Kenya rejser & safari

plane-icon

Rejsetiden til Kenya er 11-16 timer afhængig af flyselskab og destination i Kenya

Safarirejser til Kenya er et sandt overflødighedshorn af store oplevelser. Kenya er det klassiske safariland hvor du kan opleve de store migrations i Masai-Mara og Lake Nakuru med de kæmpe flokke af flamingoer.

 
En Kenya safari byder på oplevelser og naturscenerier, som leder tankerne tilbage til Karen Blixens romantiske eventyr.
 
Kenya er et af de lande, som opfylder forestillingen om den klassiske safarirejse i Afrika. Det er her, I genkender den åbne gule savanne med de karakteristiske flade akacietræer. Det er også her, I oplever de enorme flokke af gnuer og zebraer på vandring, legesyge elefanter og elegante impalaer i konstant bevægelse. Kenya er landet, hvor man undres og begejstres over nationalparkernes forskelligheder. Én park er kendt for lyserøde flamingoer i tusindvis, en anden for sin betagende udsigt til Afrikas højeste bjerg. Men de har alle det til fælles, at de indeholder enorme mængder af dyr. 
 
Rejser til Kenya er mere end bare vilde dyr
Kenya er også et safariland med en spændende historie og der hvor de stolte og farverige masai stammer hører hjemme. På en safari i Kenya kan du opleve de lokale stammer som lever på samme måde som de har gjort i mange generationer, samt ikke mindst deres livsglæde og stolthed. Efter jeres safari rejse i Kenya kan I vælge at fordøje de mange indtryk ved landets smukke kyst. Mombasakysten tilbyder hoteller i forskellige prisklasser, og fælles for dem alle er en perfekt beliggenhed ved det azurblå hav.
 
En Kenya safari efter jeres ønsker
Efter safarirejsen i Kenya kan I vælge at nyde solen og vandet ved Mombasakysten, hvor I også kan opleve kenyas byliv. For dem, der ønsker en mere intim og eksklusiv oplevelse end den ved Kenyas kyst, anbefaler vi den uspolerede paradisø Mnemba Island, men badeferien kan også gå til Zanzibar, Mauritius eller Seychellerne. Din Kenya safari kan også forlænges med nogle dages stop i Dubai, hvor en helt anden og moderne verden åbner sig for én. 
 
Fuld beskrivelseLæs mindre
Om landet

På en safari rejse til Kenya vil du kunne genkende den åbne gule savanne med de karakteristiske flade akacietræer. Det er her du møder naturscenerier som man ellers kun ser på TV og som leder tankerne tilbage til Karen Blixens fortællinger.

 
De mange national parker i Kenya er meget forskellige, og kan give en bred palette af oplevelser i meget varieret natur.
 
En safari rejse til Kenya vil udover den enorme åbne savanne kunne byde på den klassiske mopani bush, dramatiske bjerge og store frodige floder. Naturen og vildtet i Kenya er et stort aktiv for landet, og de har forstået at forvalte deres naturskat på en måde, så den går hånd i hånd med de safari rejsende.
 
Kenya lægger kærligt men bestemt sin snabel om livet på dig. Du gribes af elefanter, giraffer og løver på hjemmebane og af snedækkede bjerge, glimtende gletschere, golde ørkener, tørre savanner, frugtbare søområder, tætte urskove og udslukte vulkaner.
 
Toppen af det majestætiske Mount Kenya knejser fem kilometer over endeløse græssletter og får dig til at føle dig meget lille; og så har vi endda ikke nævnt nomaderne, de farverige krigere og de lange hvide sandstrande ved det krystalklare Indiske Ocean. 
 
Kenya giver dig en oplevelse for livet, uanset om du vælger at bo under teltdug eller på hoteller af international standard.
Flyrejse & rejsetid til Kenya

Der går ikke fly direkte til Kenya fra Danmark, men du kan flyve til hovedstaden Nairobi via blandt andet Amsterdam, Frankfurt og Paris på godt otte timer. Fra Nairobi er der direkte fly til en række afrikanske lande.

 
Hvor lang tid tager det at flyve til Kenya?
Flyrejsen til Kenya er typisk med en samlet rejsetid på ca. 11-16 timer afhængig af ruten. De flyselskaber vi fx benytter, er:
 
  • Emirates (via Dubai — flyrejse på 6 + 5 timer)
  • Qatar Airways (via Doha — flyrejse på 6 + 6 timer)
  • Air France (via Paris — flyrejse på 2 + 8 timer)
  • KLM (via Amsterdam — flyrejse på 1,5 + 8 timer)
  • Kenya Airways (via Paris — flyrejse på 2 + 8 timer)
  • Lufthansa (via Frankfurt — flyrejse på 1,5 + 8 timer)
  • Turkish Airlines (via Istanbul — flyrejse på 3,5 + 7 timer)
 
Transport videre i Kenya
Det er også let at komme rundt i Kenya med fly, og det er ofte billigere over de lange afstande. Der er mange daglige afgange mellem Nairobi - Mombasa og Nairobi - Zanzibar, og man finder let en flyrute til landets andre knudepunkter.
 
Du kan også tage Madaraka Express med Kenya Railways’ berømte jernbane fra Mombasa til Nairobi og videre til Victoriasøen.
 
Desuden er der private landingsbaner ved mange safari lodges, nationalparkerne og andre turiststeder. Vær forberedt på, at turene ofte foregår i små propelfly, og at landingsbanerne som regel ikke er asfalterede.
 
 
Områder & parker
Samburu Game Reserve
Godt 325 km fra Nairobi, i det tørre nordlige Kenya, ligger det 165 km² store Samburu-reservat. Reservatet ligger på en lavaslette med stejle slugter og bløde bakker. Den centrale nerve i reservatet er Ewaso Ngiro-floden, der snor sig igennem landskabet. På begge sider af floden er der et galleri af grønt bestående af bl.a. paraplyakacier og doumpalmer, der tiltrækker en sværm af fugleliv. 
 
I dette område findes også nogle af Kenyas mere sjældne dyrearter, såsom girafgazellen,
Grevy’s zebra, netgiraffen, oryxantilopen og somalistrudsen.
 
Buffalo Springs Game Reserve Buffalo Springs falder sammen med Samburu i syd og er mere eller mindre en forlængelse af
parken med de samme omgivelser. Som navnet antyder, er den største vandåre dog udspringet fra en kilde, der tiltrækker vildt fra nær og fjern. Reservatets grænse mod nord er Ewaso Ngiro-floden. Flere farverige lokale stammer bor i området, og der er mulighed for at aflægge dem et besøg.
 
Samburustammerne er nært beslægtede med Masaierne.
 
Shaba Game Reserve 
Shaba Game Reserve Med sit uspolerede vildnis i halvørkenen ligger Shaba Game Reserve som en del af Samburu og Buffalo Springs Nationalreservatet, kun adskilt fra hinanden af Kenya- Etiopien motorvejen, en støvet og hullet grusvej.
 
Reservatet dækker et areal på omkring 239 km² og bliver ikke besøgt af så mange turister som de fleste andre parker i Kenya, til trods for den spektakulære og enestående natur. Omgivelserne er smukke og udgøres af dramatiske bjerge og Ewaso Ngiro-floden.  er rigt på et storslået fugleliv samt andet vildt. Et meget anderledes stykke.
 
Masai Mara Game Reserve Masai Mara ligger godt seks-syv timers kørsel (270 km) sydvest for Nairobi. Reservatet er på 1.510 km² og ligger i 1.500-2.000 meters højde, hvilket betyder, at klimaet generelt er meget behageligt. Reservatet er mod syd forbundet med Serengetisletten i Tanzania og er Kenyas mest kendte. Fra omkring juli til oktober måned kan man opleve verdens største vidunder inden for dyreverdenen, ”The Migration”, hvor op mod to millioner hovdyr vandrer fra Serengeti i Tanzania til Masai Mara i Kenya. 
 
Masai Mara består af fantastiske naturscenerier, kuperede sletter, bakker og mindre skovområder, godt forsynet med vand fra Marafloden, som løber igennem parken fra nord til syd. Her er en rigdom af vilde dyr og ikke mindst af de store katte – løver, geparder og leoparder. I Marafloden er der masser af krokodiller og bassiner med flodheste, men området byder også på et betagende fugleliv samt det spændende Masai-folk, der også kan besøges. 
 
Amboseli Nationalpark
På grænsen til Tanzania ved foden af Afrikas højeste bjerg Kilimanjaro ligger Amboseli Nationalpark. Spørger man de lokale kenyanere, er Amboseli Nationalpark deres foretrukne, og det er ikke uden grund. Parken er 392 km² og ligger godt fire timers kørsel fra Nairobi. Området er åben savanne og akaciekrat, og dyrene står som silhuetter foran det majestætiske bjerg. Omtrent midt i parken er der flere sumpområder, og det er her, den største koncentration af vilde dyr opleves. 
 
Amboseli er specielt kendt for store flokke af elefanter og et utrolig rigt fugleliv, men der er også meget andet vildt, såsom bøfler, løver, geparder, zebraer, gnuer, gazeller og giraffer. 
 
Tsavo Nationalpark
Kenyas ældste og største nationalpark dækker et areal på mere end 20.000 km², hvilket gør den cirka halvt så stor som Danmark. Parken ligger omtrent midt imellem Mombasa og Nairobi. Tsavo er delt op af Mombasa- Nairobi landevejen i en østlig og en vestlig del.
 
Den østlige del byder på fladt landskab med typisk savanne, mens den vestlige del er mere bakket. I den vestlige del ligger desuden Mzima Springs, en underjordisk kilde, hvor 10-20 millioner liter vand dagligt bobler frem og danner en naturlig jacuzzi for flodheste og krokodiller. I området findes ligeledes et reservat for det truede sorte næsehorn. 
 
Tsavo er kendt for en stor vildtbestand, den største bestand af elefanter i Kenya samt et enestående fugleliv. 
 
Rift Valley
Rift Valley – Den Afrikanske Gravsænkning, verdens længste kløft, løber over mere end 6.000 km fra Mellemøsten til Mozambique. I Kenya finder man i Rift Valley en perlerække af ferskvands- og sodasøer. Søerne tiltrækker et væld af fugle, hvor Lake Naivasha, Lake Elementaita og Lake Nakuru, beliggende godt 2-2½ times kørsel fra Nairobi, er de mest besøgte på safarirejsen.
 
Området er et paradis for fugleinteresserede, fordi søerne tiltrækker et enormt antal fugle – både fastboende og trækfugle. Lake Nakuru er en lavvandet sodasø. Søen ligger i Lake Nakuru Nationalpark omkranset af græssavanne, gulbarkede akacietræer og skov. Søen er verdenskendt for at huse tusindvis af flamingoer, hvilket er et fantastisk syn.
 
Ud over det imponerende fugleliv i parken er her bøfler, leoparder, giraffer og ikke mindst gode chancer for at se næsehorn. Lake Elementaita, der ligger godt en halv times kørsel fra Lake Nakuru, er også en sodasø, med ideelle leveforhold for flamingoer og andre fugle. Her er mulighed for vandre- og rideture. Lake Naivasha er en af ferskvandssøerne i Rift Valley. 
 
Stedet er et af de bedste områder at se fugle, der bl.a. kan opleves på en vandretur eller på en sejltur. Søen huser også flodheste, og her er mulighed for at fiske. I søens østlige ende ligger Cresent Island, der er et privatreservat. Det er populært at sejle til øen for at vandre en tur med gode muligheder for at møde antiloper, giraffer og zebraer.
 
Mount Kenya Nationalpark
Omkring 180 km nord for Nairobi i det centrale højland ligger Mount Kenya, der med sine 5.199 meter er Kenyas højeste og Afrikas næsthøjeste bjerg. Med de snedækkede tinder er det en stor kontrast til de omkringliggende tørre græssletter. Fra en højde af 2.200 meter og op er bjerget udlagt til en nationalpark på i alt godt 715 km².
 
Den første del af bjerget er urskov, som højere oppe afløses af bambusskov, og øverst er det alpin lynghede. I urskoven er der en stor vildtrigdom af bl.a. elefanter, bøfler og antiloper, og i området ligger et af de kendte trætophoteller med udsigt til et vandhul, der døgnet rundt tiltrækker skovens dyr.
 
Ud over safarioplevelserne fra trætophotellet byder området på forskellige vandreture. 
 
Aberdare
Aberdare er en smuk bjergkæde i Kenyas centrale højland. Størstedelen af området ligger i en højde på omkring 3.000 meter. I hjertet af disse bjerge ligger Aberdare Nationalpark med meget tæt skovvækst, vandløb og vandfald. Pga. den tætte skovvækst er det svært at se dyrene på en safarikørsel, men som ved Mount Kenya er det muligt at bo på et trætophotel, beliggende ved et vandhul, hvor dyrene kommer for at drikke.
 
Blandt dyrene i Aberdare er elefanter, bøfler, næsehorn og Colobusaber.
 
Mombasakysten
De kilometerlange kridhvide strande med eksotiske kokospalmer og det krystalklare Indiske Ocean er fortræffeligt at kombinere med en safari. På kysten findes alt fra det simple strandhotel til det luksuriøse med spændende restauranter og de traditionelle ”Dhow” sejlskibe. 
 
Lamu
Lamu er en lille, eksotisk ø, der ligger ud for Kenyas Nord-østkyst. Der er ingen biler på øen, og det er et sted, hvor tingene tager den tid, ting nu engang tager. Lamu by er den ældste by i Kenya, der stadig er beboet, og husene er rustikke og stråtækte. Her er både lodges og kilometervis af hvide sandstrande. Et perfekt sted at koble fra, helt og aldeles.
Fakta
Areal
582.646 kvadratkilometer.
 
Befolkning
30 millioner indbyggere. Heraf cirka 2.1 millioner i hovedstaden Nairobi.
 
Drikkepenge
I Kenya er drikkepenge meget udbredt. Selvom service typisk er inkluderet, forventes det at man lægger ca. 10% oven i beløbet.
 
På safarirejsen giver man drikkepenge til den lokale chauffør/guide, dog normalt først når safarirejsen slutter. Det er naturligvis frit for hvor meget man betaler, men har man været tilfreds med servicen, er beløbet normalt imellem USD 5-15 per person per dag.
Bemærk: Visse safarioperatører anbefaler USD 20 per dag til chauffør/guide, men vi vil gerne understrege at beløbet er helt og aldeles op til én selv.
 
Rejser man en gruppe sammen kan man evt. give den danske guide pengene, så han/hun kan fordele dem. Kuffertbærere på hoteller giver man typisk 50-100 Schilling eller 1 USD per taske.
På restauranter runder man op med ca. 10 %. Til taxichauffører betaler man ca. 5-10 %.
 
Sørg altid for at have mindre sedler 50-100 KSh ved hånden til drikkepenge.
 
Man bliver på rejsen i Kenya ofte spurgt af lokalbefolkningen, om man har en T-shirt, sko eller en kuglepen man kan undvære eller evt. bytte med en lille souvenir. Har man en ekstra kuglepen, blok, tøj eller sko man ikke længere bruger, bliver de fleste kenyanere utroligt glade for at overtage dette. Kvaliteten på vores tøj og sko er som regel væsentlig bedre, end de varer man
kan købe i Kenya.
 
Internet
Internet og WiFi findes på de fleste hoteller, specielt i Nairobi og på Mombasakysten. I de større byer er der også internet, og i national parkerne er der også ofte internetforbindelse på hoteller/lodges, dog er hastigheden meget langsom og adgangen kan være dyr.
 
Sprog
De officielle sprog i Kenya er swahili og engelsk, men der er tales også mange lokale sprog og dialekter hvoraf nogle af de mest udbredte er kikuyu, masai og samburu. De fleste kenyanere der arbejder i turistområderne forstår og taler engelsk og man oplever som regel ikke de store vanskeligheder med at gøre sig forståelig.
 
Religion
Alverdens trosretninger trives side om side i Kenya. 40 procent er protestanter, 30 procent er muslimer, og 22 procent er katolikker.
 
Valuta
Den officielle møntsort i Kenya er Kenya Schilling. Forkortelsen af Kenya Schilling er enten KSh eller man bruger /= efter beløbet eks. 500/=. Der findes følgende sedler: 50, 100, 200, 500 og 1000 shilling. Af mønter findes 5, 10, og 20 cent (der går 100 cent til 1 schilling). Det er en god ide altid at have 50 og 100 shillings med sig til eks. drikkepenge.
 
Rejsende til Kenya kan veksle fra fremmed valuta til Schilling i banker, bureau de change og autoriserede hoteller. Det er lettest at veksle USD eller Euro. Også mange forretninger og hoteller accepterer USD som betaling. Det er nemt at veksle kontanter i Nairobi eller Mombasa lufthavn og kursen er rimelig. Der er i Kenya ingen begrænsning for hvor meget fremmed valuta, der må indføres. Medbringes USD sedler må disse ikke være ældre end fra 2003. Det er ulovligt at veksle ”sort” i Kenya.
 
Vaccinationer
Der kræves ingen vaccinationer for at komme ind i Kenya. Men vi råder dig til at tale med din egen læge om en forebyggende malariakur en uge før afrejsen samt en vaccination mod stivkrampe.
Visum

Indrejsekrav til Kenya for danske statsborgere

Per 4. januar 2024 skal der for danske statsborgere, ikke længere ansøges om visum ved rejse til Kenya. Det kræves i stedet at der skal udfyldes en Electronic Travel Authorisation (eTA) for både børn og voksne. 
 
eTA skal søges inden afrejse fra Danmark, tidligst 3 måneder før afrejse og koster cirka USD 34,- per person.
 
Godkendelse tager min. 3 arbejdsdage du vil modtage en mail når ansøgningen er godkendt.
 
Link til ansøgning om eTA: http://www.etakenya.go.ke
 
 
 
 
Status på ansøgningen, kan tjekkes på ovenstående link ved at klikke på "Check your apllication", eTA reference nummer skal indtastes.
 
Har du ikke dansk statsborgerskab skal du være opmærksom på, at der kan være andre forhold der gør sig gældende. Det er i dette tilfælde dit eget ansvar.
Safari og golf
Safari 
Begrebet ”safari” blev født i Kenya, og det er ikke tilfældigt. Landets varierede dyreliv og landskaber byder på fantastiske oplevelser, og siden de første storvildtsjægere har Kenya haft turisme uafbrudt. Derfor finder du både transportmidler og indkvartering efter din smag.    
 
Jagt er forbudt i Kenya af hensyn til det skrøbelige dyreliv, så du bør i stedet bevæbne dig med et kamera, et åbent sind og et vækkeur.    
 
Der er nemlig meget at se, og vi tager oftest af sted fra tidligt om morgenen til sidst på eftermiddagen, hvor dyrene er mest aktive. 
 
Guiden er god til at spotte vildtet og fortælle om det, så du får en masse viden på en underholdende måde. 
 
Golf 
Golf er den hurtigst voksende sport i Danmark, og Kenya er lidt af et golf-paradis. Kenya er en tidligere britisk koloni, og kolonimagten har anlagt masser af golfbaner med det grønne, grønne græs. 
 
På grund af den lange, stolte tradition er standarden generelt meget høj, og de kenyanske fairways er velplejede. Greenfees er klart billigere end i Danmark, og du skal ikke blive overrasket, hvis du oven i en god sportsoplevelse får glimt af aber, antiloper og eksotiske fugle. Kontakt Blixen Tours, hvis du ønsker vores hjælp til at spille golf i Kenya. 
Vejr & klimaKenya

Vejret i Kenya er tropisk ved kysten, tempereret i højlandet og subtropisk i resten af Kenya. Kenya er for tæt på ækvator for at man vil opleve en rigtig vinter og sommer. Årstiderne adskilles i stedet af regn- og tørperiode.

Læs mere om Kenyas vejr måned for måned.
 
Lufttemperatur
Januar
25°
Februar
26°
Marts
25°
April
24°
Maj
23°
Juni
22°
Juli
21°
August
21°
September
24°
Oktober
25°
November
25°
December
25°
Artikler om Kenya
Blixen Tours
Safaristandarder
På alle måder den eksklusive og luksuriøse rejse, og blandt det absolut bedste landet kan byde på.
 
Ønsker du det bedste af det bedste - både oplevelsesmæsssigt og kvalitetmæssigt - så skal du vælge Blixen Tours Platinum rejser.
 
Her går vi hele vejen for at tilbyde dig absolut topklasse af lodges og service, og alt bliver arrangeret og skræddersyet til lige netop dine behov og ønsker.
 
Du vil få oplevelser og luksus som ikke mange har oplevet.
 
Vis fuld beskrivelseVis mindre
Førsteklasses rejse og blandt det bedste i området med høj standard og service.
 
Ønsker du ikke at gå på kompromis med din luksus og den personlige service, så skal du vælge Blixen Tours Gold rejserne.
 
Her er det højeste standard på såvel værelser som service, og du vil blive modtaget som en helt særlig gæst.
 
Den personlige omsorg vil være i højsædet, og du vil opleve at personalet yder en helt særlig indsats for din komfort.
 
Vis fuld beskrivelseVis mindre
God standard der ligger over middel på alle kriterier - semi-luksus standard.
 
Vores Blixen Tours Silver rejser er for dem som ønsker at forkæle sig selv med ”det lille ekstra”
 
Her er der kræset for detaljerne og standarden ligger derfor over middel, af hvad man forventer på den pågældende destination.
 
Vores Silver rejser holder den standard som kendetegner Blixen Tours generelt - høj service, rene og lækre værelser, god beliggenhed og veluddannet personale.
 
Vis fuld beskrivelseVis mindre
Udmærket rejse med fin turistklasse standard, nøje udvalgt af Blixen Tours.
 
Når du rejser med Blixen Tours, vil du altid komme til en destination, som er nøje udvalgt af vores erfarne rejsekonsulenter.
 
Vi sørger for at kende vores partnere, og vi sender ikke rejsende til en lodge eller et hotel, hvor vi ikke kender standarden ned til mindste detalje.
 
En Blixen Tours Bronze rejse kan f.eks. være en safari i Botswana i mobil teltcamp - altså en rejse i den pæne ende af turistklassen.
 
Vis fuld beskrivelseVis mindre