Rundrejse beskrivelse Rwanda

Ultimativ rundrejse i Rwanda — Safari, chimpanser og bjerggorillaer

Ultimativ rundrejse i Rwanda — Safari, chimpanser og bjerggorillaer

Tag med på denne 9 dages/8 nætters rejse til Rwandas smukke, frodige og dyrerige jungle på en rejse I aldrig vil glemme.
 
Oplev junglens blide giganter, bjerggorillaen, på en eventyrlig vandring gennem skoven. Mærk euforien når I pludselig får øje på gruppens silverback, de kæreste små unger og resten af gorillafamiliens medlemmer.
 
Kom også med på en gåtur højt oppe mellem trækronerne og bliv klogere på regnskovens økosystem og hvor betydningsfuld den er for Rwanda.
 
Glæd jer til at blive budt velkommen af chimpansernes morgenhilsen dybt inde i Evergreen Forrest og blive forelskede i de legesyge aber - og mærk suset i maven, når I skal på spændende safari i Akagera Nationalpark og får øje på løver, giraffer, bøfler, næsehorn, krokodiller og mange flere af savannens dyr.
 
På hele turen overnatter I på velvalgte hoteller, charmerende lodges og hyggelige camps, der alle har det til fælles, at intet er overladt til tilfældighederne. Hver en detalje er skabt for at gøre jeres rejse til en oplevelse for livet.  
 
Gorilla Permit i Rwanda. 1 styks inkluderet.
Der udstedes kun et begrænset antal Gorilla Permits (tilladelser) per dag. Hvorfor der er rift om pladserne. Vi anbefaler derfor at denne rejse bestilles i god tid før afrejse, særligt ved rejser i højsæsonen. Ønsker du flere Gorilla Treks, er det muligt mod tillæg.

Vejr i Rwanda
Regnsæson: Marts - Maj & Oktober - November
Varmeste måneder: Juni - September
Rejsebeskrivelse Safari, chimpanser og bjerggorillaer i Rwanda Fuld beskrivelse
Ophold Lokation Indkvartering
Dag 1
Kigali
The Retreat
Rwanda
Så er dagen endelig kommet, hvor I ankommer til Kigali, hovedstaden i Rwanda.
 
Her byder vores folk jer varmt velkommen udenfor told- og immigrationshallen, hvorefter I vil blive kørt ind til byen og til jeres hotel, The Retreat. 
 
Efter I har tjekket ind, får I en kort gennemgang af, hvordan resten af turen kommer til at forløbe.
 
Velkommen til Kigali og starten på jeres eventyr!
 
Overnatning
The Retreat
Måltider
Morgenmad
Dag 2
Akagera Nationalpark
Magashi Camp
Magashi Camp
I dag ankommer I til Akagera Nationalpark, tæt ved grænsen til Tanzania. Parken er Centralafrikas største beskyttede vådland og det eneste tilflugtssted i landet for savannens dyr. Parken strækker sig over lavtliggende bjerge og langstrakt savanne, frodigt højland, sumpe, søer og Akagera Rivers imponerende vådland.
 
Akagera Nationalpark er hjemsted for elefanter, zebraer, den smukke sitatunga, giraffer, bøfler, sorte næsehorn, løver, leoparder, krokodiller, en af Afrikas største bestand af flodheste, mere end 500 forskellige fuglearter og meget mere.
 
I bliver kørt til jeres camp, Magashi, hvor I kan glæde jer til en spændende safaritur om eftermiddagen og senere en veltilberedt middag.
 
Magashi Camp er beliggende i den ualmindeligt smukke og mangfoldige nordøstlige del af Akagera Nationalpark. Fra campen er der udsigt til den sceniske Lake Rwanyakazinga, hvor flodheste boltrer sig i vandet, krokodiller ligger på bredden og soler sig og hvor savannens mange dyr kommer for at drikke.
 
Overnatning
Magashi Camp
Måltider
Alle måltider + udvalg af drikkevarer
Dag 3
Safari i Akagera Nationalpark
Magashi Camp
Magashi Camp
Endnu en spændende dag venter jer med safariture om morgenen og igen om eftermiddagen. I tager afsted i 4x4 med plads til op til syv personer, der alle sidder udenfor, så I får den bedst mulige oplevelse.
 
Der er også mulighed for at komme på fuglesafari. Parken er kendt for at være en af de bedste steder i verden til fuglesafari, da den gemmer på mere end 500 forskellige arter.
 
Overnatning
Magashi Camp
Måltider
Alle måltider + udvalg af drikkevarer
Dag 4
Akagera Nationalpark – Kigali
The Retreat
Efter en dejlig morgenmad bliver I kørt tilbage til Kigali - undervejs stop for frokost (ikke inkluderet)
 
Eftermiddagen sammen med jeres guide bruges til udforske Kigali og måske shoppe, besøge lokale markeder eller I kan slappe af på jeres hotel, The Retreat, hvor I kan nyde solen ved poolen eller en kølig drink i skyggen. 
 
Om aftenen serveres middagen i restauranten, inden I kan gå til ro for natten.
 
Overnatning
The Retreat
Måltider
Morgenmad
Dag 5
Kigali – Nyungwe Nationalpark – Canopy Walk
One&Only Nyungwe House
One&Only Nyungwe House
Tidlig morgenmad og herefter bliver I kørt til Kigali International Airport, hvor I skal flyve til Kamembe Airport. Flyveturen tager omkring 40 minutter. Når I ankommer, skal I ud på en times køretur til jeres hotel One&Only Nyungwe House, hvor I tjekker ind og slapper af indtil frokosten bliver serveret.
 
One&Only Nyungwe House er et eksklusivt gemmested beliggende midt i en smuk teplantage. Herfra kan I nyde udsigten til junglen, I kan slappe af ved poolen og blive forkælet i spaen. Resortet er et perfekt udgangspunkt for de mange spændende naturoplevelser området gemmer på.
 
Canopy Walk
Om eftermiddagen mødes I med jeres guide ved parkens hovedkvarter, hvor I får en kort briefing, inden jeres guidede gåtur højt oppe mellem regnskovens trækroner kan begynde.
 
Gangbroen består af tre broer og tre tårne med en samlet længde på 200 meter. Turen på gangbroen er en del af en guidet tur langs den spektakulære Igishigishigi Trail. På turen vil jeres guide ikke kun vise jer regnskovens top, men også forklare jer hvor vigtig den er for den tropiske regnskovs økosystem. I vil lære om regnskovens mest betydningsfulde egenskaber og hvorfor Nyungwe Nationalpark er så vigtig for Rwanda.
 
Efter denne smukke og indsigtsfulde tur vender I tilbage til resortet. Om aftenen bliver middagen serveret akkompagneret af junglens mange lyde.
 
Overnatning
One&Only Nyungwe House
Måltider
Alle måltider + ikke alkoholiske drikkevarer ifm. måltider
Dag 6
Nyungwe Nationalpark & Chimpanse Trek
One&Only Nyungwe House
Rwanda
Igen tidlig morgenmad, da I skal tidligt op og afsted og køres til parkens hovedkvarter. Efter en interessant briefing bliver I kørt til Evergreen Forest, hvor dagens eventyr begynder.
 
Allerede når I ankommer, kan I være heldige at blive budt velkommen af chimpansernes morgenhilsen dybt inde i skoven. Når I og jeres guide finder dem, kan I nyde deres selskab og studere deres naturlige adfærd i en hel time, mens de sjove, legesyge og akrobatiske chimpanser klatrer rundt i træerne, spiser og slapper af.
 
Udover chimpanser vil I på turen også opleve skovens rige fugleliv. Efter denne fantastiske oplevelse bliver I kørt tilbage til resortet, hvor frokosten bliver serveret.
 
Eftermiddagen har I fri til at gøre, hvad I har lyst til – måske nyde solen ved poolen eller tage ud og udforske området. Aftenens højdepunkt er traditionel tesmagning, inden endnu en udsøgt middag bliver serveret.
 
Overnatning
One&Only Nyungwe House
Måltider
Alle måltider + ikke alkoholiske drikkevarer ifm. måltider
Dag 7
Nyungwe – Kigali – Volcanoes Nationalpark
One&Only Gorilla’s Nest
One&Only Gorillas Nest
Denne morgen forlader I One&Only Nyungwe House og køres til Kamembe Airstrip, hvor I flyver tilbage til Kigali International Airport. Flyveturen tager omkring 40 minutter.
 
Når I ankommer, skal I ud på en 2 ½ timer lang køretur til jeres hotel; det spektakulære One&Only Gorilla’s Nest, hvor jeres spændende eventyr vil nå sit højdepunkt. Fremme nyder I frokosten. 
 
One&Only Gorilla’s Nest er en eksklusiv lodge beliggende midt i junglen, omgivet af eukalyptus og grøn frodig vegetation. Her kan I opleve junglens skønhed, mens I slapper af ved poolen, bliver forkælet i spaen og nyder udsøgte retter i restauranten.
 
Om eftermiddagen mødes de, der har lyst ved Experience Centre. Her kan I forkæle krop og sind med en guidet yogatime - omgivet af eukalyptustræer og med skoven som en beroligende og inspirerende baggrund. Resten af aftenen byder på afslapning og endnu en veltilberedt middag.
 
Overnatning
One&Only Gorilla’s Nest
Måltider
Alle måltider + drikkevarer ifm. måltider
Dag 8
Volcanoes Nationalpark – Gorilla Trek
One&Only Gorilla’s Nest
One&Only Gorillas Nest
I starter dagen med en tidlig morgenmad, inden I kører til parkens hovedkvarter, hvor der vil være en kort briefing om dagens gorillatrek. Herefter er I klar til det, der med garanti bliver et af de største oplevelser i jeres liv.
 
Gorillatrekking i Rwanda bliver ofte beskrevet som ”life changing” og det er med god grund. Der er kun omkring 1.000 gorillaer tilbage i verden, så at se disse blide giganter i deres naturlige omgivelser er en helt unik oplevelse.
 
Gåturen i bjergene kan vare fra 30 minutter og op til 4+ timer, afhængigt af hvor den gorillafamilie, som I skal ”besøge”, befinder sig. Turen tilbage kan tage lige så lang tid, men der bliver man ofte båret afsted af den eufori, man føler efter at have set gorillaerne.
 
Den største gruppe af gorillaer man nogensinde har studeret, var i Rwanda og var anført af silverbacken Cantsbee. Han var den ældste kendte bjerggorilla i verden. Gorillafamilier bliver ledet af en silverback og består af yngre hanner, voksne, unge hunner og unger. Silverbackens opgave er at beskytte gruppen og derudover at opretholde ro og orden og beslutte, hvornår der skal spises, slappes af og hvornår gruppen skal videre til en ny lokation. Silverbacken er samtidig far til de fleste af gruppens unger.
 
Efter denne uforglemmelige oplevelse tager I tilbage til resortet, hvor frokosten bliver serveret. Eftermiddagen har I fri til at slappe af eller tage på flere eventyr i området.
 
Overnatning
One&Only Gorilla’s Nest
Måltider
Alle måltider + drikkevarer ifm. måltider
Dag 9
Tilbage til Kigali og afgang mod Danmark
Hjemrejse
One&Only Gorillas Nest
Denne morgen kan I sove længe og nyde en rolig morgenmad, inden I tjekker ud og kører tilbage til Kigali. Hvis der er tid, kan I shoppe lidt i byen, inden I tager til Kigali International Airport og flyver tilbage til Danmark eller videre ud i verden.
 
Eventyret er slut for nu, men minderne vil vare for evigt.
 
Overnatning
Hjemrejse
IndkvarteringHoteller, camps & lodges

One&Only Gorillas Nest

Ved foden af Virunga vulkanerne, hjemsted for Rwandas majestætiske bjeggorillaer, finder du magiske One&Only Gorillas Nest.

One&Only Nyungwe House

Eksklusiv lodge midt i en te-plantage. Nær regnskoven og chimpanserne.

Magashi Camp

Beliggende i det nordøstlige hjørne af Akagera National Park. Med dragende udsigt over den smukke sø Rwanyakazinga.

INDIKATIONSPRISER Safari, chimpanser og bjerggorillaer i Rwanda
Pris per person (ved to voksne i delt dobbeltværelse)
ONE&ONLY GORILLA RWANDA, 8 NÆTTER FRA
Periode
Voksen
01.06.24 - 23.06.24
150.995
24.06.24 - 21.08.24
152.995
22.08.24 - 31.10.24
150.995
01.11.24 - 13.12.24
111.695
Skræddersyet rejse
Denne rejse kan tilpasses til det antal nætter som ønskes - eller kombineres med ophold på andre hoteller og destinationer. Ring til en af vore rejsespecialister for mere information på telefon 7674 0070 eller skriv til os via vores kontaktformular.
 
Højtider — perioder over jul, nytår & påske
Disse er de mest efterspurgte rejseperioder i løbet af året, hvorfor flypriser og værelsespriser er væsentligt højere i denne periode. Der kan desuden være obligatorisk tillæg for julemiddag/nytårsmiddag. Kontakt os for tilbud.
Prisen inkluderer
 • Flybillet Kastrup – Kigali t/r med skift undervejs
 • Flybillet Kigali – Kamembe t/r
 • Lufthavnsskatter
 • 8 x overnatninger ifølge program
 • Måltider som i program
 • 1 x Gorilla trekking licens til 1500 US$ (kan evt. fravælges)
 • Aktiviteter som beskrevet i programmet
 • Transport i 4x4 Safari Landcruiser (m. vand, køleboks, WiFi)
 • Professionel engelsktalende chauffør/guide
 • Parkentréer
 • Bidrag til Rejsegarantifond
Prisen inkluderer ikke
 • Afbestillingsforsikring - fra 7% af rejsens pris og tegnes ved bestilling af rejsen
 • Rejseforsikring
 • Drikkepenge
 • Vaccinationer
Forbehold
De nævnte priser er baseret på billigste flybillet og olietillæg til destinationen. Er billigste flybillet udsolgt og/eller stiger olietillægget vil der være et pristillæg til ovenstående. På visse tider af året, kan der desuden være kampagnepriser på flybilletter, hvor flybilletten kan være billigere og prisen dermed reduceres. Der tages forbehold for valutakursændringer samt udsolgte hoteller og fly.
 
Blixen Tours tilstræber altid at afvikle rejsen i henhold til programmet, men det kan pga. vejrmæssige forhold og praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre rejsen anderledes end anført.