Rundrejse beskrivelse Små camps & store safarioplevelser

Ørken & Delta

Ørken & Delta

På denne eventyrlige safarirejse bliver du ført igennem nogle af de absolut bedste vildtområder i Botswana, samt den mindre besøgte nationalpark Central Kalahari Game Reserve i  Kalahari-ørkenen. Der overnattes i mindre camps af god standard og safarien vil være varierende, med safarioplevelser i åbne safaribiler, i båd og til fods. Få lande kan levere det vilde og uberørte Afrika, som Botswana gør og giver optimale betingelser for en intens og under huden oplevelse, man aldrig vil glemme.
 
Dette rejseforslag kan ændres og skræddersyes lige efter jeres ønsker.
Mulighed for afrejse alle dage, året rundt.
Rejsebeskrivelse Kalahari-ørkenen & Okavango Delta Fuld beskrivelse
Ophold Lokation Indkvartering
Dag 1-3
Linyanti, Botswana
Kwando Lagoon Camp
Kwando Lagoon Camp
I ankommer til Maun lufthavn i Botswana hvor indrejseformaliteterne ordnes, og herefter skifter i fly til et mindre safari-fly, der flyver jer godt en time til en landingsbane tæt ved jeres første camp. Fra landingsbanen køres I en kort tur, i firhjulstrækker til jeres første safaricamp. Køreturen tager kun 15 minutter, men kan vare lidt længere, da I kan være heldige at se vildt på ruten. Safarieventyret er nu allerede startet.
 
Kwando Lagoon Camp, hvor I bor de første 3 nætter, er beliggende i et område af Linyanti Concession, et stort privat reservat på 2.300 km². Det meste af den vestlige side af reservatat er dækket af tæt mopaneskov, mens der langs Kwando-floden er tæt og frodigt planteliv, hvor resten af reservatet byder på de store åbne sletter. Et varieret område der tiltrækker fremragende storvildt, især i Botswanas tørre sæson, hvor flokke af elefanter næsten synes at kunne spottes overalt.
 
Kwando Lagoon Camp har 8 velindrettede safaritelte med udsigt over lagunen. Alle teltene har faciliteter som; dobbelthåndvask, toilet med skyl, stort badekar, indendørs samt udendørs bruser. Ved campens fællesområde findes en mindre pool, lounge / bar, souvenirbutik samt restauranten, hvorfra der i dagstimerne ofte kan spottes elefanter der kommer hen til floden for at drikke.
 
For at se mest aktivitet i naturen bør man følge dyrenes rytme og de er mest aktive tidligt og sent på dagen og holder ”siesta” midt på dagen. Dagen starter med tidlig morgenvækning, hvor man typisk får man lidt kiks, kaffe/the og kører så 2-3 timer på Safari og kommer så hjem til morgenmad senere på morgenen. Midt på dagen er der tid til afslapning i campen, hvor man  kan nyde poolen og udsigten fra campen, inden man hen på eftermiddagen atter tager afsted på safari. Middagen serveres i campen. Safarirytmen kan dog variere fra camp til camp.
 
Hovedaktiviteten her er safari i firehjulstrækker i dagstimerne og fortsætter efter mørkets frembrud. En spændende mulighed er en aftenkørsel hvor man typisk kører lidt senere ud og så kører et par timer efter mørkets frembrud hvor ”natholdet” tager over. Langt de fleste rovdyr er mere aktive efter mørkets frembrud, det er dyr som kattene, ræve, grævlinger og hyæner, men det er også dyr som hulepindsvin, harer og fugle som ugler og natteravne.
 
Fra campen tilbydes også safari til fods og sejlads på floden, disse aktiviteter afhænger dog af vandstanden og vegetationens tæthed. Midt på dagen er der tid til afslapning  hvor man kan nyde poolen og udsigten fra campen.
 
Overnatning
3 nætter, Kwando Lagoon Camp
Måltider
Helpension og udvalgte drikkevarer
Dag 4-6
Okavango Delta, Botswana
Kwando Splash Camp
Kwando Splash Camp
Turen går i dag videre til et nyt safariområde, Okavango Delta. I flyver ca. 30 – 40 minutter (afhængig af antal stops undervejs, da fly fungerer som busser på disse kanter) før I lander lige i hjertet af Okavango Deltaet.
 
I afhentes ved landingsbanen og køres til jeres camp for de næste 3 nætter – Kwando Splash Camp, beliggende i et privat område af deltatet, Kwara Reserve. Campen beståer af tolv telte, hvoraf de to er familietelte – alle beliggende med en betagende udsigt over sletten, hvor der kan spottes en bred skare af dyr. Telte har eget badeværelse med dobbelthåndvask samt indendørs og udendørs brusere.
 
I Kwando Splash Camp's hovedområde findes en lounge / bar, souvenirbutik og en lille pool. Måltiderne serveres typisk foran lejren med udsigt over området.
Safarioplevelserne fra Spalsh Camp foregår i åben firehjulstrækkre i dagstimerne og efter mørketsfrembrud. Der arrangeres også safari til fods, i båd og i ”mokoro”- en udhulet træstamme hvormed man glider stille gennem det klare vand og som giver mulighed for at komme utroligt tæt på dyr og fugle, samt fisketure Aktiviteterne til fods og i båd er dog ikke garanterde aktiviteter, da disse afhænger af bl.a. vandstand.
 
I Kwara er morgen og aftenaktiviterer, hvis længde afhænger af om der er dyreaktivitet – måske er en gepard på jagt – der kan holde jer i terrænet længere. Okavango har dyrarter som man ikke finder andre steder, som f.eks. Lechwe og Sitatunga antiloper, der holder til i sumpede områder. I luften imponerer over 500 fuglearter fra de majestætiske ørne til de farverige biædere.
 
Okavango Delta er et af naturens helt store underværker er det 15.000 km² store indlandsdelta Okavango, verdens største. Regn, der falder i Angolas højland, ender et halvt år senere, i perioden juni - august måned, ved de yderste forgreninger af deltaet som krystalklart vand. Denne evige cyklus giver endnu engang liv til et forunderligt væld af fugle, dyr og planter.
 
Overnatning
3 nætter, Kwando Splash Camp
Måltider
Helpension og udvalgte drikkevarer
Dag 7-9
Kalahari-ørkenen, Botswana
Kwando Tau Pan Camp
Kwando Tau Pan Camp
I sætter nu kursen videre mod sidste destination på rejsen – Kalahari-ørkenen. Efter en flyvning på omkring 1 times tid ankommer I til et helt andet landskab end det I forlod. Hvis midten af ​​ingenting havde et navn, ville det være den centrale del af Kalahari-ørkenen. Herude lærer du den sande betydning af fjern, vild, enorm og åben intethed.
 
Her er skyerne store og det høje gule græs synes at strække sig for evigt. Når du står under stjernerne om natten, kommer du nemt til at føle dig helt alene i universet, indtil et kald i det fjerne fra en Kalahari-løve fortæller dig noget andet.
 
I den grønne sæson (januar - april) skifter de åbne sletter farve til grøn kombineret med en klar blå himmel. Kæmpe flokke af langhornede springbukke ankommer hoppende til det åbne landskab og føder deres unger, mens sultne geparder og løver følger med i baggrunden. Om vinteren (maj - oktober) bleges landskabet gult og brunt, mens antilopernebestanden mindskes i deres søgen efter mad.
 
Campen Kwando Tau Pan, hvor I tilbringer de sidste 3 nætter, ligger midt i det centrale Kalahari Game Reserve og byder på en utrolig udsigt fra sit forhøjede skjul med udsigt over den spektakulære Tau Pan slette samt et velbesøgt vandhul.
 
De 8 specialbyggede ørkenhytter med stråtag (inkl. 1 familieværelse). Alle hytter er med eget bad og er tilpasset det omgivende miljø. Hovedområdet består af spiseområde, opholdsstue og et udsigtsdæk. I campen findes også en swimmingpool og souvenirbutik. KwandoTau Pan Camp er tilpasset det omgivende miljø og kører på solenergi.
 
Ved ophold i Kwando Tau Pan Camp på mindst tre nætter, er der mulighed for at sove en nat i campens ”starbed” (såfremt vejret tillader), som er en hertil indrettet hævet soveplads til en uforglemmelig nat under Kalaharis glitrende himmel. Forudbestilling er påkrævet.
 
Der tilbydes aktiviteter som safarikørsler, dagsture til den kendte Deception Valley, stjernekikning og vandreture med lokale Buskmænd.
 
Overnatning
3 nætter, Kwando Tau Pan Camp
Måltider
Helpension og udvalgte drikkevarer
Dag 10
Botswana — Danmark
Hjemrejse
Kwando Tau Pan Camp
Det afrikanske safarieventyr har nået sin afslutning. Fra Kalahari flyver I til Maun og videre via Johannesburg til Danmark – alternativ kan rejsen med fordel forlænges med f.eks. Cape Town eller vinlandet i Sydafrika, eksotisk badeferie på Mauritius eller i Mozambique.
 
Overnatning
Hjemrejse
INDIKATIONSPRISER Kalahari-ørkenen & Okavango Delta
9 NÆTTER FRA
kr. 67.695 pr. person
Fra-pris i lavsæson (november - juni)
9 NÆTTER FRA
kr. 78.995 pr. person
Fra-pris i højsæson (juli - oktober)
Skræddersyet rejse
Denne rejse kan tilpasses til det antal nætter som ønskes - eller kombineres med ophold på andre hoteller og destinationer. Ring til en af vore rejsespecialister for mere information på telefon 7674 0070 eller skriv til os via vores kontaktformular.
 
Højtider — perioder over jul, nytår & påske
Disse er de mest efterspurgte rejseperioder i løbet af året, hvorfor flypriser og værelsespriser er væsentligt højere i denne periode. Der kan desuden være obligatorisk tillæg for julemiddag/nytårsmiddag. Kontakt os for tilbud.
Prisen inkluderer
 • Flybillet Kastrup – Maun t/r med skift undervejs på økonomiklasse
 • Lufthavnsskatter og afgifter
 • Transport i safarifly Maun – Linyanti – Okavango – Kalahari – Maun
 • Transfers fra landingsbaner til og fra camps
 • 3 x overnatninger i Linyanti, Kwando Lagoon Camp
  • Inkl. helpension, udvalgte drikkevarer, safariaktiviteter (foregår med andre gæster fra campen) og tøjvask
 • 3 x overnatninger i Okavango Delta, Kwando Splash Camp 
  • Inkl. helpension, udvalgte drikkevarer, safariaktiviteter (foregår med andre gæster fra campen) og tøjvask
 • 3 x overnatninger i Kalahari-ørkenen, Kwando Tau Pan Camp 
  • Inkl. helpension, udvalgte drikkevarer, safariaktiviteter (foregår med andre gæster fra campen) og tøjvask
 • Bidrag til Rejsegarantifond
Prisen inkluderer ikke
 • Drikkepenge (ikke obligatorisk — kutyme er USD 15-30 per dag per person til guider og personale)
 • Evt. rejse- og afbestillingsforsikring
 • Vaccinationer
Forbehold
De nævnte priser er baseret på billigste flybillet og olietillæg til destinationen. Er billigste flybillet udsolgt og/eller stiger olietillægget vil der være et pristillæg til ovenstående. På visse tider af året, kan der desuden være kampagnepriser på flybilletter, hvor flybilletten kan være billigere og prisen dermed reduceres. Der tages forbehold for valutakursændringer samt udsolgte hoteller og fly.
 
Blixen Tours tilstræber altid at afvikle rejsen i henhold til programmet, men det kan pga. vejrmæssige forhold og praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre rejsen anderledes end anført.