Zanzibar vejrBedste rejsetidspunkt

Hvornår er det bedste tidspunkt at rejse til Zanzibar? Et spørgsmål vi ofte får, og svaret vil ofte være individuelt, alt efter hvad formålet med besøget er. Zanzibar ligger på samme breddegrad som Tanzania, og vejret ligner derfor meget Zanzibars vejr. Der er dog tendens til at der kan komme lidt mere regn og fugtigt vejr på Zanzibar i forhold til fastlandet.

 
Disse klima- og vejrstatistikker baserer sig på gennemsnitlige værdier for Zanzibars vejr. De senere år har vist, at vejret ikke altid er så forudsigeligt som man kunne ønske, hvilket ellers ville gøre rejseplanlægning væsentligt nemmere. Hvorfor nedbør og temperaturer kan variere fra år til år. Vi anbefaler derfor altid at I vender jeres ønsker, spørgsmål og forventninger med en af vores rejsekonsulenter, og ikke udelukkende lader vejrstatistikker være afgørende for valg af rejsetidspunkt.
 
Januar og februar — Tørperiode
Januar og februar er varme og solrige måneder, hvor der sjældent kommer regn. Hvorfor denne periode er blandt de mest populære at besøge Zanzibar. Af de to perioder med tørt vejr, er denne statistisk den varmeste.
 
Marts, april og maj — Regnperiode
I marts, april og maj vil størstedelen af øens regn falde. Luftfugtigheden er høj og dagtemperaturen kan i visse tilfælde være over de 30° C. Denne periode anses som Zanzibars regntid – dog regner det sjældent hele dagen. De fleste regnbyger er kraftige og varer typisk 30 min – 2 timer, hvorefter himlen klarer op, og solen hurtigt bryder frem igen.  
 
Juni, juli, august, september og oktober — Tørperiode
Juni til oktober er måneder hvor der sjældent kommer regn. Det er normalt klart og solrigt. Temperaturen kan variere alt efter placering og vind. En god periode at besøge Zanzibar med behagelige temperaturer på omkring 25° C.
 
November og december — Regnperiode
Korte og ikke så kraftige regnskyl kommer jævnligt i denne periode. Der falder ikke helt så meget regn i denne regnsæson som særligt april og maj. Visse år kommer der dog næsten ingen regn i november og december, og tørperioden fortsætter så den varer helt fra juni til december.
 
Kilde: holiday-weather.com
 
 
 
Lufttemperatur
Januar
27°
Februar
28°
Marts
26°
April
26°
Maj
26°
Juni
25°
Juli
24°
August
24°
September
25°
Oktober
25°
November
26°
December
27°
Vandtemperatur
Januar
29°
Februar
29°
Marts
30°
April
29°
Maj
28°
Juni
27°
Juli
26°
August
25°
September
26°
Oktober
26°
November
28°
December
29°
Nedbør (mm)
Januar
89
Februar
56
Marts
153
April
401
Maj
255
Juni
68
Juli
48
August
47
September
50
Oktober
97
November
226
December
194