Mozambique vejr & klimaBedste rejsetidspunkt

Her finder du en beskrivelse af klimaet i Mozambique og hvornår er det bedste rejsetidspunkt til Mozambique.

 
Ingen kan forudsige vejret – slet ikke nu hvor vejret i Afrika bliver mere og mere uforudsigeligt, sandsynligvis på grund af den globale opvarmning, og vi pludseligt ser regnbyger i ørkenen og omfattende tørke, når det burde regne. Derfor giver denne beskrivelse udelukkende et generelt statistisk overblik over vejret og klimaet i Mozambique hen over året.
Mozambiques kystlinje strækker sig over næsten 2.000 km, dækker breddegrader fra omkring 11° til 27° syd og har en tropisk havstrøm, der løber fra nord til syd i hele dens længde året rundt. På trods af at Mozambique dækker over flere breddegrader, så følger hele landet mere eller mindre den samme vejrtype, som er typisk for det sydlige Afrika. Her falder størstedelen af regnen mellem december og marts – dog varer regnen nogle få uger længere i den nordlige del end den sydlige. I denne periode kan luftfugtigheden være meget høj, hvilket kan føles ubehageligt.
 
Størstedelen af den nedbør, der falder i Mozambique, kommer med sydøstpassaten, og kigger man på et verdenskort, så vil man opdage, at landet faktisk ligger i læ af Madagaskar. Det giver Mozambique både en ret lav årlig mængde nedbør og samtidig en rigtig god beskyttelse mod de tropiske storme og lejlighedsvise cykloner, som bevæger sig i retning af landet i denne periode.
 
april og maj stilner regnen af, solen kommer frem og luftfugtigheden falder. Det gode vejr spreder sig gradvist fra syd til nord.
 
Perioden fra juni til oktober er for de fleste det bedste tidspunkt at rejse til Mozambique. Som oftest er det perfekt tropisk vejr; skyfrit, masser af sol og næsten ingen regn. Men faktisk er junijuli og august de køligste måneder i Mozambique. Så selvom dagtemperaturen nemt kommer over 30 °C, så kan du få brug for et let tæppe til om natten.
 
september og oktober er det fortsat tørt. Dagtemperaturen stiger, mens det stadig bliver ret køligt om natten.
 
Vejret i november måned er sværere at forudsige. Selvom de fleste dage fortsat er solrige og varme, så kan det også være tidspunktet for de første regnbyger. Regnen kommer generelt tidligere i den nordlige del af landet end i den sydlige.
 
Nedenstående skal blot ses som en vejledende klimastatistik. Vi vil gerne gøre opmærksom på, at de seneste år har vist at der kan være store udsving i vejret fra år til år.
 
Tallene er baseret på gennemsnittet fra årene - 2012-2018 (Vilanculos, Mozambique). Kilde: worldweatheronline.com
 
Lufttemperatur
Januar
30°
Februar
31°
Marts
29°
April
28°
Maj
27°
Juni
25°
Juli
24°
August
26°
September
27°
Oktober
28°
November
28°
December
29°
Vandtemperatur
Januar
26°
Februar
27°
Marts
27°
April
26°
Maj
25°
Juni
24°
Juli
23°
August
22°
September
23°
Oktober
24°
November
25°
December
25°
Nedbør (mm)
Januar
193
Februar
157
Marts
90
April
56
Maj
40
Juni
17
Juli
34
August
12
September
18
Oktober
29
November
50
December
84