Rundrejse beskrivelse Rovos Rail

Rovos Rail — Namibia Safari

Rovos Rail — Namibia Safari

Spændende safari med masser af vilde dyr og fugle, savannen der langsomt vågner af den orangerøde morgensol. Køreture i den nådesløse ørken og morgenmad serveret i et spektakulært landskab ved en udtørret oase. En sø med tusindvis af lyserøde flamingoer, det berømte Kalahari-bassin i Kalahariørkenen. Historiske byrundture, guldgraverbyer, forladte diamantminer og et 200m dybt hul, der blev gravet af diamantjægerne. Fish River Canyon; et imponerende landskab, som bedst beskrives som Afrikas svar på Grand Canyon. Det og meget mere venter på denne 11dage lange togtur med Rovos Rail, der kører mellem Pretoria og Walvis Bay i begge retninger.
 
Rammen om alle disse storslåede oplevelser er ”Afrikas Stolthed” - Rovos Rails smukke tog, som emmer af historie, romantik, elegance og eksklusivitet.
 
Velkommen ombord til en rejse, hvor eventyret venter hver eneste dag.
 
 
Turen kort 
Dag 1 - Namib-ørkenen, Walvis Bay
Dag 2 - Besøg Cheetah Conservation Project
Dag 3 - Etosha National Park, safaritur
Dag 4 - Safaritur, retur til toget
Dag 5 - Windhoek, Sossusvlei, køretur i ørkenen
Dag 6 - Køretur i ørkenen, morgenmad ved udtørret oase, retur til Windhoek
Dag 7 - Keetmanshoop og Garas Park (de gigantiske Quiver træer)
Dag 8 - Spøgelsesbyen Kolmanskop og byen Lüderitz
Dag 9 - Fish River Canyon
Dag 10 - Upington og cruise på Orange River
Dag 11 - Kimberley, diamantmine-museum, ”Big Hole”
Dag 12 - Pretoria
 
 
Kontakt os for information om mulige afrejsedage
Rejsebeskrivelse Rovos Rail | Namibia Safari Fuld beskrivelse
Ophold Lokation Indkvartering
Dag 1+2
Walvis Bay og gepard projekt
Rovos Rail
Etosha National Park
Efter en god nats søvn og nogle hyggelige timer i Walvis Bay er I klar til at begynde på safarieventyret med Rovos Rail. Kl. 11.00 forlader toget ”The Pride of Africa” Walvis Bay og kører østpå gennem Namib-ørkenen.
 
Hvis I gerne vil slappe lidt af og nette jer, kan I gøre dette i jeres suite, inden I mødes med togets andre passagerer til frokost i spisevognene og senere til te i loungen. Observationsvognen, der findes bag i toget er indtil frokost på dag 2 i front, til stor glæde for de mange ombord. 
 
På jeres vej gennem den namibiske ørken mod Etosha laver I efterfølgende dag et stop fra morgenstunden, når I kl.09.00 skal besøge et bevaringsprojekt for geparder i Otjiwarongo. Her har man siden 1990 kæmpet for at bevare bestanden af geparder, og hundredevis af disse smukke dyr er blevet reddet og sat ud i naturen efterfølgende. 
 
Gepard bevaringsprojektet Cheetah Conservation Fund er en lærerig oplevelse, der sætter fokus på dyrene, men også på deres habitat, og hvordan man sikrer deres levesteder.
 
Middagen bliver begge aftener serverest i spisevognen kl. 19.30, mens toget fortsætter mod nordøst til Etosha.
 
Påklædning til middagen: Formel
Overnatning
Rovos Rail
Måltider
All Inclusive
Dag 3
Etosha National Park og safari
Overnatning på lodge i Etosha
Etosha National Park
Husk at pakke en lille taske med hvad, I har brug for til en enkelt nat i Etosha.
 
I jeres suite finder I en pakket tog-taske, som I frit må benytte. Efter en dejlig morgenmad ankommer I til stationen, hvor I kl, 10.00 køres til en lodge i Etosha National Park. Her tjekker I ind og får derefter serveret en skøn frokost.
 
Kl. 15.00 skal I ud på en spændende safaritur. Etosha National Park er en af de absolut bedste nationalparker i Namibia og hjemsted for intet mindre en 114 forskellige arter af pattedyr, 110 reptilarter, 16 arter af padder og 340 forskellige fuglearter. Parken har en af de største bestande af elefanter i Sydafrika og er berømt for sit store antal af de truede sorte næsehorn. I vil sikkert møde både giraffer, elefanter, zebraer, gnuer, springbukke, kuduantiloper, massevis af smukke fugle, løver og meget mere på de 3 timer turen varer.
 
Når solen er gået ned bliver middagen serveret under en stjernebesat nattehimmel.
 
Påklædning til middagen: Afslappet
Overnatning
Overnatning på lodge i Etosha
Måltider
All Inclusive
Dag 4
Safari - & tilbage til Rovos Rail
Rovos Rail
Rovos Rail
Pak jeres tasker, så de er klar til afhentning på værelset og husk at tjekke ud inden kl. 10.45. Jeres tasker vil blive læsset på bilerne. I vil få besked om det endelige tidspunkt for køreturen.
 
I starter dagen tidligt med en kop kaffe eller te, inden I skal ud på endnu en spændende safaritur. På denne tur vil I opleve, hvordan savannen langsomt vækkes af solopgangens varme, orangerøde stråler.
 
Tilbage på lodgen serveres morgenmaden. Kl. 13.00 forlader I lodgen og efter en times tid kan I stige ombord på toget igen på Tsumeb Station. Når I har fået slappet lidt af, bliver frokosten serveret i spisevognen.
 
Om eftermiddagen kan I slappe af med en kop te og senere bliver en dejlig middag serveret i spisevognen, inden I kan gå til ro i jeres smukke suite.
 
Påklædning til middagen: Formel
Overnatning
Rovos Rail
Måltider
All Inclusive
Dag 5
Windhoek - Sossusvlei
Overnatning på lodge i Sossusvlei
Sossusvlei sanddyner
Pak en lille taske med hvad I har brug for til en enkelt overnatning i Sossusvlei.
 
I nyder morgenmaden og er kl. 10.00 fremme i Namibias hovedstad; Windhoek, hvorfra I kl. 11.00 køres til air-strippen og stiger ombord på et lille fly, som flyver jer til Namibias sanddyner i Sossusvlei. Flyveturen tager ca. 1 time. 
 
Efter I har tjekket ind på lodgen nyder I dejlig frokost, inden I om eftermiddagen kan glæde jer til en køretur i ørkenen efterfulgt af en skøn middag i bushen, når solen er gået ned. 
 
Sossusvlei er en eksplosion af røde, orange og gule farver, når solen står op eller går ned over de mange sanddyner. 
 
I overnatter på lodgen. 
 
Påklædning til middagen: Afslappet. 
 
Overnatning
Overnatning på lodge i Sossusvlei
Måltider
All Inclusive
Dag 6
Sossusvlei - Windhoek
Rovos Rail
Deadvlei
I skal tidligt op, hvorefter I nyder det smukke ørkenlandskab, når solen står op. I dag skal I opleve det ikoniske Deadvlei, der er kendt for sine døde træer.
 
Deadvlei er en sø af regnvand, som trods de tørre og varme omgivelser kan eksistere på grund af jordens høje indhold af ler, der holder på den sparsomme regnmængde gennem længere tid. 
 
I disse meget smukke omgivelser serveres morgenmaden inden I kl. 12.30 flyver retur til Windhoek, for kl. 14.00 at spise frokost i Windhoek Country Club efterfulgt af en byrundtur, hvor det tyske præg fra da byen var under tysk kolonisering, stadig sætter sig præg på byen. Byens togmuseum besøges også. 
 
Kl. 18.00 sætter I og toget kurs mod syd og mod den mægtige Kalahari ørken. 
 
Påklædning til middagen: Afslappet
Overnatning
Rovos Rail
Måltider
All Inclusive
Dag 7
Keetmanshoop & Garas Park
Rovos Rail
Rovos Rail
I passerer gennem det fascinerende namibiske landskab, hvor I efter at have fået serveret morgenmad og frokost ombord på toget, når frem til byen Keetmanshoop kl. 14.00 i det sydlige Namibia.
 
I besøger byen og Garas Park, der er kendt for sine gigantiske Quiver træer, der kan blive op til 5 meter høje. I dette område ses omkring 300 forskellige arter, der alle er beslægtet med Aloe planten. 
 
Kl. 16.30 er I tilbage på toget igen og nyder eftermiddagsteen, mens toget fortsætter sin rute mod syd og middagens serveres kl. 19.30.
 
Påklædning til middagen: ”Afrikansk tema” eller smart casual.
 
 
 
 
Overnatning
Rovos Rail
Måltider
All Inclusive
Dag 8
Kolmanskop & Lüderitz
Rovos Rail
Flamingoer ved Walvis Bay
Kl. 8.00 køres I ca. 1 time til spøgelsesbyen Kolmanskop, der tidligere var en aktiv mineby og i dag står uberørt hen efterfulgt af frokost i Lüderitz beliggende ud til havet og er kendt for sit dyreliv, som sæler, pingviner, flamingoer og strudse.
 
Kl. 18.00 er I tilbage på toget igen, når det fortsætter mod Holoog. 
 
Påklædning til middagen kl. 19.30: Formel
 
Overnatning
Rovos Rail
Måltider
All Inclusive
Dag 9
Fish River Canyon
Rovos Rail
Fish River Canyon
Tip: Tag behagelige og skridsikre vandresko på til dagens udflugt! Husk at give jeres pas til enten togbestyreren eller medarbejderen i gavebutikken.
Husk at give jeres pas til enten togbestyreren eller medarbejderen i gavebutikken.
 
Kl. 08.30 stiger I af toget og ind i bilerne, der venter på jer på stationen. Nu skal I på en 1-times køreture til Fish River Canyon, som er Afrikas svar på Grand Canyon. Kløften er den største af sin slags i Afrika og den anden største i verden. Den er 160 km lang, 27 km på sit bredeste stykke og flere steder er den 550 meter dyb. 
 
Tilbage på toget serveres frokosten kl. 13.00, hvorefter I sætter kurs mod den sydafrikanske grænse, hvor i forventer at ankomme omkring kl. 16.30, hvor immigrationsformaliteterne bliver klaret. 
 
Herfra fortsætter toget mod Upington og kl. 19.30 serveres middagen. 
 
Påklædning til middagen: Formel
Overnatning
Rovos Rail
Måltider
All Inclusive
Dag 10
Upington & Great Karoo
Rovos Rail
Rovos Rail
Tip: Tag behagelige og skridsikre vandresko på til dagens udflugt!
 
Kl. 08.30 stiger I af toget for at gå en tur rundt i byen Upington, der ligger ved Orange River. I skal også på et lille cruise på floden, der med sine 2.432 km er den længste flod i Sydafrika. Den har sit udspring i Drakensbjergene i Lesotho og bugter sig gennem Sydafrika. Upington er den eneste større by floden passerer på sin vej mod Atlanterhavet. 
 
Kl. 13.00 er I tilbage på toget igen for at få serveret frokost, ligesom eftermiddagsteen, når toget fortsætter sin rute mod Kimberley.. 
 
Påklædning til middagen kl. 19.30: Formel
Overnatning
Rovos Rail
Måltider
All Inclusive
Dag 11+12
Kimberley & Pretoria
Rovos Rail
Rovos Rail Station
I nærmer jer langsomt jeres endestation Pretoria, men inden da venter fortsat oplevelser, når I kl. 09.00 ankommer til Kimberley, hvor I kan glæde jer til en spændende byrundtur, et besøg på diamantmine-museet og ikke mindst til at opleve ”Big Hole”, som er et 200m dybt menneskeskabt hul, som blev gravet af ivrige diamantjægere. Området har siden 2004 været på UNESCOs Verdensarvsliste.
 
Kl. 13.00 forlader toget Kimberley og kører gennem Karoo, som er et højtliggende, ørkenlignende plateau. Vi anbefaler, at I sætter jer i togets venstre side, for her vil I se en sø med tusindvis af smukke, lyserøde, langbenede flamingoer. Det er en imponerende flok på mellem 2.000-20.000 fugle afhængigt af mængden af regnvand.
 
Om aftenen bliver rejsens sidste middag serveret, mens toget kører gennem det nordlige Cape og fortsætter opstigningen til Pretoria i Gauteng provinsen.
 
Påklædning til middagen: Tema 1920s eller smart casual
 
Næste morgen er der god tid til at nyde morgenmaden, mens toget kører det sidste stykke frem mod Pretoria gennem guldmineområdet Witwaterrand. Det var her guldfeberen rasede i 1886 og hvor tusindvis af håbefulde mænd og kvinder valfartede til for at få fingrene i det eftertragtede metal.
 
Kl. 12.00 når turen sin ende med ankomst på den flotte Rovos Rail Station i Capital Park, Pretoria.
 
Drømmer I om flere safarioplevelser, shopping i pulserende storbyer eller eksotisk afslapning og forkælelse på kridhvide sandstrande i Det Indiske Ocean, f.eks. Maldiverne eller Mauritius, så hjælper vi jer gerne med at forlænge rejsen med endnu flere oplevelser efter jeres ønsker.
Overnatning
Rovos Rail
Måltider
All Inclusive
IndkvarteringRovos Rail

Rovos Rail

Verdens mest luksuriøse tog

INDIKATIONSPRISER Rovos Rail | Namibia Safari
Pris per person (ved to voksne i delt dobbeltværelse)
11 NÆTTER I PULLMAN SUITE FRA
Periode
Voksen
01.01.24 - 31.12.24
69.295
01.01.25 - 31.12.25
75.195
11 NÆTTER I DELUXE SUITE FRA
Periode
Voksen
01.01.24 - 31.12.24
88.195
01.01.25 - 31.12.25
95.795
Skræddersyet rejse
Denne rejse kan tilpasses til det antal nætter som ønskes - eller kombineres med ophold på andre hoteller og destinationer. Ring til en af vore rejsespecialister for mere information på telefon 7674 0070 eller skriv til os via vores kontaktformular.
 
Højtider — perioder over jul, nytår & påske
Disse er de mest efterspurgte rejseperioder i løbet af året, hvorfor flypriser og værelsespriser er væsentligt højere i denne periode. Der kan desuden være obligatorisk tillæg for julemiddag/nytårsmiddag. Kontakt os for tilbud.
Aktuelt
Kontakt os for aktuelle afrejsedatoer fra henholdsvis Pretoria og Walvis Bay
 
Tillæg for enkeltværelse
2024 Tillæg for Pullman Suite kr. 34.700,- pr. person
2024 Tillæg for Deluxe Suite kr. 44.100,- pr. person
2025 Tillæg for Pullman Suite kr. 37.400,- pr. person
2025 Tillæg for Deluxe Suite 47.900,- pr. person
Tillæg for Royal Suite - kontakt os for pris 
Prisen inkluderer
  • 11 nætter på Rovos Rail 
  • Alle måltider, drikkevarer og udflugter - dog er udflugterne med forbehold for at disse kan udgå, hvis tiden ikke tillader det
  • Bidrag til Rejsegarantifonden
Prisen inkluderer ikke
  • Flyrejsen
  • Afbestillingsforsikring fra 7% af rejsens pris og tegnes ved bestilling af rejsen
  • Rejseforsikring
  • Drikkepenge
  • Vaccinationer
Forbehold
Blixen Tours tilstræber altid at afvikle rejsen i henhold til programmet, men det kan pga. vejrmæssige forhold og praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre rejsen anderledes end anført.