ikke så underligt, at Sydafrika kaldes regnbuenationen. For her er alle skaberværkets farver og alle muligheder for safari, storbyferie, golf, vin, kulturoplevelser og badeferie. Det tidligere Apartheid er blevet afløst af Mandela, demokratiet og bedre levevilkår for alle.
Alligevel vil du dog opdage, at her stadig er alt fra fattige townships til overdådige villaer og skyskrabere. Og som altid de blændende hvide sandstrande, frodige regnskove, idylliske søområder, flotte majestætiske bjerge og åbne savanner.
 
I Sydafrika er der et rigt dyreliv, og du har virkelig mulighed for at få dig en oplevelse for livet. Her lever nemlig både elefanter, løver, antiloper, næsehorn, giraffer og mange slags fugle samt, længst mod syd, pingviner, hvaler og sæler.

Derfor kommer du helt sikkert ikke til at kede dig på en rejse til Sydafrika!

 

Lokal tid...

Rejsetid

14-16 timer afhængig af flyselskab

Når du rejser til Sydafrika, er det typisk med afrejse fra Kastrup, Billund eller Hamborg med mellemlanding og flyskift i en af de europæiske storbyer, Qatar eller Dubai afhængigt af hvilket flyselskab, du rejser med. Flyvetiden til Sydafrika er typisk ca. 14-16 timer, alt efter hvilken flyrute og destination der vælges.

Til Sydafrika benytter vi oftest flyselskaberne Emirates, South African Airways, KLM, Air France, Swiss, British Airways, Turkish Airlines og Lufthansa.

Mpumalanga Provinsen
Mpumalanga betyder ”Stedet, hvor solen står op”. Her er store plantager med skove, bananer, appelsiner og citroner. Her kan du tage en tur i området langs Panoramaruten, hvor især Bourke’s Luck Potholes og Three Rondavels er blandt de ting, du bare må se. Her ses skellet mellem det omkring 2000 meter højt beliggende højland og det over 1000 meter lavere lavland nemlig tydeligt og udsigten er helt spektakulær, med enorme kløfter og sprudlende vandfald. Lav evt. også en afstikker på ruten og oplev Pilgrim’s Rest, hvor det første “goldrush” fandt sted i 1873.

I Mpumalanga Provinsen er der rige muligheder for at vandre, spille golf, nyde bjerge og se på fuglelivet.

Krüger Nationalpark
Landskabet ændrer totalt karakter, både topografisk og vegetationsmæssigt, når man kommer ud i lavlandet, hvor Sydafrikas største safariområder strækker sig over områder større end Jylland. Krügerparken er langt det største område, hvor gode veje og ”restcamps” med fine overnatningsfaciliteter gør det nemt at komme helt tæt på Afrikas storvildt.

Området, der i dag har fri adgang for dyrene til de private områder i vest og til nyoprettede parker i nabolandet Mozambique, har den største variation af pattedyr i verden.

Pilanesberg Nationalpark og Sun City Pilanesberg Nationalpark er blandt Sydafrikas største naturparker og her er der rig mulighed for at opleve ”Big Five” (elefanter, løver, leoparder, næsehorn og bøfler). Ud over ”de fem store” er der dog også masser af andre dyr, bl.a. geparder, flodheste og en stor bestand af forskellige antiloper. Fra Pilanesberg til forlystelseskomplekset Sun City er der ikke særligt langt.

Sun City er lavet i fantasiens verden. Ud over fire turist- og luksushoteller er her et stort udbud af forlystelser for små og store. Her finder du ovenikøbet en kunstig sø med bølgeanlæg omgivet af palmer og strand. Endvidere er der casino, biograf, løbestier, golfbaner, hesteridning, squash- og tennisbaner, vandsportsaktiviteter, minigolf, butikker og et udvalg af restauranter og barer.

Madikwe - Northwestern Province
Madikwe Game Reserve er en af Sydafrikas nyere safariparker og endnu forholdsvis ukendt.

Parken ligger fire timers kørsel nordvest for Johannesburg på grænsen til Botswana. Den er Sydafrikas fjerdestørste park, ligger i et malariafrit område og byder på fortrinlig safari med ”Big Five”. Også de sjældne vilde hunde findes her. Desuden byder parken på et utroligt varieret landskab, fra Maricofloden i øst over akaciesavanner til de imponerende Dwarsberg Mountains i syd.

Over en periode på seks år er bestanden af vildt vokset med cirka 10.000 dyr her. Dyr, der efterfølgende er sat ud i det største genoprettelsesprojekt nogensinde, ”Operation Phoenix”.

KwaZulu-Natal
På et område ”kun” dobbelt så stort som Danmark, finder man majestætiske bjerge, fantastiske dyreparker, smukke strande og afrikansk, indisk og europæisk kultur i en farverig blanding.

Draknesbjergene er med sine 3.500 meter høje tinder de højeste og smukkeste i det sydlige Afrika. Og omkring millionbyen Durban dominerer sukkerrørsmarker, floder og fine strande.
Her er storslåede områder med en enestående fauna, flora og krystalklar bjergluft. De nordøstligste områder er storvildtets domæne, og her findes nogle af Sydafrikas bedste safariområder. Hluhluwe-Umfolozi Nationalpark er det største. Og det er her, det hvide næsehorn blev reddet fra total udryddelse.
Ved KwaZulu-Natals nordlige kyst finder du nogle af verdens mest interessante vådområder med et overvældende maritimt liv, mangrovesumpe og et overdådigt fugleliv. Under havets overflade gemmer verdens sydligste koralrev sig, som er et eldorado for dykkere.

Garden Route
Garden Route er navnet på det område, der dækker den godt 200 kilometer lange kyststrækning fra den historiske by Mossel Bay til den spektakulært beliggende Storms River i øst, samt området i det tørre Karoo i indlandet omkring Outdshoorn.

Området byder både på parklignende landskaber, store laguner, skove, den barske kyst, bjerge og landbrugsområder. Oplev især lagunesystemet ved Wilderness og Knysna, som er blandt perlerne på ruten. De mest populære aktiviteter i området er at tage på sejlads på lagunerne, køre med damptog, vandre langs kysten, i skove og bjerge.

Tager man gennem nogle af de maleriske pas over bjergene, forvandler landskabet sig pludselig for øjnene af én. Alt er meget mere tørt. Her præger strudseavl, vin- og frugtdyrkning landskabet. Et besøg på en strudsefarm – med væddeløb – er et hit, ligesom de fantastiske Kangogrotter åbenbarer en utrolig eventyrverden af drypsten i farver og faconer, der overgår ens vildeste fantasi.

Det vestlige Kapland
For over 500 år siden kom de første europæere til dette smukke område i deres søgen efter søvejen til Indien, og en handelsstation for søfarende skød op. Siden da har den Sydafrikanske hovedstad forvandlet sig til en af de mest multikulturelle storbyer i verden. Med det 1000 meter høje og flade Table Mountain som en majestætisk baggrund til Cape Town ligger byen utroligt smukt. Både turen 40 km sydpå til Kap det Gode Håb, samt vinlandet mod nord og øst byder på masser af oplevelser.

Blandt Cape Towns mange attraktioner kan nævnes en tur med kabelbanen til toppen af Table Mountain, fængselsøen Robben Island, hvor Mandela sad fængslet i 18 år og The Victoria & Albert Waterfront med restauranter, butikker, underholdning, sejlture og meget mere. Her finder du en spændende arkitektur, en enestående botanisk have, Sydafrikas parlament og byens ældste bygning, fortet, der i dag er et af byens mange museer. På vej til Kap det Gode Håb ser man pingvin- og sælkolonier, smukke bugter, hvaler og overdådig og sjælden vegetation.

Vinlandet starter kun en halv times kørsel fra Cape Town og strækker sig derfra 50-100 km nord- og østpå ind i smukke dale, omkranset af de skønneste bjerge. Her er op til 300 år gamle vingårde, der er bygget i samme stil som de første nybyggeres. Smag på spændende vine, og oplev de gamle vinkældre, der med stolthed vises frem.

Den tørre vestkyst har laguner og forunderlige bjerge, og langs sydkysten omkring Hermanus kommer hvalerne helt ind til kysten. For de modige er der desuden mulighed for at blive sænket ned i et bur og dykke med den store hvide haj!

Vejret i Sydafrika

Vores kunder spørger os ofte, ”hvornår er det bedste tidspunkt at rejse til Sydafrika?
Men faktisk kan du besøge Sydafrika året rundt. Derfor anbefaler vi også altid, at du rejser når det passer dig bedst og ikke efter vejrstatistikkerne.

Da det ligger på jordens sydlige halvkugle, så er det selvfølgelig sommer i Sydafrika, når det er vinter i Danmark og omvendt. Klimaet er mildt med mange solskinstimer, men der kan være stor variation i regnbuelandet.

Cape Town, en del af vestkysten og kystområdet ved Garden Route har Middelhavsklima og får det meste af sin nedbør fra april til oktober. Resten af landet er dog subtropisk og får størstedelen af regnen fra oktober til april.

Det er den varme havstrøm fra Mozambique, der giver et fugtigt og varmt vejr på østkysten, mens den kolde Benguela-strøm giver et mere tåget, men regnfattigt vejr på vestkysten. På højplateauet, blandt andet i byen Johannesburg, kan der være frost om natten i vintermånederne juni-august, men dagene er varme og solrige.


Tørperiode (maj, juni, juli, august, september og oktober)
I Sydafrika kommer der næsten aldrig regn i tørperioden og luftfugtigheden er meget lav. Dette gælder dog ikke for Western Cape provinsen (syd kysten) hvor der kan være vådt og køligt i den Sydafrikanske vinter.

I denne periode er bushen meget åben og det er lettere at se dyrene. I slutningen af perioden er der meget tørt og begrænset med fugleliv, blomster og grønne områder.
I tørperioden er der meget få insekter i Sydafrika.

Maj er slutningen på sommeren, hvor man mærker at nattemperaturerne begynder at falde.
I juni, juli og august kommer de kølige nætter som kan være ned til frysepunktet. Her er det vigtigt at have varmt tøj med til de tidlige ture i bushen. Dagtemperaturen vil være omkring 25
​​° C.
August er den mest blæsende måned i Sydafrika.

I september og oktober begynder varmen at komme tilbage og luftfugtigheden stiger. Man kan opleve enkelte tordenbyger sidst på dagen, som renser luften og giver naturen den længe ventet næring.

Regnperiode (November-april)
I denne periode er kraftige regnskyl om eftermiddagen ikke usædvanligt. Det er dog sjældent at man oplever heldagsregn.
Der vil være grønt og bushen er tæt, så man skal regne med at det i visse områder kan være sværere at få øje på dyrene. Der vil i denne periode være et rigt fugleliv og mange grønne planter og blomster.
Når den første regn kommer i november, begynder antiloperne at sætte deres kalve, og man vil kunne se mange dyreunger.

Der vil typisk komme mest regn i december, januar og februar.
Dagtemperaturen ligger på ca. 30 ​​° C og kan visse steder snige sig op omkring de 40 ​​° C .

I marts og april kan der stadig komme lidt spredt regn men normalt er det nogle solrige og klare måneder, med lav luftfugtighed, varme dage og lune nætter. Det er nogle rigtig gode måneder at besøge det sydlige Afrika, da bushen stadig er grøn men temperaturen er faldet lidt. Samtidig er det en periode hvor vi som bor i Norden, trænger til sol og varme.

Vejledende nedbør i Sydafrika (i millimeter)
Jan Feb Mar Apr Maj Juni Juli Aug Sep Okt Nov Dec
122 106 91 33 6 25 10 10 21 60 117 117

Vejledende temperaturer i Sydafrika (dag/nat)
Jan Feb Mar Apr Maj Juni Juli Aug Sep Okt Nov Dec
27/16 27/16 26/14 24/10 21/5 19/3 22/6 25/9 27/13 27/14 27/14 28/15
Kilde: worldweatheronline.com

Visum
Danske statsborgere behøver ikke visum til Sydafrika ved turistrejser i op til 3 måneder, da et turistvisum til maksimalt 90 dages ophold udstedes ved ankomsten. Det eneste man skal medbringe er en gyldig returbillet og et pas, der minimum er gyldigt i 30 dage ud over opholdet. Det er desuden vigtigt at passet er maskinlæsbart og har mindst to blanke sider; har man ikke dette, er der risiko for at blive afvist ved indrejsen til landet. Et forlænget pas anerkendes ikke i Sydafrika, ligesom provisoriske danske pas (nødpas) kun anerkendes til udrejse.

Ved rejser til Sydafrika med børn under 18 år, kræves det at man medbringer særlige dokumenter. De nødvendige dokumenter afhænger af om barnet rejser med begge biologiske forældre, en biologisk forælder, om barnet er adopteret eller rejser alene. Det kan være en tidskrævende proces.


For rejser med børn - se tjekliste og læs mere HER

Areal
1.220.000 kvadratkilometer.

Drikkepenge
Det er i Sydafrika almindeligt at give drikkepenge. Drikkepenge gives normalt til kuffertbærere i lufthavnen og på hoteller (ca. ZAR 20 per bagage trolley), personale på restauranter og hoteller (ca. 10 % af regningens pålydende) og chauffører på rundrejser (normalt ZAR 20 per dag per person). På safari lodges betaler man ofte safariguiden/chaufføren et lidt højere beløb efter safarien (ZAR 100-200 per dag). På tankstationer betaler man typisk tankpasseren (ZAR 2-5).

Befolkning
I Sydafrika er der cirka 57 millioner indbyggere. Heraf bor ca. seks millioner i Afrikas tredjestørste by Johannesburg. Den administrative hovedstad er Pretoria, Cape Town er den parlamentariske hovedstad og Bloemfontein er den juridiske hovedstad.

Internet
De fleste hoteller og lodges tilbyder internet og wi-fi. Enten gratis eller mod betaling. Man skal dog være opmærksom på, at internethastigheden i Sydafrika kan variere meget fra sted til sted.

Sprog
Sydafrika har 11 officielle sprog: Engelsk, zulu, xhosa, nord- og sydsotho, swazi, tswana, ndebele, venda, tsonga og afrikaans. Engelsk tales og forstås de fleste steder i landet.

Religion
Næsten alle religioner findes i Sydafrika. Cirka 80 procent er kristne, to procent er muslimer og 18 procent bekender sig til andre trosretninger. Der er desuden stadig stor respekt for fortidens ånder.

Valuta & betalingskort
Møntenheden i Sydafrika er Sydafrikanske Rand (ZAR).
Kreditkort er den bedste form for betalingsmiddel i Sydafrika: Visa, American Express eller MasterCard. Kreditkortene kan benyttes i de fleste restauranter, butikker, hoteller og biludlejningsfirmaer, og man slipper dermed for at gå rundt med for mange kontanter på sig.

Med et kreditkort er det også nemt at hæve kontanter (Sydafrikanske Rand) i en af de mange pengeautomater i lufthavnen, shopping centre, tankstationer eller ved bankerne.

Ved tankstationerne kan der betales for benzinen med kreditkort de fleste steder, men man kan dog opleve at de i de mindre byer på landet kun tager imod kontanter (ZAR).

Ønsker man at medbringe kontanter, er det bedst hvis disse er i vestlig valuta (Euro, USD eller engelske pund), da det kun er få steder i Johannesburg og Cape Town, hvor det er muligt at veksle danske kroner – og ofte til en dårlig kurs.

Tidsforskel
Dansk sommertid: Ingen tidsforskel.
Dansk vintertid: + 1 time i Sydafrika.

Indhent tilbud
x

Indhent tilbud

Ja tak! Send mig gerne tilbud på rejsen:
Rovos Rail - African Collage

Bede om et tilbud ved at udfylde nedenstående formular og tryk på "send".

Mange tak for din henvendelse.

Blixen Tours vender tilbage hurtigst muligt.