Rundrejse beskrivelse Safari, eventyrlig togrejse, Vinlandet og Cape Town

En uforglemmelig rejse gennem Sydafrikas skatkammer af oplevelser

En uforglemmelig rejse gennem Sydafrikas skatkammer af oplevelser

Oplev noget af det bedste af Sydafrika på denne rejse, der tager dig på spændende safari i Madikwe Game Reserves enorme område, som er hjemsted for et rigt dyreliv, der blandt andet tæller ”The Big 5” og over 300 fuglearter. 
 
Derefter venter en eventyrlig togrejse med Rovos Rail, hvor du oplever smukke landskaber og historiske byer, som Kimberley og Matjiesfontein, inden du når frem til Cape Town. Her venter en chauffør på at køre dig til Vinlandet, nærmere bestemt Franschhoek, der også er kendt som Sydafrikas gastronomiske hovedstad. Her skal du på opdagelse i det berømte og utroligt smukke Vinland, hvor du besøger vingårde og smager på de skønne dråber.
 
Herfra går turen tilbage til Cape Town med indkvartering på den pulserende Waterfront samt heldagstur til Kaphalvøen og en kulinarisk rejse gennem Cape Town, som er kendt for at være blandt verdens smukkeste storbyer. 
 
På rejsen skal du bo i den charmerende safarilodge, Impodimo Game Lodge, med udsigt til bushen og et velbesøgt vandhul, i en smuk suite ombord på toget Rovos Rail, på Le Quartier Francais i Vinlandet, hvis gastronomi bliver rost til skyerne, og på The Table Bay Hotel i Cape Town, som ligger lidt midt på Waterfront.
 
Dyrerig safari, eksklusiv togrejse med verdens smukkeste tog, oplevelser i det frodige Vinland og på opdagelse i og omkring en af verdens smukkeste storbyer – lad eventyret begynde! 
Kan skræddersyes efter jeres ønsker. Kontakt os for information om mulige afrejsedage
Rejsebeskrivelse Big 5 Safari, Rovos Rail, Vinlandet & Cape Town Fuld beskrivelse
Ophold Lokation Indkvartering
Dag 1
Ankomst til Sydafrika og med fly til Madikwe Game Reserve
Impodimo Game Lodge
Impodimo Game Lodge Lounge
Du lander i Johannesburg om morgenen og flyver derfra videre til det malariafrie Madikwe Game Reserve. Ved ankomsten til airstrippen bliver du modtaget af guiden og transporteret i firehjulstrækker til Impodimo Game Lodge, hvor du skal bo de kommende nætter. På vejen dertil kan du være heldige at spotte forskellige dyr i det omkringliggende landskab.
Overnatning
3 nætter, Impodimo Game Lodge
Måltider
Helpension og udvalgte drikkevarer
Dag 2-3
Safarioplevelser i Madikwe Game Reserve
Impodimo Game Lodge
On safari
Impodimo Game Lodge ligger på toppen af en klippe med en imponerende udsigt over bushen. De ni hytter er strategisk placeret med front ud mod bushen og er indrettet med store vinduer, så du kan nyde udsigten. Lodgen byder desuden på en pool og et skjul under jorden ved et velbesøgt vandhul, hvor du kan opleve dyrene helt tæt på. Der er også mulighed for vandresafari og afslappende massagebehandlinger.
 
Dine dage her byder på masser af spændende safarioplevelser. Madikwe Game Reserve, der er malariafrit og strækker sig over 750 km² og grænser op til Botswana, er hjemsted for et rigt dyreliv. Udover "The Big 5", som er elefant, løve, næsehorn, leopard og bøffel, kan du opleve giraffer, zebraer, forskellige antilopearter og over 300 fuglearter. En typisk safaridag starter tidligt om morgenen med safari i åbne firehjulstrækkere, mens solen står op og vækker savannen. Herefter vender du tilbage til lodgen til en dejlig morgenmad. Efter morgenmaden kan du slappe af ved poolen eller fotografere dyrene ved vandhullet fra det komfortable skjul.
 
Efter frokost er der tid til siesta, før du mødes igen til eftermiddagskaffe eller te og endnu en safaritur. Under eftermiddagssafarien stopper du for at nyde naturen og den smukke solnedgang, hvorefter du køres tilbage mod lodgen med lys på bilen, mens du holder udkig efter de nataktive dyr, som dukker op i tusmørket.
Overnatning
Impodimo Game Lodge
Måltider
Helpension og udvalgte drikkevarer
Dag 4
Fra Madikwe Game Reserve til Pretoria
Castello Di Monte
Castello Di Monte
Efter en sidste safaritur om morgenen, flyves retur til Johannesburg og transport til Pretoria til dit hotel, Castello Di Monte, for overnatning.
Overnatning
1 nat, Castello Di Monte
Måltider
Morgenmad
Dag 5
Togeventyret begynder
Pullman Suite - Rovos Rail
Rovos Rail
Så er dagen kommet, hvor du skal ud på en uforglemmelig togrejse. Du forlader hotellet i Pretoria, hvor du har tilbragt natten, og gør klar til afgang fra Rovos Rail. Kl. 10.00 lukker dørene og toget forlader stille og roligt stationen og begiver sig ud på sin rejse mod Cape Town. 
 
Trænger du til at friske dig lidt op, kan du gøre dette i suiten, inden du mødes med de øvrige gæster i loungen eller observationsvognen.
 
Frokosten serveres kl. 13.00 i spisevognen og kl. 16.30 kan du nyde eftermiddagste i loungen eller observationsvognen. Eftermiddagen byder på fantastiske udsigter og den behagelige rytme af togets bevægelser, mens toget passerer de historiske guldminer i Witwatersrand, der blev etableret under guldfeberen i 1886.
 
Middagen serveres i spisevognen kl. 19.30 og inden du går til ro i din elegante suite, kan du slappe af med en drink i baren.
 
Påklædning til middagen: Formel
Overnatning
3 nætter, Pullman Suite - Rovos Rail
Måltider
All Inclusive
Dag 6
Kimberley, diamantminer og Big Hole
Pullman Suite - Rovos Rail
Big Hole
I dag ankommer du til Kimberley, hvor du efter frokosten stiger af toget og besøger et diamantmine-museum og det historiske ”Big Hole”. Dette enorme hul, der er 200 meter dybt, blev gravet fra 1871 og frem af håbefulde mænd, der søgte efter diamanter.
 
Morgenmaden serveres i spisevognen fra kl. 7.00 til 10.00 og frokosten kl. 12.30. Kl. 19.30 bliver middagen serveret i spisevognen og mens mørket falder på, kan du nyde en afslappende drink i baren.
 
Påklædning til middagen: Formel
Overnatning
Pullman Suite - Rovos Rail
Måltider
All Inclusive
Dag 7
Oplev den historiske by, Matjiesfontein
Pullman Suite - Rovos Rail
Rovos Rail
Dagen starter stille med de første solstråler, der åbenbarer et storslået landskab kaldet Karoo, som for millioner af år siden var bunden af et indre hav.Morgenmaden serveres igen mellem kl. 7.00 og 10.00 og efter frokosten kl. 13.00 har du mulighed for at stige af toget ved Whitehall Siding, hvor du kan tage på en 5 km gåtur ind til den historiske by Matjiesfontein, der stadig står autentisk med sine kolonistilbygninger. Byen byder på flere seværdigheder og en unik atmosfære.
 
Kl. 16.30 er der eftermiddagste i loungen og observationsvognen og omkring en halv time efter afgang fra Matjiesfontein, når toget den første af fire tunneler, der fører gennem passet. Den første tunnel er 13,5 km lang, så sæt dig godt til rette og oplev togets rejse gennem mørket.
 
Kl. 19.30 serveres middagen, mens toget fortsætter 750 meter ned ad banen mod Worcester.
 
Påklædning til middagen: Formel  
Overnatning
Pullman Suite - Rovos Rail
Måltider
All Inclusive
Dag 8
Togrejsen ender og nye oplevelser venter i Vinlandet
Le Quartier Français
Vinlandet
Inden ankomsten til Cape Town station omkring kl. 10, serveres morgenmaden, mens toget kører gennem Hex River Valley.
 
Ved ankomsten til Cape Town station venter din chauffør, der kører dig til det berømte Vinland i Sydafrika, nærmere bestemt den charmerende by, Franschhoek, der ligger cirka 1½ times kørsel fra stationen. Byen er smukt beliggende mellem to bjergkæder og er kendt som Sydafrikas gastronomiske hovedstad.
 
Franschhoek, som betyder "Det franske hjørne", blev koloniseret af franskmænd i det 17. århundrede, hvilket afspejles i de fransklydende navne på de fleste gårde her. Det var også franskmændene, der bragte ekspertisen inden for vindyrkning til området. I den hyggelige by kan du udforske kunstgallerier, vinbutikker, museer, juvelerforretninger og – ikke mindst - byens mange gourmetrestauranter. En anden attraktion i området er Franschhoek Motor Museum, der huser en privat samling af biler, motorcykler og cykler gennem 100 år.
 
I Franschhoek skal du bo på Le Quartier Francais og er du interesseret i gastronomi og vine – eller elsker du bare rigtig god mad – så kan du virkelig glæde dig til opholdet her. Det anerkendte rejsemagasin Condé Nast Traveller har kåret hotellet til at være et af de bedste i Afrika. Hotellet er beliggende i hjertet af Franschhoek, mellem vingårde i verdensklasse, hvilket giver optimale muligheder for at udforske Western Cape og Vinlandets højdepunkter, smage nogle af de bedste vine i verden og for nyde det ene kulinariske vidunder efter det andet.
Overnatning
3 nætter, Le Quartier Français
Måltider
Morgenmad
Dag 9
Privat vintur i det frodige Vinland
Le Quartier Français
Vinsmagning på flere af vinlandets vingårde
I dag skal du opleve det Vinlandet er berømt for: de smukke vingårde, række efter række af grønne vinranker og smagsprøver på de mest udsøgte vine. Dagen byder nemlig på en privat vintur, hvor du besøger en eller flere vingårde. Her vil du høre om vinproduktionen og få lov at smage på forskellige vine. Turen tilpasses dine præferencer, så du kan vælge mellem hvidvin, rødvin eller endda smagning af oliven og chokolade, alt efter hvad du har lyst til.
Overnatning
Le Quartier Français
Måltider
Morgenmad
Dag 10
En dag efter dit ønske
Le Quartier Français
Le Quartier Français
Dagen i dag er fri til at gøre præcis det, du har lyst til, om det er afslapning på hoteller, byrundtur i Franschhoek, en gåtur i området eller noget helt fjerde.
Overnatning
Le Quartier Français
Måltider
Morgenmad
Dag 11
Besøg på vingård og videre til en af verdens smukkeste byer
The Table Bay Hotel
View over Cape Town
Når du har spist morgenmad, bliver du afhentet af din chauffør, som kører dig til Cape Town. Undervejs stoppes ved Waterford Estate vingård, hvor du deltager i deres flagskibstur; en 3-timers Wine Drive Safari. Her bliver du guidet rundt på det 120 hektar store område og høre om, hvorfor dette område er særligt for vindyrkning. Der vil også være vinsmagning med forskellige lette snacks.
 
De kommende dage tilbringes i Cape Town, en af verdens smukkeste storbyer. Ved ankomsten indkvarteres du på The Table Bay Hotel, som ligger direkte ved Victoria & Alfred Waterfront. Fra værelset er der en fantastisk udsigt til Table Mountain og hotellet har direkte adgang til shopping-centeret på havnefronten. Dette betyder, at du nemt kan gå til restauranter og butikker fra hotellet. 
 
Cape Towns Waterfront er en af Sydafrikas mest populære attraktioner, hvor restauranter, underholdning, shopping, museer, akvarier, sejlture og meget mere tiltrækker både lokale og udenlandske turister. Midtbyen byder på parker, markeder og farverige kvarterer. I Cape Town er der masser af førsteklasses restauranter og på Waterfront er der udover restauranter også masser af underholdning og shopping på den bedste beliggenhed.
Overnatning
3 nætter, The Table Bay Hotel
Måltider
Morgenmad
Dag 12
På opdagelse på Kaphalvøen
The Table Bay Hotel
Kap Halvøen
Et af højdepunkterne, når man besøger Cape Town, er en tur til Kaphalvøen. Efter en dejlig morgenmad på hotellet kan du glæde dig til en privat guidet heldagstur på Kaphalvøen, hvor nogle af verdens flotteste landskaber venter. Bjerge, strande og en enestående fauna og flora - og en fantastisk historie, som gør denne halvø til noget helt specielt. 
 
Du køres langs den betagende Atlanterhavskyst, der fører til den smukt beliggende Hout Bay og Chapmans Peak drive, en dramatisk vej, som snor sig langs klippesiderne på vej til Kap det Gode Håb. En gåtur eller en lille sporvogn, tager dig op til udsigtspunktet på Cape Point, hvorfra man har en mageløs udsigt over havet og Kap Det Gode håb. I løbet af dagen spises frokost (ikke inkluderet) på en af områdets gode restauranter og besøger en pingvinkoloni tæt på den historiske flådeby, Simons Town, inden du er tilbage på hotellet igen sidst på eftermiddagen.
Overnatning
The Table Bay Hotel
Måltider
Morgenmad
Dag 13
Spis dig gennem Cape Town
The Table Bay Hotel
Cape Town Bo Kaap Area
I dag kan du med fordel spise en meget let morgenmad – eller springe den helt over – for dagen byder på en tur gennem Down Town Cape Town, hvor du bogstaveligt talt spiser dig gennem byen. Hvilke spisesteder, der besøges ligger ikke fast, men afhænger i stedet af, hvad der er oppe i tiden. Det kan blandt andet være kaffebarer, gadekøkkener, restauranter, vinbarer, caféer og konditorier – og du kan glæde dig til at blive rigeligt trakteret, samtidig med at den private guide fortæller om byen og dens historie.
 
Sidst på eftermiddagen vender du tilbage til hotellet igen – mætte og fulde af indtryk fra en spændende og smagfuld dag.
Overnatning
The Table Bay Hotel
Måltider
Morgenmad
Dag 14
Hjemrejsedag
The Table Bay Hotel
Cape Town
Så er dagen kommet, hvor det er tid til at vende hjem til Danmark. Du tjekker ud fra dit værelse om formiddagen, men da du højst sandsynligt først skal flyve i løbet af aftenen, kan du bruge dagen på at gå rundt på egen hånd på Waterfront, til toppen af Table Mountain eller måske til Robben Island (ikke inkluderet). 
 
Først på aftenen bliver du hentet ved hotellet og kørt til Cape Town lufthavn for hjemrejse. 
 
Ønsker du at opleve andet eller mere, eller vil du gerne bo på andre hoteller eller lodges, så sig endelig til. Vi skræddersyr rejsen helt efter dine ønsker. 
Overnatning
The Table Bay Hotel
Måltider
Morgenmad
IndkvarteringHoteller & lodges

Impodimo Game Lodge

Big 5-safari og ”elephant hide” på charmerende lodge i malariafrit vildtreservat

Castello di Monte

Italienskinspireret boutiquehotel i rolige, naturskønne omgivelser nær Pretoria

Rovos Rail

Verdens mest luksuriøse tog

Store billeder

Le Quartier Français

Prisvindende gastronomiske oplevelser i romantiske omgivelser i hjertet af Franschhoek.

The Table Bay Hotel

Elegant hotel på Cape Towns waterfront

INDIKATIONSPRISER Big 5 Safari, Rovos Rail, Vinlandet & Cape Town
Pris per person (ved to voksne i delt dobbeltværelse)
13 NÆTTER INKLUSIV ROVOS RAIL I PULLMAN SUITE FRA
Periode
Voksen
15.08.24 - 31.08.24
63.995
01.09.24 - 30.09.24
65.095
01.10.24 - 02.10.24
66.295
03.10.24 - 30.11.24
65.995
01.12.24 - 19.12.24
66.495
Skræddersyet rejse
Denne rejse kan tilpasses til det antal nætter som ønskes - eller kombineres med ophold på andre hoteller og destinationer. Ring til en af vore rejsespecialister for mere information på telefon 7674 0070 eller skriv til os via vores kontaktformular.
 
Højtider — perioder over jul, nytår & påske
Disse er de mest efterspurgte rejseperioder i løbet af året, hvorfor flypriser og værelsespriser er væsentligt højere i denne periode. Der kan desuden være obligatorisk tillæg for julemiddag/nytårsmiddag. Kontakt os for tilbud.
Prisen inkluderer
 • Fly Danmark - Johannesburg/Cape Town - Danmark på økonomiklasse
 • Fly Johannesburg - Madikwe t/r
 • 3 nætter Impodimo Game Lodge i Luxury Suite inklusiv helpension, te/kaffe, udvalgte drikkevarer samt 2 daglige safarikørsler, parkentre
 • Transport Johannesburg Lufthavn - Castello Di Monte - Pretoria togstation
 • 1 nat Castello Di Monte i  Classic Room inklusiv morgenmad
 • 3 nætter på Rovos Rail i Pullman Suite inklusiv helpension, drikkevarer og udflugter iflg program - udflugterne er med forbehold for at disse kan udgå, hvis tiden ikke tillader det
 • Privat transport Cape Town - Franschhoek - Cape Town - Cape Town Lufthavn
 • 3 nætter Le Quartier Francais i Auberge Room inklusiv morgenmad
 • Privat heldagsudflugt i vinlandet inklusiv vinsmagning
 • Wine Drive Safari på Waterford Estate vingård (køres sammen med andre)
 • 3 nætter The Table Bay Hotel i Luxury Room inklusiv morgenmad
 • Privat heldagsudflugt til Kap Halvøen (frokost er ikke inkluderet)
 • Privat heldagsudflugt - Spis dig gennem Cape Town
 • Transport Cape Town - Franschhoek - Cape Town - Cape Town Lufthavn
 • Bidrag til Rejsegarantifonden
Prisen inkluderer ikke
 • Afbestillingsforsikring - fra 7% af rejsens pris og tegnes ved bestilling af rejsen
 • Rejseforsikring
 • Drikkepenge
 • Vaccinationer
Forbehold
De nævnte priser er baseret på billigste flybillet og olietillæg til destinationen. Er billigste flybillet udsolgt og/eller stiger olietillægget vil der være et pristillæg til ovenstående. På visse tider af året, kan der desuden være kampagnepriser på flybilletter, hvor flybilletten kan være billigere og prisen dermed reduceres. Der tages forbehold for valutakursændringer samt udsolgte hoteller og fly.
 
Blixen Tours tilstræber altid at afvikle rejsen i henhold til programmet, men det kan pga. vejrmæssige forhold og praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre rejsen anderledes end anført.