Indhent tilbud
Bliv ringet op
Har du spørgsmål?

Vi besvarer gerne dine spørgsmål - Ring:

7674 0070

ABNINGSTIDER:
Mandag-torsdag kl. 9-17
Fredag kl. 9-16

Tanzania Flysafari Deluxe - med All Inclusive

10 dage / 7 nætter, pris fra 56.295,-
Lande
TANZANIA
Områder
Tarangire, Ngorongoro højlandet, Serengeti
Varighed
10 dage / 7 nætter
Safaritype
All Inclusive safari, Blixen Platinum, Fly-in safari, Luksus safari
Indkvartering
Lodge, Camp
Transportmidler
Firehjulstrækker, Privat luksusfly
Tanzania Flysafari Deluxe - med All Inclusive

Du vil komme på uforglemmelig safari i nogle af de mest berømte naturparker i verden og se savannens vilde dyreliv på tætteste hold og du vil bo i de mest luksuriøse omgivelser under stjernerne i hyggelige camps og i elegante hytter i trætoppene.

 • Flyv med små privatfly fra park til park
 • Lille gruppe (2 - 8 deltagere)
 • Kaffeplantage – dyrkning, høstning og forarbejdning af kaffe
 • Tarangire National Park
 • Afrikansk middag
 • Masai dans og sang
 • Spændende safari
 • Ngorongoro krateret
 • Serengeti sletten
 • Serengeti National Park

Rejsen fra Sunset Hill til Verdens 8. Naturvidunder og det ultimative ”vildt show”

Afrika har det hele. En lang og spændende historie, en fantastisk og forskelligartet natur, et rigt dyreliv og uendeligt mange muligheder for alle former for eventyr.

På denne 8 dages tur, der tager jer - som en del af en lille eksklusiv gruppe med maks. 8 deltagere - med luksuriøse privatfly til Tarangire, Ngorongoro og Serengeti, vil I opleve noget af det bedste, som Tanzania kan tilbyde. I vil opleve smukke og storslåede naturområder, betagende solnedgange og kilometerlange floder. I vil møde det fascinerende masaifolk, besøge kaffeplantage og opleve det, som man kalder Verdens 8. Naturvidunder.

I vil komme på uforglemmelig safari i nogle af de mest berømte naturparker i verden og se savannens vilde dyreliv på tætteste hold og I vil bo i de mest luksuriøse omgivelser under stjernerne i hyggelige camps og i elegante hytter i trætoppene.

Turen er for de aktive og eventyrlystne, som ønsker en rejse der byder på alt fra ro og afslapning til spænding og aktion.


Turen kort
1 nat Arusha Arusha Coffee Lodge
2 nætter Tarangire National Park Tarangire Treetops
2 nætter Ngorongoro The Manor at Ngorongoro
2 nætter Serengeti Serengeti Migration Camp

Dag 1
Afrejse fra Danmark

Så kom dagen endelig, hvor du eller I skal af sted.
Dag 2
Ankomst til Tanzania

I ankommer til Tanzania, hvor I bliver kørt til jeres hotel Arusha Coffee Lodge. Det er beliggende i et af Afrikas smukkeste landskaber i udkanten af den hyggelige by Arusha og har en fantastisk udsigt over en af Tanzanias største kaffeplantager og Mount Meru i baggrunden.

Arusha Coffee Lodges danner et perfekt udgangspunkt for de mange eventyr, der venter i området og oplevelsen bliver total når morgenen starter med friskbrygget kaffe, der for nyligt er høstet på de omkringliggende marker. Her kan I slappe af, tage på opdagelse i området eller nyde solen ved poolen. Om aftenen nyder I en middag på Plantation House restauranten, hvor I får en a la carte menu af retter inspireret af det bedste fra det europæiske og afrikanske køkken – efterfulgt af en friskbrygget kop kaffe i varmen og skæret fra et bål.

Overnatning: Arusha Coffee Lodge
Måltider: med All Inclusive


Fra Tarangire Treetops. Elegante og luksuriøse hytter i trætoppene. I området er det normalt kun vilde dyr og stammefolk der holder til.
Dag 3
Rundtur i kaffeplantagen, safari fra luften og Tarangire National Park

Efter morgenmaden kan de, der har lyst, komme med på en spændende gåtur i kaffeplantagen, hvor I lærer om, hvordan kaffeplanten dyrkes, høstes og forarbejdes og til sidst ender som morgenkaffe. Herefter får I en let frokost og bliver så kørt til en lille lufthavn kun en halv kilometer fra lodgen, hvor et lille Cessna fly venter.


Transporten mellem parkerne med små luksusflyEfter en 20 minutters flyvetur, der byder på et smukt og foranderligt landskab, ankommer I til Tarangire National Park. Straks efter landingen får I en lille forfriskning med pindemad, læskende drikke og mousserende vin. Herefter venter der en spændende safaritur gennem Tarangire National Park, som er hjemsted for den største koncentration af elefanter i Tanzania og kæmpemæssige flokke af over 550 forskellige fuglearter.

Om aftenen spiser I middag i en autentisk Masai stemning, hvor I ikke bare får serveret lækre afrikanske retter, men også oplever ægte masai traditioner, når masaierne danser og synger – sange og danse, som er ført videre fra generation til generation.

Overnatning: Tarangire Treetops
Måltider: med All Inclusive"Store rejseoplevelser handler ofte om små detaljer"
Dag 4
Safari, frokost og cocktails i bushen

Inden morgenmaden kan de, der har lyst, tage med på en tidlig morgen gå-safari i parken, mens slettens dyre og fugleliv langsomt vågner.

Efter morgenmaden tager I på en længere safari i bil, hvor I kommer tættere på det vilde dyreliv og slutter turen på et særligt smukt sted, hvor I spiser frokost i det fri. Der er også mulighed for at besøge en masai landsby og opleve det daglige liv her og det varme og venlige folk.

Efter nogle afslappende timer tilbage på Tarangire Treetops, begiver I jer igen ud på sletten i bil og efter 25 minutters kørsel ankommer I til Sunset Hill. Herfra betages I af den spektakulære afrikanske solnedgang, som giver alt en gylden orangerød glød, mens der nydes en kølig cocktail. Når de orange, røde og gule farver forsvinder med solen og himlen i stedet pyntes med millioner af lysende stjerner, begynder I på en natsafari, som er en del af hjemturen.Der er øjeblikke man altid vil huske... Her "sundowner drink" ved Sunset HillTilbage i campen tilbereder de dygtige kokke endnu en udsøgt middag, mens I betragter de mange dyr, som drikker ved vandhullet kun 50 meter væk.

Overnatning: Tarangire Treetops
Måltider: med All Inclusive
Dag 5
Safari, picnic og ”High Tea” i Ngorongoro

Efter morgenmaden tager I på endnu en spændende safari gennem Tarangire National Park til Kuro lufthavn. På vejen holder I picnic og spiser frokost i det fri og ankommer så til lufthavnen, hvorfra I har en kort flyvetur i Cessnafly til Manyara. Her bliver I kørt til The Manor at Ngorongoro, hvor I bliver inviteret på deres særlige ”High Tea”.

På The Manor oplever man den hjemlige hygge, da hver en detalje på den gamle herregård er gennemtænkt med fokus på at skabe en behagelig og tryg atmosfære.

The Manor at Ngorongoro har 20 eksklusive hytter, som alle har åbent ildsted og en stilfuld elegant og komfortabel indretning, så man føler sig hjemme.

Hytterne ligger placeret sådan at alle har udsigt til det smukke landskab og samtidig nyder godt af stilheden og de private omgivelser. Dagen kan bruges til afslapning ved poolen eller i spaen, til at gå på opdagelse i området eller til at besøge staldene.

Overnatning: The Manor at Ngorongoro
Måltider: med All InclusiveDag 6
Ngorongoro krateret

Efter en tidlig morgenmad besøger I det, som kaldes Verdens 8. Naturvidunder, nemlig Ngorongoro krateret. Det er den største ”udtørrede” caldera i verden – altså en kraterlignende formation, som fremkommer når en vulkan synker sammen efter et voldsomt udbrud – og hjemsted for stort set alle de dyr, som man drømmer om at se i Østafrika. Her græsser kæmpemæssige flokke af zebraer, gnuer og antiloper, mens løverne dovner i solen.The Manor at Ngorongoro. En luksuriøs perle i smuk natur og grønne kaffeplantager.


Om eftermiddagen vender det udryddelsestruede sorte næsehorn tilbage til kraterets sikkerhed efter at have græsset hele dagen på sletten. Lige uden for krateret græsser masaiernes flokke af kvæg og geder, som de har gjort i flere århundrede.


I spiser frokost, mens I betragter flodheste, der bader og gnuer og zebraer, der holder et vågent øje efter rovdyr. Efter en lang og spændende dag vender I tilbage til The Manor, hvor middagen bliver tilberedt. Der er mulighed for at få middagen serveret ude under stjernerne, som roomservice eller som privat middag, hvis man ønsker dette.

Overnatning: The Manor at Ngorongoro
Måltider: med All InclusiveDag 7
Serengeti National Park

Denne morgen kan der frit vælges mellem forskellige aktiviteter. Der er mulighed for at besøge Lake Manyara National Park eller at blive på The Manor og ride en tur på hesteryg, mountainbike, nyde en afslappende massage eller bare slappe af og gå en tur i de smukke omgivelser.

Efter frokosten på The Manor kører I 45 minutter til den lille lufthavn, hvor et Cessnafly vil flyve jer og turens andre deltagere til den verdensberømte Serengeti National Park. Serengeti er især kendt for sine enorme flokke af gnuer, som hvert år rejser 1000 km til friske græssletter. Flokke, der strækker sig over 40 km, vandrer over sletterne og gennem krokodillefyldte vande.

I lufthavnen bliver I budt velkommen med pindemad og mousserende vin, hvorefter I køres til Serengeti Migration Camp, hvor I ankommer i rette tid til at nyde en kølig drink med udsigt til solnedgangen og Ndasiata Hills i horisonten.

I har to overnatninger på Serengeti Migration Camp, hvor I har udsigt på første række til det ultimative ”vildt show”, som naturelskere, forfattere og filminstruktører fra alle kroge af verden har filmet og berettet om.


Fra Serengeti Migration Camp


Fra den private terrasse, som omgiver teltene på Serengeti Migration Camp, kan denne scene beundres dagen lang. Dette syn, lydene fra bushen, der aldrig stopper og den komfortable, trygge og luksuriøse atmosfære gør opholdet på Serengeti Migration Camp til en uforglemmelig oplevelse. I bor i store telte, som på en og samme tid giver følelsen af at være ét med omgivelserne og naturen og som samtidig giver et komfortabelt, trygt og luksuriøst ophold. Teltene er smukt møbleret og har alt det, som man kunne ønske sig.

Overnatning: Serengeti Migration Camp
Måltider: med All Inclusive


Dag 8
Serengeti sletten


I vågner til lyden af flodhestene, der brøler og plasker i Grumeti floden, der ligger bare 100 meter fra campen og de, der har lyst, kan starte dagen med en tidlig morgen gå-safari, sammen med en af de erfarne guider.

Efter morgenmaden er dagen dedikeret til Serengeti slettens vilde dyreliv, med enten en hel- eller halvdags safari. Længden af turen afhænger af sæsonen og dermed hvor langt væk dyrene på vandring befinder sig. Slettens fantastiske dyreliv kan også beundres fra jeres camp, hvor der er en 360 graders udsigt fra verandaen, som omgiver de private telte. Når mørket falder på, kommer nattens dyreliv frem og det ses og høres, at sletten atter vækkes til live. Om aftenen kan middagen nydes i restauranten eller ude under stjernerne, hvis man ønsker dette.

Overnatning: Serengeti Migration Camp
Måltider: med All Inclusive


Oplev Big 5...Dag 9
Flodheste ved Grumeti floden, Arusha og hjemrejse

Efter endnu en velsmagende morgenmad tager I på en gåtur langs bredden af Grumeti floden, sammen med en af de erfarne guider. Her vil I opleve flodheste, et rigt fugleliv og dyr, der drikker i vandkanten.

Efter frokosten kører vi ud på endnu en spændende safari, som en del af turen til lufthavnen. Efter en omkring 50 minutters flyvetur over det smukke og skiftende Tanzaniske landskab, ankommer vi til Arusha igen og bliver kørt tilbage til Arusha Coffee Lodge. Her vil vi få tilbudt et værelse, hvor vi kan friske os op inden turen går tilbage til Danmark. De der ønsker det, kan blive en ekstra nat her og slappe af og så rejse hjem dagen derpå. Denne ekstra overnatning er dog ikke inkluderet i prisen.Få mere ud af rejsen...
Forlæng med 1 ekstra nat i Arusha og 3 dages eksotisk afslapning på Zanzibar på det 5-stjernede Kilindi

I kan vælge af afsluttet ugens intense og oplevelsesrige indtryk med 3 nætter på Zanzibar. Bo på det 5-stjernede Kilindi Zanzibar med All Inclusive og privat butler.

Læs mere om Kilindi Zanzibar. Klik her...


Nyd den fantastiske udsigt over den eksotiske strand og det turkisgrønne hav fra Kilindi Zanzibar


 
10 dage/7 nætter
Pris pr. Person
Periode Dobbelt
22.08.19 - 27.10.19 60.695
28.10.19 - 15.12.19 56.295
Tilbud
Blixen Tours VIP ekstra
Som VIP gæst med Blixen Tours er følgende inkluderet på denne rejse:
- Rundtur på kaffeplantage
- Aftensafari i Tarangire
- Gå-safari i Tarangire
- Besøg i Masai landsby
- Massagebehandling på The Manor at Ngorongoro
- Ridetur på hest og cykeltur i området ved The Manor at Ngorongoro
- Sundowner i Serengeti
- Guided tur langs Grumeti-floden
- Express check-in


Bemærkninger
Garanteret afrejse
Vi garantere afrejse ved min. 2 gæster
Prisen inkluderer
 • Fly fra Kastrup - Kilimanjaro med skift undervejs t/r
 • Lufthavnsskatter og afgifter
 • 7 nætter i Tanzania med All Inclusive (måltider og drikkevarer som sodavand, vand, lokale øl, husets vine og udvalgte spiritus)
 • Safari og aktiviteter som angivet i programmet
 • Parkafgifter
 • Transport fra lufthavn - hotel t/r
 • Transport mellem parkerne med luksus cessna-fly som beskrevet
Prisen inkluderer ikke
 • Afbestillingsforsikring - 6% af rejsens pris og tegnes ved bestilling af rejsen
 • Rejseforsikring
 • Drikkevarer og måltider udover nævnte
 • Drikkepenge (ca. 5-20 USD pr. dag)
 • Visum til Tanzania (ca. USD 50,- som betales kontant ved ankomst)
 • Vaccinationer
Forbehold

De nævnte priser er baseret på billigste flybillet og olietillæg til destinationen. Er billigste flybillet udsolgt og/eller stiger olietillægget vil der være et pristillæg til ovenstående. På visse tider af året, kan der desuden være kampagnepriser på flybilletter, hvor flybilletten kan være billigere og prisen dermed reduceres. Der tages forbehold for valutakursændringer samt udsolgte hoteller og fly.

Blixen Tours tilstræber altid at afvikle rejsen i henhold til programmet, men det kan pga. vejrmæssige forhold og praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre rejsen anderledes end anført.

Indhent tilbud
x

Indhent tilbud

Ja tak! Send mig gerne tilbud på rejsen:
Tanzania Flysafari Deluxe - med All Inclusive

Bede om et tilbud ved at udfylde nedenstående formular og tryk på "send".

Mange tak for din henvendelse.

Blixen Tours vender tilbage hurtigst muligt.

 

Karibu - Velkommen til Tanzania!

Landet er Østafrikas største, og har verdens 4. største biodiversitet samt kontinentets største koncentration af pattedyr. 

Attraktionerne rangerer i den absolutte verdensklasse med bl.a. Serengetis endeløse græssletter, Ngorongoro-kraterets overflødighedshorn af dyreliv, Kilimanjaros sneklædte top, Zanzibars idylliske palmestrande og meget mere. 

Mennesket har formodentligt sin oprindelse i denne del af verden og nogle af efterkommerne fordeler sig i Tanzania på omkring 130 i nogle tilfælde meget forskellige stammer. De stolte og farverige Masaiier er de mest kendte, men buskmænd syd for Ngorongoro-krateret, og kystens muslimske swahiliarabere udgør andre spændende kulturelle grupperinger. 

Befolkningen er generelt naturligt imødekommende og venlig, som også de første skrevne beretninger om landet vidner om, til trods for slavehandel, kolonisering og religiøs undertrykkelse. Samtidigt har farverige oprindelige kulturer og traditioner overlevet, og har i de seneste år igen fået en central placering. 

”Ujamaa” eller samhørighed, som landets første præsident Julius Nyerere indførte, har styrket landets fælles identitet og har været medvirkende til at forhindre interne stridigheder. 
Op mod 40 % af Tanzanias areal er underlagt en eller anden form for naturbeskyttelse, hvilket nok ikke overgås noget sted i verden, og hvilket også vidner om en enestående naturarv. Skal vi nævne ét sted i Afrika som det bedste sted at se storvildt i koncentreret form, må det være i Ngorongoro-krateret, hvor bl.a. de klassiske ”Big Five” (elefant, næsehorn, bøffel, løve og leopard) er rigt repræsenterede. 

Jordens største dyrevandringer foregår det meste af året på Serengetiområdets udstrakte savanne, hvor næsten 2 millioner gnuer, zebraer, gazeller og rovdyr er på evig søgen efter føde. 

Knapt så kendt er Selous, landets største vildtreservat, som er noget større end Danmark, og som har Afrikas nok største elefant- og bøffelbestande. Selous er lidt sværere at nå ud til end de mere kendte parker, men det er besværet værd og er en meget stor oplevelse. 

Tarangire-, Ruaha- og Lake Manyara-parkerne er også meget spændende områder. 

Er du til bjergvandring/trekking er områderne omkring Ngorongoro interessante, både hvad angår kultur og natur, og Afrikas højeste bjerg Kilimanjaro byder på en enestående bjergbestigningsoplevelse. 

Kysten og Zanzibar er et eksotisk mix af 1001 nats eventyr, hvide sandstrande og koralrev. Det er en oplevelse i sig selv, men kan også opleves i kombination med en safari. 

Karibuni – velkommen til Tanzania!

 

 

Lokal tid...

Rejsetid

13-15 timer afhængig af flyselskab og destination i Tanzania

Lake Manyara Nationalpark
Blot et par timers kørsel fra Arusha ligger den 325 km² store Lake Manyara nationalpark smukt ved foden af Rift Valleys stejle klippevæg. Lake Manyara er en af de sodaholdige søer i Rift Valley, som udgør lidt mere end to tredjedele af parken. Den lille, men dyrerige, Lake Manyara nationalpark er kendt for sine mange elefanter, flodheste, fugle og for sine træklatrende løver.

De frodige skove på bjergsiderne huser endvidere et væld af aber, og Manyara-søen har, afhængigt af årstid, titusinder af flamingoer, pelikaner og vadefugle.

Ngorongoro Conservation Area
Ngorongoro Conservation Area ligger imellem Lake Manyara og Serengeti. Området er på 8.288 km² og består af græslandskaber, endeløse sletter, bjerge og kratere, hvor Ngorongoro-krateret byder på fantastiske safarioplevelser.

Fra Ngorongoros kraterkant er der godt 600 meter ned til bunden, hvor der er et stort safarilandskab, som strækker sig over 265 km². Når man står på kraterkanten i 2.200 meters højde og nyder den ubeskriveligt smukke udsigt over krateret, er der tilsyneladende en åben og overskuelig flade i bunden af krateret, men ser man nærmere efter er der både sumpområder, små kløfter, vandhuller og skove.

I krateret venter enestående safarioplevelser med enorme mænger af vildt, inklusive ”Big Five” (elefant, næsehorn, bøffel, løve og leopard). I vandhullerne ligger store grupper af flodheste, og i skovene kan man være heldig at se de sky leoparder.

Serengeti Nationalpark
Navnet Serengeti kommer fra ”siringet”, der på Masai-folkets sprog betyder “endeløse sletter”, og med rette. Serengeti er et vildtområde på 14.763 km², hvor godt to tredjedele er sletter. I den nordligere del er landskabet meget kuperet, og i den centrale del er der tæt akacievegetation.

I Serengeti finder man en bestand af storvildt, som ikke findes mage til andre steder på jorden. Mod nord grænser parken op til Masai Mara-reservatet i Kenya. De to parker danner et økosystem, hvor omkring to millioner dyr er på konstant vandring (”migration” på engelsk) efter nye græsgange – størstedelen er gnuer, zebraer og gazeller. Rovdyrene følger flokken som en skygge, altid på jagt efter næste måltid.

I Serengeti er alle vildtarter repræsenteret, og safarien byder altid på spændende oplevelser. Perioden fra omkring december til juni er de bedste måneder at opleve migration.

Tarangire Nationalpark
Blot få timers kørsel fra Arusha ligger Tarangire Nationalpark med et areal på 2.600 km². Parken er nok en af de smukkeste i Afrika. Landskabet er bakket, med mægtige baobabtræer, pølsetræer, akacietræer, palmer og frodige floddale. Parken er opkaldt efter Tarangire-floden, der giver permanent vandforsyning til parken.

I tørtiden (juni-oktober) flokkes enorme mængder af dyr ved floden. Parken er især kendt for dens store flokke af elefanter, men også gnuer, zebraer og bøfler findes i stort antal. I Tarangire foregår der, ligesom mod nord, en sydlig migration af dyr fra Serengeti og Ngorongoroområderne.

Trods parkens storslåede landskaber og det rige dyreliv er parken ikke meget besøgt, og på en safari kan man næsten få fornemmelsen af at have dette fantastiske stykke Afrika helt for sig selv.

Selous Game Reserve
Efter godt 40 minutters flyvning fra Dar Es Salaam lander du midt i et af Afrikas fineste vildtreservater, Selous. Reservatet er Afrikas største og strækker sig over et areal på mere end 50.000 km² (til sammenligning er Danmarks areal godt 42.000 km²). Dog er det kun det nordligste af det enorme område, som er forbeholdt fotosafari. Stedet har kun få og små camps, alle med en fantastisk beliggenhed.

Det begrænsede udbud af overnatningssteder betyder, at man ikke møder så mange andre turister, og det giver en eksklusiv og intim safarioplevelse. Landskabet er forholdsvis fladt. Rufiji River er den største flod, som smukt og dovent flyder igennem området og danner et livgivende økosystem for et ubeskriveligt antal dyr.

Fra store hvide sandbanker, hvor krokodiller ligger og venter, til øer midt i floden med kolonier af smukke hvide silkehejrer. Udsigterne synes flere steder uendelige, og i det fjerne skimtes bakkede landskaber.

Vi betragter Selous som en af de fineste og mest storslåede safariparker i Afrika, og har du først været her en gang, drømmer du om at vende tilbage!

Ruaha Nationalpark
Solsvedne skråninger, tæt skovsavanne og baobabklædte sletter. Gigantiske flodsænkninger langs Ruaha River og steder, hvor det er svært at begribe, at dyr overhovedet formår at overleve. Dette stykke utæmmede natur finder du i den godt 10.300 km² store park. En blanding af sandørken og oase gør, at variationen af dyr er ligeså spændende som den varierede natur.

Som om her aldrig har passeret et menneske før, møder man overraskede dyr på sin safari, bl.a. giraffer og elefanter i kæmpeflokke på vandring efter føde. Der findes omkring 8.000 elefanter i Ruaha, hvilket er en af de største koncentrationer i Østafrika. Efter at have kørt i parken en hel dag uden at have mødt andre mennesker føler man, at man er den eneste, som har opdaget stedet. De få camps, som findes i området, ligger placeret, så man bliver overrasket over, at de pludselig dukker frem.

Dette er altså stedet, hvis du ønsker at være alene med dine oplevelser – og ikke ønsker at gå på kompromis.

Mikumi Nationalpark
Du kan vælge at flyve eller køre ad hovedvejen til Mikumi.

Denne populære nationalpark er på 3.230 km² og er dermed den fjerdestørste i Tanzania, godt 280 km vest for Dar Es Salaam. Med udgangspunkt i hovedstaden er det nemt at komme til Mikumi, og ønsker man at opleve landets countryside, er køreturen herud en fin mulighed. Denne gigantiske flodsænkning er overvejende græsland. De flade sletter giver rigtig god mulighed for at spotte de mange flokke af bøfler, zebraer, elefanter, giraffer samt de elegante og smukke kuduer. Du kan her opleve at se løver i træerne, og fra denne park er der fortællinger om elefantflokke på flere hundrede individer.

Efter regntiden kigger du ud over en smuk grøn slette med flade akacietræer, og dyrene ses som silhuetter mod den fjerne horisont. Parken ligger mellem Selous og Ruaha.

Mahale Mountains Nationalpark Mahalebjergene er det vigtigste område for chimpanserne i Afrika. Det er et betagende smukt område, hvor skovklædte bjerge står i direkte forlængelse af hvide sandstrande ved den krystalklare Lake Tanganyika.

Mødet med menneskets nærmest slægtninge, chimpanserne, er en af de mest intense safarioplevelser, man kan forestille sig og svær at sætte ord på. Parkens afsides beliggenhed og dens ufremkommelighed, samt de få overnatningssteder, gør et besøg her til en oplevelse i den dyre ende, men den er helt bestemt et besøg værd.

Katavi Nationalpark
Dækker med sine 5000 km² det mest utilgængelige og vilde af Tanzanias savannereservater. Et stykke undervurderet natur, hvor man får en ufortyndet og autentisk naturoplevelse. Parken ligger i den sydvestlige del af landet, øst for Lake Tanganyika. En totalt uberørt natur for den, som kan lide rå og uspoleret Afrika til sin safari.

Den nordlige del af parken domineres af åbne sumpområder, mens den sydlige del fyldes af Katumafloden, hvor den største koncentration af flodheste i Tanzania findes. Bøffelflokke i tusindvis er hverdagskost i denne park. Det er et af de få vildtreservater, hvor man stadig kan møde flere løver end turister.

I parken findes der få og beskedne overnatningsmuligheder, så stedet rummer en enestående mulighed for at være alene med natur og dyr.

Vejret i Tanzania


Klimaet ved kysten er tropisk, varmt og fugtigt, mens resten af landet er højland, med et tørt og mere køligt klima.

Det nordlige Tanzania er regnsæsonen delt op i den lange regntid fra april til maj/juni og den korte regnsæson i november-december.
I den sydligere del af Tanzania er de to regntider ikke så markante.

Tørperiode (juni-oktober)
Der er næsten ingen nedbør i hele Tanzanias vinter og luftfugtigheden er meget lav.
Vejret i juni, juli, august, september og oktober vil typisk være med solrige og klare dage samt lidt køligere nætter og morgener hvor lidt varmere tøj kan være nødvendigt

Regnperiode (november-maj)
I november og december vil man opleve korte men kraftige regnskyl som kan forekomme under hele dagen. Det er dog meget sjældent heldagsregn, og bygerne er typisk ikke noget som forstyrre din safari. I de nordlige og kystnære områder oplever man ofte et ophold i regnperioden i januar og februar.
I de mere sydlige områder vil man oplever byger jævnligt i hele perioden, hvor de mere langvarrige regnskyl mest kommer i marts , april og maj. I disse sidste måneder af regnperioden vil luftfugtigheden også stige og man kan opleve lidt uklart vejr.

Migration i Serengeti
Efter de første regnskyl er kommet til det sydlige Serengeti i begyndelsen af november, vil gnuer og zebra komme til sletterne for det grønne græs i slutningen af november og december. De enorme flokke af zebra og gnuer er spredt over Serengeti og den nordlige del af Ngorongoro. Flokkene bliver i området indtil april hvor de strarter den store vandring mod nord. I februar vil man kunne opleve alle de små kalve blive født på Serengeti sletterne.
I maj måned føles det som om at alle Serengeti´s gnuer er på vej mod nord. De søger nu friske græsgange og mere vand. I visse tilfælde vil man kunne opleve flokke på flere hunderede tusinde gnuer som får følgeskab af store flokke med zebra samt nogle mindre flokke af Thompsons og Grants gazelle.

Omkring juni måned samles de store flokke ved Grumeti floden, hvor de giver meget føde til de store Grumeti krokodiller. Flokkene fortsætter mod nord og Mara floden, som danner grænse mellem Serengeti og Masai Mara.

I perioden juli til september vil de kæmpe flokke af gnuerne og zebra være overalt i området omkring det nordlige Serengeti og Masai Mara, hvorefter de igen drager mod syd i oktober/november og vender tilbage til det sydlige Serengeti.

Vejledende nedbør i Tanzania (i millimeter)
Jan Feb Mar Apr Maj Juni Juli Aug Sep Okt Nov Dec
58 68 128 264 219 33 21 24 28 48 68 83

Vejledende temperaturer i Tanzania (dag/nat)
Jan Feb Mar Apr Maj Juni Juli Aug Sep Okt Nov Dec
32/24 32/23 32/23 31/23 30/21 29/19 29/19 29/18 29/19 30/20 31/22 31/23
Kilde: worldweatheronline.com

Areal
945.090 km2

Befolkning
31 millioner. Tættet befolket er kysten, Zanzibar, højlandet omkring Kilimanjaro, områderne ved Nyasa-søen og Victoria-søen.

Hovedstad
Dar es Salaam med ca. 1,5 millioner indbyggere.

Byen Dodoma blev i 1973 officielt gjort til landets hovedstad i stedet for Dar es Salaam, men foreløbig er kun en del af administrationen og lovgivningsapparatet flyttet til Dodoma.

Internet
Internet findes på de fleste hoteller. I nationalparkerne har mange hoteller og lodges også internet eller internet-faciliteter. Hastigheden kan dog være meget begrænset.

Sprog
De officielle sprog i Tanzania er swahili og engelsk, men der tales også op imod 120 forskellige lokale dialekter.
De fleste lokale der arbejder i turistområderne, forstår og taler engelsk. Som regel oplever man ikke de store vanskeligheder med at gøre sig forståelig.

Religion
Tanzania er et multireligiøst land, med cirka 40-45 % kristne, 35-40 % muslimer og resten er ”traditionelt troende” og hinduer.

På Zanzibar er Islam langt den største religion (99 % af befolkningen). Derfor er der visse ting, man som turist skal være opmærksom på. Det er ikke tilladt at drikke alkohol på offentlige steder, dog serveres der alkohol på de fleste kysthoteller, i barer og på visse restauranter. I den hellige måned når Ramadanen finder sted, faster muslimerne fra solopgang til solnedgang, og derfor bør turister på ikke spise eller drikke offentligt i dagstimerne. Moskeer er hellige steder, og generelt har ikke-muslimer ikke lov at besøge moskeer. Fotografering af moskeer under bønner er
ikke tilladt.

På Zanzibar er det ikke velset at man offentligt viser sig tiltrukket af modsatte køn, eksempelvis ved at holde i hånd eller kysse hinanden.

Valuta
Møntsorten er Tanzania shilling (TSH), som købes i Tanzania og ikke i Danmark. Rejsende til Tanzania kan veksle fra fremmed valuta til Tanzania Schilling (ikke til USD kontanter) i banker, vekselbureauer (vælg med omhu!) og autoriserede hoteller. Det er lettest at veksle USD eller Euro. Også mange forretninger og hoteller accepterer eller kræver USD som betaling.
Vekselbureauer og banker i Dar es Salaam, Arusha og Stone Town giver typisk de bedste kurser. Det er en god ide altid at have 500 og 1000 shillings med sig til eks. drikkepenge.

Hvis du vil veksle tilbage igen ved afrejse fra landet skal du huske at gemme kvitteringen når du veksler, da det ikke er tilladt at udføre Tanzania Schilling. Der er i Tanzania ingen begrænsning for hvor meget fremmed valuta der må indføres, men beløbet som indføres skal oplyses ved ankomst. Når du skal veksle kræves det som regel, at du fremviser pas.
Det er ulovligt at veksle ”sort” i Tanzania.

Betalingskort
Brug af kreditkort er mindre udbredt i Tanzania og Zanzibar end herhjemme. Der er dog en del hoteller og lodges, samt større butikker og restauranter, der accepterer de mest kendte betalingskort, såsom VISA/Dankort og Eurocard/Mastercard.
Betaling med kreditkort medfører dog ofte et ret højt gebyr på ca. 3-15%.
Der er i Tanzania få hæveautomater, hvor man fra kortet kan hæve Tanzania Schilling kontant.

Drikkepenge og gaver
Drikkepenge er meget udbredt. Selvom service typisk er inkluderet, forventes det at man lægger ca. 10 % oven i beløbet.
På safarirejsen giver man drikkepenge til den lokale chauffør/guide, dog normalt først når safarirejsen slutter. Det er naturligvis valgfrit hvor meget man betaler, men har man været tilfreds med servicen er beløbet normalt imellem USD 5-15 per person per dag. Rejser man en gruppe sammen kan man evt. give den danske guide pengene, så han/hun kan fordele dem.
Kuffertbærere på hoteller giver man typisk et beløb svarende USD 1-2 per taske.

På restauranter runder man op med ca. 10 %. Til taxi chauffører betaler man ca. 5-10 %.

Sørg altid for at have mindre sedler ved hånden til drikkepenge.

Man bliver på rejsen ofte spurgt af lokalbefolkningen, om man har en T-shirt, sko eller en kuglepen man kan undvære eller evt. bytte med en lille souvenir. Har man en ekstra kuglepen, blok, tøj eller sko man ikke længere bruger, bliver de fleste Tanzanianere utroligt glade for at overtage dette. Kvaliteten på vores tøj og sko er som regel væsentlig bedre end på de varer man kan købe i Tanzania.

Påklædning
Påklædningen i Tanzania er forholdsvist afslappet og uformel, dog forventes det på de fleste hoteller og lodges at herrerne kommer i lange bukser til middagen.

I visse områder, fortrinsvis på kysten og på Zanzibar, kan det hos lokalbefolkningen vække anstød hvis kvinder (og i visse tilfælde også mænd) går med shorts og T-shirt eller top uden ærmer. Undgå også påklædning der er gennemsigtig eller nedringet og badetøj i Stone Town og i landsbyer. På stranden ved hotellet eller ved hotellets swimmingpool kan man godt gå i badetøj. Dog er det ulovligt i hele landet at bade eller sole sig topløs såvel som nøgen. Spørg eventuelt guide eller hotelpersonalet til råds.

Tidsforskel
Dansk sommertid: + 1 time
Dansk vintertid: + 2 timer

Visum
Der kræves visum til Tanzania/Zanzibar for danske statsborgere. Visum købes ved ankomst og koster pt. USD 50 (skal betales kontant) og er gyldigt i 3 måneder. Passet skal være gyldigt 6 måneder ud over opholdet.
Det er vigtigt at du har tilstrækkeligt med blanke viseringssider i dit pas. Visse lande, kræver, at der er minimum 2 blanke sider overfor hinanden.

Det er også muligt at søge visum inden ankomst til Tanzania, det skal gøres via The Embassy of Tanzania i Stockholm.

www.tanemb.se

Indhent tilbud
x

Indhent tilbud

Ja tak! Send mig gerne tilbud på rejsen:
Tanzania Flysafari Deluxe - med All Inclusive

Bede om et tilbud ved at udfylde nedenstående formular og tryk på "send".

Mange tak for din henvendelse.

Blixen Tours vender tilbage hurtigst muligt.

Arusha Coffee Lodge

Arusha Coffee Lodges danner et perfekt udgangspunkt for de mange eventyr, der venter i området og oplevelsen bliver total når morgenen starter med friskbrygget kaffe, der for nyligt er høstet på de omkringliggende marker.

Elegant luksus og eventyrlige oplevelser i et af Afrikas smukkeste landskaber

Omgivet af grønne kaffeplanter i en af Tanzanias største kaffeplantager finder du Arusha Coffee Lodge. Det er beliggende i et af Afrikas smukkeste landskaber i udkanten af den hyggelige by Arusha og har en fantastisk udsigt over området og det majestætiske bjerg Mount Meru i baggrunden.

Arusha Coffee Lodges danner et perfekt udgangspunkt for de mange eventyr, der venter i området og oplevelsen bliver total når morgenen starter med friskbrygget kaffe, der for nyligt er høstet på de omkringliggende marker.

Arusha Coffe Lodge er for livsnyderen, som ønsker luksus og afslapning kombineret med de bedste muligheder for eventyr ventende lige om hjørnet.

Vejen hertil

Ligger ca. 1-1½ times kørsel fra Kilimanjaro International lufthavn og 35 min. kørsel fra Arusha bymidte.

Beliggenhed...

 • Tanzania
 • Nordlige Tanzania
 • Arusha
Hvorfor bo her?
 • God atmosfære
 • Beliggende ved kaffeplantagen

Lokal tid...

Vurdering:
Standard

Arusha Coffee Lodges 30 suiter er alle inspireret af den omkringliggende kaffeplantage og holdt i en autentisk, elegant og luksuriøs stil.

Værelses- og suitefaciliteter

Sikkerhedsboks
Internet, trådløs
Balkon/terasse
Te-/kaffe-maskine
Telefon
Hårtørrer
Roomservice

Området omkring lodgen indbyder til at gå på opdagelse og der er noget for enhver smag. Du kan eksempelvis tage på naturhistorisk museum, besøge Massaimarkedet eller tage på safari i Arusha National Park og opleve savannens vilde dyreliv. Du kan også tage på heldagsture til Ngorongoro eller opleve Arusha by.

Efter en lang dag med eventyr og spændende oplevelser, kan du slappe af ved poolen og få en kølig dukkert eller du kan nyde en kop kaffe eller forfriskende drink i baren eller i den populære have med duftende lavendelbuske og kaffeplanter.

Om aftenen kan du nyde en middag på Plantation House restauranten, hvor du får en a la carte menu af retter inspireret af det bedste fra det europæiske og afrikanske køkken – efterfulgt af en friskbrygget kop kaffe i varmen og skæret fra et bål.

Restaurant(er)
Swimmingpool
Butik
Lounge/bar

Tarangire Treetops

I perfekt overensstemmelse med omgivelserne er elegante og luksuriøse træhytter bygget i trætoppene på hundrede år gamle kæmpemæssige træer.

Velegnet til par
Velegnet til par

Uforglemmelige dage og nætter i elegante hytter i trætoppene

I masaiernes land - helt derude, hvor det normalt kun er stammefolk og vilde dyr, der holder til – der ligger Tarangire Treetops. I perfekt overensstemmelse med omgivelserne er elegante og luksuriøse træhytter bygget i trætoppene på hundrede år gamle kæmpemæssige træer. Det er et syn, som vækker både det indre legebarn og livsnyderen i enhver, som besøger stedet.

Tarangire Treetops er opkaldt efter floden Tarangire, som løber gennem Tarangire National Park, som lodgen er beliggende i. Parken er især berømt for sine store flokke af elefanter og de mere end 550 forskellige fuglearter i parken. Det rige dyre- og fugleliv og de smukke landstrakte sletter kan beundres på første række fra hyttens private terrasse.

Tarangire Treetops er for eventyreren og livsnyderen, som ønsker et anderledes ophold med mulighed for både spændende oplevelser og rolig afslapning og fordybelse.

Vejen hertil

Ligger 4 timers kørsel fra Kilimanjaro lufthavn og ca. 3 timer fra Arusha bymidte

Beliggenhed...

 • Tanzania
 • Nordlige Tanzania
 • Arusha
Hvorfor bo her?
 • Unik beliggenhed i trækroner
 • Udsigt over bushen
 • Luksus trætop-hytter

Lokal tid...

Hytterne i trætoppene på Tarangire Treetops er møbleret i en autentisk og elegant stil, som leder tankerne hen på lokalt afrikansk håndværk. Stilen bliver fuldendt med ”hævet over jorden” følelsen og den fantastiske udsigt fra den private terrasse.

Værelses- og suitefaciliteter

Balkon/terasse
Hårtørrer
Loftsvifte
Myggenet

Her er der rig mulighed for at opleve alt det, som området har at byde på. Der er ture med luftballon, hvor du i stilheden, højt svævende over jorden, får en fabelagtigt udsigt over sletterne. Du kan spise middag i bushen og drikke cocktails i solnedgangen. Du kan besøge en Masai landsby og opleve dagliglivet hos dette fascinerende folk. Og så kan du selvfølgelig tage på safari – både gåture og nat- og dagsafari i bil.

Ønsker du at slappe af efter en lang og spændende dag, så kan du tage en kølende dukkert i poolen og nyde solen og udsigten til det nærliggende vandhul, hvor dyrene dagen igennem kommer for at drikke.

Chefkokkens udsøgte retter kan nydes i restauranten til masaiernes sang eller under stjernerne ved poolen – ligegyldigt hvor, så bliver også aftenerne uforglemmelig i Tarangire Treetops.

Restaurant(er)
Swimmingpool
Butik
Lounge/bar
Laundry service
Internet, trådløs
Roomservice
Børnepasning
Safari - walking safari tilbydes
Safari - mulighed for aftensafari
Icon 1

Serengeti Migration Camp  

Her er der udsigt på første række til det ultimative ”vildt show”, som naturelskere, forfattere og filminstruktører fra alle kroge af verden har filmet og berettet om.

Velegnet til par
Velegnet til par

Luksuscamp på første række til Serengeti slettens fantastiske ”vildt show”

På Serengeti sletten i det nordvestlige Tanzania, hvor de kæmpemæssige flokke af dyr begynder deres 1000 km lange vandring til nye græssletter, ligger Serengeti Migration Camp. Her er der udsigt på første række til det ultimative ”vildt show”, som naturelskere, forfattere og filminstruktører fra alle kroge af verden har filmet og berettet om.

Fra den private terrasse, som omgiver teltene på Serengeti Migration Camp, kan denne scene beundres dagen lang. Dette syn, lydene fra bushen, der aldrig stopper og den komfortable, trygge og luksuriøse atmosfære gør opholdet på Serengeti Migration Camp til en uforglemmelig oplevelse.

Serengeti Migration Camp er den perfekte destination for alle, der altid har drømt om at opleve Serengeti slettens imponerende dyreliv og som samtidig ønsker at bo komfortabelt og luksuriøst.

Vejen hertil

Ligger 35 min. kørsel fra Manyara og 55 min. kørsel fra Arusha

Beliggenhed...

 • Tanzania
 • Nordlige Tanzania
 • Serengeti
 • Serengeti nord
Hvorfor bo her?
 • Autentisk
 • Luksuscamp

Lokal tid...

Vurdering:
Standard
 

På Serengeti Migration camp bor du i store telte, som på en og samme tid giver dig følelsen af at være ét med omgivelserne og naturen og som samtidig giver dig et komfortabelt, trygt og luksuriøst ophold. Teltene er smukt møbleret og har alt det, som man kunne ønske sig.

Fra den private terrasse, som omgiver teltene på Serengeti Migration Camp, kan denne scene beundres dagen lang. Dette syn, lydene fra bushen, der aldrig stopper og den komfortable, trygge og luksuriøse atmosfære gør opholdet på Serengeti Migration Camp til en uforglemmelig oplevelse.

Værelses- og suitefaciliteter

Balkon/terasse
Telefon

Beliggenheden ved den berømte Serengeti slette giver dig rig mulighed for at opleve savannens vilde dyreliv på første række fra din private veranda. Men skulle du have lyst til at komme endnu tættere på det rige dyre- og fugleliv, så kan du tage på spændende heldags safari sammen med erfarne guider eller på gåture langs Grumeti flodens bred. Du kan også se det smukke landskab oppefra med en tur i luftballon, hvor du svæver lydløst henover flokkene af dyr og fugle.

Efter en lang dag med spændende udflugter kan du slappe af og nyde de orangerøde solnedgange på soldækket eller tage en forfriskende dukkert i poolen og slutte dagen med en udsøgt middag i restauranten, der har udsigt til Grumeti floden.

Restaurant(er)
Swimmingpool
Lounge/bar
Internet, trådløs
Icon 1
Indhent tilbud
x

Indhent tilbud

Ja tak! Send mig gerne tilbud på rejsen:
Tanzania Flysafari Deluxe - med All Inclusive

Bede om et tilbud ved at udfylde nedenstående formular og tryk på "send".

Mange tak for din henvendelse.

Blixen Tours vender tilbage hurtigst muligt.