Sydafrika rejser & safari

plane-icon

Flyrejsen til Sydafrika varer typisk fra 13-17 timer afhængig af flyselskab og endelig destination.

I Sydafrika er hele verden samlet i et land. Landet med de enorme naturrigdomme er et overflødighedshorn af tilbud til alle, der vil rejse til Sydafrika.

 
Enorme bjerge, uendeligt smukke sandstrande og store åbne savanner, hvor de vilde dyr kan opleves på tæt hold, er blandt de ting der kan opleve på en rundrejse eller safarirejse i Sydafrika.
 
Når du er på safari i Sydafrika vil du få mulighed for at opleve bushen og Afrikas vilde dyr til fods. Du følger de lokale sporere, når de langsomt men sikkert leder sig frem på sporet af vildtet, så du kan få dit livs billede. En rejse til Sydafrika kan skræddersyes lige efter jeres ønsker.
 
Sydafrika er meget mere end blot safari
På en Sydafrika rejse kan man komme på trekking, dykning og spille golf på nogle af verdens bedste golfbaner. Eller storbyshopping i Cape Town. Sydafrika er et moderne land som har rødder tilbage til de primitive stammer. Det giver en mangfoldig kulturel oplevelse på din rejse, hvor du vil kunne opleve de mange forskellige nationaliteter i landet.
 
Sydafrika rejser byder også på verdens mest luksuriøse tog Rovos Rail eller wildlife opdagelse i Sydafrikas største nationalpark Krüger.  
 
Tag på kør selv ferie eller bilferie og kom på opdagelse i landet med de fantastiske vinområder og besøg de flere hundrede år gamle vingårde.
 
Safari og badeferie — en perfekt kombination
En safarirejse kan nemt kombineres med et ophold ved det Indiske Ocean med sol, strand og bad for hele familien. Eksempelvis tager det kun fra 4 timer at flyve til paradisiske Mauritius. Derudover kan du også vælge at forlænge opholdet med nogle dage i den pulserende storby Dubai, hvor luksus og shopping er en del af hverdagen. 
 
Sydafrika giver både børn og voksne nogle store naturoplevelser, og mulighed for masser af andre aktiviteter. 
 
Fuld beskrivelseMindre beskrivelse
Om landet

I Sydafrika finder du et fascinerende kludetæppe af forskellige befolkningsgrupper og kulturer, 11 officielle sprog og alle tænkelige og utænkelige måder at leve sit liv på.

 
Det er derfor heller ikke så underligt, at Sydafrika kaldes regnbuenationen. For her er alle skaberværkets farver og alle muligheder for safari, storbyferie, golf, vin, kulturoplevelser og badeferie. 
 
Det tidligere Apartheid er blevet afløst af Mandela, demokratiet og bedre levevilkår for alle. Alligevel vil du dog opdage, at her stadig er alt fra fattige townships til overdådige villaer og skyskrabere. Og som altid de blændende hvide sandstrande, frodige regnskove, idylliske søområder, flotte majestætiske bjerge og åbne savanner.
 
I Sydafrika er der et rigt dyreliv, og du har virkelig mulighed for at få dig en oplevelse for livet. Her lever nemlig både elefanter, løver, antiloper, næsehorn, giraffer og mange slags fugle samt, længst mod syd, pingviner, hvaler og sæler.
 
Derfor kommer du helt sikkert ikke til at kede dig på en rejse til Sydafrika!
Flyrejse & rejsetid til Sydafrika

Når du flyver til Sydafrika, er det typisk med afrejse fra Kastrup, Billund eller Hamborg med mellemlanding og flyskift i en af de europæiske storbyer, Istanbul, Doha (Qatar) eller Dubai, afhængigt af hvilket flyselskab, du rejser med.

 
Hvor lang tid tager det at flyve til Sydafrika – fx Johannesburg el. Cape Town?
Rejsetiden til Sydafrika er typisk ca. 13-17 timer, alt efter hvilken flyrute og destination der vælges.
 
Ved flyrejser til Sydafrika benytter vi oftest flyselskaberne:
 
  • KLM (via Amsterdam — flyrejse på 1,5 + 11 timer)
  • Air France (via Paris — flyrejse på 2 + 11 timer)
  • Swiss (via Zürich — flyrejse på 1,5 + 11 timer)
  • British Airways (via London — flyrejse på 1,5 + 11 timer)
  • Turkish Airlines (via Istanbul — flyrejse på 3,5 + 10 timer)
  • Lufthansa (via Frankfurt — flyrejse på 1,5 + 10,5 timer)
  • Emirates (via Dubai — flyrejse på 6 + 8 timer)
  • Qatar Airways (via Doha — flyrejse på 6 + 9 timer)
  • South African Airways (via flere europæiske storbyer – fx Frankfurt & London)
 
Transporten videre i Sydafrika
Sydafrika har en rigtig god infrastruktur og det er let at komme rundt i Sydafrika, enten med indenrigsfly eller safarifly, og det er ofte billigere over de lange afstande.
 
Der er flere daglige afgange fra Cape Town og Johannesburg til mange af de mest populære nationalparker. Hvorfor det er nemt at kombinere safari og storbyferie i Sydafrika og man finder let en flyrute til landets knudepunkter. Vær forberedt på, at turene til nationalparkerne ofte foregår i små propelfly, og at landingsbanerne som regel ikke er asfalterede.
 
Ved rejser med Blixen Tours er transferen fra lufthavn og til endelig destination altid inkluderet — med mindre andet er nævnt eller aftalt.
 
 
Fakta
Visum
Danske statsborgere behøver ikke visum til Sydafrika ved turistrejser i op til 3 måneder, da et turistvisum til maksimalt 90 dages ophold udstedes ved ankomsten. Det eneste man skal medbringe er en gyldig returbillet og et pas, der minimum er gyldigt i 30 dage ud over opholdet. Det er desuden vigtigt at passet er maskinlæsbart og har mindst to blanke sider; har man ikke dette, er der risiko for at blive afvist ved indrejsen til landet. Et forlænget pas anerkendes ikke i Sydafrika, ligesom provisoriske danske pas (nødpas) kun anerkendes til udrejse.
 
Ved rejser til Sydafrika med børn under 18 år, kræves det at man medbringer særlige dokumenter. De nødvendige dokumenter afhænger af om barnet rejser med begge biologiske forældre, en biologisk forælder, om barnet er adopteret eller rejser alene. Det kan være en tidskrævende proces.
For rejser med børn - se tjekliste og læs mere
 
Areal
1.220.000 kvadratkilometer.
 
Drikkepenge
Det er i Sydafrika almindeligt at give drikkepenge. Drikkepenge gives normalt til kuffertbærere i lufthavnen og på hoteller (ca. ZAR 20 per bagage trolley), personale på restauranter og hoteller (ca. 10 % af regningens pålydende) og chauffører på rundrejser (normalt ZAR 20 per dag per person). På safari lodges betaler man ofte safariguiden/chaufføren et lidt højere beløb efter safarien (ZAR 100-200 per dag). På tankstationer betaler man typisk tankpasseren (ZAR 2-5).
 
Befolkning
I Sydafrika er der cirka 57 millioner indbyggere. Heraf bor ca. seks millioner i Afrikas tredjestørste by Johannesburg. Den administrative hovedstad er Pretoria, Cape Town er den parlamentariske hovedstad og Bloemfontein er den juridiske hovedstad.
 
Internet
De fleste hoteller og lodges tilbyder internet og wi-fi. Enten gratis eller mod betaling. Man skal dog være opmærksom på, at internethastigheden i Sydafrika kan variere meget fra sted til sted.
 
Sprog
Sydafrika har 11 officielle sprog: Engelsk, zulu, xhosa, nord- og sydsotho, swazi, tswana, ndebele, venda, tsonga og afrikaans. Engelsk tales og forstås de fleste steder i landet.
 
Religion
Næsten alle religioner findes i Sydafrika. Cirka 80 procent er kristne, to procent er muslimer og 18 procent bekender sig til andre trosretninger. Der er desuden stadig stor respekt for fortidens ånder.
 
Valuta & betalingskort
Møntenheden i Sydafrika er Sydafrikanske Rand (ZAR).
Kreditkort er den bedste form for betalingsmiddel i Sydafrika: Visa, American Express eller MasterCard. Kreditkortene kan benyttes i de fleste restauranter, butikker, hoteller og biludlejningsfirmaer, og man slipper dermed for at gå rundt med for mange kontanter på sig.
 
Med et kreditkort er det også nemt at hæve kontanter (Sydafrikanske Rand) i en af de mange pengeautomater i lufthavnen, shopping centre, tankstationer eller ved bankerne.
 
Ved tankstationerne kan der betales for benzinen med kreditkort de fleste steder, men man kan dog opleve at de i de mindre byer på landet kun tager imod kontanter (ZAR).
 
Ønsker man at medbringe kontanter, er det bedst hvis disse er i vestlig valuta (Euro, USD eller engelske pund), da det kun er få steder i Johannesburg og Cape Town, hvor det er muligt at veksle danske kroner – og ofte til en dårlig kurs.
 
Tidsforskel
Dansk sommertid: Ingen tidsforskel.
Dansk vintertid: + 1 time i Sydafrika.
Områder & parker
Mpumalanga Provinsen 
Mpumalanga betyder ”Stedet, hvor solen står op”. Her er store plantager med skove, bananer, appelsiner og citroner. Her kan du tage en tur i området langs Panoramaruten, hvor især Bourke’s Luck Potholes og Three Rondavels er blandt de ting, du bare må se. Her ses skellet mellem det omkring 2000 meter højt beliggende højland og det over 1000 meter lavere lavland nemlig tydeligt og udsigten er helt spektakulær, med enorme kløfter og sprudlende vandfald. Lav evt. også en afstikker på ruten og oplev Pilgrim’s Rest, hvor det første “goldrush” fandt sted i 1873.
 
I Mpumalanga Provinsen er der rige muligheder for at vandre, spille golf, nyde bjerge og se på fuglelivet.
 
Krüger Nationalpark 
Landskabet ændrer totalt karakter, både topografisk og vegetationsmæssigt, når man kommer ud i lavlandet, hvor Sydafrikas største safariområder strækker sig over områder større end Jylland. Krügerparken er langt det største og mest besøgte område, hvor gode veje gør det nemt at komme helt tæt på Afrikas storvildt. 
 
Området, der i dag har fri adgang for dyrene til de private områder i vest og til nyoprettede parker i nabolandet Mozambique.
 
Pilanesberg Nationalpark og Sun City 
Pilanesberg Nationalpark er blandt Sydafrikas største naturparker og her er der rig mulighed for at opleve ”Big Five” (elefanter, løver, leoparder, næsehorn og bøfler). Ud over ”de fem store” er der dog også masser af andre dyr, bl.a. geparder, flodheste og en stor bestand af forskellige antiloper. Fra Pilanesberg til forlystelseskomplekset Sun City er der ikke særligt langt.
 
Sun City er lavet i fantasiens verden. Ud over fire turist- og luksushoteller er her et stort udbud af forlystelser for små og store. Her finder du ovenikøbet en kunstig sø med bølgeanlæg omgivet af palmer og strand. Endvidere er der casino, biograf, løbestier, golfbaner, hesteridning, squash- og tennisbaner, vandsportsaktiviteter, minigolf, butikker og et udvalg af restauranter og barer.
 
Madikwe - Northwestern Province 
Madikwe Game Reserve er en af Sydafrikas nyere safariparker og endnu forholdsvis ukendt.
 
Parken ligger fire timers kørsel nordvest for Johannesburg på grænsen til Botswana. Den er Sydafrikas fjerdestørste park, ligger i et malariafrit område og byder på fortrinlig safari med ”Big Five”. Også de sjældne vilde hunde findes her. Desuden byder parken på et utroligt varieret landskab, fra Maricofloden i øst over akaciesavanner til de imponerende Dwarsberg Mountains i syd. 
 
Over en periode på seks år er bestanden af vildt vokset med cirka 10.000 dyr her. Dyr, der efterfølgende er sat ud i det største genoprettelsesprojekt nogensinde, ”Operation Phoenix”. 
 
KwaZulu-Natal 
På et område ”kun” dobbelt så stort som Danmark, finder man majestætiske bjerge, fantastiske dyreparker, smukke strande og afrikansk, indisk og europæisk kultur i en farverig blanding.
 
Draknesbjergene er med sine 3.500 meter høje tinder de højeste og smukkeste i det sydlige Afrika. Og omkring millionbyen Durban dominerer sukkerrørsmarker, floder og fine strande.
 
Her er storslåede områder med en enestående fauna, flora og krystalklar bjergluft. De nordøstligste områder er storvildtets domæne, og her findes nogle af Sydafrikas bedste safariområder. Hluhluwe-Umfolozi Nationalpark er det største. Og det er her, det hvide næsehorn blev reddet fra total udryddelse.
 
Ved KwaZulu-Natals nordlige kyst finder du nogle af verdens mest interessante vådområder med et overvældende maritimt liv, mangrovesumpe og et overdådigt fugleliv. Under havets overflade gemmer verdens sydligste koralrev sig, som er et eldorado for dykkere.
 
Garden Route 
Garden Route er navnet på det område, der dækker den godt 200 kilometer lange kyststrækning fra den historiske by Mossel Bay til den spektakulært beliggende Storms River i øst, samt området i det tørre Karoo i indlandet omkring Outdshoorn.
 
Området byder både på parklignende landskaber, store laguner, skove, den barske kyst, bjerge og landbrugsområder. Oplev især lagunesystemet ved Wilderness og Knysna, som er blandt perlerne på ruten. De mest populære aktiviteter i området er at tage på sejlads på lagunerne, køre med damptog, vandre langs kysten, i skove og bjerge.
 
Tager man gennem nogle af de maleriske pas over bjergene, forvandler landskabet sig pludselig for øjnene af én. Alt er meget mere tørt. Her præger strudseavl, vin- og frugtdyrkning landskabet. Et besøg på en strudsefarm – med væddeløb – er et hit, ligesom de fantastiske Kangogrotter åbenbarer en utrolig eventyrverden af drypsten i farver og faconer, der overgår ens vildeste fantasi.
 
Det vestlige Kapland 
For over 500 år siden kom de første europæere til dette smukke område i deres søgen efter søvejen til Indien, og en handelsstation for søfarende skød op. Siden da har den Sydafrikanske hovedstad forvandlet sig til en af de mest multikulturelle storbyer i verden. Med det 1000 meter høje og flade Table Mountain som en majestætisk baggrund til Cape Town ligger byen utroligt smukt. Både turen 40 km sydpå til Kap det Gode Håb, samt vinlandet mod nord og øst byder på masser af oplevelser. 
 
Blandt Cape Towns mange attraktioner kan nævnes en tur med kabelbanen til toppen af Table Mountain, fængselsøen Robben Island, hvor Mandela sad fængslet i 18 år og The Victoria & Albert Waterfront med restauranter, butikker, underholdning, sejlture og meget mere. Her finder du en spændende arkitektur, en enestående botanisk have, Sydafrikas parlament og byens ældste bygning, fortet, der i dag er et af byens mange museer. På vej til Kap det Gode Håb ser man pingvin- og sælkolonier, smukke bugter, hvaler og overdådig og sjælden vegetation.
 
Vinlandet starter kun en halv times kørsel fra Cape Town og strækker sig derfra 50-100 km nord- og østpå ind i smukke dale, omkranset af de skønneste bjerge. Her er op til 300 år gamle vingårde, der er bygget i samme stil som de første nybyggeres. Smag på spændende vine, og oplev de gamle vinkældre, der med stolthed vises frem. 
 
Den tørre vestkyst har laguner og forunderlige bjerge, og langs sydkysten omkring Hermanus kommer hvalerne helt ind til kysten. For de modige er der desuden mulighed for at blive sænket ned i et bur og dykke med den store hvide haj!
Vejr og klimaSydafrika

Vi bliver ofte spurgt, ”hvornår er det bedste tidspunkt at rejse til Sydafrika? Men faktisk kan du besøge Sydafrika året rundt. Derfor anbefaler vi også altid, at du rejser når det passer dig bedst og ikke efter vejrstatistikkerne.

 
Da det ligger på jordens sydlige halvkugle, så er det selvfølgelig sommer i Sydafrika, når det er vinter i Danmark og omvendt. Klimaet er mildt med mange solskinstimer, men der kan være stor variation i regnbuelandet.
Cape Town, en del af vestkysten og kystområdet ved Garden Route har Middelhavsklima og får det meste af sin nedbør fra april til oktober. Resten af landet er dog subtropisk og får størstedelen af regnen fra oktober til april.
 
Det er den varme havstrøm fra Mozambique, der giver et fugtigt og varmt vejr på østkysten, mens den kolde Benguela-strøm giver et mere tåget, men regnfattigt vejr på vestkysten. På højplateauet, blandt andet i byen Johannesburg, kan der være frost om natten i vintermånederne juni-august, men dagene er varme og solrige.
 
Tørperiode (maj, juni, juli, august, september og oktober)
I Sydafrika kommer der næsten aldrig regn i tørperioden og luftfugtigheden er meget lav. Dette gælder dog ikke for Western Cape provinsen (syd kysten) hvor der kan være vådt og køligt i den Sydafrikanske vinter.
I denne periode er bushen meget åben og det er lettere at se dyrene. I slutningen af perioden er der meget tørt og begrænset med fugleliv, blomster og grønne områder.
I tørperioden er der meget få insekter i Sydafrika.
 
Maj er slutningen på sommeren, hvor man mærker at nattemperaturerne begynder at falde.
I juni, juli og august kommer de kølige nætter som kan være ned til frysepunktet. Her er det vigtigt at have varmt tøj med til de tidlige ture i bushen. Dagtemperaturen vil være omkring 25 ​​° C.
August er den mest blæsende måned i Sydafrika.
 
I september og oktober begynder varmen at komme tilbage og luftfugtigheden stiger. Man kan opleve enkelte tordenbyger sidst på dagen, som renser luften og giver naturen den længe ventet næring.
 
Regnperiode (November-april)
I denne periode er kraftige regnskyl om eftermiddagen ikke usædvanligt. Det er dog sjældent at man oplever heldagsregn.
Der vil være grønt og bushen er tæt, så man skal regne med at det i visse områder kan være sværere at få øje på dyrene. Der vil i denne periode være et rigt fugleliv og mange grønne planter og blomster.
Når den første regn kommer i november, begynder antiloperne at sætte deres kalve, og man vil kunne se mange dyreunger.
 
Der vil typisk komme mest regn i december, januar og februar.
Dagtemperaturen ligger på ca. 30 ​​° C  og kan visse steder snige sig op omkring de 40 ​​° C .
 
I marts og april kan der stadig komme lidt spredt regn men normalt er det nogle solrige og klare måneder, med lav luftfugtighed, varme dage og lune nætter. Det er nogle rigtig gode måneder at besøge det sydlige Afrika, da bushen stadig er grøn men temperaturen er faldet lidt. Samtidig er det en periode hvor vi som bor i Norden, trænger til sol og varme.
 
Kilde: worldweatheronline.com
 
Vis fuld beskrivelseVis mindre
Lufttemperatur
Januar
27°
Februar
27°
Marts
26°
April
24°
Maj
21°
Juni
19°
Juli
22°
August
25°
September
27°
Oktober
27°
November
27°
December
28°
Nedbør (mm)
Januar
122
Februar
106
Marts
91
April
33
Maj
6
Juni
25
Juli
10
August
10
September
21
Oktober
60
November
117
December
117
Artikler om Sydafrika
Blixen Tours
Safaristandarder
På alle måder den eksklusive og luksuriøse rejse, og blandt det absolut bedste landet kan byde på.
 
Ønsker du det bedste af det bedste - både oplevelsesmæsssigt og kvalitetmæssigt - så skal du vælge Blixen Tours Platinum rejser.
 
Her går vi hele vejen for at tilbyde dig absolut topklasse af lodges og service, og alt bliver arrangeret og skræddersyet til lige netop dine behov og ønsker.
 
Du vil få oplevelser og luksus som ikke mange har oplevet.
 
Vis fuld beskrivelseVis mindre
Førsteklasses rejse og blandt det bedste i området med høj standard og service.
 
Ønsker du ikke at gå på kompromis med din luksus og den personlige service, så skal du vælge Blixen Tours Gold rejserne.
 
Her er det højeste standard på såvel værelser som service, og du vil blive modtaget som en helt særlig gæst.
 
Den personlige omsorg vil være i højsædet, og du vil opleve at personalet yder en helt særlig indsats for din komfort.
 
Vis fuld beskrivelseVis mindre
God standard der ligger over middel på alle kriterier - semi-luksus standard.
 
Vores Blixen Tours Silver rejser er for dem som ønsker at forkæle sig selv med ”det lille ekstra”
 
Her er der kræset for detaljerne og standarden ligger derfor over middel, af hvad man forventer på den pågældende destination.
 
Vores Silver rejser holder den standard som kendetegner Blixen Tours generelt - høj service, rene og lækre værelser, god beliggenhed og veluddannet personale.
 
Vis fuld beskrivelseVis mindre
Udmærket rejse med fin turistklasse standard, nøje udvalgt af Blixen Tours.
 
Når du rejser med Blixen Tours, vil du altid komme til en destination, som er nøje udvalgt af vores erfarne rejsekonsulenter.
 
Vi sørger for at kende vores partnere, og vi sender ikke rejsende til en lodge eller et hotel, hvor vi ikke kender standarden ned til mindste detalje.
 
En Blixen Tours Bronze rejse kan f.eks. være en safari i Botswana i mobil teltcamp - altså en rejse i den pæne ende af turistklassen.
 
Vis fuld beskrivelseVis mindre