Store billeder

Sydafrika som rejseland — Pilanesberg og Sun City

Små 500 km stik vestpå fra Krügerparken ligger to kontraster side om side. Pilanesberg Nationalparks stille og naturlige skønhed grænser op til Sun City, der vel bedst kan beskrives som et sydafrikansk mini-Las Vegas.
Store billeder
Sun City er et stort resort-område, midt i det sydafrikanske vildnis, som blev etableret i 1979. Det var et af de få steder i det dengang yderst puritanske Sydafrika der tillod ”amoralske aktiviteter”, som for eksempel hasardspil og cabaretshows, så det var en stor succes fra starten af – ikke mindst på grund af den relativt korte afstand til Pretoria og Johannesburg.
 
I dag er Sun City internationalt kendt for sine fine hoteller og underholdningstilbud, ikke mindst det store auditorium hvor kendte bands og kunstnere fra hele verden optræder. Musikere og kunstnere er dog ikke de eneste kendte mennesker der har deres gang her; de mange faciliteter gør det også til et ideelt sted at holde internationale konferencer og møder. Og så er der golfbanerne...
 
Internationalt kendte golfspillere som Ernie Els og Retief Goosen er på hjemmebane på Sun Citys to mesterskabsgolfbaner, begge designet af legenden Gary Player. De (både spillere baner) er faste indslag i forskellige nationale og internationale golfturneringer, og en af banerne føjer endda et ekstra spændingselement til sporten med de levende krokodiller i vandhasarden på det trettende hul.
 
Apropos vand, så har Sun City en kunstig sø, komplet med sandstrand og bølgemaskine, midt i komplekset, hvor både børn og voksne kan få en dukkert og en tropisk badeferieoplevelse, små tusinde kilometer fra det nærmeste hav. Hvis du er på udkig efter et sted der kan tilbyde dig næsten alt på en gang, så er Sun City et godt bud, ikke mindst fordi der lige ved siden af ligger en nationalpark der byder på store naturoplevelser.
 
Pilanesberg Nationalpark er en af Sydafrikas største parker, og er befolket med mange forskellige dyr. De klassiske Big Five er her, og desuden findes der en mangfoldighed af andre små og store dyr, antiloper og fugle. Parken ligger i overgangszonen mellem Kalahari-ørkenen og det sydafrikanske lavland, hvilket medfører at dyrearter fra begge (ret forskellige) biotoper har deres gang her.
 
Geologisk set er parken også ret interessant, da den bogstaveligt talt er ældgammel. Det meste af parkens område er det udslukte krater af en vulkan der var aktiv for 1.2 milliarder år siden, og der findes mange sjældne mineraler i området, både i selve jorden og de tre koncentriske cirkler afklippevægge der omgiver parken.
 
Sun City er ikke den eneste indlogeringsmulighed i området, og der findes lodges både inde i Pilanesberg og uden for parken. Som så mange andre steder i Sydafrika er gæstfriheden helt exceptionel og uanset om du vælger et femstjernet hotel inde i ”byen” eller en lodge med udsyn ud over vidderne ved parken er du garanteret store smil og åbne arme.
 
I morgen tager vi hul på det sidste kapitel i vores rundrejse. Turen går længere vestpå, til Nordkap-provinsen og Namaqualand...
 
 
Store billeder