Store billeder

Sådan forløber en dag på safari

Hvis man skal opleve dyr og fugle er det bedste at følge deres rytme, og da de fleste dyr er mere aktive i de tidlige morgentimer, vil det være mest disse på tidspunkter man kører eller vandrer på.
Store billeder
Midt på dagen hvor det kan være ganske varmt holder dyrene og safarigæsten så ofte ”siesta”. Der er dog undtagelser, f.eks.jager geparden  ofte om dagen for at undgå konkurrence, ligesom der i og omkring vand kan være en del aktivitet. Hvis dagen er kølig vil aktivitetsniveauet være højere.
 
Er man i Østafrika hvor dagslængderne ikke ændrer sig meget året igennem kan morgenvækning ske omkring kl. 06.00, ”Good morning” eller ”Jambo” – nogle steder får man the/kaffe og kiks på verandaen hvor man bor, ellers er der et samlingssted hvor man lige får lidt inden man kører på safari og så får morgenmad efter morgensafarien. I det sydlige Afrika kan starttidspunktet godt være en time eller mere tidligere, afhængigt af årstid og ønsker.
 
Ofte er man så tilbage igen ved 9 tiden igen, men det kan også svinge afhængigt af hvad man ser og ønsker. Så er der morgenmad og derefter en længere ”siesta” inklusive frokost før det igen er tid til safarikørsel, ofte ved 16 tiden. Der er nogle steder mulighed for en mindre vandring hvis nogen ønsker det, ligesom der kan være landsby/skole besøg eller andet der kan indlægges i safarien eller i ”siestaen”. 
 
Mange camps/lodges ligger også steder hvor der dagen igennem er mulighed for at se dyr og fugle f.eks. ved et vandhul. Der er også mange steder med pool, så man keder sig aldrig. Ellers kan ”siestaen” f.eks. bruges til at lade kamera batterier op mv.
 
Inden man kører eftermiddagssafari er der igen kaffe/the kager mv. Det kan være en god ide at huske solcreme, hat, myggebalsam, lommelygte, trøje (det kan blive køligt) og vand (som dog ofte er med i bilen).
 
Der kan foregå yderlige ting i løbet af dagen som ”bushbreakfast” hvor der er opsat flot morgenmad på savannen, der kan være ”sundownwer”, drinks og snaks ved solnedgang eller der kan være ”bushdinner” hvor der er middag ude i naturen. Nogle steder er der også mulighed for ”ewening/nightdrive” hvor man oplever de dyr, der er aktive efter mørkets frembrud, ved hjælp af projektør.
 
Om aftenen i camp/lodgen er der ofte bål, drinks, velsmagende middag og lidt planlægning om den næste dag. Er det et sted uden hegn omkring bliver man eskorteret tilbage til telt/værelse af nattevagterne, sikkert akkompagneret af nattes lyde, stjernehimmel og masser af spændende indtryk.
 
 
 
 
Store billeder