Kenya vejrBedste rejsetidspunkt

Hvornår er det bedste rejsetidspunkt for en safari i Kenya? Der er to regnsæsoner i Kenya. Den store regntid er fra april til juni, og den lille regntid ligger i november og december. Selvom det er regntid regner det ikke konstant, og man kan sagtens rejse til Kenya alligevel. Oftest kommer der korte heftige regnbyger, måske et par timer, efterfulgt af solskin. Regntiden gør landskabet grønt og frodigt, og der er ikke så mange turister i safariparkerne som i resten af året.

 
Kenya ligger på ækvator og har et behageligt tropisk klima. Der kan dog være store regionale klimavariationer påvirket af flere faktorer - særligt højde (temperaturer falde med ca. 6 °C for hver 1000 m du klatre).  Kenyas dagtemperaturer ligger mellem 20 og 28 °C, dog ofte lidt varmere ved kysten.
 
Vi gør opmærksom på at følgende beskrivelser af vejr- og klimastatistik er baseret på gennemsnitlige værdier for vejret i Kenya. Senere år har vist, at vejret ikke altid er forudsigeligt, hvilket ellers ville gøre rejseplanlægning væsentligt nemmere. Hvorfor regnsæsoner og temperaturer kan variere fra år til år. Vi anbefaler derfor altid at I vender jeres spørgsmål med en af vores rejsekonsulenter, og ikke udelukkende lader statistikker være styrende for valg af rejsetidspunkt.
 
Tørperiode (juni-oktober) Vejret i Kenya i juni, juli, august, september og oktober er den køligste periode. Dagtemperaturer er normalt omkring 23 °C  i de højere luftlag (f.eks. Masai Mara) og 28 °C i lavere højder og de kystnære områder. I den tørre sæson er himlen klar og dagene er solrige. Tidlig morgen vil temperaturer ved højere højde typisk være 10 °C. Det tilrådes at pakke varmt tøj til de tidlige morgener da safari køres i åbne biler. 
 
Regnperiode (november-december) I regnperioden vil temperaturerne i dagtimerne ligge mellem 24-27 °C i de højere luftlag. Ved lavere højder vil dagtemperaturerne være mere konstant omkring de 30 °C.
Fra december til april vil luftfugtigheden være høj i Tsavo og kystområderne. I november og december vil der forekomme korte men kraftige regnskyl. Disse kommer typisk om eftermiddagen fulgt af tordenvejr. 
I denne periode vil de fleste antilope og gazelle arter få deres unger. De store rovdyr vil typisk også have deres unger i den grønne periode.
 
Tørperiode (januar-marts)
Perioden varer oftest i januar, februar og marts, men længden på denne tørperiode kan være svær at forudsige, men typisk kommer regnen tilbage i begyndelsen af marts. Savannen er åben og græsset kort, så dyrene er lette at få øje på. 
 
Regnperiode (april-maj)
I denne periode kan man opleve længere regnskyl men dog sjældent heldagsregn. Luftfugtigheden er høj i denne periode og der kan forekomme gråvejr og tåge i højlandet. 
 
Migration i Masai Mara
I juni begynder man at kunne opleve store flokke af Burchells zebra komme til Masai Mara. Når de har græsset de grove græsarter kommer gnuerne efter, da de kræver finere og kortere græs. De enorme flokke af gnuer (blue wildebeest) kan opleves i Masai Mara fra juli og frem til oktober. Det varierer en del fra år til år, alt efter hvornår regnene har givet næring til græsset. De kommer vandrende sydfra og bliver i Masai Mara indtil oktober/november, hvorefter de krydser Mara floden på deres vej tilbage til Tanzania. 
 
I perioden hvor der er store flokke af zebra og gnuer i Masai Mara, vil der være begrænset med flokke af elefanter, da de ikke trives med den uro det giver med de mange tusinde dyr. Elefanterne vender tilbage til Masai mare i november og december. 
 
I januar til marts vil man kunne opleve fuglenes migration, hvor mange af vores arter fra Europa er at finde i Masai Mara.
 
Lufttemperatur
Januar
25°
Februar
26°
Marts
25°
April
24°
Maj
23°
Juni
22°
Juli
21°
August
21°
September
24°
Oktober
25°
November
25°
December
25°
Nedbør (mm)
Januar
52
Februar
50
Marts
90
April
240
Maj
180
Juni
40
Juli
20
August
30
September
40
Oktober
60
November
150
December
100