Rundrejse beskrivelse Laikipia & Masai Mara

To af Kenyas smukkeste og mest intense naturområder. Vildmarkssafari i Laikipia-regionen og det spektakulære dyreliv i Masai Mara.

To af Kenyas smukkeste og mest intense naturområder. Vildmarkssafari i Laikipia-regionen og det spektakulære dyreliv i Masai Mara.

Der findes ikke mange steder i det centrale Kenya, hvor du får mulighed for at kombinere god safari med et utal af naturaktiviteter. På Loisaba Tented Camp og Star Beds kan du dette og meget mere. Her kan du opleve et fremragende dyreliv - inklusiv de mindre sete og sjældne arter som vilde hunde, Grevys zebraer, kudu og oryx.
 
I Masai Mara venter de helt store safarioplevelser og Big 5 dyrene. Et område kendt for sin åbne savanne med de karakteristiske flade akacietrærer. Her bor I på Elewana Elephant Pepper Camp, beliggende i det nordlige private reservat af Masai Mara, hvor I får en stor naturoplevelse og et helt fantastisk dyreliv. Her er mere vildt, og meget færre besøgende.
 
Dette rejseforslag kan ændres og skræddersyes lige efter jeres ønsker. Mulighed for afrejse alle dage, året rundt.
Rejsebeskrivelse Laikipia & Masai Mara Fuld beskrivelse
Ophold Lokation Indkvartering
Dag 1
Ankomst i Nairobi — videre til Laikipia
Karen Gables, Nairobi
Karen Gables. Nairobi
Ved ankomst i Nairobi bliver I mødt af en repræsentant fra Blixen Tours partner i Kenya. Efter at indrejseformaliteterne er ordnet bliver I mødt af jeres chauffør-guide.
 
Denne første dag i Kenya er dedikeret til at opdage Nairobi. Programmet kan bestå, udover obligatorisk guidet tur på Karen Blixen Museum, af et besøg på Kazuri Beads, hvor 350, hovedsageligt tidligere arbejdsløse kvinder, laver forskellige smykker af keramikperler - et yderst fascinerende spændende og inspirerende projekt. Har I andre ønsker, kan dagen planlægges herefter.
 
I løbet af dagen er der frokost i Karen Coffee Garden og indkvarteringen er på det dejlige boutiquehotel Karen Gables i Nairobi.
 
Overnatning
Karen Gables, Nairobi
Måltider
Frokost i Karen Coffee Garden, morgenmad på Karen Gables
Transport
Inkl. privat chauffør-guide i Nairobi
Dag 2
Nairobi — videre til Laikipia
Loisaba Tented Camp
Loisaba Tented Camp
Efter en skøn morgenmad på Karen Gables, tjekker I ud og bliver kørt til Wilson lufthavn, hvorfra I flyver til Loisaba Airstrip. Flyturen tager ca. 1 times tid, men allerede fra flyveren starter jeres safari eventyr, da I ikke flyver højere end at I har mulighed for at spotte nogle af de store dyr fra luften.
 
Ved ankomst til Loisaba Airstrip bliver I mødt af en repræsentant fra Loisaba Campen, som byder jer velkommen i deres velkomstcenter. Mens I nyder en tiltrængt forfriskning (og en kold klud) hører I lidt om de projekter de sammenarbejder om i området for at beskytte dyrene mod krybskytteri. Loisba Campen påtager sig et stort ansvar for at informere og uddanne de lokale i samfundet, turister, regeringen og de forskellige organisationer omkring vigtigheden i bevaringen af området samt de truede dyrearter.
 
I køres herefter mod campen, en køretur på ca. 20 minutter. Ser I vildt undervejs på turen kan det tage længere tid.
 
Med den mest betagende udsigt til Mount Kenya ligger Loisaba Tented Camp, højt oppe på kanten af ​en lille bjergskråning. Alle teltene, samt hovedbygningen, har panoramaudsigt over sletten og til det lille vandhul nedenfor bakken. Fra den vidstrakte udsigt fra sin veranda eller campens fællesområde, kan man, i ro og mag, nyde alle dyrene der kommer for at drikke.
 
Efter check-in og en god frokost er det allerede i eftermiddag tid til jeres første safari. Denne afsluttes inden mørkets frembrud, og I er tilbage på campen inden aftensmaden.
 
Overnatning
Loisaba Tented Camp
Måltider
All Inclusive
Transport
Transfer & safari-fly til Loisaba Airstrip - ca. 1 times flyvning.
Dag 3
Laikipia
Loisaba Tented Camp
Loisaba Tented Camp
Loisaba Tented Camp og Starbed er en del af The Nature Conservancy. De indgår derfor i et større økosystem med afvekslende landskaber, og hvor man finder ”Big5” samt verdens største bestand af de smukke Grevy´s Zebraer, vilde hunde og en række andre sjældne arter. Desuden er her nogle af de største bestande af både sorte og hvide næsehorn i Kenya, masser af rovdyr og store elefantflokke.
 
Der er typisk safrikørsel morgen og aften, hvor der er mest aktivitet, dog kan fx geparder godt jage midt på dagen.
 
Ønsker I en mere eventyrlysten safari tilbyder campen sine gæster flere forskellige aktiviteter, så som: bush walks, ridning, kamelridning, fiskeri, mountainbike, besøg til en Samburu landsby eller se hvordan de på campen arbejder med sniffer hunde (sporhunde) i bekæmpelse mod krybskyttere.
 
Overnatning
Loisaba Tented Camp
Måltider
All Inclusive
Dag 4
Laikipia
Loisaba Star Beds
Loisaba Star Beds
Forestil dig at falde i søvn under den afrikanske stjernehimmel mens du lytter til ekko af brøl og lyde fra vilde dyr omkring dig. Dette er præcis, den oplevelse du får ved Loisaba Starbeds.
 
Efter en spændende dag med safari i form af game drive i Land Rovers, til hest eller til fods, venter der i dag en helt unik oplevelse. I har jeres sidste nat i Laikipia på Loisaba Starbeds. Her sover I i en håndlavet himmelseng på hjul, som hver aften rulles ud på en træplatform, hvor I sover under den endeløse stjernehimmel.
 
Værelserne ligger alle fordelt ud på en bjergskråning, og næste morgen vågner I op til den mest fantastiske udsigt, bl.a. til Kiboko vandhuldet i det fjerne, hvor flere dyr kommer for at drikke, samt hjemsted for en lille flodhestefamilie.
 
Overnatning
Loisaba Star Beds
Måltider
All Inclusive
Dag 5
Laikipia — Masai Mara
Elephant Pepper Camp
Honeymoon Tent — Elephant Pepper Camp
Efter en mindeværdig nat under den afrikanske stjernehimmel vågner I op til en smuk udsigt over området, måske kan I fra jeres seng opleve dyrene i området, flodhestene der er tilbage i deres vandhul efter at have været oppe hele natten for at græsse.
Morgenmaden bliver serveret i det hyggelige fællesområde, hvorefter I vil blive hentet for at køre til air strippen.
 
Safarieventyret fortsætter i intet mindre end Masai Mara.
 
I flyver via Nairobi til Mara North, hvor I bliver mødt af en repræsentant fra Elephant Pepper Camp, som ligger i det eksklusive Mara North Conservancy. Området er nabo til de nationale reservater og har dermed de samme dyr som der. Forskellen her er, at de kun få camps der er i Mara North, må køre her og der må højest være 5 safaribiler samme sted ad gangen. Mara-Serengeti økosystemet er større end Danmark og huser klodens største koncentrationer af store dyr.
 
Om eftermiddagen er I fremme i Masai Mara, hvor I de næste par dage skal opleve safari i reservatet. Og allerede i dag vil I have jeres første eftermiddags safari.
 
Overnatning
Elephant Pepper Camp
Måltider
All Inclusive
Dag 6
Masai Mara
Elephant Pepper Camp
Elephant Pepper Camp
Under jeres ophold i Elephant Pepper Camp vil der typisk køres safari i de tidlige morgentimer og i de sene eftermiddagstimer, hvor dyrene er mest aktive.
Hvis man kører tidligt ud, vil de store katte være nogle af dem der aktive og der er god grund til at filmhold gerne vil filme her. Ikke langt fra lejren ligger Leopard Gorge hvor bl.a. BBC filmer Big Cat Diaries om bl.a. leoparder.
 
Masai Mara byder på storslåede udsigtspunkter, som panorama af den åbne savanne, kuperede landskaber og mindre skovområder, godt forsynet med vand fra Mara floden.
 
Alle de klassiske savannedyr forekommer, heriblandt "Big 5" som de tidlige storvildtjægere anså som de 5 farligste. Er man her i perioden aug.-okt. er der en god chance for at få klodens mest spektakulære dyrevandring at se, nemlig de titusindvis af gnuer, zebraer og en række antiloper der søger efter græs. De skal bl.a. krydse floder, hvor meget store krokodiller ligger på lur, ligesom verdens største koncentration af rovdyr gør sit indhug. I campen er der lejrbål, stjernehimmel og helt sikkert nogle gode historier.
 
Overnatning
Elephant Pepper Camp
Måltider
All Inclusive
Dag 7
Masai Mara
Elephant Pepper Camp
Elephant Pepper Camp
I har også mulighed for at kører til den Nationale del af reservatet, hvor I kan opleve andre smukke landskaber og se en masser dyr. Har I en interesse for fugle, findes her ca. 450 arter i alle farver og størrelser.
 
Der også mulighed for at besøge en masailandsby og en skole, samt ”walking safari” og natsafari. Af anderledes oplevelser kan der også arrangeres ”bushbreakfast” og ”bushdinner” – morgen og aftensmad på savannen.
 
Noget I helt sikkert ikke skal snyde jer selv for, er en sundowner. Når solen begynder at gå ned og farve alt i en gylden orange farve, nyder I en drink, mens I betragter den smukke solnedgang. Når mørket er faldet på og nattehimlen er overstrøget af millioner af stjerner, kører I hjemad og oplever savannens liv om natten. Det er en helt unik oplevelse.
 
Overnatning
Elephant Pepper Camp
Måltider
All Inclusive
Dag 8
Kenya — Danmark
Hjemrejse
Elephant Pepper Camp
Der er tid til en sidste morgensafari i Mara North og måske er I heldige at se sorte næsehorn, som er den vanskeligste at ”spotte” af Big 5 i dette område. Efterhånden som man har været på safari i noget tid får man mere og mere øjnene op for den overdådige mangfoldighed her er, af både stort og småt, og der går ”sport i” at finde de mere specielle ting.
 
Sidst på formiddagen flyver I tilbage til Nairobi, hvorfra der er videre rejse til Danmark.
 
Overnatning
Hjemrejse
IndkvarteringKenya

Karen Gables

Unikt boutique hotel i Nairobi, hvor du straks føler dig hjemme.

Loisaba Tented Camp

Loisaba Tented Camp er designet til fuldt ud at drage fordel af sin beliggenhed med betagende udsigt over Laikipia.

Loisaba Star Beds

En mindeværdig oplevelse — rul sengen ud & sov under stjernerne

Elephant Pepper Camp

Beliggende i Mara North Conservancy — i hjertet af Masai Mara øko-systemet

INDIKATIONSPRISER Laikipia & Masai Mara
7 NÆTTER FRA
kr. 52.795 pr. person
Fra-pris i lavsæson (marts - juni & november)
7 NÆTTER FRA
kr. 65.295 pr. person
Fra-pris i højsæson (december - februar & juli - oktober)
Skræddersyet rejse
Denne rejse kan tilpasses til det antal nætter som ønskes - eller kombineres med ophold på andre hoteller og destinationer. Ring til en af vore rejsespecialister for mere information på telefon 7674 0070 eller skriv til os via vores kontaktformular.
 
Højtider — perioder over jul, nytår & påske
Disse er de mest efterspurgte rejseperioder i løbet af året, hvorfor flypriser og værelsespriser er væsentligt højere i denne periode. Der kan desuden være obligatorisk tillæg for julemiddag/nytårsmiddag. Kontakt os for tilbud.
Prisen inkluderer
 • Fly fra Kastrup – Nairobi t/r, med skift undervejs
 • Lufthavnsskatter
 • Transport i Nairobi ifølge program
 • Udflugt i Nairobi
  • Inkl. besøg på Karen Blixen Museum, besøg hos Kazuri Beads (smykkeværksted) & frokost i Karen Coffee Garden (ekskl. drikkevarer)
 • 1 x overnatning på Karen Gables (el.lign) i Nairobi
  • Inkl. morgenmad
 • Fly fra Nairobai - Loisaba
 • 2 x overnatninger i Loisaba Tented Camp
  • Inkl. All Inclusive
 • 1 x overnatning i Loisaba Star Beds
  • Inkl. All Inclusive
 • Fly fra Loisaba - Masai Mara
 • 3 x overnatninger i Elephant Pepper Camp
  • Inkl. All Inclusive
 • Fly fra Masai Mara - Nairobi
 • Safarikørsel ifølge program med engelsktalende safariguide
 • Bidrag til Rejsegarantifonden
Prisen inkluderer ikke
 • Afbestillingsforsikring - fra 7% af rejsens pris og tegnes ved bestilling af rejsen
 • Rejseforsikring
 • Drikkepenge
 • Vaccinationer
Forbehold
De nævnte priser er baseret på billigste flybillet og olietillæg til destinationen. Er billigste flybillet udsolgt og/eller stiger olietillægget vil der være et pristillæg til ovenstående. På visse tider af året, kan der desuden være kampagnepriser på flybilletter, hvor flybilletten kan være billigere og prisen dermed reduceres. Der tages forbehold for valutakursændringer samt udsolgte hoteller og fly.
 
Blixen Tours tilstræber altid at afvikle rejsen i henhold til programmet, men det kan pga. vejrmæssige forhold og praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre rejsen anderledes end anført.