Kenya vejrBedste rejsetidspunkt

Hvornår er det bedste rejsetidspunkt for en safari i Kenya? Der er to regnsæsoner i Kenya. Den store regntid er fra april til juni, og den lille regntid ligger i november og december. Selvom det er regntid regner det ikke konstant, og man kan sagtens rejse til Kenya alligevel. Oftest kommer der korte heftige regnbyger, måske et par timer, efterfulgt af solskin. Regntiden gør landskabet grønt og frodigt, og der er ikke så mange turister i safariparkerne som i resten af året.

 
Kenya ligger på ækvator og har et behageligt tropisk klima. Der kan dog være store regionale klimavariationer påvirket af flere faktorer - særligt højde (temperaturer falde med ca. 6 °C for hver 1000 m du klatre).  Kenyas dagtemperaturer ligger mellem 20 og 28 °C, dog ofte lidt varmere ved kysten.
 
Vi gør opmærksom på at følgende beskrivelser af vejr- og klimastatistik er baseret på gennemsnitlige værdier for vejret i Kenya. Kenya er, ligesom resten af verden også udfordret på klimaændringer. Senere år har vist, at vejret ikke altid er forudsigeligt, hvilket ellers ville gøre rejseplanlægning væsentligt nemmere. Hvorfor regnsæsoner, regnmængder og temperaturer kan variere fra år til år. Vi anbefaler derfor altid at I vender jeres spørgsmål med en af vores rejsekonsulenter, og ikke udelukkende lader statistikker være styrende for valg af rejsetidspunkt.
 
Klimaet i Kenya – måned for måned
Her får du en beskrivelse af vejret i Kenya måned for måned.
 
Klimaet i Kenya i januar
Året starter med en tør periode, der typisk varer fra januar til marts. I januar måned kan du forvente en lufttemperatur på omkring 25 grader og kun en smule nedbør; ca. 52 mm. I den tørre periode er græsset kort og savannen åben og dyrene er derfor lette at få øje på – og det gør månederne januar til marts til et populært tidspunkt at tage på safarirejser til Kenya.
 
Klimaet i Kenya i februar
Februar er ligeledes i den tørre periode og i denne måned kan du forvente en dagtemperatur på omkring 26 grader og bare 50 mm regn. Man skal huske på, at der kan være store regionale forskelle i klimaet i Kenya, da især temperaturen bliver påvirket af højden. Faktisk falder temperaturen med ca. 6 grader for hver 1000 meter, du stiger i højden, og derfor ligger Kenyas dagtemperatur mellem 20 og 28 grader afhængigt af hvor, du befinder dig - og ofte er det lidt varmere ved kysten.
 
Klimaet i Kenya i marts
Marts er slutningen på den tørre periode – i denne omgang. Det er svært at forudsige præcis, hvor lang perioden vil vare, men typisk kommer regnen tilbage i begyndelsen af marts – og så begynder landskabet at forandre sig fra tørt til grønt og frodigt. Lufttemperaturen er stadig høj – omkring 25 grader – mens mængden af nedbør begynder at stige og vil i denne måned komme op på ca. 90 mm. Fra januar til marts, som jo er kolde vintermåneder i Europa, vil du kunne opleve fugle fra vores del af verden, der er migreret til det varmere Masai Mara.
 
Klimaet i Kenya i april
I april starter det, man kalder for ”den store regntid.” Den varer indtil slutningen af maj, hvorefter endnu en tør periode venter. Der er forskel på mængden af regn i de forskellige dele af Kenya, men generelt oplever det meste af landet en del regn i april og maj. I disse måneder kan du opleve længere regnskyl end den typiske monsunregn, der falder hurtigt og kraftigt med en efterfølgende opklaring. Der er dog sjældent heldagsregn. Luftfugtigheden er høj i denne periode og i højlandet kan du opleve gråvejr og tåge. I april kan du forvente en lufttemperatur på omkring 24 grader og ca. 240 mm regn.
 
Klimaet i Kenya i maj
I maj kommer der fortsat meget regn – omkring 180 mm – og dagtemperaturen ligger på ca. 23 grader. Regntiden kan faktisk være en god periode at tage på safarirejser til Kenya, da her er færre besøgende og du dermed får oplevelsen mere for dig selv. Samtidig er naturen meget smuk, grøn og frodig og dyrene er mere aktive end i den tørre tid.
 
Klimaet i Kenya i juni
I juni starter endnu en tør periode, der også er den køligste i løbet af året. I denne måned kommer lufttemperaturen op på ca. 22 grader i de højere luftlag, eksempelvis i Masai Mara, og omkring 28 grader i de lavere egne og ved kysten. Mængden af nedbør er faldet igen og når kun op på ca. 40 mm i juni. Dagene er solrige og himlen er klar, men om morgenen kan der være ret køligt – især i de højt beliggende områder, hvor temperaturen kan nå ned på omkring 10 grader. Derfor er det en god ide at medbringe varmt tøj også, da safariturene starter tidligt og foregår i åbne biler.
 
Klimaet i Kenya i juli
I juli fortsætter den tørre periode og dermed også højsæsonen for rejser til Kenya. I denne måned når temperaturen op på ca. 21 grader i de køligste egne og her falder bare 20 mm regn. ”Den store migration” begynder så småt i juni, hvor store flokke af zebraer kommer til Masai Mara og her i juli og frem til oktober er der gode chancer for at se flokke på flere tusinde gnuer rejse samme vej.
 
Klimaet i Kenya i august
I august er ”den store migration” for alvor i gang og det samme er højsæsonen for safarirejser til Kenya. Det er en uforglemmelig oplevelse at se de enorme flokke af dyr på deres lange vandring, med rovdyrene der følger lige i hælene på dem. I august kan du opleve dette skue i en behagelig temperatur på 21 grader og nedbør behøver du ikke at bekymre dig om - der falder kun omkring 30 mm i denne måned.
 
Klimaet i Kenya i september
I september fortsætter den tørre sæson og ligeledes højsæsonen for safarirejser til Kenya. ”Den store migration” er også stadig i fuld gang og det er da også denne, som mange rejser hertil for at opleve. En anden fordel ved at rejse på safari i denne tørre tid er, at dyrenes drikkevand samler sig i afgrænsede vandhuller og hvor vandet er, finder man også dyrene. Så hvis du er i nærheden af et vandhul, så har du rigtig gode chancer for at se mange dyr. Temperaturen i september er omkring 24 grader og mængden af nedbør ligger på ca. 40 mm.
 
Klimaet i Kenya i oktober
Oktober er den sidste tørre måned i denne omgang og dermed også slutningen på højsæsonen for safarirejser til Kenya. I denne måned ligger lufttemperaturen på omkring 25 grader og mængden af nedbør på 60 mm. De mange tusinde gnuer og zebraer, som er kommet til Masai Mara under ”den store migration” begynder nu at vende næsen mod Tanzania – en rejse som blandt andet byder på en farefuld svømmetur over Mara-floden.
 
Klimaet i Kenya i november
I november begynder en ny regntid, som kaldes for ”den lille regntid,” hvilket betyder, at du kan forvente kortvarige, kraftige byger med tordenvejr, efterfulgt af opklaring med sol. I denne måned kommer der ca. 150 mm regn og temperaturen ligger omkring 25 grader. ”Den store migration” er slut og mere rolige forhold på savannen indfinder sig. Det passer især elefanterne godt, som ikke bryder sig om den uro, der følger med de mange tusinde dyrs vandring. Faktisk forsvinder de fleste elefanter i den periode, hvor ”den store migration” finder sted, for så at vende tilbage til Masai Mara igen i november og december.
 
Klimaet i Kenya i december
December er sidste måned i ”den lille regntid.” I denne måned er lufttemperaturen omkring 25 grader i de højtbeliggende områder og omkring 30 grader ved kysterne og luftfugtigheden er høj. Mængden af nedbør ligger på omkring 100 mm. Det er igen lavsæson for safarirejser til Kenya, hvilket betyder lavere priser og færre besøgende. Men tag ikke fejl; du kan også få fantastiske safarioplevelser i denne periode. Det er nemlig nu, i denne grønne og frodige tid, at de fleste antilope- og gazellearter får unger og også mange af de store rovdyr.   
 
Du kan altså tage på safarirejse i Kenya året rundt, men naturoplevelsen forandrer sig alt efter sæsonen. Så fortæl os, hvad du drømmer om at opleve på din safarirejse i Kenya og så kan vi hjælpe dig med at finde den destination, det tidspunkt og den indlogering, der kan opfylde dine ønsker.
 
Lufttemperatur
Januar
25°
Februar
26°
Marts
25°
April
24°
Maj
23°
Juni
22°
Juli
21°
August
21°
September
24°
Oktober
25°
November
25°
December
25°
Nedbør (mm)
Januar
52
Februar
50
Marts
90
April
240
Maj
180
Juni
40
Juli
20
August
30
September
40
Oktober
60
November
150
December
100