Rundrejse beskrivelse Rovos Rail

Rovos Rail | Cape Town — Dar es Salaam

Rovos Rail | Cape Town — Dar es Salaam

Denne fantastisk togrejse er ikke bare et uforglemmeligt eventyr for alle togentusiaster, det er også en rejse fyldt med historiske, kulturelle og naturskønne oplevelser for enhver livsnyder.

 
Denne luksuriøse togrejse tager 16 dage og tager jer fra Cape Town til Dar es Salaam – eller modsatte retning - gennem Sydafrika, Botswana, Zimbabwe, Zambia og Tanzania.
 
På turen vil I opleve den historiske Matjiesfontein, diamantminebyen Kimberley og den spændende storby Pretoria. I vil komme på safari i Madikwe Game Reserve og Nyerere National Park, tidligere kendt som Selous Game Reserve og måske være så heldige at se de eftertragtede ”Big 5” – elefanten, næsehornet, leoparden, løven og bøflen. I vil blive betaget af smukke vandfald ved Chisinba Falls og de usammenlignelige Victoria Falls, som naturligvis er blevet udnævnt til at være en af ”Verdens 7 naturlige Vidundere”.
 
Turen vil tage jer op at stejle skrænter, ned gennem frodige dale, over hundredvis af bakker, gennem mørke tunneller og spændende hårnålesving. Hver eneste dag vil være fyldt med ubeskrivelige oplevelser -  og det alt sammen vil være indhyllet i en magisk, elegant og historisk atmosfære ombord på et af verdens smukkeste tog.
 
 
 
Turen kort 2024 & 2025:
 • Dag 1 - Cape Town, Hex River Valley
 • Dag 2 - Matjiesfontein
 • Dag 3 - Kimberley, byrundtur, Diamantminemuseum, ”Big Hole”, flamingoer
 • Dag 4 - Pretoria, byrundtur, lokomotiv workshops 
 • Dag 5 - Madikwe, safari
 • Dag 6 - Madikwe, safari
 • Dag 7 - Madikwe, safari, toget kører videre.
 • Dag 8 - Dag ombord på toget. Passerer Gwaai, Dete & Hwange Nationalpark.
 • Dag 9 - Victoria Falls, Sunset Cruise på Zambezi floden, Victoria Falls Hotel
 • Dag 10 - Victoria Falls, rejsen fortsætter
 • Dag 11 - Dag ombord på toget. Passerer Kafue jernbanebro og Lusaka
 • Dag 12 - Dag ombord på toget. Passerer Serenje og Kasama
 • Dag 13 - Chisimba Falls, krydser grænsen til Tanzania
 • Dag 14 - Makambako, toget kører gennem Rift Valley og Udzungwa Mountains
 • Dag 15 - Nyerere National Park, tidligere kendt som Selous Game Reserve
 • Dag 16 - Dar es Salaam
OBS! I 2026 forlænges rejsen med 1 nat, så dag 14 bliver en dag ombord på toget 
 
 
Se fuld beskrivelseSe mindre beskrivelse
Kontakt os for information om mulige afrejsedage
Rejsebeskrivelse Rovos Rail | Cape Town — Dar es Salaam Fuld beskrivelse
Ophold Lokation Indkvartering
Dag 1
Cape Town
Rovos Rail
Rovos Rail
Efter en dejlig nat på jeres hotel i Cape Town, har I det meste af dagen til rådighed i Cape Town inden I tager til Cape Town Station, hvor der er check-in kl. 16.30 og afgang kl. 18.00 – lad eventyret begynde.
 
I kan friske jer op i jeres suite og slappe lidt af, inden I mødes med de andre passagerer i togets spisevogn, hvor middagen serveres kl. 19.30, mens toget kører mod Worcester i Hex River Valley. På vejen vil toget bestige en stejl skrænt, på vej mod Touws River, inden I møder den først af fire tunneller. Den sidste tunnel er 13,5 km lang og uden lys, så vær derfor forsigtige når I bevæger jer rundt i toget – og tænd meget gerne for lyset.
 
Påklædning til middagen: Formelt
 
Overnatning
Rovos Rail
Måltider
All Inclusive
Dag 2
Matjiesfontein
Rovos Rail
Rovos Rail
Efter morgenmaden skal I på jeres første udflugt på denne fantastiske togrejse fra Sydafrika til Tanzania. I er ankommet til Matjiesfontein, hvor I har mulighed for at stige af toget og gå en tur i den lille, historiske landsby. 
 
Kl. 10.00 forlader toget igen Matjiesfonteiin for at køre gennem Karoo, der er et semiørken region, der engang var en enorm sø. 
 
Kl. 13.00 serveres frokosten og eftermiddagen nydes i salonen, mens I kører gennem det enorme område på jeres vej mod Kimberley.
 
Kl. 19.30 serveres middagen.
 
Påklædning til middagen: Formelt
Overnatning
Rovos Rail
Måltider
All Inclusive
Dag 3
Kimberley, diamantminemuseum & ”Big Hole”
Rovos Rail
Rovos Rail
Nyd en rolig morgenmad og frokost ombord på toget, mens I nyder landskabet udenfor vinduerne inden I ankommer I til Kimberley, hvor I kommer på spændende byrundtur, besøger Diamantminemuseet og ”Big Hole”, som er et godt 200 meter dybt menneskeskabt hul udgravet af håbefulde diamantjægere.
 
Toget forlader Kimberley. 10 minutter efter vil I på togets venstre side se en lavvandet sø, hvor der som oftest vil være enorme flokke af lyserøde, langbenede flamingoer – omkring 23.000 af disse smukke fugle er ikke et unormalt syn.
 
I kører mod nordøst gennem et stort område med mange guldminer. 
 
Kl. 19.30 bliver middagen serveret inden I kan gå til ro i jeres smukke suite.
 
Påklædning til middagen: Formelt
Overnatning
Rovos Rail
Måltider
All Inclusive
Dag 4
Pretoria
Rovos Rail
Rovos Rail Stationen i Pretoria
Morgenmaden serveres fra kl. 07.00, da I kl. 08.30 tager fra stationen i Pretoria og skal på en spændende byrundtur i Pretoria efterfulgt af frokost på perronen.
Eftermiddagen byder en en rundvisning på stationen og i lokomotiv workshops – hvis vejret tillader det.  
 
Kl. 18.00 kører toget videre mod Zeerust i North West Province og kl. 19.30 bliver middagen serveret i spisevognen.
 
Påklædning til middagen: Formelt
Overnatning
Rovos Rail
Måltider
All Inclusive
Dag 5
Safari i Madikwe
TAU Game Lodge
Safari i Madikwe Game Reserve
Pak en lille taske med det I har brug for til et par nætter i Madikwe. I finder en lille togtaske i jeres suite, som I frit må benytte. Der er spafaciliteter til rådighed for egen regning. Betalingen skal ske i ZAR eller med betalingskort. Tidspunkterne for måltider og aktiviteter afhænger af sæsonen, så det får I endelig information om, når I ankommer.
 
Efter en dejlig morgenmad forlader I toget i Zeerust og kører med bus til Madikwe, hvor I skal være to nætter. Frokosten bliver serveret straks efter ankomsten til lodgen. Herefter skal I på den første spændende safaritur i reservatet, hvor I blandt meget andet kan være heldige at se de berømte ”Big 5”; løven, leoparden, næsehornet, bøflen og elefanten.
 
Efter omkring 3 timer vender I tilbage til lodgen, hvor I kan friske jer op inden middagen bliver serveret.
 
Påklædning til middagen: Afslappet
Overnatning
TAU Game Lodge
Måltider
All Inclusive
Dag 6
Safari i Madikwe
TAU Game Lodge
Tau Game Lodge - Madikwe
Dagen starter tidligt med en morgensafaritur, hvor I oplever, hvordan savannen langsomt vågner med de første solstråler. Når I har slået mave efter frokosten kl. 12.30 er det tid til endnu en safaritur og eftermiddagste.
 
Kl. 19.00 bliver middagen serveret i lodgen, hvor dagens mange oplevelser sikkert bliver samtaleemnet.
 
Påklædning til middagen: Afslappet
Overnatning
TAU Game Lodge
Måltider
All Inclusive
Dag 7
Safari, Gaborone & Stenbukkens Vendekreds
Rovos Rail
Deluxe Suite
Morgenen starter med den sidste safaritur i denne omgang - en skøn tur på to timer, hvor I endnu engang kan forelske jer i den smukke flora og fauna. Sørg for at jeres bagage står klar til at blive afhentet kl. 10.00 og tjek derefter ud fra lodgen.
 
Kl. 10.30 forlader i lodgen og kører til toget, der venter i Gaborone i Botswana. Grænseformaliteterne bliver klaret på vejen, hvor I selv viser passet og eventuelt får tjekket bagagen.
 
Kl. 13.30 kører toget efter frokosten er blevet serveret. 
 
I passerer Stenbukkens Vendekreds, når toget kører langs den østlige del af den mægtige Kalahari Ørken. Området er kendt under navnet Kgalagadi. 
 
Sørg for at aflevere jeres pas og udfyldte dokumenter til enten togbestyreren eller til medarbejderen i gavebutikken.
 
Inden I ankommer til Victoria Falls er det en god ide at undersøge de mange forskellige aktiviteter, som I kan deltage i her. Det er eksempelvis en guidet tur til vandfaldene, helikoptertur over vandfaldene, gåtur sammen med løver, whitewater rafting, bungee-jumping eller I kan spille golf for bare at nævne nogle få. I kan booke aktiviteterne på hotellet eller på forhånd hos togets foredragsholder i dag mellem kl. 16.30-18.00. I kan betale kontant.
 
Middagen bliver serveret i spisevognen, mens I kører mod Plumtree, hvor grænseformaliteterne bliver klaret.  
 
Påklædning til middagen: Formelt
Overnatning
Rovos Rail
Måltider
All Inclusive
Dag 8
Dag på toget — Se vilde dyr fra toget
Rovos Rail
Rovos Rail
Victoria Falls: Hvis I gerne vil booke aktiviteterne gennem toget foredragsholder, så skal dette gøres inden frokosten. I kan betale kontant.
 
Der holdes foredrag om morgenen og/eller om eftermiddagen i loungevognen. Få detaljer om hvad og hvornår i ”Lecture Sheet.”
 
Mens I spiser morgenmad forlader toget Plumtree. Om eftermiddagen passerer I Gwaai og Dete langs en af Afrikas længste uafbrudte togstrækninger - hele 114 km – og kører videre langs den østlige del af Hwange Nationalpark, hvor I kan være heldige at se vilde dyr.
 
Kl. 19.30 bliver middagen serveret, mens I kører mod Thompson’s Junction.
 
Påklædning til middagen: Formelt
Overnatning
Rovos Rail
Måltider
All Inclusive
Dag 9
Victoria Falls, Sunset Cruise på Zambezi floden
Victoria Falls Hotel
Victoria Falls set fra helikopter
Pak en lille taske med det I skal bruge til en nat på Victoria Falls Hotel. Måltiderne får I serveret på Victoria Falls Hotel. Hvis I ønsker at spise andre steder, er det for egen regning. I kan veksle penge på hotellet (pas er ikke nødvendigt). På hotellet er der et businesscenter og WiFi. Hvis I skal krydse grænsen til Zambia under jeres ophold, så husk at få jeres pas fra togbestyreren eller medarbejderen i gavebutikken.
 
Kl. 12.00 ankommer I til de usammenlignelige Victoria Falls. Tag jeres taske med jer og gå over til hotellet. Efter I er blevet budt velkommen, venter en dejlig frokost på Jungle Junction. Jeres tasker vil blive bragt op på jeres værelse.
 
Kl. 15.45 sommer / 16.15 vinter: Mød de andre i hotelfoyeren inden I sammen tager på Sunset Cruise på Zambezi floden.
 
Kl. 19.30 bliver middagen serveret i Livingstone Room på Victoria Falls Hotel.
 
Påklædning til middagen: Smart og afslappet  
Overnatning
Victoria Falls Hotel
Måltider
All Inclusive
Dag 10
Victoria Falls — turen fortsætter
Rovos Rail
Victoria Falls Hotel
Seneste tidspunkt for udtjekning fra hotellet er normalt kl. 10.00 (I vil få nærmere information om dette). Hvis I har planlagt morgenaktiviteter, så husk at tjekke ud inden I tager afsted. I kan få opbevaret jeres bagage i et sikkert rum på hotellet indtil I tager til stationen om eftermiddagen. Ring til receptionen, når I har pakket jeres tasker, så kommer portøren og henter dem.
 
I kan nyde en dejlig morgenmad i Jungle Junction Restaurant indtil kl. 10.00 og derefter kan I bruge dagen på at udforske de enestående Victoria Falls og området omkring vandfaldene.
 
Kl. 13.00 får I serveret frokost på Jungle Junction Restaurant og kl. 15.00 mødes I på perronen på stationen og så er I klar til at fortsætte turen mod Zambia.
 
Kl. 16.00 forlader toget Victoria Falls og krydser broen til Livingstone.
 
Kl. 19.30 bliver middagen serveret i spisevognen.
 
Husk at give jeres pas til enten togbestyreren eller til medarbejderen i gavebutikken, så de kan hjælpe jer med grænseformaliteterne.
 
Påklædning til middagen: Formelt
Overnatning
Rovos Rail
Måltider
All Inclusive
Dag 11
Dag på toget — Passerer Kafue jernbanebro og Lusaka
Rovos Rail
Rovos Rail
Der holdes spændende foredrag om morgenen og/eller om eftermiddagen i loungevognen. Få flere oplysninger i togets ”Lecture Sheet.”
 
Efter en stille og rolig morgenmad krydser toget Kafue jernbanebro – en 477 meter lang stålkonstruktion, der er bygget i 13 dele på hver 33 meter, som bliver holdt oppe af massive betonpæle.
 
Nyd en afslappende dag ombord på toget, mens I kører gennem Zambia. Efter frokosten kører I gennem landets hovedstad; Lusaka.
Middagen bliver serveret, mens I kører mod Kapiri Mposhi og starten på TAZARA jernbanestrækning.
 
Påklædning til middagen: ”Afrikansk” tema eller smart og afslappet.
Overnatning
Rovos Rail
Måltider
All Inclusive
Dag 12
Dag på toget — Passerer Serenje og Kasama
Rovos Rail
Rovos Rail
Der holdes spændende foredrag om morgenen og/eller om eftermiddagen i loungevognen. Få flere oplysninger i togets ”Lecture Sheet.”
 
I dag kan I nyde endnu en afslappende dag ombord på toget, mens I kører gennem Serenje og fortsætter mod Kasama. Hør foredrag, læs en god bog, hyggesnak med de andre passagerer eller fordyb jer i det skiftende landskab udenfor vinduet.
 
Påklædning til middagen: Formelt
Overnatning
Rovos Rail
Måltider
All Inclusive
Dag 13
Chisimba Falls, krydser grænsen til Tanzania
Rovos Rail
Rovos Rail
Kl. 8.00 er I færdige med morgenmaden og klar til at forlade toget i Kasama. I skal på en morgentur til Chisimba Falls, som er et smukt vandfald med tre fald, hvoraf det længste er omkring 20 meter.
 
Kl. 11.00 stiger I igen ombord på toget og kører mod grænsen. Efter frokosten passerer I Chozi og kl. 17.40 ankommer I til Nakonde, hvor de zambiske grænseformaliteterne klares, hvorefter I fortsætter til Tunduma på grænsen til Tanzania.
 
Middagen serveres mens I kører mod Mbeya.
 
Husk at stille jeres ur en time frem inden I går til ro for natten.
 
Påklædning til middagen: Formelt
Overnatning
Rovos Rail
Måltider
All Inclusive
Dag 14
Makambako, Rift Valley & Udzungwa Mountains
Rovos Rail
Rovos Rail
Kl. 9.00 ankommer I til Makambako, hvor I kan slentre en tur i byen, hvis I har lyst og tiden tillader det.
 
Kl. 11.00 fortsætter I videre mod Mlimba. Toget kører ned i Rift Valley og gennem Udzungwa Mountains – en rute som fører jer gennem tunneller, hårnålesving og viadukter på vej mod Selous.
 
Om aftenen bliver middagen serveret, mens I fortsætter mod Kisaki.
 
Påklædning til middagen: Formelt
Overnatning
Rovos Rail
Måltider
All Inclusive
Dag 15+16
Nyerere National Park og Dar es Salaam
Rovos Rail
Tanzania
I dag spiser I morgenmad og brunch med udsigt til Tanzanias højland og frodige natur, mens toget fortsætter rejsen mod endestationen; Dar es Salaam. 
Kl. 12.00 forlader I toget og kører til Nyerere Natioanl Park, tidligere kendt som Selous Game Reserve, hvor I skal på safari, hvis tiden tillader det. Nyerere National Park er med sine 55.000 km2 den største af sin slags i Afrika og hjemsted for et imponerende liv af vilde dyr og fugle.
 
Kl. 18.00 vender I tilbage til toget og fortsætter rejsen. Om aftenen kl. 19.30 bliver middagen serveret, mens I kører videre mod  jeres endestation Dar es Salaam.
 
Påklædning til middagen: “1920’erne” tema eller smart og afslappet
 
Mellem kl. 07.00 og kl. 10.00 nydes rejsens sidste morgenmad. Kl. 11.00 når denne fantastisk rejse sin ende med ankomst i Dar es Salaam i Tanzania.
 
Sørg for at jeres bagage er klar til afhentning senest 15 minutter før ankomst til Dar es Salaam og at I har fået jeres pas udleveret igen. 
 
Skal eventyret ikke slutte her, så kan I forlænge rejsen med flere dage i Dar es Salaam, med flere uforglemmelige safarioplevelser eller med eksklusiv afslapning på kridhvide sandstrande. Kontakt Blixen Tours så vi sammen kan skræddersy det eventyr, I drømmer om. 
 
 
 
Overnatning
Rovos Rail
Måltider
Dag 15 All inclusive Dag 16 Morgenmad
IndkvarteringRovos Rail

Rovos Rail

Verdens mest luksuriøse tog

INDIKATIONSPRISER Rovos Rail | Cape Town — Dar es Salaam
Pris per person (ved to voksne i delt dobbeltværelse)
15/16 NÆTTER I PULLMAN SUITE FRA
Periode
Voksen
01.01.24 - 31.12.24
97.995
01.01.25 - 31.12.25
107.695
01.01.26 - 31.12.26
118.800
15/16 NÆTTER I DELUXE SUITE FRA
Periode
Voksen
01.01.24 - 31.12.24
129.595
01.01.25 - 31.12.25
142.595
01.01.26 - 31.12.26
156.900
Skræddersyet rejse
Denne rejse kan tilpasses til det antal nætter som ønskes - eller kombineres med ophold på andre hoteller og destinationer. Ring til en af vore rejsespecialister for mere information på telefon 7674 0070 eller skriv til os via vores kontaktformular.
 
Højtider — perioder over jul, nytår & påske
Disse er de mest efterspurgte rejseperioder i løbet af året, hvorfor flypriser og værelsespriser er væsentligt højere i denne periode. Der kan desuden være obligatorisk tillæg for julemiddag/nytårsmiddag. Kontakt os for tilbud.
Aktuelt
Kontakt os for aktuelle afrejsedatoer fra henholdsvis Dar Es Salaam og Cape Town
I 2026 forlænges togrejsen fra 15 til 16 nætter 
 
Tillæg for enkeltværelse 
2024 Tillæg for Pullman Suite kr. 43.500 pr. person
2025 Tillæg for Pullman Suite kr. 47.900 pr. person
2026 Tillæg for Pullman Suite kr. 54.000 pr. person
Tillæg for Deluxe Suite og Royal Suite - kontakt os for pris
Prisen inkluderer
 • 15 nætter/16 nætter (2026) med Rovos Rail ifølge program
 • Alle måltider, drikkevarer og udflugter - dog er udflugterne med forbehold for at disse kan udgå, hvis tiden ikke tillader det
 • Bidrag til Rejsegarantifonden
Prisen inkluderer ikke
 • Flyrejsen
 • Afbestillingsforsikring fra 7% af rejsens pris og tegnes ved bestilling af rejsen
 • Rejseforsikring
 • Drikkepenge
 • Vaccinationer
Forbehold
Blixen Tours tilstræber altid at afvikle rejsen i henhold til programmet, men det kan pga. vejrmæssige forhold og praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre rejsen anderledes end anført.