Rejser til Zanzibar

plane-icon

Flyvetiden er ca. 14-16 timer afhængig af ruten.

Zanzibar i Det Indiske Ocean er paradis på jord. Romantisk bryllupsidyl eller familieferie med sol og strand. En rejse til Zanzibar kan det hele. Rejser til krydderi-øen Zanzibar er noget af det mest eksotiske du kan opleve.

 
Hvis man drømmer om at rejse til et sted, hvor livet kan nydes på en kridhvid sandstrand, og hvor man vågner op på et vidunderligt lille hotel direkte ud til stranden, så kan Blixen Tours opfylde drømmen for jer på Zanzibar. En rejse til Zanzibar byder udover de smukke strande også på masser af historie i hovedstanden Zanzibars gamle bydel, hvor man bl.a. kan købe krydderier, som øen især er kendt for.
 
Zanzibar er en eksotisk rejsedestination, som henvender sig til alle, uanset om man skal på en romantisk bryllupsrejse, eller I er en børnefamilie på udkig efter eventyr.
Øen har fjernt afsides liggende sandstrande, og på østkysten findes børnevenlige strande, hvor der også er mulighed for dykning ved det fantastiske koralrev.
 
Zanzibar byder også på natteliv, barer med jazzmusik og restauranter, der serverer det bedste fra havet.
Om landet

Karibu Zanzibar! Alene navnet ”Zanzibar” fremkalder associationer om noget eksotisk, og det er ikke uden grund.

 
Ikke blot er her hvide sandstrande, kokospalmer og flotte koralrev, men stedet emmer også af historie, hvor sultanpaladser, persiske bade, gamle fort, byer med snævre arabiske gyder og traditionelle ”dhows” i de gamle havne, gør 1001 nats eventyr levende.
 
I århundreder var stedet centrum for handlen på kysten. Araberne havde i tusind år drevet handel her, og for over 500 år siden kom så europæerne, anført af portugiserne, til området. Med dem fulgte slavehandel, nye søveje og markeder i Østen og Europa. Der kom plantager til og træ, frugter, krydderier og slaver blev så stor en økonomisk faktor at selveste Sultanen af Oman flyttede hertil i 1800-tallet.
 
Den overvejende muslimske swhahilikultur er opstået af blandingen af arabisk og afrikansk kultur, og dominerer stadig Østafrikas kyster. Zanzibar, der i dag er i union med Tanzania, er beliggende ca. 40 km fra fastlandet og består af de to hovedøer Uguja (Zanzibar ø) og den noget mindre Pempa. Øernes størrelse svarer sammenlagt til cirka 2/3 af Fyn.
 
Omkring halvdelen af Zanzibars 700.000 indbyggere bor i Zanzibar by, hvis gamle bydel hedder Stone Town. Her er snævre gyder, sanselige basarer og huse med døre og altaner, hvis overdådige træskærerier vidner om øen storhedstid.
 
Zanzibar er en fortrinlig kombination med safari på fastlandet.
 
”Karibu Zanzibar” - velkommen til Zanzibar!
Flyrejse & rejsetid til Zanzibar

Rejsen med fly til Zanzibar er typisk med afrejse fra Kastrup, Billund eller Hamborg med mellemlanding og flyskift i en europæisk storby, Istanbul, Doha eller Dubai afhængig af flyselskabet.

 
Flyvetiden fra Danmark til Zanzibar er samlet ca. 14-16 timer afhængig af ruten og transittid. Der findes ikke fly direkte til Zanzibar fra Danmark, hvorfor flyrejsen er med skift undervejs.
 
Til Zanzibar benytter vi oftest flyselskaberne:
 
  • Qatar Airways (via Doha — flyrejse på 6 + 6 timer)
  • Emirates (via Dubai — flyrejse på 6 + 6 timer)
  • Turkish Airlines (via Istanbul — flyrejse på 3,5 + 7-8 timer)
  • Lufthansa/Condor (via Frankfurt — flyrejse på 1,5 + 9-10 timer)
 
Kig efter et skilt med dit navn. Din private transfer holder klar.
Ved rejser med Blixen Tours venter en repræsentant i lufthavnen på jer i lufthaven for at guide dig videre til den ventende transport til hotellet.
 
Bemærk i vore priser er transporten fra lufthavn til hotellet tur/retur altid inkludret med mindre andet er nævnt. Zanzibar er oplagt som badeferie efter endt safari i Afrika. Der er bl.a. direkte fly til Zanzibar fra Tanzania, Kenya og Sydafrika. Fra andre lande vil flyrejsen typisk være med stop undervejs.
 
 
Fakta
Pas og visum
Jeres pas skal være gyldige i minimum 6 måneder efter afrejse fra Zanzibar.
 
Der kræves visum til Tanzania / Zanzibar for danske statsborgere. Visum koster 50 USD for single entry / 100 USD for multiple entry. Visum er gyldigt 3 måneder fra udstedelsesdato og skal søges inden afrejse via: https://eservices.immigration.go.tz/visa/
 
Bemærk: Der findes bureauer, der via deres hjemmesider tilbyder at lave visum mod høje gebyrer – på helt op til 60 USD ekstra per visum. Hvis du vil undgå dette, skal du sikre dig, at du søger via Tanzania Immigrations Service officielle hjemmeside nævnt ovenfor.
 
Drikkepenge og gaver
Drikkepenge er meget udbredt. Selvom service typisk er inkluderet, forventes det at man lægger ca. 10 % oven i beløbet. På safarirejsen giver man drikkepenge til den lokale chauffør/ guide, dog normalt først når safarirejsen slutter. Det er naturligvis valgfrit hvor meget man betaler, men har man været tilfreds med servicen er beløbet normalt imellem USD 5-15 per person per dag. Rejser man en gruppe sammen kan man evt. give den danske guide pengene, så han/hun kan fordele dem. Kuffertbærere på hoteller giver man typisk et beløb svarende USD 1-2 per taske.
 
På restauranter runder man op med ca. 10 %. Til taxichauffører betaler man ca. 5-10 %.
 
Sørg altid for at have mindre sedler ved hånden til drikkepenge.
 
Man bliver på rejsen ofte spurgt af lokalbefolkningen, om man har en T-shirt, sko eller en kuglepen man kan undvære eller evt. bytte med en lille souvenir. Har man en ekstra kuglepen, blok, tøj eller sko man ikke længere bruger, bliver de fleste Tanzaniere utroligt glade for at overtage dette. Kvaliteten på vores tøj og sko er som regel væsentlig bedre end på de varer man kan købe i Tanzania.
 
Hovedby
Zanzibar Town (Stone Town)
 
Påklædning
På Zanzibar, kan det hos lokalbefolkningen vække anstød hvis kvinder (og i visse tilfælde også mænd) går med shorts og T-shirt eller top uden ærmer. Undgå også påklædning der er gennemsigtig eller nedringet og badetøj i Stone Town og i landsbyer. På stranden ved hotellet eller ved hotellets swimmingpool kan man godt gå i badetøj. Dog er det ulovligt i hele landet at bade eller sole sig topløs såvel som nøgen. Spørg eventuelt guide eller hotelpersonalet til råds.
 
Religion
Tanzania er et multireligiøst land, med cirka 40-45 % kristne, 35-40 % muslimer og resten er ”traditionelt troende” og hinduer.
 
På Zanzibar er Islam langt den største religion (99 % af befolkningen). Derfor er der visse ting, man som turist skal være opmærksom på. Det er ikke tilladt at drikke alkohol på offentlige steder, dog serveres der alkohol på de fleste kysthoteller, i barer og på visse restauranter. I den hellige måned når Ramadanen finder sted, faster muslimerne fra solopgang til solnedgang, og derfor bør turister ikke spise eller drikke offentligt i dagtimerne.
 
Moskeer er hellige steder, og generelt har ikke-muslimer ikke lov at besøge moskeer. Fotografering af moskeer under bønner er ikke tilladt.
 
På Zanzibar er det ikke velset at man offentligt viser sig tiltrukket af modsatte eller samme køn, eksempelvis ved at holde i hånd eller kysse hinanden.
 
Sprog
De officielle sprog i Tanzania er swahili og engelsk, men der tales også op imod 120 forskellige lokale dialekter.
 
De fleste lokale der arbejder i turistområderne, forstår og taler engelsk. Som regel oplever man ikke de store vanskeligheder med at gøre sig forståelig.
 
Tidsforskel 
Dansk sommertid: + 1 time på Zanzibar
Dansk vintertid: + 2 timer på Zanzibar
 
Valuta
Møntsorten er Tanzania shilling (TSH), som købes i Tanzania og ikke i Danmark. Rejsende til Tanzania kan veksle fra fremmed valuta til Tanzania Schilling (ikke til USD kontanter) i banker, vekselbureauer (vælg med omhu!) og autoriserede hoteller. Det er lettest at veksle USD eller Euro. Også mange forretninger og hoteller accepterer eller kræver USD som betaling.
 
Vekselbureauer og banker i Stone Town giver typisk de bedste kurser. Det er en god ide altid at have 500 og 1000 shillings med sig til eks. drikkepenge.
 
Hvis du vil veksle tilbage igen ved afrejse fra landet skal du huske at gemme kvitteringen når du veksler, da det ikke er tilladt at udføre Tanzania Schilling. Der er i Tanzania ingen begrænsning for hvor meget fremmed valuta der må indføres, men beløbet som indføres skal oplyses ved ankomst. Når du skal veksle kræves det som regel, at du fremviser pas. Det er ulovligt at veksle ”sort” i Tanzania.
Vejret og klimaZanzibar

Zanzibar er beliggende tæt på ækvator, hvorfor her er varmt året rundt. Øen, hvis klima generelt minder om Tanzanias klima, har to tørre perioder & to regnperioder.

Du kan læse mere om de forskellige sæsoner på Zanzibar her.
 
 
 
Lufttemperatur
Januar
27°
Februar
28°
Marts
26°
April
26°
Maj
26°
Juni
25°
Juli
24°
August
24°
September
25°
Oktober
25°
November
26°
December
27°