Hvor rejser man hen, når kun det bedste er godt nok for VIK’s?

Der findes VIP’s og så findes der VIK’s. VIP’s støder man sjældent på, mens VIK’s findes i alle familier. De er hovedpersonerne – familiens overhoved vil nogen måske endda sige – og de bliver taget med i større beslutninger, hvor deres meninger bliver hørt.

De er Very Important Kids.
 
Det gælder også, når ferien skal planlægges.
 
Hele familien bliver taget med på råd – ikke mindst børnene.
 
Mange hyggelige weekender bliver brugt på at drømme, grine, snakke og beslutte, hvor rejsen skal gå hen. Både forældre og børn har ønsker, der så vidt muligt skal tilgodeses, og derudover skal destinationen også være velegnet for børn.
 
Men hvilke er det – og hvilke er ikke? Er safari i Afrika for farligt og alt for besværligt med børn? Er ferie på en tropisk ø i Det Indiske Ocean for kedeligt for børnene? Og er rejser til Mellemøsten overhovedet for børn?
 
Med andre ord: Hvor skal man rejse hen, når kun det bedste er godt nok for VIK’s.
 
 
Safari i Afrika – det er da ikke for børn
Mange tror, at safari i Afrika enten er for besværligt eller for farligt for børn, og fravælger derfor den mulighed. Det er en skam, for safari er en helt fantastisk oplevelse for både voksne og børn, og der er ingen grund til at bekymre sig om hverken sikkerhed eller logistik.
 
Sikkerheden, komforten og faciliteterne i lejren og ude på savannen er helt i top og alt det praktiske såsom transport, mad, bagage, mv. tager Blixen Tours og lejrens personale sig af.
 
I skal ikke gøre andet end at læne jer tilbage og nyde det eventyr, der venter jer på den afrikanske savanne.
 
 
På safari til fods eller på dæk
Safariturene foregår enten til fods eller i særlige køretøjer.
 
De fleste ture ud på savannen vil foregå i biler eller minibusser, hvor der er et godt udsyn for både høje og lave, og hvor I får følelsen af at være helt tæt på naturen og dyrene.
 
Der vil altid være en guide og ofte også en ”tracker” med, som er eksperter i at spotte de vilde dyr. Der er garanti for, at I vil se masser af dyr og også ofte komme helt tæt på dem.
 
Når I begiver jer ud på savannen til fods, har I selvfølgelig også guider med, som passer på jer og som kan spotte dyrene og fortælle jer om dem. På disse ture kommer alle sanser i spil. I kan dufte græsset og sandet og mærke solens varme på huden. Ofte vil I høre dyrene, før I kan se dem. Først ses dyrene kun som flimrende silhuetter i horisonten, men langsomt bliver de tydeligere og tydeligere jo tættere på de kommer, og pludselig ændrer skikkelsen sig til et genkendeligt dyr.
 
Suset i maven, børnenes store smil og begejstrede øjne er ikke til at tage fejl af – det er en oplevelse for livet.
 
 
Vi har lejrbål her…
Når mørket falder på, og I trækker jer tilbage til lejren, venter flere oplevelser. I har måske slappet lidt af i jeres hytte, mens børnene har spottet flere dyr fra jeres terrasse, og I har fået et godt måltid mad og et bad.
 
Så bliver der tændt bål midt i lejren.
 
Et sted ude i mørket kan I høre de vilde dyr, der grynter og kalder på hinanden, mens I sidder trygt og varmt omkring bålet. Måske er I heldige at guiderne fortæller spændende historier om vilde dyr, afrikanske stammer og modige krigere. Oven over jer glimter millioner af stjerner, som er så tydelige her ude midt på den afrikanske savanne.
 
Safari i Afrika er en uforglemmelig oplevelse – også i børnehøjde. Hver eneste time på savannen er fyldt med mindeværdige oplevelser for hele familien.
 
De dygtige guider, vagter og kokke garanterer at sikkerheden, servicen og oplevelsen er i top – og de har altid et særligt fokus på store og små VIK’s.
 
 

3 gode råd - safarirejser med børn

 
  • Malariafrit-safariområde  Er I bekymrede for malaria, kan I med fordel vælge destinationer i Sydafrika som er malariafri - eksempelvis Madikwe, Kariega Game Reserve og Welgevonden.
  • Egen safaribil — Afhængigt af børnenes alder anbefaler vi, at I har jeres egen safaribil for at få den bedste oplevelse.
  • Vælg en børnevenlig safarilodge — Nogle steder er mere velegnede for børn end andre – eksempelvis: Tuningi Safarilodge, Sydafrika / Ol Lentille, Kenya / Singita Pamushana, Zimbabwe
 
 
Familieferie i verdens bedste vandland
”Ferie på en lille eksotisk ø bliver hurtigt alt for kedeligt for børnene.” Det kunne man måske tro, men faktisk er der massevis af sjove og spændende ting at give sig til både til vands og til lands på Blixen Tours destinationer i Det Indiske Ocean - Maldiverne, Mauritius, Zanzibar, Seychellerne & Sri Lanka.
 
Det lune hav er et paradis for alle vandhunde, og det bløde sand er som skabt til at bygge sandslotte med. Her kan I bruge timer og dage på at plaske rundt i bølgerne, finde muslingeskaller og tage på opdagelse med snorkel og dykkermaske. Der er ofte flotte uspolerede koralrev tæt på stranden, så hele familien nemt kan tage ud på egen hånd og se det fantastiske liv af farverige fisk, koraler og smukke konkylier.
 
En helt særlig oplevelse er det at tage på sejltur og hoppe i dybere vand, hvor I kan være heldige at svømme med havskildpadder og se delfiner. I kan også tage på fisketur og få store eksotiske fisk på krogen.
 
Er I til vandsport er der rig mulighed for dette. De fleste hoteller har et stort udvalg af udstyr til alt fra sejlture i kajak eller vandcykel til mere actionprægede aktiviteter som vandski og surfing.
 
Det Indiske Ocean er i sandhed verdens bedste vandland! 
 
 
På opdagelse i frodige skove
Når børnene er ved at begynde at danne fiskehud mellem fingre og tæer af at plaske rundt i havet dagen lang, er det måske på tide at gå på opdagelse på landjorden.
 
Mange af øerne i Det Indiske Ocean har store frodige skove, som gemmer på stille søer og brusende vandfald. Her kan I gå en tur og spotte farverige fugle, små livlige aber, sjove insekter og firben og smukke eksotiske blomster og planter.
 
På nogle af øerne i Det Indiske Ocean bor der kæmpeskildpadder, som I kan være heldige at støde på eller som I kan besøge i indhegninger.
 
 
Sjove børneklubber for VIK’s
De fleste af Blixen Tours hoteller har børneklubber, hvor der arrangeres forskellige sjove og spændende aktiviteter hver dag for børn i alle aldre. Her kan børnene lege og lave sjov og ballade med hinanden og de dedikerede voksne, som passer på dem, mens forældrene kan tage en velfortjent pause på stranden eller i spaen.
 
En ferie til Det Indiske Ocean bliver aldrig kedelig.
 
Det er kun fantasien, der sætter grænser for, hvad I kan give jer til. Samtidig sørger hotellernes personale for at komforten, servicen, maden og omgivelserne er enhver VIK værdig.
 
 
Vær med i 1001 nats eventyr i Mellemøsten
Børn verden over har været opslugt af fortællinger fra 1001 nats eventyr om turbanklædte sultaner, fantastiske paladser, skjulte guldskatte, smukke kvinder indhyllet i farverige klæder, duftende markedspladser og mægtige krigere med skarpe sværd.
 
En rejse til Mellemøsten er en rejse ind i disse fortællinger, hvor børnene selv bliver hovedpersoner.
 
 
Svømmeture, ørkenvandring, markeder og verdens største bygninger
En ferie i Mellemøsten er ikke kun en rejse i historie og kultur. Her er også lækre strande, hvor I kan slappe af eller lave mange former for aktiviteter over og under havets overflade. I kan tage på tur i den golde ørken og ride på kameler, ræse rundt i særlige firhjulstrækkere eller ”surfe” i sanddunerne.
 
Mellemøsten er mange steder meget velhavende og særligt i Dubai vil både voksne og børn med garanti blive overvældede af de enorme bygninger, imponerende shoppingcentre og luksuriøse hoteller, og den helt utrolige velstand der tydeligt viser sig, hvor end I kigger hen.
 
At tage på marked i Mellemøsten er en oplevelser for alle sanser. Her kan I købe lædervarer, trævarer, guldsmykker, duftende krydderier, lokale delikatesser og farverige klæder, tæpper og puder – og meget mere. Her kan børnene helt sikkert finde en velegnet souvenir at tage med hjem.
 
Ønsker I en familieferie som har lidt af det hele, så er Mellemøsten en meget velegnet destination. Hotellerne er også en oplevelse i sig selv, for her finder I nogle af de mest ekstravagante og luksuriøse hoteller i verden. Her vil børnene virkelig føle sig som VIK’s.
 
 
Masser af store rejseoplevelser for små VIK’s
Så hvor skal rejsen gå hen? Der er mange muligheder – også når der skal tages hensyn til børnene. De fleste af Blixen Tours destinationer, hoteller og resorts er særdeles velegnede for børn, og vi ved, hvad der skal til for at rejseoplevelsen bliver uforglemmelig for både de voksne og – ikke mindst – for børnene.
 
Store rejseoplevelser handler ofte om små detaljer – og det gælder også for Very Important Kids.
 
 
 
 
Eller ring til os på tlf. 7674 0070 og få en snak om den rette rejse for jeres VIK's.