Rejser til Mozambique

plane-icon

Flyrejsen til Mozambique tager ca. 18-24 timer afhængig af flyselskab og destination

Mozambique kan prale af at have nogle af Afrikas mest uberørte naturområder. Tag på luksusferie til jeres eget tropiske ferieparadis i det sydøstlige Afrika. 

 
En rejse til Mozambique kan byde på bl.a. autentisk befolkning og masser af muligheder for at spise fisk og skaldyr.
Mozambique er et land i fremdrift og så alligevel både eksotisk og jomfrueligt.
 
Med 2.500 kilometer uspolerede kyststrækninger og med beskyttede marinereservater og et fantastisk koralrev venter der her en wildlife oplevelse for livet. I århundrede har landet været under indflydelse af forskellige kulturer, og mange steder ses sporene fortsat fra den portugisiske kolonitid.
 
Mange rejser til Mozambique for at få en adventure oplevelse, og Blixen Tours kan skræddersy rejsen til Mozambique.
Om landet

Her er 2500 kilometer uspoleret kyst med marinereservater, der er oprettet for at beskytte nogle af verdens smukkeste koralrev, fugle og fiskeliv. Du vil også kunne være tæt på hvaler og delfiner. 

Miljøeksperter vurderer at Mozambique nok har Afrikas mest uspolerede og attraktive kyst.
 
Mange års borgerkrig ødelagde desværre en del af landets dyrebestand og havde negativ indflydelse på økonomien. Derfor udeblev turismen, men den er dog i dag vendt tilbage. Mozambique er i hastig bedring, og infrastrukturen er under opbygning.
 
 
Vejen hertil

Rejser til Mozambique går typisk via Johannesborg i Sydafrika eller Nairobi i Kenya.

Herfra flyver bl.a. South African Airways, Precision Air, Kenya Airways og TAP.
 
Flyrejsen tager typisk 18-24 timer afhængig af flyselskab og destination
 
 
Områder
Halvøen Bazaruto Archipelago byder på kilometerlange kridhvide strande med kokospalmer og azurblåt hav.
Her er eksklusive lodges med fremragende service og udsøgt mad. Især de lokale fiskeretter er i særklasse.
 
Dyk ved det fantastiske rev eller tag på sejltur i en traditionel Dhow. Tag også en tur ind til områdets største by, Vilanculos, hvor der er livlig handel og du kan købe kunsthåndværk til rimelige priser, se på spændende arkitektur i og nyde det lokale køkken på en af de hyggelige restauranter.
Kysten har igennem århundreder været centrum for megen handel fra Arabiske stater og Asien. I 1500-tallet blev landet koloniseret af europæerne med portugiserne i spidsen og derfor præges Mozambique af både den arabisk-afrikanske swahilikultur, den lokale afrikanske og den portugisiske kultur.
 
De to hovedsprog er swahili og portugisisk. 
 
Velkommen til en enestående og idyllisk kyst.
Fakta
Visum
Passet skal være gyldigt i mindst 6 måneder udover ophold. 
 
Ved turistrejser til Mozambique kræves der visum for danske statsborgere. Visum skal søges inden ankomst til Mozambique dog ikke tidligere end 60 dage før indrejse. Visummet ansøges hos Mozambiques ambassade i Sverige og koster cirka kr. 500,- plus porto.
 
Areal 
801.000 km2
 
Indbyggere 
20 mio.
Indbyggere 
20 mio.
 
Hovedstad og største by
Maputo 
 
Sprog 
Portugisisk 
 
Valuta 
Metical (MZM)
Klima og vejrMozambique

Herunder finder du en beskrivelse af klimaet i Mozambique og hvornår er det bedste rejsetidspunkt til Mozambique.

Ingen kan forudsige vejret – slet ikke nu hvor vejret i Afrika bliver mere og mere uforudsigeligt, sandsynligvis på grund af den globale opvarmning, og vi pludseligt ser regnbyger i ørkenen og omfattende tørke, når det burde regne. Derfor giver denne beskrivelse udelukkende et generelt overblik over vejret og klimaet i Mozambique hen over året.
 
Mozambiques kystlinje strækker sig over næsten 2.000 km, dækker breddegrader fra omkring 11° til 27° syd og har en tropisk havstrøm, der løber fra nord til syd i hele dens længde året rundt. På trods af at Mozambique dækker over flere breddegrader, så følger hele landet mere eller mindre den samme vejrtype, som er typisk for det sydlige Afrika. Her falder størstedelen af regnen mellem december og marts – dog varer regnen nogle få uger længere i den nordlige del end den sydlige. I denne periode kan luftfugtigheden være meget høj, hvilket kan føles ubehageligt.
 
Størstedelen af den nedbør, der falder i Mozambique, kommer med sydøstpassaten, og kigger man på et verdenskort, så vil man opdage, at landet faktisk ligger i læ af Madagaskar. Det giver Mozambique både en ret lav årlig mængde nedbør og samtidig en rigtig god beskyttelse mod de tropiske storme og lejlighedsvise cykloner, som bevæger sig i retning af landet i denne periode.
 
I april og maj stilner regnen af, solen kommer frem og luftfugtigheden falder. Det gode vejr spreder sig gradvist fra syd til nord.
 
Perioden fra juni til oktober er for de fleste det bedste tidspunkt at rejse til Mozambique. Som oftest er det perfekt tropisk vejr; skyfrit, masser af sol og næsten ingen regn. Men faktisk er juni, juli og august de køligste måneder i Mozambique. Så selvom dagtemperaturen nemt kommer over 30 °C, så kan du få brug for et let tæppe til om natten.
 
I september og oktober er det fortsat tørt. Dagtemperaturen stiger, mens det stadig bliver ret køligt om natten.
 
Vejret i november måned er sværere at forudsige. Selvom de fleste dage fortsat er solrige og varme, så kan det også være tidspunktet for de første regnbyger. Regnen kommer generelt tidligere i den nordlige del af landet end i den sydlige.
 
Nedenstående skal blot ses som en vejledende klimastatistik. Vil vil gerne gøre opmærksom på, at de seneste år har vist at der kan være store udsving i vejret fra år til år.
Tallene er baseret på gennemsnittet fra årene - 2012-2018 (Vilanculos, Mozambique). Kilde: worldweatheronline.com
 
Vis fuld beskrivelseMindre beskrivelse
Lufttemperatur
Januar
30°
Februar
31°
Marts
29°
April
28°
Maj
27°
Juni
25°
Juli
24°
August
26°
September
27°
Oktober
28°
November
28°
December
29°
Vandtemperatur
Januar
26°
Februar
27°
Marts
27°
April
26°
Maj
25°
Juni
24°
Juli
23°
August
22°
September
23°
Oktober
24°
November
25°
December
25°
Nedbør (mm)
Januar
193
Februar
157
Marts
90
April
56
Maj
40
Juni
17
Juli
34
August
12
September
18
Oktober
29
November
50
December
84