Store billeder

De 9 bedste safarioplevelser

Afrika er verdens næststørste kontinent med over 50 lande med utrolig varieret natur og kultur hvilket afspejler sig i en lang række safariaktiviteter. Vi har udvalgt vores favoritter.
Store billeder
Ballonsafari: Lige før solen står op svæver man langsomt med vinden op over den afrikanske savanne og bjerge og floder, der bliver tydelige når solens varme fjerner den sidste dis. Gnuer og zebraer danner lange kolonner så langt øjet rækker og nogle af rovdyrene er stadig på jagt mens en løveflok prøver at holde hyæner, sjakaler og gribbe på afstand af nattes udbytte. Man flyver højt og lav afhængigt af om man skal se nærmere på spændende ting på jorden eller man skal have det store perspektiv.
 
Hvalsafari: Både fra kysten og på havet byder Sydafrika på noget af det bedste hvaloplevelser i verden. Hvalerne kommer fra føderige områder ved Antarktis, til Sydafrikas lune bugter for at føde og parre sig. Det er en kolossal oplevelse når en hval slår med halen eller springer helt ud af vandet i parringstiden. Fra juni til november er der ved sydkysten flere fremragende steder at observere det fra kysten eller hvalsafari fra båd.
 
Migrationen: Klodens mest spektakulære migration foregår i Mara-Serengeti økosystemet hvor omkring 2 millioner gnuer, zebraer og andre antiloper vandrer i en næsten 1000 km stor cirkel årligt for at finde nyt græs og vand. Højdepunkterne er når de utroligt mange dyr på dramatisk vis skal passere Mara-floden i Kenya i månederne juli til oktober og når de i januar til marts kælver i den sydlige del af Serengeti-området. I floderne venter kæmpestore sultne krokodiller og på land er løver, hyæner, geparder og andre rovdyr konstant i hælene på den enorme vandring.
 
Bushwalk: Safarivandring blev populært i Zambia, men bliver i dag tilbudt i en lang række områder. Her oplever man lyde, lugte og det at kommet tæt på dyrene mere intenst end i en bil ligesom man kan se nærmere på mange mindre ting. Det kan være et termitbo, dyrespor, fugle eller hvilke planter man bruger til lokal medicin. Naturligvis er mødet med større dyr en intens oplevelse og de reagerer ganske anderledes end når man kører i bil. Et af de bedste steder er Mana Pools i Zimbabwe, og en anden fremragende oplevelse er at vandre med Kameler i Kenya.
 
Bushdinner: At få dækket et flot bord op på savannen, ved en flod eller med en flot udsigt med morgenmad eller som middag mens solen går ned, er en intens og romantisk oplevelse. Traditionen startede i begyndelsen af 1900 tallet hvor de første storslåede safarier blev arrangeret for europæiske og amerikanske aristokrater. At sidde under stjernerne med stearinlys, lanterner og dejlig mad, akkompagneret af nattens lyde, er svært at overgå.
 
Nat safari / Nightdrive: Kørsel efter mørkets frembrud og se dyrene ved hjælp af kraftige projektører er en hel anden oplevelse en at køre om dagen. En lang række større og mindre dyr er kun aktive om natten og store katte som løver og leoparder er også langt mere aktive på dette tidspunkt. Det kan være hulepindsvin, små nataktive aber, kamæleoner, en række mindre kattedyr eller det kan være fugle som ugler og natteravne. I den store vægtklasse er det sorte næsehorn også mere aktive når det er mørkt – måske er man heldig at se en dramatisk jagt.
 
Mokoro safari: Man kan sejle på Safari på mange måder fra luksus-flodskibet Zambezi Queen, mindre 10-12 personers motorbåde til en to-personers Mokoro. En Mokoro er en udhulet træstamme eller en moderne version i glasfiber som bliver staget frem af en ”poler” guide. Med så lille og lydløst et fartøj kan man komme meget tæt på helt store og helt små dyr – ganske uforstyrret. Det er primært i det fantastiske Okavango DeltaBotswana hvor man i myriader af kanaler med krystalklart vand kan få denne magiske oplevelse.
 
Gorillasafari: En af de største dyreoplevelser er at komme helt tæt på de store primater som chimpanser og bjerggorillaer som er vores nærmeste slægtninge. Med mere end 97% af de samme gener er det måske ikke så underligt at vi synes, de nogen gange virker helt menneskelige. At bane sig vej gennem tæt regnskov og bambus med glimt gennem trækronerne af forunderlige vulkaner intensiverer mystikken før mødet med skovens godmodige kæmper. Pludseligt står man ansigt til ansigt med en 300 kg ”silverbag” gorillahan.
 
Kamelsafari: Er normalt mere vandring end ridning, da kamelernes primære formål er at fragte ens udstyr som telte, køkkenudstyr, mad og alt det øvrige man ikke selv ønsker at bære. Men man kan fint ride en del hvis man ønsker. Det foregår i Kenyas centrale og storladne landskaber, hvor der ikke kommer biler, kun de vilde dyr som vi kommer helt tæt på, samtidig med at man nyder landskaberne, samspillet mellem kamelerne og de dygtige og venlige Samburu drivere og guider. En oplevelse for livet.
 
 
 
Store billeder