Mauritius vejrBedste rejsetidspunkt

Vejret på Mauritius består overordnet af to sæsoner – sommer og vinter. Forskellen mellem sommer og vinter er dog ikke som vi kender det i Danmark. Antallet af solskinstimer varierer meget lidt i løbet af året – hvorfor man kan besøge øen hele året rundt. Bedste rejsetidspunkt til Mauritius afhænger derfor af dit formål med rejsen.

 
Værd at bemærke - følgende beskrivelser af klima- og vejrstatistik er baseret på gennemsnitlige værdier for vejret på Mauritius. De senere år har vist, at vejret ikke altid er så forudsigeligt som man kunne ønske, hvilket ellers ville gøre rejseplanlægning væsentligt nemmere. Hvorfor nedbør og temperaturer kan variere meget fra år til år. Vi anbefaler derfor altid at I vender jeres ønsker, spørgsmål og forventninger med en af vores rejsekonsulenter, og ikke udelukkende lader vejrstatistikker være afgørende for valg af rejsetidspunkt.
 
December, januar, februar og marts – Sommer på Mauritius
I slutningen af december begynder sommeren på Mauritius, og den varer til og med marts måned. Denne periode er især populær blandt nordeuropæere, da dagene er varme med temperaturer, der nemt når op på 30 C°, selvom den køligere havbrise tager toppen af varmen. Denne sæson er perfekt for dig, som gerne vil bade, dykke og dyrke vandsport i din ferie, da vandtemperaturen inde ved kysten ligger på omkring 28 C°.
 
Statistisk er det også disse måneder, hvor der falder mest regn. Perioden ses derfor som øens regntid, dog falder størstedelen af regnen på den centrale del af øen og den vil typisk komme som korte, kraftige regnbyger sidst på dagen ved kysterne. Selvom vejret i januar, februar og marts anses som værende Mauritius regntid, så varierer de gennemsnitlige solskinstimer meget lidt i løbet af året. I perioden er der stadig masser af solskin, og det er en dejlig varm tid at besøge Mauritius. Det er i denne periode, at tropiske storme og cykloner kan ramme øgruppen, men det sker dog sjældent; faktisk kun gennemsnitligt hver 7. år at en cyklon rammer øen.
 
April og maj - Vinteren nærmer sig på Mauritius
April og maj måned er, ligesom oktober til omkring midt december, det bedste tidspunkt at rejse til Mauritius, hvis du gerne vil have lidt lavere dagtemperaturer og køligere nætter. Vejret er de fleste dage tørt og Det Indiske Ocean er stadig varmt; omkring 26 C°. Disse måneder er ideelle til en familieferie, da både luft- og vandtemperaturen er utrolig behagelig.
 
Juni, juli, august og september - Vinter på Mauritius med dagtemperaturer omkring 23-25 C°
Vinteren på Mauritius er ikke, som de fleste vil beskrive en typisk vinter. Dagtemperaturen ligger nemlig omkring 23-25 C°, når solen skinner. Om natten falder temperaturen til omkring 15 C°, så hvis du besøger Mauritius i denne periode, er det en god idé at medbringe en trøje og lange bukser, til aftentimerne. Vinteren er ikke regntid, men da Mauritius er en tropisk ø, falder der nedbør året rundt. I vintermånederne er nedbøren typisk i form af lette, spredte byger og stadig et dejligt tidspunkt at bade, da vandtemperaturen ligger på omkring 23-24 C° inde ved kysten. Vinden kommer typisk fra øst i denne periode, hvorfor man vil opleve mere blæst på østkysten end resten af øen.
 
Oktober og november - Højsæson på Mauritius
Fra oktober måned er dagene varme og temperaturen ligger omkring 28 C°, mens aftenerne og nætterne kan være lidt kølige. Statistisk falder der mindre nedbør i september, oktober og november. Dette perfekte klima på Mauritius, kombineret med en vandtemperatur på behagelige 26 C°, gør denne sæson til et populært rejsetidspunkt. I starten af december er Mauritius vejr stadig tørt og varmt og ligeledes et godt tidspunkt at rejse.
 
Baseret på klimastatistik fra Bel Ombre, Mauritius i perioden 2010-2019
- kilde: worldweatheronline.com
 
 
 
Lufttemperatur
Januar
28°
Februar
28°
Marts
28°
April
27°
Maj
26°
Juni
24°
Juli
23°
August
23°
September
23°
Oktober
25°
November
26°
December
28°
Vandtemperatur
Januar
27°
Februar
28°
Marts
27°
April
27°
Maj
26°
Juni
25°
Juli
24°
August
23°
September
23°
Oktober
24°
November
25°
December
26°
Nedbør (mm)
Januar
162
Februar
198
Marts
136
April
75
Maj
52
Juni
33
Juli
43
August
56
September
26
Oktober
36
November
62
December
99