Store billeder

Den ultimative safari — Ulfilteret, intens og uspoleret

Atter en uforglemmelig safarirejse i Afrika med Blixen Tours (og et godt supplement til vores rejse i Uganda).
Store billeder
Af Mogens Busk Sørensen og Kirsten Dagnæs-Hansen
 
Elefanter i hundredvis 
Elefantfodspor, elefanter om dagen og om natten, elefanter i lejren, lydløse kæmper, elefantbabyer med et godt greb i mors hale, trompetfanfarer med højt løftet snabel og blafrende ører, støvbadning og snabelbrusebade, væltede træer og øde landskaber efter elefantflokkenes fouragering - vi bliver aldrig trætte af at iagttage disse betagende kæmper.
 
Vi så utrolig mange dyr og over hundrede forskellige fuglearter, men det mest uforglemmelige øjeblik var den aften, da en hanløve slog sig ned bag vores telt, åbnede sit kæmpe gab og brølede så højt, at jorden under os rystede og nakkehårene vibrerede. Det lød som en kæmpe subwoofer. Wow - nu forstår vi, hvorfor løven med rette kaldes for dyrenes konge. Indimellem brølene tav alle de andre dyr i respekt.
 
Okawango Deltaget er ubeskrivelig smukt, mindede utrolig meget om Monets åkande-haver. Overalt blomstrede åkanderne i alskens farver. Papyrusskovene strakte sig meterhøjt mod en blå, blå himmel, og vi blev ret overraskede, da en stor flodhestehan pludselig, som en kæmpe bulldozer, kastede sig ud i vandet lige foran vores mokoro (kano).
 
Solnedgangen over deltaet er vidunderlig, stjernehimlen uendelig stor, i det hele taget er Afrikas farvepalet et kapitel for sig selv. Lydene om natten med flodhestegrynt, klokkefrøernes kvækken, hyænehyl mm var "god musik."
 
Seagal (vores guide), som selv er vokset op i deltaet, lærte os alt om Botswana, når vi langt ude i bushen sad ved bålet om aftenen - om landets historie, om deres værdier og håb for fremtiden. Botswana har udviklet sig fra at være et af Afrikas fattigste lande (siden deres selvstændighed i 1965) til at være en af de mest velfungerende lande i Afrika.
 
Og sidst men ikke mindst imponerede Victoria vandfaldet os. De brusende og brølende vandmasser, der konstant vælter ud over kanten og ikke mindst larmen, som gør, at man må råbe til hinanden.
 
Vi kan varmt anbefale denne rejse, som rummer så mange uforglemmelige minder for os. Det at bo i telt ude i bushen var i høj grad medvirkende til, at vi kom meget tættere på naturen og dyrene. Og at sejle med de lokale i mokoros gennem græsmarkerne i det oversvømmede delta var en enestående oplevelse.
 
 
 
Store billeder