Rejser til Mozambique

plane-icon

Flyrejsen til Mozambique tager ca. 17-24 timer afhængig af flyselskab og destination

Mozambique kan prale af at have nogle af Afrikas mest uberørte naturområder. Tag på luksusferie til jeres eget tropiske ferieparadis i det sydøstlige Afrika. 

 
En rejse til Mozambique kan byde på bl.a. autentisk befolkning og masser af muligheder for at spise fisk og skaldyr.
Mozambique er et land i fremdrift og så alligevel både eksotisk og jomfrueligt.
 
Med 2.500 kilometer uspolerede kyststrækninger og med beskyttede marinereservater og et fantastisk koralrev venter der her en wildlife oplevelse for livet. I århundrede har landet været under indflydelse af forskellige kulturer, og mange steder ses sporene fortsat fra den portugisiske kolonitid.
 
Mange rejser til Mozambique for at få en adventure oplevelse, og Blixen Tours kan skræddersy rejsen til Mozambique.
 
Om landet

Her er 2500 kilometer uspoleret kyst med marinereservater, der er oprettet for at beskytte nogle af verdens smukkeste koralrev, fugle og fiskeliv. Du vil også kunne være tæt på hvaler og delfiner. 

 
Miljøeksperter vurderer at Mozambique nok har Afrikas mest uspolerede og attraktive kyst.
 
Mange års borgerkrig ødelagde desværre en del af landets dyrebestand og havde negativ indflydelse på økonomien. Derfor udeblev turismen, men den er dog i dag vendt tilbage. Mozambique er i hastig bedring, og infrastrukturen er under opbygning.
Flyrejse & rejsetid til Mozambique

Flyrejser til Mozambique går typisk via Doha i Qatar eller Lissabon i Portugal. Alternativt - med 2 stops undervejs - fra Johannesburg i Sydafrika eller Dar es-Salaam i Tanzania.

 
Hvor lang tid tager det at flyve til Mozambique?
Rejsetiden fra Danmark til Mozambique er typiske med en samlet rejsetid på 17-24 timer - afhængig af transittid, antal flyskift og rute. De flyselskaber, der flyver til Mozambique, vi oftest benytter, er:
 
  • Qatar Airways (via Doha — flyrejse på 6 + 8,5 timer)
  • TAP (via Lissabon — flyrejse på 3,5 + 11 timer)
 
 
Kig efter skiltet med dit navn. Din private transfer holder klar.
Når du lander i Mozambique venter en repræsentant i lufthavnen for at guide dig videre til den ventende transport til hotellet. Vi gør altid vores bedste for at udvælge lokale samarbejdspartnere, der gør, at rejsen til din destination foregår så nemt og behageligt som muligt – hvor du ikke skal vente på andre gæster, køre en omvej for at sætte andre af, eller lede efter en troværdig taxa i en fremmed lufthavn midt om natten. Det eneste, du skal gøre, er at kigge efter skiltet med dit navn.
 
Privat transfer fra lufthavn til hotellet er altid inkluderet — med mindre andet er aftalt eller nævnt i tilbuddet. Transporten foregår typisk i en komfortabel minibus eller større personbil, alt efter hvor mange I er der rejser sammen. Alternativt kan transferen foregå med helikopter (mod tillæg).
 
 
Områder
Halvøen Bazaruto Archipelago byder på kilometerlange kridhvide strande med kokospalmer og azurblåt hav.
Her er eksklusive lodges med fremragende service og udsøgt mad. Især de lokale fiskeretter er i særklasse.
 
Dyk ved det fantastiske rev eller tag på sejltur i en traditionel Dhow. Tag også en tur ind til områdets største by, Vilanculos, hvor der er livlig handel og du kan købe kunsthåndværk til rimelige priser, se på spændende arkitektur i og nyde det lokale køkken på en af de hyggelige restauranter.
 
Kysten har igennem århundreder været centrum for megen handel fra Arabiske stater og Asien. I 1500-tallet blev landet koloniseret af europæerne med portugiserne i spidsen og derfor præges Mozambique af både den arabisk-afrikanske swahilikultur, den lokale afrikanske og den portugisiske kultur.
 
De to hovedsprog er swahili og portugisisk. 
 
Velkommen til en enestående og idyllisk kyst.
Fakta
Visum
Passet skal være gyldigt i mindst 6 måneder udover ophold. 
 
Ved turistrejser til Mozambique kræves der visum for danske statsborgere. Visum skal søges inden ankomst til Mozambique dog ikke tidligere end 60 dage før indrejse. Visummet ansøges hos Mozambiques ambassade i Sverige og koster cirka kr. 500,- plus porto.
 
Areal 
801.000 km2
 
Indbyggere 
20 mio.
 
Hovedstad og største by
Maputo 
 
Sprog 
Portugisisk 
 
Valuta 
Metical (MZM)
Klima og vejrMozambique

Mozambique har et varmt og tropisk klima og kan besøges året rundt. Det bedste tidspunkt at rejse Mozambique vil derfor være individuelt.

Du kan læse mere om Mozambiques’ forskellige sæsoner her.
 
 
Lufttemperatur
Januar
30°
Februar
31°
Marts
29°
April
28°
Maj
27°
Juni
25°
Juli
24°
August
26°
September
27°
Oktober
28°
November
28°
December
29°