Rundrejse beskrivelse Nogle af Afrikas bedste safariområder

I elefanternes fodspor

I elefanternes fodspor

I elefanternes fodspor vil I opleve nogle af Afrikas bedste safariområder, Zimbabwes største nationalpark Hwange og Botswanas nordligste nationalpark Chobe. Begge parker huser bl.a. nogle af Afrikas største elefantbestande og alle de klassiske afrikadyr. Midt i safarioplevelserne er der ophold i Victoria Falls, hvor I kan opleve det spektakulære Victoria vandfald.
 
Mulighed for afrejse hver dag
Rejsebeskrivelse I elefanternes fodspor Fuld beskrivelse
Ophold Lokation Indkvartering
Dag 1-3
Hwange Nationalpark, Zimbabwe
Somalisa Expedition Camp
Somalisa Expedition Camp — Hwange, Zimbabwe
Ved ankomst til Victoria Falls lufthavn ordnes indrejseformaliteterne. I bliver herefter mødt af Blixen Tours lokale samarbejdspartner og ledsaget til safariflyet, der flyver jer i godt 60 minutter til Hwange.
 
Ved ankomst til airstrippen, bliver I mødt af en guide fra campen og I køres til jeres camp Somalisa Expedition Camp, beliggende i et dyrerigt område midt i Hwange Nationalpark, hvor I tilbringer de første 3 nætter med safarioplevelser.
 
Hwange er med sine godt 14.600 km2 Zimbabwes største nationalpark og med et varieret landskab, er der også et varieret dyreliv med mere end 100 pattedyrsarter og over 400 fuglearter. Blandt attraktionerne i Hwange, er store elefant- og bøffelflokke, ikke mindst i tørtiden, ligesom løver og andre rovdyr er talrige. Der er også mulighed for at opleve imponerende antiloper, som kudu, sabelantilope og Afrikas største antilope, Eland. De sjældne vilde hunde ses også jævnligt i parken.
 
Somalisa Expeditions er en autentisk og intim camp med bare 6 telte. Her kommer du helt tæt på naturen, om dagen kan du ligge på en drømmeseng ved campens ”elefant” pool, hvor elefanter ofte kommer for at drikke, en safarioplevelse der næsten ikke bliver mere intens. Om aftenen sidder man i en safaristol omkring bålet, lytter til safarihistorier og dyrelyde under en stjernespækket himmel.
 
Teltene har naturligvis toilet, bruser og endda et badekar. Der gulvventilator i teltene samt mulighed for at oplade batterier og udenfor er der en lille privat terrasse med udsigt over Afrikas vildnis.
 
For at opleve største aktivitet blandt dyrene, er safarierne indrettet så man følger dyrenes rytme. Dagen starter med tidlig morgenvækning og man kører afsted på safari. Efter morgensafari vender man tilbage til campen og spiser morgenmad eller brunch, hvorefter der er tid til ”siesta” inden man sidst på eftermiddagen igen kører afsted på safari. Eftermiddagssafarien fortsætter til efter mørkets frembrud, hvor der sættes projektør på bilen, hvor der er fokus på de nataktivedyr. De fleste rovdyr er mere aktive om natten, det er dyr som kattene, ræve, grævlinger og hyæner, men det er også dyr som hulepindsvin, harer, ugler og natteravne. Under opholdet er der også mulighed for en safari til fods, dog skal dette bestilles på forhånd og afhænger b.la. af forholdene i terrænet.
 
Overnatning
3 nætter, Somalisa Expedition Camp
Måltider
Helpension og udvalgte drikkevarer
Dag 4-5
Victoria Falls, Zimbabwe
Batonka Guest Lodge
Batonka Guest Lodge – Victoria Falls, Zimbabwe
I dag flyver I tilbage til Victoria Falls lufthavn. Fra lufthavnen køres I af jeres chauffør godt 20 minutter til jeres lodge, beliggende i en stille forstad og i gåafstand til byen Victoria Falls.
 
Batonka Guest Lodge er bygget i kolonistil, og består af flere bygninger, alle i et plan med 5-6 værelser i hver. Her er 27 værelser med aircondition, balkon, the og kaffefaciliteter samt TV.
 
I fællesarealerne er der spisestue med mulighed for at sidde indendøre og udenfor på terrassen, hvor der serveres morgenmad, frokost og aftensmad. Inde er der lounge områder med pejs og udenfor på verandaen er der udsigt til haven. Lodgen har også en swimmingpool omkranset af den hyggelig have.
 
I tilbringer to nætter på lodgen ved Victoria Falls, hvorfra I har mulighed for bl.a. at udforske byen Victoria Falls, der ligger på Zimbabwe siden ganske tæt på vandfaldene. I Victoria Falls er der mulighed for at tilkøbe en række aktiviteter som f.eks., et besøg ved selve vandfaldet Victoria Falls, der er et storslået skue, som danner grænse mellem Zimbabwe og Zambia, omgivet af Nationalpark, flodcruises på Zambezifloden og en helikopterflyvning (anbefales at købe inden ankomst) over vandfaldet m.m.
 
Overnatning
2 nætter, Batonka Guest Lodge
Måltider
Morgenmad
Dag 6-8
Chobe, Botswana
Chobe Elephant Camp
Chobe Elephant Camp — Chobe, Botswana
Efter morgenmaden fortsætter I rejsen mod nye safarioplevelser i Botswana.
 
I køres godt en time til grænsen til Botswana. Efter grænseformaliteterne er ordnet bliver I mødt af en ny chauffør, der kører jer små 15 minutter til Kasane lufthavn. Her mødes I med en chauffør fra campen og de sidste godt 45-60 minutters kørsel til jeres næste camp, går af landevejen igennem selve Chobe Nationalpark. På landvejen kan I holde øje med bl.a. elefanter, giraffer, bøfler og andet vildt, der ofte krydser vejen.
 
I er fremme i jeres camp, Chobe Elephant Camp til frokost. Campen ligger vest for Chobe Nationalpark, i stille omgivelser langt væk fra det mere støjende og trafikerede område øst for Chobe Nationalpark ved byen Kasane.
 
Chobe Elephant Camp ligger på en højderyg med fantastisk udsigt over flodsletter ved den berømte Chobe-flod. Campen består af 11 små huse, charmerende og rustikke, bygget af Kalaharis røde sand og møblerne er lavet af genbrugstræ. Alle huse har toilet inden-og udendørsbruser samt en lille veranda. Fællesområdet har spisestue, lounge og bar under samme tag, et udendørs bålsted og en lille swimmingpool.
 
Under opholdet i Chobe Elephant Camp køres der safari i åbne firehjulstrækkere i selve Chobe Nationalpark, derudover er der inkluderet en bådcruise på Chobe-floden, som er en helt særlig oplevelse, hvor man, mens man sejler på floden, kan være heldig at se enorme elefantflokke, der kommer ned til floden for at drikke og bade. På floden kan man også se bøfler i hundredvis, store mængder af flodheste og krokodiller, et inferno af fugle og ikke mindst en betagende solnedgang. Under opholdet er der udover safariturene inkluderet et kultureltbesøg i en landsby.  
 
Chobe Nationalpark strækker sig over et areal på 10.500 km2, godt en fjerdedel af Danmarks areal, et enormt vildtrigt landområde i det nordligste Botswana. Parken regnes for at være et af Afrikas fineste vildtreservater med en stor koncentration af dyr og ikke mindst fugle.
 
Overnatning
3 nætter, Chobe Elephant Camp
Måltider
Helpension og udvalgte drikkevarer
Dag 9
Botswana – Danmark
Hjemrejse
Chobe Elephant Camp — Chobe, Botswana
Det afrikanske safarieventyr slutter i dag. I køres til Kasane lufthavn for jeres fly tilbage mod Danmark  – rejsen kan forlænges med f.eks. til vinlandet eller Cape Town i  Sydafrika eller eksotiske strande i Mozambique på Mauritius, Zanzibar eller Seychellerne.
 
Overnatning
Hjemrejse
INDIKATIONSPRISER I elefanternes fodspor
8 NÆTTER FRA
kr. 41.995 pr. person
Fra-pris i lavsæson (november - marts)
8 NÆTTER FRA
kr. 56.495 pr. person
Fra-pris i højsæson (april - oktober)
Skræddersyet rejse
Denne rejse kan tilpasses til det antal nætter som ønskes - eller kombineres med ophold på andre hoteller og destinationer. Ring til en af vore rejsespecialister for mere information på telefon 7674 0070 eller skriv til os via vores kontaktformular.
 
Højtider — perioder over jul, nytår & påske
Disse er de mest efterspurgte rejseperioder i løbet af året, hvorfor flypriser og værelsespriser er væsentligt højere i denne periode. Der kan desuden være obligatorisk tillæg for julemiddag/nytårsmiddag. Kontakt os for tilbud.
Prisen inkluderer
 • Flybillet Kastrup – Victoria Falls / Kasane – Kastrup med skift undervejs på økonomiklasse
 • Lufthavnsskatter og afgifter
 • Transport i fly Victoria Falls – Hwange t/r (max. 20kg bagage inkl. håndbagage i en blød taske max. dimensioner 25 cm + 30 cm + 62 cm)
 • Transport i bil Victoria Falls lufthavn – Batonka Guest Lodge – Chobe Elephant Camp – Kasane lufthavn
 • 3 x overnatninger Somalisa Expeditions i telt
  • Inkl. helpension, udvalgte drikkevarer, safari i firhjulstrækker i dagstimer og efter mørketsfrembrud, safari til fods (afhænger bl.a. af forholdene i terrænet) og tøjvask
 • 2 x overnatninger Batonka Guest Lodge standardværelse med morgenmad   
 • 3 x overnatninger i Chobe Elephant Camp i Chalet
  • Inkl. helpension, udvalgte drikkevarer, safari i firehjulstrækker, bådcruise og et kulturelt besøg i en landsby og tøjvask
 • Park entré til Hwange Nationalpark og Chobe Nationalpark
 • Bidrag til Rejsegarantifond
Prisen inkluderer ikke
 • Drikkepenge 
 • Evt. rejse- og afbestillingsforsikring
 • Vaccinationer
 • Visum til Zimbabwe ca. USD 30 per person
 • Drikkevarer og måltider udover morgenmad under opholdet i Victoria Falls
 • Udflugter under opholdet i Victoria Falls
Forbehold
De nævnte priser er baseret på billigste flybillet og olietillæg til destinationen. Er billigste flybillet udsolgt og/eller stiger olietillægget vil der være et pristillæg til ovenstående. På visse tider af året, kan der desuden være kampagnepriser på flybilletter, hvor flybilletten kan være billigere og prisen dermed reduceres. Der tages forbehold for valutakursændringer samt udsolgte hoteller og fly.
 
Blixen Tours tilstræber altid at afvikle rejsen i henhold til programmet, men det kan pga. vejrmæssige forhold og praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre rejsen anderledes end anført.