Sov under åben himmel

”Millioner og atter millioner af stjerner fortrænger mørket sammen med månen, og stilheden brydes af natdyrenes kalden.”
Den sidste del af den brændende orangerøde sol dykker ned bag horisonten og tusmørket visker himmelens gyldne farver væk. Snart efter har den kulsorte nat slugt alt lys, og der er helt stille for en stund. Så dukker den første lysplet op på himmelen forfulgt af den næste og den næste – og med ét bliver sceneklædet trukket fra og åbenbarer en fuldstændig stjernebesat nattehimmel.
 
Millioner og atter millioner af stjerner fortrænger mørket sammen med månen, og stilheden brydes af natdyrenes kalden.
 
Her, midt på den afrikanske savanne, ligger du i mørket og prøver på at lagre billederne af showet over dig. Det er så ubegribeligt smukt. Stjernerne er så langt væk, men alligevel føles de så tæt på herude, at du må stoppe dig selv i at forsøge at række ud efter en af dem. Det er næsten som om, at alle universets stjerner har valgt at placere sig lige her over den afrikanske savanne – kun til ære for dig.
 
Bo i autentiske camps under stjernerne
Blixen Tours har drømmerejser til flere af de største naturparker i Afrika, hvor du kan bo i luksuriøse, komfortable, hyggelige og trygge camps midt ude på den afrikanske savanne – kun omgivet af den smukke barske natur og de vilde dyr. Om dagen venter der dig safarioplevelser, du aldrig vil glemme, og om aftenen lægger tæppet af stjerner sig over dig og fascinerer dig gang på gang.
 
Når det er tid til at sige godnat, kan du putte dig trygt og godt i en komfortabel seng, hævet højt over jorden, med lune dyner og tæpper – og mens du falder i søvn kan du ligge og tælle stjernerne og lytte til dyrenes brøl og kalden ude i mørket omkring dig. Om morgenen vågner du langsomt sammen med savannens dyr, når solens første gyldne stråler fortæller dig, at en ny spændende dag på den afrikanske savanne er begyndt.
 
Sov helt eller delvist ude i det fri
Der findes to måder, som du kan sove ude under stjernerne på. Er du eventyren, der ikke kan få det vildt nok, så kan du sove på campens opsatte platforme – enten alene eller sammen med andre. Her får du virkelig følelsen af at sove helt ude i det fri og får alle elementerne med. Søger du lidt mere tryghed, men vil stadig gerne opleve den helt fantastisk flotte stjernehimmel over den afrikanske savanne, så kan vælge at bo i camps, hvor suiterne har en form for udendørs soveområde. Her kan du sove ude under stjernerne, men stadig indenfor hyttens og campens trygge indhegning.
 
Er det også noget for dig?
Nogen elsker spændingen ved at ligge ude i det fri blandt de vilde dyr, mens andre hellere vil ligge trygt inde bag lukkede døre. Trygheden og sikkerheden er selvfølgelig helt i top, men derfor kan bushens mange og høje lyde sagtens være for skræmmende for nogen. Dyrene kan synes meget tæt på og løvernes brøl meget højt, hvilket præcis er grunden til at nogen vælger at sove ude – og grunden til at andre helst vil sove inden døre. For de fleste er det at sove ude under stjernerne på den afrikanske savanne en oplevelse for livet – men kun du kan vurdere, om det også er noget for dig.
 
 

7 af de bedste steder at sove under åben himmel i Afrika:

 
Beho Beho, Tanzania
Bo oppe i toppen af et oldgammelt leedwood træ i hyggelige eksklusive træhytter. Den store komfortable seng har hjul, så de overnattende nemt kan køre den ind under en kanvas pavillon eller ud under stjernerne.
 
Sanctuary Makanyane, Sydafrika
Gemt ude i bushen har campen bygget en høj platform, hvor gæsterne kan sove fuldstændig trygt og uforstyrret ude under stjernerne - kun omgivet af lysende lanterner og lydene fra bushen.
 
Little Kulala, Namibia
Blandt bølgende sandduner i ørkenen ligger de charmerende ”kulala”, som er en form for eksklusiv hytte, og på taget af hver af dem er bygget et hyggeligt soveområde, hvor gæsterne kan ligge og kigge på stjernerne og lytte til ørkenen, mens de falder i søvn.
 
Tswalu Kalahari, Sydafrika
Hævet over jorden er en lille platform, som campen kalder ”Malori”, hvilket betyder ”drømmer” på det lokale sprog. Her kan gæsterne sove trygt og godt midt ude i bushen, og opleve det der også er kendt som ”diamanthimlen” – den afrikanske stjernehimmel.
 
Jao Camp, Okavango, Botswana
Omkring 20 minutter fra campen er bygget en platform, hvorfra der er en fantastisk udsigt til vilde dyr, som kommer og går. Om natten forvandles platformen til et perfekt ”soveværelse”, hvor op til 4 personer kan ligge og kigge på stjernerne.
 
Loisaba, Laikipia, Kenya
Campen har 2 hyggelige og charmerende ”soveplatforme”. Den ene har udsigt til ”kiboko” vandhullet og den anden er beliggende 8 km derfra på bredden af Ewaso N’giro floden. Her kan gæsterne ligge og putte trygt og godt, mens de nyder udsigten til vilde dyr og til den fantastiske stjernehimmel.
 
Lion Sands, Sydafrika
Campen har 3 ”bush soveværelser”, som er hævet højt over jorden. De overnattende gæster ankommer når solen er ved at gå ned, og kan nyde udsigten over bushen i et par timer inden mørket tager helt over, og det bliver tid til at putte sig under dynen og kigge på stjernerne, mælkevejen og et utal af stjerneskud.