Mauritius

plane-icon

Flyvetiden er ca. 14-18 timer afhængig af ruten.

En rejse til Mauritius er noget af det tætteste, du kommer paradis på jorden

 
Øen er omkranset af koralrev, azurblåt hav og kridhvide strande, der står i kontrast til grønne skove med gådefulde kratersøer og smukke vandfald. Mauritius er et eksklusivt ferieparadis langt væk fra masseturismen.
 
Blixen Tours skræddersyr rejser til Mauritius for både børnefamilier og par, der vil på en romantisk bryllupsrejse. Øen byder også på masser af adventure aktiviteter til den aktive familieferie. Der er mulighed for at prøve fiskeri, dykning og dykkerudflugter, hvis man da ikke hellere vil spille golf på en af øens fantastiske mesterskabsbaner. Overalt bor man med udsigt til Det Indiske Ocean, kridhvide sandstrande og en smuk og frodig natur. Med Blixen Tours kan I rejse til Mauritius fra Billund eller Kastrup. Derudover kan der i visse perioder være en prismæssig fordel i at rejse fra Tyskland via Hamborg. Kontakt os gerne for mere information eller et uforpligtende tilbud.
 
Mauritius er for dig der trænger til en ferie, hvor du kan slappe af i smukke eksotiske omgivelser.
Vores hoteller på Mauritius vil kunne opfylde selv den kræsne rejsendes krav.Mauritius er blevet mere og mere populær som feriemål, men der er stadig tale om eksklusiv turisme uden charterpræg. Her finder du fantastiske hoteller som er bygget med respekt for naturen, hvis faciliteter, service og mad er helt i top.
 
Så uanset om I er til en eksklusiv luksusferie på nogle af verdens bedste hoteller, eller I søger roen på et charmerende og autentisk turisthotel, så er Mauritius en uforglemmelig ferieoplevelse.
 
Fuld beskrivelseMindre beskrivelse
Om landet

I millioner af år lå denne frodige vulkanø uberørt og isoleret i havet, indtil for få hundrede år siden, hvor søfarere fra Arabien, Europa, Afrika og Asien kom til.

 
En broget flok af handlende, sørøvere og skibe skulle have forsyninger til deres videre rejse og i 1700-tallet begyndte der at dukke mere permanente bosættelser op.
 
Nu bor der cirka 1,2 millioner indbyggere på øen. Mauritius’ meget multikulturelle befolkning lever i harmoni med hinanden.
 
De er meget venlige og imødekommende, og som gæst mærker du hurtigt stoltheden over deres fælles og unikke kulturarv. De mange sukkerrørsplantager, frugtplantager og den store tekstilindustri har givet øen en fornuftig velstand og en god infrastruktur.
 
Du får et bredt udvalg af aktiviteter på land og til vands at vælge mellem og de fleste hoteller er meget børnevenlige med gode pasnings- og aktivitetsmuligheder for de små.
Områder

Nord, syd, øst og vest? Hvor er det bedst at bo på Mauritius?

På nordkysten er koncentrationen af hoteller størst omkring Grand Baie, hvor der også ligger en del restauranter, caféer, butikker og øens eneste natteliv. Den nordvestlige kystlinie er rig på små idylliske laguner og smukke koralstrande, som Trou aux Biches, Pointe aux Piment og Pereybére. Især i perioden maj - oktober er denne del af øen godt beskyttet mod sydøstenvinden.
 
Sydkysten er måske den smukkeste med bjergrigt terræn, floder, skove og barske kyststrækninger afbrudt af hyggelige laguner med kridhvide strande og stille vand. Lidt køligere i denne del fra maj - oktober, når der er sydøstenvind, men gode forhold for surfere. En del nye hoteller er skudt op i dette område de senere år.
 
Billedsmukke strande og krystalklart vand findes på østkysten. Værd at nævne er øen Ile aux Cerf og området omkring Belle Mare. Bor man i området kan et besøg på det lokale og farverige søndagsmarked i byen Flacq anbefales. I de varme måneder kan brisen fra havet være dejlig nedkølende, mens det fra juni - oktober kan være lidt køligere end andre steder på øen.
 
Vestkysten har generelt det varmeste vejr og mindst nedbør med et tørt klima. De frodige bjergtoppe danner en billedsmuk baggrund til de kridhvide sandstrand og azurblå ocean.
Vejen hertil

Rejsen til Mauritius er typisk med afrejse fra Kastrup, Billund eller Hamborg med mellemlanding og flyskift i en europæisk storby eller Dubai afhængig af flyselskabet.

 
Flyvetiden er ca. 14-18 timer afhængig af ruten. Til Mauritius benytter vi oftest flyselskaberne Emirates, Air Mauritius, Air France, KLM, Turkish Airlines og Lufthansa.
Transfer er altid inkluderet hos Blixen Tours
Ved rejser med Blixen Tours venter en repræsentant i lufthavnen på Mauritius for at guide dig videre til den ventende transport til hotellet.
 
Bemærk i vore priser er transporten fra lufthavn til hotellet tur/retur altid inkludret — med mindre andet er nævnt eller aftalt.
 
 
 
Fakta
Pas og visum
Der kræves for danske statsborgere ikke visum til Mauritius ved turistrejser i op til 3 måneder. Du skal blot medbringe en gyldig returbillet og et pas, der som minimum skal være gyldigt under opholdets varighed.
 
Areal
1.865 km2
 
Mauritius er et tropisk paradis beliggende 2.000 km øst for det sydlige Afrika. Øen er blot 2.040 kvadratkilometer med 330 km kystline beskyttet at koralrev. Mauritius er 67 km lang og 46 km bred placeret ca. 3.000 km fra Afrikas kyst i Det Indiske Ocean.
 
Republikken Mauritius består af Mauritius, Rodrigues, Cargados-Garoyos øgruppen og Agalega-Øerne, som er ubeboede.
 
Banker
Bankernes åbningstider er normalt:
 
Mandag til torsdag 9.15–15.15
Fredag 9.15–15.30
 
Mange af de større hoteller har mulighed for at veksle fremmed valuta. De fleste butikker og hoteller accepterer kreditkort som VISA og Eurocard.
 
Befolkning
1,2 millioner
 
Befolkningen på Mauritius er af mange kulturer. Den største gruppe er af indisk oprindelse, og hinduer udgør over halvdelen af dets befolkning.
 
Cykler
På mange af hotellerne kan man låne eller leje cykler. Langs kysterne er landskabet forholdsvist fladt, hvor det inde i landet er højland.
 
Hovedstad
Port Louis med 143.000 indbyggere.
 
Leje af bil
Ture i en lejet bil er en glimrende måde at opleve Mauritius på. Bilen kan lejes hjemmefra eller igennem vores lokale samarbejdspartner på Mauritius. Vær opmærksom på, at der på Mauritius er venstrekørsel, og at mange veje er små og snoede.
 
Kør forsigtigt, idet de lokale ofte kører temmelig hasarderet. Vær særligt forsigtig når det regner, da der kan opstå akvaplaning, og efter mørkets frembrud.
Lokale busser
Man kan sagtens køre med de lokale busser og det er billigt. Dog kræver det ofte busskift i Port Louis hvis du kommer fra øst, vest eller syd mod den nordlige kyst.
 
Priser og drikkepenge
Prisniveauet på hotellerne på Mauritius er højt, men kommer man ud i de lokale butikker, ligger de lidt under danske priser. Eksempelvis betaler man for 1,5 liter vand cirka Rs 25 og for en øl cirka Rs 50 i de lokale butikker.
 
I modsætning til de fleste andre lande i Afrika forventer taxichauffører, kuffertbærer m.m. ikke at modtage drikkepenge.
 
På hoteller og restauranter er der inkluderet 12 % service. Tjenere og servitricer på restauranter giver man normalt 5-10 % hvis man har været tilfreds med servicen. Til rengøringspersonalet på hotellet må man gerne efterlade lidt Rupees.
 
Sprog
Det officielle sprog er engelsk, hvilket dog ikke er ensbetydende med, at alle mestrer sproget lige godt. Fransk er mere udbredt, mens kreolsk er det sprog, der tales mest blandt befolkningen. Kreolsk minder meget om fransk, og er oprindeligt et fællessprog for slaverne i sin tid.
 
Religion
Hinduer 53%
Kristne 31%
Muslimer 13%
Romersk katolske 26%
Andre religiøse minoriteter inkluderer buddhister, bahaier og Ahmadiyyaher.
 
Taxi
Det er relativt billigt at benytte sig af taxier. Aftal altid prisen på forhånd. Alternativ til billeje kan være at leje en taxa for en hel dag.
 
Valuta
Mauritisk rupee = 100 cents
 
Møntenheden på Mauritius er Mauritius Rupee. 1 Rupee (Rs) er det samme som 100 cents (cs). Der findes noter I størrelserne Rs 25, 50, 100, 500, 1000 og 2000. Af mønter findes Rs 1, Rs 5, Rs 10 og cs 20 og 50.
 
Alle førende kreditkort accepteres på de fleste hoteller og i større butikker.
 
Vand
Vandet fra hanerne er kemisk behandlet og derfor sikkert at drikke, dog kan vand på flaske købes næsten alle steder, hvis man foretrækker det.
 
Tidsforskel
Dansk sommertid: + 2 timer på Mauritius
Dansk vintertid: + 3 timer på Mauritius
Aktiviteter

Mauritius er en mangfoldig ø med masser af muligheder for udflugter og aktiviteter, hvis man når at blive mæt af det krystal klare vand og kridhvide strande.

Af udflugter og aktivitetsmuligheder kan nævnes:
 
 • Snorkling og dykning
 • Mange vandsportsaktiviteter
 • Golfbaner i verdensklasse
 • Fiskeri
 • Vandreture
 • Quad biking
 • Mountain biking
 • Hesteridning
 • Svømme med vilde delfiner
 • Shopping
 • Temarker & te-smagning
 • Katamaran sejlads
 • Rom destilleri & rom-smagning
 • Botanisk have
 • Sukkerrørsmuseum
Klima og vejrMauritius

Mauritius har et behageligt subtropisk klima og kan besøges året rundt. Det bedste tidspunkt at rejse Mauritius vil derfor være individuelt. Du kan læse mere om de forskellige sæsoner på Mauritius nedenfor.

 
Januar, februar og marts - Sommer på Mauritius
I slutningen af december begynder sommeren på Mauritius, og den varer til og med marts måned. Denne periode er højsæsonen på Mauritius. Dagene er varme med temperaturer, der nemt når op på 30 C°, selvom den køligere havbrise tager toppen af varmen. Denne sæson er perfekt for dig, som gerne vil bade, dykke og dyrke vandsport i din ferie, da vandtemperaturen i lagunen ligger på omkring 28 C°. Statistisk er det også disse måneder, hvor der falder mest regn. Størstedelen af regnen falder på den centrale del af øen og den vil typisk komme som korte, kraftige regnbyger sidst på dagen. Det er også i denne periode, at tropiske storme og cykloner kan ramme øgruppen, men det sker dog sjældent; faktisk kun gennemsnitligt hver 5. år at en cyklon rammer øen.
 
April - Vinteren nærmer sig på Mauritius
April måned er ligesom november og december det bedste tidspunkt at rejse til Mauritius, hvis du gerne vil have lidt lavere dagtemperaturer og køligere nætter. Vejret er de fleste dage tørt og Det Indiske Ocean er stadig varmt; omkring 26 C°. Denne måned er ideel til en familieferie til Mauritius, da både luft- og vandtemperaturen er utrolig behagelig.
Maj, juni, juli, august og september - Vinter på Mauritius med dagtemperaturer omkring 23-25 C°
Vinteren på Mauritius er ikke, som de fleste vil beskrive en typisk vinter. Dagtemperaturen ligger nemlig omkring 23-25 C°, når solen skinner. Om natten kan temperaturen falde til 15 C°, så hvis du besøger Mauritius i denne periode, er det en god idé at medbringe en trøje og lange bukser, til hvis du skal ud om aftenen. Vinteren er også en af de perioder med mindst nedbør. Typisk i form af lette, spredte byger. Det er stadigt et dejligt tidspunkt at bade, da vandtemperaturen ligger på omkring 24 C° inde i lagunen. Vinden kommer typisk fra øst i denne periode, hvorfor man vil opleve mere blæst på østkysten end resten af øen. 
 
Oktober, november og december - Den mest tørre årstid på Mauritius
Fra oktober måned er dagene varme og temperaturen ligger omkring 28 C°, mens aftenerne og nætterne kan være lidt kølige. Statistisk regner det sjældnere i denne periode, og er perioden med mindst vind. Dette perfekte klima, kombineret med en vandtemperatur på behagelige 26 C°, gør denne sæson til et populært tidspunkt at rejse til Mauritius. I de første tre uger af december er vejret stadig tørt og varmt og ligeledes et godt tidspunkt at rejse til Mauritius.
 
Baseret på klimastatistik fra Bel Ombre, Mauritius i perioden 2010-2017
- kilde: worldweatheronline.com
Lufttemperatur
Januar
28°
Februar
28°
Marts
28°
April
27°
Maj
26°
Juni
24°
Juli
23°
August
23°
September
23°
Oktober
25°
November
26°
December
28°
Vandtemperatur
Januar
27°
Februar
28°
Marts
27°
April
27°
Maj
26°
Juni
25°
Juli
24°
August
23°
September
23°
Oktober
24°
November
25°
December
26°
Nedbør (mm)
Januar
162
Februar
198
Marts
136
April
75
Maj
52
Juni
33
Juli
43
August
56
September
26
Oktober
36
November
62
December
99