Valg af safariland

Der er ikke to safarirejser, der er ens, og det kan virke som en uoverskuelig opgave at vælge, hvor til og hvordan rejsen skal foregå. Det er her, vi kommer ind i billedet med vores erfaringer og ekspertise.
Vi kan ikke vælge for dig, men vi kan lytte til dine ønsker og derefter vejlede. For at træffe den rigtige beslutning er det en god ide med følgende overvejelser:
 
• hvornår vil jeg rejse (se guide til bedste rejsetidspunkter)
• hvilken transport vil jeg benytte rundt i Afrika
• indkvarteringsniveau
• individuel eller grupperejse
• hvilke forventninger har jeg til oplevelserne
• hvilke oplevelser lægger jeg vægt på
• budget 
 
For at hjælpe dig i gang præsenterer vi kort de oplevelsesmuligheder, der gemmer sig i de forskellige lande:
 
Østafrika
Ønsker du store safarioplevelser, åben savanne og bush med rigt dyreliv samt farvestrålende stammefolk, er Østafrika en rigtig god mulighed. Her er dyreoplevelsen noget særligt, og chancerne for at se ”Big Five” er rigtig gode ligesom her er dyrevandringer uden sidestykke. Der er varierede landskaber med vulkaner, store søer, fra regnskov til ørken.
 
Kenya
Kenya har det hele, fra tørre ørkenområder til regnskov, bjerge og kyst. Den største dyrekoncentration på kloden foregår i Masai-Mara i aug.-okt. måneder. Men landet har derudover en lang række meget fine reservater og Nationalparker med meget forskellige dyr. Amboseli med elefanter og Kilimanjaro i baggrunden, Lake Nakuru med hundredtusinder af flamingoer og stor dyrekoncentration, heriblandt næsehorn. 
 
Længere nordpå ligger de tørre Samburu områder med den livgivende Uaso-nyiro flod og en række sjældne dyrearter. Der er også spændende dyreområder omkring det 5100m høje Mt. Kenya og i landets største Nationalpark Tsavo, østpå. Disse områder og flere andre, kan fint kombineres med Kenyas skønne kyster eller øer som Zanzibar.
 
Svæv lydløst i en varmluftsballon over tusinder af dyr på Mara sletterne, vandre op til skyerne på det mageløse bjerg Mt. Kenya eller dyrk vandsport ved Kenya kridhvide kyster. Kenya kan det hele.
 
Tanzania
Tanzania er ligesom Kenya et af de lande i verden der har den mest varierede natur og omkring 25% af landet er en eller anden form for naturbeskyttelse, det er der vist ikke andre lande der kan matche. Den norlige rute er den mest populære med højdepunkter som det fantastiske Ngorongoro, hvor udsigten fra kraterkanten kan tage pusten fra selv drevne globetrottere. Videre er der Serengeti-sletterne der er en del af Serengeti-Mara (Kenya-Tanzania) økosystemet med verdens største dyrevandring. De mindre parker nordpå som Manyara har træklatrende løver i regnskoven og Tarangire har masser af elefanter og store baobabtræer.
 
Afrikas højeste bjerg Kilimanjaro byder på en spektakulær bestigning som ikke kræver specialudstyr.
 
I det sydlige Tanzania er der de mindre besøgte områder som Nyerere National Park, tidligere kendt som Selous Game Reserve og Ruaha Nationalparken. Forbedret infrastruktur har gjort det nemmere at besøge disse fantastiske områder. Selous er større end Danmark og er på UNESCO´s verdensarvsliste bl.a. fordi området er så uberørt og har meget store dyrebestande. Det er primært det nordlige områder omkring Rufiji floden hvor der adgang. Ruaha Nationalparken er en af de mest vidunderlige i Afrika med meget varierede landskaber og dyreliv.
 
Vestpå i de svært tilgængelige områder ved Lake Tanganykia ligger to spændende Nationalparker Mahale med chimpanser og Katavi med mange løver og elefanter.
 
Uganda
Uganda har ikke uden grund tilegnet sig navnet ”Afrikas Perle”. Her konkurrerer frodige landskaber med udslukte vulkaner, sø-landskaber, storslåede vandfald og den urgamle regnskov. En af hovedattraktionerne i Uganda er de sjældne og truede bjerggorillaer.
Men her er også fremragende dyreparker og en af Afrikas venligste befolkninger.
 
Det sydlige Afrika
Landene i det sydlige Afrika er vidt forskellige. Botswana, Namibia og Zambia repræsenterer Afrikas vilde og øde områder. Landene dækkes af enorme vildtområder som Etosha, Okavango, Chobe, Luangwa, Zambezi og Kalahari. Spektakulære områder, der tiltrækker stadig flere og flere rejsende.
 
Sydafrika
Sydafrika kaldes også for hele verden i et land og er landet for dig, der ønsker nogle dages safari kombineret med naturoplevelser, storby, vin, golf eller badeferie. Infrastrukturen er god, og maden samt standarden på hoteller er på niveau med Europa, ofte endda højere. I Sydafrika er Kruger Nationalpark en af landets absolutte perler med verdens største variation af pattedyr. Forskellighederne i dette dejlige land er store, fra de storslåede og scenariske Drakensbjergene i KwaZulu Natal til Garden Route i syd med barske kyststrækninger, store laguner, skove, bjerge og landbrugsområder. Vinlandet med de smukke dale om-kranset af de skønneste bjerge og op til 300 år gamle vingårde, bygget i samme stil som de første nybyggeres huse. Kystbyen Cape Town, med det 1000 m høje og flade Table Mountain som majestætisk baggrund, en af verdens smukkeste byer.
 
Botswana
Botswana er vildnis og safariland, der ikke kan sammenlignes med noget andet. Botswana anbefaler vi til den dedikerede dyreelsker, der ønsker unikke safarioplevelser omgivet af den afrikanske bush i små intime camps. Her kører du i firehjulstrukne køretøjer i det svært fremkommelige terræn. Botswana er et forholdsvis dyrt rejseland, men til gengæld er her ikke så mange turister som i Tanzania og Kenya. Hovedattraktionerne er verdens største indlandsdelta Okavango hvor kanaler årligt fyldes op og tiltrækker store mængder dyr og fugle. Så er der Chobe-områderne i nord med floder og sumpe bl.a. med enorme elefant flokke og i Kalahari-halvørkenen er der flotte landskaber Afrikas største løver og dyrevandringer.
 
Zambia
Zambia er ligesom Botswana uudforskede naturområder og store safarioplevelser. Langt væk fra masseturismen finder du her Afrika i sit reneste udtryk. Victoriavandfaldene er den mest populære attraktion, men nationalparker som Kafue, South Luangwa og Lower Zambezi byder på safarioplevelser i særklasse og kunne man tænke sig vandresafari er Zambia et af de bedste steder.
 
Namibia
Det er sjældent førstegangsrejsende til Afrika, der vælger en rejse til Namibia. Landet er ikke så kendt som nabolandene og Østafrika. I Namibia er der dog fine private reservater, specielle og dyrerige Nationalparker som Etosha. Namib ørkenlandskaberne mod vest og spændende nomadefolk er andre fremragende attraktioner.
 
Kombinationer
Ud over rejser til Afrika arrangerer vi også rejser til Det Indiske Ocean. Så ønsker du at kombinere en rejse med en eksotisk ferie på f.eks. Zanzibar, Mauritius eller Seychellerne, kan det sagtens lade sig gøre.