Rejser til Zimbabwe

plane-icon

Rejsetiden til Zimbabwe er ca. 15-20 timer afhængig af destination og flyselskab

Tag med Blixen Tours på rejse til Zimbabwe, hvor man kan komme på safari væk fra masseturismen, og opleve det fantastiske Victoria-vandfald.

 
En rejse til Zimbabwes enorme nationalparker er anderledes end andre steder i Afrika.
 
Zimbabwe er uspoleret vildnis, der byder på unikke safarioplevelser. Landets turistpolitik har begrænset antallet af turister ved at opretholde forholdsvis høje priser.
Herved begrænses slitagen på vildnisset og det følsomme miljø beskyttes.Dette er også årsagen til, at man på en safari i Zimbabwe kun sjældent møder andre turister, til sammenligning med de fleste andre safaridestinationer, hvilket giver en meget intim og helt særlig naturoplevelse.
 
Landet har noget af Afrikas smukkeste natur og henvender sig især til de eventyrlystne. Zimbabwe er på mange måder et specielt land at rejse i. Hos Blixen Tours er vi eksperter i at skræddersy wildlife rejser til Zimbabwe, og vi sørger selvfølgelig for, at turen bliver en succes.
 
Victoria Falls er på UNESCO’s liste over verdensnaturarv og skal ganske enkelt opleves på en rejse eller safari til Zimbabwe. Det samme skal Zambezi-floden og Kariba-søen, hvor det er muligt at se de frygtindgydende krokodiller, der ligger og soler sig på de rustrøde sandbanker langs bredden.
 
Fuld beskrivelseLæs mindre
Om landet

Oplev Big 5 i Malilangwe Nationalpark, flyv i helikopter over verdens mest spektakulære vandfald, Victoria Falls og afslut med solnedgangscruise på Zambezi floden. 

 
Zimbabwe byder på sublime og alsidige safarioplevelser samt en utrolig venlig lokalbefolkning. Zimbabwe er et fantastisk smukt land, som er en rejse værd i sig selv men også nemt kan kombineres med ophold i Sydafrika og Botswana.
Flyrejse & rejsetid til Zimbabwe

Det er muligt at flyve til Zimbabwe med afrejse fra Kastrup, Billund eller Hamborg - typisk med 2-3 mellemlandinger og flyskift undervejs. Ofte med skift i enten Johannesburg, Nairobi eller Addis Ababa.

 
Hvor lang tid tager det at flyve til Zimbabwe?
Fra Danmark til Zimbabwe er den samlede rejsetid ca. 16-22 timer afhængig af ruten. Flyselskaber vi benytter, er fx:
 
  • Lufthansa (via Frankfurt + Johannesburg — flyrejse på 1,5 + 10 + 2 timer)
  • KLM (via Amsterdam + Nairobi — flyrejse på 1,5 + 8 + 3 timer)
  • Ethiopian Air (via Europa + Addis Ababa — flyrejse på 1,5 + 8 + 4 timer)
  • Air France (via Paris + Nairobi — flyrejse på 1,5 + 8 + 3 timer)
 
Transfer i Zimbabwe er altid inkluderet hos Blixen Tours
Ved rejser til Zimbabwe med Blixen Tours er transferen fra lufthavn og til endelig destination altid inkluderet — med mindre andet er nævnt eller aftalt. Transferen foregår typisk med indenrigsfly, safarifly eller safaribil, afhængig af afstand til endelig destination.
 
 
Områder og parker
Zimbabwe er primært for den entusiastiske safarigæst, og kan opleves med færre turister. En safari til Zimbabwe kan arrangeres som en selvstændig rejse eller i kombination med nabolandene Sydafrika, Zambia og Botswana.
 
Hwange Nationalpark 
Zimbabwes største safariområde på godt 14.500km2 bare et par timers kørsel eller en kort flyvetur fra Victoria Falls. Parken er Zimbabwes største og med et varieret landskab har man også et varieret dyreliv med over 100 pattedyrsarter og over 400 fuglearter. Hwange Nationalpark er bl.a. hjemsted for enorme elefantflokke, bøffelflokke, imponerende løver, de sjældne vilde hunde, og meget mere.
 
Victoria Falls 
Et af verdens mest spektakulære vandfald. Beliggende ved grænsen mellem Zimbabwe og Zambia. Det imponerende vandfald er intet mindre end 1,7 km bredt og er at finde på UNESCO's verdensnaturarvsliste. Victoria-vandfaldene eller Victoria Falls er opkaldt efter Dronning Victoria af Storbritannien.
 
Byen Victoria Falls er Afrikas adventure hovedstad med aktiviteter som verdens vildeste river rafting og bungyjump over Zambezi floden.
 
Heldigvis er der også andre og mere fredelige aktiviteter som vandreture ved Victoria-vandfaldene, helikopterture over vandfaldet samt kano- og solnedgangs bådcruise på Zambezi floden. 
 
Mana Pools 
En 6.700km2 stor nationalpark på UNESCO's verdensnaturarvsliste i det nordvestlige Zimbabwe. 
 
Mana Pools et fantastisk safariområde beliggende i den nordlige del af Zimbabwe ved grænsen til Zambia. Landskabet i Mana Pools er dragende med dens beliggenhed ved den mægtige Zambezi flod, der snor sig igennem landskaberne.
 
Området byder på et rigt dyreliv og nationalparken er især kendt for en stor bestand af elefanter, løver, leoparder, hyæner, flodheste, krokodiller, og ikke mindst er det et af de bedste steder i Afrika for at opleve de sjældne vilde hunde.
 
Mana Pool er også berømt for at være et af de bedste steder i Afrika for safari til fods og ofte kommer man helt tæt på vildtet. Der køres naturligvis også safari i firehjulstrækker og så er sejlads i kano en anden populær aktivitet her.
 
Safari camps i Mana Pools er generelt mere rustikke og autentiske end i de fleste andre parker i Afrika, og appellerer især til gæster, der har været på safari før. Et besøg i Mana Pools bliver for mange den ultimative safarioplevelse. 
Fakta
Pas og visum
Der kræves visum til Zimbabwe for danske statsborgere ved turistrejser under 90 dage. Turistvisum købes ved ankomst til Zimbabwe og koster USD 35. Det er en godt ide at medbringe det præcise beløb i dollars, da det ikke altid er muligt at få byttepenge tilbage. Du skal være i besiddelse af en gyldig returbillet og dit pas skal være gyldigt i minimum 6 måneder EFTER udrejse samt indeholde tilstrækkeligt med blanke sider til stempel af visum ved ankomst.
 
Internet
Internet i Zimbabwe findes på de fleste hoteller. I nationalparkerne kan der være enkelte hoteller og lodges der ikke har internet-faciliteter. Internettet kan være langsomt samt mod betaling.
 
Tidszone
GMT: + 2 timer
Dansk sommertid: Ingen forskel
Dansk vintertid: + 1 time
Zimbabwe har ikke sommertid.
 
Valuta
Møntenheden i Zimbabwe er US dollars.
 
Ved ind- og udrejse skal al valuta deklareres. Der er ingen restriktioner på hvor meget fremmed eller lokal valuta man må indføre, såfremt det er deklareret ved indrejse.
 
Vi anbefaler at man veksler US dollars hjemmefra. Næsten alle camps og lodges accepterer både, USD, Euro, britiske Pund og sydafrikanske Rand(ZAR). Hoteller, lodges og restauranter accepterer også generelt kreditkort.
 
Penge og kreditkort
Vi anbefaler at man på rejsen til Zimbabwe medbringer et kontant beløb samt et kreditkort. Det er bedst at kontanterne er i Sydafrikanske Rand, Euro, USD eller engelske pund.
 
Visa og Mastercard, kan benyttes i de fleste camps/hoteller, restauranter, butikker og biludlejningsfirmaer, og man slipper for at gå rundt med for mange kontanter på sig. American Express og Diners Club er mindre udbredt, og accepteres i begrænset omfang.
 
Med et kreditkort er det også muligt at hæve kontanter (US dollars) i pengeautomater. Dog er pengeautomater endnu ikke særligt udbredte i Zimbabwe. Vær opmærksom på, at der i de fleste automater er et maksimumbeløb som kan hæves per dag.
 
Visse steder hvor der betales med kreditkort, skal der vises identitetskort ved betaling, eksempelvis i form af pas eller kørekort.
 
Kreditkort kan ofte IKKE bruges som betalingsmiddel på benzinstationer, disse tager kun imod kontanter.
 
Drikkepenge
Man er ikke forpligtet til at betale drikkepenge i Zimbabwe, og personalet er ikke afhængig af drikkepenge, men har man været tilfreds med servicen er det meget almindeligt at man giver drikkepenge. På de forskellige lodges er der typisk en boks, hvor man afleverer drikkepenge, som så bliver fordelt imellem personalet.
 
På restauranter fremgår det af menukortet eller regningen om service er inkluderet; hvis ikke betaler man cirka 10%.
 
Påklædning
Dagtimerne er generelt lune eller meget varme om sommeren, hvor vintermånederne er mildere. Året rundt kan aftenerne og nætterne være kølige. På rejser hvor der indgår safari, starter dagene tidligt, og det er ofte køligt. Medbring her en god varm trøje og eventuelt en vindjakke samt et tørklæde til halsen - særligt i vinterhalvåret er det vigtigt at have varmt tøj med til safarien morgen og aften (en hue og et par vanter anbefales).
 
Påklædningen i Zimbabwe er meget afslappet. Af fodtøj anbefaler vi, at man medbringer et par gode sko eller støvler man kan vandre i, men også et par sandaler.
 
Er du i tvivl om noget, når du skal pakke, er du naturligvis velkommen til at kontakte os.
Klima & vejrZimbabwe

Zimbabwe ligger på jordens sydlige halvkugle, og derfor er årstiderne modsatte af de danske. Sommeren er fra september til april og vinteren er fra maj til august. I sommermånederne kan temperaturen stige op til 40 grader, og i vintermånederne ligger dagtemperaturerne omkring 20-25 grader, med meget kolde nætter helt ned til omkring frysepunktet.

Regnsæsonen er sommermånederne fra november til april. I disse måneder er landskaberne mere grønne, og det er for dyrene nemmere at finde vand. Derfor er det i denne periode sværere at spotte vildtet. I vintermånederne tørrer græssletterne, og man kan ofte se store flokke af elefanter, bøfler, gnuer, zebraer og rovdyr.
 
Safari i Zimbabwe er bedst fra marts til og med oktober. Regnsæsonen er bedst for fugleinteresserede. Zambezifloden har højvande mellem februar og juli, hvor Victoria Falls vil være meget kraftfuldt. Det er her du vil opleve de største vandskyer og de flotte regnbuer over vandfaldet.
 
Tørperiode / vinter i Zimbabwe (Maj - oktober)
Zimbabwe får sjældent regn i vintermånederne, og luftfugtigheden på dette tidspunkt er meget lav. Særligt i juni, juli og august har man de kølige nætter of aftener, hvor varmt tøj kræves først og sidst på dagen. Midt på dagen vil man typisk have klart vejr og omkring 25° C.
 
I september og oktober stiger temperaturen og luftfugtigheder. Bushen er tør og åben og det er let at få øje på vildtet. De store dyr som elefanter og bøfler samles ved vandhullerne.
 
Oktober er den varmeste måned, hvor der også er høj luftfugtighed, inden regnen kommer og køler luften ned.
 
Regnperiode / sommer i Zimbabwe (November - april)
Der kan komme tidlig regn i november, men ellers vil man opleve den største mængde nedbør i december, januar og februar, hvor der også ofte være en del tordenbyger sidst på dagen.
 
I marts falder temperaturen og regnbygerne vil være mere sjældne.
 
Marts og april er nogle rigtig gode måneder for safari i Zimbabwe. Vejret er behageligt og klart, det er stadig grønt i bushen og man har de lune aftenener rundt om bålet.
 
Kilde: worldweatheronline.com
 
Vis fuld beskrivelseVis mindre
Lufttemperatur
Januar
29°
Februar
29°
Marts
29°
April
28°
Maj
26°
Juni
24°
Juli
24°
August
27°
September
31°
Oktober
32°
November
30°
December
30°
Nedbør (mm)
Januar
145
Februar
129
Marts
57
April
20
Maj
3
Juni
0
Juli
0
August
1
September
2
Oktober
21
November
56
December
127
Blixen Tours
Safaristandarder
På alle måder den eksklusive og luksuriøse rejse, og blandt det absolut bedste landet kan byde på.
 
Ønsker du det bedste af det bedste - både oplevelsesmæsssigt og kvalitetmæssigt - så skal du vælge Blixen Tours Platinum rejser.
 
Her går vi hele vejen for at tilbyde dig absolut topklasse af lodges og service, og alt bliver arrangeret og skræddersyet til lige netop dine behov og ønsker.
 
Du vil få oplevelser og luksus som ikke mange har oplevet.
 
Vis fuld beskrivelseVis mindre
Førsteklasses rejse og blandt det bedste i området med høj standard og service.
 
Ønsker du ikke at gå på kompromis med din luksus og den personlige service, så skal du vælge Blixen Tours Gold rejserne.
 
Her er det højeste standard på såvel værelser som service, og du vil blive modtaget som en helt særlig gæst.
 
Den personlige omsorg vil være i højsædet, og du vil opleve at personalet yder en helt særlig indsats for din komfort.
 
Vis fuld beskrivelseVis mindre
God standard der ligger over middel på alle kriterier - semi-luksus standard.
 
Vores Blixen Tours Silver rejser er for dem som ønsker at forkæle sig selv med ”det lille ekstra”
 
Her er der kræset for detaljerne og standarden ligger derfor over middel, af hvad man forventer på den pågældende destination.
 
Vores Silver rejser holder den standard som kendetegner Blixen Tours generelt - høj service, rene og lækre værelser, god beliggenhed og veluddannet personale.
 
Vis fuld beskrivelseVis mindre
Udmærket rejse med fin turistklasse standard, nøje udvalgt af Blixen Tours.
 
Når du rejser med Blixen Tours, vil du altid komme til en destination, som er nøje udvalgt af vores erfarne rejsekonsulenter.
 
Vi sørger for at kende vores partnere, og vi sender ikke rejsende til en lodge eller et hotel, hvor vi ikke kender standarden ned til mindste detalje.
 
En Blixen Tours Bronze rejse kan f.eks. være en safari i Botswana i mobil teltcamp - altså en rejse i den pæne ende af turistklassen.
 
Vis fuld beskrivelseVis mindre